Megnövekedett a Windows 10 minimális tárhelyigénye

Szerző: xoki | 2019. April 30. | hír | 45 hozzászólás

A Microsoft megnövelte a Windows 10 tárhely követelményét az asztali eszközök esetében.

Ez a változtatás a Windows 10 májusi, 1903-as frissítésével lép életbe. Tehát az 1903-as verziószámmal rendelkező, vagy az annál újabb rendszerek esetében már 32 GB tárhelyre lesz szükség a 32 és 64 bites verziók esetében egyaránt.

A Windows 1809-es és annál korábbi verzióinál a 32 bites rendszerek esetében 16 GB-ra, míg a 64 bites gépeknél 20 GB helyre volt szükség. Ehhez képest elég nagy ugrásról van szó, viszont mint kiderült, a Windows 10 újabb verziói automatikusan lefoglalnak majd 7 GB-ot a jövőbeli frissítések zökkenőmentes letöltése és telepítése érdekében.

Hozzászólások: 45
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Korryenz avatar
mivel nincs SSD-m jelenleg ezért feleselegesnek tartom fel rakni a Win 10-et a gépre.
amúgy is régebbi generációs gépem van szóval a Win 7 tökéletesen kiszolgál.
nem mellesleg valamiért 5-6 másodpercenként (mikor rá raktam a win10-et kb 1 hete) 6%-ról 92-96%-ra ugrott a cpu kihasználtság úgy hogy semmi sem ment a háttérben amit meg nyitottam volna..:/ erre a gépre bőven jó a win 7. 😀
0
0
0
0
pinkyke avatar
milyen jó hogy nekem 250-es van nem mintha annyira érdekelne az új frissités biztos az is tele lesz hibával
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
hát az uccsó frissítés eléggé gyászos lett.
tesómnak telepítettük a gépét, és nem akart felmenni a windows 10.
azt kellett vele csinálni hogy a telepítőn belül notepad ot nyitni és úgy rátenni egy winrar-t és az iso fájlt kicsomagolni a pendrive ra úgy hogy felülírja vele a már rajta lévő telepítőt és úgy elindítani a setupot.
mire erre rájöttünk addigra mindketten agyf@szt kaptunk vagy 20szor.
0
0
0
0
Liptik avatar
Mikkor jön a frissítés? Valaki tudja?
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
így is bőven elfér a 120-as ssd-n úgy, hogy van még kb 80gb szabad helyem, 60-asra már mondjuk húzós 😆
0
0
0
0
💬 8
Andris18 avatar
@Bokorfelugyelo: Na az érdekelne hogy csinálod, nálam ha 20 gb szabad 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andris18: Lemezkarbantartó csodákra képes,főleg a megmaradt updatek. 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
@FoLey: Ezt megnézném, alapbeállításokkal nem tudok sok minden elrontani, ugye?
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andris18: Nemkell semmit beállítani. Igaz én total commanderből nyitom meg C: meghajtónál a lemezkarbantartót és rendszerfájlok törlésére rákattintok és utána kiválasztom amiket kiszeretném törölni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@FoLey: Holnap ha megnézem előtte lesz pár googlezás meg biztonsági mentés, nehogy kidobjak valamit. Köszi az infót!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Bokorfelugyelo: Akkor azon a gépen, nem is gen sokat játszol vagy ha igen akkor nem olyan játékokkal amiket lehet modolni is. Vagy csak simán nem modolod a játékot. Több játék is a dokumentumok és mentések közé teszi és használja a modokat. Nekem ezáltal az 12GB mod van a dokumentumok közt az Euro Truck Simulator 2 mod mappájában. De a farming Simulator 17, és 19 modjai is majdnem 8GB-ot foglalnak el. Így a Win plusz az említett játékok miatt (na meg más egyéb dolog miatt.), nálam nem marad 80GB a 120-ból sosem. Általában 20-40 közt billegek vele.
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
@reszler112233: Többnyire igen, nem játszok moddolható játékokkal, illetve, de nagyritkán az fs19-el, de elenyésző számú a modjaim száma. 😃
0
0
0
0
szilver avatar
Szerintem ez evidens,mivel általában havonta érkezik hozzá frissítés és a megjelenés óta eltelt pár év már.Ugyan vajon hová telepítheti a frissítéseket ha nem a meghajtóra,ebből logikusan az következik hogy gyarapodik a rendszer mérete maga.Történt egy ennek megfelelő gépigény változtatás,ilyen egyszerű.Nincs ebben semmi különleges dolog.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ajaj,indul mindjárt a sírás hadjárat...meg,hogy a win 7 jobb és társai 😃
Még így is lazán elfér egy 60 gigás SSD-n zökkenőmentesen,bár érdemesebb már egy 120 gigásra tenni.Mondjuk azon van nekem is és úgy,hogy játék is van rajta így is még közel 40 giga a szabad hely.
0
0
0
0
💬 6
PatkosXX avatar
@santakigyo:
Ajaj,indul mindjárt a sírás hadjárat...meg,hogy a win 7 jobb és társai 😃

Az biztos. 😆
Akinek meg nincs 2019-ben minimum 60GB-os SSD/HDD-je annak ősrégi gépe lehet, arra felesleges is a Win10.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Többet olvasom tőled a "mindjárt indul a sírás" benyögést mint amennyi embert látok panaszkodni valamire 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Bocsi,nem csak itt szoktam olvasgatni aztán lehet azért van.Összesítek 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: A Windows 7 sokkal jobb! Brühühü 😊
0
0
0
0
bitpork avatar
@santakigyo: az oprencer mellé egy laza Gta V vagy egy DeusEx és máris kicsi lesz az 😜
0
0
0
0
santakigyo avatar
@bitpork: Nekem a Tomb Raider lett oda rakva,,de nem jatszom vele. Egyébként igaz. :-)
0
0
0
0
no avatar
120Gb-s SSDém van és már gondolkozok rajta hogy mi a rákot fogok vele kezdeni, mert nincs rajta semmi hely és csak a rendszer meg alapvető programmjaim vannak rajta pl Steam,Origin,Uplay
0
0
0
0
💬 10
Mordi avatar
@smark10: Ajánlatos utána kotorászni a meghajtódon, hogy mi foglal ennyi helyet, mert ez nem normális.
Egy Win10 + néhány alap program (8-10 like spotify, skype, steam miegymás) biztos nem foglal le egy 120as tárhelyet.
0
0
0
0
maujuri avatar
@Mordi: Ha a steam is azon a meghajtón van és nem állította át a játék telepítési mappát akkor alapértelmezetten a játékok is oda töltődnek le, és így már érthető lenne a kevés hely.
0
0
0
0
no avatar
@maujuri: Steames játékaimat egy 1tbs hddre teszem. szerintem még a driverek azok amik sokat foglalnak (sry ha hülyeség)
0
0
0
0
zsivko avatar
@smark10: Drivereket nehezen teszed más lemezre
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@smark10: Dehogy foglalnak azok sokat, azok foglalják a legkevesebbet. Nézd meg windirstattal hogy mi mennyi helyet foglal.
0
0
0
0
Mordi avatar
@maujuri: Nekem a melóban egy 120asom van. Win10 (driverezve), office, viber, skype, 2 böngésző meg néhány pdf/word/excel ami a melóhoz kell és a felét sem töltöttem meg.
Játék sajnos nincs azon se 😞
Kismillió oka lehet, hogy megteltél. Vannak vírusok, amik 'láthatatlan' file-okkal tömnek tele. Van olyan, hogy lefoglal valami egy területet magának, ozt úgy marad... miegymás.
Én max 2 évente újrateszem a gépem. Mindegy, hogy baja van-e.
0
0
0
0
maujuri avatar
@Mordi: szerintem félrenézted.... Nem nekem van bajom vele.
0
0
0
0
enslaved avatar
@smark10: Steam, Origin, Uplay.............Biztosan nem telepítesz ezekre semmilyen játékot a Win mellé?? Gyerekeimnek 120 GB - os SSD - n van a Win, fenn vannak az általános programok, és 80 GB szabad hely van rajtuk. Nálad valami nem teljesen kóser.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: 1db játék volt az is a Gta 2 más nincs csak programmok de az sem valami ultra nagy dolog .meg a driverek és ennyi. képek zenék minden más a hddem van
0
0
0
0
enslaved avatar
@smark10: Menj rá a tárterület felszabadítása opcióra és indítsd el, lehet segít. Én már szedtem le vele több gigát is olykor, vannak amik feleslegesen rákerülnek a meghajtóra vagy ott maradnak, pl. egy frissítés előzménye.
0
0
0
0
enslaved avatar
Eddig is érdemes volt legalább egy 120 GB - os SSD - re telepíteni a Windowst, ugye az ember oda pakolja a programjait is. Minden egyéb meg mehet másik meghajtókra, így ha újra kell rakni a rendszert nem törlődik le az a sok játék, nagy élmény újra letölteni mondjuk 1 TB - nyi anyagot.
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@enslaved: Szóval ha újból rakom a gépet akkor csak az ssd-ről törődnek az adatok bármilyen esetben?
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@botesz: Ha nem formázod a mellette lévő háttértárat akkor igen.
0
0
0
0
enslaved avatar
@botesz: Ha csak a Windows van az SSD - n meg az általános programok akkor nem ha a többi háttértárolót nem törlöd telepítéskor. A Wint mindig külön kell telepíteni, vagy két partíciót létrehozni a meghajtón telepítés előtt, és mondjuk a 120 - asra mehet az oprendszer.
Mindenesetre jobb ha külön van a Win egy meghajtón.
0
0
0
0
kisborda avatar
@enslaved: Attól még, hogy másik meghajtón volt telepítve valami, windows reinstall után érdemes minden mást is újrarakni. Futni még lehet éppen fognak (nem garantált, főleg ha nem ugyanazt a rendszert rakod vissza), de az új windowsnak pont fogalma sem lesz róla, hogy azok telepítve vannak, így például uninstallálni sem tudod szabályosan.
0
0
0
0
enslaved avatar
@kisborda: Raktam már párszor Windowst, van 5 gép a családban, és max. fájl ellenőrzést kellett végrehajtani a játékoknál, nem kellett újra letölteni egyiket sem, mivel amikor elindítod magát a játékot akkor érzékeli mi kell neki és felrakja.
Ha jól rémlik még a fájl ellenőrzésnél is max. 2-3 játék volt az aminél érdemes volt megcsinálni, steamen legalábbis így működik. Uplay esetében a fájl ellenőrzés kötelező, ahogy az origin esetében is, de nem kell újratölteni azokat sem. Amiket tényleg újra kell az a Windows store - os szarságok, rettegek is attól hogy újra kelljen raknom a 3 gyerek gépét, mert akkor a Sea Of Thieves egy örökkévalóságnak fog tűnni, amilyen remek sebességgel töltődnek le onnan a dolgok. A Minecraft szerencsére gyorsan lent van😆 A Win 10 már egy okos jószág, ha alaplapot cserél az ember akkor is magától felteszi az illesztőprogramok jelentős részét, amit meg nem az mehet lemezről manuálisan vagy a netről.
0
0
0
0
kisborda avatar
@enslaved: Akkor úgy néz ki jó rég rakhattam újra a rendszert 😃 Egy ideje már nem játszom rendszeresen, úgyhogy azt az oldalt nem ismerem, különböző fejlesztőkörnyezetekkel meg inkább nem kísérletezem, újratelepítem az összeset még ha sokáig is tart.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Manapság ez nem vészes, kivétel ha valaki kicsi SSD-re pakolja a windowst és fontosabb programjait.
0
0
0
0
💬 5
Mordi avatar
@19ati93: Már egy 10esért kapsz egy 240est.
Ha picit többet szánsz rá, akkor vehetsz egy Samsungot, ami ad egy rendes klónozó programot mellé.
Bitről bitre áttolja a teszem azt 120ast a 240esre majd kiterjeszted a C-t 240ig.
És nem kell újratelepíteni se.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Mordi: Ja hát engem nem érint. Van egy fél terrás SSD-m szóval, fontosabb játékok is bőven elférnek.
0
0
0
0
enslaved avatar
@19ati93: Ugye particionálva van az SSD? Már csak hogy egy telepítés során ne kelljen mindent törölni.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@enslaved: Nincs és nem is érdekelt ilyesmi. Gigabites nettel leszedem pikk pakk ami kell. 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@19ati93: Attól még jobb ha a Windows külön meghajtón van.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció