Milyen billentyűzetet vegyek?
-Ha van előre kiszemelt billentyűzet de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Spartan Gear Aspis 4 PC/PS4 (79674/3) Gamepad, kontroller
[LINK]
Tudom nem éppen témába vág de talán hamarabb kapok tanácsot.
Köszi mindenkinek előre is a helpet.
Illetve, hogy ez csak egy elírás hogy 617 vagy tényleg van ilyen, mert a hivatalos oldalon nem találtam, és még az hogy ennek a világítását billentyűnként tudom változtatni, meg hogy tényleg tudja a vezét nélkül is meg a vezetékeset is. Előre is Köszönöm!
(Ha linket nem szabad, vagy így nem szabad küldeni, akkor bocsi)
Alienware billentyűzet magyar kiosztással létezik?
Az AW310K-t és a 768Pro-t néztem, de egyik sem magyar, mennyire macerás hozzászokni?
Más márka annyira nem mozgat most 😁
Segítséget szeretnék kérni, nem igazán ismerem a billentyűket ezért valaki tudna ajánlani billentyűzetet 20-25ezer között? Az elvárások kb annyi hogy magyar, mechanikus legyen és ne kék kapcsolós.
A lényeg hogy zene szabályzó legyen rajta és az sem baj ha világít egy picit. 😀
[LINK]
[LINK]
Ha van egyéb márka amit tudtok ajánlani a fenti kritériumoknak, akkor azt megköszönném. Árban kb. 10-12.000 Ft max.
Nagyon időtálló, és víz és por meg ütés álló darabok. K280 is jó, de K3xx széria is hasonló.
Ajánlanám a Microsoft billentyűzeteit, de azok magasabb árkategóriában vannak.
[list]Trust Erou Silent
CHERRY Stream
CHERRY Strait[/list]
Jelenleg a második wireless billentyűzet+egér kombóval szívok három nap alatt. Az elsőnél (Microsoft) főleg az egér volt ergya, ennél a másodiknál (Logitech) meg főleg a billentyűzet az. Szomorúan tudom kijelenteni, hogy az übergagyi, nyolc éves A4Tech kombóm jobban működik, mint ezek a vadi új cuccok. Úgy tűnik a technológia visszafejlődött.
Ezért úgy döntöttem, hogy külön veszek valamit.
Egérben ezt tervezem venni, ezt ajánlották [LINK] (mást is meghallgatok, de egérnél nem engedek a vezeték nélküliből). Kellene hozzá egy billentyűzet. Tízezer a tető, ha lehet vezeték nélküli, de azt már el tudom engedni, ha nagyon kell. Viszont "Sleep" gomb kellene rá, vagy olyan programozható gomb, amire be lehet ezt állítani.
Köszönöm szépen!
Láttam prohardver fórumon az egeres meg a billes topikban is a kérdésed/beszélgetéseid, egérből konkrétan nincs ennél jobb wireless csak minimum 2x ennyiért, billből pedig az a Dell amit ott linkeltél teljesen jó lesz, semmi extra de működik és rendben van.
Akkor jó, ezek lesznek, egérért megyek is délután.
Köszönöm szépen!
a billentyűn van "ikon" az F8 és az F9, de ezekre nem csinál semmit. Google-n már keresgéltem , de ott laptopokról beszélnek stb..
(Asztali gép, sima 1500ft-os bill, de az előzőbe beleömlött a KV.... és meg bolondult.. valamelyik betű helyett a hangot változtatta.) Azért gonolom hogy van valami 2-gombos megoldás. Előre is köszönöm Skacok.!
akkor próbáld meg kitakaritani.szedd szét simán,mosd le,szárítsd ki,rakd össze.nem bonyolult de könnyű elbaxni
íírok utána.
Silver Line KB-MM818
olcsó bill ekből milyet tudtok ajánlani?
kettőn gondolkozok csak nem tudom melyik lenne a jobb.
Genius Scorpion K10 és a Kolink KBV8
esetleg ha valakinek lenne logitech g15 höz alkatrésze annak is tudnék örülni.
3éve használom és eléggé a szívemhez nőtt.
a kijelzőm szétment rajta mikor le lett ejtve mortal ozás közben.
most meg már a hangerő kapcsoló is cinkeskedik valamiért.
amikor filmet nézek folyton elődobja a hangerő ikont a windowsban.
Valami jó kis Gamer billentyűzetet keresek abban az árban mint amtlyeneket kinéztem.Melyik lenne a legjobb játékra vagy tudnátok valami jót ajánlani?
-AULA Assault
-GAMDIAS HERMES M3
-ASUS CERBERUS
-Cooler Master CK530 (Brown Switch)
-ROCCAT HORDE ROC-12-309 FEKETE
-HAMA URAGE CYBERBOARD PREMIUM FEKETE
[LINK]
Kicsit off topik, várom a tapasztalatokat. 😆
Csak úgy érdekelne, hogy ti használtok-e mechanikus billentyűzetet és milyen kapcsolójút? Van-e valaki aki hangszóróval (jobban szeretem mint a fejhallgatót) van, és nem tarja idegesítőnek a mechanikus billentyűzetet? (Nekem pl a mx red tetszik így videó alapján, könnyű lenyomni, nem a leghangosabb, és csak egyszer "kattanós" ) Illetve hogy mennyire vannak ezek magyar kiosztásban? És utolsó kérdés, van e olyan "gaming" billentyűzet ajánlatok aminél kikapcsolható(ha van) a világítás és viszonylag könnyű lenyomni a gombokat? Nemrég próbáltam egy hama urage cyberboardot, ami nem volt mechanikus de könnyű volt lenyomni, bár egy kicsit közel voltak a gombok egymáshoz de mégis jó érzés volt hogy tudom mikor mit nyomtam le és nem a fél karommal.
Szerk: félmechanikusról hallot valaki?
De nem az hangos legalábbis a barnánál ahol kapcsol hanem mikor a kupak le ér az csattan. Megszokás kérdése. Otthon még senki nem panaszkodott hogy hangos és nem tud tőle aludni mikor éjjel éppen gépelek valamit.
nagyon jó talpa van nem csúszik el. de egy baj van ha saját magad akarod meg adni a gombonkénti világítást az "í-ű"-nél ezt nem tudod meg tenni mivel a szoftver nem tudja kezelni a magyar kiosztást sajnos nincs benne. De ezt leszámítva teljesen meg vagyok elégedve vele.
A napokban tönkre ment Tesoro Lobera helyett keresek valamit ami hasonló, nem kell hogy nagyon olcsó legyen, kb 40k ig van keretem. Tudnátok ajánlani valamit amire érdemesebb beruházni, Vagy csak menjek és vegyek egy ugyan ilyet ? Nincs tapasztalatom ilyesmiben szóval köszönöm előre is.. 😀
Nincs a közeledben valahol egy olyan nagykereskedés, ahol ki tudnál próbálni párat? Ha klattyogósat akarnál, abban látatlanban is tudnék segíteni (nekem ezek a kedvenceim és gyűjtöm is őket).
@blaxphoenix Megprobalom van 2 nagyobb IT ceg azoknal talan lesz ilyen lehetoseg s hanem akkor vakon rendelem😃
ezt nem igazán tudom, mire mondtad, hogy tiszta legyen, én ilyenre gondoltam:
[LINK]
Ez ollós egyébként.
Az olcsóbb fajta, gumidómos Cherry-kkel van tapasztalatotok?
Az oldalukon azt írják, hogy halk, de gondolom az MX kék-hez viszonyítják...
A Cherry Mx red silent-et próbálta már valaki?
Lehet, hogy az ugyanolyan halk mint egy gumidómos?
Egy billentyűzetet szeretnék, ami halk és jó minőségű.
A felhasználás területe: munka, írás.
A főbb szempontok:
- legyen halk. (főleg az a probléma ha cserreg vagy csörög amikor felemelem a kezemet.)
- a gombok leütése egyforma legyen és "olajozott" érzetű.
- könnyű legyen lenyomni a gombokat; bár talán az átlagos erősség is megfelelő.
- legyen rajta annyi gomb, ahány a magyar kiosztáson van. A legjobb, ha magyar kiosztású.
További előnyös tulajdonságok:
- sok gomb van rajta. (Linuxon rá tudom kötni különféle hasznos dolgokra az extra gombokat.)
- fehér vagy szürke.
Összevetési alapjaim:
Kolink KBV2:
Ez a hangerő kb. jó. Még az is lehet, hogy egy új ilyet kéne vennem, hátha ott olajozottabbak a gombok.
https://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/kolink/kbv2-p175932651/#velemenyek
Cherry Stream 3.0:
Itt szép uniformis a billentyűlenyomás, de túl nehéz lenyomni őket és túl rövid úton járnak, ezért üti az ujjaimat.
https://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/cherry/stream-3-0-g85-232-p318121353/
Ha tudnátok ajánlani valamit, azt előre is nagyon köszönöm!
Roccat Horde Membranical
Trust GXT 865 Asta
Rapoo VPRO V500
Keress nagyobb áruházakat, hátha lesz egyik vagy másik kiállítva, és ott ki tudod próbálni.
Magyar kiosztasu bill-t keresek, háttérvilágitással. HA a betük is világitanak az plusz pont. 10.000 Ft-ig várnék javasélatokat.
Köszönöm
Árban lefelé ezeket lehet ajánlani:
TRUST 22537 GXT 840 Myra
HAMA uRage Exodus Macro
COUGAR GAMING 200K
NATEC Genesis RX39
TRUST 21910 eLight LED Illuminated
Trust Multimedia Scroll Keyboard KB-2200
Billentyűzetet keresek, elsősorban irodai használatra (tehát nem gamer).
Ami fontos számomra:
-magyar ékezetes
-minél több színű háttérvilágítás (maga a betű világítson, ne a betűközök)
-az enter billentyű ne lapos legyen, hanem a klasszikus, nagy méretű (majdnem állított téglalap)
-könnyű és halk billentés (ne csattogjon)
-ne legyen rajta csuklótámasz (vagy levehető legyen)
-ár: max. 20eFt
Mit ajánlotok?
Van olyan szaküzlet, ahol billentyűzeteket (sokat) ki is lehet próbálni?
Köszönöm!
ASUS Cerberus (több verzió van belőle, a nagy Enter-es nyilván)
TRUST 22285 GXT 860 Thura
SPIRIT OF GAMER XPERT K500
NATEC Genesis Thor 300 RGB
Magyar kiosztású mechanikus billentyűzet vásárlásban gondolkozok, lehetőleg barna kapcsolókkal, rgb háttérvilágítással
Kinéztem egyet Spoiler!
Van-e ebben az ársávban (20-25k) hasonló billentyűzet?
[LINK]
Nekem a sima x3 van pontosan ez de ez nem RGB-s hanem sima piros világítás több fényerősségben, és MX RED kapcsolókkal, de nekem nagyon is megfelel, és már több mint egy éve hibátlanul teszi dolgát.
[LINK]
US kiosztású billentyűzetnek milyen hátrányai vannak? Ti, akiknek ilyen billentyűzetetek van, hogy oldjátok meg az ékezetes betűk gépelését, különös tekintettel az "Í"-re?
A válaszokat nagyon megköszönném! További szép napot! 😀
Mellék infó: Mindenféleképpen Razer billentyűzetet szeretnék venni (egészen pontosan a Blackwidow Chroma Tournament Edition v2-t) és az nincsen magyar kiosztással. Viszont ha ez nem jár sok hátránnyal akkor simán bevállalok egy ilyen billentyűzetet.
De a switchekről meg a razerről tényleg annyit, hogy sok évnyi europai szintu esport után (kizárólag fps játékokban) megtanultam, hogy razertől csak egeret és egérpadot szabad venni, a többi periférájuk nem olyan jó mint néhány konkurenciáé, és a gariztatásuk is néha problémás, ami egy billnél pont nem túl jó mivel azok jellemzőek elromlani a gari lejárata körüli időben, és ezt nem 1 razer billnél tapasztaltam már.
Az "í" amugy a 0 mellett van US billen, de nyilvan a billentyun magán csak írásjel van, de szoftveresen ha magyar a windows akkor "í"-t ír
Én erről a Blackwidow Chroma Tournament Edition v2-ről csak jókat hallottam még, volt már szerencséd konkrétan ehhez a típushoz? A régi razer billentyűzetekbe a Kailh gyártotta a switch-eket és azoknak tényleg nem volt jó hírük időtállóság és minőség tekintetében, de az újabbakba már a Greetech készíti, ami már úgy hallottam sokkal jobb az előzőnél. Ebbe a billentyűzetbe amit írtam amúgy yellow switch van, amiről azt olvastam egy külföldi cikkben hogy érzésre hasonlít a Cherry MX blue-ra.
Egyébként tényleg nagyon köszönöm a tanácsot, de én mindenképpen maradok a razer-nél. Nekem valahogy a razeren kívül nem tetszenek a billentyűzetek semennyire, meg nekem az egerem is razer és a kettő együtt nagyon jól néz ki, pláne mivel a világításukat is össze lehet hangolni.
Még egyszer köszi a választ! Szép napot! 😀
Most utánanéztem a razer switcheknek kicsit pontosabban, és ha teheted akkor Razer Yellow switch-ű billentyűzetet vegyél ha a razernél szeretnél maradni, az van az MX Red-hez a legközelebb.
A régi Genius kb-120-as billentyűzetemnek sajnos megtört a kábele. Helyére kersnék egy fekete, lapos, gyorsgomb nélküli, nem mechanikus, nem gamer, nem "szivárványvillogós" magyar kiosztásút aminek nincs olyan nagy alja (esetleg levehető) és lekerekített az alja. Az még jobb lenne ha a lapossága mellett a gombok egy kicsit befelé ejtenének, ezt úgy értem, hogy pl a "h" (vagy akármelyik) billentyű teteje nem teljesen sima hanem kicsit a középpontja felé ejt.
Most vettem egy genius slimstar 130-ast de kicsit közel vannak egymáshoz a gombok (meg még az esc,f1,f2...f12 sor is a az alatta lévőhöz) meg a gombok teteje is egy sík.
A Modecom Volcano Hammer barna switches billentyűzetről mit tudtok mondani? Minőségileg milyen? A gépelés kényelmes és jó érzés rajta?
Vagy max 12.000-ig tudtok esetleg másik billentyűzetet ajánlani ami attól jobban megérné? Írásra és játékra is használnám, a kiosztás igazából mindegy. Külsőre meg inkább a letisztult, szögletes formát preferálom ami nincs szét csicsázva. A világítás sem egy fontos szempont.
Ez az amit kinéztem: [LINK]
Genius Scorpion széria, pl:
[LINK]
[LINK]
A4Tech KD-800L:
[LINK]
Rákeresel árukeresőben vagy árgépen 6.000 Ft -ig a billenytűzetekre és a képek alapján választasz. Ebben az árkategóriában nincsenek borzasztó nagy különbségek, de ne is várj szuper minőséget.
A valami regi deluxos 2-3k billenytuzetet szeretnem lecserelni valami komolyabbra ennel,de nem egy Alloy kategoriara 😃
[LINK]
Ez magyar kiosztásnak tűnik (mást sajnos ajánlani nem tudok, mert nekem csak egy "béna" genius-om van ami olcsó volt), mindenesetre azt nézd meg, hogy mechanikus-e vagy sem (ha szükséged van rá).
- Programozható gombok
- Tud Világítani is (több szintben(egyszerre egy))
- Fényerő álíthatóság
- Pulzálni is tud ha kell.
- Gaming titulus
~ 51,5 x ~ 21,5
-játék
-programozható gombok (multimédia nem lényeges, hogy legyen rajta)
-Maga a betűk világítsanak, ne csak a gombok körvonalai. (RGB előny)
-10-15ez Huf
-LCD kijelző? Mindegy.
Ez is magyar, több színben tud világítani (Pirosan is) Tudod a fényerejét állítani, tud pulzálni is ha kell, gyors gombokkal ellátott.
És nem ez nem tud szivárványt.
Mechanikus billentyűzetet szeretnék venni max 40k ig bezárólag, az lenne a kérdésem milyent ajánlanátok?
Lehetőleg qwerty legyen. (magyar kiosztású előnyben)
Ha lehet legyen rajt háttérvilágítás.
A segítséget előre is köszönöm! 😀
Szeretnék billentyűzetet venni, ilyesmikhez:
- grafika, képszerkesztés, modellezés, UI
- programozás
- írási tevékenységek
Eddig mindig csak alap funkciókat ellátó billentyűzetem volt, nem is nagyon értek hozzá, tudnátok ajánlani bármilyen, ezekhez a tevékenységekhez kényelmes billentyűzetet?
Formailag valamilyen letisztultabb, fehér színben keresek, de nem vetek el semmit ami alkalmasabb!
Akinek van mechanikus billentyűzete az írna nekem privátot? Köszi.
Szeretnék érdeklődni hogy valaki vett-e már Asus Cerberus Mech RGB mechanikus billentyűzetet?
YT-on sajnos nem találtam egy normális teszt videót sem, és nagyon kíváncsi lennék rá mi a véleménye annak aki vett már ilyet/használ. 😀
Válaszokat előre is köszi!
Mi baj a vezeték nélküli kapcsolattal?
Egy HP K5510 volt, kb. 20 percenként elvesztette a jelet, utána elem ki/be és újra működött. Sajnos ezek után áldozatául esett annak, hogy a f.szom kivolt vele (pedig mondom, k.rva jó volt, lapos, csöndes, játékra jobb is lett volna mint ezek a hiperszuper szarok, főleg ha vezetékes lett volna.) a lábak letörtek, meg kb. az első szétszedés után a csavarok úgy ahogy voltak már nem akartak visszakapaszkodni.
Ezután a billzet után hagytam fel a cuccok dobálásával/ütésével, inkább elküldöm a gyártót a picsbe jó hangosan (Megbántam, mert tényleg jó cumó volt.)😃
Billentyűzet vásárlás előtt állok és két fajtát néztem ki
Kingston HyperX Alloy / ozone strike battle melyiket érdemes megvenni vagy van ebbe a kategóriába jobb? 40 ezret szánék nagyon max rá.
Nekem nagyon bejön eddig. Alza.hu-n most csak 30ezer.
Választ/Válaszokat előre is köszönöm! (:
Egy dolog miatt, a mecha miatt érné meg, de ennél olcsóbban is kapsz, igaz, azok se magyar kiosztásúak.
Köszönöm a válaszokat. (:
(Max. a mecha miatt elfogadnám, de pénzt nem költenék rá. De hát kinek mi.. 😃😉
Van valami tapasztalatok erről a párosításról?
[LINK]
Ezt néztem ki magamnak.
Válaszokat köszönöm.
Ha nem fontos az RGB, akkor 10k körül is találsz jókat.
Ma megérkezett a billentyűzet. Van benne anyag bőven, az előző billentyűzethez képest jóval súlyosabb. Marhára hozzá kell szokni mert ezt nem kell agyig nyomni, hogy írjon mint az előzőt kellett.Pozitívum az, hogy ha ki van kapcsolva a háttér világítás akkor is lehet látni a karaktereket, persze normál fény mellett. Most be van borulva nálunk és esik is, de így is látható a billentyűzeten minden, ha kikapcsolom a világítást.Világítás lehet kikapcsolva, 33%, 66%, 100% és pulzáló, de a 33% is bőven elég. Játékokban csak kicsit teszteltem, de már feltűnt, hogy érzékenyebb, így ehhez még hozzá kell szokni.
Két kép róla. Az egyik kikapcsolt fénnyel, és egy 33%-os fény mellett.( Fényképezőmet picit zavarja a billentyűzet fénye, így az a kép picit homályos lett, még a sokadik képre is.)
[LINK]
[LINK]
Vélemény erről a billentyűzetről:[LINK]
Szemezek vele egy ideje, de nem tudok dönteni, mivel elég jó ára van.
Ha tud valaki jobbat tőle ezen áron az ne tartsa magában, de van két kikötésem. Magyar kiosztás és mechanikus legyen.
De legalább nem volt rajta akkora lyuk mint az aqua csomagolásán... inkább legyen több rajta mint semennyi 😃