The Walking Dead

Szerző: adam990304, 2012. March 26., téma
Fórum » Film, sorozat
The Walking Dead sorozat.
Hozzászólások: 752
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nézd magyar felirattal a magyar szinkronos TWD-t hátha rád ragad valami a nyelvtanból.
0
0
0
0
neuroflex avatar
Számomra magyar szinkron tökéletes lett hozzá filmhez 😀
0
0
0
0
kmetovics avatar
Matt99: Szerintem meg pont fordítva van, de remélem, h majd jobb lesz Daryl hangja 😀
0
0
0
0
Matt99 avatar
3. szinkronos epizód megnézve, nekem nagyon bejön Daryl hangja, Carl-é viszont borzalmas, de jó magyar gyerekszínészt ma már alig találni.
0
0
0
0
Ajax avatar
Hát legyen bármilyen jó is egy film/sorozat, az tökéletes akkor sem lehet. Nincs olyan, hogy tökéletes, mindig találni fogunk egy könyvben/filmben/sorozatban/játékban/stb-ben hibát. Most a The Walking Dead is egy világsikerű sorozat, de hülyeségek, hibák ebben is akadnak bőven, kár is az ilyeneken rágódni. Persze az ember fennakad az ilyeneken, de hát ez ellen nincs mit tenni. 😃
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Ez azért van mert az első évadot még Frank Darabont csinálta. Illetve sokkal több volt az epizódokra költött pénz. Szép lassan elhagyták ezeket a dolgokat már.

Nice [LINK]
0
0
0
0
Matt99 avatar
Ajax: Csak tudTAK kerítést mászni és futni az első évadban, aztán a későbbi évadokban egyre "hülyültek" a zombik. 1. évadba tudtak lépcsőn felmenni, kerítést mászni, de a 2. epizódba az egyik járkáló felvett egy követ, és azzal törte be a kirakat üvegét. Az első epizódban, aki emlékszik rá, Morgan felesége, aki átalakult zombivá úgy akart bejutni a házba, hogy a kilincset kezdte el forgatni. Vagyis az 1. évadba elég intelligensek voltak, a többi évadba viszont már úgy emlékszek, hogy semmilyen "intelligens" dolgot nem műveltek. Erre lehetne magyarázat, hogy ahogy tellik az idő, az agyi kapacitásuk egyre csökken, az ösztöneikkel és a fizikai kondíciójukkal együtt😃
(most próbáltam valami okosat mondani)
0
0
0
0
no avatar
Spoiler!
A képregényben pl. Andrea még mindig él, sőt, összejött Rickkel. Daryl viszont egyáltalán nem szerepel benne. Dale is eljutott a börtönbe, de nem Hershell lábát kellett amputálni, hanem az övét. A Kormányzó pedig nem csak a szemét veszítette el Michonne álltal, hanem az egyik karját és farkát is, mert megerőszakolta őt, aki így állt bosszút. Durvábbak a csonkítások a képregényben, mint a sorozatban. Pl. a Kormányzó levágta Rick jobb kézfejét, amit gondolom nem mertek megtenni a sorozatban. Viszont a nagy börtönös csatába Tyreese lett lefejezve, nem Hershell, bár ő sem élte túl. Lorit szintén ekkor lőtték hátba egy shotgunnal, aki a hasára esett és kilapította szegény Judithot, mert ölben tartotta.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Itt jegyezném meg, hogy Daryl nem szerepel a képregénybe. Spoiler!
[LINK]

"Daryl is one of the many new characters introduced in the TV Series that do not appear in the Comic Series."
Szóval ö tényleg addig marad míg a rajongóknak tetszik.
0
0
0
0
Ajax avatar
Matt99: Nincs itt semmi ilyesmiről szó. Egyszerűen csak a képregény történései alapján haladnak, és azok fognak meghalni és akkor, amikor a képregényben is. Persze nem minden pontosan úgy történik, de a lényegesebb dolgok igen. Ha a képregényben Daryl meghal, akkor a sorozatban is meg fog halni.

MMathers: Rengeteg járkáló futott, nem tudom honnan veszed, hogy nem tudnak futni. Még kerítést is tudnak mászni...
0
0
0
0
no avatar
Az a baj, hogy mindig csak kisebb "járkáló" csoportokat "vezényelnek" a csapat ellen. Gondolok itt ilyen (50-60 fős "járkáló csoportokra)
hol van az a több millió ember aki "járkáló" lett? Miért nem vándorolnak száz ezres, milliós hordákban?

Miért nem tudnak futni? ha jól tudom a "járkálókban" az alapvető emberi ösztönök maradnak meg, a futás pedig az. Az első és második évadban a "járkálós" jelenetek sokkal "vérfagyasztóbbak" voltak.
0
0
0
0
Matt99 avatar
MMathers: Ez azért van mert túl sok volt a zombihent.
Én egyébként mintha azt vettem volna észre, hogy a sorozat olyan lett mint a sorozatok 90%-a. Már szinte teljesen a a rajongóktól függ. Az van amit ők akarnak. A 2. évadban nem volt akció, a 3. szinte csak abból állt, mert a nézők ezt akarták. Az olyan karakterek akik kevésbé kedveltek pedig valamilyen oknál fogva mindig meghalnak/eltűnnek hiába voltak jó karakterek. És ott van még Daryl. Mindenki nyugodjon meg, ő a sorozat végéig biztos nem fog meghalni, mert a nézők elég nagy részének ő a kedvence. Sajnos nálam úgy tűnik, hogy a készítőknek a minőség másodlagossá vált, és egyre inkább a nézettségre mennek.(persze az sincs kizárva, hogy az elejétől kezdve csak a nézettség volt fontos, de akkor még nagyobbnak tűnt a lelkesedés)
0
0
0
0
no avatar
Spoiler!
Számomra a "járkálók" kezdenek ellaposodni. Mostani epizódokban nagyon ritkán "félelmetesek" kicsit feldobhatnák a "járkálókat" pl esténként vadabbak lehetnének, látnának a sötétben, tudnának futni, ugrani, stb.
0
0
0
0
Matuska00 avatar
nem tudom mit kéne ide írni, szerintem nem éri meg szinkronosan nézni, főleg miután 4évadig angolul néztem, elég gáz Rick hangja is 😃
0
0
0
0
Matt99 avatar
Megnéztem a 10 ep.-et a 4. évadból és ez már nem tetszett annyira.Spoiler!
A Glenn és Maggie szerelmi szál eleinte működött, most már nagyon nem. Hiába jók a színészek, egyszerűen hidegen hagy, hogy mi történik velük. Az amikor Glenn elsírta magát Maggie miatt meg elég nyálas volt. Túlságosan erőltetik ezt a szálat. Daryl és Beth története már jobban bejött de Daryl elég karakteridegen módon viselkedik, pl. amikor azt mondja Bethnek, hogy az apján se segített a hit, na az gonosz volt. Amikor Beth elsírja magát a hullák láttán, Daryl oda se megy megvigasztalni. A Tyresse szál nem volt rossz, de Carol felbukkanása nagyon hihetetlen volt. Az se volt semmi, hogy a történetük elején az egyik kislány azt mondja, hogy Carolt akarja, és Carol fel is bukkant pont jókor. Persze erre lehet mondani, hogy véletlen egybeesés, de akkor is. A legjobb jelenet, amikor Tyresse megtalálja a harcoló túlélőket, a végen pedig a vezetőjük elmondja hogy van egy túlélőtábor. Rohadt jó jelenet volt, látványos és drámai, amilyennek a walking deadnek lennie kell, bár én a drámával is beérném. Az epizód nálam egy 6-os lett vagyis épphogy jó
0
0
0
0
TheThirdEye avatar
viszatérve a szinkronhangra.az összes elmegy de daryl szinkronja valami hányadék 😃DD
0
0
0
0
no avatar
SoNeX:Spoiler!
Negan lesz az új ellenség állítólag. Én se tudok sokat róla , csak annyit , hogy egy állat és van egy 100 fős bandája..a képregényben ő öli meg Glenn-t,szétveri a fejét bézbóz ütővel. 😆
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Nem hiszem, hogy lecserélnék a következő évadokra a szinkronhangokat. Emiatt nem fognak új szinkronszínészt keresni.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Megnéztem a 2. részt is szinkronosan és az sem volt rossz. Egyelőre ezek a hangok még elmennek, mert az 1.évadban vannak akció jelenetek, de pl a 3-4.évadban már elég nyomott lesz a hangulat. Gondolom ott már mások fogják adni a hangokat. Pl. Rick mostani hangja nem illene azokba az évadokba 😀
0
0
0
0
Ajax avatar
SoNeX: Spoiler!
Egyedül az új veszély és ellenség amire kíváncsi leszek... nem is ártana már valami új, mert kicsit unom ezeket a sima járkálókat/kóborlókat. Bár nem tudom mi lenne jó a járkálók mellé még, de bízom a készítőkben, hogy valami jó dolgot kitalálnak, és az új veszély alatt nem azt értik, mint a börtönben az a betegség volt. Az egy nagyon gagyi pillanata volt a sorozatnak véleményem szerint. Azt meg remélem, hogy jönni fognak új meghatározó karakterek is, mert nem ártana már. Főleg így a 2 öreg halála után akik nagyon bírtam (Dale, Hershel).
0
0
0
0
soneX ZED avatar
5 évad 😃 elég nagy spoiler
Spoiler!
Rick and the group is heading to Washington DC, where they meet new danger and a new enemy. Once again, Rick must do whatever it takes to keep the rest of the group safe.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Én újrakezdtem, de nézem a feliratos részeket is 😀
0
0
0
0
hdavid avatar
de most ti még nem láttátok vagy előről nézitek?
0
0
0
0
kmetovics avatar
Én egyelőre csak az 1.részt néztem meg szinkronosan, de azt kell mondjam, h tetszik, vagyis nem rossz 😀
De ez majd csak jobb lesz(remélem 😆😉
0
0
0
0
Matt99 avatar
Én is megnéztem a 2 szinkronos epizódot és azt kell mondjam, hogy kiválóra sikeredett. Ricknek nem valami hasonló, de a színész érti a dolgát. A legjobb talán Shane, Andrea és Lori lett nálam, ezeket nagyon eltalálták és a színészekbe se lehet belekötni. Mindenki más jó alakítást nyújtott és passzoltak a hangok, talán Merle lett egy kicsit túljátszva. Carltól nem hallottam sok beszédet, de amit hallottam az elég gyengus.😞 Remélem nem lesz 4 évadon keresztül ugyanaz a szinkronhangja,mert azért a történet folyamán eltellik pár év.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Közben írt a FOX: "A The Walking Dead első részéből valóban van egy hosszabb és egy rövidebb verzió. A hosszabb verzió a DVD-n jelent meg, a rövidebb pedig ami Amerikában a televízióban leadtak. Mi azt adtuk le, amit amerikában is leadtak, hiszen a televízió és a DVD forgalmazás két külön dolog. Amennyiben a hosszabb verzió is szinkronosan adásba kerül csatornánkon, Facebook oldalunk rajongói lesznek az elsők, akik tudni fognak róla!

Sok torrentezö köztük én is erről nem tudott 😆 Én indulásból az 1 órás verziót néztem.
0
0
0
0
Matt99 avatar
De akkor csak az első epizódból vágnak jeleneteket nem? Úgy tudom, hogy csak az 1. évad 1. epizódja volt több mint 1 órás, az összes többi 40 perc körüli. Javítsatok ki ha tévedek.
0
0
0
0
Ajax avatar
Ja ezt ki is felejtettem... sok jelenetnél látszódik, hogy ki van vágva, mert olyan borzasztóan rosszul vágták ki, hogy a zene hirtelen teljesen máshol folytatódik. Nem tudom, hogy tudnak ilyen amatőr munkát végezni.
0
0
0
0
hdavid avatar
nah már nem éri meg 😆
0
0
0
0
Nogitsune avatar
The Walking Dead S01E01
Eredeti hossz: 1:04:19
FOX magyar hossz: 45:10

Na szép. Ez is kivág egy rakás jelenetet mint a többi csatorna.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Még sehol nincs fent a szinkronos verzió?
0
0
0
0
Ajax avatar
Megnéztem az első két részt (mert ugye többet nem is lehet még) magyar szinkronnal, és szerintem annyira nem gáz. Glenn szinkronhangján akadtam ki nagyon, de igazából a többié nem olyan vészes. Andrea hangja meg szerintem tökéletes, jobb nem is lehetett volna. Az bánt, hogy sok helyen teljesen mást mondanak, mint az eredeti verzióba és teljesen gagyivá tesznek ezzel egyes párbeszédeket, amivel úgy mond leégetik a sorozatot. A sok káromkodás is ki van véve sokszor kb. olyan szintre mint ha egy 12 éves korosztálynak szóló sorozat lenne, pedig 18-as karikát kapott a magyaroktól.

Matt99: Nos igen... kóborlók... igazából úgy emlékszem, hogy 1-2 kisebb csapat emberei így hívták a járkálókat az eredeti verzióban is. Szerintem ez nem vészes név, sőt kifejezetten jó. Legalább nem zombik, ha így hívnák, akkor a frászt kaptam volna tőle.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Na én is megnéztem a 9.részt. Az tetszett benne, h megint elkezdődött ez a túlélős dolog 😃 Imádom az ilyet. Remélem a többi rész is ilyen lesz vagy még jobb lesz 😀
0
0
0
0
Ajax avatar
Na megnéztem a 9. részt... egy valamit nem értek. Spoiler!
Michonne ugye befogta azt a két járkálót. De attól, hogy "kifogazta" őket, még nem hiszem, hogy a támadási ösztönük is el megy. Vagy ha egy járkálónak kiszedik a fogsorát, levágják a kezét, onnantól kezdve akár be is idomítható, vagy mi a szar? Erre kicsit furán néztem... és bár amikor először megjelent Michonne, akkor is mondhattam volna ezt, de akkor még nem gondoltam bele komolyabban ebbe.
Azt meg nagyon remélem, hogy nem fogják erőltetni ezt a Michonne szálat, teljesen hidegen hagy az ő története, nem érdekel mi volt vele a múltba. A vége az meg érdekesre sikeredett. 😃 Kíváncsi vagyok ki az, nekem igazából tippem sincs, kb. feltudnék sorolni mindenkit.


Matt99: Spoiler!
A történet gyakorlatilag rögtön a 8. rész után folytatódik, szerintem kb. 10 perccel előrébb jártak az időbe, mint amikor vége lett a 8. résznek. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy Michonne el se hagyta a börtönt... igazából nem is láttuk, hogy elhagyta, nem tudom ezt honnan vetted. A csávó képtelen volt megölni saját magát... ezt nem is kell ragozni, teljesen érthető az egész. Rick valószínűleg nagyon nem is tudott magáról, nem tudta mi történik körülötte, csak ösztönösen a fiát próbálta védeni. Az utolsóra már nem tudok magyarázatot adni, mert nem vagyok orvos, de azt biztos, hogy ez is lehetséges, és egy orvos (vagy csak aki jobban ért az ilyen dolgokhoz) garantáltan kielégítő választ tudna nyújtani erre
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Végre walking dead,jó rész volt.
0
0
0
0
hdavid avatar
kakasu
én is attól félek 😆
0
0
0
0
neuroflex avatar
Remélem magyar szinkron nem okoz majd csalódást
0
0
0
0
Matt99 avatar
Legújabb epizód megnézve és nagyon jó volt! Visszatért a túlélő feeling, ami a 2. és 3. évadban nem volt jelen. Viszont több furcsa dolog volt benne, bár ez szinte minden TWD epizódra igaz 😃. Spoiler!
Az egyik, hogy Michonne visszatért az epizód elején a börtönhöz, de minek? Nem gondolhatta, hogy valaki visszatért a támadás után. Aztán ott volt az a fickó aki nem tudta kinyírni magát, ezért zombi lett és hagyott egy cetlit amire valami olyasmi volt ráírva, hogy tegyék meg azt amit ő nem tudott. Mi akadályozta meg abban, hogy kinyírja magát? Az egyetlen ok a halálfélelem lehet, de nem hiszem, hogy ezt átgondolták az írók. És még egy furcsa dolog, ami már inkább nevetséges, amikor Rick felébred és teljesen úgy viselkedik egy járkáló Carl majdnem megöli erre Rick megfogja a lábát és azt mondja ne menjen ki. Ez csak nekem volt furcsa? 😃 És Rick miután aludt, evett és kipihente magát, mért nézett ki rosszabbul mint előtte?
0
0
0
0
Ajax avatar
Matt99: Nos igen, van olyan eset amikor az eredeti jobb... de ez szimplán szar. 😀

kmetovics: Nem vagyok kiakadva, és nem téged minősítettelek ezzel, hanem a szinkronra értettem, hogy ebből látszik, hogy mennyire idiótán van megcsinálva az egész. Nem csak a hangok a gyérek, hanem az egész, a szöveg és minden... meg hát jelenetek is kivannak vágva a magyar verzióból. De ha nektek ez így jobb, hát felőlem legyen.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Mint pl ez a nagyon remek Star Wars szinkron 😆
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Nem nevezném szarnak egyik film/sorozat magyar szinkronját se. Sőt, igenis jók. Találkoztam olyan szinkronnal is ahol egy pasas leszinkronizálta az egész sorozatot, érzelem nélkül, illetve az eredeti hang nagyon hallatszott. Spartacus sorozatról van szó, szóval nem lehet arra fogni, hogy még a szinkronizálás gyerek cipőbe lett volna. Maximum az ország ahol csinálták. Arra nem jöttem rá, hogy milyen nyelv volt.

Nagyon eltértünk egy kicsit a témától. Itt egy kis infó a közelgő részhez, kicsit spoileres. [LINK]
0
0
0
0
kmetovics avatar
Ajax: Jólvan, most ezért legyél kiakadva, mert nem tudtam leírni, egy külföldi nevet. Te is csak azért tudod, mert néztél már feliratos részt, amiben le volt írva a neve. Ennyi.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Attól, hogy az eredeti jobb, attól nem lesz még maga a szinkron szar.
0
0
0
0
Ajax avatar
Nyilván ezt azért mondjátok, mert előtte nem néztetek meg minimum 10 részt angolul... mert ha előbb angolul néztetek meg jó pár részt, akkor ti is azt mondanátok, hogy szar. Én rég láttam ilyen ritka gagyi szinkron munkát.
Ez abból is látszik, hogy kmetovics mennyire bénán tudja leírni szerencsétlen csaj nevét... "Lorer"... hát lol... Laurel esetleg.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Szerintem is jó a zöld íjász szinkronja 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció