Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 6 628
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Egy 13 éves codegen már kiszolgálta az árát. Irodai gépekhez még most is elegek.
Na meg azt 6000 forintos (enyhén szólva sem gamer) házakhoz adják mint tartozék.
De legalább tényleg nem ilyen vad eltérésekkel cimkézik, hogy "600W Pure Quality Power Supply" hanem rá van írva, hogy 300 aztán kész. Szóval ja, a codegen meg sem próbált soha gamer tápnak látszani.
0
0
0
0
no avatar
https://www.pcx.hu/fsp-700w-hyper-m-tapegyseg-690133

Szerintetek ez jó lenne?
0
0
0
0
FoLey avatar
bszilvagyi Antec-nél nem igaz,hogy csak rosszak vannak.
Van azért HCG-520 és HCG-620 amik jók és bronze. HCG-620M-es már gold-os,EarthWatts Platinum 550 platinumos meg sorolhatnám még.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Deer, antec, codegen, szarabbnál szarabb, szilveszterre pukkogni, füstölni való kacatok.. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Vannak róla horror sztorik.
Már csak a HKC a jobb. Arról még videót is találni
0
0
0
0
no avatar
nem, csak rá kell keresni a nevére neten, mindenki borzalmasakat ír róla 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Úgy emlékszem az enyém egy névlegesen 400W-os típus volt.
Viszont netezés alatt pukkant. Nem egy üzembiztos márka.
0
0
0
0
no avatar
Köszi, megfogadom a tanácsod 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Tényleg inkább vedd ki azt a tápot, aztán ha más nem, addig régi gépet, telefont, laptopot használ vagy füstjelekkel kommunikálj, vagy bármi, de ne szent este elött gyújtsd fel a lakást azzal a táppal.
(Volt már n-powerem és pukkant is el. Hozzá teszem akkor csak A6 3500 volt és HD5770 amit el kellett volna látni...az is csoda volt hogy Q6600/5770 alatt még nem adta meg magát.)
0
0
0
0
no avatar
asrock 970 extreme 3 alaplap,8gb hyperx fury ram, amd phenom IIx4 965, gtx 1060 3gb, 500gb hdd, gépházban 12 centis venti és 6 pines csatlakozó a vga-n, bocsi az elírásért az előbbiben de fáradt 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
tradash999: hát tápot már írtam neked, lásd alább. De ismeretlen a géped, nem írtad le, mi az alaplap/cpu/vga pontos típusa. És 5 pines? Vagy 6, vagy 8. Minden új tápnak van ilyen csatlakozója. Kérlek, írd le a géped főbb paramétereit.
0
0
0
0
no avatar
Hunork: A bios frissítésen kívül megpróbáltam mindent amit mondtál, de nagyon úgy néz ki hogy a a táp lesz a ludas a dologban amit azóta tüzetesebben is megnéztem és valami N power 600w a márkája 😆 és most kerül 800 forintba, tehát nem sokára beszerzek egy új tápot, csak nem nagyon tudom eldönteni milyen legyen. Esetleg valaki tudna ajánlani egyet 15-20e forintos árkategóriában? Még annyit, hogy 5 pines a VGA csatlakozóm, azt nem tudom meg lehet e oldani valamilyen átalakító kábellel, ha pont nincs olyan a tápon vagy érdemesebb venni inkább olyat amin alapból van? Előre is köszönöm a válaszokat !
0
0
0
0
hashimoto avatar
Visor: Túl élethűre sikeredett a szimulátorsarok? 😃
//Honnan jön a hang?
mareszinho95: Túlmelegedhet, inkább tedd arrébb, vagy ha tudod, minél hűvösebbre.
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a gépemnek mennyire kárós ha közel van a gépházam a radiátorhoz?
0
0
0
0
visor261 avatar
A gép időnként indexelő hangokat ad ki... [LINK] valami ilyet. Ötlet?
0
0
0
0
Hunork avatar
ackileus8

1. Nincs ismeretlen eszköz az Eszközkezelőben?
2. Frissítsd a hálózati kártya meghajtóprogramját, de ne az Eszközkezelőn keresztül, hanem letöltöd a kártyád legfrissebb driver-ét, és telepíted.
3. Az Eszközkezelőben a Billentyűzet / Egér kategória alatt a HID billentyűzet / egér (vagy a billentyűzeted nevének megfelelő) eszköz tulajdonságainál tiltsd le "Az eszköz felélesztheti készenléti állapotból" lehetőséget.

