Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szilard1976 köszönöm a tanácsot kipróbáltam az átállítással és sajnos ugyanaz a probléma fogad.
Választ előre is köszönöm!
Köszi 😀
Van egy Lenovo H520e gépem és szeretném kicserélni a benne lévő RAM-ot egy Kingston HyperX FURY Blue 4GB DDR3 1333MHz-re és azt szeretném megkérdezni hogy jó lesz ennek a gépnek a gyári alaplapjába? (pontos típusát nemtudom...)
Előre is köszi a választ.
Van két darab HyperX FURY Blue 4GB Memória, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V ramom.
Beszerelem a gépbe és a win 7 (64 bit) töltő képernyőnél megáll. A Bios-ban még kezeli. Kérhetnék ez ügyben tanácsot, hogy mi baja lehet.
Alaplap: gigabyte ga-h55-ud3h
Processzor: Intel core i3 560 3.3
Videókártya: ASUS Radeon R9 270x
Tápegység: Corsair VS 550
A választ előre is köszönöm.
[LINK]
Jobbat nem találtam ennyiért. (Először kb feleennyit szántam rá úgyhogy ez már tényleg a nagyon max amit kiadtam volna érte)
Értem kösz, igen ddr3-at még kezeli 1600Mhz-en 8gb-ig és igen a régieket kiveszem.
Szerintem igen. De ha a mostaniak mellé akarod berakni, akkor ezek is 1333mhz-en fognak ketyegni. De látom hogy 8gb-ig kezeli a ramot a lapod, nyilván a mostaniakat kiveszed, akkor jó lesz, ha kezeli a lapod a 1600mhz-et.
Passzolna a masinámba? kösz előre is!
Nagyon Szépen Köszönöm!
- XFX ProSeries 450W 15K
- FSP 500W HEXA+ 14K
- Antec VP550F (FSP APN) 14k
- Chieftec CTG-500-80P 14k
- FSP 500-60APN 15k
Értem és köszönöm a segítséget!
Videókártyába is gondolkodok de akkor lehet azt cserélem.😃
Esetleg ha tudsz valami jó Tápot ajánlani akkor megköszönöm.
És az eddigi segítséget is köszönöm 😀
Nekem is menni fog szerinted?
Tervezek még egy Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600MHz -es ramot venni a gépbe (23.000Ft), de nem tudom, hogy le tudja-e kezelni a gépem vagy nem-e lesz valami probléma.?
Gépem:
Processzor: Intel Core i5-4590 3.30 GHz
Memória: Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600MHz
Videókártya: ASUS Radeon R9 270 2GB GDDR5
Op. rendszer: Windows 8.1 64bit
Alaplap: ASUS B85M-G
Tápegység: Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB
A segítséget előre is Köszönöm.
Jelenleg van egy Kingston HyperX KHX1866C10D3/4G kit (4Gbx2) és szeretném bővíteni 16ra. Viszont pont ilyen nevű RAM-ot nem találok csak hasonlókat. Milyet tehetek bele, hogy normálisan működjön? Mit kell nézni? csak az C10 mit sebességet, meg az 1866MHz-et?
Ilyet találtam! Ez jó lenne mellé? Kingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury HX318C10FW/4 (ebből vennék 2-őt! Szerintetek?
Köszi előre is a segítséget
Én egy FX8320- as procit akarok venni.
De szerintem akkor inkább veszek 1 db 8GB-os Ramot és ha lesz pénzem veszek majd egy ugyanolyat.
Mindenki azt mondja hogy a 2x4 jobb mert gyorsabb lesz minden a gépen, de tesztek bizonyítják hogy a 2x4 és a 1x8 között 2-7% az eltérés ami 3-4fps jelent játékoknál, általában drágább ha 2x4 veszel, de ez attól függ milyen ramot akarsz, van olyan ram ami még olcsóbb ha 2x4. csak az apus prociknál kötelező a dual channel.
Nekem is 1x8 van, majd még veszek párhónap múlva még egy 1x8gb ramot és akkor majd azok lesznek Dual Channelba és kész, és így marad még akkor is 2helyem ramnak, pedig már 16gb lesz úgy.
De ezt neked kell tudni mind kettővel jól jársz, ahogy neked jobban tetszik 😃
A teszt http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=72
2x4GB DDR3 1600mhz vagy 1x8GB DDR3 1600 mhz
Az alaplapomban (Gigabyte GA-M61PME-S2P) most 2 darab 1 GB-os Kingmax KLDD48F-B8KU5 DDR2-800 tipusú RAM van és szeretném tudni hogy kivitelezhető-e az, hogy az egyik 1 gigásat lecserélem egy 2 gigásra, ha igen milyen fajtára és tipusúra lehet?
A ram az nem eszik nagyon semmit.
Van egy Crucial 4GB DDR3 1600MHz CL11 1.5V típusú ramom. Pont ilyet nem láttam mostanában, de majd valamikor év vége felé kellene még vagy +4 vagy +8gb (ez majd pénztől függ 😃😉
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha beraknák ez mellé egy másik gyártótól származó ramot, ami azonban ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik, mint ez, akk menne a dual-chanel? Pl ezzel a rammal:
http://pcpractic.rs/proizvodi/memorija/37153-kingston-memorija-dimm-ddr3-4gb-1600mhz-kingston-cl11-kvr16n11s84
minden egyezik, csak a gyártó nem. Vélemények?
Tökéletes !
-egy Deepcool GAMMAXX S40 ~8k bőven elviszi (143mm)
-drágábban ha a ház engedi (161mm-től felfelé) akkor: SCYTHE Mugen MAX
G.SKILL 16GB RipjawsZ DDR3 1600MHz CL9 KIT F3-12800CL9Q-16GBZL
(Meg egyelőre lesz akkor gyári hűtő, aztán ha valami nem oké, le tudom mérni milyen hűtő férne be, és akkor biztosan megfelelő hűtőt tudok választani. A házban úgyis lesz 4 darab 12cm-es venti, az gondolom elég levegőt fog megmozgatni.)
4x4 és feltétlen KIT-ben
Adata XPG
Patriot Viper 3 Black Mamba
Avexir Core
Crucial Ballistix Tactical
G.Skill
(Vagy kell egyáltalán alap i7-4790-hez másik hűtő? Vagy jó a gyári? Tuning úgyse lesz. E8400-on is gyári volt, vígan elvoltam vele.)
Munkára is elég az 1600mhz de a 16/32GB ram már nem mindegy és inkább ez a döntő az esetedben, tehát 16 vagy 32Gb-ot vegyél.
Az említett lappal is találtam fórum hozzászólást, ahol írták, hogy maga a H97-es chipset nem támogatja az 1600 feletti ramokat. Feszt emelgetni manuálisan, meg ilyen finomságokat nem akarok, pedig ahogy körbeolvastam, az a járható út, mert XPM-vel nem oldható meg. Ugye ebben merül ki a H97 "butasága" a Z97-hez képest. (Na most sokat okosodtam, azért írok ilyeneket.😀😉
Az viszont tény, hogy minnél nagyobb frekvencia, és minnél kisebb időzítés a nyerő, de egyelőre inkább processzorigényes munkákat csinálok. No meg a mostani géphez ez is nagy előrelépés lesz.😀
Már miért lenne szopacs? Normál használatra és játékokhoz felesleges a CL9 1600mhz-nél nagyobb, munkához már annál inkább kell egy 2400mhz és minimum 16GB, játékok alatt édesmindegy hogy CL9 vagy CL10 vagy CL11 mert szemre semmilyen különbséget nem veszel észre.
mindkettőnél az alap 1600mhz, H97-nél is ugyanúgy megvan az XMP profil
Z97 chipset: DDR3 3200 (OC)
H97 chipset: DDR3 1600
Ha jól sejtem nem véletlenül van így írva mindenhol, Z97 esetén gondolom vannak profilok, amivel simán felrakom 1866-ra az 1866-os memóriát, H97-nél, meg régi módszerrel kell tuningolni a gyári értékre.
Ha meg nem így van, akkor miért így írják a lapgyártók? Ezt nem értem.
Nem jól látod illetve nem jól tudod!
intel - 1600mhz, efelett OC-nak számít de lekezeli a 3200mhz-eseket is, XMP
amd - 1866mhz, efelett OC-nak számít de lekezeli a 3200mhz-eseket is, XMP
az X99-nél alap a 2133