Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nem karos,ugyanugy mintha kevest feszt adnal az sem karos.En is lezartam 😀
Attól, hogy nem stabil pontosan lehet káros is, nálam ez magától értetődő.
Lényegében ezzel le is zárnám a "vitánkat" vagy inkább az eszme cserét ! 😀
Az egyaltalan nem hulyeseg csupan felhoztam peldakent hogy itt is hasonlo a helyzet, minnel tobbet porgeted annal jobban elhasznalodik.
Nem kostolgatlak csak erdemesebb a sajat tapasztalatot kiboviteni soksok olvasassal es jobban kepben van az ember olyan dolgokkal amiket pl nem tapasztal de attol meg leteznek.
Egy szóval nem mondtam, hogy sose megy tönkre egy proci... 😃
Spoiler!
Aki tud olyan hülyeséget mondani, belsőégésű motort hasonlít össze egy processzorral.... 😊
Extrem tuningnal biztos h jocskan csokken az elettartam de ott nem is igazan szamit ez,mindennapi hasznalatra biztos hamarabb csereled le mint hogy tonkremenjen meg ocvel is ezt senki se mondta h nem igy van de akkor is valos dolog,plen procim is lmeg, 5ghz-et de azt mar nem rakom be szivesen 7/24-re max ha komolyabb vizhutesem lenne.Es mindig van ertelme a tuningnak olyan nincs hogy nincs 😃
Es inkabb olvass utana a dolgoknak mielott velemenyt nyilvanitasz olyan temaban amiben nem vagy jartas.😀
Hát persze, mire megadná magát egy proci vagy annyira "legyengűlne" addigra már 2x is váltottál. 😀
Valóban hamarabb döglik meg egy processzor, ha húzva van, de mire meghalna, már rég lecseréled. Addig, amíg nálad van, miért ne csikarj ki belőle egy kis ingyen plusz teljesítményt?
Ugyanazt hozza, mint eddig. Bár én nem 5ghz-n futtatom, aminek mellesleg semmi értelme... 😊
Saját példa: Amikor vettem a 2600K-t, ki lehetett hajtani belőle az 5Ghz-et, most így 4-5 év elteltével már a 4,8-at is alig akarja vinni elég magas fesszel.
Abban igazad van, hogy ritka hogy meghal egy proci, de nem is erről volt szó.
Am van az oldalon olyan emberke, akinél meghalt egy 3770K. Hogy mitől, az nem derült ki.
Persze külföldi fórumokon lehet találni még ilyen eseteket, ahol elhaláloztak a procik OC miatt.
A szilícium sem fog mindenhez jópofát vágni. Hosszabb távon meg pláne.
Előbb adja meg magát egy táp vagy bármi, mint egy Proci !
Szóval előbb fogsz te bármilyen alkatrészt cserélni a gépbe, mint procit, erre mérget vehettek a legidőtállóbb alkatrész.
Spoiler!
A processzor az nem egy kopó alkatrész.
Egy motort ne hasonlítsunk már egy processzorhoz, mi köze a kettőnek egymáshoz ?!
Olyan mint egy motort 6ezren porgetnel folyamatosan vagy csak neha huzatnad ki,ott is egyertelmu melyik a kimeletesebb.
Nem féltétlenül egészséges ám, ha egy húzott Processzor ugrál alacsony és egy gyárinál magasabb órajel között, mindezt úgy, hogy a feszültség is ingadozik. 😀
Szerintem hagyhatod mindet bekapcsolva kiveve a c1e az befolyasolhatja a tuning stabilitasat.euprol meg nem hallottam igazabol ha stabil hagyd ugy nem baj az ha a proci visszavesz amikor amugy sincs kihasznalva.ha kell akkor meg ugyis felskalazza magat,jobbe ez igy a hardvernek es a villanyszamlanak is!😀
proci oc-nál, milyen energiatakarékos funkciókat használtok, ha egyáltalán használtok?
nekem be van kapcsolva az eup 2013, eist, c1e, és az intel c state is.
van amit érdemes lenne inkább kikapcsolni oc-hez ?
megjegyzés: az a funkció nekem kell, mikor üresjáratban lecsökken az órajel 1600 MHz-ra.
"...the most Z77 boards will probably not have exotic power circuitry.This board seems to have a 4 phase power regulation for the processor..."
a 3. kép alatt írja
Piero: ez az információ honnan van ? 😀
[url]http://***/ujabb-tesztrendszer-valtas-msi-z77a-g43-es-intel-core-i5-2550k-teszt/2013/09/17[/url]
itt ebben a lapban húztak egy 2550K-t 5 GHz-ra.
vagy specifikusan gondolsz az én lapomra? tápellátás hiány esetleg nem lehet?
ez az, hogy az enyém is 2500k, még is ez van ... :/
pedig az alaplapom támogatja az oc-t, nem egy teljesen oc-ra kiélezett lap, de lehet vele tuningolni azért.
ezért fura... meg az a TMPIN hőfokom nem tetszik... utána olvasgattam, elvileg az északi híd...
tuningolgatom a procimat, és addig jutottam, hogy 4,4 ghz-n, 1,224-1,232 volttal stabilan tudok maradni, nem hal be prime95 tesztben sem, és a max hőfoka 60 fok.
na most, ha felrakom 4500-ra, és hagyom ezt a feszt, akkor prime teszt közben szépen megfagyott az egész gépem, resetelni kellett.
adtam neki kis feszt, így 1,240-1,248 voltot kap. prime közben szintén fagyás lett a vége, ismét reset. 60 fok volt itt is amúgy a csúcs.
mi lehet a gond ? kevés voltot kap a proci ??
megjegyzés: hwmonitor pro-val mérek, és az alaplapi hőmérsékleteknél van kettő TMPIN érték.
ebből egyik 28 kb folyamatosan, a másik viszont felment 70-re is. leeht nem is a proci miatt fagy, hanem ezért ?
mik lehetnek azok az értékek ?
köszönöm.
*DDR3 and DDR2 are supported separately.
**Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation.
***In order to maximize the system memory, please install 4GB memory module with 16 cells or 2GB memory modules with at least 8 cells.
tudom oda van leírva, csak az angol tudásom egy kicsit hiányos még hozzá😃
Teljesen jó az a hőmérséklet, még akár 10 fokot is melegedhet plusszba.
Attól meg nem kell félned, hogy túlmelegszik, mert rögtön visszavessz a teljesítményből, ha úgy van. 😀
Mihione : 150mV-ot kapott a gpu plusszba.Szoftveresen adhattam volna neki még ,de tekintettel arra,hogy nem az én tulajdonomat képezte,nem szórakoztam vele.Ez egy gyors beállítás volt finomítás nélkül.