Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kolbaszkarika avatar
VR témában nem vagyok otthon, még csak PS4-en használtam, PC vonalon a DK2 óta nem követem az eseményeket. A jelenlegi konfigomhoz lenne értelme beszerezni egy headsetet, vagy behányós FPS-t produkálna?
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@kolbaszkarika: Melyik headset lenne? Nagyban függ a kijelzők felbontásától, amúgy lennének címek amiket egész jól elvinne pl. Pavlov ami elég fun. Meg egyszerűbb címek mint a Beat saber és hasonlók.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@LordSzalko: Rift S-t néztem, de igazából bármi jó, ami nem rosszabb a PSVR minőségénél. Mivel komolyabb még nem volt a fejemen, nekem az is jó volt. Talán egy CV1 jobb lenne, a kisebb felbontása miatt?
Használtan venném, bármelyik is legyen, szóval nem gáz hogy már nem gyártják. 😃
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: Rift S-el igazából nyugodtan számolhatsz 1440p-ben mivel abban egy darab panel található, nem pedig két különálló. Sima Rift az két darab 1080 x 1200-as panellel működik, amik 90Hz-et tudnak, az S az 80Hz.

A CV1 az egy nagyon kezdő szemüvegnek megfelelne, de megvannak a hibái ami miatt talán nem lenne olyan kellemes a használata. Sok a godray, vagyis fénybeszűrődés ami elég zavaró tud lenni, viszont pontosabb tracking-el rendelkezik mint az S változat.

S változat egyértelműen szebb képet ad, gyakorlatilag nincs fénybeszűrődés és a beüzemelése lényegesen egyszerűbb, nincs kábel dzsungel.

Nagyjából ennyi amit mondani tudok róluk.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@LordSzalko: Köszi a részletes leírást! Csekkolok majd pár benchmarkot ha van, aztán eldöntöm hogy meglepjem-e magam Mikulásra. Ha nem akkor nem. VGA-t már nincs szívem, meg felesleges pénzem venni mellé.
0
0
0
0
visor261 avatar
@kolbaszkarika: https://www.youtube.com/watch?v=FTaYQNghAxISpoiler!
https://developer.oculus.com/learn/oculus-device-specs/
0
0
0
0
vyne avatar
@kolbaszkarika: Hat nem tudom, hogy muzsikalnanak az uj, igenyesebb jatekok azzal a kartyaval de egy low/medium presettel biztos elmenne.
Egy questet vegyel, ha veszel valamit mert ha a gep nem is eleg eros legalabb tudod hasznalni stand alone headsetnek. Feltetelezem amugy sem akarnal egy 400 rongyos indexet.
Nekem mikor a 6700k volt a gtx 1060 al akkor lazan mentek a dolgok egy rifttel. Persze voltak jatekok aniket nem tudtam feltenni maxra de volt sok olyan amit meg igen.
Szerintem megerne egy probat.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@vyne: Ránézek holnap részletesebben a Quest-re, köszi. Rövid keresés után nem nyerte el a tetszésem, de olvasgatok még.
0
0
0
0
vyne avatar
@kolbaszkarika: Quest 2-t erdemes nezni, mondjuk oda mar egy jobb kartya lehet kene viszont stand alone headsetkent is brutal.
0
0
0
0
nanci23 avatar
Sziasztok! Az egyik ismerősömnek van egy Asus Rog Monitor, már évek óta használja. Az lenne a probléma hogy amikor a YouTube-ot nézi és ki rakja nagy képernyőre, akkor szaggat minden videó. Már volt crome frissítés, Nvidia frissítés stb. Mi lehet a baj?Kb 2 hete kezdte neki csinálni! Köszi előre is
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@nanci23: Próbálta más böngészővel? Chrome-on belül nézze meg nem e lett kikapcsolva a hardveres gyorsítás.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
Jó reggelt!

Nagyjából 2 hónapja (ekkor költöztem, lehet, hogy van összefüggés) elkezdett befagyogatni a gép 5-10 másodpercekre. Játék alatt nem, csak ha kint vagyok az asztalon, böngészek, stb. Például, ha új ablkot nyitok meg a Chrome-nál, akkor nem hozza be az oldalt, csak tölt. Az egér mozog és a megnyitott oldalakra át tudok menni, de mihelyst kattintok, nem válaszol a böngésző. Vájrusz nincs, Windows Defender-rel és Malwarebytes-cal ellenőrizve. A win teljesen szűz, tegnap lett újrahúzva.
Én elsőkörben a tápra gyanakszom, hogy kezd elfáradni és már nem tud annyi kakaót kipréselni magából, hogy elég legyen minden alkatrésznek. Igaz csak ventiket cseréltem az elmúlt hónapokban, de azokból van 7 és egy SSD-vel bővült a hardverek száma.
Sajnos nem tudok kölcsönkérni másikat.
Mi legyen a következő lépés? Memtest?
Proci és RAM-ok elvileg a helyükön. 1 óra Aida StressTest lement hibamentesen, melegedés nincs. De amikor lestoppoltam, megint beakadt 1-2 percre. 😠
0
0
0
0
💬 10
botmunpls avatar
@The_Teacher_Man: Szia! Nekem is volt hasonló egy albérletben, nagyon nagyon régen leírtam vmelyik topicban.
Nálam a hálózattal volt a gond, azt vettem észre, hogy amikor a konyhában a csöveket felkapcsolom, akkor a gépen megáll a kép+hang addig, amíg fel nem kapcsol teljesen az izzó.
Villanyszerelőt nem hívtam ki mert albérlet szóval mit kezdeni nem tudok, meg drága stb, de előzetesen elmondta, hogy valami a fázisokkal lehet rosszul és próbáljam ne kapcsolgatni azt a lámpát, ha gépezek, vagy tesztelgessem másik konnektorokkal. És ami a szoba másik végében volt, ha oda átkötöttem akkor semmi gond nem volt.
Úgyhogy érdemes a gépen kívüli irányba is elgondolkodni.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@botmunpls: Szia!

Köszi, hogy írtál. Az a helyzet, hogy ez egy teljesen felújított albérlet/háztömb, új vezetékekkel, amperhálózattal (20A, ha jól tudom...). Szóval ha itt az összes fogyasztót bekapcsolom, akkor sem lenne semmi probléma, mert bírnia kell! (Ezt a tulajdonos után írom😀 ) Én ezt a eshetőséget kizárnám, ha nem baj 😀
0
0
0
0
botmunpls avatar
@The_Teacher_Man: Én sem régi házban laktam, sokminden fel lett újítva, köztük a hálózat is, csak valamit elkontárkodtak, ez sajnos benne van mindig a pakliban.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@The_Teacher_Man: Én átnézetném azt a lakást egy ügyes villanyszerelővel, pont azért mert új. Egy ismerősöm kevesebb mint egy éve költözött egy szintén új tömbbe. A munkahelyéről megnézette kíváncsiságból egy villanyszerelő szakival, aki a fejét fogta a hibák sorától. A ház lehet szép és új, de a vállalkozók többnyire alkesz villanyszerelőkkel dolgoztatnak, akik csak elakarnak jutni a kocsmába.
Nem azt mondom, hogy nálad is ez van, de megesik.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@kolbaszkarika: A lényeg amit akartam mondani, hogy ott is kell a hibára számítani, ahol nem számítanál rá 😃
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@botmunpls: Igen nálunk is van egy lámpa ami ezt csinálja... ha felkapcsolod befagy az egér 2 másodpercre.. és a winfos kiad egy olyan hangot amikor csatlakoztatol egy eszközt..
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Szoftvereket nézném át kezdésnek.
Windows újratelepítés után azonnal jelentkezett a gond vagy felpakoltál mindent amit "szoktál" és csak utána? Lehet .net vagy driver gond is...
Más alkalmazás is beáll vagy csak a böngésző? Játék alatt nem, ok, de más nem netes alkalmazás is beáll? Paint, Notepad, word, excel, vlc, stb...
Más netes alkalmazás? Discord, game launcherek...
Más böngészőnél is beáll? FF, Edge, Opera...
Más oldalnál is beáll vagy csak adott oldalakon? Kezdő oldalak között is lehet probléma, pl megszűnt és keresi a névfeloldást a böngésző...
Más netszolgáltató esetén is ez a helyzet? Mobilnetet ossz neki usb-n és nézd meg úgy..szolgáltató dns gond is lehet...
GC meglévő installerből telepítetted vagy újat szedtél le? Google fiók belépés volt rajta?

Majd a hardver:
Háttértár ellenőrzés volt (pl HD sentinel smart adatok)?
Tápot egy multiméterrel be tudod mérni, hogy adja-e a kellő voltokat vagy sem...
RAM tesztnek 1 óra az tapasztalatom szerint kevés. Nálam volt memória ami 8 óra után kezdett hibázni (ha nagy a gond persze azonnal hibázik, de 2-4 óra az ami szerintem elfogadható tesztidő) és az volt a baj egy 24 órás gép esetében.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Palanova: Win telepítés előtt is volt problem, éppen ebből kifolyólag tettem újra azt gondolván, hogy majd segít. Hát nem...
A teljesen szűz is beakadt. Felfrissítettem teljesen, akkor is. Felraktam a vga drivert, akkor is. A chrome-ot letöltöttem és utána raktam fel. Discord-ot, Firefox-ot és operát nem használok. Edge-t sem, de az ugyebár fent van alapból, majd letesztelem.
Uplay és Steam alatt nem vettem észre, hogy bármi gondja lenne...az alkalmazásokat is majd tesztelem. Semmit nem használok ezek közül, amiket írtál 😂😂

Minden oldalnál előfordulhat, ez tök random. Kezdőlapom sincs már évtizedek óta. Telekomnál is csinálta, Vodafone-nál is és most Diginél is.
Pár hétig wifi stick-en használtam a Telekomos netet, de úgy is kula volt...
És volt google-fiók belépés is.

Asszem minden szoftveres kérdésedre adtam választ. Most pedig megyek aludni, mert éjszakás voltam. 😃
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Nem is kell használni a felsoroltak de egy tesztre el lehet indítani őket, hogy jelentkezik-e a probléma.

Ezek után marad a hardver, ahogy kezdetben gyanítottad.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Palanova: Nos. Takarítás közben megdőlt a házikó az oldalára és lecsúszott a gurulós "tartójáról" a padlóra (kb. 5-6 cm magas) Azóta megszűnt a hiba. 😂 Akkor valószínű, hogy a költözéskor mozdulhatott ki valami...Érdekes, nem szeretem az efféle anomáliákat. Mindenesetre figyelem...😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Ez az oldal/bolt mennyire megbízható? [LINK]

Előre utalással vennék valamit, és bizonytalan vagyok mert eddig nem is ismertem a boltot.
0
0
0
0
💬 1
Ozone avatar
@reszler112233: Mindenki G2QA-t javasolja, nem értek hozzá de ha gondolod nézz körül ott
0
0
0
0
Ozone avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a gépemnél érdemes lenne Overclock-olnom a Processoromat, és ha igen akkor biztonságos-e, és milyen javulás lenne. Itt a gépem:
CPU:Intel Core I5 2500 4mag 4szál 3.3Ghz
GPU:R9 280x 3Gb 384Bit
RAM:8Gb 1333Mhz Dual-Channel
Hard Disk:Seagate 750Gb 5400RPM
Nem tudom 3.7 GHZ-n hogy menne??
0
0
0
0
💬 2
botmunpls avatar
@Ozone: Szerintem nem. Nem hiszem hogy látványosan jobb teljesítményt hozna.
Még egy ideig jó lesz az a gép, aztán egy az egyben csere.
0
0
0
0
Ozone avatar
@botmunpls: lehet😞
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
zsolo avatar
Display-port csatlakozóval sem tudja a 144Hz-et? Vagy az sincs rajta?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@zsolo: Szerintem még DP porton sem fog tudni többet 60 Hz-nél. Azért mondom, mert időben lehet idősebb, de erősebb GTX660-som sem tudott DP porton többet mint 60Hz.
0
0
0
0
Bronson avatar
Regebbi DP/HDMI szabvanyok nem minden esetben tudjak a 144hz-et. HDMI 1.4 kell legalabb.
0
0
0
0
no avatar
Üdv, az alábbi konfig kompatibilis lenne?

i3 9100F 3.6
MSI RX460 2GB OC (egy ventilátor)
FSP HyperM 500w Modular táp
Gigabyte B450M DS3H alaplap
Kingston DDR4 2x4GB 2666MHz HyperX FURY
1TB WD10EZEX HDD

A gépházban is jól jönne a segítség, én egy Zalman Z1 NEO_ra gondoltam (ez volt a régi gépházam is), de ha pár ezerrel drágábbért van jobb akkor megköszönném, illetve ha szerintetek a táp nem jó választás akkor ott is megköszönnék variációkat mivel annyira nem értek hozzá sajnos. Nagyon köszönöm előre is.
0
0
0
0
💬 1
zsolo avatar
@Blade890: Nem jó, az alaplap AM4-es, abba nem jó 9100F! Táp az oké! Házból inkább ezt Zalman S2!

Asus PRIME B360M-A alaplap

GIGABYTE B365M HD3 alaplap
0
0
0
0
no avatar
Hali, melyik config erősebb? Ez elsőt 3 éve vettem:

- i3 6100 (alap)
- Sapphire RX460 4GB OC
- 1x8GB 2133Mhz HyperX Fury DDR4
- HDD - WD10EZEX
- FSP HyperM 500W

- i3 9100F
- MSI RX460, 2GB OC (egy ventis)
- 2x4GB 2666Mhz HyperX Fury DDR4
- HDD - WD10EZEX
- táp/alaplap egyenlőre nincs

Az lenne a kérdésem hogy mennyivel jobb a második config, ezt tervezem megvenni mert jutányos áron sikerült hozzájutnom.
0
0
0
0
💬 7
Puffin avatar
@Blade890: Dual Channel magasabb frekis memória, 4magos proci. A kártya nem valami erős, mondjuk a 4GB-os változat sem.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: De tudja a 4GB-os változat szintjét hozni kb? Tudom hogy nem valami erős, de nem is mai játékokra lesz
0
0
0
0
Puffin avatar
@Blade890: Hát ahol elég a 2GB Vram ott jó az is. Amúgy nem tud kevesebbet mint a !GB-os verzió.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Blade890: A második. Hát 60% jobb a cpu erő,+ A Dual Channel ddr4 is lök egy kicsit a teljesitményen.
De az RX 460 nem sokat számit, mert a konfig elég szép gpu limites.
0
0
0
0
no avatar
@Blade890: Második. Proci jelentősen erősebb, habár csak 4 magos ugyan úgy, ami nagyon nem előnyös manapság.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Tudom, de olyasmi játékokra lesz mint a GTA SA, Mafia II, Counter Strike széria, Minecraft, Team Fortress 2. Ilyesmik alatt szerintem nekem jó szolgálatot tesz majd
0
0
0
0
no avatar
@Blade890: Ezekhez bőven jó lesz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy mi adhat ki fura zúgó,ciripelő hangot a processzor környékéről?Csak játék alatt.Ha már a játék menüjébe lépek abba marad.Esc vissza a játékba,egyből csinálja,esc menü abba marad.Nem fagy nincs gond.Kevés lenne a táp? i3 9100f, gigabyte b365m aorus elit, colorful gtx 1660, apacer panther golden 2x8gb 2666mhz, 2db ssd, fsp hyper k 500 táp, ja és a gyári proci hűtő van rajta,esetleg az ciripelhet,zúghet, olyan mintha beleérne valami a ventilátorba de nem ér bele semmi és csak terhelésnél.Tudom így nehéz kitalálni,de köszönöm a választ ha írtok!
0
0
0
0
💬 14
Boldor81 avatar
@manli: Nem lehet, hogy a videó kártyából hallod a ciripelést ?
A játékban a grafikai beállításoknál lenni kellene egy olyan funkciónak, hogy VSYNC ! Nézd meg ha off -on van akkor kapcsold be és nézd meg úgy, hogy ciripel e !
(ez korlátozza a képkockaszámokat ált. 60-ra , a monitorod amúgy sem tud többet)
Ha még mindig csinálja akkor lehet a procihűtő is ! A gyári inteles hűtő amúgy is jobbára inkább irodai gépekbe ajánlott.
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: Van benne igazság amit írsz,mert nem 100%-ra mondom, hogy a procitol jön.Először én is a vgara gyanakodtam, de mintha jobban a proci felöl jönne.Köszönöm a segítséget, megpróbálom a vsync-et.
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: Először úgy vettem észre, mintha a ciripelés megszünt volna, de igazából nem teljesen, csak halkult.Ha bekapcsolom sokkal halkabban ciripel de csak csinálja.Ez árthat esetleg a vganak?Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@manli: Nincs mit !
Ez az úgynevezett coil whine jelenség, elég sok kártya produkálja. Garanciáztatni nem igazán érdemes és nem is igen szokták emiatt kicserélni. Még ha ki is cserélik lehet a másik (az új) még hangosabb lesz. Lehet egy másik táppal megszűnne ez a jelenség ,de lehet hogy nem. Baja nem lesz tőle, halkan az enyém is csinálja. Én az msi afterburner - riva tunerrel korlátoztam le az fps-t 60-ra és így a vsync meg lehet off-on akkor sem megy 60 fölé a képkockaszám. (Mondjuk az én monitorom freesync-es, nekem jobb ha off-on van, így simábban fut a játék)
A vsync egyébként a képtöredezettségért felelős, esetedben jobb ha be van kapcsolva ,ha meg akad/szaggat a játék vedd lejjebb kicsit a grafikát és kész.
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: Értem köszönöm a választ.A régi gtx 1060-nál nem tapasztaltam ezt.Nekem is érdekes volt, hogy viszont hibát nem produkál Pl: fagyás, játékból való kidobás, meg semmi, csak a ciripelés.Na majd többet használom a fülest :-D Minden jót! Szia!
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@manli: Ha nagyon hangos és zavar, megpróbálhatod a garanciáztatást !
Nekem a 1080-as és a jelenlegi is ciripel, olyan mintha sercegne ,de nagyon halkan teszi és szinte csak akkor ha 100%-on a kihasználtság. Picit lejjebb veszem a grafikát mikor 95-96% -on megy akkor már csak a ventiket lehet hallani.
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: Annyira nem vészes,igazából csak akkor hallom,ha leveszem a hangot nullára.Igazából nem fagy nincs gond.Majd ha lesz baja megy gariba.Ja a házam oldala is le van véve, lehet ezért hallom egy picit jobban hang nélkül.De most kap egy új thermaltake házat és az oldala felkerül, meg telehányom ventivel és elnyomják majd a vga nyávogását.
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: Meg olvastam egy fórumon erről a jelenségről.Egy srác írta hogy valami asus vgat vett és neki is ez volt.Írt az asus Magyarországnak és azt a választ kapta, hogy ilyenre nem jár garancia, mert a vga nem hibás.Nem akarom feleslegesen utaztatni, majd megbarátkozunk.Most megy fel a cod mw kíváncsi leszek.Ennek a cicergés ellenére a serious sam 4-et jól végigvitte.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@manli: Ne foglalkozz vele. A jelenlegi kártyám is csinálja, pedig szigetelt kondik vannak rajta. Az előző 1070 Ti-m is és az 1060-am is ugyanezt produkálta. MAgas fps mellett jobban hallani. Single player játékokban ezt megoldom vsync-el. Competitive játékokban meg elviselem azt a kis cicergést. Én alapvetően egy maximalista perfekcionista ember vagyok de én is tudok vele együtt élni. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Ok rendben már megbaratkoztam vele. Csak most vettem új gépet, csak a táp régi, ezért egy picit mérgelt.De már nem foglalkozok vele. Nem gondoltam volna, hogy ennyi vga küzd ezzel.
0
0
0
0
Default avatar
@manli: Valamelyik ventilátor lesz az,mikor hallod a hangot fogd vissza egyesével a ventiket és hamar meglesz a hiba.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Rendben,megpróbálom a ventit megfogni egy picit és köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Milfhunter avatar
@manli: Nekem is hallatszik de nekem azt mondták hogy az alaplapon az internet csatlakozás csinálja ahova be dugod a kábelt. Hmmm érdekes.
0
0
0
0
no avatar
@Milfhunter: Elég sok videó van fent a youtubeon az enyémnél sokkal drágább vgak is produkálják ezt a jelenséget.A seriousnal ha bekapcsoltam VSYNC opciót akkor halkult.Most kapott a cucc egy új házat tele ventivel és nem hallom :-D Igazából ezt a jelenséget leszámítva egyenlőre minden teszi a dolgát rendesen.Mint ahogy az egyik kedves válaszoló írta nekem, ne foglalkozzak vele.Ezt teszem.
0
0
0
0
Demoz avatar
Sziasztok!
Ma vettem egy gépet egy ismerősömtől. A konfig az alábbi:
Core i7 8700k
asrock fatality z370 gaming k6 alaplap
2x8gb ddr4 ram
rtx 2060
Amióta használom nagyon magas a cpu hőmérséklete, 90 fok felett is szokott lenni, játék közben majdnem eléri a 100-at. Az ismerősöm azt mondta, hogy neki 70 fok felé nem nagyon ment. Lehet, hogy valami elállítódott a bios-ban? Ha igen, akkor mi az a beállítás, amivel ezt lehet orvosolni?
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@Demoz: Milyen hűtő van rajt?
0
0
0
0
Demoz avatar
@Puffin: Enermax vízhűtés. Azt mondja, hogy lehet az a baj, hogy fejjel lefelé volt a dobozban amikor elhoztam, és át kéne forgatni, hogy a buborékok kimenjenek.
0
0
0
0
yorgash avatar
@Demoz: Ezért hanyagolnám ilyenkor a vízhűtést.
Igen, lehet benne valami, az tuti, hogy rossz a hűtés, egy 8700K 5GHz közelre húzva is 80 fok körül meg kell, hogy álljon. És ez stressz teszt alatt.
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
Sziasztok! 😀 https://videocardz.com/newz/newegg-insider-lists-amd-radeon-rx-6000-series-specifications ez mennyire lehet valós infok? Mondjuk nem hiszem hogy ilyen lenne de mégis érdekelne a véleményetek az uj radeonokrol 😃
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@ricsyxxx: Mondjuk úgy közel lehet a valós hardverekhez, 1 hónap múlva jönnek az RDNA 2-es kártyák. Akkor mindenre fény derül 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! 😀
Na most hogy oda jutottunk van 200 wattos processzor + 400 wattos videókártya? Lehetséges a jövőben jönnek nagyobb processzorok-videókártyák fizikai méretet értem 😀
Például nőne a gépház mérete is ilyen 120X120X40-re! 😀 És akkor előlre már beférne 40 Centi átmérüjő ventilátor! Ami Turná befele elől a bentjébe a levegőt. + Akkor jöhetne 2-6 killowattos táp is. + Olyan GPU aminek a mérete 60 centi.

Jönne egy Jövőben egy RTX 6080, 160,000 Cuda maggal. 500 Terraflops, 128 giga Vram Boost Clock 3 ghz. TDP 1000 watt! 😃
Na ilyen kéne hogy a piac ámuljon, ez már elég volna mindenre. GTA 3 16K 60 fps.
0
0
0
0
💬 5
Viktorinho avatar
@carl18x: Ez is olyan lenne mint az orosz lehallgató készülék? Azt is úgy veszed észre.hogy van még egy szekrény a szobában. De szerintem a fogyasztás nem a mérettől függ,a hűtés teljesítmény már inkább. De hát max lesz egy zárt szoba a folyékony nitrogénnek. Mi baj lehet belőle? 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@Viktorinho: ERŐS HARDVER! 😃 Hát hivhatnánk ezeket GIga PC-nek is! 😃 Ja viz hütésnek volna egy 100 literes puffertartály, aztán hadd keringese ***ául a vizet. Vagy a falon lévő radiátorra kötni, igy egyben füt is a számitógép.
Kellemeset a hasznossal 😃
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@carl18x: Linus-ék kiróbálták a pc-vel való fűtést,és asszem ott csak procira volt kötve a radiátor,na meg nem nagy helyiséget fűtöttek ki vele. 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Isten ments, ugyan úgy nem lenne kihasználva mint a jelenlegi 3090. Amúgy a CPU/GPU kombó mérete nem hiszem hogy jövőben növekedne, a jelenlegi 30-as NV is nagyon kompakt nyákot tekintve, hűtője az vaskos de az könnyen orvosolható.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Nvidia megfogja és ***ául kölcsön kéri az AMD-től a Chiplet Dizájnt összekötö cuccot. Bum 4X RTX 3090-et 1 GPU-ba belerakni. Aztán 1 GPU-nak látja majd a rendszer, de lehetne ilyet csinálna komolyabba. A Fogyasztás meg másodlagos, ha a teljesitmény ütüképes 😃 Mondjuk kéne mellé komoly táp az hét szentség.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
A baj csak terjed mint a pestis….

Sziasztok, mióta újra lett rakva a Win 10 pro, azóta megfekteti a rendszert a Keyshot8.
Három perc után kékhalálozik a gép.
Elsőre ez volt: KERNEL SECURITY CHECK FAILURE
Másodikra ez: system service exception
Harmadikra ezt dobta: irql not less or equal

Feltettem a Keyshot9-et de ott is ez a baj (KERNEL SECURITY CHECK FAILURE).
Az előző Win 10 pro-n ment hibátlanul, itt meg szórakozik. Driverek jók (minden driver), memória teszt hiba nélkül lefutott, Aida 15 perces stressz teszt hiba nélkül lement.

Nagyon kérlek segítsetek, mert nagyon kiakasztó a jelen helyzet.
0
0
0
0
💬 31
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Ok, én azért járattam 15 percig mert a Keyshot8 és 9 3 perc után kifekteti a gépet.
Más egyéb ötleted van?
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Puffin avatar
@Scorn Face: Amint látom túlmelegszik a proci közben.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Puffin: Lehet, de eddig kutya baja nem volt az elöző Win-en. Ott 16 órás renderelést is futattam és nem lépett ki kék halállal.
(minden magot és szálat használ, full terhelés alatt megy, úgy állítottam be)
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Próbálkozz meg egy CMD-vel, futtasd meg a /scannow parancsot, ha talál valamit akkor chkdsk (x meghajtó betűje): /f.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Ez parancssorba beírandó buli?
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Jaja, csak rendszergazdaként futtasd.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Scorn Face: Emlékeim szerint bios update után jött elő a probléma? Bios gyári beállitások?
De az is lehetséges a Windows 10 új frissitése hozott elő valami problémát.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x: @LordSzalko, @Kimbo Slice, @carl18x!

Köszönöm a tanácsokat, úgy néz ki megoldódott a baj.
Méghozzá úgy hogy régebbi Nvidia drivert tettem fel (445.87) amire én nem gondoltam de más igen. Egy óra után sem térdel le a gép.

Még mindig igaz az a régi mondás miszeint: Több szem többet lát.

Mégsem jó, a renderelés folyamata közben (nem a menüben). megfekszik.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0
0
0
0
carl18x avatar
@Scorn Face: Na akkor csak sikerült megoldani! 😀 Igen manapság már nem szabad csupán egy szemszőgböl nézni.
Most már ott a szoftveres hibalehetőség is
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x: Lehet az üzenet szerkesztése miatt még a minden sikerültet láttad. 😀

De a helyzet az, hogy nem jó. Renderelés folyamat közben letérdel a gép. Nem a menüben mint korábban, hanem a folyamat közben.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0
0
0
0
carl18x avatar
@Scorn Face: Azt irtad bios update után jött elő a probléma, lehet annak a frissitése váltotta ki.
Bios Downgrade esetleg ?
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x: Bios frissítés azért volt, mer a kretén rendszer (nincs jobb szó) elfelejtett normálisan bootolni.
Pedig szépen be volt neki minden állítva.
Ha egyszer tényleg évekig tudott normálisan bootolni, akkor miért szarta össze magát ezen a téren?
(Elsőnek lett az új Win feltéve, de a Boot nem ment normálisan, így frissítve lett a biosz.)
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Ez driver hibát jelent a legtöbb esetben. Futtass egy memória diagnosztikát meglátjuk mit mutat. De simán lehet az egyik Win szolgáltatás vagy hardver is akár RAM többnyire, azokkal is játszanék azért.

sfc /scannow mutatott valamit?
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Ez esetben nyiss egy Notepad-et és írd bele ezt:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\TimeBroker]
"Start"=dword:000000003

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\SyaMain]
"DisplayName"Superfetch"
"Start"=dword:000000003

Mentsd el pl.: fixfile(amire akarod).reg-nek és futtasd meg.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Nem jó most ezzel fekszik ki: page fault in nonpaged area

Ugyan úgy az ntoskrnl.exe rózsaszínű. Csak azzal a különbséggel, hogy a csomag címe most: ntoskrnl.exe+200b1a
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Azzal járnál a legjobban, ha full újra húznád az egész rendszert, ha már ilyenek sem segítenek. Utána meg csak a legfontosabbakat telepíteni ami szükséges a teszteléshez.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Ige sokan mondták, de ez egy szűz Win.
Most az újratett rendszert tegyem újra?
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Ha csak azokat raktad fel ami kell hogy teszteld a gépet akkor nem, szükséges. De ez a "ntoskrnl.exe" nem túl konkrét problémára utal sajnos. Leginkább túlterheltségnél jön elő, ezért gondoltam hogy játszhatnál a RAM modulokkal is, lehet valamelyik problémás közülük nem tudhatod.

Konkrét ötletem nincs már a problémára, magam még sosem találkoztam ilyennel.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Egyre jobb, most ezt dobta: https://kepkuldes.com/images/5526997b2c310fe25ed02e631392ce79.jpg
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Egyre jobb 😜
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Ram tesztre TestMem5-t ajánlom. 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Úgy néz ki most minden oké.
Keyshot9-et visszaraktam, beállítottam hogy ne a CPU-t hanem a VGA-t használja és láss csodát, gond nélkül lement a renderelés.
Kicsit magabiztosabban állíthatom hogy szoftveres volt a gond, és nem szereti a Keyshot8 a Win10 1903-as verzióját (úgy döntöttem ha nagyobb baj nincs nem megyek vissza 1803-ra).
Így a VGA fog nekem dolgozni renderelésnél nem a CPU.
Remélem most már így marad és menni fog ismét hibátlanul a gép mint azelőtt...
Még a héten csinálok modell rendereléseket hogy megerősítést kapjak, de szerintem nem lesz itt gond.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Akkor csak mondtam valami okosságot 😎
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Igen, köszi szépen a segítséget még egyszer.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Igazán nincs mit, remélem megjavult ténylegesen 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Ha nem, holnap a közeli templom oltárán lesz egy cetlivel az oldalán: Ördögűzést kéretik elvégezni ezen a gépen, de gyorsan!
0
0
0
0
carl18x avatar
@Scorn Face: Egy HDD Sentinelt is érdemes felrakni 😀 Próba gyanánt.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x: Minden szép és jó HDD+SSD téren.
https://kepkuldes.com/images/6de4666b4641b51942974b4ff06449f9.jpg
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Scannow: Nem talált semmit: Windows resources protection did mit gond any integrity violation.
A memória teszt sem talált semmit.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Megadta magát az egyik Winem. A másik megy, de munka miatt volt 2. Az idegtől valamit tuti elcsesztem... Azt az ssdt amin a meghalt rendszer volt, formáztam. Amin az élő rendszer van azt kivettem a gépből. Win telepítés él kiválasztom a formázott ssdt, de nem enged rá telepíteni. Hol hibáztam? Jó lenne ha valaki segítene, mert ott tartok hogy nem hogy új VGA kerül a gépbe, hanem ki fogom dobni az ablakon....
Szerk. Az őszes hdd+SSD kiszedte,kihúzta de nem enged rá telepíteni...
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@Scorn Face: Mi a hibaüzenet?

Formázást esetleg diskparttal végezd, winpe-vel és ne másik futó win alól.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: A méregtöl elvakulva kihagytam egy fontos lêpést, de úgy nêz ki most már telepít. Köszönöm a gyors reakcíódat.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: És mi volt az, hátha más is belefut és akkor már van megoldás is rá.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: Balga módon csak formáztam az ssdt, pedíg törölni kellett és új kötetet létrehozni. Ebből látszik hogy felejtek, és nem sűrűn telepítek rendszert.
(Most már csak a bioszt kell belőni, wint beállítani, feltenni mindent amit használok... és kész.)
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: El van cseszve az egész..... Nem működi a rendszer, bootmenüben állítottam, ki és beraktam az ssdket, wint telepítettem, de semmi eredmény...Nem úgy megy mint régen (tegnap előtt) mikor kiválasztottam hogy melyik rendszert akarom és betöltött....
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: A win hajlamos és készít bootmenüt, ha az installálása során talál másik háttértáron másik win-t.

Szerintem pakold vissza a működő háttértárat, amin van egy életképes win, majd mellé pakold meg az üres ssd-t.

Bootpendrive-ra pakold fel a telepítendő win iso-t, majd installáláskor az üres SSD-t válaszd (többször ellenőrizd hogy az üres ssd van kiválasztva nem a működő rendszerrel rendelkező - segít ha eltérő az ssd-k típusa, gyártója, mérete) és minden rajta lévő paritciót törölj, egybe legyen particionálatlanul a teljes rendelkezésre álló hely. És akkor nyomd rá az új win-t.
Ennek elvben így műküdnie kellene, induláskor egy win bootmenű fog megjelenni és megkérdi melyik win-t akarod indítani...és a bootmenü részt ez a második win fogja kezelni.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: Ok, követem a leírtakat, és nekirugaszkodom, megint.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: Nos, tegnap sikerült helyre billenteni a gép agyát. Még jó hogy a régi jó barátom MaximumGame ráért aznap és átjött segíteni. Ugyanis kiderült, hogy a kedves biosz valamiért nem állott a helyzet magaslatán Boot ügyben. (Nekem ez nem tűnt fel) Így letöltöttük az aktuális bioszt és ismét próbát tettünk. Most megy már csak, a frissen telepített kettesszámú rendszert kell tutujgatni.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

A probléma a következő lenne: Adott egy intel proci - lappal, nos az alaplapon elvan hajolvan 2-3 láb a proci foglalatba.
Egy munkatársamé a gép, ki és be kapcsolgatta, de nem ad képet a VGA, a csipogó sem pittyen...

Elképzelhető, hoyg ez végett kinyirta az alaplapot?
0
0
0
0
💬 12
carl18x avatar
@Athis18: Üdv!
90% hogy ez a ludas, mert a rendszer nem találja a processzort igy bootolna se tud.
0
0
0
0
no avatar
@Athis18: Igen. Alaplapcserével orvosolható a történet.
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Szerinted ez jó gépház? [LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Szerintem elég patent ház, külsőre és szerelhetőségre egyaránt. Csak én nem adnék érte annyit amennyibe kerül mert nem használnám ki a belsejét, zavarna hogy félig üres a ház vizet meg nem építenék hogy kitöltsem, így lett Crystal 570X-em 😃 Meg nyilván kicsit túlárazott mert ROG, de ez már egyéni én szeretem a termékeiket sosem okoztak csalódást.
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Őszintén átfutott a fejemen, hogy le e cseréljem a gépházam erre a házra, de nem tudom, hogy lenne e értelme?! 😊
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Én is így voltam vele, csak hát közel sem használnám ki 😃
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Szerinted megérné cserélnem rá? Sokkal jobb mint a mostani gépházam? 😃
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Biztosan nem érné meg és szellőzésben sem hiszem hogy előrébb lennél, ez már inkább a vízhűtés felé hajló ház 😃

Ha most új házat keresnék ami marha jól szellőzik és nem gagyi akkor szerintem a Corsair 4000D-t próbálnám ki mert marha jónak tűnik és csak 80$ 😃
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Igazádól nekem maga a kinézete ami megfogott, múlt héten voltam fent az Alzában Pozsonyba és ott láttam! Marhára tetszett, de az az igazság, hogy a mostani gépházam is tetszik azért is választottam, úgyhogy nehéz döntenem. Azt az Asust egy kicsit drágának tartom. 😃
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Nincs valami ötleted, hogy a Crysis Warhead-ból miért dobál ki és zárja be a játékot mindenféle hibajalentés nélkül? Orginál Origines verzió van meg. Nem szokta ezt csinálni, de egyszer elkezdte és azóta csinálja. Van, hogy 15-20 percet is tudok vele játszani, de van hogy amint betölti a mentést már be is zárja. Semmit nem ír ki. Esetleg nincs valami ötleted, vagy tipped? 😆
0
0
0
0
no avatar
@Maros: Passzolom, engem sosem dobott ki teljesen stabil volt. Törtet próbáltad? Volt már rá példa, hogy a tört hiba nélkül üzemelt míg az eredetinél éppen bugos volt egy patch miatt.
0
0
0
0
Maros avatar
@LordSzalko: Búgyörésztem és azt írta ki, hogy nem kompatibilis. Érdekes azelőtt kompatibilis volt. De megpróbálom majd a törtet, hátha jó lesz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy pár alkatrészt cseréltem a gépemben. Proci, memória és alaplap.És nem tudom miért de a cod ww2 multi része egy perc játék után ezt írja ki: Error Lost connection to Host/Server. Connection timed out.A régi cuccal egyszer sem csinálta.Nem tudom mi okozhatja.Esetleg valaki tud segíteni,hogy mi lehet ez?
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@manli: Frissíts hálózati kártya drivert.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Köszönöm! Akkor itt az alaplap lan drivert kell frissítenem? Gigabyte b365m aorus elite alap van benne. Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Puffin avatar
@manli: Igen az lesz az. Ha nem oldja meg a problémát akkor jobban utána kell járni.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Szia! Próbáltam egy másik játékot a cod modern warfare multit és semmi gond vele. Érdekes. A cod ww2 lehet valami gubanc. De azért köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
botmunpls avatar
@manli: Alaplap csere után újra szoktam tenni a windowst.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Én is új wint raktam fel. De most úgy néz ki, másik játékkal nincs gond. Nyomtam egy jó pár meccset és nincs host/Server probléma. Cod mw
0
0
0
0
ors11 avatar
A jelenlegi konfigurációmat felraktam régen eladásra kiváncsiságból, hogy mennyi összeget kínálnának érte. ( kellett a pénz költözésre)
Azóta már nincs szükségem gyorsan cashre, viszont a fazon kb. 290k-t hajlandó kifizetni érte. (képernyő nélkül)
Az a kérdésem, hogy megéri ennyiért hirtelen megválni a géptől, vagy nem?
0
0
0
0
💬 3
Viktorinho avatar
@ors11: Szerintem az nem rossz ár érte.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@ors11: Sztem eléggé jól járnál vele. Hasonló gépet simán összelehet rakni új hardverekből. De! Kérdés te mit nyernél vele. Mármint pénzen kívűl. Mert akkor géped nem lenne, ugyebár.
0
0
0
0
no avatar
@ors11: Instant eladni a tagnak, használtan a cuccok értéke ~210k környéke monitor nélkül 😃
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

Első teljesen moduláris tápegységemnél egy kérdéses dologba botlottam.

Van-e jelentősége annak, hogy a VGA-t egy 12V csatlakozóra kötöm, ipszilon kábellel, vagy két külön 12V csatlakozóra, két külön kábellel? (Zárójeles megjegyzés, szerintem nincs, mert a táp összeségében 12V ágon képes leadni a 660W teljesítményt, de javítson ki valaki, ha hülyeséget írok!).

Táp: Fractal Ion+ 660W 80+ Platinum
VGA: GeForce 2070 Super

Köszönöm!
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Hegyirablo: Bőven jó az egy csatis megoldás. A dupla csak a komolyabb tuning mellett ajánlott, a kiegyenlítés miatt. Én is csak az egyedi szövött kábelek miatt használok két csatit.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@LordSzalko: Köszönöm szépen!

Új avatar? 😀
0
0
0
0
no avatar
@Hegyirablo: Így van, már várták sokan 😊😃
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@LordSzalko: Helyes a cica nagyon!
0
0
0
0
no avatar
@Hegyirablo: Az biztos, és nagyon éhes 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Helló!

Szerintetek honnan tudnék olyan csavart szerezni, amely rögziti a Videókártyát? Van egy Q300L házam, de elveszett az a csavar. Most még megoldottam, de vennék más kártyát és azt már normálisan akarom rögzíteni. Még annyi, hogy amit kinéztem az 5.4 centi vastag, vagyis nagyon leérne a tápra. Nagyon megfolytaná a ventiket?
0
0
0
0
💬 9
Scorn Face avatar
@Quadgame94: Hello, a leendő VGA hány ventis?
Ha a tenyered befér a táp és a VGA közé, akkor szerintem oké a dolog+ látom,
hogy a házba befúvó venti majdnem a VGA-val egy magasságba van, vagyis így tud a VGA ventiknek levegőt biztosítani.
A VGA a felső vagy a második PCI slotban van, lesz? A házakhoz szokott általában tartalék csavar készlet lenni…
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Scorn Face: ASUS ROG STRIX 5600 XT-t veszek, elég olcsón jutok hozzá, szóval más alternatíva nem nagyon van. Felső PCI-E csak az x16 vagyis abbba lesz. Hááát nézegettem de sztem 0.3-0.6 cm kornyeke lesz a hely, de ez 3 ventis és 30 cm kosszú, plusz a strix a legjobb hűtő ami ezen a kártyán lehet. Én kerestem a csavarokat, meg itthon is ami volt, de egyik sem jó. Eléggé frusztráló.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: MCX-0005 Thumb screw-t tudsz rendelni EU-s raktárból CM oldalán.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Ez nem az a thumb screw amivel az oldalát is rögzítem?
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Jobban megnézve a házat, ugyan azokat a csavarokat használja a lefogató mint amit a táp is használ, ha nincs fölös csavarod akkor a táp lefogatásából kettőt nyugodtan elvehetsz mert annak kettő is untig elég. #6-32 UNC csavar lehet egyébként ami szabványnak számít, ha más nem ebay-en biztos tudsz szerválni mert CM oldalán ilyen speciel nincsen.

De általában minden házhoz adnak tartalék csavarokat, a legtöbbször minden típusú csavarból kettőt legalább.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Ma kiprobalom. Most gyorskotozovel van rogzitve 😆
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Bőven jó 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Na utána néztem én is. Amit te mondassz az csak azt a metal plate-t rogzíti de nem a kártyát. Ahhoz meg nem adtak csavart. Néztem más videóját és egy amcsi csávó is mondja, hogy nem jár hozzá olyan csavar. Most keresgetek itthon. A mostani kártyámat még tartja PCI-E slot is kb., de azt a behemót 5600 XT STRIX-et nem fogja 😆. Megkérdeztem a csávót is mi a csavar neve. Ahh vennem kéne házat is... ez a baj ha elkezd az ember újítani, hogy minden más is kell lassan 😆
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Veszel egy ilyet, vagy hasonlót és életed végéig kiszolgál 😆😜
https://i.imgur.com/L78Iz96.jpg
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
Előre is bocsi a retardált kérdésemért,de ez a felbontás 900p-t jelent? Vagy mit?
1680x1050
0
0
0
0
💬 3
Viktorinho avatar
@Zsoltiv0: Nem ez 1050p. A 900p az 1600x900 lenne vagy hasonló. Mindíg az utóbbi számok árulkodnak.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@Viktorinho: Köszönöm szépen!
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 10
zsolo avatar
Én a helyedben inkább ezt venném, AMD Ryzen 3 3100, Asrock B450M PRO4-F alaplap, Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz HyperX FURY, egy így össszen 85ezer ft, pcx-en néztem! Tápod milyen van? mert ha noname akkor azt is cserélned kellene...na nem is most, de később igen! Vagy esetleg egyelőre csak 8GB ram menne bele, ezzal is tudnál spórolni még!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
zsolo avatar
De a ryzen 4 mag 8 szálas, az Intel meg 4-4!
0
0
0
0
carl18x avatar
Annak az oldanak nem mérvadók a tesztjei. Inkább menj valódi teszt oldalakra ilyen például a techpowerup.
Userbenchmark mindennek az alja 😃 Okádék 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
Semmi értelme 4 magosat venni, már rég lejárt lemez. Életképtelen beruházás, a pénzed dobod csak ki az ablakon.
Minimum 4 mag 8 szál amire váltanod kéne, Ryzen 5 1600 AF/2600 esetleg Ryzen 3100. Ezek vannak jó árban és a jövőre nézve is életképes beruházás.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
A Mai játékokat 8-12 szálra optimalizálják ezért érdemes nem nativ 4 magos platformot venni.
De vedd amit jónak látsz, nem az én gépem lesz 2 év múlv használhatatlan 😀
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát a hozzá nem értők/gyerekek biztos dicsérik. Képett add a játék fut/ itt lényegesen ki is fújt a képesség.

Ez a videó egy remek példa arra hogy új játékok alatt az I3-9100 képes limitbe belefutni még egy RX 570 mellet is, a cpu kihasználtság végig 100%.

Nincs mit hát kérdeztél válaszoltam kertelés nélkül, ha neked elég ez a processzor akkor 1-2 évig biztos el leszel vele.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Ahogy carl18x is mondja, nem az a lényeg, hogy az a 4 mag több FPS-t ad (még akár nem megbízható infók alapján ráadásul), hanem az, hogy a játékok ma már 4-től több magot használnak, így ha a játék eszi együtt a GPU-val a procit, akkor lekotlik, nem tud több FPS kiadásához több adatot tolni és még ráadásul elkezd majd szaggatni is, míg egy több magos procinak még mindig lesz ereje hová nyúlni. Ezen kívül ha majd fejlesztenél egy jó alaplappal lenne hová Ryzen oldalon, rengeteg variáció és ha erősebb GPU-ra váltanál, akkor lehet egyből procicsere sem kellene.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Napok óta ezt kérdezed? Miért nem használod a Google-t?
Youtubera beírva érdekes nekem elsőre kidobta a teszteket.
I3-8100 gyakorlatilag ugyan az mint a 9100. Napok óta síránkozás helyett a kereső kellet volna használod...
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@carl18x: Ja hogy ez már régebb óta így megy...értem, végül is én is viccből vagyok itt és nem segíteni. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Mindenki viccből regel fel ide nem tudtad? A segítő szándék csak egy álca 😊😆
0
0
0
0
TomSlier avatar
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Haverom vett egy új gépet az alábbi konfiggal:
proci: Core i3 9100f
vga: Radeon RX570 8GB
memória: 16GB DDR4 2400MHZ
hdd: Western Digital SATA 7200RPM

A probléma az mikor telepít vagy fájlokat másol kb használhatatlan a gép, egy feladatkezelő megnyitására is hosszú perceket kell várni és mást nem is tud csinálni közben annyira belassítja a gépet.
Írási/olvasási sebesség közben 25/25 MByte/sec és a HDD kihasználtság 100%, mi lehet a probléma?
Válaszotokat előre is köszi az ő nevében is.
0
0
0
0
💬 5
Devis avatar
@TomSlier: Maga a hdd a probléma. Ha minden arról fut, akkor használhatatlan lesz.
Lehetséges megoldás egy második háttértár (pl ssd), ahonnan magát az os-t futtatod.
0
0
0
0
TomSlier avatar
@Devis: Gondoltam rá én is de olyan régóta használok 2 vagy több HDD-t, hogy eszembe se jutott. 😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@TomSlier: Előttem lévőhöz csatlakozva.
Alapjáraton tanácsos legalább két háttértár. Egy a rendszernek, egy pedig minden másnak.
Az elsőn lehet a windows, driverek és esetleg kliensek.
Ha minden egy HDD-n van, akkor minimum particionálni érdemes a HDD-t!
Ha egy HDD van, a gép egyszerre egy utasításnál többet nem tud végrehajtani (amúgy sem, csak váltogat közöttük) és ha több utasítást adsz neki, maga a HDD nem fogja tudni kiszolgálni az utasításokat, mindegy, hogy mennyi RAM van mellette és prioritás sorrendben fogja végrehajtani a feladatokat, így arra kényszerítve, hogy telepítés / törlés folyamat közben nem tudod, és nem is kellene ilyenkor használni a gépet.

Szóval vegyen mégegy HDD-t, vagy inkább egy kisebb SSD-t a rendszer részére, és szárnyalni fog a gép!
0
0
0
0
TomSlier avatar
@AMDMonsteR: Köszi a részletes infót. Szólok neki, hogy ideje lenne beruházni egy SSD-re 😃
0
0
0
0
no avatar
@TomSlier: SSD segíthet, de ne feledjük: SSD előtt is volt élet.
Illetve ha vesz is egy SSD-t a rendszernek (pl. 2,5" SATA 128GB SSD már nem horror összeg), a telepítések akkor is lassúak lesznek, ha a HDD-re telepít vagy ha a HDD-re másol mondjuk egy sorozatot. De ennek a "problémának" jelen kellett lennie a korábbi konfigján is ha ott is csak HDD-zett.

Ha már SSD, érdemes lenne 256GB vagy nagyobb, mert arra azért még elfér 1-2 game is amikkel napi szinten játszik és akkor a HDD-re telepítés és betöltés onnan nem rontja a játékélményt. pl.: World Of Warships esetében HDD-ről indulva a meccs már másfél-két perce megy, mire bejutsz, SSD-ről te vársz 30 másodpercet mire kezdődik a meccs.

Plusz érdemes megnézni hogy az alaplapon van-e M.2 slot és ha van akkor milyen SSD-ket támogat, SATA és/vagy NVMe. Érdemesebb NVMe SSD-re beruházni, ha lehetséges. De előtte az alaplapleírást mindenképpen át kell nézni, mert jellemzően M.2 használata esetén valami más kiesik a rendszerből, pl 1-2 SATA vagy egy PCIe foglalat...
0
0
0
0
no avatar
Udv erdeklodnek, es koszi a segitseget is..

A hangszoroban tonkre ment a basszus melynomoja, erdekelne hogy ezt ki lehetne cserelni valahogy? Mert ahogy lattom ra van vorasztva 2 db kabel a melynomora..

Amikor feltekerem max a basszus-t eleg erdekes 'basszus' jelentkezik..

A hangszorok lekopogom meg mukodnek..

A melynomo valami: 8 Ohm 30 Wattos..

Koszi a segitsegeket..
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@ELERY: Nem biztos hogy a hangszóró ment ki.
0
0
0
0
carl18x avatar
@ELERY: Hát kés opció van, az egyik a mélynyomó cseréje a másik a hangfal javitása. Lehet cserélni, de legyen azonos az ellenálás száma. 8 OHM.
0
0
0
0
RouNeX avatar
Sziasztok!

Egy kis segitséget szeretnék kérni. Meg szeretném venni a Call of duty Black ops 4-et és kicsit félek, hogy nem vinné el a gépem.
Amim van: 16 gb ram, Radeon RX550/550, AMD fx 8350 Eight core processzor.
Esetleg a Cold war-t is elvinné?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Szép napot!
0
0
0
0
💬 6
Megaisten avatar
@RouNeX: Call of duty Black ops 4-et.el viszi de a Cold war 2020. november 13-án jelenik meg. még nem ismert a gépigénye...
0
0
0
0
zsolo avatar
@RouNeX: Új codhoz szerintem nagyon karcsú lesz már a géped sajnos!
0
0
0
0
no avatar
@RouNeX: Ebben a videóban 1080p medium-on játszanak a te kártyádnál egy valamivel erősebb 560-on. Low-on valószínűleg tudnád játszani a játékot.

Cold War-ban már nem gondolkodnék.
0
0
0
0
RouNeX avatar
@LordSzalko: akkor gondolom egy új videókártya orvosolná a helyzetet. A processzor megfelelő vagy az is gyengének minősül?
0
0
0
0
zsolo avatar
@RouNeX: Én azt is cserélném már, elég régi darab!
0
0
0
0
no avatar
@RouNeX: Legfőbbképp igen az lenne az elsődleges, de a processzor sem egy mai darab már ezért az is cserére szorulna (csak jelenleg nem az a leggyengébb láncszem a gépedben).
0
0
0
0
Boldor81 avatar
Sziasztok !
A következőben szeretnék tőletek segítséget kérni. Megszeretnénk vásárolni a FIFA 20 nevű játékprogramot nem lemezes verzióban. Látom ,hogy ezt több helyen is megtehetem pl: origin , G2A.com , eneba.com utóbbi helyeken olcsóbb is lenne. Az lenne a kérdésem ,hogy hol lenne a legjobb ezt megtennem, illetve utóbbi két oldal mennyire megbízható...stb
Ha valaki esetleg tud jobb helyet ahol megvásárolhatom azt nagyon megköszönöm !
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@Boldor81: Esetleg itt: [LINK]
Többször vettem itt játékot.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: Itt még olcsóbb !!! 😀
Bocsi ,lehet rossz topicba írtam a problémám....
Akkor mondhatjuk ez megbízható és bátran tudod ajánlani ugye ?
Egyébként nagyon köszönjük !
0
0
0
0
zsolo avatar
@Boldor81: cdkeys.com, most 3800ft a fifa20 PC-re!
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@zsolo: Itt is jóval olcsóbb, mint originen. Vásároltál már erről az oldalról, vélemény ?
0
0
0
0
zsolo avatar
@Boldor81: Párszor igen, minden ok volt vele!De az Instagaming is teljesen jó!
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
@Boldor81: Jobban jársz szerintem ha előfizetsz EA Play-re, havonta 1500 Ft, és FIFA 20-on kívül még rengeteg játékkal játszhatsz.
0
0
0
0
Bios1 avatar
Sziasztok segítséget kérnék egy problémára új videó kártyát vásároltam és nem ad képet ha benne van a kártya sőt karácsonyi zenét is kapok 2 hosszú 3rovidet utána néztem de nem találtam semmit a biosba!
Konfig.
i5 2400 3.1Ghz
8G ram
Nvidia 1650 gtx tuf gaming 4G
Lenovo thinkC m91p alaplap
400W táp

Előre is köszonom ha van valakinek ötlete!
0
0
0
0
💬 1
kolbaszkarika avatar
@Bios1: *  M91p, M81 must have video BIOS settings set to IGD and 'Multi-monitor'.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
Üdv.
Adott 2 alkatrész a gépemben,ezeket szeretném fejleszteni.

GeForce GT430 (1GB)
4GB DDR3 @665MHz (Típust nem tudom)

Mit ajánlotok? FONTOS,hogy OLCSÓ legyen a fejlesztés.

Fontos infók:
AMD videókártyát nem támogat a processzorom.
Az alaplapom DDR3-as ramot támogat maximum.

Megjegyzések: Ez még a jövőben fog megtörténni.
Max költség 40 ezer,de ha lehet alatta.
Aki nem ért hozzá annyira,az ne szóljon hozzá,ha rossz alkatrészt veszek,az nekem nagy szívás.
Én is pont ezért kérek segítséget,még nem annyira értek ezekhez.
Előre is köszi. 😀
0
0
0
0
💬 14
no avatar
@Zsoltiv0: A milyen memóriát illetve videokártyát vegyek topic-ban válaszoltam.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Zsoltiv0:

Nagy Nvidia fanboy lehet akkor 😊
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Bronson: valaki keresse már meg hogy az i7 2600 leírásában hol van, hogy nem támogat AMD videókártyát.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@NeTuddMeg: Azéé mer intel így nem jó melléje az ájemdé csak az envídija. 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Viktorinho: Srácok...ez a "Segítség, kezdő vagyok" topic, nem pedig a prohardver fórum. Ha már nem írjátok le neki mi hogy van, akkor legalább ne cikizzétek.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@botmunpls: Hát ez van.. 😞
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@Bronson: Most akkor támogat vagy nem? 😆
Én úgy tudtam,hogy nem támogatja... de a fene tudja
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Zsoltiv0: Bármilyen kártyát támogat ha fent vannak a driverek.
Esetleg a tápod lehet túl régi, arra kell figyelni hogy pcie legyen, az első gépemnél belefutottam hogy molex-es táp volt benne...a 2. genes intelt elvitte, de a vga-t nem bírtam bekötni.
Arra kell figyelni, hogy olyan kártyát vegyél (ha hosszabb távra tervezel) hogy ne legyen cpu limites, 1060 vagy talán egy 1070-et elbír, amd oldalról nem vagyok már képben, nézni kell róla tesztvideókat.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@botmunpls: Az a gond fogalmam sincs mi a táp márkája még wattot se tudok,de holnap meg nézem.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Zsoltiv0: Le kell szedni a gépház oldalát és megnézni milyen a csatlakozó, nézd meg képen milyen a pcie és molex, de egyébként a teljesítményét sem árt tudni.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@botmunpls: Azért ez kemény... már 53 napja raktam ki én ezt 😲
Azóta már tudom milyen ramot szeretnék,milyen kártyát,milyen tápot.. mondhatni fejlődtem és már tudom hogy működnek ezek a dolgok 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@Zsoltiv0: Fontos infók:
Ezt a hülyeséget honnan szalajtottad ? 😆 Felsirtam rajta 😃
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@carl18x: Itt még analfabétább voltam hardver terén mint most.. (bár most is van baj) 😆
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok , azt szeretném megtudni hogy a két CPU hőfok között melyik a pontosabb ? Ami felül van az MSI afterburner méri , ami alul van azt az aida 64 extreme.

https://kepkezelo.com/images/47nheaak4y6j1w1xlxxv.jpg
0
0
0
0
💬 14
Matthew1994 avatar
@0--- DarkSide ---0: Az aida nekem annyira nem tűnt megbízhatónak, nekem 10°-al mindig magasabbat ír mint minden más program.
0
0
0
0
no avatar
@0--- DarkSide ---0: Érdekes számok, a kép alapján egyik sem mér megfelelően mert a magonkénti hőmérsékletek mindig eltérőek, az alsó meg szerintem kevesebbet mutat a kelleténél.
0
0
0
0
ZPHU avatar
@LordSzalko: Igazad van.Mondjuk a 64 szerintem közelebb állhat a valósághoz.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@0--- DarkSide ---0: Fura 😃
Szerintem az aida van közelebb a valósághoz, a cpu nekem mindig egy 10-15 fokkal hűvösebb játék közben mint a gpu, olyan még az életben nem volt egyik gépen sem, hogy egyforma hőrmérsékleten volt a 2 (léghűtéssel)
De mondjuk a kihasználtság %-t érdemes lenne még hozzávetni és abból lehetne még következtetni.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Tudtok valami jobb programot nekem ajánlani amivel újra meg tudom mérni a hőmérsékleteket ? Lehetőleg olyat ami nagyjából pontos .
0
0
0
0
botmunpls avatar
@0--- DarkSide ---0: Ez a kettő ismerős nekem, meg az evga-nak van hasonló programja mint az afterburner
+anno amd A10-es apuhoz volt vmi amd-s cucc, ami az alsó és felső hőértéket mutatta, már nem emlékszem a nevére, meg nem tudom ryzenhez van e olyanjuk, de utána nézhetsz
0
0
0
0
ZPHU avatar
@0--- DarkSide ---0: Az afterburner az pontos.Szerintem lehetetlen hogy az aida jól írja az a proci tuti hogy van 60 körűl.Nem hiszem hogy csak 44 ott valami nem klappol az aidaval.
0
0
0
0
ZPHU avatar
@botmunpls: Miért ne lehetne közel hőmérsékletben a gpu és a cpu?Ne abból indulj ki hogy NEKED mindig olyan hűtésed volt hogy 10-15 fokos volt a különbség.Minden proci más mindig az adott processzort kell megnézni hogy mi a norma körülbelül.Főleg hogy a profilodon is látom hogy intelt használsz ez meg egy amd így nem sok értelme van abbol kiindulni hogy hány fokos a tiéd.Az afterburner sokkal jobban tükrözi a valóságot.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@ZPHU: LOL 😃 nem csak nekem, hanem bármilyen tesztet ha megnézel láthatod
Amúgy volt amd-m is ahol szintén ez volt, és a ryzennek elvileg pont lentebb van az üzemi hőfoka mint az intelnek, igaz 3-4-gyel, itt meg 20 fok az eltérés 😃DD
De azért kéne talán megnézni a cpu usage-t, mert ha a gpu 80%, akkor egy ryzen proci kb 40-50% körül pöröghet, ami nem indokolja a 64 fokot...
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Itt egy másik mérés ugyan azokkal a programokkal , csak most nem a magokat mérte hanem egybe a cpu-t.
Alsó az aida..nem tudom miért ennyire eltérő értékeket adnak meg...

https://kepkezelo.com/images/l1d2qdam864x4d17dccj.jpg
0
0
0
0
ZPHU avatar
@botmunpls: Sületlenségeket írsz.Attól hogy 40 50 körüli a kihasználtság még lazán lehet akár 70 fok is hűtés függő.Az hogy bármilyen tesztet megnézek és 10 20 fok eltérés van az hülyeség. Itt van egy példa:

https://www.youtube.com/watch?v=G8-tjt9zKvo

Elég alacsony a cpu kihasználtság mégis 70 feletti.A vga is 70 körül van.Ha nem nézel rendesen utánna ne vezesd félre az embereket.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@ZPHU: Igen, lehet szar a hűtés meg a ház kialakítása, ezekről nem tudtunk meg semmit sem, én csak a normális logika mentén arra a következtetésre jutottam hogy az aida kéne közelebb álljon a valósághoz.
Mert ami a te igazadat cáfolja, azt leírta fentebb LordSzalko.
0
0
0
0
ZPHU avatar
@botmunpls: Én most arra világítottam rá hogy nem igaz amit ki írtál a hőfok különbséggel kapcsoltban."nem csak nekem, hanem bármilyen tesztet ha megnézel láthatod".Ezért linkeltem.Ami elég rendesen cáfolja ezt a bukott logikát hogy a cpu és a gpu között mindig van kb 10-15 fok különbség(ezt nem tudom honnan veszed).Az afterburner nyílván nem magonként nézi de az a pontosabb.Még lordszalko is úgy gondolja hogy a 64 közelebb áll a valósághoz és igaza van.Inkább arrol van szó hogy a magonkénti nem stimmel de mint látod amikor nem bontja magokra az afterburner akkor is 70 et ír.Így erre a kérdésre hogy " két CPU hőfok között melyik a pontosabb?" mindenképp az a válasz hogy az afterburneré.Rossz logikát követve juttotál szerintem arra hogy az aida.Ennél a procinál sokkal valószinűbbek a 60-70 körüli értékek játék közben.Nagyon kevés az a 44 szerintem.Nézz utánna ha nem hiszed.Ha nagyon ***a a hűtése akkor is ilyen 55 körülit tudnék elképzelni.Ha a 44 az igaz akkor valami nagyon király hűtése van.Reméljük de én kétlem.
0
0
0
0
RouNeX avatar
Üdv! Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy nincs valami olyan program ami ellenőrzi a gépben a dolgokat és megmondja, hogy az a bizonyos játék elfut-e a gépen vagy sem?
0
0
0
0
💬 2
AMDMonsteR avatar
@RouNeX: Pontosan ilyen nincs.

Én különböző benchmark programokat használtam erre. Az azokban kapott pontszámokból lehet következtetni, hogy mennyire futna, vagy egyáltalán elindulna e valami.

Amúgy meg, ha 4 mag + a processzor, 12GB RAM+ van, és egy 4GB + videokártya Radeon RX570 fölött, akkor bármit meg lehet próbálni. Ha csak 8GB RAM vagy egy RX560 szint a kártya, akkor a nagy AAA címekkel csak óvatosan.
Ilyen és hasonló viszonyítási alapokkal lehet elképzelni, hogy mi hogyan futna.

Remélem segítettem.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@RouNeX: Gépigényre sajnos nem lehet alapozni, az esetek túlnyomó többségében köszönőviszonyban sincs a leírt gépigény a valóssal szemben.
Egyébként YouTube-on ma már kismillió tesztet találni különböző hardverekkel, játékokkal. Ha pontosan nem is találod meg a saját konfigurációd akkor is biztosan lesz valami hasonló, amiből már azért tudsz majd következtetni, hogy a saját vasadon hogyan futna az adott játék.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok lenne egy kérdésem.

van egy szerver gépem ime:
https://gepigeny.hu/user/van-helsing-25/eszkozok/325533

az lenne a kérdésem hogy mi az amit változtassak vagy jó igy egy időre.

amire használom : játék szerver gép pl space engineers, ark survival evolved, stb..

A másik kérdés a nagy gépet érinti hogy játékok alatt olyan mintha nem lenne az igazi a vga gpu mhz ugrál folyamatosan meg olyan mintha nem lenne az igazi.

tesztelem 3dmark al ott rendessem megy ahogy kell maxon használta magát ahogy, kell neki.
0
0
0
0
💬 5
botmunpls avatar
@Van Helsing 25: RX 5700 XT? Ha igen akkor ez lesz a probléma.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@botmunpls: igen az van a, gépben

de tesztek alatt jól megy
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Van Helsing 25: Kb mindenhol ezt csinálja, pcx-en is volt pár ilyen bemutató, jó a teszt stb játék közben meg kifagy, sötétség, laggok stb, driverhiba.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Van Helsing 25: Az órajelet terheléstől függően dinamikusan szabályozza, sosem fog fix órajelen menni. Mégis mekkora tartományban ugrál, mekkora GPU terhelés mellett?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Yezi_: na megnéztem tegnap este a space engineers allat semmi gond, de a horizon zero dawn alatt már van hogy leugrik az fps 60 ról 30 ra z orajel meg 1400-1922 között ugrál.

ma megnézem a shadow of tomb raider el meg a division 2 vel is
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Jó reggelt Uraim ! Tegnap az alábbi hibajelenséget tapasztaltam a gépemmel kapcsolatban. Éppen a Watch Dogs 2-vel játszottam amikor úgy körülbelül 20 perc után elment a kép majd észrevettem hogy a videokártyán a 6 pines csatlakozó bemenetnél a visszajelző kék led átváltott pirosba. Ezután áramtalanítottam a gépet megigazgattam a csatlakozásokat majd vissza be. Ekkor a gép elindult meg be is töltötte a rendszert nagy valószínűséggel mert láttam hogy a HDD led villogott. Viszont a VGA-n piros volt továbbra is a led de ekkor azt tapasztaltam, hogy mintha ingadozott volna a kakaó mert hol lecsendesedtek picit a ventik a vga-n hol felerősödött a fordulatszám. Ezután ismét a gépet áramtalanítottam majd ki is szedtem az alaplapból a VGA-t majd vissza a slotba. Azóta lekopogom nem jelentkezett ez a probléma,de tartok tőle, hogy nem a tápegység döglődik vagy a VGA. Van valami program amivel esetleg tudnék csinálni egy full terhelés tesztet? Előre is köszönöm a segítséget.

A tápegységem akit esetleg érdekelne a típusa: Cooler Master B600 Ver.2 600W ( kb 6-7 éves)
A számítógépet 3-6 havonta portalanítani szoktam még azt se mondhatnám, hogy elhanyagolom 😆
0
0
0
0
💬 9
Puffin avatar
@Arthur Morgan: Ha 6-7 éves a táp az lehet kezd gyengülni. Aida64 stressz teszt pl.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Puffin: Csináltam egy 30 perces Aida64 stressz tesztet de semmi gond vagy fagyás nem jelentkezett.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Puffin: Elkezdtem youtube-on éppen a problémával kapcsolatos videókat nézni erre megint elment kép de felvettem a jelenséget.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@Arthur Morgan: Azóta sikerült megoldani?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Zsoltiv0: Igen, alaplap kapott egy BIOS frissítést.
Azóta nem csinálja ezt a problémát
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Hát sajna a portalanítás nem fiatalítja az alkatrészeket, 6-7 éves tápot már illik cseréni azért mielőtt még nagyobb gondot okozna és a komplett gépet haza vágná vagy csak egy komponenst 😃

Kártya nem hiszem, hogy ludas lenne a piros led azt jelzi, hogy nem kapja a kakaót a táptól.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Olyan előfordulhat , hogy nem megfelelően kapaszkodik az alaplapba a VGA és az miatt csinál ilyen hibát ? vagy éppen a tápcsati a kártyán tudom hülyeségnek tűnhet de kimozgósodik minimálisan?
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Utóbbiakat nem tartom valószínűleg mert elég fixen kapaszkodnak egymásban a dolgok. Ha rendszeresen takarítod a gépet akkor még azt sem mondhatom, hogy komoly mennyiségű por/szösz került a csatlakozókba ami betesz a csatlakozásnak.

Egyik ismerősöm jelenleg hasonló problémákkal küzd, habár az ő rendszere jóval öregebb mint a tiéd, neki GTX 660Ti-al produkál hasonló anomáliákat. Ha esetleg az ő problémáját megfejtjük akkor jelzek neked is mi volt a gond nála.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Rendben, köszönöm előre is. Azóta én csináltam egy BIOS update-t aztán gyárira visszaállítottam minden értéket. Kicseréltem a merevlemezek SATA csatlakozóit egyelőre lekopogom nem jelentkezett a probléma. Meg még ajánlom ezt a videót ismerősödnek is hátha segítene neki. Igaz itt az alaplap jelzi hogy bibi van a VGA-val de elmondják itt is a lehetséges megoldásokat.

0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
no avatar
[LINK]

[LINK]

Fentiek alapján nem igazán.
0
0
0
0
no avatar
Attól függ mire használnád elsősorban. Munkánál meglátszana a két extra mag, játéknál meg csak a proci igényesebb címeknél lenne észrevehető javulás a többi címnél elenyésző különbséget tapasztalnál.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Sajna nem látok esélyt rá.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Játékra bőven sok is a 8700K is, nem hogy egy 9900K
Tehát nem váltanék a helyedben,de ha nemszámít a pénz vagy olcsóba menne a cseréje akkor oké, máskülönben nem látom értelmét
0
0
0
0
mata1093 avatar
Sziasztok!

Leszedtem a Windows 10 2004-es verzióját és az lenne a kérdésem h javítva lett már az a bug h mindig újra és újra akarja töredezettség mentesíteni pl a " C " meghajtót a rendszer?
0
0
0
0
💬 2
Memento Mori avatar
@mata1093: Egy hónapja levelezek a tetves microsoft-al emiatt, pont ma küldtek mailt róla.
A napokban jön rá a különálló frissítés! Más országokban már ma elérhető volt.
0
0
0
0
mata1093 avatar
@Memento Mori: Értem :-) köszi a választ :-)
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hali! Ez a Bios voltage állítgatás nekem még nagyon új dolog, millió videó van a youtube on magyarul is és angolul is hogy hogy kell behangolni egy ryzen-t de valahogy nekem nagyon nem akar összejönni... meglettvaz új hűtő a +3 Artic F12 vel a gépházba javult is a helyzet valamellyest de valami még mindig nem oké... hogy tudnék ennek utána nézni? Ott vannak RP videói de nentudom hiába csinálok mindent ugyan úgy nekem akkor is magasak lesznek a hőfokok... nenértem... pedig tuti valami a Bios ba nem kerek... pláne hogy végre új hűtő+ még 3 plusz ventilátor... nemértem komolyan
0
0
0
0
💬 18
ben_aloha avatar
@bukta2: Mik azok a "magas" hőfokok? Egy 40 fok üresjáratban, 70 intenzív használat alatt még normális. Nyáron kicsit csalóka lehet.

Jó minőségű és mennyiségű paszta, pl. Kryonaut proci közepére borsó méretben, a hűtő majd elteríti
Hűtők megfelelő elhelyezése, a fújás/forgásirány rajtvan a ventin. pl. https://i.imgur.com/SbeIWZ6.jpg
és egy bios alapbeállítás: Default Settings.
Ezeket próbáld meg elsőként.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@ben_aloha: Kösz a tippeket, a ventik nagyon jól belettek helyezve, a BIOS Resetet megpróbálom, csak a voltage fel szalad majd 1.4 fölé alap beállítások, de majd utána nézek holnap jobban, mára ennyi 😃
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@bukta2: Az én tapasztalatom, hogy egy processzort sem lehet jól belőni, egy másik, akár azonos típusú CPU-val készült tutorial alapján, mert minden chip egyedi. Szórzógatás még elmegy, nem egy bonyolult dolog, de túl/vagy alulfeszelni CPU-t/GPU-t, már kicsit más tészta. A megfelelő feszültségeket rutin alapján lehet jól belőni. Sokkal jobban, mint bármelyik tutorialal.
De nagy vonalakban alant vázolom, mi a legegyszerűbb módja a túl vagy alulfeszelésnek.
A legjobb a gyári feszt 0.010-0.020 voltonként venni vissza. Elveszel egységnyi feszt, windows betölt, stressz teszt, ha stabil, vissza a biosba, megint elveszel egy egységnyi feszt, és ezt ismétled, míg elég magasra, esetedben elég alacsonyra érsz stabil magok mellett.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Memento Mori: Nos, töröltem a lenti hozzászólást mert közbe rájöttem hogy miért annyi a core voltage,A Referencia Offset Voltage 1.100V és ugye pluszba adtam neki 0.0500-at és ezért nem megy 1.150V fölé, és így Stabil 4.1Ghz All Core-on 10-12 egymás utáni Cinebench R20 után is 65-66 fokon állt meg a proci.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@bukta2: Az már korrekt hőmérséklet! Örülök, hogy meglett a bűnös. Szar dolog, mikor valami nem klappol, főleg mikor az új vas rakoncátlankodik az embernek. 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Memento Mori: ahogy mondod! kösz a segítséget mellesleg mindenkinek!
amit még nem tudok hogy ugye most fix 4.1Ghz all core és ugye ha nem kap terhelést a CPU akkor sem megy ez alá, a voltage az lemegy gond nélkül már ha nem mozdul az egér de a CPU az marad 4.1-en, ez normális? vagy ennek is visszakellene esni kevesebbre amikor nincs tehelés alatt?
amúgy olyan hűtőt akartam venni mint ami neked van, de aztán vegyes véleményeket olvastam róluk , páran azt mondták hangos, a másik aztmondta 3 éve használ olyat és hibátlanul teszi a dolgát akkor a 3. megint szidta a 4. megint dícsérte és így tovább 😃 hát mondom én inkább nem kockáztatok maradok a léghűtőnél 😃 de igazából sztem nem lett volna azzal sem bajom, de ez az Artic 35€-volt így sztem teljesen jól jártam
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@bukta2: Nekem állandó 5,0 ghz-en van a proci már bő 1 éve. Mondjuk én az energiagazdálkodásnál állítottam be ,hogy a minimum és maximum processzor teljesítmény 100% legyen. De attól még mikor nem dolgozik 30 fok körül mozog,meghajtva meg max 60. Lehet neked is így van beállítva,ezért nem esik lejjebb az órajel.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Viktorinho: igen lordszalko mondta pont múltkor hogy arra nézzek rá, úgy is tettem és 80 vagy 90% ra volt rakva a minimum ha jól emlékszem, azt akkor levettem 5-10%-ra de mindjárt megkeresem megint!
U.I. hmm pedig 5%-on van 😃 na mind1 ha kárt nem csinál akkor engem nem zavar 😃 hőfokok meg a CPU kihasználtság teljesen normális
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@bukta2: Nekem semmi baja tőle,legalább ott van a power egyből ha kéne. 😃
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@bukta2: A jelenség maga, hogy folyamatosan 4.1-en van nem okoz gondot hosszú távon sem, emiatt nem kell aggódnod. Ez nem csökkenti a procid élettartamát. (Arra főként a feszültség van hatással.) Az én processzorom 3 éve teker 4300MHz-en, minden nyöszörgés nélkül. Biosban egyébként ki-be lehet kapcsolni, hogy változtassa-e terheléstől függően a frekvenciát a proci. Most meg nem mondom hogy melyik beállítás, de pl Z370 deszkákban "speed step technology" opció alatt lehet ezt állítani.
Ha addig nem találod meg, hétvégén megyek MO-ra és megmondom neked pontosan melyik beállítás az. Kilesem a párom gépéről, ugyanaz a proci+alaplap kombó van a gépében mint neked.
Nálam is 3 éve ketyeg az a hűtő, minden gond nélkül. Az mondja rá hogy hangos, aki nem állít a ventiprofilon, vagy nem pwm vezérelt csatira dugja a ventiket és ezerrel teker neki. Magas fordulaton elég hangosak a ventilátorok, az igaz. Bár nincs értelme 1500-2000rpm-en hajtani őket... Az enyémek 500-as fordulaton tekernek és 60 fok körül tartják a hőmérsékletet prime alatt. Játékban 40-45 fok kb.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Örülök, hogy meglett a probléma forrása GG 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Köszönöm! 😀
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Látom akkor még nem vagy elégedett az eredményekkel még combosabb hűtővel sem 😃 Mik a minimum, átlag és maximum hőfokok? Nézd meg HWiNFO-val aztán küldj egy képet PM-ben vagy akár itt.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: A hőfokokkal nem is lenne baj mert az biztos javult mert játszottam a battlefront 2 vel vagy 3 órát és kb a 2. Órától jött ugyan az a hőfok mint ami volt gyári hűtővel (70 fok körül) előtte tartotta a 57-63 fokot itt kicsit ideges lettem hogy megint ugyan annyi a hőfok.... rámentem biosra és visszatett mindent gyári beállításra, 1.4+V ra...ami tudom 2mp beállítani de már nagyon nem bolt vele kedvem szarakodni így majd ma délután munka után beleásom magam
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@bukta2: 65-70 körül fog menni terhelés alatt azzal a hűtővel. Amúgy normális, és még jó értékek ezek, ha ennél lejjebb szeretnél menni akkor marad a drága és ocsmány Noctua NH-D15, egy Scythe Mugen 5 Rev.B., vagy valami vízhűtés.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: lehet mondta már multkor vki hogy hová is lehet feltölteni képet hogy megjelenítse ez az oldal de már nemtudom, esetleg tudsz mondani egyet? 😃
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Ezt a tutorial-t múltkor írtam valakinek 😆 Gondoltam bemásolom akkor neked is 😃

Gif link-et szoktam másolni Giphy-ről. YT-ről én is csak gépen tudok linkelni, a short linkeket nem fogadja el.

Ha képet töltesz fel akkor meg Imgur-on BBCode-ot kell másolni.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: áh igen 😃 így már leesett 😃 kösz!
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! Na megint beleszaladtam valami hibába. 😀
Szóval csak úgy Windows alatt, vagy megnyitok egy böngészőt akkor szokott általában kifagyni a gép. Az elmúlt 1 hónapban kb 50X produkáltam, ma is elég sokszor fagyott ki. A Vicces ha valami cpu stress testet futatok a gép beton stabil, + játékok alatt se szokott kifagyni. Windows 10 szerint a hiba Kernel-Power 41(63), lehetséges hirtelen nem kapott áramot stb.
Felraktam a legújabb biost de nem segitett a problémán.
Egy tippet találtam a netten, hogy kapcsoljam ki a Global C-States, ki is kapcsoltam ez után 1 óra telt el és még nincsen fagyásom.

Esetleg ha ez a utobbi nem vállik be milyen problémára utalhat ez a hibakód? Remélem most már müködni fog. Mert 30-60 percenként csak böngészés/Rendszer alatt kifagyás elégé zavaró.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Eladnám a jelenlegi konfigurációmat. Mennyiért lehetne eladni? (képernyővel együtt is akár)
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@ors11: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
ors11 avatar
Az árat nem is várom el, hogy pontosan megmondja bárki is, márcsak azért sem, mert Románia területén lakom, szóval pár % eltérés lehet...
Azért kérdeztem, mert felraktam egy eladási oldalra 350k forintért (képernyővel mindennel együtt) és egy paraszt rámírt, hogy 180k nem ér meg ez a szar (így írta) 😀😉) Tekintve, hogy még nincs két éves a gép, így több alkatrész is garanciális+ plusz a képernyőnek az ára azóta csak drágult ( 85k újan), így nehezemre esik elhinni, hogy az a gép+monitor ,amit 450k-ért vettem nem ér meg 180k-t sem 1,5 év után...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@ors11: 250-280K nagyon max 300 amiért talán még elviszik egyben. Külön külön egyébként többet is kaphatsz egészért. (Mondom ezt úgy hogy a régi konfigom én is egyben adtam el, kivéve a monitort, mert az még mai napig meg van.)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Adott egy AHD az az analóg kamerarendszer, ami a mezőgazdasági géptároló udvarait figyeli.
Na most szakboltból lett véve az egész, de baj van az egésszel, mert napközben nem megy a az élőkép és a felvétel sem, de éjszaka meg megy végig. Már kétszer ment vissza a boltnak a rögzítő ezzel a hibával, tehát a harmadik panel van a rögzítőben, de ugyan az a hiba. A bolt szerint földhurok az oka, de én kétlem hogy az teljes kép kiesést okozna.
Viszont amikor elsőnek megérkezett a rendszer meglepett hogy egy Toshiba P300 2TB-os merevlemezt adtak hozzá. Ez ügyben is leveleztem velük, hogy nem belevaló, de azt mondák nem lesz vele baj.
Viszont kérdezném, hogy a P300-as okozhatja az említett kép kiesést?
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@reszler112233: A merevlemeznek nincs ahhoz köze. Szerintem beállítási gond lesz.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Puffin: Alap beállításon van minden, kivéve az időbeállítás, és a hálózatban bekapcsoltam a DHCP-t hogy távolról neten is elkérhető legyen a rögíztő. Ezen felül a távoli elérés beállításához megnéztem még a sorozatszámot és ennyi.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
Szóval kérdésem a következő : Gigabyte GA-A320M-H alaplapom van amilyen van M.2 SSD foglalat . Viszont a gyártó azt irja a hivatalos oldalon hogy "Kizárólag M.2 SATA SSD-ket támogat, amikor AMD Athlon™-sorozatú/ 7. Generációs A-sorozatú vagy Athlon™ X4 APU van használatban. " Vagyis most ez azt jelenti hogy nekem a Ryzen processzor alatt nem kezelné az M.2 ssd meghajtót ? Vagy ez hülyeség és működne ?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@EchoMMM: Nem így van.

1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2* SSD support)
* Actual support may vary by CPU.
* Supports only M.2 SATA SSDs when using an AMD Athlon™-series/ 7th Gen. A-series or Athlon™ X4 APU.

Vagyis a slot támogatja a SATA és az NVMe SSD-ket is, de ha AMD Athlon™-series/ 7th Gen. A-series or Athlon™ X4 APU van a lapban akkor csak SATA SSD menne.

Manualban ([LINK]) ez van és ez szerintem egyértelmű:
Installation Notices for the M.2 Connector:
https://i.imgur.com/WRIdPyi.png
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@Palanova: Köszi a segítséget ! Így már értem ! 😀
0
0
0
0
rollo avatar
Sziasztok! A haveromnak tennek fel USB-re filmet es nem tudom ,mert valami irasvedetseg van rajta.Hogy tudom kikapcsolni?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@rollo: Normál esetben USB pendriveon vagy háttértáron nincs írásvédettség, de persze ettől még beállítható rá akár írásvédelem, akár bitlocker, de ezt a havernak kellene tudnia, talán kérdezd meg őt.

Jellemzőbb inkább hogy a frissen vásárolt USB háttértárak/pendriveok FAT32-re vannak formázva, így 4GB-nál nagyobb fájl nem fér rá: Háttértár betelt hibaüzenettel elszáll.
0
0
0
0
rollo avatar
@Palanova: Szevassz! Koszi a valaszt 😀 Atformattaltam NTFS-re utana engedte ratenni a filmeket.
0
0
0
0
no avatar
Tehát most jött meg az RX 590-emen..beszereltem meg minden.
Amint terhelést kap olyan hangja lesz...nem a ventilátor....pl játék közben betöltés ugye itt nem kap terhelést a VGA amint bedob durr...ez mennyire szabályos? és nem valami jó hang jön ki belőle. Először azt hittem beleér egy kábel de nem mert láttam hogy pörög a venti semmi hangja és ahogyan le is írtam terhelést kap és .....
valami hasonló mint a videóban csak hangosabb ( vagyis pont olyan mint 5:20-nál)

illetve itt egy másik videó is....na nekem is ennyire tolja
0
0
0
0
💬 2
Yezi_ avatar
@Zora: Coil whine. Sajnos nem igazán tudsz tenni ellene, nagyon sok kártyánál előfordul. Garanciában nem sok esély van rá, hogy emiatt kicserélik, ráadásul megvan rá az esély, hogy egy másik rendszerben (más táppal, alaplappal) már nem fogja ezt produkálni. Mindenesetre ha nagyon zavar akkor írj a boltnak, hátha cserélik.
Működésben ez egyébként nem gátol semmit, szimplán csak zavaró tud lenni.
0
0
0
0
no avatar
@Yezi_: Konkrétan levettem a fülesem és azt hittem disznóvágás folyik mellettem a gépházban úgy visított 😆
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Üdv.
HWInfo és egyéb programoknál az Auxiliary hőmérséklet mit takar?
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
Üdv!

Sráczok! Egy 2 grammos tubus elég lehet egy videokártya és egy CPU pasztázására? 😀
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@The_Teacher_Man: Bőven, még sok is lenne ha elhasználnád mindet erre a kettőre.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@LordSzalko: Zsír, akkor még marad a fejem tetejére is, hátha jobb lesz ebben a melegben. Köszi! 😆
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: 😆 Nincs mit, hajrá 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Sziasztok!

Tudtok olyan programot ajánlani, amivel hanganyagot tudok vágni?
Például egy meditációs zenén belüli részt lerövidíteni.
Olyan program érdekelne elsősorban, ami felhasználó barát.
0
0
0
0
💬 5
cseszka avatar
@Scorn Face: Audacity,Sony sound forge.Én ezeket használom.Az Audacity egyszerübb,és amit fent irtál igényeket,azt teljesen kielégiti.Behuzod egérrel a hang fájlt,majd amit kiakarsz vágni azt kijelölöd.Ha pl a hang küzepéböl kell,akkor az elejét jelölöd ki addig amig nem kezdödik az a rés ami neked kell,majd vágás.Az a rész eltünik.Ha a végét akarod,akkor meg értelemszerüen ahol véget ée a kívánt hang,onnan jelölöd ki a végéig,és vágás.Ha az egeret ráhuzod a hangfájlra,a görgövel birod nagyobbitani a hang mintát,igy finomabban kitudod vágni.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@cseszka: Köszi szépen, megnézem akkor az Audacity programot.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@cseszka: Még annyi kérdésem lenne, hogy az Audacity programmal a sok mp3 fájlt például 7 db meditációs zenét 1 fájllá össze tudom gyúrni?
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Scorn Face: Igen, csak berakod őket egymás után az idősávra ahogy szeretnéd, és elmented 1 fájlként.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@kolbaszkarika: Köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy kerdesem lenne! Melyiket valasszam? Elsodlegesen Jatekra!! Asus ryzen 5 . Proci ryzen 5 4600h ram 8gb videokártya gtx 1650 ti . 4gb ( ez laptop) Asztali gep. Fx 8350 proci. 24gb ram. Rx 580 8gb nitro+ videokártya. 1000watt tap.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Gameboy Peti: Az utóbbi elég érdekes összeállítás, esetleg nincs egy meghatározott kereted amiből gépet építenél?
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Laptom az enyem. es a kerdes hogy meg éri e elcséréni az asztalira?;
0
0
0
0
no avatar
@Gameboy Peti: Nem. Elavult a platform, inkább idővel építs saját magad egy gépet, ha már váltanál asztali gépre.
0
0
0
0
no avatar
Tegyük fel ,hogy váltanék i7 6700 + rx 580 kombóra. (g4600 + gtx 1050ti -ről)
A jelenlegi tápomat illene cserélni vagy elegendő lenne hozzá ami egy FSP HEXA+ 400W .
Habár utánnakerestem és elvileg egy 600w-os tápot érdemes alárakni a videók / fórumok alapján.
Szerintetek?
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Zora: Mindenképpen dukálna mellé egy új táp. Legalább egy 500W-os 80Plus Gold.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Végül 650-es lett belőle, biztos ami biztos ...így még lehet rá építeni is.
0
0
0
0
no avatar
@Zora: A több még sosem ártott senkinek, jól látod 😃
0
0
0
0
Maros avatar
Szerintetek ez a grafikuskártya megér ennyit? (Nem tervezem megvenni csak kíváncsiságból kérdezem.)
https://www.alza.hu/gigabyte-geforce-aorus-gtx-1080-ti-11g-d4946323.htm?o=2
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv! Ilyen kérdés ritkán van (ha van)
De alaplap/proci csere előtt állok! És mivel érdemes kezdeni a pc szétszerelést? Mire kell figyelni?
0
0
0
0
💬 15
no avatar
@bukta2: Kapcsold ki ki a gépet mielőtt szerelni kezded.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@bukta2: Hát ez tényleg nem mindennapi kérdés...
Spoiler!
Gép kikapcsol, pár perc várakozás és táp lekapcsol, pár perc várakozás és kihúz a konnektorból. Minden kábelt húzzál ki, ami az alaplapba és a vga-ba csatlakozik (ház gombjai, sata, áramellátó kábelek, ház és CPU ventilátorok kábele, VGA-ba a monitor kábel, stb a lényeg, hogy ne legyen bedrótozva az alaplap). Utána vga-t meg minden más, ami a PCI sínekbe van dokkolva vedd ki. Majd a CPU hűtőt vedd le, utána a memóriákat és végül magát a CPU-t finoman vedd ki ügyelve az épségére. Ezután rögtön a gyári kupakkal fedd le az alaplap CPU csatlakozó felületét, hogy még véletlenül se károsodjanak a szálkái. Végül az alaplapot emeld ki miután a csavarjait eltávolítottad. (Ház és helyfüggő, de lehet, hogy a tápot is ki kell kapni mielőtt az alaplapot, kiveszed, de majd meglátod). Remélem tudtam segíteni…

A művelet felépítése a logika, miszerint az egymásra épülő elemeket fokozatosan távolítod el így férve hozzá a többi komponenshez.

Szerkesztve: Inkább kérdezz, ha valami nem tiszta, mert bizony könnyedén letörhet bármi ami után lehet annyi az alkatrésznek.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: vagy bízza szakemberre...
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: Igen, az is egy megoldás.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Scorn Face: CPU-ra pasztázást ne felejtse el. 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@FoLey: Az majd az összeszerelés fejezetben lesz: Az üres gépház belseje vidáman csillog a déli napkorong alatt…
0
0
0
0
bukta2 avatar
@FoLey: Kivéve ha már rajta van a hűtőn gyárilag 😉
0
0
0
0
FoLey avatar
@bukta2: Én nem nagyon bízok ilyen gyári pasztán. Mivel mióta is van a polcon és rajta levő paszta meg is száradhatott. Másrészt én jobban szeretem a Thermal Grizzly,AC MX-4 és hasonló pasztákat,de kinek mi. 😃
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Na ja, a gyári paszták nem túl komolyak, mindenképp érdemes valami külsős pasztát használni, azt a pénzt bőven megéri.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Scorn Face: Nagyon szépen köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Ha tényleg ennyire nem értesz a dologhoz, akkor érdemesebb lenne ismerőst megkérni, hogy pattintsa össze neked. Közben legalább el is tudná magyarázni mire kell odafigyelni és legközelebb már tudnád magadnak is szerelni a gépet.

Ha mindenképpen egyedül akarsz nekivágni akkor ajánlom nézz videót közben, ahol lépésről lépésre mutatják mire kell figyelni (lehetőleg ne a The Verge-től).
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Sajnos ez nem opció mert az ismeretségi körömbe mindenkinek kész gépe van, mármint előre összerakott és nem is értenek hozzá, én már tettem össze gépet (többek közt a mostanit is, kissebb segítségekkel, de megoldottam. De persze köszönöm a válaszod neked is! 😉
0
0
0
0
KERKO avatar
@bukta2: Nem szégyen össze szereltetni, én például 15 évesen megvettem életem első videókártyáját, és annyira izgultam nehogy elszúrjam, hogy a legközelebbi szerelőhöz elvittem nyáron, bicajon, hogy cserélje ki.

Ha meg picit is értessz hozzá akkor meglehet próbálni, tapasztalatom szerint hülyebiztosra csinálják az ilyen dolgokat.

Nekem is 2-3 év múlva új gépem lesz, nagy esélyel a pcx-nél veszem meg, nekem azt a 3-6 vagy hány ezer forintot bőven megéri, hogy ne én szúrjam el mégha értek is hozzák, legalább a garancia érvényes lesz.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@KERKO: Igen ha én is úgytennék a helyedben!
0
0
0
0
no avatar
@KERKO: Igen, jellemzően userfriendly/hülye biztos, ki hogy titulálja 😉 az összeszerelés, mert a csatlakozókat nem nagyon lehet könnyen felcserélni, fordítva csatlakoztatni, de ettől még nem ilyen egyszerű. A PC nem egy IKEA bútor, hogy A csavar a B lyukba.

Érdemes lehet ha van több PC kéznél, egy régebbin gyakorolni, ismerkedni, mi hogy merre, és csak utána élesbe kipróbálni összerakni.

Van számos disassembly videó a YT-on ahonnan lehet tanulni úgy is ha nem érjük mit mond az illető.

Nagyon extrém esetben lehet távsegítséggel is összerakni, csak webkamera/mobil kérdése és kell hozzá egy hozzáértő kolléga a másik oldalon.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Egy középkategóriás gamer pc-t szeretnék összerakni kb. 169 000 ft-ból.
Sajnos hardverekhez nem igazán értek, ezért referenciapontért inkább azokat a játékokat írnám le ide, amiket szeretnék majd futtatni közepes netán magas grafikán 1080-as felbontásban.
A játékok:
Heroes of the storm
War thunder
R6
Friday the 13th: The game
Postal4: No regrets

A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 2
Quadgame94 avatar
@Sumegvari2K: Ez a 169 ezer nagyon ki lett számolva 😃 171 belefér még? Viccet félre téve ennyiből ilyet lehet kihozni:
MSI 450M PRO VDH MAX
Ryzen 3 3200G
MSI RX 570 4GB ARMOR
2x 4GB DDR4 3200 Kingston HyperX Fury Black
1 TB Seagate Barracuda 64MB
Enermax MaxPro II 400W
SilentiumPC SG1 Fekete
Az 176 ezer Ft kb. Spórolni nem lehet kb semmin. Így sem raktam bele SSD-t, ami manapság eléggé alap.
Ha 200-ig kitudnád tolni:
Ryzen 3 3100 - Sokkal jobb proci +9 ezer
A400 240 GB SSD - Sokkal gyorsabb lenne a rendszered +13 ezer
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Quadgame94: Toshiba P300 olcsóbb a seagate-nél, -1-1,5k 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! 😀 Na olyan történt velem ami még sose. Valahogy feltörték az instagram fiókom 3 napja, másnap arra lettem figyelmes 1000 embert követtek. Bejelentkezések, azt irta ukrajna/és Amerika Samsung J7-ről.
Jelszót változtattam, és bekapcsoltam a 2 lépcsős hitelesitést. Nekem egy Xiaomi telefonom van, viszont most ismét azt irta beléptek egy Apple Iphone-ról de onnan ahonan én lakok. Érdekes, én nem kaptam SMS-t róla.
+ Az esti vissza igazoló SMS-t már ukránul küldte az instagram, ez még nagyobb érdekesség.
A Munkahelyemen sok ukrán van, lehetséges az egyik csinálná?
0
0
0
0
💬 8
vyne avatar
@carl18x: Hat ha sok az ukran a meloba akkor valoszinu.
Spoiler!
megtalalod melyik, fogod es pofanvagod... 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Hát de azt honnan tudja az ember melyik az ? 😆
0
0
0
0
vyne avatar
@carl18x: Mindegyiket elhivod egy privat beszelgetesre a sikatorba... 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Nem jó ötlet, ezek szúrnak 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x:
A Munkahelyemen sok ukrán van, lehetséges az egyik csinálná?

Lehet, én nem zárnám ki ezt az eshetőséget sem.
Valahogy a fiókodat nem tudod megszüntetni és másikat kreálni?
Ezt csak a kétlépcsős azonosítás beállítása utáni ismételt gondok miatt kérdezem...
0
0
0
0
carl18x avatar
@Scorn Face: Hát azóta nem történt változás, viszont az Iphone belépés már gyanus volt.
Még várok egy pár napot, ha ismét baj történik akkor törlöm a profilt és csinálok újat.
Új jelszó megvolt persze 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Mindegyik iphone al rohangál? 😃 ez is egy szűkítési forma lehet 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Minden esetre mióta jelszót változtattam azóta nem volt gond 😀
0
0
0
0
no avatar
Az lenne a kérdésem, hogy van egy alaplap aminek sAM4 es processzor foglalata van, de viszont a processzornak lga 1151 g8 as foglalata van, ez a kettő kompatibilis? Ha nem tudnátok ajánlani lga 1151 g8 as foglaaltos alaplapot?
0
0
0
0
💬 19
ricsiricsV avatar
@Tiger8228: Nem kompatibilis.
Milyen processzorhoz?
0
0
0
0
no avatar
@ricsiricsV: Intel core i5 9400f
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@Tiger8228: 1151 v2 lapok kompatibilisek
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@ricsiricsV: Erről a konfigról mi a véleményed? Pl.:ajánlanék egy jobb tápot, házat, ilyesmit azt megköszönném
Processzor: Intel core i5 9400f
Videokártya: GeForce GTX 1650
Ram: DDR4 2666 16 gb
Alaplap:Tudtok ajánlani?
Táp :gamdias kratos e1 500w
Ház: Kolink Observatory
Hűtő: Arctic freezer 34 eSport duo
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@Tiger8228: Helyedben RYZEN-re építkeznék.
0
0
0
0
no avatar
@ricsiricsV: De melyik ryzen? 60 ezren belűl. A videókártya maradhat?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Tiger8228: Mennyi pénzed van a gépre ősszesen?
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: 250 ezret akarok max rászánni.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Tiger8228: Alaplap: MSI B450M PRO VDH MAX (27 ezer)
Proci: Ryzen 3 3100 (40 ezer)
RAM: 2x 8 GB Corsair Vengeance LPX Black 3000 MHz (29 ezer)
VGA: Gigabyte GTX 1660 Super GAMING OC - 84 ezer
SSD: Kibgston A400 240 GB (11 ezer)
HDD: 1 TB 64MB Seagate Barracuda (13 ezer)
Ház: CoolerMaster NR600 (19 ezer )
Táp: FSP HEXA+ 550W (17 ezer)
Kerekitve kb. 243 ezer.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Nagyon köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Még annyi, hogy az nem baj hogy a vga ddr6-os de a ram ddr4-es?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Tiger8228: Nem probléma, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@Quadgame94: Inkább ezt a e-die chippet RAM-nak:
[url]https://m.alza.hu/crucial-16gb-kit-ddr4-3200mhz-cl16-ballistix-red-d5791918.htm?kampan=arukereso_hu_komponenty_pameti_pro-pc_cr520f2c&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_komponenty_pameti_pro-pc_cr520f2c[/url]

FSP HEXA tápok nem ajánlottak! Helyette BQ 11 400W GOLD 20k
SSD: CRUCIAL BX240g
HÁZ: Silentiumpc signum sg1 tg 17k
0
0
0
0
no avatar
@ricsiricsV: Rendben. Miért nem ajánlottak az fsp hexa tápok? Hamar tönkremennek vagy ilyesmi?
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@Tiger8228: Csak nézd meg az árukeresőn mióta forgalmazzák, elavult, hangos, alacsony hatásfok.
0
0
0
0
no avatar
@ricsiricsV: Köszönöm, hogy összeraktátok a gépem alkatrészeit. Talán még a nyáron össze tudom szedni...
Amúgy a processzorhoz jár hűtőpaszta, vagy alapból van a hűtő alján?
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@Tiger8228: Van rajta gyári
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció