A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólások: 3 366
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xymano avatar
hello
Van valami lényege annak a frissítem az élmény indexet? Vagy csak ki dobja, hogy mi hány pontos.
0
0
0
0
krisz9611 avatar
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy az SP1-s frisitések közül melyiket kell leszedni a Win7 ultimate 64bithez a hivatalos oldalrol mert mikor rá megyek a downloadra ak ki ad párat és fogalmam sincs h melyik kell?!

Elöre is köszi a válaszokat! 😃
0
0
0
0
kmetovics avatar
csuz-li: Igen.
Kb egy hete fújtam ki az egészet. A vga pár napja lett pasztázva, a proci meg fél éve.


Szerk.: Tudom már, h mi a baja. Amikor frissíteni akarom az élményindexet, a vga egyszerűen leáll.
A ventillátora is leáll. És így már kép se jön be.
Ja és amikor bekapcsolom a gépet, akkor meg nem akar mindjárt elindulni, hanem vár egy olyan 5-8 mp-et és csak után kezd el forogni.
Ilyen még nem volt. Csak ezen a héten kezdte el csinálni ezt a hülyeséget.
Ja és még annyi, h akkor is leáll a vga, ha belépek egy játékba.
Alapból nem kapcsol ki, csak játék közben.
0
0
0
0
csuz-li avatar
kmetovics: takarítva is lett? Mármint portalanítva és pasztázva?
0
0
0
0
kmetovics avatar
Sziasztok.
Van egy kis problémám. Amikor frissíteni akarom a windows élményidexet, akkor pár percig tölt, majd elkezd pörögni valamelyik ventillátor, mint állat és egyszerűen kikapcsol a gép, utána meg folyamatosan újraindul 5 mp-ként. Nem tudom, h mi baja lehet. Azóta sz@rakodik a gép, mióta újra lett telepítve, miután a semmitől beszart 😆
0
0
0
0
no avatar
2 Vírusírtóm van : AVG 2014, MALWAREBYTES-ANTI-MALWARE(AMELYIK NEM INDUL) ÉS ÉN CSAK AZ AVG 2014-ET HASZNÁLOM MINEK HASZNÁLJAK KETTŐT EGYSZERRE???
0
0
0
0
no avatar
Várjál: az egyik vírusirtód? Nem mondta még senki, hogy nem ajánlott többet használni egy időben?
0
0
0
0
no avatar
Például letöltök egy játékot és azt a setup exe-be kéne feltelepíteni. De egy ilyen kis sárga-kék pajzs megjelenik a játék ikonján,(az egyik vírusírtóm is ilyen,és az se indul el). megnyitom és kiad egy piros x-et és ezt írja ki: A Szolgáltatás tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz. És régebben elindultak nekem ezek az exe. fájlok még akkor is ha levoltak védva azzal a "sárga-kék pajzsal vagy mi az" Más általába elindul de a gépemen rengeteg minden le van védve (PL:SPECIÁLIS BEÁLLÍTÁSOK...),És egyszerűen mikor megnyitom akkor ki írja ezt amit az előbb említettem! Most lehet(sőt biztos) hogy valamit elállítottam de nem tudom hogy mit! Kérlek segítsetek hogy mi lehet itt a baj😀😀!😀 Ja és még valami érdekes módon ezek a fájlok havonta egyszer működnek ugyhogy én nem értem hogy mivan!!!😲
0
0
0
0
csuz-li avatar
Marcika2001: ez így kevés információ. Milyen exe fájlt akarsz futtatni, mikor és miért? És pontosan milyen hibaüzenetet kapsz?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az exe. fájloknál ezt írja ki a gépem: A Szolgáltatás tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz. Ezzel mit lehet csinálni? Elmagyaráznátok nekem? Nagyon megköszönném😀😀😀
0
0
0
0
atstuff07 avatar
traftra7: egy OS partíció nem olyan mint egy lemez, hogy betolom egy másik gépbe és megy is. Minden gépen újra kell telepíteni: os, alaplap, vga stb illesztőprogramok.
0
0
0
0
csuz-li avatar
traftra: elég ám egy topikba beírni... 😀
Amúgy újratelepítés az adott gépen.
0
0
0
0
traftra7 avatar
Üdv!
Segítségeteket kérném.
Olyan problémám van, hogy feltelepítettem a win7 home premium 64 bit-es verziót egy új hdd-re és rendesen működött, semmi gond nem volt vele. Oda adtam a hdd-t a gazdájának, hazavitte berakta a gépébe és amikor a windows bootol lefagy. Bejönnek a kis pöttyök és ott lefagy. A merevlemez egy új wd 1.0T, boltból vásárolt... Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet tenni vele? Esetleg egy újratelepítés abban a számítógépben megoldaná a problémát?
Segítséget Köszönöm!
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Az automatikus indulásnál az amd accelerated video transcoding device initialization parancsot ki lehet kapcsolni, úgy mint pl. a CCC-t vagy nem érdemes? Ha jól rémlik akkor a cpu-ról veszi le a terhet és adja át a GPU-nak. Ez csak akkor igaz, ha minden indításnál lefut, vagy alapból működik?
0
0
0
0
Bronson avatar
ja, csak előtte biosban bootsorrend! utána format és minden mehet!
0
0
0
0
Sicu33 avatar
A telepítőt dvdről indítom a gépet és egyszerűen felmegy rá?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok,elég hülye kérdést fogok feltenni,sőt azt se tudtam melyik témába írjam.
Na arról lenne szó,hogy barátnőm vett egy laptopot amin Linux van,erre lehet tenni win 7-et vagy esetleg win8-at?
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Bronson:
Köszönöm szépen a gyors választ. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
természetesen tudja kezelni...
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne. A Windows 7 (Professional 64bit) tudja kezelni a több magos processzorokat?
Pl.: Intel Core i5 3330 (Egy ilyent szeretnék valamikor venni)

Csak azért kérdezem,mert nem szeretnék potyába kidobni pénzt, ha esetleg nem tudná kezelni.

A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
csuz-li avatar
atstuff07: Hát igen az első problémába már én is belefutottam, azóta használom a lentebb leírtakat időnként, mert így az utolsó mindig megmarad. A második problémával még nem találkoztam szerencsére, de az biztos, hogy van ilyen. Azonban nekem már sokszor jött jól a visszaállítás. Nagyon sok ismerősöm keres meg azzal, hogy "tegnap még volt net (vagy valami tetszőlegesen behelyettesíthető), ma meg már nincs.". Ilyenkor jól jön, mert nem kell gondolkodni sem. Visszaállítom arra az időre, amíg jó volt és kész is. Kevés jó tulajdonsága van a win-nek, de ez az egyik közülük. Linuxból például nagyon tud hiányozni, ha egy elfelejtett nyomtató miatt a Cups-al szöszöl az ember.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
csuz-li: így van, szerintem sem érdemes, de sajnos tapasztaltam már párszor, hogy mikor jól jött volna ez a lehetőség, akkor
- vagy nem volt már visszaállítási pont (amint megtelik a max méret törli az egészet és kezdi újra),
- vagy ha volt is, nem tudta visszaállítani valami miatt.
Más esetben viszont nem volt probléma. Nálam ritkán alkalmazott 'feature'.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Na kipróbáltam és most már van helyem.
Mégegyszer köszi szépen csuz-li
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szerintem kikapcsolni azért nem érdemes, mert néha jól jön, mikor a Win jó szokásához híven egy új drivertől összeomlik, vagy épp elfelejti a hálózati beállításokat. Ilyenkor jó, ha vissza tudsz állni arra az időre, amikor mindezek még működtek. Amit leírtam, az is törli a visszaállítási pontokat, de az utolsót megtartja.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
kmetovics: a helycsökkentés lehet a rendszervisszaállítási pontok miatt is.
(rendszer tuljadonságai / rendszervédelem menüpont alatt van). Megnézheted, hogy mennyi van felhasználva, törölheted, illetve beállíthatsz egy max. keretet is neki, valamint ki is kapcsolhatod ezt a szolgáltatást.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Ok. Köszönöm szépen a segítséged 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kinek mi a fontos ugye. Semmi olyat nem töröl, ami a működést zavarná. Ez a Microsoft saját tisztítója, tehát nem lehet vele a rendszert legyilkolni, ha ez a kérdés.
0
0
0
0
kmetovics avatar
De ez ugye nem töröl semmi fontos dolgot?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jobb egér a c meghajtón, tulajdonságok -> lemez karbantartás. A megjelenő lapon a "lemezkarbantartó" fülön a "rendszerfájlok törlése"; az "Egyéb beállítások fülön" meg a "rendszer visszaállítás és árnyékmásolatok" pontban a "karbantartás..." gomb.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Nekem az a bajom, h a C meghajtóról folyamatosan fogy a helyem. Már alig van rajta 2gb.
Ezt lehet orvosolni? Tud vki ehhez valami megoldást?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Lehet hülye kérdés, de létezik olyan megoldás, ami tabletre ki tudja küldeni a számítógép fő adatait (CPU, VGA hőmérséklet, stb) A napokban egy autó szimulátorhoz találtam műszerfal alkalmazást és ezért lettem kíváncsi...
0
0
0
0
flettohun avatar
Win 7-em van és egy ideje amikor megpróbálok elindítani egy letöltött telepítöt pl: cabal eu telepítő, a win7 azt írja ki hogy Lemezre írás szügséges ha tudnátok segíteni leköteleznétek vele. Előre is köszi
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Sipos G: kipróbáltam de, a priorítás visszaáll normálra újraindításkor, így sajna ez nem jött be.
0
0
0
0
Sipos G avatar
atstuff07 próbáltad már váloztatni a prioritást?
Én egy kicsit lejjebb venném.
Ha nem oldja meg egy újratelepítést próbálj
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Bekapcsolás után ezt vettem észre: az egyik (van vagy 3-4) svchost.exe folyamat nagyon zabálja a memóriát és nem értem miért.... https://kepfeltoltes.hu/141203/svch_www.kepfeltoltes.hu_.png
Más is tapasztalt már ilyet? A 4GB RAM miatt eddig nem vettem észre és tulajdonképpen még most sem láttam volna meg, ha nem nézem meg a 2GB-os laptop után, ugyanis azon is csinálja és ugye ott emiatt már 98%-os a RAM használat és így gyakorlatilag semmit sem lehet vele addig csinálni míg le nem megy ~kb 1 perc. A 4GB-os PC-n a 2x annyi ram miatt nem érezhető ilyen fokú lassulás.

