Az AMD is rekordbevétellel zárta a 2019-es évet

Szerző: xoki | 2020. January 31. | hír | 29 hozzászólás

Az Intel után az AMD is ismertette a 2019-es évre, illetve annak utolsó negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését. A cég beszámolója során említésre kerültek a 2020-ban esedékes, következő generációs RDNA GPU-k, illetve a high-end Navi is.

Az AMD 2019-es bevétele 6,73 milliárd dollár volt, és ebből 2,13 milliárd dollárra az utolsó negyedévben tettek szert. A Zen 2 processzorok hatalmas sikert értek el, noha a semi-custom/embedded CPU szegmens valamennyivel kisebbet bukott, mint ahogy azt előre látták. A következő generációs konzolok idén érkeznek, amelyeknek köszönhetően viszont ezeknek a chipeknek az eladása is megnövekszik majd.

A pénzügyi beszámoló során megtartott kérdezz-felelek alatt az AMD vezérigazgatója, Lisa Su megemlítette, hogy a későbbiekben mire is számíthatunk GPU fronton. Az eredeti RDNA GPU-k (RX 5000-es széria) hamarosan frissített formában is elérhetők lesznek, de következő generációs RDNA GPU-kat is kapunk. Sajnos a részletekbe nem ment bele, de március 5-én valószínűleg további információt is elárulnak majd ezzel kapcsolatban.

Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TheXperia1 avatar
i5 8500 intel procit mire lenne érdemes lecserelni AMD oldalon?
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@TheXperia1: 3600 vagy felette. De azért nem ártana egy Dual Channel memória sem nálad, ha jól nézem csak egy modul van.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Puffin: Jah Single ramom van. 16GB azért nem olcsó beruházás lenne megint új alaplappal meg procival :/
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
Nem csoda, ilyen árak mellett én is elgondolkoztam, hogy lecserélem az 1400-at egy 2600/1600 af-re, szinte ingyen adják... 😃
0
0
0
0
PeAdam avatar
Én most váltottam i7 4770-ről Ryzen 2600X-re. Gondoltam hogy mérföldekkel jobb lesz mint az öreg i7, de azt viszont nem, hogy ennyivel. A régi procimra CPU igényesebb programoknál ráduplázott teljesítményben. Mindezt nevetséges, 43 ezer Ft-os áron és még a gyári hűtő is használható szépen ketyeg a proci 3.8-3.9 ghz-en vele, elképesztő! Ha valamivel nagyon jól jártunk az utóbbi években mi gamerek, az a Ryzen processzorok megjelenése!
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@PeAdam: Nézem az összehasonlító oldalakon és valóban kib...ott jó árérték arányú procik az Nvidia-hoz képest, félár kb. az ugyanolyan teljesítmény.Az én i5 6500 -am már alig tudja a felét a 2600 x-nek és még mindig drágább egy picit.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Dpoci: *Intelhez. Az nvidia gpu-ban utazik. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Azt akartam írni , persze.
0
0
0
0
no avatar
Sokkal többre gondolnék egy ekkora volumenű bizniszben avégett , hogy elvégre ez globális és ezek szerint az emberek pár %-a vett csak ezekből.Az Nvidiánál se sokkal másabb a helyzet.
0
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@Dpoci: Ezt hogy érted? Nem kötekedés, hanem kíváncsiság 😀 .
0
0
0
0
no avatar
@xCube: weri kb. elmondja , valahogy úgy lehet.
0
0
0
0
xCube avatar
@Dpoci: Szerintem itt pont fordítva van. Azért tudtak ennyi bevételre szert tenni, mert a privát szféra eddig pihenő és kiváró tagjai Ryzen -t vásároltak. A céges liszenszek és megállapodások sokkal hosszabb lejáratúak, minthogy egy ilyen váltás azonnali hatást keltsen. A biztonsági rések sem dobnak annyit a latba, mivel céges szinten többszintű hardveres védelem áll rendelkezésre. Emellett az intel céges supportja fényévekkel az AMD előtt jár.
0
0
0
0
weri avatar
@Dpoci: Nagyon kis réteg az aki újítja a harvereket otthon. Sokan esetlegesen a régi platformokat cserélik (sandy, ivy, haswell, FX) a többiek többnyire maradnak az addig meg vett gépüknél. A bevétel nagy része inkább a cégekből származhat nem pedig a userekből 😃 ....szerintem.... 😃
0
0
0
0
no avatar
@weri: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
Kicsi a végfelhasználói piac, de sokkal nagyobb árréssel dolgozik. Ezért is ugrott meg annyira az operatív profit. Az intel évek óta kiemelt szállítója a legtöbb OEM -nek, szerződések és egyéb kontingensek szabályozzák a lefutást. Szever piacon már más a helyzet. Ott az erősebb kutya ugat. És nem is vitatom, hogy az AMD itt hatalmas előnyre tett szert, mert ebben a szegmensben nem a gyártó, hanem az ügyfél diktál.

Az intel ügyfeleinek lepénzelését én nevetségesnek tartom. Pontosabban azt tartom nevetségesnek, aki elhiszi, hogy a mai világban így mennek a dolgok. Sokkal egyszerűbb megegyezéses alapon árengedménnyel dolgozni, cserébe hatalmas szállítási mennyiségekről szerződést írni... .
0
0
0
0
carl18x avatar
Legalább lesz egyensúly a piacon. Rájuk fért már, igy lesz pénz fejleszteni 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Nyilván az árak is közrejátszottak ebben, hiszen egy már használható 6 mag 12 szálas procit majdnem ingyen adtak.
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@enslaved: Melyikre gondolsz?
0
0
0
0
Puffin avatar
@enslaved: Annyiért adták amennyit ért.
Haverom is most újított gépet. Vett egy 2700X-et, azt mondta egy darabig kiszolgálja.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Puffin: Én is nemrég vettem 2700X-et egy darabig elég lesz.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@enslaved: 1600 AF se piskóta 85$-ért.. ugyanazt tudja mint egy 2600
0
0
0
0
xCube avatar
@19ati93: Igen igen, az AF verzió eléggé best buy kategória. Arra építkezve lazán ki lehet hozni egy komplett AMD gépet 900 Euróból, ami a legújabb címekkel is megbirkózik 1080p -ben.
0
0
0
0
xCube avatar
Szép teljesítmény és nem is meglepő a Zen 2 sikerét figyelembe véve. Ez egyértelműen látszik a Q3 -ról Q4 -re bekövetkezett robbanásszerű operatív bevételnövekedésből.

Abban azért bízom, hogy ezek az infók valamennyire lecsitítják majd az intel halálát hirdető lelkes amatőröket is és nem csak az AMD fan életérzést erősítik.
0
0
0
0
💬 2
weri avatar
@xCube: Engem momentán hidegen hagynak a fanok. Az meg hogy melyik cég termékét veszem az csak az adott igénytől és a cégek termékein múlik hogy melyikkel szimpatizálok. Jelenleg jobb vételnek vélem az AMD-t, majd pár év múlva lehet változni fog ez 😀
Eddig két inteles gépem volt, de annál több AMD-s, egyikkel se volt bajom 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@weri: Engem csak azért érdekelnek a fanok, mert borzasztó mennyiségű fals információ lát napvilágot kommentek formájában.

PC vásárlásnál engem is csak az érdekel, hogy a lehető legjobb teljesítményt kapjam a lehető legjobb áron. Ha most építenék PC -t, akkor Ryzen alapokra építeném, mert hat mag fölött az intel nem ad olyan alternatívát, ami minden szempontból jó lenne. De váltani sem tervezek LGA 2011-V3 -ról hat maggal, mert annak sincs sok értelme egyelőre.
0
0
0
0
odinx avatar
Büszke vagyok rátok srácok, csak így tovább.😎
0
0
0
0
no avatar
Akit jobban érdekelnek a számok itt megtalálja:
[LINK]
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció