Számítógép-ház
Hi all!
Remélem nem rossz helyre raktam és nincs ilyen topik :D
Az a jelenlegi problémám, hogy nemtom, hogy milyen számítógép házam van, mivel sehová nincs írva semmi. Ez engem azért érdekelne, hogy a specifikációt megnézzem, mert ugyanis most készülök felújítani a gépet, teljesen új alaplap,stb.
Most jelenleg egy Socket 478-as Asus P4v8x-mx alaplap van benne, de ennél 1 kicsit nagyobbacska, Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplap fog belekerülni (legalábbis remélem, hogy belefér)!
Szal hogy tudom meg, hogy belefér-e?
Üdv!
Remélem nem rossz helyre raktam és nincs ilyen topik :D
Az a jelenlegi problémám, hogy nemtom, hogy milyen számítógép házam van, mivel sehová nincs írva semmi. Ez engem azért érdekelne, hogy a specifikációt megnézzem, mert ugyanis most készülök felújítani a gépet, teljesen új alaplap,stb.
Most jelenleg egy Socket 478-as Asus P4v8x-mx alaplap van benne, de ennél 1 kicsit nagyobbacska, Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplap fog belekerülni (legalábbis remélem, hogy belefér)!
Szal hogy tudom meg, hogy belefér-e?
Üdv!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
közvélemény kutatás.
[LINK]
[url]http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1390&ID=1913[/url]
Szerintetek melyik néz ki jobban? 😃
TT V3 jobban néz ki,de arról a kuckóról sok rosszat hallottam,inkább CM Elite 430-at vennék,hasonló árban jobb 😀
[LINK]
[url]http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1390&ID=1913[/url]
Szerintetek melyik néz ki jobban? 😃
Most másik projekt is eszembe jutott,feldarabolom a 7 hdd-t befogadó keretet 😆,beépítek a helyére két ilyen izét :
Érdekes művelet lesz lehet hogy utána nem ülhetek rá majd a házra ha kivágom és átalakítom,2db ilyen ketrecet akarok betenni,jó móka lesz ..
persze erősen árfüggő a dolog,ha túl sok akkor nem eröltetem a dolgot,de az előlap az saját lesz mindenképpen
Nagyon megszerettem ezt az oldalt,egész inspiráló dolgokat talál az ember..szebbnél szebb gépeket,és ötleteket látok,találok.
Elvileg a tetejébe szeretnék egy előlapi panelt varázsolni,meg az előlapon látható ezüstös kivehető rácsot feldobni valamivel...
Ha az oldallapba bekerül egy vastag üveglap oda egy
logó kerülne gravírozva ha összejön és meg tudják csinálni..de lehet hogy dekorossal matrica lesz belülről ragasztva még nem tudom...
A fémszínű előlapokat valószínű 5-6 mm-es üvegre fogom cserélni valami szinezett háttérrel Lehet felülre a cadillac embléma kerül az üveg mögé..hogy hogyan azt még nem tudom 😆,majd alakul...a kocsin lévő embléma baromi drága ,majd kitalálom 😆..a lényeg az hogy 2-3000 ft max 😆
Szesz Mindenkinek !
Nekiálltam szétvagdosni a Csifimet ...tán nagyon nem baxtam el...Kicsit Ikarus design lett a gumiszegély miatt,de majd kerül bele egy gravírozott 5mm-es üveglap ha minden jól megy.
A táp megfordítva egész jó lett szerintem így friss levegőhöz jut,amiben majd a táp és a fölső ablak közé illesztett 4 szögletű plexi terelő box fogja igazán függetleníteni a gépház melegétől..bár nincs bent hőség:-)
Ez volt az alap...
Nice job! 😆
Szesz Mindenkinek !
Nekiálltam szétvagdosni a Csifimet ...tán nagyon nem baxtam el...Kicsit Ikarus design lett a gumiszegély miatt,de majd kerül bele egy gravírozott 5mm-es üveglap ha minden jól megy.
A táp megfordítva egész jó lett szerintem így friss levegőhöz jut,amiben majd a táp és a fölső ablak közé illesztett 4 szögletű plexi terelő box fogja igazán függetleníteni a gépház melegétől..bár nincs bent hőség:-)
Ez volt az alap...
grat ez nagyon jó lett!
Tehát azokba a lyukakba belemennek a csavarok?
Ez volt az alap...
Első lépések:
-problémám akadt megfelelő számítógép ház, és asztal kiválasztásában, és felmerült a kérdés, hogy miért nem csinálok egyet saját magamnak, így fogtam magam és belefogtam 😃
-méretezés tervezés, szellőzés megtervezése.
Megvalósítás:
-4*8óra kemény asztalos munka, ragasztás, csiszolás, fúrás, faragás
-a számítógép beépítésében egyedül az alaplap és a vinyók konzolját szedtem ki, az eredeti régi házból, hogy véletlen se görbe felületre kerüljön felcsavarozásra.
Üzemkész tesztek
-első üzemóra teljesen hangtalan és jéghideg gép lett
-1 hetes teszt alatt, is a proci max terhelésénél is 35 fok, a ventilátorok 300rpm en (1200 a max)
Ha valakit érdekel a hűtés menete, annak szívesen leírom, nem akarom fárasztani a kedves olvasókat 😃
természetesen van hátfal is 😃
Hali! Valaki segítene? Kéne egy ház innen: *** Nemtudom h. az 😆L Happy B31 ház milyen de ha valaki tud jobbat 10 alatt segitsen! SÜRGŐS!
Sharkoon VAYA VALUE
szevasztok.
Ezzel a számítógép házzal egyet nem értek minek csinálnak alsó táp-os házat? Egyszer létre hoztak egy szabványt hogy felső tápos lesz és kész. Ezt a szabványt minek kellet felbúritani?
Az asló tápnak tényleg nagy előnyei vannak, én sem hittem volna h ennyi, de most nézve a hőmérsékleteket, nagyon nagy a változás, és alig van hangja, ami van az is csak a levegő susogása, semmi több. A táp is hideg levegőt fúj ki hátul ha megnézem és amíg a fölső tápos házikóm volt addig igencsak langyos volt és néha már forró is, szal a hardver-ek élete is hosszabb lehet ezzel a megoldással😂
Ha tudod, miért kérdezed? 😀
A felsőtáposban mi a nóvum? 😕
ugy értem hogy az előnyeit tudom. csak azt nem tudtam hogy az elősnyei vagy az újdonság kedvééért vezették be.
Majd ha ott járok lefotózom.
A felsőtáposban mi a nóvum? 😕
Mert sok előnye van az alsó táposnak, azért. Méretben és felépítésben is különböznek egymástól, miért lenne eleve elrendelve, hogy felül kell lennie a tápegységnek? 😀
Ezeket én is tudom.
Csak éppen a a p4-es gépekig felső táposok voltak ha nem csal az emlékezetem. Utána jöttek be ezek. Én már láttam felső tápas gépeket a satrunban akkora az egész gépház mint egy micro atx-es alaplap megnövelve minden irányba 5 cm-el. Azzal reklámozták az i3-at mert az volt benne.
(amugy én is tudok házilag csinálni alsó tápas gépt fejtetöre forditom a felső tápas gépemet és ott van😆😉
Ezzel a számítógép házzal egyet nem értek minek csinálnak alsó táp-os házat? Egyszer létre hoztak egy szabványt hogy felső tápos lesz és kész. Ezt a szabványt minek kellet felbúritani?
Majd még átgondolom, ha kisegítenek akkor lesz ház 😀
Nekem ilyen házam van, elég baráti az ára, csak ajánlani tudom, van benne két darab venti alapból, és szerintem szép is 😀
Ezt most nem tudom hogy ide kell e írni de én ide írom ha nem baj.Na szóval ebbe a házba[url] http://www.qtec.info/products/product.htm.390.htm[/url]l beleférnek e ezek az alkatrészek:
-Asus M5A87 alaplap
-Sapphire Radeon HD4830 512Mb
Szerintem ennyi elég a többi cucc nem is lányeges. Választ előre is kösz!
Egy kis humor miatt így ki vagy akadva! 😲
Tudnátok mondani valami nagy házat amibe lehet pakolni vagy valami jó kis házat amibe megy pár ventilátor.
széplak újságba sok szép és nagy ház van
Tudnátok mondani valami nagy házat amibe lehet pakolni vagy valami jó kis házat amibe megy pár ventilátor.
Vagy lapozd fel a képes expresszt! 😂
ezaz! nem csalódtam benned 😆
Sharkoon Scorpion 1000
és hogy ATX alaplapból van olyan hogy 1155-as foglalat? ami bele megy a házakba vagy mATX?
ATX vagy m-ATX?
A koncepció 2. fázisban van. Nemsokára befejezem a "gépházam".
http://kephost.hu/kep/2011/06/060620112266_.jpg
kiraly 😃
en is felujitottam a gephazam 😃 Gepemnel 4-5 kep 😀
csak azért csináltam mert ezeket az alkatrészeket nem sajnáltam