Ötlet? (vírus nincs rajta, és pár hetes a rendszer)
0
0
0
0
griff55 avatar
SOS help! BF4 Multi közben becrash-selt a játék fekete képernyő, nem reagált semmire, és azóta csak csökkentett üzemmódban hajlandó elindulni a gépem! Normálban nem tölt be winfos (nem szeretném most újrarakni rendszert, nem tud valaki valami megoldást?)
0
0
0
0
akos328 avatar
köszi megpróbálom ezzel
0
0
0
0
winrar avatar
akos328: Ott a baj, hogy Daeomon Tools-al csinálod. Ezzel rakd rá az iso-t a pendrivera: [LINK]
Én ezzel raktam föl a win7-et.
0
0
0
0
akos328 avatar
Sziasztok. Olyan problémám van hogy w7-et szeretnék telepíteni pendrájvról.
le van formázva, ki írom rá a fájlokat , beállítom biosba h USB-ról bootoljon de semmi, csak megy tovább a bootolás vinyóról.
másik gépbe kipróbáltam, ott viszont azt írta h GRLDR fájl nem található és úgy folytatta a bootot vinyóról.
Eredeti MSDNAA-ról leszedett windows, leszedtem korábbi verziót is, de akkor is ez van, viszont már az iso fájlban sem találom a grldrt. Mit tudok vele kezdeni? esetleg a pendrájv van rosszul előkészítve, vagy a fájlok kiírása nem jó, vagy mit tudok kezdnei ezzel a problémával.
Daemon toolssal megnyitom az ISO-t madj total commanderrel átmásolom a fájlokat a Pendrájvra. Pendrájv NTFS-re van formázva.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez egy egyszerű program dokkoláshoz... [LINK]
0
0
0
0
Colonir avatar
Hogyan lehet win7-en oldalsávokat kialakítani az asztalra? Érteni: Nézem a desktop-ot, az egeret elindítom vagy felfele, vagy jobbra, és mikor elértem a képernyő szélét, előugrik ott egy sáv, ahova lehet pakolni parancsikonokat stb.
0
0
0
0
Bronson avatar
Letöltesz egy windows loader-t azt feldobod és nem lesz több gond...
0
0
0
0
Bershka avatar
Helló. Nemrég elromlott a hdd-m és kikellett cserélni. A szervizben 64 bit-es win7 nem eredeti home premium-ot telepítettek rá, előtte szintén 64 bit-es win7 ultimate volt rajta. Az tökéletesen működött, de a mostani sz*rakszik. Ki dobja, hogy a windows nem eredeti és hogy aktiváljam. Ezzel lehet valamit csinálni, vagy telepítsek fel egy másik windows-ot?
0
0
0
0
winrar avatar
Colonir: BIOS-ban beállítod boot sorrendben elsőnek a lemezmeghajtót, majd f10-el elmented és kilépsz.
0
0
0
0
Colonir avatar
Hogy bootoljak lemezről?
0
0
0
0
zelcsi avatar
bukta2: igen az is jó! 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
És még a zene is jó! hasznos videó!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció