Ha már lejárt a gari a tápra, akkor szedd szét és a ventit szilikonsprézd meg, hátha csak a venti sikoltozik és nem coil whine (ne WD-40 -nel mert attól csak rosszabb lesz).
Egy lelkesítő kérdés: Thermaltake London 550W Gold Moduláris tápról valakinek van személyes tapasztalata? Azt tudom, a sok teszt olvasása után, hogy jó minőség, CWT belső, nagyon jó a kábelezés, főleg a moduláris szekció, de hang, zaj szemszögéből mi a vélemény? És most a labor tesztek nem mérvadóak, ahol nyitott házakban tesztelnek egy zárt kamrában. Ezért lenne jó személyes vélemény.
Sziasztok! Az a helyzet, hogy most akarok videókártyát cserélni egy strix rx470-re és mellé szeretném lecserélni a tápot is de nem nagyon értek hozzá és arra szeretnélek kérni benneteket hogy ajánljatok nekem egyet a mostani konfigomhoz az új vidikarival.
Én erre gondoltam de ha esetleg ez nem elég hozzá, vagy esetleg tudtok ennél jobbat ebben az árkategóriában akkor azt megköszönném. Válaszokat előre köszönöm!
mennyi idő után érdemes tápot cserélni? enyém a 7. évet nyomja, igaz semmi baja!
Ha lesznek furcsaságok, újraindul a gép, játék közben kilép, zajosabb lesz, mint korábban, akkor érdemes gyorsan cserélni. Műszeresen is be lehet mérni az aktuális hatásfokot, de ezt ugye nem ingyért csinálják...
BÚÉK Mindenkinek! 😃
Na megtörtént a tápcsere egy ilyenre: Thermaltake Munich 430W 80+ Bronze 15000 ft volt.
Azt mondták, hogy elbírja a 4gb videó kártyákat 😃
Smartból van HEC és CWT belsős is, de hogy a linkelt 530-asban melyik van azt biztosra meg nem mondom... Újabb Hamburgok is CWT belesek, Sirtec belsőset már szerintem nem is kapni. Mindenesetre a Smart is bőven elég lesz, annyira nem rossz az.
Hát egy olcsósított kivitelezés. CWT a belseje, ami nem a legrosszabb, de nem is a legjobb. Ha nincs más, megteszi. De ha már TT, akkor Thermaltake Hamburg 530. Ez nincs a boltban, vagy nem rendelhető?
zsoltdeak17: Köszönöm szépen hétfőn kiderül, mert akkor nem dolgozok és lesz időm el menni megnézni, de ha még is azt választom, amit linkeltem, akkor elbírna az a táp egy rx 460 2gb,vagy 4 gb-os kártyát?
Ironmask és KRZT963: szépen leírták a fiúk, szinte mindig ugyanaz ismétlődik. Érdemes ezen az úton járni. FSP Hyper, de inkább az új Hydro, Chieftec Force, Seasonic, BQ Pure Power.
üdv. A 2 között van valami lényegi eltérés? a smart on van 4 tűs-pin ami szerintem lényeges. És az az 5%+ hatásfok lényeges egyáltalán? köszi előre is. 😀
Chieftec Smart 500W Chieftec Force CPS-550S 550W
Lehet már kérdeztem,de nem emlékszem rá pontosan.A lényeg, hogy egy ilyen tápegység van a régebbi gépemben:
http://www.lc-power.com/index.php?id=488
Az új gépembe át lehetne ezt rakni?
A régi gépem kék halálozott sűrűn,ezt okozhatja a tápegység is?
Jó lenne, ha bele lehetne rakni, mert akkor spórolnék 😃
TarantulaGuy1989: hát igen, egyetértek az előttem szólóval. Akár FSP Hyper / Hydro sorozat, vagy egy BeQuiet jobb, sokkal jobb lett volna. Pedig korábban mikor kérdeztél, szépen megválaszolták neked, hogy mikből válogass... De reméljük sokáig és jól működik!
Eléggé rossz vétel volt, meglehetősen gyenge eresztés az a táp, olcsó CWT belső van benne... Ahová tényleg 650W kell, oda kevés, az árán pedig kapni sokkal jobb minőségűt is. Chieftec márkánál maradva ott a CPS széria ami újabb és megbízhatóbb.
Köszönöm a segítséget, végül a CHIEFTEC Smart GPS-650A8-ra esett a választás. Próba után kicseréltem benne a ventilátort egy XIGMATEK Crystalra. Kérdés a tápegység mennyire szabályozza le a fordulatszámot, mert szinte alig forog?! Nagyobb terhelésnél jobban fog pörögni vagy inkább vezessem ki egy molex csatira?
Ma letöltöttem a The Division-t, hogy tegyek vele egy próbát,de sajnos a gép az intró alatt szépen elszáll (újraindul), de nem ír ki semmi bibit. Viszont elsőre a MAfia 3-nál és 3DMark-nál is jelentkezett már ez a hiba,de ott írta is hogy "Asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply" , ugye elvileg túlfeszültséget észlelt és ezért kapcsolt le a gép. Viszont ha visszább húztam a kártyát akkor rendesen működött, minden. Most az a kérdésem,hogy a táp döglődik vagy a kártyának van baja? Mert más játék (GTA5, Witcher 3) , szépen megy és nincs vele gond. Mert ha csak táp gondja van akkor jön a Hydro, viszont feleslegesen nem rendelem meg. Eddig nélkülöztem a gépet,de ünnepre jó lenne le tudni ezt a hibát. Érdekes,hogy az R9 280X-nél nem jött elő,pedig az többet eszik.
http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fsp/hexa-500w-ppa5004901-p253676949/
Én erre gondoltam de ha esetleg ez nem elég hozzá, vagy esetleg tudtok ennél jobbat ebben az árkategóriában akkor azt megköszönném. Válaszokat előre köszönöm!
Ha lesznek furcsaságok, újraindul a gép, játék közben kilép, zajosabb lesz, mint korábban, akkor érdemes gyorsan cserélni. Műszeresen is be lehet mérni az aktuális hatásfokot, de ezt ugye nem ingyért csinálják...
Melyik típust kaptad?
TR2-430AH2NH
TR2-430AH2NSW
TR2-430AH2NCB
Na megtörtént a tápcsere egy ilyenre: Thermaltake Munich 430W 80+ Bronze 15000 ft volt.
Azt mondták, hogy elbírja a 4gb videó kártyákat 😃
[LINK]
[LINK]
Nagy valószínűséggel a tápom megadja magát.
A Keret jelenleg 10k lenne. Ennyiért melyik lenne a legjobb választás?
Esetleg LeC-től egy XFX TS 450, ebben Seasonic bél van.
lec23(pont)atw.hu
http://kardhal.store.dds.hu/index.php?p=termek&id=3955
Köszi, nem szeretnék mellé fogni a táppal.
Tudnál ajánlani egy megbizható tápot 13k környékén?
[LINK]
http://www.emag.hu/segotep-tapegyseg-atx-pfc-passziv-bulk-atx-500wh/pd/DC38JBBBM/
Tehát ha nagyon paraszt logikával akarjuk kezelni a dolgokat, mondhatjuk úgy is, hogy a Force megbízható, a Smart pedig kevésbé...
Chieftec Smart 500W Chieftec Force CPS-550S 550W
I5 6500 és RX 470 mellé elegendő a be quiet! SystemPower 8 400W táp?
Tápon nem spórolunk!!! Ez már nem egyszer le lett írva! Minőségi 400-500W-os táp és nincs gond.
http://www.lc-power.com/index.php?id=488
Az új gépembe át lehetne ezt rakni?
A régi gépem kék halálozott sűrűn,ezt okozhatja a tápegység is?
Jó lenne, ha bele lehetne rakni, mert akkor spórolnék 😃
[LINK] Spoiler!
Ma letöltöttem a The Division-t, hogy tegyek vele egy próbát,de sajnos a gép az intró alatt szépen elszáll (újraindul), de nem ír ki semmi bibit. Viszont elsőre a MAfia 3-nál és 3DMark-nál is jelentkezett már ez a hiba,de ott írta is hogy "Asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply" , ugye elvileg túlfeszültséget észlelt és ezért kapcsolt le a gép. Viszont ha visszább húztam a kártyát akkor rendesen működött, minden. Most az a kérdésem,hogy a táp döglődik vagy a kártyának van baja? Mert más játék (GTA5, Witcher 3) , szépen megy és nincs vele gond. Mert ha csak táp gondja van akkor jön a Hydro, viszont feleslegesen nem rendelem meg. Eddig nélkülöztem a gépet,de ünnepre jó lenne le tudni ezt a hibát. Érdekes,hogy az R9 280X-nél nem jött elő,pedig az többet eszik.