Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólások: 4 780
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
skyspider: DDR4-eset nézzél! 35 körül már vannak normálisak. MSI, Gigabyte
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! I5-4460hoz keresek lapot de tanácstalan vagyok mit válasszak. (Szeretném 20k alatt megúszni).
0
0
0
0
chras0043 avatar
Üdv!
Nekem is i5-6600K-hoz kéne egy alaplap, Z170 chipset-tel. 30.000ft körül nézegettem és elég sok van. A kérdésem csak annyi hogy melyik márkát válasszam ezek közül: ASUS, MSI, ASRock, GIGABYTE. Illetve hogy milyen szempontból jobbak a DDR4-es alaplapok a DDR3-masoktól.
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
noNameFPS avatar
i5 6600k-hoz milyen alaplapot ajánlanátok?
0
0
0
0
Mizushio avatar
Most 3 órán nem történt semmi úgy hogy mindent csináltam google,zene hallgatás + Black Desert Online.. Ezerk szerint a proci turbo szara volt a baja.. AMD Turbo Core Technology-t kinyomtam. Most már normálisan 3500mhz-n fut gond nélkül istenem... 7 Hónap után most jöttem rá erre... Őszintén boldog vagyok. Mert ez a mostani alaplap nem volt olcsó.. Meg szerintem jó kis lap ez.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Elvileg ki lehet kapcsolni, de nem tudom hol. FX-el még dolgom nem volt Spoiler!
Ez van, ha a környezetedben mindenki laptopot preferál inkább 😊
Ebben inkább olyan tud érdemben hosszászólni, aki FXet használ, vagy legalább dolgozott rajta
49°C nem sok igazából a gyári hűtéssel.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Azt nem lehet valahogy kikapcsolni? Egyébként játékoknál 49 fokos a proci gyári hűtővel nem lehet hogy a hűtő a probléma?? Azon belül a házban van 5 venti vagy 6.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Alap órajele 3.5Ghz. A turbo órajelre akkor kúszik fel, ha szükséges az extra kraft
0
0
0
0
Mizushio avatar
Bios-t megnéztem 3500mhz.. De a tápot is megnéztem másikkal szintén crashel akkor. Csak alaplapi hiba lehet???
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A turbo freki 4.1Ghz. Azért ír annyit játék alatt.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Nos szóval lehet az a probléma hogy túl van húzva a proci 3.5-ről 4.1-re. Mert pl az openhardware monitor és a Task Manager szintén azt írja játék alatt hogy 4.1ghz-en fut. A vicc hogy nem én állítottam rajta...
0
0
0
0
Bronson avatar
amúgy kell hogy legyen az, de minden esetre majd írd meg 😀
0
0
0
0
Mizushio avatar
Nem vagyok otthon... Majd megnézem
0
0
0
0
Bronson avatar
elvileg igen. de típusszámokat is mondhatnál végre, az hogy hány watt meg milyen márka, nem sokat jelent...
0
0
0
0
Mizushio avatar
Chieftec 450W elég-e teszteléshez? Mert rájöttem hogy az van faterom gépében. Ami nekem volt régen gond nélkül ment.
0
0
0
0
gibdj avatar
Ha volt raktáron, akkor már feladták, de így is le lehet mondani, legfeljebb már a depóban van.

Lehet, hogy az lesz a jobb megoldás, hogy nem írsz nekik, kérsz egy tápot valakitől, és megnézed azzal hogy muzsikál a gép. Ha másik táppal is fagy, akkor kérsz esetleg egy lapot is, bár az már neccesebb. De biztosítéknak ott lesz az új lap. Viszont amíg nem próbáltad ki másik táppal, a csomagot ne bontsd ki, mert amúgy nem veszik vissza (gondolom náluk is kitér az ÁSZF az újraeladható termékekre).
0
0
0
0
Mizushio avatar
Bios legfrissebb minden driver fönt van.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Csak írj nekik e-mailben hogy szeretnéd lemondani a rendelést.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
"Előfordulhat a legjobb szándék mellett is, hogy valami közbejön és mégsem tudod megvásárolni amit szerettél volna. Ez esetben kérjük, hogy tisztelj meg bennünket azzal, hogy mielőbb jelzed felénk levélben: pcx@pcx.hu. "
[LINK]

"Vevőszolgálat: Munkanapokon 10.00-18.00 óra között a pcx@pcx.hu címen 20-30 percen belül válaszolunk a leveledre. Ha nem kaptál választ egy órán belül, a +361/780-1070 telefonszámon hétköznap 11-17.00 óra között tudjuk fogadni hívásodat."

Nos, még nekem sem volt szükségem ilyenre, hogy rendelést lemondjak vagy visszaküldjek terméket. De mivel holnap adnák oda a futárnak, szerintem a fenti címre még bőven írhatsz nekik. Amúgy én egyszerre több dolgot rendeltem tőlük, és nem 3 nap volt mire megérkezett, hanem egy hét... és addig végig az volt kiírva csomagolás előkészítés...

Azért ez érdekes, hogy Ubi termékekkel nincs gond... driverek rendben vannak? BIOS frissítés nem elérhető?
0
0
0
0
Mizushio avatar
Az a baj nem tudom hogy PCX-en hogy lehet visszavonni a rendelést. Még pénteken leadtam. Vagy már hagyjam hadd jöjjön meg. Ha fen áll a probléma akkor táp próba? Annyira zavar hogy nem tudok játszani azzal a játékkal amivel nagyon szeretnék mert ilyen hülyeség is csak velem fordul el eléggé sűrűn.. Tudom hogy nem olyan jó lapot rendeltem, de jelenleg erre futott.. Nem cserélném le elhihetitek ha nem lenne ilyen probléma.. De már hónapok óta próbálkozok mindent át nézek és mindig csak sikertelenül végződik. Amúgy a másik hogy az összes Ubisoft játék hibátlanul megy. De a többi cégtől folyamatosan crashel etc etc... Egyébként a PCX már azt írja hogy csomagolás előkészítése.. De nézzük a pozitív oldalát ha nem alaplap hiba akkor csak is a táp maradt.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Nyugi, ne stresszeld túl magad rajta, nem ér annyit. Már holnap szerintem mehetsz is ismerősödhöz hogy dobjon meg egy másik táppal. Bronson jól írja, egy 400 wattos minőségi is elég neki. Én azzal kezdeném. Ha nem okés úgyse, akkor meg következő nap már úgyis ott az új alap.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Az a vicc mikor legutóbb vittem vizsgáltatni a gépet akkor elvileg mindent átnézett, de nem talált semmit. Csak hogy az egyik ram rossz volt, de az cserélve lett.. De attól a probléma nem oldódott meg. Tököm kivan már a gépekkel... Tavaly is május-tól október elejéig szarakodtam, mert nem voltak képes vissza adni a pénzt mikor a kártyám elcsesződött... Esetleg azt megpróbálom hogy ha megjön az új lap. Leviszem a haveromhoz aki a boltos össze rakja. Tesztelem ha ugyan az megkérdezem hogy 2 órára nem tud kölcsönbe adni egy tápot. Letesztelni...
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
14 napos elállási jogod van a vásárlástól, csak a szállítási költséget oda-vissza fizetned kell. Ha szerválsz addig egy kölcsön tápot, leteszteled, és ha tényleg azzal van a baj, visszaküldöd a lapot, és becseréled tápra. Ha meg tényleg a lap volt a hibás, akkor is visszaküldheted még, és vehetsz egy jobb lapot.

Kérdés mi van akkor, ha a különbözet úgy jön ki hogy a te javadra? Visszaküldik-e az új termékkel a pénzt, vagy le kell vásárolnod mindet? Erre kérdezz rá.

U.i.: használt alkatrészt akik leveszik, végeznek tápegységeknél mindig tesztet, lemérik h f*sza-e. PC-MAX-nál ez 500 Ft ha jól tudom, azt is megpróbálhatod ha tényleg nincs kölcsön táp. De biztos nem csak ők csinálnak ilyet az egész országban. Ha más nincs, a semminél ez is több.
[LINK]
0
0
0
0
Mizushio avatar
Nincsen. Holnap vagy holnap után hozná a futár.. a lapot. Így se volt olcsó ez a táp se..
0
0
0
0
Bronson avatar
ez egy elég kaka táp. már megvetted a lapot? ha nem, próbáld ki egy kölcsöntáppal... egyik haverodnak sincs egy 400-as jobb tápja...? csak hogy azt is kizárjuk.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Félre néztem csak 600-as de az is bőven elég (szerintem)

így lehet megtalálni: Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB

https://kepfeltoltes.hu/160424/T_pom_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[LINK]

és itt van még egy kép a másik játékról aminél rendszeresen kifagy. Mikor kicrashelt sem történt semmi.
0
0
0
0
Bronson avatar
pontosan mi a táp típusa...?
0
0
0
0
Mizushio avatar
[LINK]

Itt van egy kép játék közben a hőmérsékletről.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azt hogy honnan lehet megtudni mennyi V-ot ad le az nem tudom.Ha tudja valaki akkor majd megírja.Viszont pár hónapja nézegettem hogy van olyan CM táp széria ami nem a legmegbízhatóbb, csak azt nem tudom melyik széria volt az.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Rengeteg kommentet olvastam táp meghibásodásról rengeteg embernek kikapcsolt a gép stb stb. De nálam ilyen sose volt. Haverom szerint az alaplapon lévő lehet kondi a hibás. De már rengeteg embert kérdeztem meg mi okozhatja. Sokan lapra céloznak.

Minden ventilátor tökéletesen működik. Mikor kicrashel a gép akkor is még a táp is. Nem is forró. Hol lehet megtudni mennyi V-ot ad le? Még csak nem is szenved. Általában ha nálam egy táp rossz volt. Le állt a gép vagy el sem indult. Vagy ha játszottam játékoknál kikapcsolt a gép.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az hogy 650W nem sokat jelent.Nagyon nem mindegy hogy milyen a bele.Vagy például a 12V-os ágon mennyit ad le. Azért is írtam hogy másik táppal próbálkoztam volna első körben.Ha netán nem lenne plusz táp akkor kértem volna havertól/ismerőstől kölcsön egyet tesztelésre.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Nincs másik tápom. Ami bírná a mostani gépet. Nem hiszem el hogy a Cooler Master is ilyen hamar tönkre menne. Soha nem volt még olyan hogy magától kikapcsolt a gép vagy hogy nem indult el a gép.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Esetleg még másik táppal kipróbálhatnád. Lehet ott van a gond.
0
0
0
0
Mizushio avatar
reszler112233: Cooler Master 650W nem eléggé minőségi???
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én először nem alaplapot vettem volna. Táp elég erős a konfigurációhoz, illetve minőségi? Ha minőségi akkor legyen elég erős adott konfighoz.Én kipróbáltam volna egy erősebb megbízható táppal is mert az is okozhat fagyásokat.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Bronson: 2 féle HDD-vel néztem 2 féle rammal 3 féle VGA-val (GT 430, GTX 550 ti, GTX 750 ti) 3 féle windows-t raktam rá (win7, 8.1,10) Nincsen túlmelegedés 49 fokos a CPU játék alatt a VGA 70 fokos. BIOS frissítve van. Minden driver friss. Ha netezek,töltök,filmezek,játszok ki crashel a gép. Kimered a kép és a hang beakad. De van 1-2 játék kivétel ami nem fagy ki. Ha kifagy a gép csak is RESET-tel tudom újra indítani, de akkor baromi lassú a gép. 4-5 perc mire bejön a windows. Ha normálisan kapcsolom ki akkor 10 másodperc. Néha van hogy a windows betöltésekor kapok crash-t. Nem volt soha kék halál. PL a Black Desert-et felhozom van hogy 5 percenként fagy ki van hogy fél óra, de 2 óra volt a rekord ameddig bírta annál a játéknál. Ha esetleg más a hiba akkor valaki légyszíves szóljon. Prohardveren senki sem válaszolt a problémámra.
0
0
0
0
Bronson avatar
az egy elég rossz lap... nem cseréltem volna arra, honnan tudod hogy az alaplap miatt van fagyás...?
0
0
0
0
Mizushio avatar
Sziasztok rendeltem egy másik alaplapot, mert a mostanival fagyási problémák vannak. Olvastam 1-2 hírt amit most rendeltem elvileg kisebb lesz mint ami most van.

Egy Asrock 960GM-VGS3 FX alaplapot rendeltem. A mostani egy MSI 970A-G46. Az a kérdés hatalmas lesz a különbség pl teljesítményben? Meg hogy ugyan úgy tudom-e használni játszáshoz.
0
0
0
0
nanci23 avatar
MSI B150M NIGHT ELF egy kicsivel drágább de sokkal jobb szerintem
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
MSI B150M BAZOOKA jó alapnak számít? Tuningra nem kell hogy alkalmas legyen
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Piero: a szokás hatalma 😃 bocs am. tényleg nem direkt volt... zsigerből jön. 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Mediziner Troll: nem kell trollkodni! 😃
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
"Intel core i5 4690 és vagy 4690k... húzásal menne"
Tételezzük fel, hogy a szorzózáras 4690-et választod. Hogy fogod húzni?
0
0
0
0
Puffin avatar
ridertom2: ha tuningolni akarsz akkor ez az alja:
GIGABYTE GA-Z97P-D3
MSI Z97 PC MATE
25-26 körül vannak. Olcsóbban nem kapsz hozzá lapot, max használtan.
0
0
0
0
ridertom2 avatar
sziasztok Intel core i5 4690 és vagy 4690k-hoz milyen lapot tudnátok ajánlani ?😀 egy jobb fajta hűtövel csippet húzásal menne 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Jani :Az első lap az jobb!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció