Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsivko avatar
Ha lenne mivel játszani....
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát ha van miből fizetni, úgy könnyű. 😆
0
0
0
0
zsivko avatar
Nálunk kb. 20% olcsóbb az áram, de a gép átlagos összfogyasztása 500-600W
0
0
0
0
Ironmask avatar
Köszönöm szépen!Akkor az én tápom kevés 450-es csak!
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Ironmask
Minden videókártya honlapján írják hogy mekkora tápot ajánlanak hozzá...

[LINK]

Requirements :

Minimum of a 400 Watt power supply.
0
0
0
0
Ironmask avatar
Még egy kérdés ennek a kártyának mekkora táp kellTudom szar kártya, de kíváncsi vagyok elég lenne e neki a tápom.

http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/evga/geforce-gt-740-superclocked-4gb-gddr5-128bit-pcie-04g-p4-3748-kr-p234167961/
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
713W ?! azt a b*** k*** életbe ! 😲

Villanyszámla kemény lehet nálatok. 😂

ja most nézem Bulgária, akkor van ott lóvé mi?
0
0
0
0
zsivko avatar
Az én HD7990-m sokkal többet zabál mint 375W. Rise of Tomb Raider alatt(picit húzva) 713W zabált az egész rendszer.
0
0
0
0
Hunork avatar
TheXperia: csak GTX1060 lenne értelmes csere, vagy a másik oldalról egy RX 470. 1050Ti ennél a két kártyánál felejtős.
Különbség? 270X: 40% körül, és átlagosan, míg a 380X esetében 30% körül. Minden az adott programtól, játéktól függ.
Itt van két videó: [LINK] és [LINK]
0
0
0
0
TheXperia avatar
Hali 😀
R9 270X vagy R9 380X-et megéri lecserélni 1050Ti-re vagy 1060ra?
Mennyi különbség lenne?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Ennyiért rx460 2gb-t is kapsz,ami mérföldekkel jobb annál a sz@rnál
Az a táp nehezen elfogadható, de szerintem ideiglenesen nem lenne vele gond, aztán cserélheted egy tizenezres minőségibb darabra
0
0
0
0
Ironmask avatar
Egy kérdés most jelengeg egy GT730 2GB DDR3-mas kártya van a gépembe!És gondolkodtam. hogy le cserélném, de egyenlőre,csak egy GT740 2GB DDR5-re gondolom, hogy erősebb kártya a GT730-nál a 740-es.Tudom majd jönnek a reagálások, hogy vegyek jobbat.
De most erre van keretem, de a fő kérdés, hogy a GT740-hez elég a 450w-os gagyi DELUX nevű tápegységem?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Akkor most kinek higyek? :/
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Az világos hogy erős, ekkora fogyasztás mellett szép is lenne ha nem... 😆
0
0
0
0
TheXperia avatar
HD7990 a maga idejébe amikor megjelent tarolt. Visz mindent maxon 😀 Mai napig nagyon erősnek számít!
0
0
0
0
hashimoto avatar
Teljes kihasználtság alatt akár 498W-ot is megeszik. De cserébe g.cierős 😃
GTX 980 is 320W körül van amúgy.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
HD7990 ... gógli azt írja képes akár 375 Wattot is fogyasztani. Ez csak vicc, ugye? 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
MSI kimaradt. Annak is jó hűtői vannak.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hát, nálam is Windforce 3X van, kihasználtság alatt egy akrapovic kipufogót megszégyenít, kerreg, ezmellé pedig nem párosul olyan hőfok, amit ettől a zúgástól elvárna az ember.
Gigabyte-ot kerülném,
EVGA, Gainward, Sapphire-t pedig ajánlom, a legjobbak.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Semmi gond nincs a Giga kártyákkal. Nekem egy GTX 670 Windforce 3X-em volt, szinte hangtalanul tette a dolgát s a GPU hőmérséklete is mindössze ~65 fok volt.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Üdv! Ne nézz hülyének,de még mindig meg van a gigának az a régebbi problémája hogy nagyon melegednek (más kiadókhoz képes +10-15 fokkal) nagyon hulladák minőségűek és zúg és hangos a venti?
rx 460-rol lenne szó 8 ezerrel olcsóbb mint az asus. Én 2012-ben hallotam ezt nagyon sok embertől azóta félek gigabiteot venni. Még mindig így van?
Köszi előre is 😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Gyerekek, eddig úgy voltam vele, hogy eladom a HD7990-em, de miután megkaptam a DX12 támogatás és CF-t, második életet él ez a kártya. Hát valami bitang teljesítményre képes még 4év után is.
A 3dmark nem távpont a CF\SLI esetében. Ha azt nézném már rég kidobhattam volna.
FullHD és Ultra beállításokhoz az én gépem még így sem izzad meg.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Helló srácok. A videókártyám kicsit lóg a gépházban. Okozhat ez bármiféle gondot?
0
0
0
0
Hunork avatar
BazsaG666: akkor örülünk! 😂
0
0
0
0
KolbaszUr avatar
Megoldódott a problémám, az volt a baj, hogy nem írtam oda az nvflash mellé, hogy 64. De sehol se írták ezt az infót...
0
0
0
0
Hunork avatar
BazsaG666
Ezt nézd meg, magyar leírás, így biztos menni fog! [LINK]
0
0
0
0
KolbaszUr avatar
Sajnos nincs hozzá :/ de azért köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
Hunork avatar
Nekem a Gigabyte saját programja volt meg. Nincs a kártyádnak saját programja erre? Értem ez alatt, hogy a gyártótól? Nem akarlak összezavarni, ezért kérdem. Én már AMD fronton ügyködök, de korábban a kártyám honlapjáról szedtem le a programot és az új Bios-t is.
0
0
0
0
KolbaszUr avatar
Ezen az oldalon találtam ezt, hogy hogyan kell csinálni, de ez a mód nekem valahogy nem megy: http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2288384/upgrade-gpu-bios.html

Vagy te melyik programot használtad anno?
0
0
0
0
Hunork avatar
Ez nekem új. Beírni??? Én megmutattam a szokásos módon anno Fájl / Open / Select vagy valami hasonló...
0
0
0
0
KolbaszUr avatar
Elindítottam az Nvflast és oda be kell írnom azt, hogy nvflas és utána az új bios nevét na de a probléma ott kezdődik hogy semmit se tudok beírni oda.
0
0
0
0
Hunork avatar
BazsaG666: olyan, mint az alaplapi frissítés. Utoljára egy Gigabyte kártyánál csináltam. Program elindít, a File menüpontban lementeni az aktuálisat, majd ugyanitt a frissítés és megmutatni, hol van a file. De ez 2 éve volt, azonban nem hiszem, hogy ez nagyon megváltozott volna.
0
0
0
0
KolbaszUr avatar
Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy hogyan lehet a videokártya biosát frissíteni? Letöltöttem az Nvflash programot és a kártya legújabb biosát és hiába nézem a neten lévő bemutató videókat, hogy hogyan kell csinálni, de nem sikerül. Akinek van tapasztalata, hogy hogyan mit azt megköszönném! A kártya típusa GTX 1070.
0
0
0
0
Hunork avatar
Blade890: a válasz a szokásos 😀 DX12 és Vulkan API alatt az RX470, amúgy meg az 1060 az erősebb. És néha még pluszban nagyon játékfüggő. (milyen motor alatt) Itt egy videó, igaz MSI kártyák, de azt hiszem mindent láthatsz: [LINK] Ha nagyon szöszölünk, akkor azt lehetne mondani, hogy az RX időtállóbb megoldás. (De ha van türelmed, és lesz plusz money, akkor egy RX480 lenne a legjobb választás.)
0
0
0
0
no avatar
Gigabyte RX 470 4GB G1 Gaming VS Gigabyte Geforce GTX 1060 3GB melyik kártya az erősebb?
0
0
0
0
Hunork avatar
SPACEBAR
Hát az Arctic csinált, náluk rendelhető, de 60 euró az ára. Egy ilyet kéne beszerezni használtan: [LINK] De nem értem, hogy a bordák nincsenek, csak venti? Ez érdekes, mert egyben van ez az AC hűtés...
Vagy marad a PC bontók felkeresése.
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
hd6970 hűtésével szerencsétlenkedek, ac twin turbo ii van hozzá.. hűtőbordák viszont nincsenek, honnan tudnék hozzá jutni, hogy ne melegedjen a kártya?
0
0
0
0
TheXperia avatar
troger: Az asztalaimba ugyanilyen gépházam van mint neked. Le van véve az oldala az tökéletes hűtést kap 😀 Feleslegesnek tartom én a ventilátorok beszerelését. Megoldottam én egyszerűen. 😀
0
0
0
0
troger avatar
Remélem is😀 Már csak azon agyalok hogy a tápomon vannak e megfelelő csatlakozók azt a nagy izgalomba elfelejtettem le ellenőrizni.
Sebaj a puding próbája az evés 😃 Ráérek görcsölni rajta ha majd nem tudok életet lehelni a masinába 😜
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
troger:
Hasítani fogja a levegőt 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nem lesz semmi féle visszafogás.
0
0
0
0
troger avatar
Na végre eljött ez a nap is.....
Megrendeltem az új cumókat a gépembe, jövőhét szerda fele már száguldozni fognak a bitek 😜
Alaplap: MSI H97 GAMING 3
Videókártya: MSI GeForce GTX1070 GAMING X 8GB (DDR5 256bit PCI-E)
Memória: Corsair DDR3 16GB/1600Mhz C9 KIT Vengeance Pro (CMY16GX3M2A1600C9)

Remélem megfelelő körülményeket biztosítok a videokártyának hogy jól érezze magát a gépembe és ki tudja hajtani magát😀

Szerintetek mindent figyelembe véve van valami ami vissza fogja fogni a videokártyát?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
tradash999: RX 480 4GB

[LINK]

82500Ft-ért egyébként van Cole-nál MSI 1060 6GB is ha az szimpatikusabb.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Hali,VGA-t szeretnék vásárolni amire 80. 000 a keret de egyszerűen nem tudok választani olyan a választék eddig 1060 3gb volt a választásom de most olvasom, hogy kevés lesz a vram-ja. Valaki tud jobbat?
0
0
0
0
Puffin avatar
Atti22: működne a kártya ha normális táp van a gépben. DE semmi értelme nem lenne olyan proci mellé betenni! Semmivel sem lenne gyorsabb a gép.
0
0
0
0
Atti22 avatar
üdv mindenkinek!

kérdéssel fordulnék az orákulumok felé. tervezem a videókártyám cseréjét ( az asus titusz gépben), és szeretném a lecserélt videókártyát szüleim gépébe tenni. kérdés az, hogy ez megoldható-e? van-e értelme? szüleim gépe
cpu: intel celeron 440 2000 mhz
alaplap: asus P5GC-MX
alaplapi lapkakészlet: intel lakeport-G i945GC
videókártya: intel 82945G Express Chipset family
ssd-t tettem már bele, azzal gyorsabb lett, de valahogy nem az igazi. nem szeretnék semmi egyebet költeni rá, és újat sem tudok venni, csak az a kérdés , hogy a gtx 650-vel müködne-e?

köszönöm a válaszokat: üdv: Atti
0
0
0
0
Hunork avatar
csuz-li: na látom, most olvastam utána, hogy rájuk álltak. Nem semmi. 😲 Mondjuk nekem tetszik a dolog 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
VeresAdam: Pedig technológiailag fordítva van. Nem az AMD megy az Nvidia után. AZ AMD, ahogy Hunorok is írta, előre fejleszt, míg az Nvidia követi a fejlesztéseket. Utóbbi még mindig az utolsó felvásárlással megszerzett tudást használja, pofozgatja, míg az AMD saját architektúrát fejlesztett, ami mostanra ért be, mert most érte utol a szoftverek világa. Emellett szoftveresen is kutat, például az általa létrehozott Mantle az alapja a Vulkan-nak. Az Nvidia semmi úlyat nem alkotott az utóbbi pár évben. A legújabb 10xx-es szériája két előző széria összegyúrása. Gyakorlatilag visszatettek a Maxwellbe olyan Fermis tulajdonságokat, amiket anno a "fogyasztáscsökkentés oltárán" beáldoztak. Viszont tényszerűen ők uralják a felső kategóriát a fent említett felvásárláskor megszerzett technológia okán.

Hunork: Igazából a Maxtor sem "létezik" önálló fejlesztőként a szó klasszikus értelmében: AMD-t használ alapnak.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Andris18: Hunork-kal egyet értek. Az nvidia - amd olyan, mint az intel - amd. (persze nem teljes egészében). Játékok alatti tesztekben jobb az nvidia + intel páros, mint ami csak amd. Ha szavaznom kéne az Nvidiát választanám. Nem csak azért, amiket látok, de sajnos nem tapasztalok, mert amd-m van, hanem, mert ha megnézel akár csak egy 750Ti-t.. sugárzik róla, hogy ez tud valamit. A zöld nvidia logo számomra a nyers energikus erő, az amd pedig egy már felfedezett erő feltüzelése. Ezért is tartom úgy, hogy az amd követi az nvidiát. Bár most próbálgat feltörni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció