Milyen SSD-t vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. December 07., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 1 095
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolty87 avatar
Köszönöm a válaszokat.
Erről vélemény:
http://***/termekek/49799/Kingston_120GB_SATA3_2_5_HyperX_3K_SH103S3_120G_SSD.html
*** - bestbyte
0
0
0
0
Bronson avatar
mindenképpen! az enyém sem a legfürgébb ssd a piacon (sőt) de így is leesett az állam először amikor beüzemeltem...
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Észrevehető sebesség növekedés várható akkőr is ha pl csak egy 15.000-25.000 ft körüli SSD- t vennék?
0
0
0
0
Bronson avatar
3ezer forintért pluszban dupla akkora hely... szerintem ezen nem kell gondolkoznia senkinek melyiket érné meg jobban 😃
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Én konkrétan nem a tárhelyre gondoltam, hanem a tárhely-ár arányra. 32GB-s nekem kevés lenne (már a mostani helyzetből tudom 😀 ) így vagy egy 60GB-os vagy egy 120GB-os SSD-n gondolkoztam. De mivel a 120GB-sek elég drágák, így kisebbel kell beérjem. Így az említett ár-tárhely arányt figyelembe véve jobban megéri egy 60-ast venni mint egy 30-ast 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Ne értsetek félre, nem akarok senkit rábeszélni hogy vegyen 32GB-osat 😃 mivel egyre kisebb az árrés a nagyobbat ajánlom, csak el akarom oszlatni azt a tévhitet hogy egy 32-es nem elég semmire... 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Én is gondolkozok egy SSD beszerzésén magának a rendszernek, úgyhogy ez tök jó viszonyítási alap. Köszi Bronson !
0
0
0
0
Bronson avatar
kinek mik az igényei. ha nem használsz programokat modellezéshez, meg egyéb munkákra akkor szerintem elfér rajta bárki. win7 Ultimate van jelenleg fent meg 4GB nagyságú ilyen-olyan program amiket használok és még igy is van egy kis szabad helyem... célnak tökéletesen megfelel.

https://kepkezelo.com/images/iiwu2fi56m5to9cbzhql.png
0
0
0
0
Puffin avatar
nekem is olyanom van (60GB-os). Teljesen jó rendszer lemeznek + pár programnak. A 32-es szerintem kicsi.
0
0
0
0
Bronson avatar
Én egy 32GB-os ssd-n tartom a windowst meg azt a pár progit amit használok és bőven elég... viszont ha szeretnél rátenni nagyobb programokat akkor ajánlott a 60GB-os azon már el lehet férni azokkal is és hasítani fog minden... mivel a Kingstont veszem most alapul ott a 30GB 10,800 forint a 60GB meg 12,800 forint szerintem egyértelműen a nagyobb... 😉 KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G i ponon néztem... nyilván vannak ettől gyorsabbak is (árban is meglátszik) de átlagfelhasználás mellett nem fogsz sokat észrevenni belőle...
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Milyen SSD vegyek rendszervinyónak? Kizárólag csak az operácios rendszert tenném rá (win 7 64 bit).
0
0
0
0
srii avatar
anyu89: jó kis cucc de a kingston v300 sorozattal valami nem okés hibákat lassulást írogatnak sok fórumon, ha ez számodra megfelelő akkor vedd meg (HyperX 3K) vagy samsung evo ami még alternatíva lehet.
0
0
0
0
no avatar
SanDisk Extreme 128GB ez jó SSD ?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Napot
Lehet nem pont ide való a kérdés , de szerintetek megéri az sshd ? Ami a tesztek alapján olyan 3-5 másodperccel lassabb az ssd-nél , viszont olcsóbb és jóval nagyobb a tárhelye.
0
0
0
0
anyu89 avatar
120GB Kingston SSD HyperX 3K: Ezzel kapcsolatosan valakinek valami negatívum, esetleg pozitívum. Ha valaki ajánl esetleg mást csak nyugodtan.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Annyiból reális hogy a rendszermemóriából használ fel 1 Gb-ot..engem nem zavar mert nem szokott elfogyni a 8gb ..2.3Gb alapbóla rendszer ha be van kapcsolva a RAPID..tehát van még bőven.
Ilyenkor már nem csak az SSD-t használod hanem a ramokat is beveted..ezért duplája akár..
De a sumsang ezt pontossan leirja hogy működik én hülye vagyok hozzá :-)

Igazából ugye az a gond ha elszáll a delej akkor reppenek az adatok mivel egy részüket a ramban tárolja..7 éve lakom itt ahol lakom vagy vagyok fú ebbe de belekeveredtem :-)
Szóval 1x volt áramszünet akkor is azért mert nem tetszett az ÉV relének a rajtam átfolyó áram...(hát igen nem nyúlkálunk a 230-ba :-)
Másrészt nem dolgozom itthon olyan adatokkal ami pillanatnyilag elveszve kárt okozna.

Amúgy a gyári értékeket szépen hozza az ssd..gyilkolom is rendesen,de nagyon jó az elmúlt évek nagy pozitivuma a számtechben.
A samsungot meg utálom..mégis samsung hdd-im vannak,samsung badás tapifonom..jajj a monitorom is samsung..nafene a végén még kiderül hogy szeretem :-) ha körbenézek..elég furi..
Jó a samu ..egy erős közép pont elég is ..
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Amit te mértél na az nem reális, pont semmi értelme maximum az általad említett "farokhosszméregető programoknál" A trim-et ellenőrzi először az ember de ahhoz nem kell ez a program. (parancsorba: "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor működik ha 1 akkor be kell kapcsolni a TRIM-et mert nem megy) A rapid pedig nem a legbiztonságosabb mint azt te is írtad... Szerinted reális hogy az SSD gyári írás/olvasási értékének majdnem a dupláját hozza??? 😀
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
"cadillacv8: Itt semmi trükk nem volt. Beüzemeltem feltettem a Win7-et és a programokat. Ez Magician nélkül ennyi."

Azt hiszed nekem ez trükknek tűnik? ..inkább kevésnek 😃

Az hogy nemhasználod a szoftvert azzal több dolgot nem csinálsz..
nem biztos hogy megy a trimm funkciód..
nem állítottál be op modot ami jótékony hatású az ssd-re mint a trimm funkció.
nem álítottad e a rapid módot ami szintén gyorsít bizonyos esetekben.
Magyarán kihagytad az optimalizácót.

https://kepfeltoltes.hu/140215/ssd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez az én 120gb -os Samsung 840 evom..valószínű kicsit jobb is lenne ha bezártam volna a programokat ..
Mondjuk amivel lehet gyilkolni az ssd-az ez a farokhosszméregető program 😂😂 csak egy kattintás és 10gb rá is repül egy méréssel..vagy több..

Mondjuk ami lényeges az a Trimm hogy megy-e..a rapid veszélyes kissé mert a memóriát használja,ha elmegy a villany repülnek az adatok..
Mondjuk ezek az értékek már a sata 3 korlátait feszegetik lassan sok értelme nincs szerintem csak mint irtam méregetésre jók :-)
Amit te linkeltél be az a normális gyári érték..amit én az egy abszurd hülyeség..de képes rá az ssd meg egy rendszer alatta..

Nekem azért kevesebb az ssd tárhelyem mert az op funkció lefoglal nagyjából 11gb-ot

Az biztos..hogy aki egyszer megérzi az ssd szagát az többé nem néz vissza :-)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
cadillacv8: Itt semmi trükk nem volt. Beüzemeltem feltettem a Win7-et és a programokat. Ez Magician nélkül ennyi. Intel vezérlővel természetesen.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
egy újabb hasznos link coolt16-tól, köszönöm! Pont ez lett volna a következő kérdésem, de megelőztél! 😉

cadillacv8 Hogy mennyit írtál le azt te így nagyjából kiszámoltad van van esetleg erre is egy program ami mutatja ezt? Mondjuk nem mintha számítana mert én rendszernek használnám + programoknak, csak gondoltam megkérdezem hogy okosabb legyek.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Magicianba beáálítva a RAPID mód elég érdekes dolgokat produkál..:-)
Amúgy akinek Samu Evo-ja van annak hogy van belőve ez az ökör szoftware?
nekem induláskor mindig bejön az UAC hogy engedélyezzem..igy alaból le van tiltva az indulása
csak a rapid mód van inditva..a samu mindig a szoftveres részeket tudja elcseszni..
Én már irtam rá 1 tb-ot az Evom-ra jajajajaj 9 újrairást elhasználtam az 1000-ből..jajajaj már csak 992x tudom ráirni a 120 gb-ot :-) bár elméletileg a samu 2500X-os újraírást mond rá :-)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Samsung 840 Evo 120GB írás/olvasás nálam:
https://www.kephost.com/images4/2014/2/14/a1_2014_2_14_rytzyrgl37.jpg

Ha esetleg valaki gondolkodik még rajta... 😀
0
0
0
0
coolt16 avatar
gyurmi:A tesztek számomra azért jók, mert bizonyos információkat ki tudok belőlük szűrni, amik nekem fontosak lehetnek. A lényeg az volt, hogy nem írnak rosszat róla, illetve a leírták, hogy minimum 64TB írás mennyiséget tud elviselni normál használatnál. Nekem ennyi volt a lényeg.

Végezetül ha sikerült kiválasztanod itt egy kis leírás a beüzemeléséről: [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
gyurmi : abszolut egyetártek, egy átlagfelhasználó szerintem sosem fogja észrevenni a sebességbeli különbséget, az oprendszer indulása és a programok megnyitása nagyon gyors, ez az ami miatt ssd-t vesz valaki és nem a tesztelgetés, az írási sebesség... de biztos vannak kivételek 😆
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Nekem is pont ugyanilyen célra kellene.
Nézelődök még úgyhgy elolvasom erről is a tesztet. De egyb én úgy gondolom hogy egy olyan átlagfelhasználónak -mint amilyen én is vagyok- semmi különbség nem tűnik fel SSD és SSD között. Nyilván ha csak nem mérem le vmilyen programmal. Sztem nem lehet szemmel észrevenni semmi különbséget abban hogy milyen gyorsan indul róla a rendszer vagy épp bizonyos program.

Ezért én úgy gondolom hogy majdnem mind1 hogy milyen SSD-t vesz az ember. Mindenkinek más a szempont. Számomra az ár jelenleg a legbefolyásolóbb tényező, nem pedig az hogy milyen teszten hány pontot ért el. ( hozzáteszem olyan teszten amit valószínűleg sosem fogok lefuttatni rajta)

coolt16 köszi a linket!
0
0
0
0
coolt16 avatar
Ha esetleg nézelődnél még mutatnék még egyet: [LINK] (nekem ilyen van)

A 120-as hasonló árkategóriában van. Én teljesen meg vagyok elégedve vele. Rendszermeghajtónak használom, plusz a programok vannak rá telepítve.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Ezt nem értettem én sem. Mindegy, erről az oldalról felejtős lesz a dolog. Elolvastam a tesztet (durva hogy mennyit tudnak írni egy hardverről) és semmi olyat nem írtak ami eltántorítana a vásárlástól. Nyilván nem a legjobb SSD a piacon de szerintem ebben az árban kifejezetten megéri.
0
0
0
0
coolt16 avatar
gyurmi: Árban mindenhol kb. ennyibe kerül. Viszont a garancia az nem stimmel. A Samsung oldalán 3 évet írnak: [LINK].

Itt egy teszt róla: [LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
csak 1 év a garancia rá?
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok, itt egy link:
[LINK]

Nekem gyanúsan olcsónak tűnik ez az SSD. (vagy ennek ez az ára?) Ez egy régebbi modell vagy ez is a 830-as széria tagja? Mert ha újabb azért ennyiért megéri nem? Mit gondoltok?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Samsungból a 830-as széria sikerült elég jóra! 😀
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
értem, köszi😃
jah nem rossz a Kingston..a samsung-nál meg csábító az az 5év gyártó-i garancia😜
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Mindhárom jó, de ezek közül én a Kingston-t ajánlom! De egyikkel se járnál rosszul 😉
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Tapasztalatok alapján ssd-ben melyik márka a legjobb ár/érték arányban?
Corsair-Kingston-Samsung
0
0
0
0
no avatar
sokan dicsérik már a samsungot,szóval akkor az lesz a választásom.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Nekem Samsung 840 evom -van ..1 hónapja nyúzom..840gb-ot írtam rá eddig(8 oprendszert raktam rá kiváncsiságból) ..és mivel ez a leggyorssabban "elfogyó" ssd igy ezzel a tempóval 24 év múlva tönkre is megy..
Bár szerintem 2-3 év múlva majd filmnézős "pendrivévé" fog degardálódni..ahogy fejlődik a technika..

3 év gari van rá..hol a fenébe érdekel ha megdöglik?

Mondjuk én a gyártók helyébe előírnám vagy kikötném milyen táphoz téve érvényes a garancia..mert láttam sok döglött hdd-t,pendrivet,memkarit..amik egy adott gépbe rendszeressen halnak meg..
mint kiderült a tápegység öli őket...nem is egy ilyen volt.
Alaplap -vga az megy 30-40 vagy több pénzért,de a táp az óccsóóó mert az csak áramot ad..

Mióta van Sdd eszembe nem jut tööbet hdd-re tenni oprendszert..nagyon jó cucc. és csendes..csendes..hihetetlen jó hogy játéknál nem kerreg az izé a gépben ..
0
0
0
0
no avatar
ok,köszi a segitséget.majd ha aktuális lessz,akkor utánna nézek én is.akkor ha jól vedtem ki,a samsungot érdemesebb lenne megrendelni.hát akkor lesz majd az
0
0
0
0
CsehMedve avatar
phew,ez a secure erase valami program?de ha ezen van a windows,akkor hiába csinálnék biztonsági mentést,és hasznalnám ezt,ha kitörlök mindent,nem fog működni a windows.vagy tévednék?lenne valami más megoldás?


Az igazság hogy erről én sem tudok neked mit mondani, mert én sem ismerem ezt a secure erase-t. Úgy gondolom érdemes volna kicsit utána járni ennek. Majd guglizok róla valamit hátha okosabb leszek! 😀

RedRabbit

Ez pont így van ahogy Te is leírtad! Én már azt sem tudom mióta halogatom az SSD vásárlást. Valamikor a közeljövőben viszont már tényleg venni fogok egyet én is.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
gyurmi: Lényegen valóban nem változtat, még mindig jóval gyorsabbak mint a HDD-k, és legmegbízhatóbb hardver a gépben.😀
0
0
0
0
no avatar
phew,ez a secure erase valami program?de ha ezen van a windows,akkor hiába csinálnék biztonsági mentést,és hasznalnám ezt,ha kitörlök mindent,nem fog működni a windows.vagy tévednék?lenne valami más megoldás?
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Ezek az SSD-k már elég régiek.

Az attól függ mi számít réginek! Szerintem a lényegen nem változtat.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
gyurmi: Ezek az SSD-k már elég régiek.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
HDD téren tényleg halál volt a Samsung

Én ezzel azért nem értek egyet, de nem offolnék, csak mutatok egy képet. És ez csak egy a sok közül.
[LINK]

htcevo3d
A Te figyelmedbe pedig a következő képet ajánlanám, hátha segít majd egy kicsit a döntésben. Az e havi chip-ből fényképeztem ki:
[LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
HDD téren tényleg halál volt a Samsung, de az SSD-ik kifogástalanok! 😀 A TLC-s példányok kapcsán keringtek az idióta pletykák, hogy azok hamar beadják az unalmast, de alaptalanul. Egyértelműen Samu!
0
0
0
0
no avatar
tudom,hogy nem elég.jó is lenne olyan tv :-D .csak irtam,hogy a samsunghoz azt adnak.hát nem tudom melyik legyen.adatilag csak némi pici eltérés van.de egyenlőre úgyis csak a köb.hónapban rendelem meg,mert most rendeltem 200db üres lemezt.elötte ki kell irnom mindent a gépböl
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Az nem elég, persze ajándék 4k tv jobban mutatna.😆
0
0
0
0
no avatar
hát most jól feltettétek nekem a kérdést,hogy akkor valyon melyik is legyen.a samsung mellett csak annyi,hogy adnak hozzá ajándékba 8gb-os memóriakártyát 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Értem, nekem még egy Samsung termék sem ment tönkre. A legöregebb 12 éves, ddr ram, napi használatban.😉 Samsung a tv, házimozi, monitor, hűtő, teló, billentyű, egér, mind működik.
0
0
0
0
sean avatar
Megvan a magam véleménye a Samsung-ról, vannak vele rossz tapasztalataim, én nem tartom megbízhatónak (főleg a hdd-k terén). Persze nem mondom minden rossz ami Samsung.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
sean: Ne beszélj zöldségeket, eladónak mond meg, hogy ássa el magát !

htcevo3d: Samsung jobb teljesítményt nyújt azt vedd.😉
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció