Milyen telefont vegyek?
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.
Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Annyi pénzért, amennyiért adják, annyiért teljesen vállalható.
Én anyámnak vettem egyet karácsonyra, jó öreg Sony Erricsson T280i-jét fogja váltani. 😃
A doboz tartalma semmi extra, kapunk egy hálózati töltőfejet, egy micro usb kábelt, valamint egy külön fakkba a telefont. Újabb piros pont, a telefonon található gyárilag egy kijelzővédő fólia.
Telefonról hát mit mondjak.
Anyaghasználatra jeles, bár a hátlap gyűjti eléggé az ujjlenyomatot. Viszont nekem z3 compactom van, és jó volt műanyag házat foncsorgatni, mert legalább nem csúszik úgy mintha muszáj lenne.
Összeszereléssel semmi gond nincs, minden jól illeszkedik. Hátlap ugye levehető, és ugyan olyan szépen vissza is rakható. Az akksi szintúgy kivehető, első bekapcsolásnál nem értettem mi az istenért nem kapcsol be, van egy kis leszedhető védő fólia az akksi érintkezésén, erről ne feledkezz meg.
Kijelző semmi extra, talán egy kicsit több érzékelési pontot adhattak volna, ez a 2 maximum érzékelhető ujj nekem kicsit kevésnek tűnt pötyögés közben. De a színei teljesen okésak, és a betekintési szögekkel sincs semmi probléma. Pixelvadász nem vagyok, 5 colra teljesen elég a hd kijelző, ebben az ársávban pláne.
Frissítéseket kap folyamatosan a rendszer, szám szerint már 9 érkezett meg hozzá. Első bekapcsolásnál már jelzett a telefon, hogy frissítés, később érkezett pár hétre rá még egy, valamint legutóbb, december elseje környékén kapott még egyet.
Ugye 5.1.1 fut rajta.
Hardverről mit mondjak? Ennyiért ajándék. Soha nem volt MTK-s procival ellátott telefonom (és nem is lesz, snapi mániás vagyok), de azt, amit el kell látnia, pazarul ellátja. Az alap UI-val nem sokat foglalkoztam, nagyon hamar kapott egy NOVA launchert, és a telefon ki-be kapcsolása, és az alap UI feladatok szinte röccenés nélkül történnek.
Hatalmas piros pont ennyiért a 2 giga ram. Direkt próbálkoztam, meddig bírja a multitaskingot, és én is meglepődtem, de meglehetősen sokáig, olyan 8-10 programig még nem töltögetett újra.
Játékok terén nem számítottam sokra. Kisebb produktumokkal még simán megbírkózik. a Real Racing 3-hoz már kevés a grafikus gyorsító, Asphalt 8-cal el lehet szórakozni low beállításokon, itt-ott leeső framerattel, az NFS No Limits nem futott játszhatóan, a Dead Trigger 2 viszont igen, FPS terén még a Modern Combat 5-öt próbáltam, ahol szintén elhasalt a grafikus chip.
Böngészni élmény a telefonnal, gyorsan bejönnek az oldalak, komolyabbal ugyan nem próbálkoztam, de a jó proci és a 2 gigabájt ram határozottan előre segítette a Chrome-ot, hogy jól fusson, és végezze a dolgát.
Tárhely terén ugye 16 gigát kapunk, plusz SD kártya bővítési lehetőséget, szóval ezzel szintén semmi kivetni valóm nincs.
Akksi nagyon jól bírja, számomra legalább is, egy ilyen telefont nem nyúzunk annyira, hiszen ismerjük a korlátait. Pontos adatot nem tudok mondani, de 1-1,5 napot szerintem simán kihúz.
Hatalmas piros pont még, hogy ugyebár 2 MicroSIM-et fogad. A legtöbb gyártó ezt úgy oldaná meg, hogy 2 SIM foglalat, meg SD kártya bővíthetőség, de akkor le kell mondanod az egyik SIM foglalatról. Itt nem így van. 2 sim foglalat van, plusz mellette egy SD kártya foglalat.
Elérkeztünk a fekete leveshez, és az a kamera. Csapnivaló. Olajfestmény. Jó nyilván annyira vállalhatatlan fotók nem készülnek, és 30 ezerért mit várjon az ember, de... Vonalélesség nulla, színhűség se nagyon van, kicsit fakók az elkészült alkotások, gyakori a kiégés a fotókon.
Éjjeli képekkel nem próbálkoztam, viszont a vakujának brutális fényereje van, majdnem "Kipaszta" a szemem.
Videózással szintén nem próbálkoztam, a fotós képességeket tekintve szerintem nem számíthatunk sokra.
Telefonálási, üzenetkezelési funkciókról nem tudok írni, hisz ezeket a funkciókat MicroSIM hiányában nem tudtam kipróbálni.
A Wi-FIje viszont bitang erős, még ott is látja a hálózatot, és használni is lehet, ahol a z3 compactom már elvérzik.
Zenei téren nem próbáltam a telefont, csak youtube videókat nézegettem, rég volt már a kezemben szimpla hangszórós telefon, de a hangjával nem volt különösebb probléma, de lehetett volna tisztább is.
EUstock-ról jött nekem anno még a telefon, szerintem ennyiért, amennyiért árulják, ajándék a telefon, ha attól a pár hibájától eltekintünk.
Remélem hasznos volt a leírásom 😀
Doogee x5 pro-ról véleménye valakinek? 😀
Gyakorikérdéseken már felraktam egy hasonló kérdést, de itt is felrakom hátha több információt kapok 😀
Valami ilyesmi a kérdés: Milyen telefonok teljesítik az alábbi "követelményeket 40-60 ezres árkategóriában?
Ezeket adtam meg kritériumoknak (mentségemre szólva, telefonokhoz nem értek, így nem tudom, hogy ilyen árkategóriában mi számít jónak, és elvártnak)
-Viszonylag jó fényképezőgép
-Gyors
-Android
-Az alábbi játékok menjenek rajta: Fallout Shelter, Hearthstone, Clash of Clans
-És ne valami noname gyártótól legyen.
-Ne nagyon melegedjen, max ha túlzottan van használva.
Az első kettőt illetve utolsót árkategóriájához mérten értem, tehát a fényképezőgépet pl ne egy nikonhoz kell viszonyítani hanem hasonló áron lévő termékekre.
Megköszönném a segítséget 😀
Valami olcsóbb telefont szeretnék venni. 30k körül.
Huawei Ascend G610 Dual
Sony Xperia E4
Valami véleményt kérnék ezekről a sonyrol olvastam tesztet elvileg nagyon jó gyakorlatilag kommentbe meg szidják. És flash player a böngészőbe meg nincs rá szóval x y videókat nem tudnék akkor nézni? 😃
A huawei-ről meg magyar értelmes tesztet még nem találtam. Igazából azért ragaszkodom ezekhez mert ips és nem tft 😃
Dee ha tudtok ilyen kategóriában valami értelmeset szívesen elolvasnám. Szóval a 2 közül szerintetek melyik legyen vagy esetleg valami más?
Köszönöm előre is 😀
ja és itt vannak a panaszok a sony-ra ha érdekel vlaakit 😀 [LINK]
[url]http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/fn:termekek-osszehasonlitasa:lenovo-a7000-p283736017,lg-g3-d855-16gb-p232534981,lg-g4c-h525n-p282306391/[/url]
Véleményetekre kíváncsi lennék.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
[url]http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/fn:termekek-osszehasonlitasa:nokia-lumia-735-p244086713,microsoft-lumia-640-lte-p266923113/[/url]
1.Mivel a 735-ös kicsivel kisebb ezért sűrűbben vannak a pixelek, nem tudom jelentős e a különbésg a 640-hez képest.
2. A Hátlapi kamerát néztem még. 735-nél 6.7 megapixel a m640-nél 8 megapixel és ott látom a hátlapi kamera maximális felbontása és nem tűnik sok különbségnek de kérem a véleményeteket mennyit számít. (nekem hd monitorom van szóval nem hiszem hogy látszódna a különbség, ugye?)
3. Amoled vagy Ips a jobb kijelző? Annyit hallottam hogy az amoled sötétebb az ips viláosabb színeket jelenít meg jobban.
4. Van tapasztalatotok a microsoft appstore-ral (nemtom hogy hívják) kapcsolatban?
5. Pár napig volt 5"-es mobilom de láttam haverom 4,7"-esét is nem tűnik sokkal kisebbnek a kijelző mérete, és a zsebben is jobban elfér.
Ti melyiket választanátok hogyha az árkülönbséget nem nézzük?
Köszönöm a segítséget előre is.
Nay-ba néztem eddig ..
Amiket linkeltem arról vkinek vélemény??
En nagyon ajánlom a LG G3-at ebből is a 32gb/3-at.En most vettem.Nálunk itt Szlovákiában 295 euro volt.
Mobilt szeretnék venni nemsokára,a max keret 290 euró ami majdnem 60 000 ft.
Ezeket néztem:
http:// www.phonearena.com/phones/compare/Huawei-P8-lite,honor-6,Alcatel-OneTouch-IDOL-3-5.5/phones/9358,8729,9276
http:// www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6461&idPhone2=7201&idPhone3=7081
http:// www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6124&idPhone2=6754&idPhone3=7203
Vélemény?
Samsungon kívül ha van más ötletetek.
A használat mindennapos,netezés,zene,játék,stb..
Nekem a G3-ba a quard hd tetszik.
Attól függ mik az előnyök, mire szeretnéd használni stb...
Ezeket néztem Xiaomi mi4,LG G3,Honor6,Lenovo vibe x2.Melyiket lenne a legjobb választás?Illetve ebbewn az árkategoriában tudok ajánlani más telefont ami jobb ezeknél?
Doogee X5 Pro -ról mi a véleményetek ? (Jelenleg ZTE Grand X In -em van, de lassan,pár hónap múlva szeretném lecsérni , márciusban volt 1 éves.
Szolgáltatófüggetlenek között ilyesmi árban még szóba jöhet:
- LG G4c: Kicsit a határon, pont 5 colos (cserébe HD), 50-63 ezer Ft között. Szintén jónak mondható a 2540mAh-s akksi, a kamerák is plusz az LG-féle extrák (knock code, QuickCircle, hátlapi gombok, LG Optimus UX 4.0 felület).
- Sony Xperia M4 Aqua: Szintén 5 colos, jó kamerákkal, 60 ezer Ft körül. Az akkumulátora nem marad el sokkal a G4c-től (2400mAh), hardveresen talán erősebb is. Illetve tervezik hozzá az Android 6.0-át (mostani verzió). Csepp és porálló, legalábbis a Sony szerint.
- LG G2 Mini: Ha mégsem költenél rá annyit, 40-45 ezer Ft között kapható. Szintén jó kamerákkal, 4,7 colos képernyővel, 2440mAh-s akksival meg a szokásos LG extrákkal (lásd G4c).
Pár dolog ami jó lenne:
5" kissebb
android
jó kamera
amire használnám: netezés,kisseb mértékben játék, GPS
Telenoros vagyok, előfizetéses is szóba jöhet, de az se baj ha valahonnan rendelni kell.
Köszi! Bármi kellene még, írjatoK!
nos kinéztem egy Lenovo A6000 telót
kérdésem a következő megbízható e ez a márka? vagy ilyen árban van e jobb ennél?
ez kártyásan 41e ft és nekem kártyás jöhet csak szóba
a lényeg hogy jó legyen a kamerája és ráférjen pár zene ha megyek edzeni
szerintetek jó ez vagy nézzek mást?
ne ijedj meg Qualcomm Snapdragon 801 van bent Ez egy négymagos, 2,5 GHz-en dolgozó Krait 400 magokból áll! 😀
SoC típusa: Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801
Processzor típusa: 2,5 GHz-es négymagos Krait 400
Processzor csíkszélessége: 28 nm
Processzor utasításkészlete: ARMv7
Grafikus chip: Adreno 330
RAM mérete: 2 GB
[LINK]
Akkor ennek utánanézek
Andris: ár-érték arányban a hardver megteszi, ami miatt aggódnék az 4.4.2-es Android (lassan már 6.0-nál járunk). Érdemes lenne utánanézni, hogy érkezett-e azóta frissítés hozzá vagy legalább várható-e, vagy ha opció, akkor készült-e hozzá valamilyen egyedi ROM. Persze ha nem zavar, hogy egy kicsit régebbi az operációs rendszere, akkor nincs probléma...
[LINK]
Ezeket találtam jónak:
-processzor sebessége
-ram mennyisége
-kamerák
-kijelző felbontása
-tárhely (ami bővíthető)
-akku
-színárnyalat
A gpu és a cpu típusa nem tudom jónak számít-e illletve hogy ki lehet e használni a 8 magot. De gondolom ha ott van attól még nem lesz belőle gond.(Ráadásul tokot és védőfóliát is adnak hozzá ami azért még jó.)