Menu
Satisfactory
Satisfactory
Megjelenés: 2019. március 19. (PC)
Gépigény: Átlagos (47/-)
Népszerűség: ~220# ■
Műfaj: Akció, Kaland, Szimuláció, Stratégia, FPS
Fejlesztő: Coffee Stain Studios
Kiadó: Coffee Stain Publishing
iAz oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Minimális gépigény:
CPU:
i5-3570k 3,4 GHz 4 Core
RAM:
8 GB RAM
GPU:
GTX 760 2GB
OS:
Windows 7 or later (64-Bit) https://gepigeny.hu/
Tárhely:
20 GB available space
Hálózat:
Broadband Internet connection
Megjegyzés: Requires a 64-bit processor and operating system
Összehasonlítás:
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 7
no avatar
13 napja | 2020. 05. 13. 10:04:43
#
Epic Game Store, EA állapot, Update III, 121635 patchszint.

Jelenleg első "végigjátszásra" simán van benne 60-90 óra játékidő. Miért "" jeles a végigjátszás? Mert gyakorlatilag nincs története a játéknak és vége sem. Nálam akkor lett "vége" amikor minden elérhető technológiát feloldottam és ami szükséges volt meg is építettem. Ez nekem nagyjából 90 óra volt.

A játék célja, hogy leszállás után egy olyan ipart építs ki, akár egyedül, akár három baráttal összeállva, FPS nézetben, mellyel ki tudod elégíteni emberi időben az Űrlift által kért árumennyiséget. Tulajdonképpen ez a sztori. Mindezt úgy, hogy leszállás után van egy nyersanyagszkenner, egy építőtool és egy véső a kezedben.

Bár egy szintig el lehet jutni kézi erővel, nagyon hamar rá fogsz jönni hogy az automatizálás és annak optimalizálása a kulcs a haladáshoz. A játékban egy nagyon nagy, közel 37 km2-es terület áll rendelkezésre amit szabadon lehet felfedezni, beépíteni, kiaknázni. A nagy játéktér hozza magával a járműhasználatot és a közel fél tucat szállítóeszközt valamint a különféle áruszállítási megoldásokat. Futószalag, önvezető teherjármű a szilárd halmazállapotú áruk szállításához, csővezeték a különféle folyadékok átviteléhez és automatizálható monorail rendszerű vonat amellyel minden féle terméket lehet szállítani, ám ezt célszerűbb nagy távolságok között használni.

Alapból kb 11db különféle nyersanyag van, melyeket olvasztás, továbbalakítás, összeszerelés során lehet tovább alakítani, így összesen nagyjából 50 különféle terméket lehet előállítani. Ebből is látszik, hogy nem kevés variálási és optimalizálási lehetőség van.

És hogy ne legyen egyszerű, nem csak nyersanyagokat kell kitermelni és félkész, késztermékekké alakítani a különféle gyártási láncok során, hanem a gyártósorok energia igényét is ki kell szolgálni, melyek a bonyolultabb és hosszabb termelési láncok esetében igencsak csillagászatiak is lehetnek.

Valamint ha ez nem lenne elég, a világ ahová leszállunk nem mindig barátságos. Bár van szelídíthető állatfajta, azért ellenség is akad szép számmal, még ha nem is túl sok variációban, de a Subnauticával ellentétben itt eléggé széles tárházat kapunk a gyilkolóeszközökből, kezdve az egyszerű sokkolótól és a "szögbelövőtől" a robbanóanyagon át a félautomata 10 lövetű puskáig.

Összességében a játék eléggé addiktív tud lenni, ha az embernek van egy kicsi affinitása a probléma megoldásokra (hogyan kellene azt a futószalagot átvezetni a bázis másik felére), mérnöki precizitásra (ne álljon meg a termelés egy pillanatra se, emiatt a termelési és szállítási időket össze kell hangolni) és a rendre, hogy a bázisa nem egy futószalag- és csővezetékspagetti-szörnyeteg legyen, hanem egy rendezett, átlátható, strukturáltan felépített gyár. Mindemellett minimális openworld és survival elemek is bekerültek, hiszen a világ felderíthető, szabadon bejárható, nincsenek szintmegkötések az egyes területeken, és bizony sok féle módon meghalhatunk.

Multiról picit:
- jelenleg 4 fős multi van benne, a host gépe és mentése működik szerverként, és ő tud menteni is minden haladást. Ha éppen a host nincs online a vele megkezdett játékba nem tudnak a többiek belépni. savegame fájlt persze át lehet adogatni egymásnak...
- ebben a verzióban kb 3 óránként leszakad a kapcsolat a hostról, fixen. Érdemes a játékidő figyelmeztetést bekapcsolni, mert akkor szól a játék hogy ha már két órája játszol (anno az Anno (höhö) kezdte ezt a fajta törődést és jó látni hogy más hasonlóan addiktív játék is átvette ezt a módszert) és lehet készülni hogy akkor nem sokára szakadás lesz. Csak a klienseket dobja le, a host ezután menthet egyet és egy teljes game restart után lehet csak csatlakozni vissza
- a vonat működése és megjelenítése a klienseknél problémás, így csak a host kezelje
- közös építés persze lehetséges, de néha megesik hogy a host által épített tárgyra (jellemzően futószalagtartó vagy csőtartó állvány) nem tud a kliens oldali játékos építeni - nagyon frusztráló és remélhetőleg javításra kerül hamarosan

gépigény:
i5-8600
16GB ram
1060 6GB
A grafika szép, a fény árnyék megoldások jók, a fizika néha nevetséges (pattogó több tonnás teherjármű), az idegen bolygó hangjai jól eltaláltak, de.
Be-be röccen nagy sebességű utazás-repülés-zuhanás során single módban. Multiban meg egyenesen diavetités a vonatutazás a fentebb említett hiba miatt, valamint a csőposta használata is néha szenvedés.

Ebben az állapotban single módban remekül el lehet vele szórakozni és ha a fenti "hibákat" elviseljük, akkor coopban is remek szórakozás 60 órára.…
no avatar
1 éve | 2019. 05. 18. 02:07:06
#
túl van becsülve a gépigény

FX 8350
1050Ti mellett High beállítás, 1440p, stabil FPS

CPU 30%on malmozott :)
Maxxman80 avatar
1 éve | 2019. 03. 15. 12:09:15
#
Megvolt az Alpha. Ígéretesnek tűnik de még kell bele tartalom mert elég hamar kimaxoltam ezt a hétvégén.
Váron a második tesztet!

Spoiler!
Lehet jönni tollok! :D :D :D
WeKing avatar
1 éve | 2019. 03. 09. 14:37:11
#
Egész jó! Akinek tetszett a Factorio, annak szerintem ez is fog :) Mondjuk az FPS nézet miatt, kicsit furább menedzselni az épületeket, hogy mi hova menjen stb (sok épület között hamar ellehet ám veszni XD).
wiza avatar
1 éve | 2019. 03. 07. 22:55:55
#
Nah kaptam alpha tesztre meghívót holnap ki is próbálhatom kíváncsi leszek .
Maxxman80 avatar
1 éve | 2019. 03. 06. 15:16:40
#
Maxxman80 avatar
1 éve | 2019. 03. 05. 09:07:22
#
Jön az ALPHA iszonyat jónak ígérkezik!


Lite versions: