AMD Driverek

Szerző: PC GAMER, 2014. November 27., téma
Fórum » Szoftver
Ide kérném a problémákat és tapasztalatokat a drivrrekkel kapcsolatban!Kinek megy hibátlanul az uj driverek és kinek vannak gondjai vele?.
Hozzászólások: 603
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MC MaRcI avatar
beállítom a játékokat hogy 50fps-el menjenek és semmi
0
0
0
0
csuz-li avatar
MC MaRcI: Hogy érted, hogy nem működik?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
a frame rate target control miért nem működik valaki nem tudja?
0
0
0
0
weri avatar
Az sapphire-nal kondi hiba volt anno a 78xx szerianal. Nem tudom neked is az-e. De lehet meg egy lehetoseg: VBios leall. Nalam kapcsolt mar le kartyan memoria miatt.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
ami nálam pontosan zajlik, hogy random elfeketedik a játék közben a kép, a jéták hangja is eltűnik. le tudom a windows gombbal is tálcára tenni, meg ismétlem az alt+tab is működik. fontos, hogy feladatkezelőben nem írja hogy "nem válaszol".
fut a játék, de mégsem .. 😃
nem tudok kilépni csak feladat befejezése opcióval. ez csak a crew, ha másik játéknál is előfordul, azt is megosztom.
azt is megjegyezném, hogy mivel nem FHD a monitorom, én használom a crimson virtuális szuper felbontás opcióját a játékban, és 1080p-re van állítva. tehát az asztali felbontásom 1366*768, a jétéké pedig a virtuális 1080 p. lehet ez is bezavarhat, majd tesztelem nélküle..
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Csináltam egy külön topic-ot ennek a BSOD-nek, hogy ne ezt spammoljam tele.
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ad_id=2029

Azt mondod spleenszuru, hogy ki tusz alt-tabolni a fekete képernyőből? Ezt legközelebb kipróbálom. Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: Hát ezek után én is elgondolkodnék, bár nekem nincs ilyen gondom. Sima gigabyte 380-al. De lehet, csak mázlim van.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Szilver: mindegy, nem ez a lényeg😆

Ezek után erősen gondolkozom hogy 380x-et vegyek-e...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
nálam is van ilyen jelenség, de csak egy játékban, amit még csak most kezdtem, The crew wild run.
mindig ddu-val törlök drivert én is, és jelenleg nekem is az utolsó whql van fent...

én azt vettem észre, hogy maga a crimson, és az amd képernyőilelsztő akkor omlik össze, ha már oc-t adok a kártyára, pedig nagyon keveset adtam rá ... ez az összeomlási jelenség szintén csak a crew-ban, valamint a gta 5-ben jelenik meg nekem csak ... tehát amik izzasztják a vga karit rendesen ...
ez a fekete képernyő mondjuk nekem abból áll, hogy maga a játék elmegy, de ha alt+tab-ozok, akkor kiugrik az asztalra, tehát van képem, csak a játék feketedik el .. hőfök nagyon maximum 64 fok, procié 60.
elég idegesítő főleg amikor PVP lobbyból lök így ki ...
0
0
0
0
szilver avatar
Pontosabban sima 380-am van x nélkül 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Piero: szilvernek giga 380x-e van, ezért kérdeztem úgy, és hát akkor úgy tűnik nem is csak ennél a modellnél
0
0
0
0
djsiegfried avatar
H-ECTOR Jelenleg a 380 és 380X-nél van ez a probléma. Más kártyáknál is jelentkezett, csak nem ilyen nagy számban....
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
akkor csak 380-nal és 380x-el jelentkezett eddig?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Akkor várakozó üzemmódba kapcsolok. Az biztos, hogy legközelebb már Nvidia lesz meg Intel CPU. Ekkora szemétségben rég volt részem... Pedig HC AMD fan vagyok/voltam....
0
0
0
0
csuz-li avatar
szilver: Kösz az infót! Legalább tudjuk, mi a hiba oka és miért kel megemlékezni ismételten Bill felmenőiről... 😀
0
0
0
0
szilver avatar
Nos én megtaláltam a hiba okát r9 380 esetében.Egyes külföldi oldalak szerint a win10-ben van a hiba a wddm 2.0 miatt.Pontosan nem tudom hogy mi akad össze mivel,de elvileg ez a hiba forrása bármelyik crimson drivert is rakja fel az ember.Szóval megváltam a win10-től és feltettem a 8.1-et azóta semmi gond nincs vele,egyszer sem crashelt a driver.Csak ugye így kénytelen voltam lemondani dx12-ről amit annyira nem is bánok mivel ilyen Quantum Break és társaiban én nem utazom,bár ez csak az én véleményem.Minden esetre ez az alternatív megoldás működik azoknál akik nem szeretnék kihasználni amúgy sem a dx12-őt.Aztán reménykedem hogy a microsoft javítja a dolgot hamarosan,addig jó lesz a 8.1 is. 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
na szóval ez a fekete képernyö nem csak nálam jön elö játékok alatt nekem is lekapcsol a vga és a poénból mikor lekapcsol a ts még megy rendessen és kivettem a vga át lehuztam a tápját és meg mindig ment a ts nem fagyot le vagy nem kapcsolt ki a gèp na ilyenkor mi lehet a vga át már visszavittem de nekik nemvolt ilyen jelenségük 1 hétig volt ott

r9 380 sapohire 4gb nitro ez van nekem
0
0
0
0
csuz-li avatar
djsiegfried: Hát akkor úgy látszik sajnos más a gond. Várjunk, hátha valakinek van még ötlete. Sajnos nekem nincs több.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Sajnos nem. Tegnap este megint jött a CSGO fekete képernyő...

Nem tudom hol lehet a baj? Hardver? Szoftver?
0
0
0
0
csuz-li avatar
djsiegfried: Szerintem jól. Már csak az a kérdés, hogy megoldódott-e a problémád.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Köszönöm csuz-li. Gyorsan ki is próbálom....

Szóval...
01. Leszedtem e legfrissebb AMD Drivert. 16.5.2.1
02. Leszedtem a legfrissebb DDU-t. 15.7.5.5 Win10
03. Elindítottam a DDU-t.
04. Safe Mode újraindítás.
05. Eltávolítás és restart
06. Legfrissebb driver feltelepítése.
07. Restart.
08. DDU-t megint elindítottam.
09. Safe mode restart
10. Windows Update ill.prog telepítés beállítása alapértelmezettre.
11. restart.
12. Kész!

Ennyi? Jól csináltam?
0
0
0
0
csuz-li avatar
djsiegfried: Amikor a DDU-t futtatod és a safe módot választod, akkor újra indul csökkentett módban. Újraindulás után ugye jön megint a DDU ablaka és annak a jobb oldalán van két gomb. Az egyiknek ez a felirata, vagy a tiltás, vagy a visszaállítás a szöveg rajta. Ha épp ki van kapcsolva a frissítés, akkor a visszaállítás a szöveg, tehát békén kell hagyni, csak miután feltetted a drivert, akkor még egyszer újra kell indítani safe módban, hogy vissza tudd állítani a win frissítéseket, mert ez mindent letilt, még a plug and play felismerést is.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!
DDU-t használom én is, csak nem tudom, hogy hogyan lehet letiltani azt a bizonyos frissítést. Megmutatnád?
0
0
0
0
csuz-li avatar
djsiegfried: Nekem ilyen kilépegetéskor maga a játék szokott összeomlani.
Viszont hasonló tüneteket produkált a gépem, mikor betettem az új kártyát. Nálam is eljátszotta, hogy úgy tűnt, mintha kikapcsolt volna a VGA.
Előtte egy Nvidia volt benne átmenetileg. Ez a problémám úgy oldódott meg, hogy DDU-val leszedtem mind az Nvidia, mind az AMD driverét és feltettem újra az AMD-t. Viszont ezt úgy, hogy a folyamat közben kitiltottam a Win saját frissítését, tehát az a folyamat közben nem próbálta feltenni az AMD Microsoftos meghajtóját. Szerintem egy próbát megérne. Többen szokták mondani, hogy az AMD drivereket úgy érdemes frissíteni, hogy az előzőt eltávolítod. Bár nekem nem volt ezzel gond még soha, de lehet benne valami. Ártani nem árthat.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Csuz-li, nagyon köszönöm, hogy foglalkozol az ügyemmel. Általában CS:GOban. Full-screen window-ban használom és sokszor böngészek egy-egy rossz meccskezdéskor. (Lelőnek és még több, mint 1 perc bvan hátra)
Ilyenkor windows gomb és már megy is a Chrome böngésző. Közben fut a játék a böngésző mögött. Így követem a meccset it.
Általában ilyenkor jön elő a fekete képernyő.
UWP platformon is volt már 2x. Egyszer, mikor ugyancsak kitaboltam a Killer Instinctből, hogy válaszolni tudjak egy üzenetre. Másik eset pedig egy hosszú Quantum Break videó után, mikor jöhetett volna a játék, akkor fogadott a fekete képernyő... Mintha lekapcsolná magát a VGA. A hőfokok jók....
0
0
0
0
csuz-li avatar
djsiegfried: Szinte ugyan olyan a gépünk, csak nekem X-mentes a 380-am, de nekem nincs gondom. Mondjuk aktuálisan az utolsó WHQL driver van fent. (16.3, ha minden igaz.)
Hol jön elő, milyen körülmények között?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
R9 380X-szel visszatérő fekete képernyős problémám van sajnos. Valakinek van hasonló jelenség? (Az nem gond ha nincs, nem akarom, hogy másnak is legyen ilyesmi, még mielőtt valami bunkó beszólna)
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Nekem nincs bajom az új driver-el 😀 ( quantum break/BF3-BF4-BFH) mennek a gamek rendesen 😀
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Nem bánnám ha kiadnának egy normális drivert az r9 290-esekhez is a doomal (is) kapcsolatban.
0
0
0
0
no avatar
Kis figyelmeztetés: több hozzászólást olvastam, hogy az új DOOM-hoz kiadott driver hotfix (16.5.2.1) több kártyánál is hibás megjelenítést okoz néhány játéknál, illetve bugos Crossfire rendszereken. Csak annak ajánlom, hogy letöltse, aki Radeon R9 390-et használ.
0
0
0
0
szilver avatar
Nos egy kicsit trükköztem inkább.Nem tettem fel a régebbi drivert viszont a benne lévő atidxx64.dll-t kiszedtem belőle,majd kicseréltem a jelenlegivel.Semmi komplikáció eddig.Tesztelni nemtudtam még mert hosszabb ideig kellene játszanom és a délutános műszak elveszi az életem is. 😃 Szóval hétvégén kiderül minden.
0
0
0
0
csuz-li avatar
szilver: nem kavar be a Vulkan. Amúgy egy ugyan olyan API, mint a dx12. Csak ezt a driverhez mellékelték.

Masterthief: Nem hülyeség leszedni a régi drivert, nem is állítom, csak nekem még nem volt gondom azzal sem, hogy fent hagytam. Minden újabb driver telepítő leszedi az előző verzió felesleges fájljait, sőt volt, hogy az előző drivert is. Persze ez csak akkor működik rendesen, ha minden egyes új drivert felraksz és nem hagysz ki pár frissítést.
0
0
0
0
szilver avatar
Este ha hazaértem meló után meglesem a 15.7.1-el,aztán majd irom hogy mit tapasztaltam.Bár remélem hogy így jó lesz már. 😀

Egy ötlet igy utólag:És ha a vulkan RT nem rakom fel a driverrel?Vagy ez nem kavarhat be? De igazából nem nagyon tudom hogy mi is ez pontosan.
0
0
0
0
Masterthief avatar
csuz-li,
Én már jártam úgy régen hogy a 2 driver összeakadt, mert csak simán frissítettem. Aztán fórumokon, amik AMD driverekkel foglalkoznak, sokat olvastam hogy az előző verziót le kell vakarni. leszedtem rendesen, majd úgy frissítettem, illetve telepítettem és megszűntek a gondok. Számos AMD driverrel foglalkozó fórumban, topikban ezt olvasni. És bevált.
Nekem a Win10 nem frissített AMD drivert. Catalyst-ról Chrimson-ra.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
nos nekem az osszes visual c++ fentvan meg a 2015 ös is és a 15.7.1 et haaználom a vicc az hogy ez a driver stabilabb mint a crimzon verziok a teljesitmèm meg tökéletes egy játék se akad se semmi meg a division is meg fullhd bam ultrán a the witcher 3 is ùberen megy akadás mentessen meg is lepödtem

figyelj próbáld ki ha nemjó akkor ott más lesz a gond
0
0
0
0
weri avatar
Ha valami hianyzik a geprol, visual c valamelyik resze es hasonloak akkor lehetnek ilyen problemak vagy winfos nincs frissitve.
0
0
0
0
szilver avatar
Van Helsing 25:15.12-es sem jó?Csak mert nem szeretnék ennyire régebbi driverhez visszamenni mint a 15.7.1-es ha nem muszáj.Illetve a teljesítmény nem csökkent a régebbivel?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Masterthief: Én még soha nem szedtem le az előző verzió fájljait, csak ráfrissítettem és sosem volt vele gondom. Viszont mindig a legfrissebb van fent, mert a win10 néha nagyon komoly rendszerszintű frissítéseket tol és ugye ehhez a drivereknek is igazodni kell.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
szilver nekem is ezt csinálta régen ted fel a 15.7.1 es drivert nekem azota semmi baja
0
0
0
0
szilver avatar
Újra telepítettem a Windowst is mint említettem.Szóval teljes forma:c volt.És ugyan ugy fenn áll a hiba.Dark Souls 3 alatt is meg Witcher 3 alatt is.Monitor kikapcsol majd ujra be aztán RadeonSettings.exe leállt majd ujraindult(randomra szokott történni ez néha fél óra-óra valamikor 1 perc után).De valamikor csak reset gomb segít rajta mert nem kapcsol vissza a monitor.Most ARK alatt olyat produkált hogy kikapcsolt majd ujra vissza és most volt egy olyan üzenet hogy Video Driver Crash...... up to date driver...stb.pontosan nem emlékszem már.Szóval ez nekem már mindenféle variációban Crashelt és nyugtalanit nagyon.... :/

Erről lenne szó:
https://kepfeltoltes.hu/160417/1226334504N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Masterthief avatar
szilver.
Ez akkor fordul elő, ha nincs normálisan frissítve. AMD drivert mindig úgy frissítünk, telepítünk, hogy minden ATI, AMD mappát, fájlokat el kell távolítani teljesen a rendszerből. Ha az előzőből ottmarad valami, akkor szokott ilyen gebasz lenni, mert ütközik a másikkal.
0
0
0
0
szilver avatar
Miért van az hogy állandóan Crashel a driver?Az előző verzióval is meg ezzel a hotfixel is.Windows is újra lett telepítve már és mégis.Valami megoldás esetleg?
0
0
0
0
Masterthief avatar
Titan Killer.
Köszi a gyors választ! 😀
A Crisom-tól, új erőre kapott a Far Cry 4 és megtáltosodott. 😃
Most már megint hasít, ahogy Win7-en Catalyst mellett. Ultrán persze, hogyan másképpen., 😃
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Masterthief:En is azt használom semmi gond vele.
0
0
0
0
Masterthief avatar
Épp most szedtem le a Crimson 16.4.1 Hotfix-et.
Valakinek tapasztalata?
Fel merjem rakni? Egyébként az ASUS GPU Teweek-ben a venti Auto-ra van állítva.
Amiatt raknám fel, mert a Far Cry 4 néha akad. Win7 alatt nem volt probléma. Mióta frissítettem Win 10-re, azóta drivert még nem frissítettem, így Catalyst van még fent, ami Win7-hez volt. 😃
Csak a Far Cry 4-nél vettem észre akadást, más game-nél nem. (GTA V, The Evil Within, Thief, Battlefield 3, Dying Lyght, Wolfenstein The New Order. Ezek mennek röccenés mentesen Ultra és Very High-on, ahogyan eddig.)
0
0
0
0
Loxe avatar
16.4.1-es béta driver okozott nekem egy kis kék halált, 2 monitor használat közben, szóval úgy legyen a frissítés.
0
0
0
0
JOC22O avatar
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat És a segítségeteket ! 😀
0
0
0
0
Thomaz avatar
[url]http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy1&os=Windows%20XP%20-%20Professional/Home&RenderOnServer=true[/url]
0
0
0
0
cseszka avatar
Próbáld meg h jó e.Elvileg mennie kellene neki.
[LINK]
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció