Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 6 628
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gatya123 avatar
szevasztok, pár napja vettem 1 corsair k70 lux billt, sajnos az asszonynak sikerül leöntenie kávéval, elkezdtek mindenféle ablakok felugrálni mindha belennének ragadva a gombok. fogtam lemostam az egészet langyos desztilált vizzel, kiszáritottam, bedugtam, beis kapcsolt mondom faxa, de úgy 1 perc múlva ki is aludtak a fények, nem reagál semmire, ha bedugom kijön 1 ablak benne valami bin file. belsö memória szállhatott el? ha visszaküldöm gariba rájöhetnekh mitörtént? kávényomokat eltüntettem 😀
0
0
0
0
Ironmask avatar
Sikerült meg oldottam 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Ironmask: nem használsz fej / fül hallgatót? Ha az kihúz/bedug, akkor értelemszerűen kiírja. Ha magától csinálja, akkor szedd le az alaplapi hangkártya legújabb driver-ét, és telepítsd fel. Hátha megoldja.
0
0
0
0
Ironmask avatar
Mitől van az, hogy ki írja a realtek audio manager, hogy egy jack csatlakozót kihúztak?A játékból is kidob elég sűrűn csinálja.
0
0
0
0
hangzoj avatar
Igen, usb 2.0 usb 3.0 mindnél ezt a hibaüzenetet kapom. Biosban letiltottam a 3.0-át úgy se jó. Átállítottam uefi+legacyra úgy se jó.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Próbáltad már másik USB csatira dugni?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
telepítettél már arról a pendriveról windowst ?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
legrand
Ha Windows 10-et telepítesz érdemes a microsoft saját telepítő készítőjével csinálni azt.

[LINK]

Itt a link, az 'Eszköz Letöltése' gombra rányomsz, magyar az egész úgyhogy nem nehéz a folyamat.
Így minden ilyen és ehhez hasonló gondot elkerülhetsz, plusz a legfrissebb build lesz a gépeden, így megspórólsz X időt az update telepítgetéssel is.

Ha esetleg nincs telepítő kulcsod a rendszerhez az se baj, pont úgy tudod "aktiválni" ezt is mint bármelyik "másik" verziót.
De azért érdemes beruházni rá, még ha OEM verziót veszel is, új géphez jó választás mivel nem egyhamar fogsz hardvert cserélni gondolom. 😃
0
0
0
0
hangzoj avatar
Sziasztok! Ezzel az üzenettel találkozok egy frissen összerakott gép telepítésekor.
Hiányzik egy adathordozóhoz szükséges illesztőprogram. ez lehet például dvd-meghajtón , USB eszköz vagy merevlemez illesztője. ha ez megvan egy CD-n DVD-n vagy USB meghajtón , most helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa a meghajtót megjegyzés: ha a windowst DVD-ről vagy USB meghajtóról telepíti , erre az időre nyugodtan eltávolíthatja a lemezt vagy a meghajtót.
Windows 10 menne rá.
msi h110M grenade,16gb ram, i5 6500, samsung 250gb 750 evo
Mi lehet a probléma?
0
0
0
0
no avatar
Win 10-en mit nėzzek meg a bios-ba hogy jó legyen ?
0
0
0
0
wiza avatar
Nem találja a windows-t mert a boot máshova mutat vagy nincs telepítve vagy bele raktál egy másik vinyót és megváltozott a boot sorrend
0
0
0
0
no avatar
Olyan pròblèma van nekem hogy amikor bekapcsolom a gèpet ezt írja ki: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

Az miėrt van?
0
0
0
0
DDarkness avatar
Most már mégrosszabb 😆. Már azt csinálja hogy elkockásodik a kép úgy mint amikor egy régi képcsöves TV nem érzékel bejövő jelet 😆 és a számítógép hangfala berreg össze vissza, majd ezt követően újraindul a gép. És ezt akkor kezdte el csinálni amikor feltelepitettem az msi gaming app ot amin alapból oc modban volt a kartya, de az ujraindulas utan atallitottam gaming modra majd ujrainditottam a gepet, rá pár percre inkább kikapcsoltam a gépet, majd ránézek holnap is, plusz a rendszert újra rakom, bios beállításokat resetelem, ha ezek után kínja lesz küldöm vissza a karit.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Zsoca: Akkor az Vga hiba.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Így hogy minden újra lett téve a wattman alap helyzetben áll. A rendszert meg pár hete tettem fel amikor a kártyát megvettem, eddig semmi baja nem volt.
Szerk.: Ha nem OC modban használom a kártyát hanem gaming modban akkor nincs kékhalál, de ha a megaherceket felveszem annyira amennyi a kártyának az OC modja akkor kékhalál egyből, persze csak akkor ha terhelve van a videokártya.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Esetleg nézd meg a watman nincs e elálitva a chrimsonban és reseteld a beállításokat.
De ha ezek után is csinálja akkor, még nézd meg egy ''szűz" winnel és ha utánna is fenn ál a probléma, akkor szerintem szerviz.
0
0
0
0
DDarkness avatar
A 16.12.1 van fennt plusz rajta a 16.12.2 is. Egyébként újra megcsináltam mindent amit mondtál meg amit neten találtam és megint behalt.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Meik az a driver ?
Itt a legfrisseb az RX. hez:
[LINK]

De ha ez van fent akkor ragd fel az utolsó whql-est az a Crimson ReLive Edition 16.12.1
0
0
0
0
DDarkness avatar
Már ezt is csináltam ddu val, csökkentett módban volt a gép is, feltettem a legfrissebbet utána, és ugyan ezt csinálta.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
DDU val töröld le a drivert és utána tedd fel a legfrissebbet .
0
0
0
0
DDarkness avatar
Üdv. Mi az isten baja lehet a gépemnek hogy 10percenként kékhalálozik? atikmdag.sys (Driver irql not less or equal. Jobban inkább online-filmeken jön be. Valamikor teljes kékhalál, van amikor csak simán megfagy a kép, hang megy tovább, és újraindul a gép. MSI afterburnert letöröltem a gépről mert azt írták az is okozhat kékhalált. Valaki kérem segítsen. PLS.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Bios reset. Hátha megoldja a gondokat.
0
0
0
0
no avatar
bszilvagyi: nem,nem értek a tunighoz,így nem merem húzni. 😃
olyat csináltam,hogy 1.42V-ról felvettem 1.5V-ra a feszt,de akkor még instablilabb lett,így inkább levettem 1.4-re,most stabil ha nem játszok.The Witcher 3 alatt 10 percet nem bír és kikapcsol.
0
0
0
0
hashimoto avatar
bazsa918: Tuning van rajta? Nálam akkor volt ilyen, amikor túl magas tuningot akartam alkalmazni a procin.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Folyamatosan leáll(simán kikapcsol) vagy kék képernyő+egy hibakóddal kikapcsol a gép,teljesen random,de általában akkor ha jobban meg van terhelve(játék,sok progi,stb) . "clock watchdog timeout" gyakran ezt a hiba kódót dobja ki de ez is mindig változó.Valami ötlet? Minden driver friss.Nekem az lenne a tippem,hogy az alaplapom csak 95W-ig tud nyomatni teljesítményt de a CPU-nak meg 125W kell,ez lehet a gond?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
bojtargenyo: Én személyes tapasztalatom szerint az adaptív mód csak a turbó módra jó ha annál feljebb van húzva, akkor már elég rendesaen instabillá teszi a rendszert, nem mindig tud olyan gyorsan feszt emelni, mint amilyen gyorsan felhúzza a procit. De ez csak az én véleményem.
0
0
0
0
Hunork avatar
bojtargenyo: hát három eset lesz: kábel, vagy VGA, vagy tápegység. CPU tuning meg nem az erősségem, egy erre szakosodott topikban érdeklődj, szerintem.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Köszönöm a nagyon gyors reakciókat. Most egy fél órás terhelés alatt nem csinált semmit. Utána megint elkezdte úgy, hogy semmilyen komponens nem volt terhelve. Nekem HDMI kábel gyanús. Jelenleg nincs több kábelem, de a héten veszek.

Még egy dolog: Aki ért a proci OC-hez: Adaptive Mode-ban állítottam a volt értékét 1.300V-ra. Offset: auto; 4,4-en 1.232-t eszik a cucc és a stabilitásteszten sem volt semmilyen probléma(az villódzáson kívül, ami nyilván nem processzorhiba). Játszottam is vele egy órát, ott is nagyon jól szerepelt. Viszont így,hogy a rendszer nem automatán adja a feszt rá, ami egyébként 1.375 lenne, sokkal-de sokkal hűvösebb. Érdemes ezt használnom, vagy ez nem igazán ajánlott hosszútávon?

UI.: Azért használnám lehetőleg adaptívban ,mert ha épp nem 4.4-en pörög a cucc, akkor csak (800MHZ) 0.789V-ot eszik és talán ez hosszútávon egészségesebb a procinak.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Esetleg ha nem rég volt új driver telepítve, azt legyalulni és vissza az egy builttal régebbi.
0
0
0
0
Hunork avatar
bojtargenyo: elsőként a CPU és a VGA esetén mindent alapra tennék. (látom K-s a proci, és OC a VGA) Ha akkor is csinálja, akkor én memóriahibára gondolnék elsőre. (VGA) Vagy: tápegység. Ha lenne mód kipróbálni másikkal, jó lenne. Plusz: a monitor kábelt is kicserélném, biztos, ami biztos, csak hogy kizárjunk minden egyszerű lehetőséget.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Sziasztok!

Remélem jól telt a karácsony. Illetve remélem jól telik majd az Új évi ünneplés is. Nekem most lenne egy problémám.

Egy GTX 980TI-m van. Mostanában azt vettem észre, hogy terhelés alatt "villódzik" a monitor. Olyan mint amikor ki-be kapcsolom. Elsötétül egy picit utána visszajön. Ez idő alatt GPU monitorozás mellett észrevettem, hogy a videókártya használat 100%-ról 80,85%-ra esik vissza. A hőfok normális(75-76). AIDA 64-es rendszerstabilitás tesztnél össze-vissza ingadozik a GPU használat és ugrál a monitoron a kép jobbra-balra. Vidikártya cserés lesz megint? 😞
0
0
0
0
Hunork avatar
Hunor95:
1. Biztos nem az SSD miatt van (vagy rosszul lett beállítva valami, W7 esetén vannak teendők SSD-re való telepítéskor!)
2. Miért nem W10 a rendszer, ha eddig az volt? Nem is értem, főleg új játékok miatt, mert a DX12 csak W10-en lesz tapintható. Elsőként szerintem próbáld meg W10 reinstal-lal.
3. Mivel R9-ed van (nekem is), a legújabb driver-el nem lehet baj, nálam sem volt. Viszont érdemes megnézni, hogy a RelIve ki van-e kapcsolva. Az a jó, ha alapból ki van! Továbbá a Megcélzott képkockasebesség is legyen kikapcsolva.
0
0
0
0
MartiniHenry avatar
Hali, mióta vette megy SSD-t a gépembe újra lett rakva a gép win 10ről win7re és eddig a bf1-et próbáltam ki és laggol a játék...van hogy pillanatokra beáll a kép is:/ Tanácstalan vagyok, a VGA drivert is letöltöttem a legfrissebbet, eddig nem volt ez fix 60 fps-el ment a játék...Ha valaki tudna valami megoldást azt szivesen meghallgatom. Előre is köszi!
0
0
0
0
hashimoto avatar
Zoli73: Neked is viszont kívánom! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hunork: Neked is és minden fórum társnak is Boldog Ünnepeket és Kockulásban gazdag Új Évet Kívánok!
0
0
0
0
hashimoto avatar
visor: Hdd rossz szektorra írás közben szokott, meg elhasználódott hdd esetén is. Tápegység is lehet már meghalófélben van.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Zoli73

Szerintem is. 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Na, kérem, mindenkinek Boldog Karácsonyt!

https://www.kephost.com/images/2016/12/24/karidisz.jpg
0
0
0
0
visor261 avatar
Én próbálkozom de hallom hogy kattan 1-et és mire lehajolnék hozzá már abba hagyja...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Moon_Breaker: Szerintem jó döntés volt! 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Piero

Tudom hogy drága, de a számítógépem "szívén" nem akartam spórolni.
Engem az fogott meg igazán benne hogy 100% minőségi alkatrészekből van és hogy 10év gyártói garancia van rá.
[url]http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=380[/url]
(már regisztráltam is a terméket az EVGA honlapján, 10évig ha gond lenne vele javítják\kicserélik)
0
0
0
0
Puffin avatar
Moon_Breaker: az azért még SLI-hez is sok 1070-ből! 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Gondoltam, hogy a gépből, de ha tudod, próbáld meg pontosabban beazonosítani.
Lehetséges, hogy: haldokló vinyó, vagy, valamelyik ventihez hozzáér egy kábel. De, tápegység gond is lehet. Ennyi jut hirtelen eszembe, próbáld meg ezeket lecsekkolni, és kizárásos alapon megpróbál(od)juk kitalálni mi okozhatja.
0
0
0
0
visor261 avatar
Hát a gépből?(mivel random jelenség ezért mindíg csak a végén csípem el és nem tudom beazonosítani,de ha tippelnem kéne akkor elölről jön...)
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát én biztosra mentem és megleptem magam egy EVGA SuperNOVA 750 G2 -vel. 😃
0
0
0
0
no avatar
Piero: ja értem, csak már kezdek teljesen pesszimista lenni pc terén, ezért akartam biztosra menni 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
tradash999: a gépedhez bőven elég az 500-as verzió is!!!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció