Milyen merevlemezt vegyek?

Szerző: Kmisi99, 2009. July 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok! Az a helyzet hogy én nem nagyon értek ezekhez, hogy SSD vagy HDD, melyik a jobb stb. Milyen merevlemezt ajánlotok (nem tudom hogy hdd vagy ssd)? Feltételek: SATA, 320-500GB(ennyi is bőven elég nekem mivel nem nézek filmeket)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Cooley írta:
Kmisi99 írta:
Egyáltalán nem rossz. Semmivel nem rosszabb a halálozási rátája mint a WD nek vagy akár melyiknek.

Ezt cáfolnám az 1év alatt elfogyasztott 6 Samu vinyómmal. WD-m meg Seagate-m még sosem ment tönkre, pedig valahol van még egy 631MB-os Seagate-m is. Meg a WD Black illetve afeletti vinyóira sem poénból adnak 5 év garit. Meg talán Maxtor vinyóm volt még, azzal nem tudom mi lett, de azt a céget már úgyis felvásárolta a Seagate. 😀 Valamint az sem poénból történt, hogy a Samsung 3 éve kivonult a HDD piacról, azóta talán már az a részleg is a Seagate kezében van.

Mindig ezt a 6 ot hozod fel példaként. Mindenkinek volt már szar szériája. A seagate nek is volt olyan nemrég ami rendszeresen halálozott el. De azt is javították.
0
0
0
0
ximo avatar
ProMaXuS írta:
Nem tom mit csináltok ti a Samsung HDD-vel,de nekem bírja rendesen. Egyébként nem tudom,de lehet A HD502HJ tartósabb mint a többi,de mind1,nekem tökéletesen megy már majdnem 2 éve.

Nekem is volt, ameddig garis volt jól ment miután lejárt a garanciája egy hónapon belül tönkre ment és minden adatom menthetetlenül elveszett, szóval ez csak egy vélemény, de ha HDD akkor WD!
0
0
0
0
Cooley avatar
ProMaXuS írta:
Nem tom mit csináltok ti a Samsung HDD-vel,de nekem bírja rendesen. Egyébként nem tudom,de lehet A HD502HJ tartósabb mint a többi,de mind1,nekem tökéletesen megy már majdnem 2 éve.

Volt, aki azt mondta, hogy már 8 éve használja. Vannak jó darabok. Nálam 6 beszart, és nem más alkatrész okozta a hibáját, mert egy WD vinyó azóta is megy abban a gépben hibátlanul. Azóta nálam a Samu HDD-t megkapták a "szar" titulust, soha a büdös életbe nem vennék olyat. Mondjuk lassan úgyis elfogynak a maradékok, aztán végleg eltűnnek a piacról. 😀
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Kmisi99 írta:
Egyáltalán nem rossz. Semmivel nem rosszabb a halálozási rátája mint a WD nek vagy akár melyiknek.

Ezt cáfolnám az 1év alatt elfogyasztott 6 Samu vinyómmal. WD-m meg Seagate-m még sosem ment tönkre, pedig valahol van még egy 631MB-os Seagate-m is. Meg a WD Black illetve afeletti vinyóira sem poénból adnak 5 év garit. Meg talán Maxtor vinyóm volt még, azzal nem tudom mi lett, de azt a céget már úgyis felvásárolta a Seagate. 😀 Valamint az sem poénból történt, hogy a Samsung 3 éve kivonult a HDD piacról, azóta talán már az a részleg is a Seagate kezében van.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
samsungot inkább ne. ssd-be samu, hdd-be wd. Hdd-be nagyon rossz a samsung, ritka a jó példány
0
0
0
0
madchief avatar
ProMaXuS írta:
Csendes,és nem melegszik nagyon.

Mint 1 tökéletes barátnő 😂😂
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Csendes,és nem melegszik nagyon.
0
0
0
0
madchief avatar
ProMaXuS írta:
Nekem Samsung HD502HJ és tökéletesen meg vagyok vele elégedve,igaz már nem rendszer-hez használom,de nagyon jó kis winyó. 😉
7200-as RPM-je van,8,9 ms,16 MB puffer, SATA-300+NCQ

Hangilag milyen?
Mostanim megnyitom a facebook-ot és 1 percig annyira zúg szoba másik végéből hallom
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Nekem Samsung HD502HJ és tökéletesen meg vagyok vele elégedve,igaz már nem rendszer-hez használom,de nagyon jó kis winyó. 😉
7200-as RPM-je van,8,9 ms,16 MB puffer, SATA-300+NCQ
0
0
0
0
madchief avatar
Egy új HDD-t szeretnék menni mert a mostani már stropa...
Milyet lenne szerintetek érdemes venni?
Max 500GB gondolnék és viszonylag olcsó , de megbízható legyen
0
0
0
0
Devis avatar
ő úgy értette h ma már nem érdemes hdd-t venni, hanem inkább ssd-t.

koboldozat: 5400rpm elég lesz, sztem wd-től nézz valamit, caviar green teljesen jó adattárolásra.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
WackoSheep írta:
manapság csak SSD!

1TB os SSD? 😃 😂 elég jó árban vannak tényleg
0
0
0
0
koboldozat avatar
Milyen HDD-t ajánltok 1TB-ba adattárolásra.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Köszi a válaszokat 😀
0
0
0
0
Sanchez avatar
Szerintem i p o n és házhozszállítás, még így is olcsóbban kijönnél.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv.
Vinyót szeretnék venni, de nem tudom honnan vegyem.
Valaki tud olyan üzletet szolnokon, vagy webshopot ahol olcsón lehet kapni vinyókat ?
0
0
0
0
DeXHerO avatar
lenne egy kérdésem hogy ha IDE-csatlakozos vinyot rá dugom az alaplapra akkor még ugyan úgy a másikról(sata) fútt a win7 , és ezt adat tárolásra bírom használni ?
0
0
0
0
Takashi avatar
Vigilante írta:
Samsung SpinPoint F3 1TB 19.500-ért és ***a lesz! 😀 [LINK] 64-es ből nem vágok jót. de árgép.hu-n keresgélhetsz. 😀

Köszönöm a válaszod.
0
0
0
0
Bicike avatar
Bocsi, lemaradt a HDD előtt az, hogy külső.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
wichester és hdd ugyan az
0
0
0
0
Bicike avatar
Valakinek van eladó IDE csatlakozós winchester?
De HDD is jó USB 2.0-ás.
P.Ü.-ben írjatok.
Dávid
0
0
0
0
no avatar
smmatyi írta:
Üdv.

Melyik a megbizhatóbb?

Samsung, Western Digital, vagy a Seagate?

Western Digital Caviar Black 1TB_7200rpm_64Mb_sata3 26k

Régen ilyenen volt a rendszerem, nagyon gyors, megbízható.😀
0
0
0
0
Vigilante avatar
Samsung SpinPoint F3 1TB 19.500-ért és ***a lesz! 😀 [LINK] 64-es ből nem vágok jót. de árgép.hu-n keresgélhetsz. 😀
0
0
0
0
Takashi avatar
Hát maximum 26ezerért ilyen paraméterekkel:
cache memoria: 64 Mb de ha nincs akkor 32 Mb is jó de inkább 64 Mb
fordulat: 7200 rpm
1TB és főként adat tárolásra kell.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ilyen nem igazán van mindegyik jó gyártó és mindegyiknek vannak hibás rossz szériái. Minden hdd nek a bizonyos százaléka alapból hibás. Inkább írj egy árat és írd le hogy mire kell pl adat tárolás vagy rendszernek.
0
0
0
0
Takashi avatar
Üdv.

Melyik a megbizhatóbb?

Samsung, Western Digital, vagy a Seagate?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk nekem mind1. Csak nehogy füstölögjön a laptop a kezedben. 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Folyamatosan nem megy úgy. 5 ezret nem adok egy normális laptop hűtőért 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezért kell ilyen laptop hűtőt venni. Azért nem egészséges neki, ha folyamatosan közel 60 fokon megy.
0
0
0
0
niteforce avatar
Mondjuk az ilyen vinyók, meg a laptop vinyók amúgy is forróbbak amiatt, hogy be vannak zárva egy akkora helyre mint maga a lemez.
Nekem most a vinyóm (160-as seagate 5400rpm) a notiban 43 fokos, de volt már 59fokos is. Ez velejárója az ilyeneknek. Magas értékek, nem jó ha ennyi, de nem kell ettől sem megijedni
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ez mocskos sok. Hát milyen házba van? Mobilrack? Mert akkor ja szedd ki. Már 45 fölött is sok.
0
0
0
0
Master Killer avatar
https://kepfeltoltes.hu/120712/hdd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

65°C ? 😲

Külső vinyó, lehet ezzel valamit csinálni? Szedjem ki a házából?
0
0
0
0
niteforce avatar
köszi, de korrektek voltak, és rendben kicserélték! 😀
i pon-t innen is ajánlom 😀
0
0
0
0
Master Killer avatar
niteforce: Ha esetleg nem csrélnék ki, próbálkozz a HDD Regenerator nevű progival, nem biztos, hogy kijavítja a szektorokat de legalább letiltja, kevesebb helyed lesz ugyan a vinyón de tökéletesen fog működni.
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
Nincs olyan távol az üzlet, nem postázgatok. Remélem korrektek lesznek, és nem hetekig ülnek a HDD-n, addig kb egy játékot nem tudok feltenni.

Hát én egy szar üzletben vettem és direkt kóstolgatnak már 2x vittem vissza a winyót de mindig vissza adják azzal, hogy jó!
De legközelebb már a panaszkönyvet fogom kérni! 😆
Sok sikert a szervizhez!
0
0
0
0
niteforce avatar
Nincs olyan távol az üzlet, nem postázgatok. Remélem korrektek lesznek, és nem hetekig ülnek a HDD-n, addig kb egy játékot nem tudok feltenni.
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
Thomech írta:
niteforce írta:
nekem meg pont a WD szarakodik 😕
lehet kifogtam egy szart.
Egyszer nem indult az OS mert elvesztett valami boot-fájlt. Akkor került át a samsungra a rendszer. Azóta is tökéletes az a samsung.

Hát WD vel még nem volt dolgom! De ha garis akkor minél hamarabb vidd vissza! 😀
És az a HD sentinel kép, nagyon rossz értékeket mutat, a 12% már arra se elég hogy tároljon rajta az ember! 😕

Átmentettem az adatokat a másikra, írtam egy mailt az i pon-nak 😕

Hát csak eléggé időigényes lesz a dolog fel küldöd ők meg nézik, hogy biztosan hibás-e ha igen fel küldik a gyár szervízébe ők is megnézik küldenek egy cseredarabot, azt el küldi az i pon, meg én úgy tudom, hogy a posta árát is vissza kapod! 😀 De ez nem hiszem, hogy 1 hét alatt menni fog nekik! 😊
0
0
0
0
niteforce avatar
Thomech írta:
niteforce írta:
Egyszer nem indult az OS mert elvesztett valami boot-fájlt. Akkor került át a samsungra a rendszer. Azóta is tökéletes az a samsung.

És az a HD sentinel kép, nagyon rossz értékeket mutat, a 12% már arra se elég hogy tároljon rajta az ember! 😕

Átmentettem az adatokat a másikra, írtam egy mailt az i pon-nak 😕
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
Kmisi99 írta:
Közérdekű közlemény. Nem alapozunk egy tapasztalatra. Ha több tízezer samsung hdd menne tönkre az oké akkor tényleg nem ajánlott viszont a samsung egy kiváló hdd márka csendesek a hddk gyorsak és jó az élettartamuk ellenben nincs olyan termék a világon amiből ne létezne gyári hibás darab amit épp te kifogtál.

Hát sajnos ezt nem csak én tapasztaltam, és ez nem csak egy vélemény és nem ki fogtam hanem tönkre megy, fél évig tökéletesen ment, aztán egyre rosszabb és rosszabb, most ott tartok, hogy a lassú olvasás írási sebesség miatt kékhalált dob játéknál, netezésnél, sőt kapcsoltam ki a gépet és még akkor is! És most azzal szenvedek hogy végre visszavegyék cseregaranciára! 😕 😊
Tehát jó HDD ik lennének ha nem mondaná fel sok a szolgálatot 1 év alatt! 😕
És hát itt van Cooley véleménye is ami igazol! 😊
Cooley írta:
Kmisi99: Nálam eddig összesen 7 darab Samsung vinyó ment tönkre, abból 6 darab egyetlen éven belül, sőt 2 már akkor szar volt, amikor először üzembe helyeztem őket, pedig mindet újonnan vettem. Pontosabban csak 1-et vettem, utána mindig garanciában cserélődtek. És a boltos is mondta, hogy a Samsung vinyókból viszik vissza a legtöbbet, bár náluk a 6 garanciális cserével toronymagasan vittem a prímet. 😃 Eleinte azt hittük, hogy az alaplapom gyilkolássza szerencsétlen vinyókat, de mióta a WD van abban a gépben, azóta nincs merevlemezproblémája a gépnek! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Kmisi99: Nálam eddig összesen 7 darab Samsung vinyó ment tönkre, abból 6 darab egyetlen éven belül, sőt 2 már akkor szar volt, amikor először üzembe helyeztem őket, pedig mindet újonnan vettem. Pontosabban csak 1-et vettem, utána mindig garanciában cserélődtek. És a boltos is mondta, hogy a Samsung vinyókból viszik vissza a legtöbbet, bár náluk a 6 garanciális cserével toronymagasan vittem a prímet. 😃 Eleinte azt hittük, hogy az alaplapom gyilkolássza szerencsétlen vinyókat, de mióta a WD van abban a gépben, azóta nincs merevlemezproblémája a gépnek! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem pl samsung rendszervinyóm majdnem 1,5 éve hibátlanul teszi a dolgát.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Közérdekű közlemény. Nem alapozunk egy tapasztalatra. Ha több tízezer samsung hdd menne tönkre az oké akkor tényleg nem ajánlott viszont a samsung egy kiváló hdd márka csendesek a hddk gyorsak és jó az élettartamuk ellenben nincs olyan termék a világon amiből ne létezne gyári hibás darab amit épp te kifogtál.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció