Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Van egy R7 260x videoókártyám (AMD II X4 840 proci, GA-770T-D3L lapon, 8GB DDR3 1600 memóriával), viszont beruháznék egy GTX1050Ti 4GB-re, hogy fusson rajta valami! Szerintetek van értelme, vagy nem úszom meg a komplett cserét? És ha ez utóbbi, akkor min futna optimálisan az új kari, ha nem akarok vagyonokat költeni rá (AMD/Intel és milyen lapon?)? Előre is köszi a válaszokat!
vagy mi most a reális ára?
szerintetek melyik a jobb AMD R7 250X vagy Geforce GTX 560 ?
kaptam a régi R7 esemre egy csere ajánlatot csak nem tudom megérné e elcserélni.
próbáltam összehasonlítást keresni youtube on hogy miben hány fps van de nem találtam.
Free-sync monitor miatt radeon kártyára szeretnék váltani, mert a g-synces monitorok ára az egekben van jelenleg.
milyen kártyát ajánlotok gtx 1060 erejének/árának terén?
OFF: amd kártyához amd proci is kell?😊 Ha nem, a jelenlegi procimhoz milyen amd kártya passzolna? jelenleg 1050 TI 4GB OC WF van
az a cink hogy az rx 480 meg az 580 jónak jó vidik de k*rva drágák már.
de mondjuk ami a 1050 ti -t megveri és 44% al jobb nála az az rx 470.
szerintem az bőven elég lesz egy ideig.
Eggyel kisebb felbontást válassz, amit a monitorod támogat. Az olyan extrákat, mint a köd, víz, vedd Low-ra. Néha sokat segítenek ezek. Fontos még a textúra beállításoknál, hogy ne legyen High, és a Látótávolságot is vedd vissza.
Köszi a válaszokat!
Vagy proci fejlesztés után egy 1080, ahogy gondolod.
Bár a FullHD -ben a battlefield 1-ben lenne némi limit, de a mai játékok 80-90%. -ban elég lenne.
Amíg az AMD-sek drivert keresnek meg DLL-t hackelnek meg workshopot tartanak hogy miért nem megy az a szar, az NVidiások játszanak és az AMD-seken röhögnek 😀
Ha neked megéri a szopást, hajrá 😀
Meg a driveres téma is igen,azzal sincs már gond,a régi kártyáknál volt ez...
Nagyszerű hogy ti nem 😀
Én mindenesetre a kisebb ellenállás irányába megyek (Intel+NVidia) mert nincs időm tamagocsizni meg reménykedni hogy na majd most xy széria már nem lesz szar / nem esik le a GPU a nyákról / normális drivert írnak hozzá ami mindennel megy. Hány de hány ilyet olvastam, hogy kijött az új driver, ami jól megy x játékkal de elszáll tőle y játék, és várják a népek a javított méglegújabb drivert mint a messiást ami majd a harmadikat b.ssza el.
Lenne egy Zotac GTX 580-as kártyám, ami áram alá helyve működik, csak képet nem, ad.
Multiméterrel be lett mérve, elméletileg zárlat van a GPU-nál. Az lenne a kérdésem valamilyen módon lehetne e bele életet lehelni?
Segítséget előre is köszönöm! 😀
Olyan csinálja aki konyít is hozzá valamit, és óvatosan, mert eléggé forró tud lenni.
Szeretnék segítséget kérni hogy milyen videót kártyát vegyek 2fajtát néztem ki gtx 1050Ti és gtx 1060 3gb, ezekből is gigabyte és evga sc singlefan, kérdésem melyik a jobb, megbízhatóbb ? (1060ból csak a 3gb-os verzióra van keretem szóval max 70-80ezer)
konfigom amihez menne pluszba a vga:
alap: Gigabyte B250M-D3H
Ram: 2x4GB Kingston HyperX DDR4 2400Mhz
Cpu: Intel i5-7500
Táp: Evga 500w
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat segítséget ! 😀
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
Egy AMD Radeon R9-es kártya van a gépemben már több mint 2 éve, de eddig nem nagyon használtam. Az új Battlefront Betá-t szerettem volna kipróbálni, de indításnál azt írta ki, hogy régi az illesztőprogramja a kártyának. Felraktam a legfrissebbet, utána fekete halál, analógra kellett kötnöm a monitort, hogy egyáltalán használni tudjam a gépet. Utána még megnéztem 3-4 idei frissétéssel, de ugyanazt tapasztaltam! Most egy kb. 3 éves illesztőprogrammal megy a kártya.
Esetleg valaki került már ilyen helyzetbe? A gépen a többi illesztőprogram, driver naprakész.
Köszönöm előre is!
Vuki
Sapphire R9 280 3 GB DDR5 OC Dual-X 11230-0020G
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-gtx-1060-miner-edition-6gb-gddr5-192bit-pcie-p106-100-miner-6g-p385457377/
Ha van ötletetek, mondjátok.
Akik húzták érdekelne pár vélemény nekem 100/480at bírt eddig D
Valaki aki esetleg jobban ert a temahoz es van egy kis szabad ideje segitene nekem amd videokartyat huzni? Rx 560 4gb
Ferritmagos tekercset gumival körbegumizni is megoldás lenne? Vagy ilyen teknokol vagy palmatex ami gumiréteget képezz?
Tápegységemnek nem lehet baja,mert konvertáló programmal megnéztem és semmi hangot nem add ki. Egy PC Building Simulator-al leteszteltem és ott 100-120 fps fölött hallani 600 körüli fps-nél meg lehet.
Szerk.: Enyémen nem találom a ferritmag tekercset vagy csak nem bökje ki a szemem. 😆
Hát az a baj,hogy kártyámon nem találom a tekercseket. 😆
Amúgy menne az alapban.
VGA Driver problémám van 😕
Ezt írja ki a gyári lemez telepítésénél
[LINK]
GTX 1060 6GB ROG
WIN 10 Pro N 64bites rendszernél. WIN 7 64biten működött 😕
Valakinek valami ötlete van rá?
[LINK]
[LINK]
Most már biztos,hogy a Win a probléma 😞
Nekem ezt akkor csinálta az 1050 es mikor újra raktam a rendszert és még nem frissítettem le, frissítés után már feltudtam telepíteni a drivert.
Ha esetleg a clean isntall és update sem segít, akkor nem N verzió kell.
Tökmindegy melyiket veszi meg bárki, egyikkel sem jár rosszul 😃
1 kategória
[LINK]
A kérdésem az lenne, hogy ha vennék egy, az előbbi linken található vagy ahhoz hasonló külső PCIe csatlakozót, azt mi módon kéne csatlakoztatnom a laptopomra? Kellene a gépemnek rendelkezni valami speciális csatlakozóval vagy valami? Egyáltalán mennyire életképes ez a dolog?
Nagyjából sikerült eldöntenem milyen VGA-t fogok venni, viszont az lenne a kérdésem hogy, miért vagy egyik kártyán 1, másikon meg 2 db ventilátor? Bocs a buta kérdésért.
Milyen kártya pontosan?
Ez pontosan mit jelent és a napi használatban mennyire elterjedt és használható?
Tegnap frissítettem az IGP driverét és mikor alvó módból bekapcsolom a gépet ez a kép fogad.
Újraindítás megoldja a problémát, de így nem tudom használni az alvó módot. A legjobb megoldás az lenne, ha visszatenném a régi drivert?
Esetleg ezek, 33-35 k körül, újak:
XFX / ASUS / Sapphire RX550-4G RX 550 4GB GDDR5
Nvidia kicsit többért:
ZOTAC ZT-P10500A-10L GeForce GTX 1050 2GB GDDR5 Mini , ez már 38k körül van.
MSI GTX 1050 AERO ITX 2G OC GeForce GTX 1050 2GB GDDR5 OC - 37k
GIGABYTE GV-RX560GAMING OC-2GD RX 560 2GB GDDR5 Gaming OC -37k
GAINWARD 3835-BLISS GeForce GTX 1050 2GB GDDR5 - 37k
használtan GTX 960 35-40k, többet nem adj érte.
vagy ahogy írták, GTX 1050Ti, abból is például ZOTAC ZT-P10510B-10L GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC PCIE 52 ezer magyar forint.
Vagy használtan az említett GTX 960 vagy olcsóbban GTX 750Ti, ha csak ennyi a keret. A 750Ti 30k körül már kapható az aprón. De a három közül ő a leggyengébb. Én az 1050 / Rx460 felé gondolkodnék.
Lassan eljon a gepvasarlas ideje. Az mar megvan, hogy az MSI GTX 1060 6 GB lesz, de van belole sima Gaming, Gaming X, Gaming X+ .
Az a kerdesem, hogy ezek kozott mi a kulonbseg? Megeri azt a plusz 10k-t a Gaming X+?
Elore is koszi a valaszt! :-)
tehát a kártya:[url]http://www.ebay.com/itm/MSI-GeForce-GTX-970-GAMING-4G-OC-NVIDIA-256-Bit-GDDR5-Graphics-Video-Card-/192266821057?epid=220521000&hash=item2cc3feddc1:g:Bi8AAOSwGzxZg9qv[/url]
Ami a necces, hogy mennyire volt hajtva, és hogy hány éves. Vagy nem figyeltem jól, de nem találtam olyat, hogy mikor vette...
Bár én ezeket venném, hűtés, gyári tuning, halkság: Zotac (főleg Amp sorozat), Palit (főleg Gamerock sorozat)
Amúgy hogy ne csak off Legyen, nekem is MSI van és semmi hangja sincs szinte terhelèsnèl és a hőfok is tűrhető szerintem. .. 😀
http://www.ebay.com/itm/Palit-NVIDIA-GeForce-GTX-970-4096-MB-NE5X970H14G2J-Graphics-Card-/222607398023?epid=219530995&hash=item33d46f5487:g😃j4AAOSwBxZZbHcj
azért akartam a tengeren túlon megnézni mert hátha ott olcsóbb
(ha szerintetek megéri) akkor természetesen megkérdezem hogy megvannak a papírok róla ez alatt azt értem hogy : számla, gari
meg azért nézek külföldön mert itt magyarországon egekbe vannak az árak
Ma jött meg az alaplap a géphez. Belelett rakva a videókártya, de még mindig nem teljesen vízszintesen áll(ehhj, a hülyegyerek vízmértekkel nézte meg, hogy vízszintes-e vagy sem). Lazítottam a 8pines kábelen, hogy úgy álljon be, ahogy a kártyának a kényelmes.
A kérdés:
Ha meghajlik, akkor mivel érdemes megtámasztani?
Amúgy, valahol lehet hozzá csináltatni backplatet, az megfogja. (De asszem a ROG-os 580-on van backplate.)
Még egy kérdésem lenne 😃 sry, a sok kérdésért, csak most rakom össze a csodát 😃 Adott egy Z270X-es alaplap, amin egy 8 pines tápcsati van a procinak. A proci egy sima i5-7500. (+5k volt a Z-slap...), nyugodtan benne hagyhatom a 8pines tápcsatit, vagy vegyem ki a másik 4pint? 😃
Tudom, hogy nem idevaló, de nem akarom azt, hogy az egész fórum az én nevemen legyen 😃
A gépemet szeretném majd fejleszteni és arra lennék kíváncsi hogy melyik az a kártya amit még a procim -AMD Phenom II X4 Black Edition 970- kihajt, de nem hal bele.
Egy 1050 Ti-re gondoltam de a hozzá ajánlott processzorok ott hagyják az enyémet, segítsetek légyszi, köszönöm 😀
a 1050 egész jónak tűnik hozzá.
Szerk.: Meg ennek mi értelme van, miért csinálják ezt?!!
Ha már egy két kivétellel senki sem használja játékoknál ezt az API-t 😊
Most már csak érted, miért csinálják ezt, a pénzért. 😀
Remélem sikerült valahogy átficcenteni a nem sok okosságot. 😃
Most találtam akciósan egy MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming 4GB videokártyát 45k-ért. A kérdésem az, hogy megvegyem ezt a kártyát vagy érdemessebb még várni az RX 580/GTX 1060 kártyákra?
De viszont kitudja mikor lesz kapható akár az rx580 akár az 1060 :/
Napjaink bányászai.
Ja, nem.
Mondjuk én ezt itt fejezem be, nem fogom szétoffolni a témát, meg nagyon nem is izgat a veled való "vita" 😃
Kivéve 1-2 nagydob pociigényes ( battlefield 1,Dishonored2 )játékot.
szerintem az rx480/580 akart lenni. úgy tudom, elméletileg már van megfelelő technológia hozzá, hogy nvidia és amd kártyák működjenek egymás mellett, de ez a gyakorlatban biztosan nincs még meg.
hirdesd meg aprón, ha a hűtője jó, lehet hogy adnak érte 5ezret