Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nekem is i5-6600K-hoz kéne egy alaplap, Z170 chipset-tel. 30.000ft körül nézegettem és elég sok van. A kérdésem csak annyi hogy melyik márkát válasszam ezek közül: ASUS, MSI, ASRock, GIGABYTE. Illetve hogy milyen szempontból jobbak a DDR4-es alaplapok a DDR3-masoktól.
Előre is köszönöm!
49°C nem sok igazából a gyári hűtéssel.
Lehet, hogy az lesz a jobb megoldás, hogy nem írsz nekik, kérsz egy tápot valakitől, és megnézed azzal hogy muzsikál a gép. Ha másik táppal is fagy, akkor kérsz esetleg egy lapot is, bár az már neccesebb. De biztosítéknak ott lesz az új lap. Viszont amíg nem próbáltad ki másik táppal, a csomagot ne bontsd ki, mert amúgy nem veszik vissza (gondolom náluk is kitér az ÁSZF az újraeladható termékekre).
[LINK]
"Vevőszolgálat: Munkanapokon 10.00-18.00 óra között a pcx@pcx.hu címen 20-30 percen belül válaszolunk a leveledre. Ha nem kaptál választ egy órán belül, a +361/780-1070 telefonszámon hétköznap 11-17.00 óra között tudjuk fogadni hívásodat."
Nos, még nekem sem volt szükségem ilyenre, hogy rendelést lemondjak vagy visszaküldjek terméket. De mivel holnap adnák oda a futárnak, szerintem a fenti címre még bőven írhatsz nekik. Amúgy én egyszerre több dolgot rendeltem tőlük, és nem 3 nap volt mire megérkezett, hanem egy hét... és addig végig az volt kiírva csomagolás előkészítés...
Azért ez érdekes, hogy Ubi termékekkel nincs gond... driverek rendben vannak? BIOS frissítés nem elérhető?
Kérdés mi van akkor, ha a különbözet úgy jön ki hogy a te javadra? Visszaküldik-e az új termékkel a pénzt, vagy le kell vásárolnod mindet? Erre kérdezz rá.
U.i.: használt alkatrészt akik leveszik, végeznek tápegységeknél mindig tesztet, lemérik h f*sza-e. PC-MAX-nál ez 500 Ft ha jól tudom, azt is megpróbálhatod ha tényleg nincs kölcsön táp. De biztos nem csak ők csinálnak ilyet az egész országban. Ha más nincs, a semminél ez is több.
[LINK]
így lehet megtalálni: Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB
[LINK]
és itt van még egy kép a másik játékról aminél rendszeresen kifagy. Mikor kicrashelt sem történt semmi.
Itt van egy kép játék közben a hőmérsékletről.
Minden ventilátor tökéletesen működik. Mikor kicrashel a gép akkor is még a táp is. Nem is forró. Hol lehet megtudni mennyi V-ot ad le? Még csak nem is szenved. Általában ha nálam egy táp rossz volt. Le állt a gép vagy el sem indult. Vagy ha játszottam játékoknál kikapcsolt a gép.
Egy Asrock 960GM-VGS3 FX alaplapot rendeltem. A mostani egy MSI 970A-G46. Az a kérdés hatalmas lesz a különbség pl teljesítményben? Meg hogy ugyan úgy tudom-e használni játszáshoz.
Tételezzük fel, hogy a szorzózáras 4690-et választod. Hogy fogod húzni?
GIGABYTE GA-Z97P-D3
MSI Z97 PC MATE
25-26 körül vannak. Olcsóbban nem kapsz hozzá lapot, max használtan.