Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kinéztem egy alaplapot. Szerintetek megfelelő lenne-e a tervezett gépemhez? (i7 4790 + gtx 980 ti)
A válaszokat előre is köszönöm.
Ezt nagyban befolyásolhatja az ár amit rá fordítanál, illetve mennyire felszerelt lapot akarsz alá. Így mivel non K-s processzort adtál meg szinte mindegy melyikből választasz.Ha viszont később tervezel K jelölésű processzort venni és a keret is engedi akkor Z-s lapot vegyél alá.(Nekem is emiatt van a 6600 alatt Z-s lap.)
Persze papíron lassabb az adatátvitel, de itt olyan sebességről beszélünk amit egyik játék sem használ ki.
Példa: A 2.0 8000 MB/s sebességre képes a 3.0 pedig ennek a duplája 16000 MB/s, ez játékokban vagy benchmarkokban maximum 1-2 Fps különbséget mutatna monitorozva, de ezt szabad szemmel nem érzékeli az ember. Itt egy vidi is pluszba:
Azt szeretném kérdezni, hogy gamelésre amd, vagy intelt vegyek?
Kinéztem egy intel asus Z710-et, de lebeszéltek róla, mert azt monda az ismerősöm, hogy az amd procik ugyan olyan teljesítmény mellett olcsóbbak.
Köszi 😀
Na az a típushibás nem a B85-ös chipset. Haswell-t nem érdemes venni, hűtési gondokkal küszködnek. Haswell refresh-nek már nincs ilyen baja... annak a meg nem nevezett dilettánsnak inkább ezt kellett volna elmondania.
De köszi! 😀
i5-4570-re gondoltam, mellette 16GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Savage Red CL9
ehhez kéne egy alaplap ami az olcsóbbik kategória, de mégis remekül szuperálna 😀
Milyen i5-el? Melyik generáció? Milyen ramot akarsz mellé, ddr3 vagy ddr4? K-s processzor vagy sima?
10-20 ezres lapok ugye nyilván nem prémium minőségűek.
Mitől jó egy alaplap: Nincsenek lespórolva róla a hűtőbordák, számodra megfelelő csatlakozók mennyisége, nem 12 forintos kondenzátorokkal van kidíszítve, esetleg valami értelmesebb hangkártya, etc...
A 10 rongyos lapokat kell kerülni. 20 tól kezdődnek az egyszerű de megbízható, "butább" lapok.
Ha adsz több konkrétumot, mi is könnyebben tudunk segíteni. 😀
Infót szeretnék kérni alaplap vásárlással kapcsolatban.
Mik határozzák meg, hogy mitől jó egy alaplap ?
Tudnátok ajánlani akár használtan akár újan 20k körül lapot ami megfelelően működik egy i5-tel? 😀
Hallottam a B85-ről, hogy típushibája van, mennyire igaz ez?
Vettem egy új lapot, fel is pattintottam rá a kb. fél éves Win7-et, majd pár nap múlva jött az értesítés a Microsoft-tól, hogy ez a sorozatszámú Win7 license másik alaplaphoz van regisztrálva.
Írtam egy email-t a Microsoft-nak, hogy a meglátásuk helyén való, viszont mindkét deszka az én tulajdonomban van (ezt szkennelt számlával igazoltam...lehet, nem is lett volna rá szükség), a csere oka, meghibásodás.
Minden további nélkül használhattam tovább a license-et az új lapon, nem problémáztak.
Szerk: De amúgy meg igazából sz@rok rá mert van itthon 8.1 kulcs csak azt nem szerettem... 😆 Meg Enterprályz, ami tele van tök fölösleges cuccal... 😜
A Logout-on rendszeresen írok cikket, tesztet. Ha van kedved, nézd meg. Még az őskorban kezdtem, Videoton TVC-vel. 😆
Én Hardveraprón szoktam nézelődni közben!
Nincs gond a használt cuccokkal ha normális embertől veszi az ember.
Hunork: mekkora házba lesz a lap?