Túlmelegszik a gép mit tegyek?
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK] 4.5GHZ
Nah találtam képeket:
[LINK]
[LINK]
Melegedett azért, persze hozzá kell tenni, hogy az IBT sokkal jobban befűti, mint egy játék pl.
Jah tudom 😃 olcsó fajta.
És mond hány fok volt terhelés alatt?
madchief: nem melegszenek túlzottan ezek a procik, az én E5200-met simán hűtötte a TX2 4ghz-en. 3,3Ghz-en passzívan is simán. 😀
madchief: Cooler Master Hyper TX2
nyáron meg leveszem a burkolatot (3 oldalas)
és 2 ventit odateszek.
ha 1 oldalas a burkolat akk is elég a 2 venti csak ugy rakd hogy mind kettö kicsit oldalasan és egy irányba fujják a gépet.
😀
Köszönöm!
A fényképet ne nézétek a profilomban a gépház belselyéről mert azóta változtak odaben a dolgok majd csinálo kúj képet valamikór de addig is itt van egy általam készitett kép a ventilátorok irányáról és elrendezéséről
http://kepmegosztas.com/kepek/136/
Én úgy oldottam meg a hűtésemet a CoolerMaster 430 házban, hogy:
12 centis venti- előről- befelé
12 centis venti- oldalról- befelé
12 centis venti-hátul-kifelé
plusz egy Cooler Master Hyper TX3 processzorhűtő, ami a venti elhelyezés miatt rendszerhűtőnek is jó.
Ha lesz rá pénzem-most nincs erre-, akkor bővül a téma egy Nexus DiskTwin hűtéssel is hdd-re. ennyi 😀
A táp elbírja? Mennyit eszik a gép? Nem mérted?
12 centis venti- előről- befelé
12 centis venti- oldalról- befelé
12 centis venti-hátul-kifelé
plusz egy Cooler Master Hyper TX3 processzorhűtő, ami a venti elhelyezés miatt rendszerhűtőnek is jó.
Ha lesz rá pénzem-most nincs erre-, akkor bővül a téma egy Nexus DiskTwin hűtéssel is hdd-re. ennyi 😀
az jó akkor lehet elmegyek a procival 3.5ghz-ig 😃
és csak úgy kérdezem mi volt rosszul beállítva/mit kellett át állítani?😀
nem volt bekapcsolva a thermal monitor (ha magas a hőmérséklet visszavesz az órajelből)
és a legfontossabb, hogy a C-state tech ki volt kapcsolva tehát a processzornak minden egyes része mindig (még ha nem is kellett használni) be volt kapcsolva és működött. Mind a 4 mag, stb...
és csak úgy kérdezem mi volt rosszul beállítva/mit kellett át állítani?😀
nem tudjátok, hogy mi baja lehet a procimnak?
mert játék közben 85-90 °C fokra is felmelegszik...intel celeron D335
sokan mondták, hogy csoda, hogy nem égett még szét...normál állapotban 65-70 fokos, nem húztam rajta semmit
nekem 2 ventilátorom van a gépben, az egyik a videokártyán a másik a gépház oldalán, nem kéne, hogy valami hűtse a procit is?
Én jelenleg egy Intel Pentium 4 530 tesztelgetek ... 😎
Hát az is felforr rendesen játszódás közben ...
Szerintem próbáld meg az újrapasztázást és a takarítást (hűtőbordákat domestosos szappanos vízzel mosd el és ha illeszted össze rakj rá egyenletesen pasztát)
Bár lehet , hogy a végét járja a processzorod , de egy 70 fok Intel ref hűtővel az természetes ...
holnap kipucolom 😃
Hát attól függően , hogy milyen házad van (hermetikusan lezárt😆😉
Egészséges dolog 2-3 havonta szét kapni és megpucolni alaposan .
Legalábbis én takarítgatom ilyen időközönként !
sokan mondták, hogy csoda, hogy nem égett még szét...normál állapotban 65-70 fokos, nem húztam rajta semmit
nekem 2 ventilátorom van a gépben, az egyik a videokártyán a másik a gépház oldalán, nem kéne, hogy valami hűtse a procit is?
Szerintem próbáld meg az újrapasztázást és a takarítást (hűtőbordákat domestosos szappanos vízzel mosd el és ha illeszted össze rakj rá egyenletesen pasztát)
Bár lehet , hogy a végét járja a processzorod , de egy 70 fok Intel ref hűtővel az természetes ...
holnap kipucolom 😃
tomtiraz: Légy szíves, ne írj dupla hozzászólást, használd a Szerkesztés gombot! Köszönöm!
Rendben, bocs!
medal of honor 2010 alatt a hőfokok:
alaplap36
cpu1 51
cpu2 52
mcp 67
aux 55
gpu 35
hdd 31
A gondom, hogy bizonyos játékoknál eredeti, tört vegyesen, egy negyedóra játék után egyszerűen lefagy a gép. Ez abban nyilvánul meg, hogy a monitor no signál,a gép még megy legalábbis a ventik meg elől a ledek, de a op rendszer már nem jön be csak a restart segít.(játék amin jön a hiba:nfs hot pursuit 2010 tört,medal of honor 2010 eredeti, black site eredeti, james bond bloodstone tört. Amin nem: crysis, call of duty black ops,bioshcock 2,battlefield bad company2.
A gép adatai:asus m2n x plus,amd athlon 64x2 4800+2500 MHz2 giga ram, ati 4670 512 MHz, Chieftec arena 405w.
A hőfokot everestel néztem:
Alaplap 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 32 °C (90 °F)
1. CPU / 2. mag 33 °C (91 °F)
MCP 62 °C (144 °F)
Aux 33 °C (91 °F)
GPU dióda (DispIO) 31 °C (88 °F)
GPU dióda (MemIO) 30 °C (86 °F)
SAMSUNG HD200HJ 28 °C (82 °F)
Hűtőventilátorok
CPU 2206 RPM
GPU 15%
Feszültség értékek
CPU mag 1.12 V
+3.3 V 3.30 V
+12 V 12.54 V
VBAT telep 3.06 V
20 perc Stabilitásteszt közben:
Alaplap 34 °C (93 °F)
1. CPU / 1. mag 56
1. CPU / 2. mag 58
MCP:66
AUX:52
SAMSUNG HD200HJ 32
Igazából az MCP ami magas ha jól gondolom, mire jó az? Tegyek elé egy ventit?
Egyszer ennyi, talán valakinek van valami ötlete.
Előre is kösz!
Thermaltake T3000 R14AN01
Vagy ha nem, akkor milyet szerezzek? A proci már most is 93 fok :/
Sziasztok! Milyen chipset hűtőt vegyek rá? Tudtok ajánlani ami jó?Nem tudom milyet vegyek. Egyébként már 115-öt ír ki az alaplapra. Ez egyre többet ír.
Egy rendszerhűtő ventilátor is megteszi, am milyen időközönként takarítod a géped, mert lehetséges egy kis por, ami növelheti a hőmérsékletet.
Nekem bevált a 60fokos CPU bol lett 23 😆 😆 😆
hány fokig mehet ki a proci? amennyi még tűrhető?
processzor függő, de 60 fok fölé nem nagyon ajánlatos engedni főleg nem tartósan.
Pár milliméterrel mellé.
De 100 fokon eléggé megpuhul a műanyag, de most nem aza lényeg már megint mit mondtam, hanem 1xűen nem lehet 100 fok az alaplap