Számítógép-ház
Hi all!
Remélem nem rossz helyre raktam és nincs ilyen topik :D
Az a jelenlegi problémám, hogy nemtom, hogy milyen számítógép házam van, mivel sehová nincs írva semmi. Ez engem azért érdekelne, hogy a specifikációt megnézzem, mert ugyanis most készülök felújítani a gépet, teljesen új alaplap,stb.
Most jelenleg egy Socket 478-as Asus P4v8x-mx alaplap van benne, de ennél 1 kicsit nagyobbacska, Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplap fog belekerülni (legalábbis remélem, hogy belefér)!
Szal hogy tudom meg, hogy belefér-e?
Üdv!
Remélem nem rossz helyre raktam és nincs ilyen topik :D
Az a jelenlegi problémám, hogy nemtom, hogy milyen számítógép házam van, mivel sehová nincs írva semmi. Ez engem azért érdekelne, hogy a specifikációt megnézzem, mert ugyanis most készülök felújítani a gépet, teljesen új alaplap,stb.
Most jelenleg egy Socket 478-as Asus P4v8x-mx alaplap van benne, de ennél 1 kicsit nagyobbacska, Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplap fog belekerülni (legalábbis remélem, hogy belefér)!
Szal hogy tudom meg, hogy belefér-e?
Üdv!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Maximum 25 ezret akarok rá költeni. Az a problémám hogy ugyan a jelenlegi gépházamba is beférne mert 330mm a beépíthető gpu hossz csak nem tudom beletenni mert az egyik elem útba van ezért nem hiszek abba amit írnak a gépházak alá.
szélesség:190mm
magasság:360mm
mélyésg:360mm
nBase N3 630 450W Black
de nem értem mert amúgy meg azt írja hogy 500 wattos, mert ha leszedem az oldalát a gépnel azt irja hogy 500 wattos a tápegység
[LINK]
Ha igen,csak olvasd el a véleményeket.
gtx 960 strix ezt valtom egy 1660 mini gigabyte-ra
2 darab 500 giga hely
16 giga ram
windows 10 64 bites
meg ugye akkor a tapegyseg
asus prime a320m-k az alaplamom
ha maga szerint ezek jok akkor csak a tapegyseget szeretnem fejleszteni
Tápegységet meg esetleg valaki ir konkrét modellt,egy ideje már nem nézegettem őket.Aki követi,majd ír legjob ár/érték talán ár/megbízhatóság tápegységet.De amiket fentebb soroltam,az övékkel nemigen lehet mellé löni.
De az új házról 3 kép:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Szerk.: Ha még mindig annyira zsúfolt az asztal, mint a gépsarok képeden, akkor respekt, hogy nem kapsz idegbajt 😮 . El sem tudom képzelni, hogy milyen pozícióban játszol a gépen.
Matt fehér színben fog érkezni.
A lényeg hogy egy modern konfigot bele lehessen tenni
Nagyjából jól szellozzon semmi más
FSP CMT212 ARGB TG 20k, ATX, de 3 ventis kártya ebbe már ritkán fér be, főleg ha elől van radiátor+venti
+1 39k-ért NZXT H5 Flow, ha letisztult design kell, de amúgy is megérős. Nagyon jól kábelezhető, jó anyaghasználattal, nekem H500 van, airflowban nem a legjobb, de le nem cserélném.
[LINK]
Cooler Master MasterCase H500 (MCM-H500-IGNN-S00)
[LINK]
Phanteks P300/P350X/P400
NZXT H500
Be quiet! Pure Base 600
Nem igazán értek hozzá, de nekem (szerintem) mini atx házam van.
Olyan házat szeretnék, amibe már gond nélkül belefér a legnagyobb videókártya is, meg ami kell bele.
Gondolom ez az atx lenne.
Tudnátok nekem ajánlani gépházat?
A legfontosabb tényező, hogy mennyi rá a keret? Az határoz meg mindent.
Aztán, hogy esetleg vannak-e egyéb elvárásaid. Később lesz e mondjuk vízhűtés, dizájn a fontos vagy a funkcionalitás, kell-e egy csomó hely a merevlemezeidnek vagy a ventiknek, legyen zárt vagy betekintőablakos, stb, stb.
És igen, oldalt plexi, vagy üveg legyen, de gondolom ez minden gamer háznál így van.
Még egy kérdésem lenne. Optikai hely (5,25) kell?
BE QUIET! Silent Base 600 (hangszigetelt)
PHANTEKS Eclipse P400S (hangszigetelt)
Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass (PH-ES515PTG)
-NZXT S340 ELITE <--- nagy hely kiváló kábel management lehetőségekkel
-COOLER MASTER MASTERCASE MAKER 5T WINDOW <---Ez kifejezetten hosszú és nehéz kártyákhoz szoktam venni a beépített támasz miatt.
-Sharkoon DG7000-G RGB <---Jelenleg is ezt használom szellős kiválóan szerelhető ház 40cm-ig bármilyen kártya belefér.
Ezek olyan 30-33 ezer körül házak.
-PHANTEKS ECLIPSE P400
-ZALMAN Z széria is remek minden szempontból. z11, z11 plus, z11 neo amik méretben inkább megfelelnek neked a kisebb számozású házak sokkal szűkösebbek.
Ezek olyan 20-25 papírért mennek.
Esetleg Cooler master masterboxok még jók neked, de ott nagy a szórás, 18-35 ezerig lehet közülük válogatni.
[LINK]
Viszont tanácsot én sem mondanék, mert az előttem szóló jól írja, mik lenének még ehhez fontosak.
Erre gondolok: https://imgur.com/a/CwcNtmj
A hardvereknek lehet valami baja, ha csak úgy szabad van? Hütés szempontjából ez mennyire jó ötlet?
Tapasztalatokat,véleményeket irjatok nyugodtan.
DEEPCOOL Tesseract SW - ez mennyire jo csak egy kerdes? 😃
1. Rontja a légáramlást.
2. Rontja az összképet.
3. Lényegében teljesen felesleges mindennapi használatra ha a ház egyébként jól szellőzik.
Manapság az olcsóbb házak is úgy vannak felépítve, hogy elég levegő jusson be, illetve tudjon távozni. Ha nem a billenőponton hajtod a gépedet totál túlfeszelve, akkor a VRM -nek elég az a légmozgás, amit a ház alapvető szellőzése biztosít.
Egy jól szellőző gépházat keresek,árban olyan max 40k-ra gondoltam.
Nézegettem neten párat,de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is,hogy Ti mit választanátok.
Az alaplapom egy Gigabyte GA-Z97-HD3.(Ha jól tudom ATX méretű)
Köszönöm előre a segítséget!
A Crosair-től ezt a házat már régóta nézegetem:
https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Cases/Obsidian-Series%E2%84%A2-450D-Mid-Tower-PC-Case/p/CC-9011049-WW
Elől van benne 2db 14cm venit hátul 1db 12cm venti.
Gondolom bőven jó hűtés szempontjából,kisebb tornádót fogok megidézni a házban 😃
Illetve még egy kérdés:
Láttam,hogy felül is lehet még rakni ventit meg alul is.
Ha szükség lenne rá,akkor alulról kellene szívni és felül kifújni?
A ventiknél(azon kívül,hogy letesztelem),honnan tudom,hogy merre fúj?
Remélem,hogy a tápkábelek hosszúságával nem lesz gond ^-^
https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Cases/Obsidian-Series%E2%84%A2-450D-Mid-Tower-PC-Case/p/CC-9011049-WW"
Ha neked tetszik az a Crosair-től akkor nézd meg ezt
https://www.amazon.com/Enermax-EQUILENCE-Insulation-pre-installed-ECA3511A-BB/dp/B075VQQCLR
Ezekkel nem lősz mellé:
BE QUIET! Silent Base 800
FRACTAL DESIGN Define R5
NZXT Noctis 450
INWIN 303c
JONSBO QT03A
SILVERSTONE PM01CR-W
COOLERMASTER MasterCase 5
PHANTEKS Enthoo Pro TG
Határozottan megnézem őket! 😀
😊
Ezen van elől és hátul is. 😀
Többi info: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?203852-Sigma-Luna-Type-W-Computer-case
Van egy Fujitsu Esprimo p2550 számítógépem. Szeretném benne kicserélni az összes alkatrészt csak a ház maradna meg.
Azt szeretném megkérdezni hogy ezeket az alakatrészeket belle tudnám-e rakni:
Alaplap: Asus B85M-G
Processzor: Intel Pentium G3460
Tápegység:Corsair VS450 CP-9020096-EU
RAM:Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury
hát lehet igazad van !,mert a Asust is a ROG miatt kezdetem meg vásárolni,és alapból gamer jelzésű konfigokat kerestem,és így estem egy két csapdába😀 a régebbi gépeimnél.
http://www.raidmax.com/chassis_vortex-v4.html
http://gmb.nl/item.aspx?id=8627
vagy ez ?
[LINK]
3 házban is próbálták beletenni az enyémet és nem sikerült nekik ! ebben is úgy van hogy a fanok felül és kívülről befelé fújnak !
sehogy nem tudom bele tenni rendesen !!!
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
3 db 20cm-es?alul ,felul meg oldalt !???
hát mekkora az? bakker ...
bizony innen is rengeteg tanácsot kértem !😀
(A legolcsóbb alap házak esetleg)
Már a CM K350 is agyon van perforálva.
CM Elite 335 pmeg pont akkor volt mint a predátor belul abb már nem fert bele a Titan black 😀/ az ment a levesbe /
és a shopban mondták ,hogy cseréljem le a házat amibe bele fér a liquid hűtése a proci és a vga-nak és hogy jól szellőzőn.ebbe most van 8 hűtő a+VGA-n bépített meg a tápon is.bár mikor ,bárhol is érintem meg hűvös !és ha alszol se veszed észre,hogy megy a gép.
3600 font volt a közép kategorikus készen.én egy erősebb porci plussz erősebb karit tettem bele./ ami benne volt az egy ATI Mobility Radeon HD 5850 1024MB DDR3 kari volt.de nekem volt +karim .+ramom,és +sebesebb procim is. / minden megvolt duplán.
ahogy be kapcsoltam én voltam a első használója 😀
akkor 370- 400 ft volt egy font. a mostani gépemnek alaplapját s a prociját monitorát finansziorozta !
nem egész gépet akartam venni!hozzá teszem !hanem éltem egy igen jó lehetőséggel !
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-
Hozzá kell tegyem viszon ez egy 10x nagyobb populació 10x szorozz meg mindent !és ne át váltással gondolkodj ,hanem idő ,és a meg tett munka idejét nézd és annak a fizetségét !
2. 10szer annyi hozzá nem értő ember van s ha veszel itt XXX fontért valamit ,ha nem műkszik és nem tudod lecserélni le tojod mert aki olyat vesz itt az annak zsebpénz...de eladja jóval áron alul !/ vagy ki dobja / Nagyon sok mindent vettem már így !a szépség hibákra meg nem adok, a teljesítmény ami nálam számít !😀
a / cosmosII / és ha hiszitek hanem 30e -ért vettem át számítva !egy kínaitól aki még a kulcsait is elhagyta ,nekem meg volt hozzá 😀
1,millás gépet vettem egyszer egy indiaítól Amcsiból rendelte ACERpredator 7750es 😀 nem indult el neki
én megvettem 500 fontért / csak a ház miatt / a gépben volt egy papír mikor ithon szét kaptam, hogy miket kell össze kötni s akkor indítgató a gép !mert neki megse mukkant ki nyitni meg bonyolult volt neki !
Viszont ha valakinek az tetszik és van is rá keret, én nem fogom lebeszélni Spoiler!
[url]https://www.google.hu/search?q=Cooler+Master+Cosmos+II+orange&biw=1507&bih=871&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MUVgVcbbLKX17AaNmIAw&ved=0CCEQsAQ#tbm=isch&q=Cooler+Master+Cosmos+II
[/url]
Ebben nem csalódnátok !😀