Túlmelegszik a gép mit tegyek?
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
Amikor ezt a tesztet készítettem kb. 40 fok lehetett kint 😀
Lextasys Bizonyos procik elkezdik visszavenni a teljesítményt ha elérnek egy kritikus határt ilyenkor van az, hogy mikor meleg elkezd szaggatni pl a játék de ez jóval a hőhatár fölött van. Sőt elég sok alaplap van ahol beállíthatod, hogy riasszon vagy lekapcsoljon az általad beállított hőmérséklet fölött így biztosan nem melegszik túl ha ennyire aggódnál miatta.
57évig bírják 65fokon az szép, csak ugye elvileg a hő ingadozástól romlik a minőségük és vele az
élet tartalmuk is, amit meg nem szeretnék ugyanis ez lap hosszabb távra fog kelleni 😉
szerk: nekem 50000hr ír ha ez igaz akkor az kb 6 év üzemidőt jelent.
szerk2:szobában 35fokvan(fix itt van mellettem a hőmérő) a deszka 45fok
Mert van itt egy ilyen áramkör még fizika órára kelett egy lámpa van rajta amit simán átköthetnék ventire és még ki be kapcsolható is lenne 😆
nankacu Én épp most fújtam fel a medencét 😆 Már nem bírom ezt a rohadt meleget. 25 fok még jó de 30 fokos szobába már szenvedek.
Az érdekelne hogy mi számít magas hőfoknak egy alaplapnál giga 970 ud3 deszka most nyáron 45C is szokott lenni, ha játszanák nyaldosná az 50C, télen 40et sem érte el játék közben. Csak azért érdekes mert ez a legmagasabb hőfok a gépben, a vga, cpu mind alatt vannak ( nyilván idle állapotban )
Normális vagy árthat neki ez hő fok?, mert nagyon nem tudok mit kezdeni vele 3 rendszer hűtő dolgozik, berakhatnék egy 4. az oldal lapba is akár de az a vga alá fújja a friss levegőt, így nem látom értelmét 2, az oldallap plexi nem akarom elrontani a "belátást"😀
játék közben (GRID 2) max 65 C-nagyon ritkán, átl 55 C, min 43 C
kisebb játékoknál (Call of Duty 2) max 50 C átl 40 C
alapon vagy netezés közben max 36 C átl 34 C min 28 C
ja és a szobámba olyan 27 fok van
Ezek a gépem értékei, alapterhelésen, most is csak netezek, valami ötlet? (Alap AMD proci hűtő van benne)
Hőmérsékletek
Alaplap 46 °C (115 °F)
CPU 63 °C (145 °F)
1. CPU / 1. mag 60 °C (140 °F)
1. CPU / 2. mag 60 °C (140 °F)
1. CPU / 3. mag 60 °C (140 °F)
1. CPU / 4. mag 60 °C (140 °F)
GPU dióda 45 °C (113 °F)
SAMSUNG HD502HJ 35 °C (95 °F)
WDC WD5000AAKX-003CA0 40 °C (104 °F)
Hűtőventilátorok
CPU 6493 RPM
2. burkolat 2683 RPM
GPU 1%
Most a proci jelenleg stabil 45 fokon van.Ha jol gondolom akkor GPU 4320 RPM (30%) ez azt jelnti hogy a ventilator 30 % hasznalja jelenleg.
Szerintem egy újrapasztázás megoldhatja a problámádat a GPU-val kapcsolatban.Én magán személytől vettema hd 6950 et és amikor teszteltem először 100 fokra melegedett fel a gpu mag.(CSak pislogtam hogy mi van???!!)Újra pasztáztam és megoldódott minden azóta max 70 fok csak és vissza hül rendesen 40 fokra.Ajánlatos újrapasztázni hidd el.
A procival kapcsolatban ha gyári hűtőt használsz az teljsesen normális érték.Csak nem állapot hosszútávon.legalább is nálam.Személy szerint én utálom ha valamely érték a szélértékekhez közeledik. 😀
Pár játék közben le kell vennem a gép oldalát, mert úgy felmelegszik valami és nagyon hangos lesz. Hogy lehet megnézni, hogy a videókártya vagy a processzorom ilyen hangos? És ha tudna valaki ajánlani egy remek hűtőt megköszönném.
Intel QUAD-Core i5-2500 @ 3.30 Ghz - 3.60 Ghz
NVIDIA GTX 560 Ti
Én még mindig ajánlom a tápcserét.
De nem hiszem, hogy a táp végett forróak az alkatrészek, én még ilyennel nem találkoztam.
Azt még mindig nem értem, hogy volt a táp 2000-3000 forint. 500 wattos tápot újonnan ennyiért nem kapsz. Lehet, hogy használt az a táp.
Ez új volt?????