Milyen merevlemezt vegyek?
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gyors merevlemezek közé tartozik.
Köszi a gyors választ. Minőségben is felér a WD-kel, meg a Seagate-kel?
Toshiba vinyókról mi a véleményetek? Konkrétan ez a típus milyen lehet.
http://www.dynamic-restart.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=35948
Jó vinyó😀
Köszi, rád hallgatok, mindig jó tanácsokkal látsz el mindenkit! 😜
Akkor rendelem is 😃
Szerintetek jó ez a winyó?
Western Digital Caviar Blue 1TB (WD10EZEX)
A lényeg természetesen az hogy gyors, halk és hogy 1 TB legyen, és én laikus fejjel ezt találtam. 😀
Még egy kérdés ez miéért ien olcsó 30eu val drágább 2TB-osnál?😃
http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6622
De valaki megtudná mondani hogy mi a hátránya az IntelliPower os hdd-nek?
tulajdonképpen semmi, ha rendszernek kell akkor kifejezetten 7200rpm-est nézzél ha adatnak akkor 5400rpm-est, de lehetőleg ahogy irtuk is ne vegyél Green szériát mindegy milyen olcsó
Meg ezt: https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6630
5400RPM-es vinyók lényegesen lassabbak mint a 7200 RPM-es vinyók. 5400RPM-es vinyó adattárolásra való. Persze rendszervinyónak is használható de ott minél gyorsabb annál jobb. Azóta már jaívtottam az ajánlásokat mert véletlen 1TB-os vinyókat linkeltem😃 De azok már két terrásak.
Sziasztok!Valaki tudja hogy mit jelent a WD belső hddk nél h IntelliPower?Mert én szeretnék venni egy két TB-osat és meglepően olcsó....
Előre is köszönöm.
Spoiler!
IntelliPower
mindegy egyes darabnak más és más a fordulata, valahol 5400 és 7200 között
viszont egyetértek TaylorXIII-al, minimum Blue széria
Meg ezt: https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6630
Előre is köszönöm.
Spoiler!
[LINK]
Nekem csak az 1 éves garancia szúrja egy kicsit a szemem a többi sztem oké nem? Mi a véleményetek?
Néztem még ezt is, csak ugyebár az ár is fontos tényező.
[LINK]
Számomra a lényeg hogy gyors általános használatra és játékra kell a gép.
De akkor beruházok 1 ssdre.😃
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ehez a confighoz* elég 1 sima vincseszter vagy rendszerhez ssd és külön adattároláshoz vinyó?
*alaplap:Asus m5a97 r2.0
processzor: Amd fx 6100
videókártya: Asus radeon hd7850 2gb ddr5 directcu II
ram:1*8gb ddr3 kingston hyperx (khx1600c10d3b/8g)
táp: Fsp hexa 500W
Egy ilyen konfighoz abszolút passzol az ssd és nem fogod megbánni ha beruházol egyre!
Amúgy a kérdésre válaszolva elég egy sima vinyó is!
Az lenne a kérdésem hogy ehez a confighoz* elég 1 sima vincseszter vagy rendszerhez ssd és külön adattároláshoz vinyó?
*alaplap:Asus m5a97 r2.0
processzor: Amd fx 6100
videókártya: Asus radeon hd7850 2gb ddr5 directcu II
ram:1*8gb ddr3 kingston hyperx (khx1600c10d3b/8g)
táp: Fsp hexa 500W
Sziasztok!
Merevlemeznél mire kell/érdemes odafigyelni? Milyen márkát,típust ajánlanátok! Nem fontos a nagy tárhely,kb 500GB is elég, inkább a megbízhatóság,a fontos! És a jelenleginél kicsit jobb legyen!Ami most van az már egy ősrégi 8 éves kis winyó,nincs vele baj,csak már lassú kicsit.
Köszi!
szia, rendszernek WD Scorpio Black 2,5"-es laptopwinyó, stabilabb-hűvösebb mint a 3,5"-es
------------------------------------7200rpm----------------------------
Western Digital Scorpio Black 250GB (WD2500BEKT)--- 14.900 Ft
Western Digital Scorpio Black 320GB (WD3200BEKT)--- 15.800 Ft
Western Digital Scorpio Black 500GB (WD5000BPKT)--- 17.200 Ft
Köszönöm a válaszokat!
És márkában illetve külön típusban van ajánlott,illetve nem ajánlott winyó? Pl VGA-nál is mostanában van egy bizonyos márka ami nem ajánlott! Nem említem a nevet,lehet tudjátok is melyikre gondolok.
Adat tárolásra illetve oprendszer is megenne rá! Ha egy vinyó inteligens rpm-el rendelkezik az jó? 5600-7200rpm ha jól emlékszem...vagy inkább csak 7200rpm legyen?
Rendszernek 7200rpm.
Western Digital Caviar Black 1Tb /// 22k
És márkában illetve külön típusban van ajánlott,illetve nem ajánlott winyó? Pl VGA-nál is mostanában van egy bizonyos márka ami nem ajánlott! Nem említem a nevet,lehet tudjátok is melyikre gondolok.
Adat tárolásra illetve oprendszer is megenne rá! Ha egy vinyó inteligens rpm-el rendelkezik az jó? 5600-7200rpm ha jól emlékszem...vagy inkább csak 7200rpm legyen?
Sziasztok!
Merevlemeznél mire kell/érdemes odafigyelni? Milyen márkát,típust ajánlanátok! Nem fontos a nagy tárhely,kb 500GB is elég, inkább a megbízhatóság,a fontos! És a jelenleginél kicsit jobb legyen!Ami most van az már egy ősrégi 8 éves kis winyó,nincs vele baj,csak már lassú kicsit.
Köszi!
Szia!
Nekem SEAGATE Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 van
hdd-hez képest egész gyors 1 perc alatt feláll vele a rendszer,nem gondolkodik sokat illetve semmi hangja.
Köszi!
Sziasztok! Szerintetek melyiket vegyem?
OCZ VERTEX 3 SATA III 2.5" SSD vagy
OCZ 2,5' 60GB SSD SATA Solid Agility 3 SATA III vagy
Kingston 2,5' SATA3 60GB V+200? köszi előre
Egyértelműen a Vertex ezek közül.
OCZ VERTEX 3 SATA III 2.5" SSD vagy
OCZ 2,5' 60GB SSD SATA Solid Agility 3 SATA III vagy
Kingston 2,5' SATA3 60GB V+200? köszi előre
Elég, elég de akkor is egy összegányolt.
Szerintem letisztult. Csak nézőpont kérdése. 😀
Jó, hát de már annyira letisztult, hogy már fáj látni, hogy ilyen kell, hogy ne lehessen elrontani😃
Elég, elég de akkor is egy összegányolt.
Szerintem letisztult. Csak nézőpont kérdése. 😀
Elképzelhető. De formázni azt kellett még a windowsban. Mind1 ha nem megy neki valami max megcsinálja újra. Úgyis 15 perc a telepítés. Már nem ügy. bezzeg régen XP-nél😃 Ja am win7 telepítő menü no comment😃 Eléggé kispórolták belőle a betűket😃 XP-nél szépen le volt írva minden😃
Telepítés utáni formázás már más kérdés. A telepítést meg még így is meg tudja csinálni egy óvodás is, szóval bőven elég a betű. 😃
Nem hozott létre partíciót.
Hát de mi is csak egy 100GB-os partíciót hoztunk létre. Többit hagytuk. S ő meg csinált egy 300GBosat és a többit hagyta. Szóval nem tudom mit csinálhatott másképp.
Ha a másik felét nem particionáltátok, akkor utána ti sem láthattátok. Ti megcsináltátok a másik felét is, csak nem emlékszel rá. 😀 Vagy telepítés után ti is használtátok a vindózos partíciókezelőt. Más lehetőség nincs.
Nem hozott létre partíciót.
Hát de mi is csak egy 100GB-os partíciót hoztunk létre. Többit hagytuk. S ő meg csinált egy 300GBosat és a többit hagyta. Szóval nem tudom mit csinálhatott másképp.
Az a helyzet, hogy már megvan az új gép, rajta van OS stb., és ugye nekem egy Western Digital WD10EZRX 1TB-os vinyóm van, a Win7 telepítésekor ugye felparticionáltam 2 részre, és csak a C meghajtót érzékeli, a másikat pedig nem! Mit csináljak, hogy oldjam meg, hogy lássa a többi vagy 700 gigát is?
Sziasztok! Adattárolásra meik winyó lenne a legmegfelelőbb hőmérséklet-zaj-élettartam szempontjából, 2,5"-es méret feltétel? Tapasztalatot és egyéb észrevételt elfogadnék ezen 2 versenyzővel kapcsolatban, Előre is köszi!
Western Digital Scorpio Blue 5400rpm 500GB (WD5000LPVT)
Western Digital Scorpio Black 7200rpm 750GB (WD7500BPKT)
Asztali gépbe lesz? Mert akkor nem értem a 2,5" méretet. 😀
asztaliba, de MODDOLT-BA, a sok teszt után arra a következtetésere jutottam hogy semmivel sem bírnak ki többet a 3,5"-es winyók mint a 2,5"-esek ezen 2 ok miatt lesz 2,5"-es, abból is a Scorpio Blue lesz mert egy kis utánajárás után az a tartósabb-csendesebb-hűvösebb
Sőt, a 2,5esek jobban bírják. 😀 Viszont drágábbak.
a méret a lényeg
Kisp@csűek szerint ! 😆