Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
Úgy tűnik, nem érdemes az alaplapgyártók támogatási listáira hallgatni ezúttal.
Jónak kell lennie, mert az alaplap DDR2 ramot fogad és a kinézett ram is az. Hol olvastad?
Amúgy DDR2-t használtan éri csak megvenni.
Ez a memória [LINK] jó lenne ebbe a lapba MSI K9A2VM-FD ? Mivel azt olvastam róla, hogy nem minden alaplapban működik...
Windows 7 meg aero miatt eszi rendesen a ramot pl. CoD Ghosts alatt észrevettem a különbséget 7 és 8.1 alatt pl. 8.1 alatt feljebb tudtam venni a beállításban(high-ra azt hiszem) és nem szaggatott be mint 7-nél.
Én nem szoktam képeket szerkeszteni, de a GTA5 (legalábbis Win7 alatt), megeszi a 8GB ramot 😆
Amúgy megrendeltem a KIT-es változatot 2x4GB és majd lehet,hogy majd a win 10-et is felrakom rá,mert 8GB-al kényelmesebb már mint a 4GB. 😃
A lapom csak 2 modul ram foglalata van,így nem tudok +2x2GB-ot venni bele. 😆
Akkor még gondolkozok rajta,de nem hinném,hogy költök még ramot.
Az élettartam garancia azt jelenti, hogy amíg kereskedelmi forgalomban van az adott RAM, addig vonatkozik rá a garancia, nem örökre. Szóval ha egy hónap múlva a Kingston úgy dönt, hogy megszünteti ennek a fajta ramnak a gyártását, akkor baxhatod 😆
terepmintaHun: Hát, elég drága, de te tudod. Dual channel viszont meglenne. A mostaniakat pedig eladhatod, mert ahogy néztem, csak 2 ramslot van az alaplapodon 😃
Meg ugye a garit is lested? PCX-es Garancia: 36 hónap amit linkeltem az meg élletartam. 😃
Viszont ha DDR2, azt csakis használtan érdemes venni, hardveraprón nézz szét (vagy ha akarod, kereshetek neked).
FoLey-v: Szállítási költséget nem is néztem, csak láttam, hogy PCX-en olcsóbb. Hát, a dual channel ilyen 5-10%-ot dob, szóval nem egy hatalmas dolog.
single: [LINK]
dual: [LINK]
Ramot vennék és azt szeretném megkérdezni,hogy érdemes singlet venni vagy inkább pár szá ft-ért többletért vegyek dual-ban?
Ez lenne dual-ban a másik singles ezer ft-al olcsóbb [LINK]
[LINK]
Nézegettem a Hyperx Fury-kat meg a Corsair Vengeance-t. Akármelyiket be rakom a mostani mellé nem lesz vele gond és tud duálba működni vagy érdemes lenne eladnom a mostanit és 2x8gb kit-et vennem?
vagy
KIT: [LINK]
Erről a kártyáról vélemény?: [LINK]
[LINK]
Ha pedig a legolcsóbb kell: [LINK]
A pcx-ről most milyen 8GB-os modult ajánlanátok, amelyik 1333/1600-as, és azért 18-ba belefér? 😀
Fontos: csak egy 8GB-os modul játszik, a kit-ek nem.
Köszönöm!
Üdv!
Köszi a tanácsod! 😉
Bár ha 2400-asat akarnék venni akk szerintem már tudnék CL10-eset is szerezni.
Ramoknál nem annyira számít a márka nem?Én általában hyperx, corsair, g.skill-eket szoktam nézegetni.
Ha ügyes vagy és tudsz tuningolni, és persze van türelmed is lehet csökkenteni az időzést is 😀
Egyébként marhára nem vennéd észre a különbséget egyiknél se 😀
-HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11SRK2/8
-HyperX 8GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT HX318C9SRK2/8
Tudom hogy egetverő nagy különbség nincs közöttük, talán eszre se venném 😆 de sose voltam teljesen tisztában azzal h melyik a fontosabb.. az órajel vagy a késleltetés? 😀
Mivel dvga van a gépben 2x4 GB CL9 1600mhz erősen ajánlott lenne, tehát add el és vegyél egy KIT-et.
tucanagabor
Szerintem meg halvány lila fogalmad sincs az egészről, de még csak egy kicsi se. Miért kell félre vezetni? 1866-os és 2133-as APU alá kellene, dvga-val szerelt játékos gép alá meg 1600mhz-es KIT.