levi0914
A VGA nem minden egy játék szükségletéhez, az eszközeid listájából túl sokminden nem derül ki, de egy processzor csere sokat segítene a teljesítményen.
Ha leírsz több infót a gépedről pl. operációs rendszer, ramok pontos adata, alaplap... miegymás, akkor bővebb infóval tudnak a fórumtársaid szolgálni.
Van Helsing 25: Elképzelhető, FX-eknél legalábbis előfordul, hogy ahhoz, hogy kezelni tudja a processzort egy régebbi lap, BIOS-t kell frissíteni előbb. Ehhez mondjuk kell olyan processzor, amit bármelyik BIOS-al támogat a lap, hogy azzal megejthesd a frissítést. (Ez csak egy tipp a többi mellé, nagy átlagban azért elindul bármelyik BIOS-al, csak nem tudja kihasználni az új BIOS-ig.)
sziasztok van egy kb 4 éves Asrock 970 Extreme 3 mas lapom beletettem a procit a ramot a vga hdd áramot is kap rendesen de amikor bekapcsolom nem jön be a bios se az asrock logoja se semmi csak fekete kép és kiirja hogy nincs jel a monitor
Kyp88: Szerintem az alaplaptól függ. Bár amúgy is mindegy, hiszen az USB3 és USB2 fizikailag is kompatibilisek egymással, szóval egy USB3.0-ás pendrive simán használható a 2.0-ás foglalatban (és fordítva) is, ha az alaplap csak azt kezeli le indításkor.
Kyp88
+1, milliószor könnyebb és gyorsabb is pendriveról telepíteni.
[LINK] | Hivatalos Win10 telepítő készítő (Magyar)
[LINK] | Rufus (Magyar) bármilyen telepítőt tudsz vele készíteni
[LINK] | Universal USB Installer (UUI) [Angol] szintén tudsz vele mindent (A legalján vannak a Windows-ok)
Ajánlok egy minimum 8GB-os pendrive-ot a művelethez. A legtöbb bios támogatja az USB-s eszközök bootolását, nagyon régi lapnak kell lennie hogy ne tudja.
Akkor még egy meghajtó csere is beleférhet. Én mindenképp azon gépben telepíteném amiben használva is lesz. Sok buktató lehet, ha más gépben telepítesz és át teszed másikba.
De a lemez sem moccan meg abban a pc-ben a meghajtóban. Gondoltam berakom az enyémbe a hdd-t és teszek rá egy hetest, és visszateszem, és ott konfigurálom.
VeresAdam
Tudomásom szerint ha a te gépedben teszed fel a rendszert és át teszed másik gépbe nem fog működni. Vagy ha igen akkor hibásan.Én beraknék egy másik HDD-t abba gépbe amiben nem tudsz telepíteni. Ha azzal elindulna telepíteni akkor HDD nem jó. Nem kell megijedni akár a gépedből is kiveheted a HDD-t és azzal próbálod meg. Ha ki írja hogy nyomj egy gombot a telepítésnél akkor nem nyomsz semmit hanem ctrl+alt+del és amikor újraindulna lelövöd a gépet mielőtt bekapcsolna, és már meg is tudod hogy jó-e adott HDD.
Gyors válaszra volna szükségem! 😀
Sziasztok! Haverom adott egy gépet, amire rendszert kéne raknom. A következő van: Boot options: 1: DVD, 2: HDD (továbbiak)..
ennek ellenére a dvd meg sem moccan amikor bootolni kéne (jó boot dvd), hanem kiírja, hogy hiányzó BootMGR és hogy nyomjak ctrl+alt+del-t. Magyarul Gondolom én a hdd-n el van cseszve valami, a dvd meghajtó pedig nem működik. Ha lehúzom a HDD-t akkor azt mondja, hogy nincs honnan bootolni. Ha az én gépenbe rakom azt a hdd-t akkor csak azt írja hogy nem tud róla mit bootolni, de nem azt hogy hiányzó bootmgr. Ha az én gépemen teszek rá rendszert, akkor bootolni fog az Ő alaplapjával?
sziasztok kéne egy kis segítség tegnap vettem egy headszett et Genius HS-G700V GX-Gaming Cavimanus 7.1
és mivel usb és így az integrált hangot letiltottam és a driverét is leszedtem meg a füleshez van saját azt fel is tettem de ha filmet vagy játszok vagy zenét halhatok akkor pattog a hang vagy elkezd recsegni ez m ia fenétöl van?
amikor ujraindul neki nemirki semmit már kérdeztem csak ujraindul utána feláll a rendszer és kész amikor ez van azt mondja a vga mintha egy vulkán lenne anyira forró.
Van Helsing 25: MSI Afterbuner (játéközben) monitorozás, hőfokot kiírja vagy pedig a HWiNFO ami mindent kiír,max lelép a haverod az asztalra és gyorsan rá néz minden értékre (CPU,RAM,VGA),ott úgy is monitorozza a legnagyobb hőt. De ha 1x csak újra indul a gép a játék alatt akkor az általában táp. Nem ír ki utána semmit,mikor újraindul?
Újraindulást és teljesítménycsökkenést is okozhat, ha nem megfelelően működik az a táp. Pl nekem párhónapja a Chiftec csinálta azt,hogy minden Ubisoftos játéknál le kapcsolt a gép,majd aztán ahogy adta meg magát, már minden játéknál le kapcsolt.
A Ghost Recon új részénél meg amúgy is lehet FPS csökkenés, elég optimalizálatlan a játék.
ez haverom gépének a leirása remélem megnyitható lesz és az a naja hogy vannak játékok pl the crew a vga egyeszcsak túlhevül és restart gép és van 1 játék hol a ts3 nekik ki be lépked a ghost recon alatt csinálja neki ezt és 40 fps e van de leesik neki 7re is low beállitások melett
mi a gyenge a gépében vagy miért lépked ki be a ts3 om neki
Nálam a secure boot miatt volt csak ez a kalamajka, mivel UEFI-n volt hagyva nem other os, átnyomtam és települ. Mondjuk az kicsit nyugtalanító,hogy mi a frász nincs digitálisan aláírva most,hogy az UEFI blokkolja egyből... Még ilyet nem pipáltam.
Mondjuk a WHQL verzió nekem is engedélyt kért a telepítésnél hogy megbízok-e a forrásban, amire még a NON-WHQL-nél se volt még példa 😃
De ettől függetlenül felrakta zökkenő mentesen
Guru3D-nél is többen jelezték,hogy nem WHQL a driver, egyesfájlok engedélyt kérne digitális aláírásért. Eddig én se találkoztam ilyen problémával,de úgy látszik van. A másik,hogy általában mindig le takarítom DDU-val az előzőt,úgy nekem se nyavalygott,ha simán rá frissítettem a NO-WHQL kiadásra.
Ma felakartam rakni az új 17.2.1 Amd drivert, aztán ezt dobálja. Tudom,hogy nem whql driver,de eddig sose volt vele bajom. Ötlet esetleg,már próbáltam úgy feltenni,hogy ki kapcsolom a digitális aláírást., de hiába. Windwos 10 x64 Pro
Szerk:
Akinek hasonló problémája lenne Driver telepítés közben.
1. Gép újraindítása -> Bios megnyítása -> Secure Boot kikapcsolása (mentés -> újraindítás)
2. Windowsba való bejelentkezés
3. CMD parancs (Parancssor) megnyítása Rendszergazdamódba és a következőt be gépelni:
- bcdedit /set nointegritychecks ON (kilépés) - (kötőjel nélkül)
4. Gép újraindítása
5. Windowsba való bejelentkezés
6. VGA driver telepítése (újraindítás)
7. Windowsba való bejelentkezés után CMD parancs (Parancssor) megnyitása Rendszergazdamódba és a következőt be gépelni:
- bcdedit /set nointegritychecks OFF (kötőjel nélkül, utána kilépés)
8. Újraindítani a rendszert és a BIOS-ban visszaállítani a Secure Boot-ot.
9. Kész,használható a rendszer az új driveral!
Sziasztok!
Ma egyszer csak twitch nézés közben befagyott a gép elment a kép valami kékes csikokra és beragadt a hang.
Következö (és minden) bootnál ez vár: [LINK]
Bocsi telorol irok.. kanyec gpu vagy mi? Gépemet látjátok profilomban, egyébként egy R7 265..
Először vedd ki a HDD-t, ha úgy beenged a Biosba meg is van a hiba, vagy a Sata kábel rossz vagy a Hdd, ha pedig így sem akkor cserélgesd a Ram-ot, ha így sem utána jön, hogy másik táppal nézed meg, ha ezek után is fennáll a hiba, akkor alaplap lesz a ludas szerintem.
Mellesleg sokszor a Hibás Sata Kábel okoz ilyen fagyásokat !
bojtargenyo:Ennek a jelenségnek elég sok okozója lehet, először vedd ki a ramokat és tisztítsd meg az érintkezőit valami alkohollal, lehet hogy valamejik lába egy kicsit be van oxidálódva. Min van az OP rendszer mert lehet hogy haldoklik a tároló egység, az is okozhatja ezt a hibát.Mennyire melegszik a lapon a vrm, vagy a cpu ugyan ezt produkálhatja.Meg hát ha a táp haldoklik akkor is ez történik. Ezeket nézd meg most hirtelem más nem jut eszembe. 😉
Szükségem lenne a segítségetekre, illetve a szakértelmetekre. Párom PC-je a következőket csinálja:
Bizonyos időközönként lefagy és nem hajlandó semmit csinálni. Sok esetben újraindítás sem segít, de valamikor igen. Több esetben "kék halállal" kidobja különböző crash reportokkal. Próbáltunk belépni a BIOS-ba, hogy újratelepítsük a rendszert, de oda egyszerűen nem enged be. Ott is találkozok egy error message-el. A hardvereket átnéztem, elvileg azok a helyükön vannak. BIOS működésért felelős elemet cseréltem. A segítségeteket köszönöm.
Csao. Asus z97 pro gamer alaplapom van. Corsair value select 1600-as ramokat hasznalok. A problemam az,hogy a lapomon az elso ket socket nem erzekeli a ramokat, bekapcsol a gep, dram led vilagit, nem tortenik semmi. A 3. 4. slot mukodik rendesen. Ilyenkor mi lehet a problema? I7 4790k proci van mellette.
Az hagyján, egyik ismerős gépén úgy épült be a finomság, hogy 2 darab defender exe volt a feladatkezelőben.. Persze az egyik exe 25%-on pörgette a procit bekapcsolás után szinte rögtön és semelyik vírusirtó sem jelezett rá semmit.. Mondtam neki, hogy az ilyen skidrow(oldal), Ka-os meg Balck Box és hasonlókat kerülje el, már ncore-on is több blackbox verzió lett törölve, mert jó pár miner volt bennük..
feri917: Nekem is múlt héten ugyanez volt, nekem is bitcoint bányászott egy "wecutil.exe" nevű szarság, ami ugye alapból a system32-ben van, de ez az appdata-ban volt. Rendszerfájl meg az appdata-ból nem indul.. 😃
Ez a random fagyás még mindig fennáll (és mostmár kezd egyre gyakrabban előfordulni), de van egy sejtésem mi az...
Egyik nap megnéztem a HDD led-et és fagyás közben állandó jelleggel világított, de volt olyan is hogy egyáltalán nem. Aztán crystaldiskinfo-val megnéztem a HDD-t és még akkor se mutatott semmit, amikor a biosban bekapcsoltam a SMART-ot. Ezek alapján az a sejtésem hogy a merevlemez a ludas, és a gép többi része rendben van... vagy mégse?
(Windows újratelepítés, CMOS, BIOS reset volt, még BIOS firmware frissités meg SATA kábel csere is.)
ram:g.skill ripjaws 2x4gb ddr3 F3-1280CL9D-8GBRL
alaplap:asrock n68c-s ucc
A VGA nem minden egy játék szükségletéhez, az eszközeid listájából túl sokminden nem derül ki, de egy processzor csere sokat segítene a teljesítményen.
Ha leírsz több infót a gépedről pl. operációs rendszer, ramok pontos adata, alaplap... miegymás, akkor bővebb infóval tudnak a fórumtársaid szolgálni.
Vettem egy 1050 ti és a CSGO-ban csak 50-40 fpssem van.Mért?
de akkor kipróbálom holnap hogy csak az egyiket teszem bele
én csak azt nem értem amikor elraktam mert vettem ujat meg jo volt kb 2 ev telt el és állásában tönkrement mitől?
hütö is volt rajta
ez mitől van meghalt volna a bios a a lapnak?
+1, milliószor könnyebb és gyorsabb is pendriveról telepíteni.
[LINK] | Hivatalos Win10 telepítő készítő (Magyar)
[LINK] | Rufus (Magyar) bármilyen telepítőt tudsz vele készíteni
[LINK] | Universal USB Installer (UUI) [Angol] szintén tudsz vele mindent (A legalján vannak a Windows-ok)
Ajánlok egy minimum 8GB-os pendrive-ot a művelethez. A legtöbb bios támogatja az USB-s eszközök bootolását, nagyon régi lapnak kell lennie hogy ne tudja.
Tudomásom szerint ha a te gépedben teszed fel a rendszert és át teszed másik gépbe nem fog működni. Vagy ha igen akkor hibásan.Én beraknék egy másik HDD-t abba gépbe amiben nem tudsz telepíteni. Ha azzal elindulna telepíteni akkor HDD nem jó. Nem kell megijedni akár a gépedből is kiveheted a HDD-t és azzal próbálod meg. Ha ki írja hogy nyomj egy gombot a telepítésnél akkor nem nyomsz semmit hanem ctrl+alt+del és amikor újraindulna lelövöd a gépet mielőtt bekapcsolna, és már meg is tudod hogy jó-e adott HDD.
Sziasztok! Haverom adott egy gépet, amire rendszert kéne raknom. A következő van: Boot options: 1: DVD, 2: HDD (továbbiak)..
ennek ellenére a dvd meg sem moccan amikor bootolni kéne (jó boot dvd), hanem kiírja, hogy hiányzó BootMGR és hogy nyomjak ctrl+alt+del-t. Magyarul Gondolom én a hdd-n el van cseszve valami, a dvd meghajtó pedig nem működik. Ha lehúzom a HDD-t akkor azt mondja, hogy nincs honnan bootolni. Ha az én gépenbe rakom azt a hdd-t akkor csak azt írja hogy nem tud róla mit bootolni, de nem azt hogy hiányzó bootmgr. Ha az én gépemen teszek rá rendszert, akkor bootolni fog az Ő alaplapjával?
és mivel usb és így az integrált hangot letiltottam és a driverét is leszedtem meg a füleshez van saját azt fel is tettem de ha filmet vagy játszok vagy zenét halhatok akkor pattog a hang vagy elkezd recsegni ez m ia fenétöl van?
saját driverét használva
de a két progit mondom majd neki
Újraindulást és teljesítménycsökkenést is okozhat, ha nem megfelelően működik az a táp. Pl nekem párhónapja a Chiftec csinálta azt,hogy minden Ubisoftos játéknál le kapcsolt a gép,majd aztán ahogy adta meg magát, már minden játéknál le kapcsolt.
A Ghost Recon új részénél meg amúgy is lehet FPS csökkenés, elég optimalizálatlan a játék.
Tippelek. Nem melegszik túl valami? Bár lehet a táp is ludas, mivel nem igazán jó fajta. Én kipróbálnám egy minőségivel.
https://gepigeny.hu/user/van-helsing-25/eszkozok…zok/199738
ez haverom gépének a leirása remélem megnyitható lesz és az a naja hogy vannak játékok pl the crew a vga egyeszcsak túlhevül és restart gép és van 1 játék hol a ts3 nekik ki be lépked a ghost recon alatt csinálja neki ezt és 40 fps e van de leesik neki 7re is low beállitások melett
mi a gyenge a gépében vagy miért lépked ki be a ts3 om neki
De ettől függetlenül felrakta zökkenő mentesen
Ma felakartam rakni az új 17.2.1 Amd drivert, aztán ezt dobálja. Tudom,hogy nem whql driver,de eddig sose volt vele bajom. Ötlet esetleg,már próbáltam úgy feltenni,hogy ki kapcsolom a digitális aláírást., de hiába. Windwos 10 x64 Pro
Szerk:
Akinek hasonló problémája lenne Driver telepítés közben.
1. Gép újraindítása -> Bios megnyítása -> Secure Boot kikapcsolása (mentés -> újraindítás)
2. Windowsba való bejelentkezés
3. CMD parancs (Parancssor) megnyítása Rendszergazdamódba és a következőt be gépelni:
- bcdedit /set nointegritychecks ON (kilépés) - (kötőjel nélkül)
4. Gép újraindítása
5. Windowsba való bejelentkezés
6. VGA driver telepítése (újraindítás)
7. Windowsba való bejelentkezés után CMD parancs (Parancssor) megnyitása Rendszergazdamódba és a következőt be gépelni:
- bcdedit /set nointegritychecks OFF (kötőjel nélkül, utána kilépés)
8. Újraindítani a rendszert és a BIOS-ban visszaállítani a Secure Boot-ot.
9. Kész,használható a rendszer az új driveral!
Ma egyszer csak twitch nézés közben befagyott a gép elment a kép valami kékes csikokra és beragadt a hang.
Következö (és minden) bootnál ez vár: [LINK]
Bocsi telorol irok.. kanyec gpu vagy mi? Gépemet látjátok profilomban, egyébként egy R7 265..
Végigcsinálom a lehetőségeket és remélem megoldódik.
Először vedd ki a HDD-t, ha úgy beenged a Biosba meg is van a hiba, vagy a Sata kábel rossz vagy a Hdd, ha pedig így sem akkor cserélgesd a Ram-ot, ha így sem utána jön, hogy másik táppal nézed meg, ha ezek után is fennáll a hiba, akkor alaplap lesz a ludas szerintem.
Mellesleg sokszor a Hibás Sata Kábel okoz ilyen fagyásokat !
Szükségem lenne a segítségetekre, illetve a szakértelmetekre. Párom PC-je a következőket csinálja:
Bizonyos időközönként lefagy és nem hajlandó semmit csinálni. Sok esetben újraindítás sem segít, de valamikor igen. Több esetben "kék halállal" kidobja különböző crash reportokkal. Próbáltunk belépni a BIOS-ba, hogy újratelepítsük a rendszert, de oda egyszerűen nem enged be. Ott is találkozok egy error message-el. A hardvereket átnéztem, elvileg azok a helyükön vannak. BIOS működésért felelős elemet cseréltem. A segítségeteket köszönöm.
Mi baj lehet, hogy szaggat, laggol az egér mindenhol ?
Egyik nap megnéztem a HDD led-et és fagyás közben állandó jelleggel világított, de volt olyan is hogy egyáltalán nem. Aztán crystaldiskinfo-val megnéztem a HDD-t és még akkor se mutatott semmit, amikor a biosban bekapcsoltam a SMART-ot. Ezek alapján az a sejtésem hogy a merevlemez a ludas, és a gép többi része rendben van... vagy mégse?
(Windows újratelepítés, CMOS, BIOS reset volt, még BIOS firmware frissités meg SATA kábel csere is.)