Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
1440p 144Hz monitorra milyen VGA-t ajánlanátok? Játékok APEX. CoD MW/WZ
Max hivatalosan nem kapja meg a gsync kompatibilis plecsnit az adott darab, de manapság egy új freesync monitorral kb 99% hogy müködik a gsync.
Arra figyelj hogy csak displayporttal támogatott a dolog ha jól rémlik hirtelen.
@19ati19: És melyik gyártótól lenne érdemes venni? Főként a hőmérsékletek miatt kérdem.
@LordSzalko: köszi.
Meg mindenki másnak is.
vagy
[LINK]
Utóbbira szavazok a freesync monitorod miatt, valamint jobban teljesít, mint a 2060 super (2070 és 2070Super között van de jóval olcsóbb).
HiPro 600 w 80 plus bronze
Sose hallottam arról a tápról......
nem ér meg 58ezer ft-ot a kátyacsere --- 1660 super már szép teljesítménybeli növekedés lenne, csak hát drágább, szerintem spórolj rá egy picit, hosszútávra jobban megérné
vagy ha nem akkor meg vegyél használtan egy rx 580-at esetleg gtx 1070-et
Gigabyte-ről vélemény?Mennyire megbízható?
Szerintetek Gtx 1080 ti vagy Rtx 2070?
Szeretném segítségetek kérni, egy videókártyát szeretnék vásárolni,mert csak alaplapim van. Sajnos fogalmam sincs milyen lenne a legjobb választás.
Az alaplapom egy Asus AM1M-A, procim pedig QuadCore AMD Athlon 5150, 1600 MHz.
Maximum 25 ezret szeretnék ráfordítani, köszönöm előre is segítségeteket!
SAPPHIRE Radeon RX 5600 XT Graphics 6GB GDDR6 192bit
GIGABYTE Radeon RX 5500 XT OC 8GB GDDR6 128bit
SAPPHIRE Radeon RX 590 NITRO 8GB GDDR5 256bit
SAPPHIRE Radeon RX 5500 XT SE 8GB GDDR6 128bit
Szerintetek melyik éri meg jobban használtan Gtx 1080 ti vagy újonan Rtx 2070 Super. Ahogy néztem teljesítményben ugyan az kb. Árban viszont 30-50ezer a különbség.
1 negatív az nem jelent semmit, ha mellette rengeteg pozitív értékelése van.
GT 1030, GT 950, R7 270X, R7 360
De a sebesség nagyban függ a procitól is.
Mire számítsak ezzel a konfiggal?
Tudom régi gen már és fogok újítani de kíváncsi vagyok mit gondoltok erről mint "átmeneti" konfigról.
i5-4670K (valószínűleg felhúzom majd)
GIGABYTE-GA-Z87-HD3
Samsung 2.5 860 QVO 1TB SSD
Kingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz (jó lenne 16)
Gainward GTX 1070 Phoenix
1080p-re ez okés lenne 75Hz-re egy ideig?
Viszont ha hajlamos vagy kompromisszumokra, még egy ideig azért bőven el lehet rajta játszogatni. Nem olyan gyenge konfig az!
A proci a necces kicsit, de még az is elmegy főleg ha nem nagy AAA címekkel játszol állandóan.
Red Dead 2-nél tuti 100%-on pörögne és random jönnének a laggok, Ghost Recon Breakpoint-nál szintúgy.
Mondjuk ennél a 2 játéknál az se árt ha van 16 GB RAM-od.
Az RX480 se egy rossz kártya manapság azért.
jelenlegi konfig:
GIGABYTE B450M DS3H
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S
GIGABYTE GV-N960IXOC-4GD GTX960 4GB GDDR5 OC
AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz
Olyan VGA-t szeretnék ami több évig megállja a helyét és beleillik ebbe a konfigba (a GTX 960 ilyen volt)
1080p-ben játszom. GTX 1660 super-en gondolkozom, de 80-90k picit sokallom érte, esetleg ha lemenne 70k körülre. Elképzelhető hogy a nyáron lemegy az ára? Esetleg más kártya ami hozná a hasonló színvonalat ebben a kategóriában?
ui: a tápot is cserélném a VGA mellé mert már 4 éves. Esetleg arra is ha valakinek van bevált ami illik a konfigomhoz.
Előre is köszönöm a válaszokat.
5600XT AMD részéréről jó ár értékű alternatíva lehetne, de az meg ~100k, szóval gondolom nem opció.
Az árak meg szerintem fölfelé fognak menni és nem lefelé a közeljővőben.
ha használtan is érdekel vga akkor 1070TI/1080.
Én tapasztalatból merem ajánlani a 1070ti-t.
Tápból meg szerintem bármilyen nagyobb márkát merek ajánlani akármilyen minősítéssel 500 wattól (corsair, fsp, chieftec)
chieftec annyira nem jó
Tap: Nekem egy Fractal Design Integra M van. Szepen muzsikal.
GIGABYTE-GA-Z87-HD3
Samsung 2.5 860 QVO 1TB SSD
Kingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz
RX 480 4GB
Az RX 480-at váltanám le egy GTX 1070-re, ismerőstől lenne garival 45 ezerért. Szerintetek megéri a váltás? Későbbiekben beújítok egy teljesen új gépre de szerintem ez egy túl jó deal. 1080p-ben játszom csak.
Adott az alábbi nem túl új, de eddig normálisan működő konfig:
Processzor : AMD Fx 6300 six-core 3.50 Ghz
Ram: 8GB
Alaplap:m5a78l-m lx
Videókártya:R7 250x 1gb
Sajnos a videókártya ma kimult, így újat kell vennem ebben kérném a segítségeteket,hogy milyet lenne érdemes ehhez a konfighoz.
Amikkel játszom: Guild Wars 2; Endless Legend; Civ V, VI; Armello. Jobbára a későbbiekben is 4X startégiákat és MMO-t játszanék.
Böngésztem a kapható kártyákat, de nem tudok dönteni. Rx 570-et ajánlották.
Összeghatár : ésszerűen. Fél milliót azért nem akarnék költeni rá.
A driver dologgal kapcsolatban túltolva van.
Nekem a régi gépembe,amit eladtam abba Inteles Proci meg AMD-s kártya volt.
Tegnap néztem egy PCX-s videót abba is RX 570-helyett inkább GTX 1650-t ajánlottak,de 1650 super is pár ezerrel drágább amit ajánlanék neked.
Mit tudnál javasolni nekem akkor? Ja és a RAMot lehet ugy böviteni hogy veszek bele még 1 pár tök másfélét vagy kuka és inkább 4 egyformát kellene ?
Ha annyira nem értesz hozzá akkor ebben a topic-ban (https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread…read_id=11) kérhetsz segítséget az összeállításban.
Pont azt akartam kicserélni amit a legkevésbé kellene 😂
De gyanítom hogy ezeknek a cseréje nem állna meg 200€ környékén 😕
Lényegében mindent lehetne cserélni, úgyhogy inkább félre teszem a mostani pénzt amit erre fordítanék és majd később egy teljesen új gépet próbálok össze ollózni.
Lehet hogy jövök még kérdezősködni azzal kapcsolatban 😃
Egy olcsó budget pc-t szeretnék összerakni az alábbi konfiggal,viszont nemtudom milyen videókártya legyen benne(30-35 ezer forint max)Elég ha 720p játékok futtatására alkalmas hisz legfőképpen cs go-zni fogok rajta.
Aerocool CS-1102 fekete számítógép ház
Amd Athlon X4 860K Quad Core Processor 3.70 GHz
8Gb ram
64 bites operációs rendszer
Windows 10 Enterprise
Segítségre lenne szükségem.Az alábbi konfighoz szeretnék vidókártyát de fogalmam sincs milyet vegyek.
A gép Full HD játékokra lenne használva.A keret 90 ezer Ft,nagyon maximum 100 ezer.Már minden alkatrész meg van kivéve a vidókártyát amiben tényleg tanácstalan vagyok.
Előre is Köszönöm a segítséget!
Chieftec GL-02B-OP Scorpion RGB fekete számítógépház
Seasonic FOCUS-GX-650 Focus GX 650W gamer tápegység
AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX processzor
Asrock Fatal1ty B450 GAMING K4 alaplap
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP HX432C16PB3K2/16 memória
Crucial 240GB BX500 CT240BX500SSD1 SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX Merevlemez
SAPPHIRE RX 5600XT 100k (best buy)
[LINK]
[url]https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=gtx+1660+super&maxprice=100000[/url]
Egy kicsit össze vagyok zavarodva hogy mégis melyik kártyávál járnék a jobban, újítani szeretnék, közép kategóriában néztem ki egy GTX 980-at és a versenytársát egy Rx 580 8GB
Az nvidia (40 ezer HUF lenne)
Az AMD (34 ezer HUF lenne)
Melyik lenne a jobb váltás? Illetve a lényeg hogy egy Thermaltake Litepower 550 Wattos tápegység el tudja-e vinni bármelyiket is, és nem vágná le a gépet!
Egyébként hosszabb távon az 580 jobb lehetőség, de a géped adatai nélkül nehéz megmondani hogy ha váltasz is lesz-e előrelépésed. Azért mondom, mert ha a mostani kártyádat a géped éppen elbírja akkor egy erősebb kártyával nem leszel előrébb.
gtx 960 2gb
Thermaltake Litepower 550
16gb ddr3 1600mhz ram (black kingston)
Én ezt ajánlanám! Jó a hűtése is!
[LINK]
FullHD-n fölösleges a 8gb vram,pláne ha régebbi cimek érdeklik.
GIGABYTE B150-HD3P alaplap
I5 6500 proci
2x4 gb ddr4 2133 ram
530 w táp.
Ehez vennék új videókártyát. Gtx960 4gb a régi.
65 col tv kb. 2.7 m ről használnám , lehet lenne értelme az 1440p felbontasnak.
3 kártyán gondolkozok :
Gtx 1650 super 4gb gddr6
Gtx 1660 6gb gddr5
Rx 5500 xt 4 /8 gb.
Bottleneck- et nem szeretnék, és 60 fps től se kell több, mert 60 hz es a tv.
Melyik lenne a legjobb választás???
És Gigabyte, vagy Msi ?
Köszi a segítséget előre is.
Az 1660 super nem lesz sok az i5 6500 nak??
Nem szertném, hogy akadozzon....
Az 1660 super nem lesz sok az i5 6500 nak??
Nem szertném, hogy akadozzon....
Itx-es szeretnél?
2070s v 2080s ?
A két kártyán gondolkodom, nem tudom eldönteni melyiket vegyem. Tudom, hogy mindkét kártya jó teljesítményt nyújt, viszont a 2080 hosszútávon tényleg jobb befektetés lenne-e ?
Ennél az árnál már jobban hajlok a 80 fele, de nem vagyok akkora nagy szaki sajnos.
Illetve tudom hogy tápegységet is cserélnem kell (jelenleg 600w) a boltban egy CorsairRM 750w -os tápot ajánlottak a 2070S -hez. Itt a kérdés az, hogyha a 2080S-t választom ahhoz is elég lesz-e?
Gépem jelenleg:
Processzor: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz, 4008 MHz
Memória: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Op. rendszer: Microsoft Windows 10 Pro 64 bit HUN
Alaplap: Asus Z170-P D3
Tároló eszköz: Seagate 1TB SATA3 64MB
Ház: Sharkoon T9
Tápegység: Cooler Master 600W B600 V2
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is ! 😀😉
Én egy 550-es táppal hajtom a 2080-at és bőven elég neki.
(Samsung QE55Q60RATXXH)
3840 x 2160-as felbontason szeretnek jatszani, de minden ami fullhd felett van jatszhato 4k-ban mar csak 15,-11 fps szamokat kapok, ami ertheto 😃
A 2080S-t vedd ha van rá keret.
A procid rövid távon nagyon gyenge lesz (már most az a kevés szál miatt) újabb játékokhoz.
Ha nem tervezel a közeli jövőben platformot váltani, akkor maximum 2070 Super.
Az árkülöbség egyébként eléggé meredek, de ha azt nézed, hogy a 2080 Super majdnem Ti szint, valamennyire érthető is.
A 6700K mellé inkább ajánlom a 2070S-t az sem lesz teljesen kihasználva. 2080S-t csak akkor venném meg a helyedben, ha vele egyidőben az Alaplap+RAM+CPU triót is fejleszteni tudod.
Ha nem tudom fejleszteni együtt hanem,1-2 éven belül, akkor sem ajánlanád ? mert tervezem, de jelen pill a kártya ára több mint a fele a gépem árának 😆
A TERV gép tulajdonságait megtaláljátok az adatlapomon.
Néhány játék el se indulna Win 10-n.
Amúgy én AMD R7 360 vagy AMD R7 370-re gondoltam,csak nem tudom mennyire lenne hozzá jó.
Q9650 mellet volt nekem AMD R7 360 VGA-m.
Most egy ROG Strix Rx560 4GB van beszerelve, őszintén szólva egyre nagyobb minőségbeli kompromisszumokkal tudok csak játszani, viszont munkára és egyéb tevékenységekre bőven elég, így nem sürgős a csere, 2-3 hónapot tudok várni
70-75ezer ft környékére gondoltam árkategóriában, de ha jelentős minőségbeli ugrással járna, el tudok menni 85-90 ezer forintig is, de 90 fölé semmiképp. Használt kártya nem játszik, már jártam meg vele, nem akarom feleslegesen bonyolítani az életem 😃
Ja és preferálom az AMD-t a hozzáállása végett, de nem vagyok fanboy, Nvidia is esélyes ha ár-teljesítmény arányban ott van.
Alább linkelek 3 kártyát ami képbe került, de amúgy nyitott vagyok javaslatokra, segítségeteket előre is köszönöm! 😀
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ellenben a mostani csapnivaló amd driverek miatt, lehet inkább most nvida oldalról választanék. Viszont hogy mondod nem sürgős, várj még néhány hónapot és inkább egy 2060-ba ugorj bele, ha lemegy az ára 100K körülre. Vagy akár annak az árán is, hogy egy két hónappal később cserélsz alaplapot és cpu-t. Az a ryzen elég kakaót adna a 2060 alá, míg le nem cseréled. Most 130-150 környékén mennek a 2060-ak, de sokkal időtállóbb befektetés egy 1660-nál.
Nameg bármikor beüthet egy idevágó akció valamelyik boltban/áruházban/webshopban 😃
Én sajnos egy hónapja sincs hogy megszabadultam egy egy hetes 5700XT-től, pont a driverek miatt. Az oldalon sajnos többünknek is volt vele gondja. Én talán kicsit keserű szájízzel gondolok az amd driverekre ezáltal. Egyébként más gondom nem volt a kártyával, sem teljesítményben sem egyéb más módon.
Természetesen a vegával sem lesz gondod (maximum szoftveresen), ha mellette döntesz és az rx 560-hoz képest hatalmas előrelépés. Közel duplázni fogja a jelenlegi fps értékeidet.
Egyébként az 5500xt-t is néztem, a vega56-nál gyengébb és olcsóbb, az 590nél picit drágább és picit erősebb, de az a baj hogy pci-e 4-es és néhány konfigurációban, néhány játéknál nem adja le ugyanazt a teljesítményt egy pci-e 3-as slotban mint egy 4-esben. Hardveresen korlátozva van 8x sebességre és elvileg a 3-as, 16x-os slotot sem maxolja ki, de a 4-es asszem gyorsabban éri el a ramot és ez ad egy enyhe előnyt. Ami vagy előjön adott körülmények között, vagy nem, legyen szerencséje a tulajdonosnak 😃
Egyébként nem tudtam, hogy a vega kártyáknál már orvosolták ezeket a szoftveres galibákat. Így viszont nincs sok értelme várnod azért a 10-20%-ért amivel egy 2060 (És amennyiért.) fürgébb a vegánál.
Amit itt megtudtam most tőled az 5500 szériáról azt ejteném is. Ezzel együtt és hogy a lélektani kerettől sem kell így elrugaszkodnod báran tenyerelj rá egy vega 56-ra. Annál hamarabb élvezheted az új hardver erejét. 😃
Erről a kártyáról mi a véleményetek? Vagy esetleg tudtok ajánlani valami videókártyát a configomhoz? Vagy ebből az 580 ból melyik verziót vegyem? Előre ia köszi! 1080p be játszok.
Mi a véleményetek erről a kártyáról?? Mennyire jó a hűtése? Elég lenne hozzá a tápom....??
[LINK]
Viszont táp az elégnek kéne lennie W szempontból, de csak 80+bronz. Elvileg elég, de lehet határeset is. Ha Silver minősítés lenne legalább akkor simán rávágnám hogy elég hozzá.
Ezt találtam neked róla ! Biztos, hogy túlméretezték a minimumot és valószínűleg egy "noname" tápra vonatkozik.
https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-RTX-2070-SUPER-GAMING-X/Specification
Voltam én is már hasonló cipőben nem is olyan régen. Egy gtx1080 és egy fsp hexa+ 500w táppal. Működni szépen működött vele ,de idegesített ,hogy pont a hozzá írt minimum táppal használom. Azután a következő befektetésem a számítógépbe egy "jónak mondható" táp volt.
Egyébként valószínűleg jó lesz vele és minden működni fog ,nálam se volt baj csak féltettem a cuccot !
Videókártyát szeretnék cserélni a gépemben. Nekem a házimozi, képben 3D, hangban ATMOS és új társai a fontos, a 4K-t ritkán használom. Játszani a CrossFire játékkal szoktam. A konfig a következő:
F2A85-V PRO
A10 6800K (automatán felhúzva 4700 MHz-re)
Chieftec 600W Eco Series (ezt 2 hete vettem, mert az előző ugyan ilyen gyártmányú és teljesítményű táp, hosszú évek után megadta magát)
120+1TB Samsung SSD
Egy 40"-os full hd-s Samsung TV a monitorom amit VGA kábellel hajtok. HDMI-n sajnos árnyékot vetnek a vonalak. Az R9 270 hdmi kimenete egy TX-RZ 3100-as Onkyo-ra van kötve, amiből a kép tovább megy egy full hd-s tv-re és a vetítő felé (EH-TW 9300). Nem vagyok nagy cserélgető, ezért olyan kártyát szeretnék amit nemrégen dobtak a piacra, hogy minél tovább ki tudjon szolgálni.
Első ötletként ezt néztem: https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/radeon-rx-580-8gb-gddr5-256bit-pcie-rx-580-armor-8g-oc-p366332105/#termek-leiras
Remélem leírtam mindent amit szerettem volna ... 😀
azzal még pont elboldogul
Rx580 0.1%
Az a GT710-es kártya még az asztalon sem tolja ki a 144Hz-et.
Amúgy ilyen célra egy 60Hz-es 4K monitor lehet jobb lett volna, vagy egy 21:9-es.
Ezeken van: [LINK]
tudom elv nem játszol meg ilyesmi de akkor is, adobe szoftverek pl jól tudják hasznosítani rendernél (már ha használsz ilyet vagy bármi mást ahova kicsit is kéne gpu erő is)
géped többi része milyen?
Rx 580 és gtx 1060 között vacilálok... Melyikkel járnék jobban? Azt láttam tesztek alapján, h az 580 8 gb erősebb a 1060 6gb-nál. Többet eszik, meg melegszik az rx, de engem az nem izgat annyira, mivel a mostani kártyám is😃 Csak már nem igen kapni ezeket, csak használtan, bár azt fogok venni valószínűleg. A kérdés, h az rx 580 4gb - os verzió pl az 1060 6 gb-nál, mennyivel gyengébb? Játékra lenne persze a kártya, meg a tesztek mind ultrán vannak szinte nézve. Én ultra nélkül is megvagyok, egy magas beállítás is jó. Full hd-ra kellene a kártya.
A DX12 vs DX11 kimaradt pedig írásom kezdetén eszembe volt.
Kevesebb energiát fogaszt és ez által kevesebb höt termel.
Halkabb gépház.
Jobb driver támogatás és még az a kaki tápegységed is meg lesz kimélve.
Mondom ezt úgy nekem is 1060 6GB van, de 2016 novembere óta, akkor meg 580 még nem volt tudtommal.
Olyan videokártyát szeretnék ami kezeli a 4k-s filmeket. Ennyi. Nem játszok.
Jelenleg Gt 240 esem van 😞
Tudna valaki javasolni?
Köszönöm szépen!
Ha asus nvidia videokártya 1650 -est szeretnék venni akkor az megfelelne? És mi a pontos neve annak amit rendelnem kellene megmondanád?
Köszönöm 😀
Közben két fronton megy a beszélgetés, 19ati93 kérdezte mi van a gépemben. Ezt írtam neki :
Processzor: AMD A8-7650K Radeon R7 10 Compute Cores 4C + 6G 3.30 GHz
Ram 4 GB
Az alaplapról csak egy értéket tudok "4900"
Köszönöm 😀
Ime a link.: [LINK]
Csak bepakolod a kosárba és egy emailben értesítenek minden továbbiról. (Semmi bonyolult, kapsz egy megerősítést a vásárlásról és egy számlát pdf formátumban.)
Még van egy-két elég fontos kérdés ezzel kapcsolatban. Éspedig hogy normál méretű álló gépházban van-e a gép, vagy valami keskeny kiépítésű (irodai) fekvő házban? Utóbbi esetben ugyanis a "normál" videókártya nem fér el a gépházban. Erre az esetre is van opció, de akkor ugye másik kártyát kellene keresgélni.
Segítene ha tudnánk milyen tápegység van a számítógépben, mert sajnos befolyásoló tényező a vga vásárlás szempontjából.
Esetleg ha egy képet tudnál prezentálni a gép belsejéről (főleg a tépegységen levő paraméterekről) sokat lökne a projekten. 😀
Feltöltés után a kép alatt találni fogsz egy beillesztő kódok elnevezésű gombot, amire rákattintva megtalálod a linkeket a feltöltött képedhez. A Legfelsőt ha bemásolod ide meg is vagyunk.
https://kepkuldes.com/image/hcB4tP
https://kepkuldes.com/image/hcBc6H
https://kepkuldes.com/image/hcB87l
https://kepkuldes.com/image/hcBad7
Viszont a képeket látva, a ram bővítés előtt én mindenképp a tápegységet cserélném benne egy megbízhatóbb darabra. A mostani tápegység a legolcsóbb alkatrészekből van rettenetesen hanyagul összeszerelve. Nem áll távol az "időzített bomba" kategóriától...
A csere után meg kell fogni a leghosszabb kábelt ami csak van rajta, jól meg kell pörgetni fej felett és olyan messze dobni a telekhatártól, hogy véletlen se láthassátok többé egymást. 😀
Miután kimosolyogtam magam teljesen hamvaimba hulltam. Mindig is éreztem, hogy nem jó kezekben van a PC-m 😞 Pedig nagyon drágán rakták össze.
Végre azt érzem, hogy akivel erről beszélgetek tudja mit beszél.
Nagyon nagy kérés lenne ha ezeket látván linkeken elküldenéd mit vegyek? Esküszöm megveszem, de ne kelljen a srácnak aki megígérte, hogy összerakja amit veszek....gondolkodnia.
Nem ragaszkodok semmihez.
A videokártya lélektani határa 55 000 ft. A gyártmány és típus az lesz amit javasolsz.
Meglesz Puffin extra memóriája is.
Meg minden egyéb. De én ezeket nem tudom megrendelni, csak ha linket küldesz hozzá. Úgy, hogy 4GB memoria...gondolom badarság lenne nekem keresgélni. Az csak újabb kérdéseket vetne fel. A tápegységről pedig semmit nem tudok azon kívül, hogy nagyon messzire kell dobnom.
Küldök még 1 képet, ha esetleg ezekbe a lyukakba nem láttál bele és izgatottan várom, hogy mit kellene vennem végeredményben.
Nekem videokártya akármi jó. Nem számít a neve. Csak megbízhatóan lehessen vele 4k filmet nézni. Ez is felmerült már ...
MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G videokártya 4GB GDDR5
Tényleg nagyon hálás lennék, ha ezt megtennéd. Végre lenne egy rendes gépem életemben először 😀
https://kepkuldes.com/image/hcRPcy
Nem biztos, hogy rossz szándékból alakult így a gépezet, lehet egyszerűen csak nem elég naprakész a fickó. Örömk az ürömben, hogy ha legközelebb jön a megérzés, szemrebbenés nélkül fogod hagyni a dolgot a francba. De nem az idegeid szeretném borzolni. Legyünk pozitívak.
Amíg a mosoly az első, addig nincs komoly gond! 😀 Mindent szépen helyre pofozunk. Ígérem nemsoká a kezeid közé kerül az a bizonyos rendes gép! 😀
(Ha van egyéb opció, az összeszerelést se bízd rá a fickóra, nehogy kellemetlenséged származzon belőle. Ahogy én látom két verzió van, vagy nem ért hozzá a fickó és ezért sikerült így a dolog, vagy pedig ért hozzá és szándékosan lettél megkárosítva. Utóbbi esetben nem adám a kezébe a drága holmit. Biztosan van valami jobb megoldás is.)
Az 1050 még időtállóbb választás. Szerzünk egyet a jobbak közül, ahogy tápegységből és memóriából is. A 4 gb ram nem képvisel igazán értéket, ráadásul egy nem túl ismert gyártó terméke, körülményes lehet megtalálni a párját. Jobb lesz, ha szépen elkíséri a tápegységet a repülőútjára, mi meg szerzünk helyette két tisztességes modult. Tápegységgel nem kell elrugaszkodni a valóságtól, nem túl nagy az étágya a gépednek az új kártyát tekintve sem. De a mostaninál mindenképpen megbízhatóbb,jobb, több védelemmel ellátott tápegység kell a gépezetnek. Egy szimpla villámcsapástól elhalálozó tápegység, könnyen viheti magával a gépházon kívül lényegében az egész gépet.
Videókártya: [LINK]
1050-es kártyával nagyon nem lehet a lélektani határként megállapított összeg alá menni, ilyenkor szerintem amúgy is érdemes inkább megközelíteni azt. Az MSI egy korrekt gyártó, nem szokott gond lenni a termékeikkel. Volt is ilyen kártyám így ezért esett erre a választásom.
Tápegység: [LINK]
Egy megbízható igásló. Semmi felesleges cicoma. Minőségi darab 3 év garanciával.
Memória: [LINK]
Korrekt gyártó, korrekt minőség. 3 asztali gép van a lakásban és mind a 3 ezeket a memóriákat kapta. Sőt rengeteg másnak élpített gépbe is ezeket raktam. Nagyon megbízható cuccok, nálam még soha egyetlen ilyen sem hibásodott meg.
Még ne ugorj a megrendeléshez! Nem magamban kételkedem. 😃 De sokkal jobban érezném magam, ha a fejfájás és tortúra után, pozitívabb élményed legyen a számítógépeddel. Ezért törekszünk rá, hogy lehető legjobbat/legtöbbet kapd a pénzedért. Ezért várj kicsit kérlek, ha az idő és a körülmények engedik. Esetleg egy-két napot is, hátha valaki okosabbat mond nálam és van jobb, olcsóbb alternatívája az enyémeknél.
Nem tolakodásként, de bátorkodtalak ismerősnek jelölni itt az oldalon, hogy szükség esetén tudj privát üzenetet is írni.
GT 1030 pl már letud játszani 4K HDR filmeket. Netflixnél nem éppen mert van DRM meg amúgyis 3-4GB VRAM a javasolt.
Házi vlc stb playeres mozizáshoz elég lesz az 1030, jobb is mint az r7 240.
A gép:
Processzor: AMD A8-7650K Radeon R7 10 Compute Cores 4C + 6G 3.30 GHz
Ram 4 GB
Az alaplapról csak egy értéket tudok "4900"
Köszönöm
Ibolya
Használtan 20 alatt is, ha az is oké.
Itt találni hirdetéseket: [url]https://hardverapro.hu/aprok/keres.php?stext=gt+1030&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&buying=1&stext_none=[/url]
Melyik rx580-as megoldás a legjobb? Vannak tapasztalatok? Asus,msi,gigabyte,sapphire,powerColor stb.
Én egyébként a Sapphire-t favorizálom.
Rx580-nál már nincs sajnos Sapphire VaporX csak Nitro és pulse.
A héten váltottam processzort Ryzen 1600 mellé kéne valami videókártya. Jelenleg egy RX 560 2gb-os kártyát használok, de sajnos ez kevés ide. A Monitorom 1680X1050 felbontásu 22 colos, ha volna a kártyára garancia az se volna hátrány.
30-40E között az RX 570-580-at néztem ami teljesitmény alapján nagyon jó is minden fut vele. Esetleg 60-70E kategóriába van valami ami megérheti, GTX 1070-et szoktam látni 60-65E környékén de mivel arra nincs garancia inkább kihagynám.
Én erre nagyjából egyetlen megoldást látok, egy félmagas GT 1030 vagy RX 550 beszerelését. Azt azért tudnod kell, hogy ez így egy borzasztó öszvér megoldás lesz. Technikailag működőképes, de még véletlenül sem optimális.
Az lenne a kérdésem, hogy dobnék lehet olcsón a gépembe egy sima 8gb os 1070 es kártyát akkor azt a tápom elbirná még. Csak 6+2 csati van a tápomon de vennék hozzá egy molexből átalakítót.
szóval a 6+2 tökéletes, kivétel ha valami gyári OC-s "különlegesebb" kártyát veszel, de rákeresel az adott kátya pontos nevére és úgyis megtalálod hány pines csati kell neki
Válaszokat előre is köszönöm!
További szép estét!
de azt se tudja majd teljesen kihasználni a processzor sokszor, rx 580-at meg az 1660-at végképp
VGA-t. Apex-et játszik illetve wow-ozik mást nem igazán de mindenképp a lehető legjobb választást szeretné ennyi pénzért. Nos én nem nagyon vagyok otthon már a mai hardverben szóval közöm nincs az ár érték arányhoz manapság így kérem a ti segítségeteket. Kiemelte a srác hogy az Apex fullon fusson fix 60 fps-el FULL HD-ban. 😃 Nos nem tudom hogy ennyi pénzből ez lehetséges-e milyen VGA optimális ehhez a processzorhoz táphoz stb. Köszönöm előre is a válaszokat.
Ugyan itt: Az az Alaplap hőmérséklet hogy lehetséges? Évek óta így megy neki. Én már a keresztet rávetettem.
[LINK]
Köszi előre is 😀
[LINK]
tápból mondjuk meg ezt: [LINK]
A proci kihajtás dolog nyilván függ a játéktól,hogy mennyire eszi a procit,ebben nem tudok állást foglalni ,mivel nem játszottam még Apexel,de akár honnan nézzük jóval több FPS-e lesz,mint amennyi volt és szerintem fog találni könnyedén olyan beállítást ,amivel meglesz a fix 60,sőt.Ilyesmi lesz neki kb és ahogy láttam egyébként elég jól kihajtja:
Elöször is B.Ú.É.K. mindnekinek.
Másodszor én is ugyan azt szeeretném tudni amit mindenki ebbe a topikba. Milyen kártyát vegyek a régi helyet. Nem játékra kell. Pénzbe kb 100.000,- ft-ba gondolkodtam +-
Persze tanácsokat elfogadok mert a gép nem egy mai darab.
Elöre is köszönöm.
Processzor: AM3+ FX8320 BOX 3,5GHz Enermax ETS-N30
Memória: Kingston 4 x 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Furry White
Videókártya: MSI GeForce GTX 750 Ti TwinFrozr OC 2GB GDDR5 128bit PCIe
Op. rendszer: Windows 10
Alaplap: ASRock 970 Pro3 R2,0
Tároló eszköz: Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3
Western Digital Caviar Green 3.5" 1TB 64MB SATA3
Ház: XIGMATEK Reckon Midi Black
Tápegység: FSP 750W 80+ Raider
Monitor: Dell Up2516D
Operációs rendszer
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i5 3470 @ 3.20GHz 36 °C
Ivy Bridge 22nm technológia
RAM
12,0GB Dupla-csatorna DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Alaplap
Dell Inc. 0GY6Y8 (CPU 1)
Grafika
ACER S271HL (1024x768@60Hz)
SAMSUNG (1024x768@60Hz)
1024MBATI AMD Radeon HD 7000 series (Dell) 41 °C
Tároló
931GB Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB (SATA ) 30 °C
Optikai meghajtók
HL-DT-ST DVD+-RW GHB0N
Audió
Realtek Audio
Segítségre lenne szükségem, szeretnék új videokártyát vásárolni!
A jelenlegi konfigom:
Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz
NVIDIA GeForce 210 1GB
Memória: 8GB DDR3
Amit még elbír a rendszer, de ETS2 játékhoz-hoz szeretném használni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Sőt a processzor mellé én max egy GTX 660-ast tennék, mert a fölött nem biztos hogy elég a processzor.
B.Ú.É.K!!!
Kis néznivaló mégis mennyivel jobb.:
[LINK]
Köszi előre is.
VEGA 64
GTX1080
RX5700 (referencia 😞 )
nagyon ritkán RTX2060
ezeket látni, valakinek van tapasztalata valamelyikel? esetleg más ötlet? nézegettem millio tesztet, mindegyiken más
Processzor: Intel Core i5-750 (4 fizikai mag, 8M Cache, 2.66 GHz), halk Deepccol hűtővel (fél éves a hűtő)
Alaplap: Gigabyte GA-P55-UD3 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Videokártya: ASUS EAH6850 Series (1024 MB)
Memória: 8187 MB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM); pontosabban 2x4 GB KIT DDR3-1600 DDR3 SDRAM (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz); Dual channelben működnek
SSD: Samsung 840 EVO 250GB
HDD: SAMSUNG HD502IJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Tápegység: Chieftec CTG-600-80P
Játékra használnád ?
Néztem pár videót youtube-on ,egy gtx 1060 az nvidiától vagy hasonló tudású AMD kártyát talán kihajt az a proci. Erősebet nem ajánlok, mert nem lesz a videókártyád kihasználva.
Ez a kártya passzolna bele?
Itt egy videó kb mire számíthatsz ! (úgylátom egyedül a gtaV ahol nincs kihasznáva a kártya ereje)
[LINK]
Jelen pillanatban jó az a kártya mert gigabyte (megbízható) 2 ventis (jó a hűtése)
Jelenlegi gépem:
Alaplap: GigaByte GA-Z390 GAMING X
Processzor: Intel Core i5-9400
Memória: Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Predator
Táp: Chieftec BBS-600S 600W
Szeretnék venni egy videókártyát a közeljövőben, de nem tudom melyiket lenne érdemes (játékhoz).
Használtan vegyek egy Gigabyte 1070 G1 Gaming -et, amit megkapok 70-85 ezer között, vagy költsek rá egy kicsivel többet és vegyek újonan egy Gigabyte 1660 Super Gaming -et, aminek az ára most 90-100 ezer körül van, vagy a jelenlegi gépemhez inkább valami teljesen mást javasolnátok?
Jövő év első felében szeretnék venni egy RTX 2060 vagy RTX 2060 Supert a gépembe.
Azt nem tudom melyik lenne a legjobb a gépembe,ha RTX 2060 Superrre esne a választásom akkor ahoz néztem Tápot.
Arról mi a véleményetek?
-ASUS GeForce RTX 2060 DUAL OC 6GB GDDR6 (DUAL-RTX2060-O6G-GAMING)
-MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6GB GDDR6 192bit (912-V372-013)
-Palit GeForce RTX 2060 Gaming Pro OC 6GB GDDR6 192bit (NE62060T18J9-1062A)
-Gainward GeForce RTX 2060 SUPER GHOST 8GB GDDR6 256bit
-Raidmax Cobra 1000W Gold (RX-1000AE-B)
Ha a használt piactól nem zárkózik el az ember akkor ajánlható a 1080 is ami olcsóbb és gyorsabb is mint a 2060. Közel hasonló áron (120-145k) lehet kapni 1080Ti-t ami ezeknél lényegesen gyorsabb, közel 2080 szint.
Én inkább vennék hasonló árban kisebb de minőségibb tápot.
[LINK]
VGA-ból meg talán a Super a legjobb a 8GB ram miatt is,meg eleve gyorsabb.
Melyik kártyát érdemesebb megvenni egy GTX 1080 Ti -t vagy egy RTX 2070 -et?
Márka tekintetében mind a kettő Gigabyte. Használtan vásárolnám.
Az, hogy melyik érdemesebb a vásárlásra, sok dologtól függ.. ha kevesebb a pénz rá, akkor 1080, ha van rá akkor eldöntöd hogy égetően fontos-e a ray tracing vagy sem 😃
[url]https://www.alza.hu/gigabyte-geforce-rtx-2070-windforce-2x-8g-d5697825.htm?kampan=arukereso_hu_komponenty_graficke-karty_nvidia_egg2070a7&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_komponenty_graficke-karty_nvidia_egg2070a7[/url]
Esetleg, ha annyira érdekel a ray tracing akkor 2070-el manapság már használható a dolog, alatta lényegében értelmetlen.
Videokártya vásárlás előtt állok. Tesztek alapján a SAPPHIRE Radeon RX 5700XT NITRO-t néztem ki magamnak, amit ~170 ezerért be is tudok szerezni. Ebben az árkategóriában tudtok jobbat mondani nála? Van neki vetélytársa?
Árban az ASUS ROG Strix GeForce RTX 2070 Advanced Edition van még itt,de kb ugyan olyan tudásúak. Annyi különbséget találtam kettejük között hogy a 2070 régebbi kártya, az 5700 xt meg viszont többet fogyaszt. Nvidia vs AMD? Ki mit mond, melyik lesz a jobb választás és miért?
Amúgy egy Ryzen 5 3600 procim van, ha ez számít.
Előre is köszi!
Köszi a segítséget!
Alaplap: HP Compaq Elite 8300 CMT
Proci: Intel Core I5-3470 4x3.2mHz
Ram: 2x8GB DDR3
Táp: HP PC9057 320W
A mostani VGA a Gigabyte GT 1030
Az ár, amit rászánnék olyan 60k
Vagy ha esetleg előbb mást kéne cserélni, mi lenne az?
Komolyabb VGA-hoz a táp kicsi és nincsenek rajta extra vga csatik sem.
A házba nem fér bele komolyabb méretű vga sem.
Tápot cserélni necces, HP szereti a saját egyedi tápjait használni és a csatlakozok sem a szabvány 24pin-es alaplapi..
Ezek miatt nagyon leszűkül a lehetőséged. 1060hoz szerintem az a proci már kevés lesz, 1050-re meg nem biztos hogy érdemes upgradelni 1030ról, pláne hogy a vas alapja most alsó hangon 6 éves.
Szerintem alapjaiban kellene új gépet vásárolni, és lehetőleg nem Brandet, mert korlátozott a bővíthetősége, mint tapasztalhattad.
Vagy egy GTX 1650 nvidia honlapján 300 as az ajánlott táp.. viszont modellként lehet eltérő. Nézz körül mert érdemes még erre a szintre emelni. Mind2 kártya 60 alatt van.. sőt ha egy 1050Ti ból használtat is bevállalsz papíros hosszú garival 40 körül egy egész szép darabot kaphatsz hardverapro-n
Eredmények játékokban.
1650vs1030[LINK]
1050Tivs1030[LINK]
Maximum felskálázva. Nem olyan sok játék fut natív 4K felbontáson (pontosabban UHD-1 -en, amit rendszeresen 4K -nak neveznek helytelenül), a részletesség pedig nem PC max szintű.
Ettől még nem rossz, de sokan hajlamosak azt hinni, hogy minden játék natív UHD-1 / 4K kompatibilis.