Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Erről a lapról mi a véleményetek?
Asus M5A99FX PRO R2.0
A mostani MSI 970 Gaming-et cserélném le erre márciusban, eddig jókat olvastam róla, jobban támogatja a 8 magos FX-8350-et, de kíváncsi vagyok ti mit szóltok hozzá.
"sima" processzorhoz lenne nem K szériához , olyan 30-34 körül.
Egyenlőre én sem tervezek váltani. Csak kíváncsiságból kérdeztem
MSI H110M PRO-VD alaplapba bele lehet tenni az új Kaby Lake procikat?
És ilyen téren tök mindegy, bármelyik jó, inkább legyen a ház elején egy befújó és a ház hátulján egy kiszívó minőségi ventilátor, és máris minden rendben lesz. Évekig volt felső tápos házam, és nem sült meg semmi benne. 😀
Amúgy mennyi lenne a keret erre? Hiszen ott van az alaplap, és plusz a táp csere.
1. Ehhez a géphez jó választás lehet pl egy MSI B150M Mortar. Minden szükséges csatlakozó rajta van (SateE is), erősített VGA aljzat, elfogadható kivitelezés.
2. Ha jót akarsz a jövőre nézve, akkor azt a tápegységet felejtsd el. Ehhez a rendszerhez bőven elég egy jó 400W-os tápegység. Ha később fejleszteni akarsz, vagy erősebb VGA-t, akkor meg egy jó 430-500-as táp kell.
Pár példa: Chieftec Force széria 400/500, FSP Hexa+ széria 400/500, Be Quiet! System Power 8 400W, Corsair VS450 450W, Corsair CX-430W 80+ Bronze, Seasonic ECO-430 430W 80+ Bronze, Corsair CX450M 450W moduláris, Be Quiet! Pure Power 9 400W moduláris, Seasonic S12 II 430W 80+ Bronze. A legutolsó kb 21-22k Ahol konkrét típus, ott az későbbre is elég, jobb minőségűek. (nem mindegyiknél volt fejben, hogy milyen minősítés, ettől még a többi is lehet 80+ os táp!)
Kis segítséget szeretnék kérni.szerintetek milyen alaplapot vegyek ezekhez ?
ntel Core i3-6100 3.7GHz
8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2x4GB)
MSI Radeon RX 460 4G OC 4GB videokártya
és még anyi lenne hogy van egy régebbi kb 6 éves tápom m-tech márka 500w az menyire jó ezekhez ?
köszönöm előre is a válaszokat
Játékra alkalmas ez a lap? [LINK]
köszönöm
Szerintetek melyik jobb alábbiak közül?
ASUS B150M-C
MSI B150M MORTAR
Csak ha majd kezd elavulni a rendszer. Van még egy ami szóba jöhetne, vagyis ami még kicsit megfogott.
ASROCK Z170 Extreme4 <-- Ő az
Gigabyte-os volt eddig az összes lapom 😀 Nem tudom hogy jó vagy rossz, ezért is kértem a véleményt 😀
[LINK]
Az Asus lap, pedig nagyon is jó, k-s proci mellé tökéletes, gondolom tuningolni is akarsz. 😃
Amelyik szimpatikusabb.
Szeretnék 1 gépet összerakni, és ebben szeretnék egy kis tanácsot kérni.
A kiszemelt proci egy i5 6600K lenne.
Ehhez keresnék egy frankó alaplapot. Mindenképpen húzhatót szeretnék így a Z170-es néztem, csak azon filózom, hogy melyiket?
Nyilván többen arra hajaznak, hogy "minél drágább annál jobb" és nekem tetszik is az ASUS Z170 PRO GAMING lap, de valami azt súgja, hogy nála a "GAMING" szót fizetném meg...
Szóval a kérdés: Melyik Z170-es lapot ajánljátok? Vagy esetleg tudtok jobb alaplapot hasonló árkategóriában?
Köszönöm a segítséget előre is! 😀
Szép napot!
[LINK]
Mi a különbség a B150 és a H170 chipsetű alaplapok között?
Ezt az alaplapot mennyiért tudom eladni?
https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_b85m_ds3h_a/1061172
https://ipon.hu/webshop/product/asus_b85m_g/464942
Melyiket érdemes megvásárolni?
A B150-es lapok támogatni fogják a Kaby Lake processzorokat?
Hogy legyen miből választani. 6500-höz ezek teljesen jók, és minőség. És a keretbe beleférnek, igaz felülről súrolják. (mivel kiemelted, hogy gamer gép lesz)
ASRock Fatal1ty H170 Performance/Hyper
ASRock Fatal1ty H170 Performance
ASUS B150 PRO GAMING
MSI B150A GAMING PRO
De ezek is beleférnek az árba, ha később veszel egy K-s procit, ezek már Z chipsetes alaplapok:
ASUS Z170-P
MSI Z170M MORTAR
Ha már lesz konkrét elképzelés, akkor szólj.
Csak egy példa: MSI B150M Mortar / Bazooka, i5-6600, 2x8GB 2133MHz RAM, és a VGA: RX470 8GB / GTX 1060 6GB. Ha több a keret, akkor RX480 8GB / GTX1070 8GB. Ha tuningolni szeretnél, akkor K-s proci, és Z-s lap, és akkor már az RX480/GTX1070 alapvetés, sőt... De ne szaladjunk előre, ha lesz elképzelés, és hozzá anyagi keret, és mire van szükséged pluszba: ház, táp (csak jó minőség), CPU hűtő (melegen ajánlott, főleg K-s processzorhoz)...stb, akkor írj!
Nem irtam oda igaz, de az alaplapra gondoltam hogy nincs sok köze hozzá..és melyik alaplapot ajánlanád? 😀 Igen ezen még vacilálok hogy lehet ez az ujjab fajta videokártyát vásárolnék..Köszönöm szépen a válaszodat...azt elfelejtettem leirni hogy most egy asus z170-a néztem ki ez a proci alá ha esetleg majd ahogy irtad a jövőbe tekintünk lehet hogy vennék bele egy i7-et..(de kitudja hogy még milyen lesz a számitogép jövője 😃😉 de mivel irtam hogy nem tuningolnék ezért kérdeztem hogy kelle-e alá mert pl ha sporolnék rajta akk birnák egy jobb videokártyát venni..
1151 -es foglalatú i7 6700 -as (nem K) procit nézegetem, és nem tudom hogy milyen chipset -tel szerelt alaplapot keressek hozzá. Az unlocked procikhoz egylrtelműen a z170 -es chipset való, de mi a helyzet ha nem akarom húzni? Olyan lapot keresek ami megbízható, 25-40e között gondolkoznék rajta. Extrák nem lényegesek, csak jól támogatott legyen.
Előre is köszi a segítséget
Ha nem tuningolsz, akkor nem az alaplap dönti el, hogy hogy mennek a játékok FHD-ban. CPU és VGA jó párosítása kell. Tehát a 950 kártyának van köze hozzá, nem kevés!
6500-höz teljesen felesleges Z lap. Elég neki egy B vagy H lap is. Csak normális VGA-t vásárolj mellé. A 950 nem egy vagány eresztés. Az i5 6500 mellé, ha előre akarsz tekinteni, akkor már erősebb VGA kell. Természetesen lesznek játékok, melyek jól ellesznek FHD-ban, de ne számíts nagy csodára egy BF1-ben... (persze menni fog vele, ez nem kérdés!)
De csinálj GPU-z log fájlt DX11 és DX12 játékok alatt, és kivesézzük. Ja, meg persze pl egy Aida64-el szintén log fájlt, és ott a CPU teljesítménye is benne lesz. (Mondjuk ebben a VGA is benne lesz. 😀 )
Hidd el, jó kis páros az. Persze ha a 3478 fps a cél, akkor lesznek fejtörések 😀, de remélem, nem erről szól. Ha ezzel bármi akadna, akkor én kérek elnézést!