nem arról van szó h ki mit tud kifizetni!!hanem h mit is vesz meg, én is ki tudnák kizetni 2db 5970et, i7 procihoz P6T-be, csak vanak más dolgok is az életben amik fontosabbak...
már 2007-ben 80 magban gondolkoztak, szal 3 év után a 48 mag nem meglepő! 😀
[LINK]
[url]http://ipon.hu/hir/80_magos_processzor_2_teraflop_pal!/609[/url]
gara, soha ne mondd hogy soha, de pénzügyileg tényleg soha nem fogja az AMD az Intelt utolérni!..de nem is baj! 😉
[LINK]
Érdekes hogy az nVidia nincs a listán!..és a SAMSUNG-ot sem gondoltam volna hogy a 2.!
Anno, a Pentium 3/4-esek korában, az AMD agyon verte az Intel-t! 😀.. egy 2GHz-es Athlon agyon vert egy P4-es 2,6Ghz-est!..azért is voltak az AMD procik 3200 +, 2600+, ... megnevezve
Bsmarcona írta:
Intel mindig is verte AMD-t. Valamikor nagyon, valamikor kicsit 😃. De intel mindig is jobb volt procikba.
Igen, de az AMD kicsit késöbb kezdte, még az elején az intel architektúráját másolta 😃
Az intel 1milliárd eladott, az amd 500millió eladott procinál jár.
Azt nem tudom hogy lehet jobb az egyik gyártó a másiknál(értem itt intel >< amd), mivel mindkettő teljesen más úton halad, teljesen más üzletpolitikával, és mindkettő minőségi termékeket árusít....
chache-ben biztos hogy nem vezetnek, max cache-ben.
Amd jobb mostmár sztem nagyon sokat fejlődöt főleg a mostani Phenom2-ek nagyon jók de az intel még mindig vezet Chacheben!(MIndig ellenfelek lesznek mert az egyik piacradobja új fejlesztését a másik jobbat csinál és ez igy megy még világ a világ)😃
De én az AMDére szavazok és az a ATI Radeonra!
az AMD-nek meg van 12 magosa! 😉..Opteron 6174..csak 80W-ot fogyaszt!!!!!..s ráadásul Quad channel-es mem. vezérlő is van benne!!!!!!!..szal leelőzték az Intel-t, mivel az Intel még csak Triple Channel-t tud előmutatni!
Feki1991 írta:
Itt a világ (jelenleg) legerősebb Server (Super) számítógépe!
[LINK]
Amúgy jelenleg a legerősebb proci az IBM POWER 7! 😉
[movie=youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CmXfZmplxUA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CmXfZmplxUA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/movie]
Nem kis darab! 😆
jó nagy darab. kb 22000 hatmagos AMD Opteron és 8000 négymagos AMD Opteron dolgoik benne.
Ó és még valami. Az Intel kb 2 hete dobta piacra az új hatmagos Xeont. Erre itt az AMD fegyvere:
[LINK]
[LINK]
[movie=youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CmXfZmplxUA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CmXfZmplxUA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/movie]
Kmisi99 írta:
Hát az durva ha a magos amd procit szánják a ellenfelének. Látszik hogy az amd inkább az átlag és a gamer felhasználóknak gyárt procit a nagyon durva programokhoz és szerverekhez meg az intel
Pont fordított a helyzet! A szerverek terén már vagy 4-5 éve az AMD a nyerő. Látszik is hisz ők adták ki a legelső 6magos szerverprocesszort. Az i7 hatmagosait játékra szánják nem szervernek. a videóban a "legelső 6 magos processzort" úgy értette hogy gamer/felhasználói platformon. igazábol a legelső 6 magost az AMD adta ki tavaly, szerver platformra.
berki_zsolt: az i7-920 méltó ellenfele most az AMD Phenom II X4 965 a maga magonkénti 3.4Ghz órajelével. az i7 előnye csak a több gpu-s kártyák terén mutatkoszik igazán. a hatmagos phenomok az elitebb 4 magos i7 ellenfelei lesznek.
hát nekem 965-ös Phenomom van de az az igazság a core i7 920as közelében sincsen!játékoknál egyenlő maximum a dolog, de ott meg a VGA dönti el! egyéb alkalmazási területeken a core i7 igazából eléggé veri!
Persze akinek mondjuk nem elég erős egy 965-ös Phenom hát az nme tudom mit akar😀
amúgy én ellenfélnek inkább a q9650-et mondanám, vele van egy szinten!
Kmisi99 írta:
Hát az durva ha a magos amd procit szánják a ellenfelének. Látszik hogy az amd inkább az átlag és a gamer felhasználóknak gyárt procit a nagyon durva programokhoz és szerverekhez meg az intel
Pont fordított a helyzet! A szerverek terén már vagy 4-5 éve az AMD a nyerő. Látszik is hisz ők adták ki a legelső 6magos szerverprocesszort. Az i7 hatmagosait játékra szánják nem szervernek. a videóban a "legelső 6 magos processzort" úgy értette hogy gamer/felhasználói platformon. igazábol a legelső 6 magost az AMD adta ki tavaly, szerver platformra.
berki_zsolt: az i7-920 méltó ellenfele most az AMD Phenom II X4 965 a maga magonkénti 3.4Ghz órajelével. az i7 előnye csak a több gpu-s kártyák terén mutatkoszik igazán. a hatmagos phenomok az elitebb 4 magos i7 ellenfelei lesznek.
Az Amd csinál egy fél kilós nagy procit, 30000 Mhz-el magonként, 10 maggal egy Si lapkán.. Esetleg ezt tudom elképzelni, hogy ilyesmi fegyvert vet be az I7 ellen az AMD! De a mostani 6 magos AMD procik jó ellenfelei lesznek az I5-nek, csak kár, hogy az I5-nek meg jobb lesz az ára...
6 magos lesz AMD-től is jóval olcsóbban. Csak nem tudni hogy mennyire versenyképes.
Az AMD 6magisairól azt olvastam hogy a core i7 920 ellenfeleinek szánják! ezt a 6magos core i7et meg se foglya közelíteni..😀, dehát nem is 250-300ezerbe fog kerülni..😆
jogos. az intel dupla annyi szálon dolgozik ahány magja van. az amd-nek arre csak egy fegyvere lehet: vagy elkezdi dupla annyi szálon és nagyobb L3-al gyártani a processzorait, vagy duplaannyi magot belesüllyeszteni a lapkába(már ha belefér)
6 magos lesz AMD-től is jóval olcsóbban. Csak nem tudni hogy mennyire versenyképes.
Az AMD 6magisairól azt olvastam hogy a core i7 920 ellenfeleinek szánják! ezt a 6magos core i7et meg se foglya közelíteni..😀, dehát nem is 250-300ezerbe fog kerülni..😆
Így van.
Itt felesleges elvakult FAN-nak lenni, mindig ad ki a másik jobbat - emiatt kialakulhat árverseny.
Most az AMD van szerintem jobb helyzetbe árak terén, emiatt sokan választják az AMD-s platformot.
szerintem manapság mindkét gyártó jó procikat gyárt!pénztárca függő ki melyik mellett dönt! jeleneleg az AMD tokozások mivel kompatibilissek egymással így jobb választásnak tűnnek! intel oldalon az 1366-os tokozásban látok jövőt ahoz viszont rettetően drágák még a procik és egy átlagos Gamernek nem is kellenek ilyen GPU-k a játékok futtatásához, inkább egy erős VGA aztán mehet is!
Szóval én egyik oldalon sem foglalnék igazából helyet! persze mindig is lesznek elvakult Intel vs AMD forever fanok 😆, de aki igazán jót akar magának az nem fásul be egyik gyártó részére sem, hanem nyitott marad!
Jah, intel mindenben jobb persze. Kivéve a kitartásban. 4 évig sem bírta, míg a volt másik gépen egy sokkal gyengébb AMD simán bírta 7-8 évig. Most is AMD van, semmi pénzért nem vennék Intel-t.
szerintem a procitól annyira eszméletlenül nem függ sok minden. régen (nagyon régen) 800Mhz-es Intel Pentium III -al játszottam a GTA:SA(minimál igény 1,2 Ghz)-t, szépen vitte csak a fránya geforce 2 nem szerette. Most AMD Athlon XP 2200+ 1.8 Ghz -m van, kijátszottam vele a Medal of Honor Airborne(minimál igény 2,8Ghz) -t, gyakorlatilag szaggatások nélkül. Szal mind a kettő tudja hogy mi a dolga. De az alacsonyabb ár miatt mégis inkább az AMD.
AMD vs. Intel kérdésen nem érdemes összeveszni, mivel mindegyik minőségi, és jó termékeket ad el.
Az intel egy kicsit hamarabb kezdte(eleinte az AMD másolta őket), de szerencsére ma már más úton járnak, és itt találom jobbnak az AMD-t, főleg a foglalat miatt.
Meg szeretem hogy lehet "bütykölni" az AMD procikat(értem ez alatt a négymagosítást).
Az AMD-nek megvannak a korlátai, míg az INTEL a komolyabb felhasználók igényeit is szem előtt tartja, igaz nem túl olcsó árat kell érte fizetni, de a pénzedért brutál teljesítményt kapsz. AMD és INTEL között a különbséget az alaplap és a proci ára adja. Ha ezt a különbözetet kibírjátok, akkor minden jó.
CPU leterheltség: 30 % vagyis nevetségesen alacsony
Ez a durva
[LINK]
[url]http://ipon.hu/hir/80_magos_processzor_2_teraflop_pal!/609[/url]
48 mag azért ez nem semmi!!
Az amd meg volt lejjebb is
[LINK]
Érdekes hogy az nVidia nincs a listán!..és a SAMSUNG-ot sem gondoltam volna hogy a 2.!
De Intelnél az i7-es odavág nagyon 😆
Intel mindig is verte AMD-t. Valamikor nagyon, valamikor kicsit 😃. De intel mindig is jobb volt procikba.
Igen, de az AMD kicsit késöbb kezdte, még az elején az intel architektúráját másolta 😃
Az intel 1milliárd eladott, az amd 500millió eladott procinál jár.
de a hozzászólásod első részével egyet értek
nekem AMD-m van, de lekopogom, imádom, mert tökéletesen működik 😀
chache-ben biztos hogy nem vezetnek, max cache-ben.
De én az AMDére szavazok és az a ATI Radeonra!
[LINK]
Nem kis darab! 😆
jó nagy darab. kb 22000 hatmagos AMD Opteron és 8000 négymagos AMD Opteron dolgoik benne.
Ó és még valami. Az Intel kb 2 hete dobta piacra az új hatmagos Xeont. Erre itt az AMD fegyvere:
[LINK]
[LINK]
Nem kis darab! 😆
hát nekem 965-ös Phenomom van de az az igazság a core i7 920as közelében sincsen!játékoknál egyenlő maximum a dolog, de ott meg a VGA dönti el! egyéb alkalmazási területeken a core i7 igazából eléggé veri!
Persze akinek mondjuk nem elég erős egy 965-ös Phenom hát az nme tudom mit akar😀
amúgy én ellenfélnek inkább a q9650-et mondanám, vele van egy szinten!
http://tv.gamestar.hu/video/online-melyviz-marcius-extra-kiadas
jogos. az intel dupla annyi szálon dolgozik ahány magja van. az amd-nek arre csak egy fegyvere lehet: vagy elkezdi dupla annyi szálon és nagyobb L3-al gyártani a processzorait, vagy duplaannyi magot belesüllyeszteni a lapkába(már ha belefér)
http://tv.gamestar.hu/video/online-melyviz-marcius-extra-kiadas
Itt felesleges elvakult FAN-nak lenni, mindig ad ki a másik jobbat - emiatt kialakulhat árverseny.
Most az AMD van szerintem jobb helyzetbe árak terén, emiatt sokan választják az AMD-s platformot.
Szóval én egyik oldalon sem foglalnék igazából helyet! persze mindig is lesznek elvakult Intel vs AMD forever fanok 😆, de aki igazán jót akar magának az nem fásul be egyik gyártó részére sem, hanem nyitott marad!
Az intel egy kicsit hamarabb kezdte(eleinte az AMD másolta őket), de szerencsére ma már más úton járnak, és itt találom jobbnak az AMD-t, főleg a foglalat miatt.
Meg szeretem hogy lehet "bütykölni" az AMD procikat(értem ez alatt a négymagosítást).
CPU leterheltség: 30 % vagyis nevetségesen alacsony