Kormányok
Ez téma arról szól, hogy egy kormányról megoszthatjátok a véleményeteket.Milyen kormányt használtok, melyik a jobb, stb... vagy aki szeretne venni egy kormányt, de nem tudja milyet vegyen akkor itt kérhet segítséget.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Esetleg valaki járt már így?
Spoiler!
Ha ügyes vagy, és benne vagy ilyenekben, rengeteg videó van róla, hogy hogyan kell ilyet csinálni, de abból sem mind működik.
Azért köszi a segítséget.
Utólag is köazi a dolgokat amiket írtál (noha nem is éppen segítettek).
[LINK]
Spoiler!
Spoiler!
Spoiler!
[LINK]
Idézem
@migist2: Tipikus hibája volt annak a kormánynak. Ha minden működik, csak nem kormányoz, akkor Táp hiba! Ki kell cserélni az edapterét, arra figyelj, hogy 24V-os legyen!
Így el értem ezt ami a videóba van eddig ennyi se volt valami most az automata calibralasal lehet szerintem
A linkelt videód melletti találat volt:
[LINK]
Azt nézd meg, hogy bekapcsoláskor (a gép indításakor) is ezt csinálja, és ha már megy a gép és driver, akkor bedugva is ugyan ez a jelenség?
Ezeknél egyszerűbb ha eladó alaktrésznek (úgy is viszik jó árban, akinek van hozzá türelme, és veszel egy újat
Fogaskerékkel nem tudom hogy áll, úgy emlékszem anno a 25ben erősebb volt, mint a 27ben. Nézd meg a többi gyártó termékét is, ne hozz elhamarkodott döntést. Elvileg a Thrustnak is nagyon jó szettjei vannak (Bár az olcsóbb darabjaikkal nekem csak rossz tapasztalatom volt). A Speedlinket pedig kerüld már inkább messziről.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Halkabb, szíjas kormányai vannak a Thrustmasternek, és jóval erősebb, és pontosabb erővisszacsatolásuk van, a nagyobb fordulási szögekről nem is beszélve, valamint a nagyon erős és pontos lehatárolhatóságról.
Ha nem, az egy TMX-em esetében hardware hiba lépett fel, és újra kellett valamit forrasztani rajta, ahhoz nem értek.
Ui: Nekem a gázpedál rugója már egyszer eltört, de hál istennek apróért van hozzá utángyártott rugó, ami tökéletes, így nem kellett több tíz ezret kidobnom az ablakon egy új pedálért. [LINK]
De mint már írták, ki lehet fogni ezen ár körül használtan jó állapotú G29-et is.
Nekem újonnan kellett mindenképp, és akkor ugye mint írtam a T150 54 volt, míg az új G29, az minimum 80-ba került akkor.(terítéken volt nálam is a G29/920, de az ára visszatartott, na meg az is hogy első FFB-s kormánynak sajnáltam 80 vagy attól többet kiadni. Most már viszont ha megteheti az ember akkor ajánlom én is, attól függetlenül hogy nekem a T150 is megfelel.
csak éppen egy idő után nem vette a hirtelen kanyarokat. Az új T150-et meg hiába húztam le 270-es fordulási szögre, nem akart vele menni normálisan, mondjuk a T150 inkább szimulátor játékokhoz van tervezve, abban tökéletesen üzemel 900 fokra állítva.
Ez az "ezüst villámlás" fantázianevű cucc volt. Nagyon primitív volt, cserébe mindennel is működött többek között.
Hangos...
Belépő szinten Thrustmaster TMX-et nagyon ajánlom, afölött T300Rs.
A Logitech volt régen a legjobb ilyenekben... De már a g920 is... Az árkategóriában hangos, darabos... Hall effect nagyom jó, de az is el tudja rontani a kalibrálást... Nem olyan erős a műterhelése mint hirdetik.
A g923 nem hinném, hogy ekkora előrelépéslenne.
T300Rs és boldogság.
Esetleg használtan ajánlom a T500-at.
Ez a legolcsóbb belőle.
Halk, szíjas hajtás, rettenetesen pontosan kalibrál és bár a pedáljai nem olyan advanced szintűek, maga a kormány mérföldekkel jobb...
Melyik kormány való jobban PC-hez? [LINK]
Vagy tudnátok valami hasonlót ajánlani olcsóbban.
Itt most 71 ezer magyar pénz. annyit megér bőven, csapj le rá.
Nekem is ilyen van csak ajánlani tudom.
Birtokomba jutott egy Btech BJW-280-as tipusu kormány, viszont driver feltétele után is hatalmas dead zone-ja van. Középről eltekerve balra és jobbra elég sokat kell tekerni hogy elkezdje érzékelni. A kérdés az, hogy ha szétszedném lehetne vele valamit csinálni belülről, vagy ez igy lett megcsinálva és ennél jobb nem lesz? Elég kezdetleges kormány tudom, de ha már hozzámjutott lehet használnám, és ezzel a dead zone problémával elég kellemetlen. Nem csak játékokban jelentkezik hanem alapból. Egy jó 10fok-10fok dead zone van mindkét irányban szerintem. Kalibrálási lehetőség nincs, nyilván program sem hozzá szoval nincs miből kiindulni.
Próbáld meg alap WDM driverrel. Úgy sima 2 vagy 3 tengelyes játékvezérlőnek fogja kezelni.
(Persze force feedback meg rezgés nem igen lesz)
Youtubeon még szakszerű videó is van hozzáértőtől....😊
Kösz a tippeket, a többit megpróbálom. Az NFS mennyire visszamenőleg? 😃
Egyébként tényleg jó áron jutottál hozzá 😆.Én nagyon szerettem,jó kormány volt,a feedback is jó volt,majd 10 (!) évig használtam,egyetlen visszatérő hibája volt,hogy a pedálok rugója kb évente eltört,de nagy rutinra tettem szert a készítésükben....csak sajna a támogatottság miatt voltam kénytelen megválni tőle (mármint részben,bent pihen a szekrény alján 😂 )
Ha a dragabbat veszem,jobb is lessz az annyival? Ahogy igy belegondolok nekem mint mezei -Gemernek- lehet hogy megteszi a G29 is 😀
G25-osom nem volt, nem tudom, hogy abban mi az aminek baja lehetett, csak G27-ben volt az eltorheto muanyag fogaskerek, meg a meghibasodo kalibralo erzekelok. A motorja nem hiszem, hogy faradna, nezz utana tipushibaknak, sajnos nem tudok hozza egyet sem :/
Megerni szetszedni es atnezni, ha tobbszor elofordul!
Van egy Logitech G25-öm és nem középre áll be hanem kicsit jobbra. Valaki valami ötlet hogy középre legyen beigazítva ?
Spoiler!
Én is egy egyszerű SilverLink kormányt vettem.
elég komoly forceback-je van az árához képest 😀 jó cucc
Az első kormányom egy Logitech Wingman Force Feedback volt. Nagyon jó kormány volt, de nagyon kezdetleges volt még a Logitech technológiája. A működési elve úgy nézett ki, hogy a kormányrúdja végén volt egy szögelfordulás érzékelő, ami két műanyaglap közé volt beszorítva. Viszont hamar elfáradt ez a műanyag.
A második egy Logitech MOMO Force volt, ami a Logitech talán legjobb kormánya volt.
A harmadik pedig egy Logitech G27.
Hogy miért vettem egy kalap alá a két kormányt? Azért, mert mind a kettő ugyan ott vérzett el.
A Logitech kitalálta, hogy valami mást, valami pontosabbat kéne használni. Ebből jött a MOMO Force-ban először használt fotonérzékelő. A 'kormányrúdon' egy felfestett fényérzékeny csíkot követett egy szenzor. Innen jött, a bekapcsoláskori hitelesítés, a jobbra majd balra körbefordulás. Pontos volt, de a Logitechnek sikerült a nem túl pontos érzékelőt egy pontosabb, de hamarabb kifekvő rendszerre cserélni. Egy idő után rosszul érzékelte a kormánymozdulatokat, és nagyobb rántásoktól elvesztette az egyenes érzékét.
A G27-ben ezt azzal próbálták kiküszöbölni, hogy 5 fényérzékeny csík volt benne, több szenzorral, de valami még mindig nem volt jó. Az, hogy a Logitech úgy gondolta, hogy egy kormányhoz ami ekkora fokban és ilyen gyorsan mozog, elég lesz a szó szerint fos műanyagból készült fogaskerék.
Igen, az ott egy kitört fog.
Ezek után úgygondoltam, szakítok a Logitech-kel.
A következő (és mostani) kormányom egy Thrustmaster T300Rs.
Mit is mondhatnék róla... Mi a különbség a geológia és a teológia között? Hát ég és föld. A Trustmaster az a technológiát alkalmazza, amihez a Logitech csak a G29/G920-nál sikerült először. Hall Effect.
Az elektromágneses érzékelőnek köszönhetően minden ezred másodpercben tudja figyelni, hogy merre jársz az egyenestől, a Logitech 900° -jához képest 1100°-ban. A fogaskerekek helyett halk, strapabíró és csúszásmentes szíjhajtása van. Pontosabb és gyorsabb mint a Logitech. Míg a G27 két motoros műterhelésével tényleg mindent lehetett érezni, a Thrustmaster az asztalt is föltépi az erővisszacsatolásával és atombomba utórengést szimuláló műterhelésével az én szememben abszolút nyertes a Logitech-kel szemben, és valószínű, hogy sajnos soha többet nem térek vissza a Logitech-hez.