van egy msi rx 580 8gb armor videókártyám és mostanában vettük észre haverral hogy nekem sokkal forróbb a, kartya mint neki es kevesebb is az, fps, számom
pl most warface el játszunk és a menüben vagyunk neki van 280fps és csak 71 fokos
@Van Helsing 25: Alapjáraton még hagyján az a fok, de az is lehetne kevesebb. Nekem igaz 1060 van és GamingX verziós MSI, de alapjáraton 22-26 fok közt mozog, de terhelve sem megy nagyon 65 fok fölé.
ha beakarok lépni a thevr forumra akkor ezt irja ki
Sorry, there was an error authorizing your account. Perhaps you did not approve authorization?
2 hete simán betudtam lépni most mi lett vele??
a másik
jó pár játéknál vettem észre hogy gondok vannak mert ami havernak pl ARK vagy metro exodus stb... simán megy neki 60+ FPS el adig nekem csak 20-40 között ugrál
a gépünk majdnem ugyan az kivéve hogy neki
ryzen 2600, meg 8gb ram, és Gigabyte GA-B450 Aorus Elite lapja van
nekem ryzen 2700, 16gb 2x8, asrock fatal1ty x370 professional lap
a vga ugyan az msi RX580 armor driver ugyan az 19.9.2
@gyulazsolti: Biztos hogy ilyen 9 éves kormányt akarsz venni?
Az utóbbi biztos nem jó hozzá. Az első link meg egy vírus tanya... Valahonnan kell vadászni egy ezer éves drivert hozzá.
Haverom par honap es videokartyat akar venni, a kiszemelt egy RX 560 ( Azert, RX 560 mert nem kell kulon tapcsatlakozo 'PCI' - csatlakozo' nos es azzal a kerdessel bombazz engem hogy egy MSI A55M-P33 deszkan menne-e a videokartya?
Mivel az alaplapja csap PCI express 2.0-as, a videokartya pedig 3.0 ezert aggodik hogy megveszi es nem mukodne a kartya..
Jelenleg egy HD 6450 van a gepeben, mellette 8 giga memoriaval..
@roba1996: Wifi sebessége sosem garantált. Pontosan milyen eszköz ami fogja a router jelét? Mekkora távolságból? Falak, bútorok takarása is hatás lehet a rossz teljesítménynek, illetve a környezetedben lévő többi wifi jel is zavarhatja. Próbáld meg más csatornán használni az talán segít.
Btw.. Ha már tudod madzagon használni a netet miért tökölsz wifivel? Kábelen sokkal stabilabb minden.
@reszler112233: A router a ház "közepén" van a router pedig egy Huawei hg8245h wifit csak a telefonhoz használunk és az xbox hoz. Másik csatornára hogy tudom át tenni?
@roba1996: Én nem keresem ki neked mert elég hosszú és részletes leírás van a HGW-hez így javaslom olvasd át mert csatorna váltáson kívül lehet találsz benne más hasznosat is.:[LINK]
Viszont ha lehet, akkor az Xbox-hoz is inkább kábelt húznék wifi helyett, és már meg is lesz a teljes sebeség amit a neted tud.
Sziasztok! Szertnék a GTA V-el maximum grafikán játszani, de sajnos csak egy kb. 5 éves Asus laptopom van. (I5-5200U, nvidia geforce 920m 1gb, 8gram, win10 64bit). Ha szereznék hozzá egy asztali vga dokkolót+tápot, akkor azzal és egy középkategóriás vga-val meg tudnám ezt oldani? Dokkoló: EXP GDCV8.0 adapter, táp: Performance C 500 W XP 500 R 6 XN 042. Szeretném 50-60 körül megúszni, ha lehet. Köszönöm előre is!
@Mogyiapu: Én 1080p-ben játszom néha rajta egy rx580 8gb karival,de nincs minden maxon.Nem azért mert lehet hogy nem birná,egyszerüen csak nem vergödtem vel.Igy is sokkal szebb a graf,mint az r9 280X-el volt,ahhoz a karihoz képest mindent feljebb tettem,de nem a maxra,hisz igy is szép a grafika.Nem néztem milyen a táp amit linkeltél,de egy jobb táp 15k környékénn kapható,+ az adapter + vga,50-60 nembiztos hogy kijössz,ill én nem vergödnék ilyenekkel,nembiztos hogy jó lesz,ill a proci hogy elég erös lesz e hozzá.
Valamiért a PUBG-vel olyan gondom lenne, hogy miután letoltam 1 meccset, nem tölt be a játék vissza a menübe, csak egy töltőképernyőt ad be nekem, olyan üzenettel hogy connecting to server. Újra kell indítanom a játékot.
Amiket próbáltam:
Újratelepíteni a játékot/Leellenőriztetni a steammel
Újratelepíteni a windowst
Process Priority High sem segít
GameUserSettings kitörlése
üdv srácok! új számítógépet szeretnék otthoni használatra. böngészés torrentezés usb-ken való másolgatás.
ami a birtokomban van az egy 700 w-os fsp táp újszerű fél éves és 2 db samsung ssd sata 3 850 250gb és 850 1tb
amit hozzá vennék az 1db 8gb-os kingston memória 2400mhz később még egyet vennék ha kell
az alaplap az gigabyte b360m-ds3h ez a legszimpatikusabb mivel nvme támogatása is van
A GÉP NEM JÁTÉKRA VAGY MUNKÁRA LESZ ezért nem tartom szükségép pénzt költeni vidi kártyára. integráltal menne a gép.
amiben tanácstalan vagyok az hogy milyen procit vegyek. ami tetszik és belefér árban az:
intel g5400 2 mag 4 szál 3700mhz 610-es gpu
intel g5600 2 mag 4 szál 3900mhz 630-as gpu (i3 erősségű integrált vidi)
intel i3-8100 4 magy 4 szál 3700mhz 630-as gpu
intel i3-8350k 4 magy 4 szál 4000mhz 630-as gpu + be quiet! pure rock hűtő rá.
tudom hogy az i3-as a legjobb választás de mivel nem játszanék a sebesség a fontos és a stabilitás na meg a legolcsóbb ha lehet.
kérdésem hogy megfelene e a g5400-as is vagy drábább kell hogy gyors legyen?
később egy m.2-es ssd vel és +memóriával fejleszteném a mégnagyobb sebesség érdekében.
@zoli9001: Inkább AMD Ryzen 5 2400G. 4 mag 8 szál 34e Ft.
Hozzá mondjuk egy ASRock B450 Pro4 vagy ha kicsi alaplap kellene akkor MSI B450M PRO-M2 alaplap,de ha nem akkor az első szerintem jó lesz.Egyébként pedig ha gyorsítani akarsz a gépen ,akkor inkább nagyobb órajelű pl:3000/3200 ramot vennék a jelenlegit meg eladnám ,ha semmi komolyra nem használod akkor 8GB-nál több felesleges úgy is a gépbe,de az a 8GB is inkább 2x4 legyen, illetve a sima Sata SSD is bőven ki fog szolgálni majd.
@Andor1997: pont ezt az amd-s procit néztem mivel papiron jobbank tűnik de nem szeretem az amd-t. amit eddig láttam mind instabil zajos és lefagyós volt. az inteles gépek jól használhatóak. inkább kifizetem de jó legyen.
@zoli9001: Nos nem tudom melyik szériára gondolsz,de a Ryzen nem instabil,főleg mivel ez egy előző GEN ezért erre már jó a BIOS is stb.Mondjuk a Bios nyilván alaplap gyártótól is függ ,de akkor is jobban járnál vele.
@zoli9001: zajos instabil meg lefagyós...? érdekes, semmi ilyet nem tapasztaltam, volt első szériás ryzenem is. a zajosat főleg nem értem honnan veszed, az fx szériára gondolsz esetleg, mert a gyári hűtőik köröket ver az intel vicckategóriás megoldására manapság... de ha előítéletek alapján vásárolsz, akkor hajrá, fizess többet a semmiért... 😊
@Andor1997: igaz ami igaz nem értek hozzá. laikus szemmel úgy látom hogy a ryzeneket gamerek veszik inkább. a neten is azt olvastam hogy asztali használatra jobb az intel.
@zoli9001: Őszintén nem tudom megmondani ,hogy az a cikk mi lehetett ,de lehet valamit az író is félreértett,vagy tudatlan volt ,esetleg rosszul írta le ,vagy lehet te is félreértettél valamit.Igazából jelen pillanatban nem sok dolog van ,ami az Intel mellett szól ,főleg egy normál felhasználónak.Ha a cikk megvan belinkelhetnéd. 😆
Sziasztok pár hete olvastam egy cikket a windows defenderről és ott írták hogy mennyire fejlet meg hasonló szinte csak pozitív dolgokat írtak róla következő lenne a kérdesem érdemes fent hagynom az Eset vírusírtót vagy elég csak a windows defender?
@Moon_Breaker: Írják, hogy a 6Gb Vram már kezd kevés lenni. Ezt 1080p-re értik? Mert nekem ahhoz kéne. Nagyobb felbontás nem igazán érdekel, csak full hd.
- Lehet a játékok fejlődnek gyorsan, és ezért elavul már minden nVidia kártya pár évre a megjelenés után?
Míg AMD oldalon, jönnek a driverek folyamatosan és jobb lesz a kártya mint volt a megjelenés napján..
@Puffin: Sosem tapasztaltam, és sosem a legújabb szériákra ugrok... Tesztekből is az derül ki, hogy kb annyi teljesítménykülönbség lehet a launch driverek és a most elérhető legújabb között, mint az újaknál. Ahogy egy RTX kártyánál is lehet teljesítménykülönbség az új, meg a két hónapos driver között, legyen az javulás, vagy épp romlás, vagy épp teljes kékhalál. Azokat is 'butítanák' már most...? 😊 Szerintem ez mind placebo effekt, régi kártya/új engine, win verzió, aktuális driver.
Te mit tapasztaltál?
@Wihay: Nagy kamu ez a butítás szerintem is. Nekem is 1060 van és igaz nem a legújabb, de nem is ősrégi driverrel mert 431.60-as van fent és semmi lassulást nem vettem észre a kártyán. Szinte ugyan azokat tolom amióta megvan és semminél sem esett az FPS pedig nem nyúltam semmilyen beállításba sem bele.
sziasztok a telekom hoz majd egy sagemcom fast 5655v2 routert és 2 kérdésem lenne.
1: a lan portjai mekkora sebességet tudnak mert 2000/1000 lett kérve
2: ha nemtudja hogy tudom megoldani hogy a gépemben meg legyen a 2000/1000 azt tudom hogy min cat6 kell hozzá a router től
@Van Helsing 25: Mivel csak Gigabites LAN portjai vannak ezért egy kábelen biztos nem tudja. Max ha két kábellel kötöd össze a gépet meg a routert. Értelemszerűen akkor kell mégegy Gigabit hálózati kártya a gépbe. (Dual WAN)
Wifin lehet tudja a sebességet, de arról nem találtam infót 5GHz-en mennyit bír.
Sziasztok! Vásároltam egy Logitech Momo racing wheel-t, amelyet kb 5x ha hasznaltak. A lényeg hogy a tápja nincs meg, de USB-vel radugtam a gepre és megy. Kell neki akkor a táp vagy sem?
@Puffin: Akkor beszerzek egyet. Még annyi, hogy mit tegyek ha túl szenzitív? F1 2018-ban hiába kalibrálom. Kis mozdulatoknal is rohadtul megy ossze vissza.
@Quadgame94: Ehez ne jó az ujfajta Logi driver. régit kell kikukázni netről.. Tápot mindenképp szerezz és utána játszogass vele. Force feedbacket így nem tudod használni. ennyi erővel vehettél volna egy gagyi 20 ezerforintos kormányt is amibe úgy sincs FFB.. ja azt meg nehezen hiszem el hogy csak 5x volt használva mivel régi kormány.. akitől vetted lehet hogy 5x használta de lemerem fogadni hogy már ő is használtan vette de persze ez nem biztos.
@BenjaminHun: Egy nőtől vettem, akik a gyerekenek vettek, de az meg kb 5x jatszott vele. Azota (kb 8 eve) csak allt a dobozaban. Erdekes, hogya blokk is meg volt, msg garancia papirjai. De a táp nem. Most koltoznek el es azert adja el. Viszont a táp meg drága lesz. 4-5 ezer ft egy 24V 1A adapter hozzá.
Érdekelne a véleményetek. Adott az adatlapomon látható config és úgy adódott, hogy kb. 20 ezer Ft ráfizetéssel egy GTX 1070-re tudnék váltani, ugyanarra a típusra, mint a 1060-as kártyám. Szerintetek megérné az upgrade? A kívánt teljesítmény 1080p 60fps legalább high beállítások mellett. Előre is köszönöm a válaszokat! 😀
@19ati93: Köszi a választ, megfontolom mindenképp. Egyedül attól tartok csak, hogy lassan jön az új generáció és hamar elévül mind a 2 kártya, nyilván a mostanim hamarabb.
@KB9779: Ez nem is veszély, hanem tény és bármikor is veszel hardvert így lesz. De 20k ráfizetést megér a csere mindenképpen. A teljesítményt, amit kaptál nem veszik el tőled az új generációk 😀 .
Adott egy asztali gép és egy laptop. Van egy router - TP-Link WR841N. Op. rendszer: Win10
A két gépet szeretnénk valahogy otthoni hálózatba összekapcsolni fájl megosztás céljából. Probálkoztam ugy összekötni, hogy a routerböl vittem egy utp-t a laptophoz, de az asztali nem látta.. ( pedig az is rávan kötve :\ )
@Athis18: Kezdésnek a két eszközt csatlakoztasd a hálózatra. Notebook lehet wifin , de madzagon is, nincs sok jelentősége.
Nézd meg hogy a két gépnek mi az IP címe. Gépenként futtatás cmd, majd írd be: ipconfig
Ha egy közel egy számnyi eltérés van, pl:
asztali gép:
192.168.1.2
notebook:
192.168.1.3
akkor kb ezen a szinten rendben is van.
Windows tűzfal:
be kell állítani hogy a fájl és nyomtatómegosztás átmenjen, és az sem baj ha az icmp (echo) vagyis a ping is megy a könnyebb hibakeresés miatt. Ezt megteheted a vezérlőpult- windows defender tűzfal - alkalmazás vagy szolgáltatás átengedése részen vagy alatta a speciális beállításoknál.
Speciálisban könnyebben finomhangolható: bejövő kapcsolatok - és engedd az alábbiakat a személyes hálózatban:
fájl és nyomtatómegosztás (echo ipv4)
fájl és nyomtatómegosztás (SMB, bejövő)
Ezt mindkét gépen csináld meg, és ha jól csináltad akkor a notebook látható lesz ha az asztali gépen cmd-be beírod:
ping és a notebook IP-je.
ellenőrzés képpen mehet visszafelé is notebookról az asztali gép felé ping.
Ezután már "csak" a mappamegosztásokat kell beállítani, hogy melyik mappát akarod megosztani a másik géppel és kész. Mappa nevére jobb katt, Tulajdonságok, megosztás és felveszel egy usert amivel hozzá akarsz férni.
A notebookon Hálózati meghajtó csatlakoztatása: \\asztaligép\megosztottmappanév
Asztali gépen Hálózati meghajtó csatlakoztatása: \\notebook\megosztottmappanév
pipáld be hogy bejelentkezéskor újracsatlakozás ha nem akarod minden egyes boot után újra a mappa csatolást eljátszani, de írhatsz is rá egy apró batch fájlt ami mappeli...
Én személy szerint pendriveozok a gépeim között 😃 USB3.0, 128GB pendrive és alig tart pár percig a másolás...más kérdés hogy ez nem biztos hogy hardveres probléma.
Üdv. Casual gépet kellene ebből az irodai szerkezetből varázsolni. Adott a linkelt alaplap van hozzá 8 giga ram a felhasználónak + egy jó tápja.
Milyen Processzor vegyünk bele a használt piactól? Ezekhez az intelek-hez nem értek. :/
És az ajánlott proci mellé milyen optimális VGA-t ajánlanátok? Optimálisnál gondolok arra hogy ne legyen se cpu se vga limit.
[LINK]
@Direwolf: Igazából prociból meg kellene nézni az ott látható listán ,hogy mit lehet még találni és mire van pénzed.Nyilván abból minél erősebbet kellene választani ,utána meg lehetne kb mondani ,hogy mit bírna mellé a videokártya.
Egy Yorkfield Quad proci + egy maximum R7 270X / GTX 960 erősségű VGA. Nagy duzzogva még egy GTX 1050 Ti is belefér, de az már eléggé CPU limites rendszer (nyilván játéktól függően).
Azt azért ne felejtsd el, hogy egy ilyen gép annyit fogyaszt, mint egy mai high-end gamer gép, de csak kb. 1/3 a teljesítménye.
@Direwolf: Hali ! Csatlakozom az előttem szólóhoz, de túl nagy összeget már nem fektetnék bele. Prociból egy Q9550 kártyából esetleg egy gtx 750Ti , gtx 660Ti, amd hd7850 , hd7870 ... szerintem így egy 25ezr körül kilehetne hozni !
@Boldor81: Köszönöm mindnekinek. Nem nagyon akar rá sokat költeni full casual lenne a történet. Tudjon rajta értelmese Minecraftozni,See MTA, Régebbi NFS, stb. Van mellé egy 700 wattos táp nem nagy márka de csak el hajtja 😃
Sziasztok. Adódott egy gondom. Először azt hittem a rendszerrel van a baj,de újra raktam és semmi változás. Elindítok akármilyen játékot és úgy 5 perc után vagy kikapcsol a gépem vagy pedig lefagy a játék. Közben rájöttem,hogy a procim 100százalékon pörög állandóan. Le vettem teljesen a grafikát és akkor is maxon ment a proci. Van valakinek valami ötlete?mint írtam zsír új rendszer. A válaszokat előre is köszönöm
@zelcsi: Közben sikerült futtatnom,ki is törölt sok mindent,viszont a hiba továbbra is fenn áll. Egyik játék full lowon 100százalék proci, a másik játék viszont szépen fut,mégis pár perc után lefagy.Csak a ctrl-alt-del segít a kilépésben
@Boldor81: na ez a szép benne,hogy ott nem jelez semmit,csak hogy fut vagy 80százalékon a proci úgy,hogy csak alap programok futnak. Szóval külön programot nem jelez rá
NAS-t tervezek venni, de dönteni nem tudok teljes egészében. Az már bizti hogy Synology lenne, de kérdezném mekkora élettartalmat bírnak a gépek? Konkrétan először DS218J majd sima DS218-ast majd aztán DS418-ast néztem amikre 2 év garancia van. Árban viszont úgy megy felfelé ahogy írtam is, tehát első 55 körül mozog míg az utolsó 130 körül. 8Igaz az utolsó nem 2 hanem 4 lemezes.)
Ha 2 évnél jóval több időt bírnak akkor lehet egyből nekiugrok egy 4 lemezesnek, de nyitásnak lehet egy vagy maximum 2 lemezzel menne, míg az elegendő tárhelyet biztosít. Ha viszont max 3 évet bír a szerkezet, akkor inkább maradok a legolcsóbb DS218J-nél és nyitásnak 2 lemez.
@reszler112233: Már lassan 6 éve használok egy Zyxel NSA 325v2-őt. 2 lemezes és 30ezer körül kapni. ([LINK])
Otthoni filmezésre, letöltésre elég az is.
@Puffin: Az a 218J ellenfele alacsonyabb árral ha jól nézem. Utánanézek annak is. Synology-ban tetszik a viszonylag egyszerű és átlátható kezelőfelület. Mérlegelek hogy mi legyen, de lényeg ha a Zyxel is bírja a hosszú távot, akkor a Synology-knak is kellene.
Üdv,ha én most veszek egy Asus b450f gaming lapot és egy ryzen 3600 at ahogy az már tervbe van egy ideje,akkor nem fog működni mert kell hozzá egy ryzen 2XXX amivel lefrissítem a biost?... 😞 nagyon hajlok erre a lapra mert sok videó van róla tube on(magyar videó!!!!!!!), így a beállítása nagyon egyszerű lenne. Leszámítva ezt a dolgot hogy tényleg kell hozzá egy 2xxx?... és honnan szüljek ha senkinek sincs a köreimben?! 😃
@bukta2: Rendelsz egyet neten és visszaküldöd 1-2 nap múlva 😀 Amazon zok szó nélkül visszaküldi a pénzt, már többször is volt olyan, hogy nem kellett a amit küldtek és visszavették mindig.. 😀
@bukta2: Vagy vegyél egy olcsó APU-t hardveraprón, aztán amint frissítetted add el.
Amúgy csomó boltban lehet kérni, hogy frissítsenek neked előre biost (pl pcx), 2-3 ezer forintért cserébe.
@bukta2: Csak van valami olyan menőbb üzlet ,ahol megoldják.Nyilván ha be tudsz menni valahová és esetleg tudsz velük dumálni,akkor az sokat segíthet.Spoiler!
Egyébként nem is értem mért nincs rajta Frissítési lehetőség,mert hát illene,bezzeg az új lapokon már mindegyiken lesz.
@Puffin: Kemény mik vannak puffin ilyen kitt ről még nem is hallottam 😃 de ami kavarodással jár előbb vennék egy 2600 at is mellé mint azt megcsináljam 😃
@bukta2: Az MSI kiadta a Tomahawk B450 MAX verziót. Legfrissebb bios van rajta gyárilag (amúgy ugyanaz mint a sima tomahawk, csak a bios más). Korrekt lap, jobb vrm-el, mint az asus. Vagy rendelsz egy bootkit-et az amd-től ahogy már javasolták is...
@Direwolf: Ugyan úgy kezel egy modult is, mint négyet csak a processzor memóriavezérlője a memória interfészt dual channel módban tudja maximum egy csatornaként kezelni.
Sziasztok! 3 ventillatorom van, de csak 1 db 4pines csatlakozo az alaplapon. Van olyan eloszto amely ezt a 4pint 3 pinesre osztja? Vagy a 3 pines ventillator belemegy a 4pinesbe ugye? Tudnatok ilyet linkelni. Nem talalok...
@Bronson: Es ha veszek 2 db 3pines Y kabelt? Belemegy az alaplapba, majd az egyik vegebe a venti a masikba az eloszto ami tovabb osztja ketfele, abba pedig a ket elulso ventit.Ez igy mukodne igaz?
Lentebb említett gépújítás mellé most meg van az alaplap is egy msi b450a- pro, egy Cooler Master Hyper 212 LED Turbo dupla ventis cpu hűtő. Kérdés, milyen ramot vegyek 2x8 gb mindenképp. Vagy 2x8 gb kit vagy 2db 8gb azonos.. Az alaplap tám. memóriák listából milyen időzítésűt és gyorsaságút érdemes nézni? jelenleg 2666 mhz ramra gondoltam. játékra elég 60fps fh monitorra?
@Black-Goku: Hasonló helyzetben voltam nemrég én úgy láttam tesztekből a rysenes rendszer sokat gyorsul a jobb ramokkal én egy 3000-3200MHz-est választanék, ha árérzékeny vagy nem kell az extrém ***a időzítés de cl16alá azért azzal sem érdemes menni nekem G.skill Ripjaws 3200 as lett, de egy aegis-is elég lehet ami 3000-es, és olcsóbb, még annyi hogy a Ram árak felfelé mennek és nem is valószinű hogy mostanában lesz még olcsóbb ugyhogy én minél elöbb venném
@Black-Goku: Youtube-on volt egy rakás teszt az új Ryzen procikkal és állítólag a 3200 MHz az ideális nekik.
Ryzen 3600x-el tesztelték és G.skill trident-el(de mondjuk én nem vennék olyan Ramot,mert b*szná a szemem olyan ótvarul néz ki).
Valahol 15600-ért láttam most Cl15-os 3200 MHz-es hyper x predatort.
@BenjaminHun: Lehet,hogy akkor a 2. generációs Ryzen procikról láttam azt a videót(Linus tech tips-es videó volt azt hiszem).Amúgy nem rosszak a Ryzen-ek.Amikor összeraktam a gépemet,akkor intel i5-7600k-t vettem z270-es alaplappal,de nagyon fontolgattam a Ryzen-t.Végül azért ezt vettem,mert akkor még nem volt stabil bios az AM4-es alaplapokhoz illetve a DDR4 memóriák bazi drágák voltak és legalább 20-30 ezerrel drágábbra jött volna ki.
Most viszont kicsit bánom,mert erre az alaplapra már nem éri meg új procit venni.Az i7-7700k 125 körüli áron megy,annyiból viszont már Ryzen-t lehet venni alaplappal együtt.
@Adamsfamily: Igen nekem is tetszenek karácsonyra tervezem is egy Ryzen-es gép össze építését. Jó ez a gép amim van de szeretnék valami újat is ki próbálni. Meg hát az az árérték arány eléggé csábító.
@Black-Goku: Az új ryzeneknél a cl16-os 3600-as kb úgy szerepel, mint egy 3200-as cl14-es. az időzítős meg az órajel is fontos, előbbi minél alacsonyabb, utóbbi minél magasabb legyen, sokat számít.
Sziasztok!
Ezer éve nem jártam itt a fórumban, nem is foglalkoztam hardverekkel, de most vettem egy uj konfogot MSI B450 Tomahawk lap, Rysen 7 3700x a gyári hűtő rettenetesen gagyi (legalábbis engem zavar az a süvítő zaj amit nagyobb tehelés alatt ad)
Kérdés: az am4es platformra milyen komolyabb hűtőt javasoltok, lényeg hogy nagy legyen és maximum fordulatszámon is gyakorlatilag néma (vizhűtés nemérdekel, mivel tesztek alapján nem tudja jobban lehűteni arysen procikat mint a gyári, nem is a hőfokok vagy tuning hanem a hangja miatt cserés a Wraith)
@LordSzalko: Azért írtam hogy a vizes block nem játszik hiszen tesztekben 3-4 fokkal tud jobbat mint a gyári léghűtő, ennek utána néztem mert énis rohadtul csodálkoztam rajta. Na igen énis csak ezeket a tornyokat találtam ami biztosan rámegy az AM4es lapra, de azért ez elég sovány felhozatal, és ugye a paletta legdrágábbjai. Azért köszi a választ
@ximo: Elég sok van, de mivel komolyabbat akartál nincs nagyon értelme mást felhozni, ezek egy szinten vannak egy AIO-val, többi meg nem. Az emberek azért cserélik le a stock hűtőt mert hangos, nem azért, hogy 20-30 fokkal hűvösebb legyen a proci, ha ilyen hatást akarsz elérni akkor egyedi vizezés kell. Egyébként az AIO is hasonlóan halk mint egy nagyobb torony, ha minőségi ventikkel operálnak. A visszahűlési görbéje pedig fényévekkel jobb mint egy nagyobb torony hűtőnek.
@ximo: Azért még az én játékvizem is 45 fokon tudja tartani alap órajelen a 2600-at gaming alatt. Nem teszteltem, de gyanítom, hogy a gyári hűtővel nem 48-50 fok körül üzemelne.
Sziasztok!
Lehet ezt rossz helyre írom, de hasonlót nem találtam erre.
A gondom az lenne ma vettem egy acer predator helios 300 ph317-52 laptopot és nem akar bootolni semmit biosban kiírja hogy a slotokban benne van a hdd és az ssd de a boot menübe semmi https://kepkuldes.com/image/WOhl8L
https://kepkuldes.com/image/WOhcYu
https://kepkuldes.com/image/WOh5Mm
Windows még nincs rajta de azt se tudom felrakni mert a pendriveot se ismeri fel.(ssd,hdd nélkül nehéz is lenne)
Erre valakinek van valami tippje hogy mi lehet a gond vagy csak simán a laptop a hibás és lehet küldeni vissza?
@Razor97: hello. Sata módot próbáltad állítani? Nézd át az összes sataés boot beállítást. Ott lesz a hiba szerintem. Csak ha állítasz valamit mentés és újra indít, és majd vissza a biosba.
Próbálj meg egy bios visszaállítást.
Hali.
Router vásárlás előtt állok mert a jelenlegi nem bírja kiszolgálni a teljes sávszélességet ami van.
nem igazán értek hozzá de jelenleg ez a 2 van ami szimpatikus, vélemény?
@shade0813: Nekem az Archer van, árához képest okés... de szerintem majd lecsérelem valamikor a közeljövőben valami Netgear cuccra, mert még közvetlen mellette állva sem jön át a 100mbps wifin, 5G-n is csak ilyen 85 között csordogál, 2,4ghz-en 70 és 80 között(a szolgáltatóm routerével lejön simán, csak annak nevetséges a hatósugara, azért is használom csak modem módban az archerrel...) Hatótávolság is csak egy gyenge közepes szerintem, egy kisebb lakásba még pont elég. De ennyi pénzért ugye ne várjunk csodákat... 😊
@Bronson: Köszi a választ, szerintem nekem majd megteszi mert nekem lakásba kell nem házba 😃 a wifiben nekem csak annyi a lényeg hogy a konyhában is elérhető legyen nem úgy mint most, a lényeg pedig a vezetékes hálózat mert a jelenlegi csak 100mb-ot tud a 250-es netböl, wifiröl meg csak a telefon megy.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Intel Xeon E5450-es processzorom, ezt szeretném lecserélni, de nem nagyon értek hozzá. Ti milyen processzort ajánlotok helyette? Vagy felesleges lecserélnem egy GT 1030 mellé?
@Puffin: Szóval azt mondod, hogy az 1030-at is le kéne cserélnem? (most vettem 😆😉
Nem vágyok nagy játékokra, hiszen nem vagyok a megszállotjuk, csak szeretném azt a CPU-t belerakni, amit az 1030 kitud hajtani, ráakarok menni a maxra.
@csudla: Ilyen alapokkal rendelkező gépbe már nem érdemes pénzt invesztálni, ilyen esetben már komplett csere ajánlott, ha fejleszteni szeretne az ember. Jó még az a proci ehhez a kártyához.
@LordSzalko: Engem érdekelne, hogy egy alaplap és egy proci csere egyszerre jót tenne a gépemnek? (persze a videókártya maradna)
Pl.: az amivel igazából játszani szeretnék az a Rainbow Six Siege, még nem próbáltam ezzel a procival. Gondolom ne is próbáljam addig amíg nem cserélem le a procit és az alaplapot?
@csudla: Sokat nem néztem utána, de az E5450 egy GTX750Ti-al ment 60fps körül FHD-ban (bár szerintem low beállításokkal) A te kártyád kicsivel gyengébb mint az előbb említett. De találsz videókat számtalan játékról a te CPU+GPU párosoddal.
@csudla: Szerintem ehhez az alaplaphoz már nem igazán találsz processzort,vagy ha mégis akkor annyiba kerülne,hogy nem érné meg megvenni.
A gt 1030-hoz jó az a processzor,mert elég gyenge kártya.Én már inkább egy új gépben gondolkodnék,ha nagyon cserélni kellene.
Ha tényleg minden forint számít,akkor Ryzen-t érdemes venni.20 ezer körül már lehet kapni AM4-es alaplapokat,az első-második generációs R5-ök 35-40 körül mozognak.10-15 ezer hozzá a 8gb ddr4 memória,plusz egy táp esetleg kellhet.
Valaki nem tudja véletlenül,hogy miért van az,hogy ha kikapcsolom a gépet,az egér világít utána is?
Ezt a régi gépem is eljátszotta és amíg egy 580 forintos egeret használtam,addig leszartam.Gondoltam szar az egér,most vettem egy új egeret és ez is világít.A tápegységem nem egy csúcskategória,de nem is szar.
@Adamsfamily: a biosban kapcsold ki a "fast" (gyors) indítási lehetőséget! ilyen készenléti állapotban van a géped ha be van kapcsolva a gyorsabb indítás miatt! nem sokkal fog lassabban indulni de megoldódik a gondod! 😉
@zelcsi: Reggel megnéztem a bios-ban.Csak olyat találtam,hogy fast boot,de az disabled-re van rakva.Más indítással kapcsolatos dolgot nem találtam.
De ennek a Gigabyte alaplapnak sajnos elég katyvasz a Bios-a,pedig z270-es.
@Blackisacolor: Na sikerült megoldanom.Nagyjából minden ki volt kapcsolva és az volt a gond,hogy az XHCI hand-off is arra volt állítva.Elviekben ez az a funkció,ami eldönti,hogy a BIOS vagy az operációs rendszer kezelje az usb portokat(legalábbis Tom's hardware-en valaki ezt írta).
Köszönöm szépen a segítségeteket!😀
@Adamsfamily: Van valahol egy olyan beállítás, ahol megengedheted az USB eszközöknek, hogy áramot szipolyozzanak ha ki is van kapcsolva a gép. Már nem emlékszem pontosan, de valahol a Power Options-ban található. Ha ez sem segít akkor ahogyan mások is ajánlották a megoldás a táp lekapcsolása.
Üdvözletem, ma kis gondba ütköztem Front panel kapcsán..
Ez jó lesz így?
Úgy köttötem be hogy: Power LED+ mellé (fent) Power LED - aztán Power SW, ahol van a nyíl az ment fel, a másik tű le (kettő tű) - RESET SW - mínusz, amerre megy a nyíl az megy le.. Jó így?
@Black-Goku: R5 2600 cpu mellet nekem asus strix b450f gaming van.
Ezzel a lappal kov gen-es procik is el lesznek.
Tuningal kb 4ghz-4.2ghz el megy siman.
Gyari huto az csak oc nelkul jo.
Sziasztok!
Érdekes kérdésem lenne a TP-link WA860RE készülékről és a wifiről.
Ez a jelerősítő nálunk nincs ethernet kábellel csatlakoztatva hanem a modem wi-fi jeleit továbbítja. Laptopon pl. jól megy minden de az én telefonomon pedig hiába írja hogy erős a jel néha alig hoz be egy weboldalt. Kihúzni visszadugni nem segít.
Ugyanilyen furcsa jelenség ha a jól működő modem wi-fijén vagyok akkor gyorsan bejönnek a weboldalak, de néha nem enged messenger üzenetet továbbküldeni csak mobilnettel. :// Bármelyikre van ötletetek?
Sziasztok! Kezdő vagyok a harci helyzet a következő, szóval itthon egy 8500GT+GTS 450 meg a cpu-ban egy Intel HD 2500-as integrált IGP. NA ezeket nem lehet valahogy Windows alatt fuziónálni? Hogy az erő összeadodjon? Nincs valami program amit ha felrakok SLI-be köti ezeket? Kis plusz FPS-t biztos hozna, nekem az már elég volna. Most jut eszembe van még egy Geforce 7300LE is, egy zacskó chipsért szereztem.
Úgy határoztam el hogy a jelenlegi laptopomat neki ajándékoznám anyámnak vagy apámnak. Igaz nem mai laptopok már.
Anyámnak szeretném a legjobban,de kérdés az amit ő használ Acer Aspire V5-531 laptopot mennyire éri meg neki lecserélni ASUS K53BR SX015D-re?
Ami V5-531-ben van 320GB HDD meg egy Pentium 967 1,3Ghz
Ami ASUS K53BR SX015D-ben van ADATA SP900 256GB SSD és fejlett integrált vga ls AMD E-450 (Dual-Core, 1.65Ghz).
Netezésre használják mindkettő laptopban 4GB ram van,amit később bővíteni szeretnék +4-el.
Tudom azt fogjátok írni hogy tökmindegy netezésre melyik,de HW szempontból melyik jobb?
@Bronson: Nem csak i3/i5 esetén igaz. Nekem i7 4500U van a laposomban és ég és föld a sebesség különbség a kettő közt mióta SSD került bele, míg az addig volt HDD ki nem került külső meghajtónak.
@cseszka: Ez egy jó tipp haza érek megnézem. Az a pöcök az le van törve azt hiszem de akkor szerintem folyton nem lenne mozgatva meg nincs hogy azért szakadna meg hogy mozgatva van. Úgy hogy fogalmam sincs.
@cseszka: A webhely nem érhető el A(z) www.ea.com szerver IP-címe nem található.
Próbálkozzon a Windows Hálózati diagnosztika futtatásával.
DNS_PROBE_FINISHED_N😆OMAIN
Van net mindent behoz YT face ezt az oltalt is de pl ea.comot nem muntkor az origint se bírtam letölteni stb.. Valami ötlet?
Sziasztok!
A napokban vettem egy Acer Predator Helios 300 laptopot. Elvileg alapból rajta van minden driver, viszont ebben nem vagyok biztos. Ti milyen driver frissítőt ajánltok? Az se baj, ha fizetős progi, csak legyen megbízható.
Egy samsung 960 evo ssd van a gépemben, viszont hely már szinte semmi nincs rajta.
Ha rakok bele egy hdd-t, és arra telepítek fel játékot, akkor attól a játék nem fog lassabban futni, hogy nem az ssd-n van?
@tibi222: Persze 😃 Bár, ha sok játékot szeretnél rápakolni, akkor költséghatékonyabb egy nagyobb méretű HDD, mert csak betöltési időt vesztesz vele, mást nem igazán.
Hali kérdésem az lenne adott egy laptop ami nem tudja az m2 ssd-t nincs foglalat,láttam ssd adaptert ami egyik fele normál ssd foglalat,akkora mint egy 2.5 ssd,viszont m2 foglalat is van rajta ez működhet?vagy működik de közelébe nem tudja majd azt a sebességet?
Sziasztok.
Szerintetek az Ebay-en, Aliexpressen meghirdetett USB 3.0-ás elosztók valóban tudják azt a sebességet, amivel meghirdetik?
Sok terméknél azt látom, hogy 5 Gbps. Ez lehetséges?
@Puffin: 4-7 felé.
https://www.aliexpress.com/item/32833024972.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.32394adfqmEh5U&algo_pvid=baad8abe-00ab-4581-8fa3-66d7c461fdfd&algo_expid=baad8abe-00ab-4581-8fa3-66d7c461fdfd-22&btsid=4efe4eab-96b1-4ec3-b397-1bb4d6cf63ed&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_5%2Csearchweb201603_55&fbclid=IwAR2wHBUG9VagchmninxZRmWnCz-5i0nnOJOaTJgV4Bi-bXERb3JEPtT4KM0
Gigabyte X470 AORUS ULTRA SZÁMITÓGÉPBEN AZ 1-ES ÉS A 4-ES SLOTBA LETT BELETÉVE A RAM. PRÓBÁLTAM ÁTTENNI A 2-ES ÉS A 4-ES SLOTBA DE AKKOR NEM INDUL EL A SZÁMITÓGÉP. MIT JAVASOLTOK ?
@KENI07: Ez eléggé legit benchmarkban tűnik. Ryzen 5 esetében az OC-s eredményeket nézd, mivel a 2600X-nek a gyári boost kb. 4.2GHz körül alakul.
Mint látható kb. egy ligában vannak, néhol az i7, néhol a Ryzen 5 jobb. Vedd azt is számításba, hogy az i7 6700 esetében egy kihalt foglalatra építesz, míg ha a Ryzen 5 2600X mellett döntesz és veszel hozzá egy normálisabb B450-es lapot, akkor az új 3 ezres Ryzenekre is tudsz majd fejleszteni, amik igencsak nagy előrelépést mutatnak az előző generációval szemben.
@KENI07: Attól függ mire használnád, ha játékra javarészt akkor 6700 (bár a két proci pariban van, cím függő melyik procival tud több fps-t az adott konfiguráció, de javarészt az előbb említett modell.)
@KENI07: A 2600X még elég jó proci, a 6700-hoz képest jobb ár érték arányban. De ha már meg van akkor nem érdemes cserélni. Esetleg majd ha úgy érzed kezd kevés lenni akkor beszerezhetsz egy 3600X-et ami már jobb 😀
Jó játszást!
Játszanék a Sniper: Ghost Warrior 3-mal. Egy idő után kidob a játék. Értsd, hangyás képernyő és semmire sem reagál a billentyűzet sem. Alt-ctrl-del kombinációra sem. Csak az újraindítás segít. Más játékoknál nem csinálja, csak ennél az egynél. Konfiguráció.
Mi lehet a gond?
@gyulazsolti: Nem igazán tudok konkrét megoldást mondani a problémára, mivel néztem különböző videókat és nekik látszólag működik az adott hardverekkel, Én elsősorban a Windows 7-re gyanakodnék.
van egy msi rx 580 8gb armor videókártyám és mostanában vettük észre haverral hogy nekem sokkal forróbb a, kartya mint neki es kevesebb is az, fps, számom
pl most warface el játszunk és a menüben vagyunk neki van 280fps és csak 71 fokos
nekem 184 fps és 90 fokos
a szellőzésesl nincs gond
A Hybrid elég profi cucc, viszont a gyorsaság főként nem a programon múlik.. 😃
ingyenes,Open Souce, gyors tud NVENC et meg AMD OpenCL-t is akár.
az egyik
ha beakarok lépni a thevr forumra akkor ezt irja ki
Sorry, there was an error authorizing your account. Perhaps you did not approve authorization?
2 hete simán betudtam lépni most mi lett vele??
a másik
jó pár játéknál vettem észre hogy gondok vannak mert ami havernak pl ARK vagy metro exodus stb... simán megy neki 60+ FPS el adig nekem csak 20-40 között ugrál
a gépünk majdnem ugyan az kivéve hogy neki
ryzen 2600, meg 8gb ram, és Gigabyte GA-B450 Aorus Elite lapja van
nekem ryzen 2700, 16gb 2x8, asrock fatal1ty x370 professional lap
a vga ugyan az msi RX580 armor driver ugyan az 19.9.2
Milyen frekvencian mukodik a ramod?
A Ryzen erzekeny ra.. Legalabb 3000/3200 mhz az optimalis.
haverré csak 2133MHz
+ BIOS-ban állítsd be a PCI-e foglalatot fix 3.0-ra.
Jól gondolom, ha veszek egy [LINK], [LINK] akkor működik Windows 8.1-en?
Szerk.
Vagy inkább ez a jó? [LINK]
Az utóbbi biztos nem jó hozzá. Az első link meg egy vírus tanya... Valahonnan kell vadászni egy ezer éves drivert hozzá.
Újonnan [LINK], de lehet nem jön be a filling, akkor mit csináljak vele? 😀
Inkább vedd az újat ahhoz biztosan van driver is.
Javaslatod van esetleg? Akár típus.
Esetleg itt is kérdezz rá: https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread…ad_id=1756
Akkor ez lesz a jó [LINK], ha jól gondolom.
Szerintem nem is fogsz találni hozzá normálisat, mivel lassan 10 éves az a kormány.
Haverom par honap es videokartyat akar venni, a kiszemelt egy RX 560 ( Azert, RX 560 mert nem kell kulon tapcsatlakozo 'PCI' - csatlakozo' nos es azzal a kerdessel bombazz engem hogy egy MSI A55M-P33 deszkan menne-e a videokartya?
Mivel az alaplapja csap PCI express 2.0-as, a videokartya pedig 3.0 ezert aggodik hogy megveszi es nem mukodne a kartya..
Jelenleg egy HD 6450 van a gepeben, mellette 8 giga memoriaval..
GTY 1050/TI/GTX 1650
[LINK]
Btw.. Ha már tudod madzagon használni a netet miért tökölsz wifivel? Kábelen sokkal stabilabb minden.
Viszont ha lehet, akkor az Xbox-hoz is inkább kábelt húznék wifi helyett, és már meg is lesz a teljes sebeség amit a neted tud.
autós játékokhoz illetve mortal kombathoz
perfekt mindenre
modernebb xbox controller verziói még jók, de kb 15k körül vannak
ps4-el nem tudom mi a helyzet, nem igazán jön be
Valamiért a PUBG-vel olyan gondom lenne, hogy miután letoltam 1 meccset, nem tölt be a játék vissza a menübe, csak egy töltőképernyőt ad be nekem, olyan üzenettel hogy connecting to server. Újra kell indítanom a játékot.
Amiket próbáltam:
Újratelepíteni a játékot/Leellenőriztetni a steammel
Újratelepíteni a windowst
Process Priority High sem segít
GameUserSettings kitörlése
( SSD-n van a játék. HDD-n ugyan ez.. )
Nem használok VPN-t.
ami a birtokomban van az egy 700 w-os fsp táp újszerű fél éves és 2 db samsung ssd sata 3 850 250gb és 850 1tb
amit hozzá vennék az 1db 8gb-os kingston memória 2400mhz később még egyet vennék ha kell
az alaplap az gigabyte b360m-ds3h ez a legszimpatikusabb mivel nvme támogatása is van
A GÉP NEM JÁTÉKRA VAGY MUNKÁRA LESZ ezért nem tartom szükségép pénzt költeni vidi kártyára. integráltal menne a gép.
amiben tanácstalan vagyok az hogy milyen procit vegyek. ami tetszik és belefér árban az:
intel g5400 2 mag 4 szál 3700mhz 610-es gpu
intel g5600 2 mag 4 szál 3900mhz 630-as gpu (i3 erősségű integrált vidi)
intel i3-8100 4 magy 4 szál 3700mhz 630-as gpu
intel i3-8350k 4 magy 4 szál 4000mhz 630-as gpu + be quiet! pure rock hűtő rá.
tudom hogy az i3-as a legjobb választás de mivel nem játszanék a sebesség a fontos és a stabilitás na meg a legolcsóbb ha lehet.
kérdésem hogy megfelene e a g5400-as is vagy drábább kell hogy gyors legyen?
később egy m.2-es ssd vel és +memóriával fejleszteném a mégnagyobb sebesség érdekében.
Hozzá mondjuk egy ASRock B450 Pro4 vagy ha kicsi alaplap kellene akkor MSI B450M PRO-M2 alaplap,de ha nem akkor az első szerintem jó lesz.Egyébként pedig ha gyorsítani akarsz a gépen ,akkor inkább nagyobb órajelű pl:3000/3200 ramot vennék a jelenlegit meg eladnám ,ha semmi komolyra nem használod akkor 8GB-nál több felesleges úgy is a gépbe,de az a 8GB is inkább 2x4 legyen, illetve a sima Sata SSD is bőven ki fog szolgálni majd.
Én a 1660ti-t választanám.
Az hogy mi lesz évek múlva fene tudja de lehet GTX 4000 széria és a többi 😃 Addigra már ezek úgyis elavulnak és csere érettek lesznek.
Ajánlom a YouTube-ot, ott rengeteg össze hasonlító videó van-e két kártyáról..
Meg az egy új szériáról van szó, tehát a jövőben biztonságban lennél..
- Lehet a játékok fejlődnek gyorsan, és ezért elavul már minden nVidia kártya pár évre a megjelenés után?
Míg AMD oldalon, jönnek a driverek folyamatosan és jobb lesz a kártya mint volt a megjelenés napján..
Te mit tapasztaltál?
Az mitől lehet hogy a legutóbbi win10 frissítés óta halk a gép? Még 100% hangerőn is.
[LINK]
Ez működne nálam is? Előre is köszi.
1: a lan portjai mekkora sebességet tudnak mert 2000/1000 lett kérve
2: ha nemtudja hogy tudom megoldani hogy a gépemben meg legyen a 2000/1000 azt tudom hogy min cat6 kell hozzá a router től
Wifin lehet tudja a sebességet, de arról nem találtam infót 5GHz-en mennyit bír.
Érdekelne a véleményetek. Adott az adatlapomon látható config és úgy adódott, hogy kb. 20 ezer Ft ráfizetéssel egy GTX 1070-re tudnék váltani, ugyanarra a típusra, mint a 1060-as kártyám. Szerintetek megérné az upgrade? A kívánt teljesítmény 1080p 60fps legalább high beállítások mellett. Előre is köszönöm a válaszokat! 😀
Tudja valaki, hogy egy Sony DUALSHOCK 4 V2 kontrollernél mit jelent ez: Bluetooth Ver2.1+EDR ?
Főleg a +EDR ami érdekel.
A következő lenne a kérdésem:
Adott egy asztali gép és egy laptop. Van egy router - TP-Link WR841N. Op. rendszer: Win10
A két gépet szeretnénk valahogy otthoni hálózatba összekapcsolni fájl megosztás céljából. Probálkoztam ugy összekötni, hogy a routerböl vittem egy utp-t a laptophoz, de az asztali nem látta.. ( pedig az is rávan kötve :\ )
Ötletek? Hogyan kellene hozzákezdeni? 😀
Nézd meg hogy a két gépnek mi az IP címe. Gépenként futtatás cmd, majd írd be: ipconfig
Ha egy közel egy számnyi eltérés van, pl:
asztali gép:
192.168.1.2
notebook:
192.168.1.3
akkor kb ezen a szinten rendben is van.
Windows tűzfal:
be kell állítani hogy a fájl és nyomtatómegosztás átmenjen, és az sem baj ha az icmp (echo) vagyis a ping is megy a könnyebb hibakeresés miatt. Ezt megteheted a vezérlőpult- windows defender tűzfal - alkalmazás vagy szolgáltatás átengedése részen vagy alatta a speciális beállításoknál.
Speciálisban könnyebben finomhangolható: bejövő kapcsolatok - és engedd az alábbiakat a személyes hálózatban:
fájl és nyomtatómegosztás (echo ipv4)
fájl és nyomtatómegosztás (SMB, bejövő)
Ezt mindkét gépen csináld meg, és ha jól csináltad akkor a notebook látható lesz ha az asztali gépen cmd-be beírod:
ping és a notebook IP-je.
ellenőrzés képpen mehet visszafelé is notebookról az asztali gép felé ping.
Ezután már "csak" a mappamegosztásokat kell beállítani, hogy melyik mappát akarod megosztani a másik géppel és kész. Mappa nevére jobb katt, Tulajdonságok, megosztás és felveszel egy usert amivel hozzá akarsz férni.
A notebookon Hálózati meghajtó csatlakoztatása: \\asztaligép\megosztottmappanév
Asztali gépen Hálózati meghajtó csatlakoztatása: \\notebook\megosztottmappanév
pipáld be hogy bejelentkezéskor újracsatlakozás ha nem akarod minden egyes boot után újra a mappa csatolást eljátszani, de írhatsz is rá egy apró batch fájlt ami mappeli...
Én személy szerint pendriveozok a gépeim között 😃 USB3.0, 128GB pendrive és alig tart pár percig a másolás...más kérdés hogy ez nem biztos hogy hardveres probléma.
Milyen Processzor vegyünk bele a használt piactól? Ezekhez az intelek-hez nem értek. :/
És az ajánlott proci mellé milyen optimális VGA-t ajánlanátok? Optimálisnál gondolok arra hogy ne legyen se cpu se vga limit.
[LINK]
Köszi szépen 😀
Egy Yorkfield Quad proci + egy maximum R7 270X / GTX 960 erősségű VGA. Nagy duzzogva még egy GTX 1050 Ti is belefér, de az már eléggé CPU limites rendszer (nyilván játéktól függően).
Azt azért ne felejtsd el, hogy egy ilyen gép annyit fogyaszt, mint egy mai high-end gamer gép, de csak kb. 1/3 a teljesítménye.
Viszont a memóriával sem vagyok annyira kibékülve
ez pedig szebb látvány :-D
Nem találtam külön topikot neki így it kérdezek.
NAS-t tervezek venni, de dönteni nem tudok teljes egészében. Az már bizti hogy Synology lenne, de kérdezném mekkora élettartalmat bírnak a gépek? Konkrétan először DS218J majd sima DS218-ast majd aztán DS418-ast néztem amikre 2 év garancia van. Árban viszont úgy megy felfelé ahogy írtam is, tehát első 55 körül mozog míg az utolsó 130 körül. 8Igaz az utolsó nem 2 hanem 4 lemezes.)
Ha 2 évnél jóval több időt bírnak akkor lehet egyből nekiugrok egy 4 lemezesnek, de nyitásnak lehet egy vagy maximum 2 lemezzel menne, míg az elegendő tárhelyet biztosít. Ha viszont max 3 évet bír a szerkezet, akkor inkább maradok a legolcsóbb DS218J-nél és nyitásnak 2 lemez.
Otthoni filmezésre, letöltésre elég az is.
A véleményetek érdekelne, hogy melyikkel járnék jobban ár/érték arányilag (és persze jatekhoz hozza mérve is) e között a két ram között :
HyperX 32GB FURY DDR4 2666MHz CL16 KIT - 45 490 Ft
vagy
HyperX 16GB Predator RGB DDR4 3200MHz CL16 - 36 190 Ft
A kérdésem lényegében az, hogy a 3200 es a 2666 között nagy különbség van e (számot tevő e).
Válaszotokat és a segitséget előre is köszönöm!!
-Zsolt
[LINK]
Amúgy csomó boltban lehet kérni, hogy frissítsenek neked előre biost (pl pcx), 2-3 ezer forintért cserébe.
[LINK]
Nem igazán láttam még ilyet.
6
Ryzen 3600x-el tesztelték és G.skill trident-el(de mondjuk én nem vennék olyan Ramot,mert b*szná a szemem olyan ótvarul néz ki).
Valahol 15600-ért láttam most Cl15-os 3200 MHz-es hyper x predatort.
Most viszont kicsit bánom,mert erre az alaplapra már nem éri meg új procit venni.Az i7-7700k 125 körüli áron megy,annyiból viszont már Ryzen-t lehet venni alaplappal együtt.
ximo: én úgy tudtam, hogy minnél kisebb időzítés a jobb, ezek szerint mégsem? 😀
[LINK]
Ezer éve nem jártam itt a fórumban, nem is foglalkoztam hardverekkel, de most vettem egy uj konfogot MSI B450 Tomahawk lap, Rysen 7 3700x a gyári hűtő rettenetesen gagyi (legalábbis engem zavar az a süvítő zaj amit nagyobb tehelés alatt ad)
Kérdés: az am4es platformra milyen komolyabb hűtőt javasoltok, lényeg hogy nagy legyen és maximum fordulatszámon is gyakorlatilag néma (vizhűtés nemérdekel, mivel tesztek alapján nem tudja jobban lehűteni arysen procikat mint a gyári, nem is a hőfokok vagy tuning hanem a hangja miatt cserés a Wraith)
Komolyabb, nagy hűtők: Noctua NH-D15 SE-AM4, be quiet! Dark Rock Pro 4.
Ár és egyéb paraméterek tekintetében viszont nehéz.
Lehet ezt rossz helyre írom, de hasonlót nem találtam erre.
A gondom az lenne ma vettem egy acer predator helios 300 ph317-52 laptopot és nem akar bootolni semmit biosban kiírja hogy a slotokban benne van a hdd és az ssd de a boot menübe semmi https://kepkuldes.com/image/WOhl8L
https://kepkuldes.com/image/WOhcYu
https://kepkuldes.com/image/WOh5Mm
Windows még nincs rajta de azt se tudom felrakni mert a pendriveot se ismeri fel.(ssd,hdd nélkül nehéz is lenne)
Erre valakinek van valami tippje hogy mi lehet a gond vagy csak simán a laptop a hibás és lehet küldeni vissza?
Próbálj meg egy bios visszaállítást.
Router vásárlás előtt állok mert a jelenlegi nem bírja kiszolgálni a teljes sávszélességet ami van.
nem igazán értek hozzá de jelenleg ez a 2 van ami szimpatikus, vélemény?
[LINK]
[LINK]
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Intel Xeon E5450-es processzorom, ezt szeretném lecserélni, de nem nagyon értek hozzá. Ti milyen processzort ajánlotok helyette? Vagy felesleges lecserélnem egy GT 1030 mellé?
Alaplapom: G41M-P25 (MS-7592)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem vágyok nagy játékokra, hiszen nem vagyok a megszállotjuk, csak szeretném azt a CPU-t belerakni, amit az 1030 kitud hajtani, ráakarok menni a maxra.
1030-hoz jó az a proci még.
Pl.: az amivel igazából játszani szeretnék az a Rainbow Six Siege, még nem próbáltam ezzel a procival. Gondolom ne is próbáljam addig amíg nem cserélem le a procit és az alaplapot?
A gt 1030-hoz jó az a processzor,mert elég gyenge kártya.Én már inkább egy új gépben gondolkodnék,ha nagyon cserélni kellene.
Ha tényleg minden forint számít,akkor Ryzen-t érdemes venni.20 ezer körül már lehet kapni AM4-es alaplapokat,az első-második generációs R5-ök 35-40 körül mozognak.10-15 ezer hozzá a 8gb ddr4 memória,plusz egy táp esetleg kellhet.
Ezt a régi gépem is eljátszotta és amíg egy 580 forintos egeret használtam,addig leszartam.Gondoltam szar az egér,most vettem egy új egeret és ez is világít.A tápegységem nem egy csúcskategória,de nem is szar.
De ennek a Gigabyte alaplapnak sajnos elég katyvasz a Bios-a,pedig z270-es.
Köszönöm szépen a segítségeteket!😀
Ez jó lesz így?
Úgy köttötem be hogy: Power LED+ mellé (fent) Power LED - aztán Power SW, ahol van a nyíl az ment fel, a másik tű le (kettő tű) - RESET SW - mínusz, amerre megy a nyíl az megy le.. Jó így?
A jelenlegi FX-ed is képes kihajtani azt a VGA-t, ha komolyabb VRM-el lenne felszerelve az alaplapod.
R5 akár RTX 2070 S-el is ellenne.
Ezzel a lappal kov gen-es procik is el lesznek.
Tuningal kb 4ghz-4.2ghz el megy siman.
Gyari huto az csak oc nelkul jo.
Érdekes kérdésem lenne a TP-link WA860RE készülékről és a wifiről.
Ez a jelerősítő nálunk nincs ethernet kábellel csatlakoztatva hanem a modem wi-fi jeleit továbbítja. Laptopon pl. jól megy minden de az én telefonomon pedig hiába írja hogy erős a jel néha alig hoz be egy weboldalt. Kihúzni visszadugni nem segít.
Ugyanilyen furcsa jelenség ha a jól működő modem wi-fijén vagyok akkor gyorsan bejönnek a weboldalak, de néha nem enged messenger üzenetet továbbküldeni csak mobilnettel. :// Bármelyikre van ötletetek?
Úgy határoztam el hogy a jelenlegi laptopomat neki ajándékoznám anyámnak vagy apámnak. Igaz nem mai laptopok már.
Anyámnak szeretném a legjobban,de kérdés az amit ő használ Acer Aspire V5-531 laptopot mennyire éri meg neki lecserélni ASUS K53BR SX015D-re?
Ami V5-531-ben van 320GB HDD meg egy Pentium 967 1,3Ghz
Ami ASUS K53BR SX015D-ben van ADATA SP900 256GB SSD és fejlett integrált vga ls AMD E-450 (Dual-Core, 1.65Ghz).
Netezésre használják mindkettő laptopban 4GB ram van,amit később bővíteni szeretnék +4-el.
Tudom azt fogjátok írni hogy tökmindegy netezésre melyik,de HW szempontból melyik jobb?
Próbálkozzon a Windows Hálózati diagnosztika futtatásával.
DNS_PROBE_FINISHED_N😆OMAIN
Van net mindent behoz YT face ezt az oltalt is de pl ea.comot nem muntkor az origint se bírtam letölteni stb.. Valami ötlet?
A napokban vettem egy Acer Predator Helios 300 laptopot. Elvileg alapból rajta van minden driver, viszont ebben nem vagyok biztos. Ti milyen driver frissítőt ajánltok? Az se baj, ha fizetős progi, csak legyen megbízható.
Amúgy a Windows 10 frissíti automatán.
Egy samsung 960 evo ssd van a gépemben, viszont hely már szinte semmi nincs rajta.
Ha rakok bele egy hdd-t, és arra telepítek fel játékot, akkor attól a játék nem fog lassabban futni, hogy nem az ssd-n van?
https://www.aqua.hu/240gb-kingston-ssd-sata3-25-a400-meghajto-sa400s37240g-521204.html
Pl egy gta 5, az ssd-mre is 1,5 óra alatt megy fel.
[LINK]
Szerintetek az Ebay-en, Aliexpressen meghirdetett USB 3.0-ás elosztók valóban tudják azt a sebességet, amivel meghirdetik?
Sok terméknél azt látom, hogy 5 Gbps. Ez lehetséges?
https://www.aliexpress.com/item/32833024972.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.32394adfqmEh5U&algo_pvid=baad8abe-00ab-4581-8fa3-66d7c461fdfd&algo_expid=baad8abe-00ab-4581-8fa3-66d7c461fdfd-22&btsid=4efe4eab-96b1-4ec3-b397-1bb4d6cf63ed&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_5%2Csearchweb201603_55&fbclid=IwAR2wHBUG9VagchmninxZRmWnCz-5i0nnOJOaTJgV4Bi-bXERb3JEPtT4KM0
Az lenne a kérdésem,hogy a videókártyáknál azt írják,hogy 1x8pin kell nekik,de nekem csak 6+2-es csatlakozóm van,az ugyanúgy megfelel?
Ryzen: [LINK]
Én ezek alapján vetettem össze a kettőt.
Mint látható kb. egy ligában vannak, néhol az i7, néhol a Ryzen 5 jobb. Vedd azt is számításba, hogy az i7 6700 esetében egy kihalt foglalatra építesz, míg ha a Ryzen 5 2600X mellett döntesz és veszel hozzá egy normálisabb B450-es lapot, akkor az új 3 ezres Ryzenekre is tudsz majd fejleszteni, amik igencsak nagy előrelépést mutatnak az előző generációval szemben.
Jó játszást!
Játszanék a Sniper: Ghost Warrior 3-mal. Egy idő után kidob a játék. Értsd, hangyás képernyő és semmire sem reagál a billentyűzet sem. Alt-ctrl-del kombinációra sem. Csak az újraindítás segít. Más játékoknál nem csinálja, csak ennél az egynél. Konfiguráció.
Mi lehet a gond?
Akkor rendszert rakok valamelyik nap. Remélem segít. Köszönöm.