Olyan problémám lenne, hogy üresjáratba a videókártya (zsír új RX480) max. órajellel pörög, nem veszi vissza és stabilan 60 watt környékén eszik. Wattman-ben folyamatosan 6-os és 7-es állapotban van. Mi lehet vele a gond? Sok drivert próbáltam és mindegyikkel ezt csinálja, vagy a gép bekapcsolását követően kb 15 perccel vagy 2-3 nap után jön elő. Vírus nincs a gépen.
Na a gépemnek olyan problémája van, hogy mikor bekapcsolom fekete a kép a gép elindul, miután kiveszem az egyik ram-t és úgy inditom vagy átrakom egy másik helyre akkor elindul. De másnap reggel ugyan ez jelentkezik. Ma reggel is ez volt de egy pillanatra el is indult és látam azt a menüt h választhatok h töltsön be egy alap beálitást a biosba és bootoljon, úgyan ez csak rebootal, vagy töltse be a bios-t de mire nyomhatam volna valamire addigra újra indult. Nem tudom h ezt az elem okozhatja e de az 2 év allatt még nem lett cserélve.
Az alaplapom egy Gigabyte H97-D3H, a ramok 2db 4GB Kingston HyperX Genesis 1600MHz.
Ha valakinek van ötlete akkor legyen szíves és írja meg, előre is köszönöm! 😀
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy játék közben a gépem le fagy illetve kék csikozódás jön be aztán ujraindul magától. Lehetséges hogy túlmelegszik? Előre is köszi 😀
Hát igen, ez a lap sem a budget lapot közt van, nem egy olcsó mulatság 😃
De, mégegyszer, azzal a lappal (970A-G43) nem érdemes szenvedni, minden centje egy sz.pással ér fel. Helyette ott a 970 GAMING, vagy az Asusnak az M5A97 EVO R2.0-ja.
Koxx: Igen. 😀
egyetértek, késő éjjel már nem de most utánanéztem, RAMPAGE 3 és 4 ben is van.
szóval inkább csak ritka az a lap amiből nem spórolták ki a VRM thermal sensor-t 😉
Koxx: Pontosan az a lapom volt, amiről váltottam, a vrm túlmelegedett, throttling folyamatosan, stb.. Írtunk/írtam normális lapokat, nem értem, miért nem jók azok..
bybeni: Nekem van VRM szenzorom, Thermal Radarral meg is tudom nézni. 😃
Koxx
Azért mert nincs a VRM-eknél semmiféle szenzor, CPU-NB azaz Északi másnéven Chipset (North Bridge) más nem, videókártyáknál akad. Gugliba írd be "motherboard vrm temperature" és maximum GPU-k VRM-nél van szenzor, de alaplapoknál semmilyen nincs ami be lenne építve!
Egyetértek Pieroval. Nálam is ugyanezek a gondok voltak. Ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor az MSI 970 GAMING vagy az ASUS M5A97.
Ha tuningolni is akarsz, akkor a 990-es chipsettel rendelkező lapokat ajánlom. Pl. MSI 990FXA GAMING, ASUS M5A99FX PRO R2.0, vagy ami nekem is van, a SABERTOOTH (Igaz, ezek drágábbak, de jobbak is.)
+ Ha tudsz, akkor a házba is tegyél hűtőket, és akkor tutira nem fog túlmelegedni.
Koxx: Nekem Gigabyte van alatta (GIGABYTE GA-970A-DS3P)
Mivel a 8350 már nem mai darab, gyakorlatilag szinte mindegy, mit veszel alá (giga, MSI, ASUS), eléggé kiforrott lapok vannak a piacon. Három dolgot érdemes figyelni ehhez a processzorhoz.
1. Legyen benn a támogatott processzorok listájában a 8350
2. Legyen az alaplapon rendes VRM hűtés (láthatóan szép nagy bordák) és ezzel párhuzamosan lehetőleg ATX legyen, hogy szép szellősen legyenek bent az alkatrészek, hogy ne lógjon az alaplap hűtése fölé semmi.
3. 970, vagy 990-es chipsettel legyen felszerelve.
Én az ASROCK-ot kerülném, de szinte minden más használható. Persze sokat számít még a ház hűtése és az, hogy milyen a CPU hűtő, keringeti-e a levegőt az alaplap felett. De ezek már csak "finomítások" a fentiekhez képest.
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! Új processzor lett téve a gépembe egy AMD Fx 8350-es vele együtt frissítve lett a bios és a windows is újra lett telepítve. A probléma pedig az hogy bármilyen játékkal játszok teljesen random időnközönként lesik az fps-em 60-rol 10-20-30-ra vele együtt pedig a CPU használat is ami eléggé elrontja a játékélményt😞 Mi lehet a probléma? A biosban is próbáltam különféle beállításokat de egyik se volt az igaz. Előre is köszönöm a segítséget 😀
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=639N_vtelen.png
Tipp vagy vmi 5let? Asus P5VD2-VM lap.. 2x2 gb 800MHz ddr2 ram nem egyformák.. táp címke szerint 200watt.. dualcore intel pentium D 915 2,8 Ghz , nvidia GT 630 vga.. ha ez így össze van rakva a gép, bekapcsol, megy X ideig...játszani is lehet rajta.. sims2 pl, a kisgyereké a gép.. vga nélkül, integrál vga mellett+4 gb ram elindúl a gép, de hozzányúlás nélkül vagy lefagy újraindúl kékhalál képernyő becsikozódik stb hibák vannak.. integrált vga+ 1 ram módul, nem keletkeztek hibák kekapcsolás során és az ezt követő percekben. Net szerint ez a lap csak 3 GB ramot tud felhasználni a chipsete miatt.. 4 gb van telepítve, de csak 3 gb használható. Ui.: Ram foglalat mellett volt egy púpos kondenzátor, ez cserélve..
Helotok 😀
Legyszi valaszoljatok ha tudtok😀
Konfingom:
I5 7400 intel 3,5 turbo boost
8 gb ddr 4 ballistix ram
Ssd 480 gb
Win 10 64bit
Vga:rx480 8 gb
Az lenne a gondom hogy par jatek nagyon szepen fut minden gond nelkul stabil magas fpsen de van pl a crysis 3 amine full hdben maxon is legalabb 50 stabil fpsnek kene lennie sot 40 fps ala nem szabadna esnie de nekem megis neha lemegy 20 fpsre is es akad freesynces monitoron keresztul es nem ez a egyetlen jatek hanem pl a gta 5 is neha leesik vagy 20 fpsre full hdban egy rx480
vgaval stabil 60 fpsnek kell lennie vsyncel ez a fura mitol lehet ez??hogy neha lemegy a fps 20 ertek ala is akar es be akad..
Sziasztok, miután újítottam a gépet (VGA+RAM) pakoltam rá egy Win 10-et azután naponta egyszer újraindult Kernel-Power 41-es hibával. Azóta már megoldódott a probléma, csak nem tudom hogyan sikerült megcsinálnom. Azért gondoltam megkérdezem itt házha valakinek volt már hasonló problémája, ha esetleg később is lesz ilyen baj akkor tudjam mi merre. 😀
Hello, tegnap éjjel valami lecsapta a biztosítékot. Visszakapcsolni se tudtam folyamatosan lecsapta. Ma reggelre már visszatudtam nyomni, viszont a gép egyáltalán nem indul el, nem érzek fustszagot illetve ránézésre sincs semmi elváltozás. Körübelül egy hónapja újítottam tápot és videokártyát, egy chieftec force 500 wattos tàp került bele, mindenféle védelemmel . Mi lehet a probléma? Sos
E:átraktam a régi tápot azzal beindul, akkor a chieftec romlott el kevesebb mint 1 hónap alatt?
TrentonG: az az alap órajel, ha nem dolgozik a proci. (6x266MHz) Ha nekiállsz valamivel terhelni felmegy majd 11x266MHz-re, tehát a maximális órajelre!
Ez most vissza van húzva 3.33ghz-ról 1.6ghz-ra? Csak mert mostanában nem akar jelet adni a monitornak a gép, más géppel meg jó a monitor. Most működésre tudtam bírni a gépet, 4 napig pihent az ágyam mellett.
Mit tudok kezdeni ha tényleg vissza van húzva a proci?
Meg BIOS hibát írt ki bootnál, ez biztos az elem miatt van, de ott is úgy írta ki hogy kiírta a processzort és az eredeti órajelt (2.93ghz), utánna meg 1 sorral 1.60ghz-volt írva.
8.1, azt ismerősöm szerezte be nekem..
BIOS reset még nem volt, de egy CMOS resetet nyomtam (3 hétig a gép nem adott vizuális jelet, azt hittem HW probléma - csak egy CMOS reset kellett és újra ment).
Különféle weboldalakon meg írták hogy AUX hőmérséklet-leolvasás az egy ismert anomália, az nem jelent semmit, de nem tudom hogy bízhatok-e random weboldalakban vagy sem...
U.I.: Nem akarom lelőni, de lehet hogy elmúlt a probléma...
Átraktam az egeret meg a billentyűzetet az elülső USB csatlakozókba amik külön csatlakoznak az alaplaphoz és most úgy látszik hogy már vagy 4 órája nem fagyott le a gép, de azért még tesztelni fogom hogy teljesen biztos legyek benne.
3600 f/m azért nem gyenge 7%-on 😊
Bios resetet próbáltál?
Esetleg ha új kora óta fenn áll a probléma, akkor egy BIOS frissítést megérne végrehajtani.
Gondolom Windows 10-et használsz már.
Olyan problémám lenne, hogy üresjáratba a videókártya (zsír új RX480) max. órajellel pörög, nem veszi vissza és stabilan 60 watt környékén eszik. Wattman-ben folyamatosan 6-os és 7-es állapotban van. Mi lehet vele a gond? Sok drivert próbáltam és mindegyikkel ezt csinálja, vagy a gép bekapcsolását követően kb 15 perccel vagy 2-3 nap után jön elő. Vírus nincs a gépen.
Na a gépemnek olyan problémája van, hogy mikor bekapcsolom fekete a kép a gép elindul, miután kiveszem az egyik ram-t és úgy inditom vagy átrakom egy másik helyre akkor elindul. De másnap reggel ugyan ez jelentkezik. Ma reggel is ez volt de egy pillanatra el is indult és látam azt a menüt h választhatok h töltsön be egy alap beálitást a biosba és bootoljon, úgyan ez csak rebootal, vagy töltse be a bios-t de mire nyomhatam volna valamire addigra újra indult. Nem tudom h ezt az elem okozhatja e de az 2 év allatt még nem lett cserélve.
Az alaplapom egy Gigabyte H97-D3H, a ramok 2db 4GB Kingston HyperX Genesis 1600MHz.
Ha valakinek van ötlete akkor legyen szíves és írja meg, előre is köszönöm! 😀
Lehet melegedés is, de én inkább VGA haldoklásra tippelnék a kék csíkozódásból kiindulva.
Olyan problémám lenne hogy játék közben a gépem le fagy illetve kék csikozódás jön be aztán ujraindul magától. Lehetséges hogy túlmelegszik? Előre is köszi 😀
De, mégegyszer, azzal a lappal (970A-G43) nem érdemes szenvedni, minden centje egy sz.pással ér fel. Helyette ott a 970 GAMING, vagy az Asusnak az M5A97 EVO R2.0-ja.
Koxx: Igen. 😀
egyetértek, késő éjjel már nem de most utánanéztem, RAMPAGE 3 és 4 ben is van.
szóval inkább csak ritka az a lap amiből nem spórolták ki a VRM thermal sensor-t 😉
bybeni: Nekem van VRM szenzorom, Thermal Radarral meg is tudom nézni. 😃
ha a hőfokok érdekelnek akkor szerintem: http://cdn.overclock.net/2/26/500x1000px-LL-2653e66a_medflaumlktarparingvrmerauto_zpsad320cef.png
Azért mert nincs a VRM-eknél semmiféle szenzor, CPU-NB azaz Északi másnéven Chipset (North Bridge) más nem, videókártyáknál akad. Gugliba írd be "motherboard vrm temperature" és maximum GPU-k VRM-nél van szenzor, de alaplapoknál semmilyen nincs ami be lenne építve!
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=488N_vtelen.png
De nem is értem miért akarsz egy 10ezer forintos lapban hajtani egy 8350-et.
Ha tuningolni is akarsz, akkor a 990-es chipsettel rendelkező lapokat ajánlom. Pl. MSI 990FXA GAMING, ASUS M5A99FX PRO R2.0, vagy ami nekem is van, a SABERTOOTH (Igaz, ezek drágábbak, de jobbak is.)
+ Ha tudsz, akkor a házba is tegyél hűtőket, és akkor tutira nem fog túlmelegedni.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASRock/960GM-GS3_FX.html
Mivel a 8350 már nem mai darab, gyakorlatilag szinte mindegy, mit veszel alá (giga, MSI, ASUS), eléggé kiforrott lapok vannak a piacon. Három dolgot érdemes figyelni ehhez a processzorhoz.
1. Legyen benn a támogatott processzorok listájában a 8350
2. Legyen az alaplapon rendes VRM hűtés (láthatóan szép nagy bordák) és ezzel párhuzamosan lehetőleg ATX legyen, hogy szép szellősen legyenek bent az alkatrészek, hogy ne lógjon az alaplap hűtése fölé semmi.
3. 970, vagy 990-es chipsettel legyen felszerelve.
Én az ASROCK-ot kerülném, de szinte minden más használható. Persze sokat számít még a ház hűtése és az, hogy milyen a CPU hűtő, keringeti-e a levegőt az alaplap felett. De ezek már csak "finomítások" a fentiekhez képest.
Pontosan milyen CM el hűtőd, hogy 40 fölé nem ment a hőmérő? 😀 Ház, egyébb hűtők? nekem olyan 60 fok is volt játék közben :S
8 giga ram
nvidia geforce gtx 1050ti
500W-os táp
win10
Valószínű hogy túlmelegszik.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=639N_vtelen.png
Legyszi valaszoljatok ha tudtok😀
Konfingom:
I5 7400 intel 3,5 turbo boost
8 gb ddr 4 ballistix ram
Ssd 480 gb
Win 10 64bit
Vga:rx480 8 gb
Az lenne a gondom hogy par jatek nagyon szepen fut minden gond nelkul stabil magas fpsen de van pl a crysis 3 amine full hdben maxon is legalabb 50 stabil fpsnek kene lennie sot 40 fps ala nem szabadna esnie de nekem megis neha lemegy 20 fpsre is es akad freesynces monitoron keresztul es nem ez a egyetlen jatek hanem pl a gta 5 is neha leesik vagy 20 fpsre full hdban egy rx480
vgaval stabil 60 fpsnek kell lennie vsyncel ez a fura mitol lehet ez??hogy neha lemegy a fps 20 ertek ala is akar es be akad..
Előre is köszi!
E:átraktam a régi tápot azzal beindul, akkor a chieftec romlott el kevesebb mint 1 hónap alatt?
Ez most vissza van húzva 3.33ghz-ról 1.6ghz-ra? Csak mert mostanában nem akar jelet adni a monitornak a gép, más géppel meg jó a monitor. Most működésre tudtam bírni a gépet, 4 napig pihent az ágyam mellett.
Mit tudok kezdeni ha tényleg vissza van húzva a proci?
Meg BIOS hibát írt ki bootnál, ez biztos az elem miatt van, de ott is úgy írta ki hogy kiírta a processzort és az eredeti órajelt (2.93ghz), utánna meg 1 sorral 1.60ghz-volt írva.
BIOS reset még nem volt, de egy CMOS resetet nyomtam (3 hétig a gép nem adott vizuális jelet, azt hittem HW probléma - csak egy CMOS reset kellett és újra ment).
Különféle weboldalakon meg írták hogy AUX hőmérséklet-leolvasás az egy ismert anomália, az nem jelent semmit, de nem tudom hogy bízhatok-e random weboldalakban vagy sem...
U.I.: Nem akarom lelőni, de lehet hogy elmúlt a probléma...
Átraktam az egeret meg a billentyűzetet az elülső USB csatlakozókba amik külön csatlakoznak az alaplaphoz és most úgy látszik hogy már vagy 4 órája nem fagyott le a gép, de azért még tesztelni fogom hogy teljesen biztos legyek benne.
Bios resetet próbáltál?
Esetleg ha új kora óta fenn áll a probléma, akkor egy BIOS frissítést megérne végrehajtani.
Gondolom Windows 10-et használsz már.