Más nem jut eszembe. Egyelőre. 😀
0
0
0
0
no avatar
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2853464/computer-freezes-monitor-signal.html Sziasztok régebben már irtam ide, de ez a problémám mint ennek az illetőnek.. no signal monitor elsötétülés és hangberagadás.. tök véletlenül zene közben ha pl startmenű elöjön... ötlet?? Szoftver hiba?
0
0
0
0
no avatar
Hello.

Az a kis problémám lenni,hogy hiába akarnám alvó állapotba berakni a képemet,egyből újraindul,miután "elaludt vagy leállt".
A windows okozhatja ezt a problémát?
0
0
0
0
Hunork avatar
tradash999:
1. BIOS frissítés nem nagy dolog. Letöltöd, ha kell, kicsomagolod, pendrive-ra felmásolod, bedugod, gép elindít, nyomkod DEL vagy F2, és a BIOS menüben kiválasztod a BIOS update, vagy Flash update menüt, és már csinálja is.
2. Hát csak nem annyi van ráírva, hogy 600W 😀 Valami gyártó neve, típus. Jó lenne tudni.

Pár táp 17-18k körül:
FSP 500W Hyper S 500
FSP 500W HEXA+ 500
Chieftec 550W Force Series
Be Quiet! System Power 8 500W (ha jól tudom FSP belsős)
0
0
0
0
no avatar
Hunorok: megnéztem le van szedve minden régebbi amd driver, holnap leszedem a mostani nvidia drivereket és feltelepítek egy régebbi verziót és majd meg írom javult e a dolog, sajnos azt nem tudom meg mondani milyen tápom van mert már kidobtam a dobozát, magára a tápra pedig ez van írva "600 wattos tápegység", kb egy éve vettem 7000-8000 forint körül, tehát tuti valami teljesen noname vacak 😞. Köszi a segítséged holnap kipróbálom, hogy letörlöm a drivereket, hátha jó lesz úgy.
0
0
0
0
Hunork avatar
tradash999: régebben AMD karid volt, az 1060 új. Mikor ezt beszerelted, akkor hogy szedted le az AMD drivert? Mert ha kell, akkor most is csináld meg: Vezérlőpult / Programok telepítése, törlése: távolítsd el a régi AMD dolgokat, ha vannak. Utána DDU program, és szedjél le mindent, ami az 1060-hoz van. Letöltöd a nem a legfrissebb meghajtó programot az NV oldaláról, de az is jó lehet, ha a kártyához adott CD (már ha adtak) -ről telepíted. De előtte Gép újraindít. És mehet az új driver. És megnézni, hogy ezután mi lesz.
És a legfontosabb: milyen a mostani táp pontos típusa?
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Mert 20K körüli tápokban nincs minőségi alkatrészek?
0
0
0
0
no avatar
Hunorok: Köszönöm szépen a mindenre kiterjedő igényes válaszodat! a procimon valami nagyobb hűtés van, de nagyon régen nem volt már pasztázva a napokban ezt pótolni fogom. Nincs felhúzva semmi sem a gépembe, BIOS frissítéshez meg hozzá sem merek kezdeni magamban, mert gondolom ha valamit elszúrok azt az egész gépem bánja. Beszerzek majd a jövőhónapban egy új tápot, addig megpróbálom újra rakni az egészet mert régebben amd kártyám volt benne. A gépem adatait pedig hamarosan pótolom.
0
0
0
0
Hunork avatar
tradash999: az a baj, hogy nem látjuk a teljes gépedet, nincs kitöltve az adatlapod. Ezt szerintem pótold, nekünk is sokat segítesz vele.

CPU:
- gyári hűtő van rajta? Akkor teljesen természetes, hogy melegszik. Most mondanám, hogy vegyél egy 10-14k közötti jó CPU hűtőt, mert hidd el, nagyot fogsz lepődni a hőmérsékletek terén.
- akár gyár, akár nem a CPU hűtő, érdemes újrapasztázni a processzort. Csodákra képes. Másrészt így ki is lehet pucolni a hűtőt is. Ajánlott paszta. Arctic MX-4.
- a procid immár több, mint négy éves, így igen, lehet, hogy maxon pörgeti a játék, mert ma már kell a cpu-erő nagyon!
- csak a processzorod 125W-ot eszik teljes terhelésen, ezt nem árt tudni. A gépednek elvileg elég egy minőségi 500W tápegység. Ahogy mások is írták: FSP Hyper/Hydro sorozat, Chieftec Force sorozat, Seasonic, vagy BQ Pure power sorozat. s ha több lesz, mint 15, akkor több lesz, hosszú távra hidd el, megéri!

Fagyás:
- gondolom nincs tuning. (CPU és/vagy memória) ha igen, attól is lehet.
- Érdemes az alaplap BIOS-t frissíteni a legújabbra. Ugyanez vonatkozik a VGA meghajtóprogramra.
- Az utóbbi időben gondok voltak az NV drivere-el. nem tudom, megoldották-e. Érdemes megpróbálni egy korábbi driver-el. A jelenlegit a DDU programmal szedd le.
- ha mindezek után van fagyás, akkor valószínű, hogy táp. Lásd fentebb.

Más nem jut eszembe most.

Moon_Breaker : azért az oké, hogy az egy remek táp, de nem mindenki engedheti meg magának. Vannak 15-20k ársávban teljesen jó és vállalható tápok. (amúgy nekem még egy sem szállt el, de VGA, HDD , ODD igen...)
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Miért jobb egy drágább táp?
Mondjuk mert a minőségi alkatrészeket meg kell fizetni? (pl. amit én akarok EVGA tápban 100% -ig csak made in Japan alkatrészek vannak, ami köztudott hogy a legjobb-legmegbízhatóbb cuccok.)

[url]http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=380[/url]

De mondom, ez csak az én hóbortom , hogy biztosra megyek.
Nem kell követni a példámat, csak utána ne csodálkozz ha jön egy kóbor túlfesz, túláram, rövidzár , nem bírja az olcsó made in china táp és elfüstöl. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Miért is? 30k fölött mivel lesz jobb a helyzet? Több watt az tény,de az ilyen 700W fölötti.
tradash999 Ha gagyi a táp akkor minden áron cseréld le. 15k? FSP,Super Flower 450W ha még kapható vagy XFX TS 430W ha ez is kapható még,esetleg Chieftec Force 450W.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
30alatt sose vennék tápot, de Te tudod...

a srácok itt az FSP -re eskösznek, próbálj valami olcsót venni IPon -on.
[url]https://ipon.hu/webshop/group/(szamitogep_komponens_)_tapegyseg/449/?postedBySearchForm=On&srcMinPrice=4000&srcMaxPrice=128000&srcBrnd=1000103&srcInt_559=-1&srcInt_560=-1&srcFtr_308=-1&srcFtr_508=-1&srcFtr_580=-1&advanced=0[/url]
0
0
0
0
no avatar
Közvetlenül a tápból, ellenőrzöm bedugtam e a kábelt helyesen pillanat.

Megnéztem, be van dugva rendesen, és a tápról kapja közvetlenül az áramot, wow-ban azonnal elszállt a gép amint felhúztam a rendering scale-t 100%-ról 200%-ra, a többi játéknál pedig kell neki bő 20 perc mire kifagy. Tudnátok ajánlani minőségi tápegységet 15e ft körül? Mert csak most olvasom, hogy a gagyi táp is okozhatja, erre korábban nem is gondoltam volna soha.

Azt még hozzátenném, hogy a procim majdnem 80 fokos játék közben, az is okozhatja talán? bocs az ostoba kérdésekért, de elég kezdő vagyok ezen a téren.
0
0
0
0
Hunork avatar
tradash999: VGA-ba hogy megy a kábel? Közvetlenül a tápból, vagy esetleg átalakítóval (molex)? Ha utóbbi, akkor tápegység. Nem mindegyik VGA szereti az átalakítós megoldást...
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@tradash999

-Nézd meg hogy bedugtad e a tápkábelt a videókártyába.
-Próbálj meg egy másik tápot beletenni a gépbe.

https://images.pcworld.com/images/article/2011/04/graphics_card_power_connectors-5166534.jpg
0
0
0
0
FoLey avatar
Hunork Igen olvastam,hogy FSP APN-ben Yate long ventilátor van állítólag 3 év után szoktak ezek keletkezni. Most egyelőre felesleges szétszednem,mert amióa kilőttem ezt a Windows Defender User Interface-t azóta elhalkult. Majd ha újra elkezdi akkor már szétszedem,de lehet addigra kihúzom már jövőig.
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát én nem szólnék közbe.
De:
1. az hogy nagyobb egy tápegység teljesítménye, az nem baj. A táp is akkor érzi jól magát, ha kényelmesen adja le a szuflát, nem pedig csúcsra járatva.
2. Nekem FSP Hyper S 700W van. Írtam ide is, másik fórumba is, hogy egy zörgő, kattogó hangot ad, és ha a tetejére ütök, akkor elhallgat. Nem földelés probléma van, minden rendben ezen a téren. Aztán házat cseréltem, ezt is jeleztem, egy Aeneas-ra, ahol a táp oldalt fekszik, nem pedig "lefelé" néz. És azóta nincs hang, egy mukkanás sem. Utána jártam, és az ilyen hibák többsége a gyengusz ventilátorra vezethető vissza. Ha minden igaz, Yate long van bennük. Vagy csapágyazás, vagy maga a felfüggesztés, csavarozás minősége a hiba.

Gondoltam leírom a tapasztalataimat.
0
0
0
0
no avatar
Hali, nem régen vásároltam egy gtx 1060 3gb vga-t és a problémám, hogy új játékoknál ha feltolom a grafikát magas beállításra akkor egy idő után fogja a gép kifagy, kikapcsol a monitor és a hang beakad. Phenom II x4 965 procim van ami folyamatosan majdnem maxon pörög játék közben, elképzelhető, hogy a proci nem bírja a tempót és ezért fagy vagy a vga rossz, vagy valami más baja lehet? Kérlek titeket ha van valami tippetek segítsetek. Előre is köszönöm!
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Majd kipróbálom egyelőre most nem hallom,amióta kilőttem a Windows Defender User Interface-t(ez ette 30%-on a cpu-t) a feladatkezelőből.
H-ECTOR Tegnap lett kitakarítva,igaz nem szedtem szét a tápot,de ahogy próbáltam kifújtam.
Windows Defender User Interface kilövésével gond lenne?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Mikor volt legutoljára kitakarítva a táp? Mivel már gari nincs rá, szét is kaphatod, fújd ki belőle a port, húzd meg a venti csavarjait, utána próbáld újra
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Sokaknál a földelés hiánya okozza a halk búgást-zúgást a tápból :
[url]http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=85166&page=6[/url]

Próbáld meg olyan konnektorba dugni a tápod kábelét amiről biztosan tudod hogy le van földelve.

Ha utána se szűnik meg a hang, valami gong van a gépeden belül a földeléssel.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Régen a Codegen is FSP belet használt az egyik szériához.
A Delta meg önmagáért beszél
0
0
0
0
FoLey avatar
H-ECTOR
Én sem vágom 700W-os tápot akar ajánlani nekem,holott jó AMD-s gépem van,de ez sem fogyaszt sokat,ha valaki kételkedik van youtuben 1-2 videó róla,hogy mennyit fogyaszt a cpu-m. Más részt én feltettem a kérdést,hogy miért csinálja azt,hogy nagyon halkan sistereg arra még nem kaptam értelmes választ.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
MIIIIIIIVAAAAAAAAAAAN?😆😆
Moon_Breaker: te szerintem el vagy tévedve. Az FSP egy teljesen minőségi táp, megfelelő védelemmel, különösebb fesz.ingadozás nélkül. 2. Egy jó táp nem hogy 3 évet, de 10-et is simán bír, nem értem miért kéne egy 3 éveset cserélni (az XFX még a tizenezres tápjaira is 5 év garit ad, más kérdés, hogy a kiskeresek ezt 3-ra csökkentik sokszor)
Mi a f@sznak 700-as táp, mikor egy mai, agyontuningolt proci egy agyontuningolt vga-val fogyaszt kb 600-at, de ez nyilván nem a hétköznapi gamer eszköze. 3. Egy használt, nem széthajtott, garis táp bátran használható és vásárolható (persze ha jó minőségű) ellenben mondjuk ssd/hdd-vel
Ezt az utolsó fejtegetést meg nem is értem
0
0
0
0
FoLey avatar
Az új kütyükben több a spórolás maradjunk annyiban. 😉
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Na igen régebbi gép lassabb, többet fogyaszt, tovább bírja.
Nézed azt hogy agy régi P4 -es proci milyen utasításkészlettel rendelkezik és egy mostani pl. 4.generációs I5 mennyi mindent tud :
P4 CPU, egy mag TDP : 68.4W : [LINK]
i5-4460, 4mag-4szál TDP : 84W : [LINK]
Többféle funkció, több esély a meghibásodásra.Elég logikusan hangzik, nem? 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Az tény,hogy nekem fölösleges 700W-os táp a másik FSP-ben van védelem,így nem kell egyelőre aggódnom. Jövőig kihúzom vele.

Érdekes a mostani tápok helyzete,hogy a legtöbb nem bírja 5+ évnél többet,holott van egy Acorp 300W-os tápom több mint 13 éves és még mindig bírja az sem 1-2 órát megy napiban,kösz jól elvan egy P4-es gépben. 😊
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Ahogy érzed, a Te géped. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Moon_Breaker Miért tenne kárt? Hissz egy FSP tápról lenne szó.
Meg miért vegyek 700W-at,holott kb. 300W-ot eszik a gépem még annyt sem? Nekem elég lenne 400-450W-os is.
Ez a kis alkalmazás Windows Defender User Interface miatt volt kilőve már megoldva,de jó lehet a táp kezd már öregedni napi sok órát megy ez a gép.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@FoLey
Én a helyedben lecserélném azt a tápot mielőtt komoly kárt tesz a gépben, főleg hogy már 3 éves.

Persze hogy köze van a CPU -hoz meg a GPU -hoz, hisz ha az alaplapnak nem adja megfelelően a feszt meg az áramot, akkor a lap se tudja rendesen ellátni a rajta lévő komponenseket.

Egy jó Chieftec vagy Corsair tápot ajánlanék, ma már minimum 700 wattosat. (csak is újat vegyél, használtat semmiképp.)

Én megelőzöm a problémákat és egy ilyet fogok majd januárba venni, nekem is már lassan 2éve van meg a mostani.
[LINK]

vagy ezt [LINK]
0
0
0
0
FoLey avatar
Lenne egy több mint 3 éves FSP 350W FSP350-60APN Active PFC 85+ a probléma az,hogy mai naptól elkezdett nagyon halkan sisteregni mit lehet ezzel csinálni? 😲
Meg tápnak köze van hozzá a gpu,cpu hőmérséklethez? Kicsit felszöktek és alapjáraton vannak cpu 42 fok,gpu 55 fok. Igen kitakarítottam meg friss paszta van rajtuk.

Szerk.: Feladatkezelőben kinyomtam Windows Defender-es szarságot amit folyamatosan ette 30%-on cpu-t erre elcsitult és megy le a hőfok is wtf?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
akkor simán lehet, hogy az a hibás, szedj le egy másik verziót
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
ackileus: tört w10 van rajta?
0
0
0
0
no avatar
A hibákat a Dll. fájlok nem léte okozza.
kb minden 2. mozdulatnál kiírja,hogy ...dll. nincs meg,és ezért nem megy a program.

Ha valaki tud ebben segíteni,azt megköszönném :/
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció