Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
És azt hol tudom ugy külön állitani??? mert nekem olyan h ahol a "del" kel nyomni a biosz felhozásához ott a num padon kel a 4 es gombot nyomnii és akkor bumm leáll éss utána bekapcs biost felhozom és ott irja h Phenom 2 x4 B50! szval felismeri meg minden ! amugy azon gondolkoztam h nem amiatt lehet h pl ugy azala procival kelene ujraraknom a gépt vagy vami?? mondjuk lehet hülyeséget mondok! de nem tom mi lehet vele! Számítógép szerelő és karbantartónak tanulok! lehet h befogom vini a gépet a tanáromhoz és átnézzük egy kicsit!! hátha mgis csak betom inditani azt a 4 dik magot! mert tél jó jönne az a pár mega L3 cache!!

Tag amugy te mire irtad azt h 1440x900 ban nem jóó??, vami gáz van ezel a felbontásal vagy mi???
Szerintetek mit probáljak a procival???? ötleteket várok😃😆 kösszi előre is a gyors válaszokat amugy😀
0
0
0
0
Cooley avatar
hnemaria írta:
Barni20 írta:
ahham értem!! Hát videókarit már tuti ezt fogom venni! Procit azt nyáron akarok egyet beujitani majd egy Phenom 2 x6 1055T-ét az már elég lesz egy pár évig de most perpill 18 ezer forintom volt procira és ez meg pont anyi volt anyiért meg megérte!! Nha szval a 4 mag feloldása ez mind szép és jóó felis tudom oldani mert az alaplap core unlockeres(Asus m4a78lt-m le) de sajna amd Phenom 2 X4 B50 es procit ismer fel utána és ez pedig nincs a proci támogatója listáján az alaplapnak!! és windows bootolás előt resetel folyamatosan! De amugy ez menyire lesz érezhető a játékoknál mármint én 1440X900 ba fogok játszani mert anyit bir a monitorom de én full grafon szeretnék vele játszani elvielg crisyst2 eöt dirt 2 stb-nek menie kelen full grafon rajta!! vélemény??:S amugy mellet még 4 gb memória van A-data 2x2GB 1600mhz gaming series v2.0 procimat ismeritek meg egy 450 es tápom van az nem vami nagy dur de sztem azért meni fog vele rendesen!!

IGEN!!! Annak B50 nek kell lennie, nembaj ha nincs a listán.... nekem is B55 ös, mégsincs a listán.... Ha feloldottad akkor jóaz úgyis... oldás után elinditod a cpu-z-t, talán még az L3 cachet is feloldotta .... és akkor nemkel uj proci...

Írja, hogy már bootolás előtt újraindul, úgyhogy meg van cseszve.
Barni20: Próbáld meg csak a magot vagy csak az L3 cache-t feloldani. Mindkettő hatalmas segítség lenne játékoknál. Esetleg adj neki egy kevés extra feszültséget, az is segíthet, bár attól még nem indulna újra minden egyes alkalommal már a vindóz töltés előtt.
0
0
0
0
hnemaria avatar
Barni20 írta:
ahham értem!! Hát videókarit már tuti ezt fogom venni! Procit azt nyáron akarok egyet beujitani majd egy Phenom 2 x6 1055T-ét az már elég lesz egy pár évig de most perpill 18 ezer forintom volt procira és ez meg pont anyi volt anyiért meg megérte!! Nha szval a 4 mag feloldása ez mind szép és jóó felis tudom oldani mert az alaplap core unlockeres(Asus m4a78lt-m le) de sajna amd Phenom 2 X4 B50 es procit ismer fel utána és ez pedig nincs a proci támogatója listáján az alaplapnak!! és windows bootolás előt resetel folyamatosan! De amugy ez menyire lesz érezhető a játékoknál mármint én 1440X900 ba fogok játszani mert anyit bir a monitorom de én full grafon szeretnék vele játszani elvielg crisyst2 eöt dirt 2 stb-nek menie kelen full grafon rajta!! vélemény??:S amugy mellet még 4 gb memória van A-data 2x2GB 1600mhz gaming series v2.0 procimat ismeritek meg egy 450 es tápom van az nem vami nagy dur de sztem azért meni fog vele rendesen!!

IGEN!!! Annak B50 nek kell lennie, nembaj ha nincs a listán.... nekem is B55 ös, mégsincs a listán.... Ha feloldottad akkor jóaz úgyis... oldás után elinditod a cpu-z-t, talán még az L3 cachet is feloldotta .... és akkor nemkel uj proci...
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
Cooley
ja 😆 én x4-nek olvastam most látom h csak x3-as, de egy pl: Athlon II X4 4ghz-n nem hajtaná ki 1440x900ban?(merthogy én ugye négymagosnak néztem, és úgy értettem amit írtam)

Falra mászom ettől a "kihajt" szövegtől... Nem a proci hajtja ki, csak ha a proci már 100%-on pörög, míg a kártya még nem éri el a 100%-ot, akkor van procilimit, de ez fordítva is igaz. Teljesen alkalmazás és beállításfüggő a dolog. Ha egy gyengébb proci mellett egy erősebb kártya van, akkor a procizabáló beállításokat, mint pl a fizika lejjebb kell venni, míg a videokártyazabáló pl felbontás textúrarészletesség és hasonló beállításokat meg nagyra. 1440x900-ban pont nem jó, inkább 1920x1080(jelen esetben). Ennek tudható be pl, hogy sokszor a kártya játék közben csak 50-60%-on, míg pl Furmarkban, ahol kizárólag a kártyát terheled, 100%-on pörög... Persze ha már olyan grafikai beállításokat állítasz be, hogy 100%-on sem bírja a kártya, akko is meg vagy lőve. És persze ha procilimit van, akkor ott meg is kapod a maximális fps értéket, viszont lehet, hogy magasabb grafikai beállításokkal sem lesz kevesebb az érték.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Athlon nem jó játékra mert nincs L3-ma ami ma már nagyon fontos. Inkább egy Phenom II X2 555 BE 4 magositva mint az athlon
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Cooley
ja 😆 én x4-nek olvastam most látom h csak x3-as, de egy pl: Athlon II X4 4ghz-n nem hajtaná ki 1440x900ban?(merthogy én ugye négymagosnak néztem, és úgy értettem amit írtam)
0
0
0
0
Cooley avatar
Barni20 írta:

Ha játszani akarsz, az 1055T nem a legjobb választás. Akkor már inkább egy X4 BE, aztán némi OC neki. 😀 Vagy a hamarosan megjelenő Bulldozer, megkap mindenféle utasításkészletet, úgyhogy pöpec lesz, csak ahhoz meg majd valószínűleg kelleni fog neked egy új deszka, mert nem sok AM3-as lesz velük kompatibilis(nekem pont szerencsém van az MSI 870A-G54-gyel 😜).
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Abszolút nem értek egyet Quadgame94-gyel. Mondjuk egy CM TX3-as hűtő mehet, aztán próbáld meg feloldani a 4. magot, és mehet rá párszáz extra MHz, de ezt követően is alkalmazásfüggő lesz a dolog. Pl az olyan játékoknál, amik keményen igénylik a nagy mennyiségű cache-t(már pedig az új játékok mind cache igényesek), ott tuti, hogy lefogja a procid a teljesítményt. A legjobb megoldás, ha a videokártyát minél jobban leterheled, a procit meg a lehető legkevésbé. Pl fizikát és egyéb hasonló procizabáló beállítást vedd kisebbre, de pl a felbontást, textúrarészletességet stb meg nagyra, így csökkenthető a procilimit, de akkor is lesz egy minimális pár esetben. De összességébe véve 4 magosan egy alapfeszes OC-vel és a fent említett beállításokkal már nem lenne gond. Így visszaolvasva kicsit drasztikusabbnak hangzik, mint gondoltam, szóval ne vedd annak! 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
háát necces, 4.0 ghz-n elég lenne sztem de azért ne várj csodákat.
vegyél sztem egy Sapphire Hd 5830 Xtreme-t és egy corsair a70-s coolert és húzzad, vagy ha van akkor vegyed a 6850-et de coolert azt mindenképpen vegyél
0
0
0
0
no avatar
helosztok!! Épp videókártya vásárlás előtt állok! egy Sapphire hd 6850 toxic videókártyát szeretnék venni! és a kérdésem pedig az lenne h elég lesz-e hozzá a procim!! egy amd athlon 2 X3 450 3,2 Ghz!! Előre is köszi a választ!!

üdv: barni20
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
hector maio írta:
gytomi : nekem 5670-em van és jó kártya

Dirt 2 1280X1024, High, 4x élsimítás DX9 30-34FPS
Mafia 2 minden high 16 élsimítás 1280X1024 40-50FPS
COD MW2 minden high 16xy élsimítás 1280X1024-be 40-50FPS
BFBC 2 Minden high 16x élsimítás 25-35FPS
Crysis 2 Very high 2x élsimítás 30-40FPS

És ezek mind 1280x1024-be voltak (monitorom miatt) és úgy h nem is volt rendessen kihajtva a kártya a proci miatt 😀

16X AA? 😕 Nem AF? 😊

Más nem is lehet, mivel ha jól tudom, azokban a játékokban csak CSAA van 16x-os, azt meg ha ezt is jól tudom, csak nV kártyákon lehet alkalmazni. 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
hector maio írta:

És ezek mind 1280x1024-be voltak (monitorom miatt) és úgy h nem is volt rendessen kihajtva a kártya a proci miatt 😀

16X AA? 😕 Nem AF? 😊
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem is 5670-em van
nekem csak crysis 2 alatt fingott be, de ott is csak fullon.
Mediumon, meg minimumon 1440*900-ban nagyon jol viszi.
720p-ben high beallitasnal is jol viszi.
Mindent visz nekem 1440*900-ban (monitor miatt nem tudtam a FULL HD-t kiprobalni) de ahhoz mar keves az 5670
0
0
0
0
gytomi avatar
Akkor sokak szerint választottam jót nekedis köszönöm az infót!
0
0
0
0
Adam996 avatar

0
0
0
0
almos avatar
gytomi írta:
Tehát 2010/11-es játékok low grafón mennek nem?

Mennének azok mediumon is 😀
0
0
0
0
gytomi avatar
Tehát 2010/11-es játékok low grafón mennek nem?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gytomi írta:
Sapphire Radeon HD 5670 1 GB PCIe

1024 MB
GPU:775 Mhz
Mem. órajel:1600 Mhz
Max felbontás:2560x1600
DirectX 11

ALkalmas nagyobb grafikájú játékok elfuttatására?

cod7-et egy kicsit fura grafon elviszi....
0
0
0
0
gytomi avatar
Sapphire Radeon HD 5670 1 GB PCIe

1024 MB
GPU:775 Mhz
Mem. órajel:1600 Mhz
Max felbontás:2560x1600
DirectX 11

ALkalmas nagyobb grafikájú játékok elfuttatására?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a PhysX legnagyobb hátránya az, hogy nvidia exklúzív, így a zsetonért beleteszik a játékokba, de hülyék lesznek komolyabban építeni olyan dologra, ami az AMD tulajdonosoknak úgyse fog rendesen működni
0
0
0
0
niteforce avatar
Szerinted az AMD hulye?
ha akkora elony lenne a physx, mar reg kitalaltak volna valamit
0
0
0
0
gacso avatar
akkor marad az 5850😃
0
0
0
0
hnemaria avatar
észre sem veszed a játékokban.... 😃 szerintem az csak parasztbutitásnak van a physx 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gacso írta:
OK!😃 de a PhisX az nem számít annyit?

húdenagyon nem, hameg akasz veszel egy PCIe 1x-es VGA-t vagy ha 2 kártyás az alaplapod akkor pedig egy 8600GT-s használtan, vagy hibás fizikás kártyát. mert ha hibás a VGA a képpel attol még tudja csinálni a fizkát.
0
0
0
0
gacso avatar
OK!😃 de a PhisX az nem számít annyit?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gacso írta:
Azt szeretném kérdezni h játékra melyik ezek közül a legjobb:
Asus GTS450 1GB DDR5 ENGTS450DC OC/DI/1GD5 videókártya
vagy
Asus GTX550 Ti 1GB DDR5 ENGTX550TIDC/DI/1GD5 videokártya
vagy
Gigabyte 5850 1GB DDR5 (GV-R585OC-1GD) videokártya
??válaszokat köszönöm😃
a HD5850, méghozzá bőven
0
0
0
0
gacso avatar
Azt szeretném kérdezni h játékra melyik ezek közül a legjobb:
Asus GTS450 1GB DDR5 ENGTS450DC OC/DI/1GD5 videókártya
vagy
Asus GTX550 Ti 1GB DDR5 ENGTX550TIDC/DI/1GD5 videokártya
vagy
Gigabyte 5850 1GB DDR5 (GV-R585OC-1GD) videokártya
??válaszokat köszönöm😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
JackFeryll írta:
bendeguz írta:
hello egy nVidia gt430-hoz kéne segítség gainward gigabyte vagy evga? a gigabyte tűnik legkomolyabbnak de nem tom h nagy-e a különbség mert egy 1000-es ide vagy oda már mindegy elöre is köszi

Én EVGA-t vennék, nagyon komoly gyártó csak eddig az USA-ban terítették a kártyáikat és mostanában nyitottak Európa felé.
GT430nál szerintem annyira mind1 hogy ki gyártja......
0
0
0
0
JackFeryll avatar
bendeguz írta:
hello egy nVidia gt430-hoz kéne segítség gainward gigabyte vagy evga? a gigabyte tűnik legkomolyabbnak de nem tom h nagy-e a különbség mert egy 1000-es ide vagy oda már mindegy elöre is köszi

Én EVGA-t vennék, nagyon komoly gyártó csak eddig az USA-ban terítették a kártyáikat és mostanában nyitottak Európa felé.
0
0
0
0
BBSanyi avatar
Akk a nagy ventiset veszem meg (a többi cullanggal együtt), de ilyen áron nem pengetek érte semmit, majd ha 55 alá esett, kb másfél hónap várakozás az még 😀
0
0
0
0
BBSanyi avatar
Mi a különbség, ill. van-e különbség az alábbi 2 kari közt? Csak a hűtés miatt más a kinézetük? Ha igen ,akk melyiket érdmesebb megvenni?
Sapphire HD 6950 2GB GDDR5
Sapphire HD 6950 2GB GDDR5 PCI-e
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ReSeth írta:
GIGABYTE R585OC-1GD mi a véleményetek erről a kártyáról ? ([LINK])
Egy ideig a két magos athlon-al lenne, aztán vennék hozzá egy pehnom II x4 -et. ja és ramokat is vennék egyenlőre egy darab 2 gigás ddr2-t. A táp elég lenne az uj konfigra , XILENCE 480W (config: 5850, 4magos phenom, 2giga ram de lehet még egyet vennék szal 4giga, és az asrock lap)

Xilence... ha az márkás akor elgé lenne.... megveheted... elég lesz egy darabig az a proci
0
0
0
0
ReSeth avatar
GIGABYTE R585OC-1GD mi a véleményetek erről a kártyáról ? ([LINK])
Egy ideig a két magos athlon-al lenne, aztán vennék hozzá egy pehnom II x4 -et. ja és ramokat is vennék egyenlőre egy darab 2 gigás ddr2-t. A táp elég lenne az uj konfigra , XILENCE 480W (config: 5850, 4magos phenom, 2giga ram de lehet még egyet vennék szal 4giga, és az asrock lap)
0
0
0
0
almos avatar
bendeguz írta:

Azt vedd,amelyik tetszik. Teljesitményben nincs eltérés köztük!
0
0
0
0
bendeguz avatar
0
0
0
0
no avatar
Rolando írta:
psanyi írta:
forestgreen írta:
azért nem tudok konkrét dolgokat mondani, mert a tesztek nem egy egy magos intel procival és 1 giga memóval mennek. De a mai tesztekkel (mostani konfigokban) ezzel a vga-val megy minden... (1280-as felbontásban)
megoldhato csak nemértek hozzá az ddr5 -ös nemgáz?egyátalán van közze a gép memoria tipusának a videkártya-éhoz?

kb. semmi csak az órajelnek a szorzójában van szerepe
köszönöm..
0
0
0
0
Rolando avatar
psanyi írta:
forestgreen írta:
azért nem tudok konkrét dolgokat mondani, mert a tesztek nem egy egy magos intel procival és 1 giga memóval mennek. De a mai tesztekkel (mostani konfigokban) ezzel a vga-val megy minden... (1280-as felbontásban)
megoldhato csak nemértek hozzá az ddr5 -ös nemgáz?egyátalán van közze a gép memoria tipusának a videkártya-éhoz?

kb. semmi csak az órajelnek a szorzójában van szerepe
0
0
0
0
no avatar
forestgreen írta:
0
0
0
0
no avatar
a ram-on még tornázhatok 4 ddr2 helyem van mind 256M-ás
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
az biztos.
milyet akarsz venni?
ATI Radeon HD5550 1GB.
0
0
0
0
no avatar
a gépet kaptam..inkább ebbe veszek kártyát mint a régibe mindent.köszönöm a tesztet..azért átgonolom..
0
0
0
0
forestgreen avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
az biztos.
milyet akarsz venni?
0
0
0
0
no avatar
Világos.csak gondoltam ha a 128M alaplapi helyet,ha már van csatlakozo benne ..nem-e lenne jobb 1 videokártyát venni..talán több játék elindulna nem?
0
0
0
0
forestgreen avatar
itt egy teszt erről a VGA-ról:

https://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2010/605/amd-5570-result-anantech.jpg

Az 5670 már túl drága lenne?
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem volt 965, most wanted futtatasara is csak 600*800-ban alkalmas. Az is csak 20 fps (egy 1.6 GHz Core2 Duoval)
Az nem jo jatekra. MAx undeground, meg cod 1. Crysist full minimumon 1-2 FPS-el futtatja, NFS HP3 1 FPS elfeketulve recsegos hanggal.
NFS shift 2-t el se inditja. Racedriver GRIDet sem inditja el. Dirt 2-t sem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció