Radeon VII: Az AMD közzétette 25 játék benchmarkját

Szerző: xoki | 2019. January 11. | hír | 81 hozzászólás

Az AMD nemrégiben bejelentette a Radeon VII videokártyát, viszont ekkor kevés konkrét adat volt látható arról, hogyan is teljesít a kártya az újabb játékokban. A bejelentéskor az AMD elmondta, hogy az új kártya 25%-kal gyorsabb, mint a Vega 64.

A cég mutatott néhány benchmarkot is, viszont az AMD prezentációjában, valamint a sajtóközleményének lábjegyzetében ennél sokkal több benchmark adat is felfedezhető. Az AMD egy Intel i7-7700K, 16 GB DRR4 RAM mellett tesztelte a Radeon VII és Vega 64 kártyákat, viszont nem tudni, milyen alaplapot használtak. A tesztgépre Windows 10 és az AMD Driver 18.50 került fel. Minden játékot 4K-ban, maximális beállítások mellett teszteltek, az alábbi ábrán pedig megtekinthetitek, hogy pontosan milyen eredmények születtek:

Amint látható, a 25%-os teljesítménynövekedés tényleg jelen van a legtöbb játék esetében, de például a Hitman 2-ben csak 7,46%-kal képes túlszárnyalni a Vega 64-et. A legjobb eredmény pedig a Fallout 76-ban elért 68,35% volt.

Hozzászólások: 81
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Szuper és azt meg nézte valaki hány százalékkal drágább a kezdö ár mint vega 64 399 usd? Ja igen..
0
0
0
0
mathejocy avatar
Na ez így érdekes lehet még. https://pcworld.hu/pcwmaster/nvidia-rtx-kontra-radeon-vii-eredmeny-258263.html
0
0
0
0
💬 1
AMDMonsteR avatar
@mathejocy: Hát igen. Az nagyban +1-es, hogy a legtöbb aki hozzászól és nagyon ért hozzá, tapasztalatlan és sztereotípiák alapján teszi. Egyenlőre érdekes párharc, de kíváncsi leszek rá, ha kijön.
0
0
0
0
no avatar
Hi
Majd az idő eldönti gtx 10 széria 2016-os, 250 W-os fogyasztássa (gtx 1080 ti) a diétás
AMD gpu + ryzen talán a tetriszt elviszi nem gyors viszont lassú mint az S3 Trio ))))))
bírom amikor meg akarnak győzni hogy ((((((
begyemben van rhPhoto UNATKOZOL!
AMDMonsteR elfogultság nélkül jól fogalmazott a valós tényeket írta egyetértek vele
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Tök fa*a meg minden, de ÁRA ??
0
0
0
0
💬 20
xCube avatar
@Moon_Breaker: Gondolom nem olvastál híreket az elmúlt egy hétben.

699 USD
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Az Usa ban, itthon lesz 850 is ne aggódj
0
0
0
0
xCube avatar
@rhPhoto: Amit írtam az a hivatalos bejelentési USD ár, ami jellegéből fakadóan nyilván az USA -ban érvényes.

Nincs okom aggódni, az ÁFÁt én is rá tudom számolni.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Tehát végeredményben 235k + kapumk egy 1080ti nál gyengébb kártyát dupla fogyasztással, hötermeléssel és szarabb szoftverekkel 😀 Csak én nem értem miért kellene örülni egy szar termékért?Még egy 2017 es teljesítményt sem sikerült meg közelíteni játékban..processzor meg még siralmasabb,az eddig kiadottak 4. Gen t nem verik játékban...
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@rhPhoto: Nem vagy kicsit elfogult?
A "hőtermelés" és "radiátor" meg hasonló fogalmak a HD szériában nameg az első R7 illetve R9 szériában még úgy ahogy elmegy, de az AMD kártyák nem melegek.
Szoftveresen megjelenésük után átlag 20%ot is gyorsulnak a kártyák, így a szoftveres megjegyzést sem értem.
A Vega64 jelenleg veri az RTX 2070-est, tehát megütik a 2017es szintet.
A Ryzenenek közül pedig az első generáció nagyjából az Intel 7. Gen procijainak a szintjén van. Legalábbis tapasztalat alapján a sima R7 1700 meg rudja ütni azt a szintet. Árban nem kicsivel kedvezőbben.
Mindemellett le vannak picit maradva az nVidia - hoz képest. Azonban az Intelt már nagyon megszorították.
Ez a kártya viszont nem kevés embernek kedvez. Technológiából adódó, hogy sokkal alacsonyabb hőfokon lehet képes működni. És a HBM2 memória nagyon gyors munkára.
0
0
0
0
FoLey avatar
@AMDMonsteR: Ezt én sem értem hogy miért írta,de várom a válaszát. 😆

R9 290-em hőtermelésben bármelyik egyedi hűtésű GTX-t megveri,mert kellett neki egy kis gondoskodás fogyasztásban meg nem,de kitérdekel. 😃
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Egy vegát kár volt felhozni 1080 ti egyes játékokba 30!!!! Fpst ráver 4k ban.. R7 egy 4 .gen es i7 söt merész leszek 4. Ghz ra huzott k s i5 szint sincs játékok alatt.Tesztek is bizonyítják,de kár ebbe bele menni ha magadat szeretnéd becsapni úgy hogy a legtöbb ilyen össze hasonlító csak videóban látott hasonló gépet...szép álom de legyen igazad,biztos fejlettebb az évente 1 2 x frissül szoftver. 😀

És ismét kiragadtad a lényeget... Munkára..Mit írtam???? Játékra tehát nem dolgozni szeretnék egy gépigény oldalon ami a játékokat méri fel..Azt nem nevezném munkának hogy pár dollárért el bohóckodik valaki a neten.Ismét hangsúlyozom játék teljesítményröl van szó.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@rhPhoto: Nekem Ryzenem van. A "játszós" gépemben. Első generációs R7 1700. Nem összehasonlító videókat nézek, hanem használom. Ez nagy különbség. Valamint az 1080ti-ről senki sem beszélt. Én az RTX2070-nel állítottam szembe a Vega64-et, amivel egy kategóriába tartozik. És ismét mondhatom, hogy tapasztalatból beszélek, mivel jómagam egy Vega56-ot használok aktívan. Nem teszt videókból próbálok kiokoskodni valamit.
Továbbá, mivel grafikusként dolgozom, látok egyet és mást, különböző konfigurációkat. Senki sem netes bohóckodásról beszél, ahhoz nem kell 200K+ forintos VGA.
Processzor téren nem véletlenül veszik egyre többen fontolóra, mind játék, mind munka téren, főleg 4K esetében at Ryzen-t. Az AMD pedig egyre jobb alternatívákat nyújt videokártya téren is.
Szívesen vennék egy 1080Ti-t vagy RTX kártyát. De amellett, hogy hatalmas teljesítményűek és tényleg fantasztikusan lemintázzák azt ami fölösleges a játékokhoz a tensor magokkal, vagy olyan funkciókkal, ami amúgy ezeket is valójában inkább munkára teszi alkalmassá mint játékra. Nem érdemes. Drága. Ugyan így, ennyi pénzért ezt sem lesz érdemes egyenlőre.
És úgy érzem, hogy azon túl, hogy "Wow az 1080Ti micsoda csúcs kártya, és minden más egy szar", nem vagy tisztában azzal, amiről beszélsz.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Vega 64 et veri néhány játéknál több min 30 fps el !!!4k ban!!! A 1080 ti remélem igy világos...és a vega 64 el mérték össze mert nvidia kártya egy 2017 es veri azt a fantasztikus 2019 es fejlesztést.Rtx 2070 lazán lehagyja majd tesztek alatt..
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@rhPhoto: De még mindig nem volt szó az 1080ti - ről... 😂
De jólvan, veri. Tessék. Senki sem mondta, hogy nem. De nem fogok veled vitatkozni olyanon amiről olvasol, meg tesztet látsz, de nem tapasztalod.
Amúgy logikus, hogy lehagyja azt ami 20-30%-kal gyorsabb mint ami már elhagyta.
Na és ezzel a körmondattal hagyom itt a "vitát" ami igazából egy fan boy erősködése a zöld lepedőn keresztül.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Nincs vita,csak tények vannak..ellenben a hamisan felálított érték/arányban jobb az amd vel szemben...Jelzem 35k i3 8100 bármelyik ryzent ott hagyja játékokban fps számban..Azért mondtam hogy játékkokban mert nem szeretnék sportszerütlen lenni.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@rhPhoto: 😂😂😂 Na azért most már tényleg varjuk el a szálakat, mert egyre több hülyeség lesz ez alatt a poszt alatt is. 😀
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Végülis egy foci csapatban vagyunk a játékok miatt vagyunk itt..belátom kár ezt feszegetni.És bocsánat ,nekem is szarul esne ha a gépem alkatrészeit szaroznák vagy legalábbis a márkát.. 😀
Amúgy fan boy sem vagyok Amd t is használok pl xbox 😊
0
0
0
0
mathejocy avatar
@rhPhoto: Kezd mókás lenni az összes hozzászólásod.Nulla tapasztalatból írod a hülyeséget folyamatosan.
0
0
0
0
xCube avatar
@rhPhoto: Nem tudom hol olvastad az örömújongásomat, én csak az árát írtam le. De egyébként én egy még meg sem jelent terméket nem szaroznék le vagy magasztalnék fel, mivel semmi konkrétat nem tudunk róla. Az eddigi adatok alapján illeszkedik a jelenlegi kínálatba ár / teljesítmény terén.

Az pedig, hogy te ennyire az AMD ellen vagy lehet személyes sérelem vagy nagyfokú elfogultság, de semmiképpen nem objektív meglátás. CPU téren az AMD nagyon is pariban van az intellel, a kérdés a felhasználási terület és a használt szoftverek optimalizáltságának iránya.
GPU szempontból nincs trónfosztás, de cserébe később lehet egy kis árverseny a közép és felső kategóriában. A jelenleg elérhető középkategóriás AMD GPU -k is hozzák az elvárt teljesítményt a maguk árkategóriájában és előre láthatólag időtállóbbak lesznek a GCN4 jóvoltából, mint az 1000 szériás középkategóriás nvidia GPU -k (ezt persze majd az idő mutatja meg).
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Nem elfogultság,össze mérték egy 2k ra sem nyerö kártyával..Na most ha nem vagy rossz matekból 2k n épphogy vagy nem is lesz meg a 60 fps néhány játékban. Illeszkedik? Tudod mikor illeszkedne? Ha megállna az ára 200 alatt,mert többet nem ér egy 2k ra alkalmas kártya amiböl még 8gb vram ot sem használsz ki.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@xCube: Kár is eröltetned 😃 szerintem hagyd rá
0
0
0
0
gaborw avatar
@bukta2: Gratula rhPhoto. Szakértelem felsőfokon! 😂
0
0
0
0
no avatar
@gaborw: Köszönöm .A matematika nem rossz tantárgy.
0
0
0
0
no avatar
Hi sok itt a baj tinédzser mérnökök hozászolása nevetséges
0
0
0
0
no avatar
Ezt egy 1080 ti is tudja olcsóbban 80 fok alatt akár.....😀 + intel proci ...szánalmas,mi van a nagy ryzennel? Ja hogy az egy szar játékra.. Ac ody fixen 45-60 között van
0
0
0
0
💬 6
gaborw avatar
@rhPhoto: Enyhén elvakult vagy! 😂 Plusz, még csak meg se állja a helyét amit írsz.
0
0
0
0
no avatar
@gaborw: Mi nem állja meg a helyét vöröske? [LINK]. Elsö videó is engem igazol.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@rhPhoto: nem tudom honnan veszed,hogy ez a kártya 80 fokon vagy felette fog járni,de biztos időutazó vagy és láttál teszteket 😃
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Le van írva ahonnan ez származik.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@rhPhoto: de ki tesztelte,hogy 80 fok felett jár ha még meg sem jelent? Vagy találgatnak csak azok akik írták? Vagy küldd már el hol olvastad.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@rhPhoto: Te gyerek, te hülyeséged már nekem fáj. Ennyi ésszel szabad lábon, te jó ég. Esetleg van, aki fogja a kezed? Mutasd azt a tesztet, ahonnan ezt kiolvastad, ha nem tudod linkelni, akkor inkább szájzár.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nekem 2k ra kell vennem majd egy kártyát a közel jövőben,valamire majd benevezek,kérdés mire. Nem tudom hogy a 16gb vramnak lesz e értelme ebben a kártyában,bár ha a jövőt nézem 2k ra jobb választás lehet ha hozza az rtx 2080 szintet,engem ez az RTX őrület egyáltalán nem érdekel... túl hypeolt butaságnak tartom...
0
0
0
0
💬 4
Danikika94 avatar
@bukta2: Sztem 2K-ra neked is a 2060 lesz a befutó 😀 Én is arra tervezek lépni arra a felbontásra 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Danikika94: Az a baj hogy ez a radeon is az rtx 2080 árát hozza... oké teljesítményét is de nem nagyon szánnék most gépfejlesztésre 300 ezret... mert elsődleges project nekem most a processzor, utána jöhet majd egy új VGA
az RTX 2060 at azért ítélem el mert lehet hozza a gtx 1070ti szintet de akkor már inkább azt veszek a plusz 2gb Vram miatt.... vagy inkább akkor már GTX 1080-at... :/ de ez még a jövő... még fél év mirelesz ezekből a fostalicska AMD procikból is valami használható...
0
0
0
0
Danikika94 avatar
@bukta2: AMD procikkal nincs gond. Ami nagyon gond az a GPU részlege. Ez a vega egy vicc kategória meg az is hogy ugyanazokat a kártyákat adják el csak átcimkézve. Semmi fejlődés semmi újítás. Ezért nem veszem az AMD-t komolyan.
0
0
0
0
no avatar
@Danikika94: Nincs gond a cpu val de azért te is intelt veszel játékra....Ha nincs gond vele egy 2015 elötti játékban miért van frame dropp?Amit egy i3 4170 nevetve elvisz ?ja egy magra optim... Na persze.Mert az intelnél is 1-2 t használ amilyen kedve van a játéknak...(irónia) és meglepö módon mind a 4 et kb egyformán használja... Nem ugy hogy egyet 30% , 2. 15 3. 23.....Szarul van játékra megcsinálva és annyi..ezt nem nehéz kimondani..francnak kell burkolni hogy de ár alapján jobb...vagy mert több mag.. Ez olyan mint vga ba a memória ,van sok de kihajtva ritkán.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Kétlem a hitelességet.AMD nem fog tesztelni Intel processzorral,ebben biztos vagyok.
0
0
0
0
💬 2
kolbaszkarika avatar
@mathejocy: Az első Ryzen-t az AMD demózta nVidia Titan X SLI-vel anno, BF1-ben. Úgyhogy nem jól vagy benne biztos. Azt rakják mellé ami nagyobb számokat hoz ki belőle. Ha render benchmarkot dobtak volna, Ryzen lett volna mellette. 😆
0
0
0
0
mathejocy avatar
@kolbaszkarika: AMD oldaláról ez elég égő.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Kipróbáltam én is a Witcher3-at 4k-ban,durván 20 fps-el kevesebbel futott nekem mint a radeon 7-el,lehet 7700k-val nekem is több lett volna kicsivel,..de ezekszerint jobb az a vga mint a 1080,ha árban kb ugyanannyi lesz,akkor megéri az árát szerintem.
0
0
0
0
💬 2
gaborw avatar
@Viktorinho: RTX 2080-al lesz egy àrban kb. Attól függetlenül én is erre cserélem a 1080-at, de vàrjuk meg a teszteket. Az a biztos! 😉
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@gaborw: akkoriban a gtx 1080 ment annyiért mint most a 2080 megy,bár én olcsóbban vettem,de ha tényleg lesz olyan jó a radeon 7 mint mondják,akkor megéri,de én nem fogok cserélni egy jódarabig.
0
0
0
0
no avatar
Elég gáz az AMD-nek, hogy az Intel egyik processzorát használja.
0
0
0
0
💬 3
hellaflush0818 avatar
@pinti100: pont ezt akartam írni 😆 amúgy azért mert AMD procival sose lesz annyi fps mint egy intellel..
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@pinti100: 4k-ban pont,hogy nem számít a processzor típusa. Teljesen megegyező érték fog kijönni egy Ryzen 7 2700x meg egy 8700k,9700k között pld maximum 1-2 fps eltéréssel.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Pontosan ezért mondom. A saját marketingjét rontja el feleslegesen.
0
0
0
0
zsivko avatar
Nagyon drukkolok az AMD-nek, mert amit az Intel és Nvidia művel az árakkal az röhej. Kb. 2 év múlva elavult lesz a rendszerem és majd fejleszteni kell.
0
0
0
0
Danikika94 avatar
Ez azért eléggé érdekes és szánalmas :/ miért Intel processzor és miért 2 generációval öregebb ami ráadásul hőmérsékletben a legrosszabb? Miért nem ryzen mellett tesztelt? Miért nem 9-ik generációval tesztelik? Ja hogy azzal nem értek volna elő olyan pontokat ami nekik jó lenne? Akkor most ez a kártya hogy is van? Eléggé hiteltelen és súlytalan így hogy az valami hihetetlen....
0
0
0
0
gaborw avatar
7700K kicsit nevetséges, vagyis inkàbb gàz, ezzel tesztelni. 1440p-re teljesen tökéletes lesz, ez a kàrtya. 4K-ra kevés, ugyan úgy, mint az Rtx 2080-as. Maximum kompromisszumokkal.
0
0
0
0
💬 4
FullMoonDog avatar
@gaborw: A leírtak alapján maximum beállítások mellett történtek a mérések. Azért fontos megemlíteni, hogy a legtöbb mai játékban szinte alig van érzékelhető különbség közepes és ultra beállítások között (nyilván tud lenni), tehát van elég headroom a kompromisszumoknak. Az upscaling technikák is fejlődnek, és azok bizony sokat érnek. Másik, hogy idővel a driverek is javíthatnak a teljesítményen.
0
0
0
0
gaborw avatar
@FullMoonDog: Ezzel nem értek egyet. Igen is van különbség, sőt. Sokszor ég és föld a kettő között. Nézz meg egy Tomb Raidert, de sorolhatnàk többet is. Aki nem làtja az vak vagy a monitorjàval van probléma. Vagy egyszerűen gyenge hardware-el magàt nyugtatgatja vele. Ezt nem sértésből írom, senkinek sem. Ultra és magas beàllítàs között is, nagy a differencia làtvànyban. Igen is, egy jàtéknàl nagyon fontos a grafikai làtvànyvilàg, nemcsak maga a jàték. Inkàbb legyen kisebb a felbontàs, mint kompromisszumokkal magasabb. Szuper dolog a 4K, de azt mindenki belàthatja, ahhoz max. egy RTX 2080Ti. Ez a kàrtya és az RTX 2080-as is még mindig kevés hozzà sok esetben.
0
0
0
0
FullMoonDog avatar
@gaborw: Ez játékfüggő, de én tényleg sok játéknál azt látom, hogy bizonyos beállítások esetén lényeges különbség nincs. Egyébként meg nyilván van egy egyensúly felbontás és grafikai minőség között, mert például én inkább játszok egy játékot 1440p felbontáson picit alacsonyabb (optimalizáltabb) beállítások mellett, mint 1080p-n maxon (feltéve hogy mindkét esetben megvan a jó teljesítmény), ugyanis bizonyos szintig egyszerűen jobban mutat a játék ha az a monitor natív felbontásán fut, még akkor is ha pl. egy objektum 50 méter helyett már csak 30 méteren belül látszik. Egyébként meg szerintem a 4K gaming csak energiapazarlás, nekem egy 80cm-es WQHD monitorom van, szerintem ennél nagyobb nem is kellhet senkinek, és nem érzem szükségét a 4K felbontásnak, főleg a mai AA technikák mellett, amik még sokat fognak fejlődni.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@gaborw: Eddig is volt veszettül drága kártya, ami tökéletesen alkalmas 2K ra, most van még egy. Nem vagyunk beljebb.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
FX korszakban megértem hogy Intel el demo-zta a kártyáit az AMD de most.. érdekes 😃
Meg miért pont 7700K ? annyit a 2700X is tud játékokban szerintem. vagy akkor ha már annyira intelt akar miért nem 9900K ?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@YoRHa 2B: Dehogy tud ,ryzen szar játékokban.
0
0
0
0
no avatar
Ó, az a fránya Fallout 76. 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
2 generációval ezelőtti 4 magos procival tesztelik az ultra high end kártyájukat. Makes sense. RTX 2080 mellé nem merték berakni. Annak úgy értelme is lett volna.
0
0
0
0
💬 6
szilver avatar
@Mesterlovesz: Van benne valami amit mondasz de jelen esetben az AMD a saját termékeihez mérten vázolja az eredményeket ami jó,hisz ezzel azt mutatják hogy mennyit fejlődtek az elődhöz képest,nincs ezzel semmi probléma.Ez a normális.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@szilver: Az elődje se volt gamer kártya, ez se lesz az. Ennyi pénzért vegye aki akarja. Technológiai fejlődést meg az Nvidia viszi, kiadták a 1080Tit 2016 ban, vagy 17 ben, már nem is tudom olyan rég volt, erre érkezik rá egy AMD válasz 2019 ben. Fantasztikus. Aztán összehasonlítják a saját kártyájukkal, amit majdnem feleannyiért adnak, mint ezt, hogy ezen 28% al több az FPS. Lenyűgöző. Ha ugyanannyi pénzért kapnám ezt, az fejlődés lenne, de így, hogy több pénzért többet kapok az a világ legtermészetesebb dolga.
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
@Mesterlovesz: Csak érdeklődésképpen: a 2080-ról mi a véleményed? Gondolom az egy f.a.s.z.a kártya 😀 Kiadták a 1080Ti-t gyakorlatilag még egyszer másfél évvel később, 3 hónapja, az úgy rendben van. Az AMD kiad egy kb. 2080 szintű kártyát valószínűleg olcsóbban, az szarfos. Ééééértem 😀😉))))))
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@SpongyiBob: Drága, memóriaproblémás, és van rajta 2 olyan technológia, amit jóformán ki se lehet használni, és csak a tehetős réteg tudja megfizetni érte (feleslegesen) a felárat. Teljesítmény oldalról makulátlan 2K játékélményt nyújt. Az AMDs kártya mega dolgok jelen állása szerint (CES bemutató alapján) egy inferior termék egy hangyányival olcsóbban. Egy szóval se védtem az Nvidiat, nem tudom, hogy miért magyarázod ezt bele, mintha az ő pártjukat fognám. De ilyenekre alapozni egy álláspontot, hogy idézlek: "valószínűleg olcsóbb" lesz... valószínűleg? hűha, komoly az érvelés. Nem, nem lesz olcsóbb, max 10-20 ezer forinttal, ami egy ilyen árú kártya esetén nem számottevő különbség. Az 500 dolcsis MSRP jű 1800X amikor kijött Mon a kezdőára 180k Forint volt, akkor szerinted a 700 dolcsis MSRP jű Radeon VII mennyi lesz? 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@MaximumGame: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@SpongyiBob: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Kelori avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Kelori: Jó látni, hogy legalább egyvalaki megértette amit írtam. Egyébként igazad van, csak azon vagyok lefőve, mint a kávé, hogy én, aki az elmúlt évben szinte minden AMDs terméket pozitívan értékeltem itt az oldalon, mert tényleg jók voltak, most hogy megjegyzem, hogy abszolut 0 nak tartom az új kártyájukat, hirtelen INTEL/NVidia fanboy lettem, akinek csak azért van Ryzen procija mert nincs pénze Intelre, és egyébként meg egy hülyegyerek. Hát ez nem baromi nevetséges? 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Mesterlovesz: Meg sem jelent még a VGA 😉 Béta driverekkel tesztelhetik max.... miről beszélünk ? Illetve Nvidia még sehol nincs a 7mm-el... De van RTX meg parasztvakítása 😉
0
0
0
0
tivike avatar
Gondolom tdp meg lesz vagy 400w...
0
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@tivike: Azt mondták ugyan azon a fogyasztáson ad ilyen teljesítményt mint a vega 64
De lehet rosszul emlékszek
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: 295W TDP. Az elméleti maximum 375W 😂
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@bukta2: Igen, ugyan azon fogyasztáson +25% elvileg.
0
0
0
0
Kelori avatar
7700K-val van itt több cím is ami CPU limites.
0
0
0
0
💬 8
bukta2 avatar
@Kelori: Pedig még 2018 nyarán ugy volt hogy 7700 at veszek,mondjuk akkor még csak full hd ról volt szó hogy annál maradok,de közben majdnem fel árra le volt értékelve a 2k jelenlegi monitorom karácsonykor így nem is volt kérdés meg kellett vennem, úgyis fejlődünk, a full hd nál nem áll meg a tudomány,munkatársamnak ugyan ez a monitorja van mint nekem csak az övé a full hd s verzió és multkor beültem elé hát,az enyémnek szebb képe van azért...nem is kicsit. Így nem bántam meg a vételt. Csak kellene egy konfig ami ki is hajtsa 😃 na de majd idővel 😃 jön a szezon,motort kell venni 😉
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Melyik játék a limites azzal a procival? Illetve úgy tudom hogy a 4k csak a videókártyát terheli a processzort nem 😃 de lehet tévedek.
https://www.youtube.com/watch?v=OSl5bxIeyyg

A végén hyperthreading nélkül is megmutatja mit tud.
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
@Kelori: Ez engem is érdekelne. Szóval Melyik is limites? 😃 Játékokban eléggé ott van még a 7700k.. (meg egyébként is)
0
0
0
0
Kelori avatar
@SpongyiBob: Az AC Odyssey, a BF5 és az FC5 biztosan, még 4k-ban is. 1080p-ben szinte minden. Attól még hogy az átlag FPS jól néz ki, a frametime borzalmasan szar ezekkel a 4 magos hulladékokkal.
Könyörgöm lépjünk már át a jelenbe. Vagy még 5 év múlva is azt kell hallgatnom hogy "4 mag elég mindenre"?
Nem, rohadtul nem elég, és elég szomorú hogy csak a ryzen által generált nyomás hatására kezdett el az Intel is magszámot emelni. Ha nincs a ryzen akkor valószínüleg a mai napig az igénytelen 4 magos szarjait adná az intel i7 név alatt.
0
0
0
0
szilver avatar
@Kelori: Ezt valahogy én is így látom.
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
@Kelori: Igen ám, de ezek a 4 magos szarok mégis több fps-t prudukálnak mint az AMD (mondjuk egy Ryzen 7 2700x) ugyanazzal a videókártyával. Pont ezért is van 7700k a tesztben, és ez a következő konzolgenerációig így is marad. Na, ott lesz egy szép ugrás, a valós 8-16 magos procik aratni fognak. Mondom mindezt úgy, hogy nagyon szimpatizálok az AMD-vel.
0
0
0
0
Kelori avatar
@SpongyiBob: Szép és jó hogy önmagában a játékokat magas FPS-el futtatja, de a legtöbb új cím alatt borzasztóan inkozisztens frametime-ot prudukál. Az átlag FPS hiába magas ha a stuttering élvezhetetlenné teszi.
Ha meg egy életszerűbb szituációt veszünk ahol a háttérbe még fut egy TS3 vagy discord, pár ablakkal egy böngésző, az egyikben zenét hallgatsz youtube-on, stb, akkor még jobban észreveheted hogy a 4 mag egyszerűen szenved.

Amúgy meg nem arról van szó hogy ryzennel kellett volna benchmarkolni, hanem hogy legalább egy 8700K-val. De a legjobb választás egy 9900K lett volna hogy ha a legkevésbé akarják bottleneckelni a rendszert.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció