Nálam is GTA V olyan szinten fps dropor hogy még mediumon is játszhatatlan.Ilyen géppel?Az szép megveszed a 100 ezer forintos vga-t aztán egy normális drivert kiadni hozzá nem tudnak.GTA V meg alacsony beállításoknl is néha beakad wtf.
Még mi ndig tartom a véleményem ez egy jó elképzelés a crimson csak valahol nagyon félrecsúszott valami.
Osztom a többiek véleményét,amióta felraktam a friss drivert,majd 5-10fok + a vga-nak. Átlagban 70 fok volt terhelés alatt,most van,hogy felkúszik 80-ra is játéktól függően. Manualba érdemes ráhúzni msi afterburnerbe a venti fordulatot,vagy a gyári crimson driverba. Azt tapasztaltam,hogy autoba,ha visszaállítom nem mindig áll vissza,alapállapotba,hanem pörgeti ész nélkül. A korábbi catalysttal semmi gond nem volt. Ezeket a hibákat leszámítva nem tapasztaltam fps drop-ot csak a Fallout 4-ben,ott is bizonyos helyeken. (hd 7970 oc.)
Nálam az új driver tönkrevágta a Fallout 4-ben a "minitérképet". Vagy minek nevezzem ami a képernyő közepén alul van. Pixelesen mutatta a rajta lévő dolgokat. (amikor épp mutatta)
A régi drivert visszaraktam és a probléma megszűnt.
Ha esetleg más is találkozott volna a jelenséggel, annak mondom hogy ez a probléma forrása.
Ez a crimson elképzelés egy jó dolog.Viszont még kiforratlan tele van hibákkal.Szerintem ezt ha fejlesztik biztos jó lesz de az meg nem ma lesz.Olvastam ennél a drivernél nagyon sok embernek van fps drop 1-2 játéknál.
Próbáljátok meg a crimson bétáját "15.11.1 Beta". Fennt van a hivatalos oldalon. Már írtam, nálam megoldódott mindenféle ventis anomália, külső kártyanyúzó progit használok mellette "TRIXX". Nem pörög ezerrel bekapcsolásnál, külső program esetén annak a beállításai érvényesülnek.
Emigy a Crimson-ban is belehet állitani egy venti sebességet egy adott játékhoz.Ez annak aki sok játékkal játszik,nem a legjob,de én pl csak a GTA V,F1 2015 meg worms el játszok.GTA V nél 45% a venti,F1 2015-nél 40%,Worms alatt meg 30% van belöve.Ezt egyszer kell megcsinálni,utánna amint elinditom valameik játékot alkalmazza a venti szabályozást...ami még jó,h lehet a játékokhoz órajeleket is állitani,pl ha gyengébb a játék,akkor kisseb órajelek,de ha erösebb,ami meg is követeli a gépet,jöhet az "OC" profilos órajelek.
ez az új fos.állandóan feltette a ventit 77% minden bekapcsolásnál és ha betöltött akkor vette le.pedig aztán az isten sem nyúlt hozzá.így vissza raktam a 15.7.1 verziót😃
az én vga karim már garanciába van az új crimson miatt.... :/
dragon ball xenoverse alatt történt meg a maradandó kár... remélem nem fognak cseszekedni és javítják vagy cserélik a kártyámat....
vladtepes2:
látom majdnem ugyan az a karink, vigyázz nehogy te is megjárd !
Az amd az eléggé valamit elcseszett.A crimson driver-nél meg a 15.7-nél is ugy fps-dropol a GTA V hogy az csak no.Azért szégyen hogy veszel egy 100 ezer forintos kártyát aztán meg jo drivert nem adnak hozzá.Szégyen
Felraktam a bétát, és minden rendben van. Eddig minden okés. (kopp-kopp) A TRIXX-et is tudom végre használni. A ventik is akkor és úgy pörögnek ahogyan beállítom. 😎 Még most sem értem, hogy ezt a "végleges" verzióban miért nem lehetett volna normálisan megcsinálni. 😠
Az az érdekes, hogy nekem sem. Mivel az MSI kártyákhoz adott gaming app, vagy mifene, mindig felül tudta írni a beállításokat. Ám ha épp nem ment, akkor nekem is beállt 20%-ra a ventilátor sebessége.
Én először feltettem simán, de nem oldotta meg a gondot. Utána leszedtem az MSI Afterburnert, és a Gaming app-ot, majd leszedtem az AMD drivert. Azután feltettem újra ezt a béta drivert, majd az msi cuccait. Na így működött.
BenjaminHun: Igen. Az a béta, amit mondtam. Azt kézzel kell feltenned, mert a frissítéskor nem dobja be a szoftver. Szigorúan az nem frissítés, hanem agy béta driver, amit mindenki tesztelhet saját felelősségére. Ha kifut a béta teszt, akkor lesz majd belőle frissítés.
Nekem egyszer fordult elö GTAV alatt h kivilágitott az utolsó piros led is (Sapphire Trix)kiléptem a gamebol,mindjárt fellöttem a ventit 100%-ra,és le is hült.Ekkor már fent volt az uj driver,és csak ezután olvastam a hirt,h össze akad más progikkal.Most a progi ami a venti vezérlésért felelt levan törölve,játék elött adok manuális 40% venti fordulatot,igy max csak 3led világit,höfok meg kb 60C mozog,ami még böven jó.
vladtepes2: Igen. Ki hogyan használja. Én sosem bántom a gyári beállításokat, nem is volt gondom az új driverrel sem. Ettől még idegesítő, hogy ilyen brutális hibával engednek ki drivert. Ilyet anno az Nvidia is csinált. Mondjuk az sokba is került nekik, de akkoriban pont Nvidia kártyám volt, akkor is megúsztam, mint ahogy most is.
csuz-li: Igen láttam, és olvastam is. Sohasem bíztam a driverre a venti szabályozást. Mindíg is a TRIXX-et használtam. Ha lenne egy jól paraméterezhető megoldás a driverben, nem bánnám. De inkább javítsák ki ezt a dolgot.
Nos, frissítettem win 10-re, felraktam a Crimsont, és láss csodát: a véletlenszerű cnext.exe crash-ek megszűntek. (Asszony miatt volt még win 7, de most majd megbarátkozik ezzel is.) Eddig (lekopogom) minden faxául megy. (kivéve a venti problémát azt sajnos minden játék előtt be kell állítani, remélem mihamarabb lesz rá valami megoldás).
A Catalyst-on belül eddig sem tuningoltam,de Afterburnerben +10%-ot tettem a gpu-ra,és kézi vezérlésre volt állítva a venti.Miután felraktam a Crimson-t,minden maradt a régiben,a tuning és a ventiszabályzás is,szóval nálam nem okozott semmilyen gebaszt.
nekem is volt 1x hogy nem pörgette fel a ventit akkor még jó hogy észrevettem a witcher 3-mal teszteltem már pár perc után 86 fokos volt a gpu
na most nekem igazából úgy van megoldva most a dolog hogy a driverben be van állítva hogy minden játék 45fps-el menjen max így kb 10 fokot hűlt átlagba a kártya ígymár 65-72 fok között megy terhelés alatt és nem állandóan 77-80fokon pörög
nekem az a jelenség van, hogy bekapcsolom a gépet, és egyből 100%on pörög a venti, mind addíg amig lenem kapcsolom a manualis fan controllt a crimson beállitásokba.. 😆
hát akk lehet nekem is ezért melegedett de én is leszedtem az msi afterburnert ott auto-ra van állítva
bár ha bekapcsolom a gépet 47%-ra teszi a ventit és mindig át kell állítanom auto-ra
am ha a driver kinyírja valaki kártyáját a kárt ki fogja neki megtéríteni?
vagy úgy járt és kész
Hmm nekem is olyan problemam lenne hogy ha a tavolba nezek akkor a sarkok mozognak mint abbana videoban lattunk gigazte nel. Nem tudom miert lehet meg probalok egy windows ujra telepitest . Vagy nem tudom lehet Hardver hiba ti hogy vagytok vele ? vagy Pl
https://www.youtube.com/watch?v=fu8qLysK5zM
itt ebben a videoban 4:47 tol az ego haz hatanal van egy fa es ott a kerites az mozog es az erdeklyen is.
Nekem is pont ilyen prolemaim vannak nem tudom hogy ez direkt vagy nemvagom
üdv.lentebb írtam hogy megszűnt:az amd képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt
ma már kétszer csinálta,játék közben egyszer és most böngészéskor😞
Hat kb. a 3. crimson drivertol nem kell felni, de ez meg eleg kezdetleges. Mondjuk nalam annyira nem jelentkeztek problemak. Kimondottan annyi jelentkezett hogy Betoltotte a palyat pl. Crysis 3 vagy cs go es a vga (uj) biosa felmondta a szolgalatot. Mire rajottem hogy ez a problema (RAGE)... 😃 Vissza tettem a regi biost es nem kaptam tobb fagyast....
A masik aprosag pedig hogy 2D-s orajeleken hagyja a driver a vga-t. Esetemben 500/1600 ebbol gondolok arra is hogy ezert fagyott be a masik biossal a kari. Ugyanis ott a 2d-s orajel 500/800 mig a regi 500/1500 (elobbi a flickeringet orvosolta).
Bar igy nincs flickeringem a regivel se.
Az biztos, hogy előnyét még nem láttam az új drivernek, csak hátrányát. Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan játék, ami jobban fut tőle, de azok, amikkel most épp játszom, nem lettek jobbak, a fallout meg kifejezetten rosszabb lett. Úgyhogy én is azt javaslom, hogy aki még nem tette fel, tényleg nyugodtan várjon vele.
Még mi ndig tartom a véleményem ez egy jó elképzelés a crimson csak valahol nagyon félrecsúszott valami.
A régi drivert visszaraktam és a probléma megszűnt.
Ha esetleg más is találkozott volna a jelenséggel, annak mondom hogy ez a probléma forrása.
Maradok inkább a 15.7 nél vagy a 15.7.1 nél!
dragon ball xenoverse alatt történt meg a maradandó kár... remélem nem fognak cseszekedni és javítják vagy cserélik a kártyámat....
vladtepes2:
látom majdnem ugyan az a karink, vigyázz nehogy te is megjárd !
U.i: faja, eltünt az a furcsasag hogy gépbekapcsolasanal egyből 100%on pörög a venti 😀
[LINK] és [LINK] kombót 😃
na most nekem igazából úgy van megoldva most a dolog hogy a driverben be van állítva hogy minden játék 45fps-el menjen max így kb 10 fokot hűlt átlagba a kártya ígymár 65-72 fok között megy terhelés alatt és nem állandóan 77-80fokon pörög
[LINK]
bár ha bekapcsolom a gépet 47%-ra teszi a ventit és mindig át kell állítanom auto-ra
am ha a driver kinyírja valaki kártyáját a kárt ki fogja neki megtéríteni?
vagy úgy járt és kész
https://www.youtube.com/watch?v=fu8qLysK5zM
itt ebben a videoban 4:47 tol az ego haz hatanal van egy fa es ott a kerites az mozog es az erdeklyen is.
Nekem is pont ilyen prolemaim vannak nem tudom hogy ez direkt vagy nemvagom
ma már kétszer csinálta,játék közben egyszer és most böngészéskor😞
A masik aprosag pedig hogy 2D-s orajeleken hagyja a driver a vga-t. Esetemben 500/1600 ebbol gondolok arra is hogy ezert fagyott be a masik biossal a kari. Ugyanis ott a 2d-s orajel 500/800 mig a regi 500/1500 (elobbi a flickeringet orvosolta).
Bar igy nincs flickeringem a regivel se.
ráér 1 hónap múlva akkor.