A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólások: 3 366
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
Jól értem? vírusos volt a gép, az Avast karanténba rakta, te pedig utána letörölted az avast-ot? nem hangzik valami logikusan... 😆 szerintem rakd újra, vírus után nem mindig lehet tisztítani, attól függ milyen fájlokat fertőzött meg... ha rendszerfájlok voltak és súlyos a fertőzöttségi szint, akkor melegen ajánlott újrarakni...
0
0
0
0
sudosu avatar
Roger87:
Lehet valami vírus zabálja a géped.
Esetleg nem a torrent kliensed zabálja a gépet? Szedd le ezt a kis progit és nézd meg melyik folyamat használja a legtöbbet a HDD-d.
[LINK]
Lehetséges az is, hogy a torrent kliens lesz a ludas, ha nincs túl sok szabad hely a HDD-den. Rendszerpartíción és adatpartíción azért érdemes legalább 10GB szabad helyet hagyni!

Kis használati utasítás a progihoz:
Miután leszedted csak kicsomagolod valahova és már el is lehet indítani. Amikor elindítottad a progit akkor fent az eszköztárban láthatsz 5 kis kihasználtságot jelző "diagramot". Abból balról nézve a negyedik lesz a HDD használtság, arra dupla katt és az egeret azokra a pozíciókra viszed Ahol a legnagyobb a merevlemez kihasználtság. Ott kiírja a process nevét és a PID-jét. Ha bizonytalan vagy hogy mi lehet az akkor írj nyugodtan 😀. Először is próbáld leállítani a folyamatot feladatkezelőbe, ha nem rendszer process és újra megjelenik akkor az a vírus forrása. Nod32-t célszerű lenne rajta futtatni.

https://kepfeltoltes.hu/140705/Snap1_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Roger87 avatar
Sziasztok!
Van egy olyan probléma,hogy a vinyó megállás nélkül tölt.Bekapcsolástól kikapcsolásig.Ha valami egyszerűbb programot indítok(Opera,Skype,stb.),akkor meg csak simán meg akar szakadni.A feladat kezelőben nincs semmi,ami használná a cpu-t.ASC-t Avast-ot futtattam.Talált pár fertőzést,de karanténba rakta őket.A helyzet változatlan azóta is.Avast-ot eltávolítottam;semmi.Állítottam a win update-on(Jellemzően az szokta leterhelni a rendszert,Általában),de semmi.Csináltam egy töredezettség mentesítést;semmi.Mivel próbálkozzak még?Tudom,hogy az lenne a biztos megoldás,ha újra telepíteném a rendszert,de zavar hogy nem tudom hogy mi ez.A vinyó 100/100-as,normál hőmérsékletű.Most cseréltem tápot,procit és vga-t.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Windows loader a neve.

Érdemes előre aktivált Win7-et lekapni, s akkor nem kell vacakolni az aktiválással.
0
0
0
0
krisz9611 avatar
Gondolom nem aktiváltad (mert nem eredeti) és lejárt az idö! Van egy progi amivel lehet aktiválni de már nem emlékszem rá és nekem is kéne. :S 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem lehetséges, hogy lebukott a Windows-od? Akkor szokott full fekete háttérkép lenni, mikor nem eredeti a Windows. "Eredeti Windows valódi előny" buborék szokott előjönni.
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Üdv! Olyan problémába ütköztem, hogy nem enged a gép hátteret cserélni egy nagy fekete placc most a hátterem... nem túl szívmelengető... Valaki tudna problémára megoldást mondani? Active deskoptot átállítottam az se ment az img0.jpg-t pedig nem tudom felülírni.Válaszokat köszönöm!
0
0
0
0
Bronson avatar
csak amelyiken az oprendszer lesz!
0
0
0
0
no avatar
Ha 32biről váltok 64bitre akkor teljesen le kell formázni a meghajtót vagy sem? Tehát van most 2 meghajtóm c 100gb d 120gb a c-re rakom a windowst na most akkor a d-t is le kell formáznom vagy sem?
0
0
0
0
no avatar
Hát egy Windowsban így is, úgyis tele leszel felesleges dolgokkal. Ilyen szempontból tényleg mindegy...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Annyira azért nem mert a home kb teljesen elég mindenkinek ezen felül minden nagyobb verzióban csak több és több felesleges dolog van.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Windows 7 64-bit.

Home, Premium, Ultimate, az már tökmindegy.
0
0
0
0
no avatar
Melyik op.rendszert lenne érdemes használnom?
0
0
0
0
no avatar
Hát ez egy jó kérdés. Viszont annyi tapasztalatom van, hogyha az explorer.exe-vel van valami gond akkor jobb újratelepíteni...
0
0
0
0
FreddyD avatar
Ez mitől lehet? Miért van ennyi expoler.exe? És miért eszik ennyi memóriát? Víruskeresést már végégfuttattam egyet de semmi különöset nem talált. Volt olyan is hogy egyenként 1.2 GB-ot fogyasztott.
https://kepfeltoltes.hu/140610/435103199N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Davezorrr avatar
R3mZy 8.1
- kevsebb ramot eszik
- gyorsabb boot
- jobb üzemidő (nem sokkal 10-20 perc között)
0
0
0
0
R3mZy avatar
Üdv!

Milyen Operációs rendszert ajánlotok leginkább a laptopomhoz? Windows 7 vagy 8.1? És miért?
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Windows 7 Ultimate x64 változat, SP1.
A problémám a következő:
A C:\Windows\Winsxs mappa mérete egyre csak nő, és nő, törölni onnan semmit sem tudok, utána olvastam, elvileg ez a frissítések letöltései, de ez nekem nem kell, mert nem akarom frissíteni. (hiába tiltom le a szolgáltatásoknál a windows update-t, mindig indul..)
hogyan lehetne ennek a mappának a méretét csökkenteni?
0
0
0
0
no avatar
Ezzel már próbáltam, semmi eredmény.
0
0
0
0
cseszka avatar
Most lesem,tényleg nincs,de a lap oldalánn meg irja h van.?
Ezt próbáltad?[LINK] katt a downloadra,majd megint a Click to start download file mondatban a downloadra.
0
0
0
0
no avatar
Nincs benne integrált. Ezért kell a kártya.
0
0
0
0
cseszka avatar
És az integrált hang kari?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Most lett újratelepítve a gépem (Windows 7 64 bites). Eddig Win Xp-t használtam egy másik gépen. A mostaniban egy Asus Maximus Formula van. Minden illesztő programot sikerült felraknom kivétel a multimédiás audiovezérlőt. Akárhogy próbálom nem sikerül. Egy 2.0-s Genius Sound Maker 32x hangkártya van benne. Tudnátok segíteni abban, hogy hol tudnám letölteni hozzá a megfelelő illesztőprogramot?
Előre is köszönöm! További szép napot!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
atstuff07 hát microsoft a nevéhez hűen nem volt valami bő beszédű, így sokat nem, de ez is valami 😀
0
0
0
0
atstuff07 avatar
chrono02:
nem baj, köszi...legalább tanultál te is valami újat 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Néhány szó az iSCSI technológiáról

Az iSCSI technológia a tárolóeszközök TCP/IP protokollt használó hálózaton keresztül történő csatlakoztatásának egy módja. Használható helyi hálózaton (LAN), nagytávolságú hálózaton (WAN), vagy az interneten keresztül.

Az iSCSI eszközök lehetnek merevlemezek, magnószalagok, CD-k és elérhető hálózati számítógépen található tárolóeszközök. Ezek a tárolóeszközök lehetnek egy rendszerhálózati konfiguráció (storage area network – SAN) elnevezésű hálózat részei.

A számítógép és a tárolóeszköz kapcsolatában a saját számítógép a kezdeményező, mivel az kezdeményezi a kapcsolatot a tárolóeszközhöz, amelynek a neve ezért cél.


Ennyit találtam róla. Rendszergazdaként tanulok, így a hálózati szolgáltatások is téma, de erről még nem hallottam, így érdemben hozzászólni nem tudok azon kívül amit itt leírnak.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Sziasztok!

Tudja valaki mit jelent ez pontosan? Még nem találkoztam ezzel az üzenettel:
https://kepfeltoltes.hu/140601/iSCSI_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
roba1996 avatar
piero86: már fel tettem a windows 7-et de nagyon szépen köszönöm a segítséged!!
0
0
0
0
Puffin avatar
Nézd meg bluescreen viewer-el mi a hibaés tedd fel valahova a képet! Hátha megoldjuk
0
0
0
0
roba1996 avatar
Szerintetek váltsak vissza windows 7 ultimte x64-re?
mert a Windows 8.1 folyton ilyen kékhalál szerüséget dob be ujra tettem már de semmi változás ugyan az!!
0
0
0
0
no avatar
Hát ez szerintem is tipikusan az az eset, amikor valahogy meg lehet oldani (4-6 nap fórumozás-guglizás), de egyszerűbb ha 1 óra alatt újrarakod az egészet.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Elképzelhető, hogy újra kell rakni a windowst. Akinek semmi nem segített annak csak ez segített.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Dobd fel a visualc++ 2012-t ha nincs fenn hátha. A korábbiakra meg nyomj egy repairt a biztonság kedvéért.
0
0
0
0
sachme avatar
The appication was unable to start correctly (0xc000007b) Click OK to close the application.
Ez milyen hiba? 😠 Újraraktam a directx-et, netframeworkot,stb. de mindig ezt adja elő.(watch dogs ez az aplikáció) Az uplayt futtatom, adminisztátorként indítom.Nem tudom hogy mi lehet a baja.Valaki segítsen! 😆
A választ előre is köszönöm!
0
0
0
0
Puffin avatar
Directx 11-el fog futni
0
0
0
0
roba1996 avatar
Windows 7 ultimate 64-bit támogatná ezt a vidi karit Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB DDR5 mert ez a videókártya directx 11.2 és ugy tudom hogy win 7 az csak directx 11-ig van meg hogy a windows 8.1 támogatja a directx 11.2
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Egyenlőre köszönöm a segítségeket ! 😆 Ha bármi van sikítok 😃
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Reméljük a legjobbakat 😂
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Teljes formatot csinálok mindig, semmi sem marad a gépen. Újraraktam, egyenlőre tökéletesen működik.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
üres járatban nincs terhelés a vga részéről, max amikor betölt a win, akkor felpörget mindent, de az normális.... ha fagyott az viszont tényleg nem túl jó....csinálj egy full formázást, majd úgy telepítsd újra, lehet ennyi kell neki.... és akkor visszatérünk rá, hogy miújság van

update: viszont ha updatelted a windows-t akkor előfordul, hogy újraindításkor még babrálja a .Net-et meg a frissítéseket, így a proci terhelését ebben az esetben arra fognám
0
0
0
0
Bronson avatar
ennek igy nincs sok értelme, ez nem hardveres hiba lesz szerintem sem... komplett format volt vagy valamit fent hagytál a hdd-n?
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
atstuff07: Azt nem is írtam hogy a windows fagyott és lassú volt, a proci 50% on ment szinte állandóan a semmitől. Most lett cserélve táp és vga. Lehet hogy a cpu nem bírja a vga terhelését ?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
adam973: én azt egyelőre messze kizárnám...
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
atstuff07: Hát nagyon remélem hogy nem hardveres hiba.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
adam973: ezt akartam még mondani, ha nem sok mindent telepítettél fel rá, akkor gyorsabb ha újrarakod, lehet valami összeakadt telepítéskor, vagy nem is tudom...a technika ördöge...😀
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
atstuff07: Persze, ezek nálam is alapvetöek. Most raktam újra megint, majd kiderül.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
adam973: visual c++, directx frissítése szinte kötelező a gép újratelepítése után...próbáld meg ezeket, de vírusírtó is blokkolhat bizonyos dolgokat stb...
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Sziasztok !
Gép újratelepítés után sok .exe file nem indul (gondolkozik az elején, de nem reagál semmit).
Mi lehet a probléma ?
Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció