Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tag amugy te mire irtad azt h 1440x900 ban nem jóó??, vami gáz van ezel a felbontásal vagy mi???
Szerintetek mit probáljak a procival???? ötleteket várok😃😆 kösszi előre is a gyors válaszokat amugy😀
ahham értem!! Hát videókarit már tuti ezt fogom venni! Procit azt nyáron akarok egyet beujitani majd egy Phenom 2 x6 1055T-ét az már elég lesz egy pár évig de most perpill 18 ezer forintom volt procira és ez meg pont anyi volt anyiért meg megérte!! Nha szval a 4 mag feloldása ez mind szép és jóó felis tudom oldani mert az alaplap core unlockeres(Asus m4a78lt-m le) de sajna amd Phenom 2 X4 B50 es procit ismer fel utána és ez pedig nincs a proci támogatója listáján az alaplapnak!! és windows bootolás előt resetel folyamatosan! De amugy ez menyire lesz érezhető a játékoknál mármint én 1440X900 ba fogok játszani mert anyit bir a monitorom de én full grafon szeretnék vele játszani elvielg crisyst2 eöt dirt 2 stb-nek menie kelen full grafon rajta!! vélemény??:S amugy mellet még 4 gb memória van A-data 2x2GB 1600mhz gaming series v2.0 procimat ismeritek meg egy 450 es tápom van az nem vami nagy dur de sztem azért meni fog vele rendesen!!
IGEN!!! Annak B50 nek kell lennie, nembaj ha nincs a listán.... nekem is B55 ös, mégsincs a listán.... Ha feloldottad akkor jóaz úgyis... oldás után elinditod a cpu-z-t, talán még az L3 cachet is feloldotta .... és akkor nemkel uj proci...
Írja, hogy már bootolás előtt újraindul, úgyhogy meg van cseszve.
Barni20: Próbáld meg csak a magot vagy csak az L3 cache-t feloldani. Mindkettő hatalmas segítség lenne játékoknál. Esetleg adj neki egy kevés extra feszültséget, az is segíthet, bár attól még nem indulna újra minden egyes alkalommal már a vindóz töltés előtt.
ahham értem!! Hát videókarit már tuti ezt fogom venni! Procit azt nyáron akarok egyet beujitani majd egy Phenom 2 x6 1055T-ét az már elég lesz egy pár évig de most perpill 18 ezer forintom volt procira és ez meg pont anyi volt anyiért meg megérte!! Nha szval a 4 mag feloldása ez mind szép és jóó felis tudom oldani mert az alaplap core unlockeres(Asus m4a78lt-m le) de sajna amd Phenom 2 X4 B50 es procit ismer fel utána és ez pedig nincs a proci támogatója listáján az alaplapnak!! és windows bootolás előt resetel folyamatosan! De amugy ez menyire lesz érezhető a játékoknál mármint én 1440X900 ba fogok játszani mert anyit bir a monitorom de én full grafon szeretnék vele játszani elvielg crisyst2 eöt dirt 2 stb-nek menie kelen full grafon rajta!! vélemény??:S amugy mellet még 4 gb memória van A-data 2x2GB 1600mhz gaming series v2.0 procimat ismeritek meg egy 450 es tápom van az nem vami nagy dur de sztem azért meni fog vele rendesen!!
IGEN!!! Annak B50 nek kell lennie, nembaj ha nincs a listán.... nekem is B55 ös, mégsincs a listán.... Ha feloldottad akkor jóaz úgyis... oldás után elinditod a cpu-z-t, talán még az L3 cachet is feloldotta .... és akkor nemkel uj proci...
Cooley
ja 😆 én x4-nek olvastam most látom h csak x3-as, de egy pl: Athlon II X4 4ghz-n nem hajtaná ki 1440x900ban?(merthogy én ugye négymagosnak néztem, és úgy értettem amit írtam)
Falra mászom ettől a "kihajt" szövegtől... Nem a proci hajtja ki, csak ha a proci már 100%-on pörög, míg a kártya még nem éri el a 100%-ot, akkor van procilimit, de ez fordítva is igaz. Teljesen alkalmazás és beállításfüggő a dolog. Ha egy gyengébb proci mellett egy erősebb kártya van, akkor a procizabáló beállításokat, mint pl a fizika lejjebb kell venni, míg a videokártyazabáló pl felbontás textúrarészletesség és hasonló beállításokat meg nagyra. 1440x900-ban pont nem jó, inkább 1920x1080(jelen esetben). Ennek tudható be pl, hogy sokszor a kártya játék közben csak 50-60%-on, míg pl Furmarkban, ahol kizárólag a kártyát terheled, 100%-on pörög... Persze ha már olyan grafikai beállításokat állítasz be, hogy 100%-on sem bírja a kártya, akko is meg vagy lőve. És persze ha procilimit van, akkor ott meg is kapod a maximális fps értéket, viszont lehet, hogy magasabb grafikai beállításokkal sem lesz kevesebb az érték.
ja 😆 én x4-nek olvastam most látom h csak x3-as, de egy pl: Athlon II X4 4ghz-n nem hajtaná ki 1440x900ban?(merthogy én ugye négymagosnak néztem, és úgy értettem amit írtam)
Ha játszani akarsz, az 1055T nem a legjobb választás. Akkor már inkább egy X4 BE, aztán némi OC neki. 😀 Vagy a hamarosan megjelenő Bulldozer, megkap mindenféle utasításkészletet, úgyhogy pöpec lesz, csak ahhoz meg majd valószínűleg kelleni fog neked egy új deszka, mert nem sok AM3-as lesz velük kompatibilis(nekem pont szerencsém van az MSI 870A-G54-gyel 😜).
vegyél sztem egy Sapphire Hd 5830 Xtreme-t és egy corsair a70-s coolert és húzzad, vagy ha van akkor vegyed a 6850-et de coolert azt mindenképpen vegyél
üdv: barni20
gytomi : nekem 5670-em van és jó kártya
Dirt 2 1280X1024, High, 4x élsimítás DX9 30-34FPS
Mafia 2 minden high 16 élsimítás 1280X1024 40-50FPS
COD MW2 minden high 16xy élsimítás 1280X1024-be 40-50FPS
BFBC 2 Minden high 16x élsimítás 25-35FPS
Crysis 2 Very high 2x élsimítás 30-40FPS
És ezek mind 1280x1024-be voltak (monitorom miatt) és úgy h nem is volt rendessen kihajtva a kártya a proci miatt 😀
16X AA? 😕 Nem AF? 😊
Más nem is lehet, mivel ha jól tudom, azokban a játékokban csak CSAA van 16x-os, azt meg ha ezt is jól tudom, csak nV kártyákon lehet alkalmazni. 😂
gytomi : nekem 5670-em van és jó kártya
És ezek mind 1280x1024-be voltak (monitorom miatt) és úgy h nem is volt rendessen kihajtva a kártya a proci miatt 😀
16X AA? 😕 Nem AF? 😊
nekem csak crysis 2 alatt fingott be, de ott is csak fullon.
Mediumon, meg minimumon 1440*900-ban nagyon jol viszi.
720p-ben high beallitasnal is jol viszi.
Mindent visz nekem 1440*900-ban (monitor miatt nem tudtam a FULL HD-t kiprobalni) de ahhoz mar keves az 5670
Tehát 2010/11-es játékok low grafón mennek nem?
Mennének azok mediumon is 😀
Sapphire Radeon HD 5670 1 GB PCIe
1024 MB
GPU:775 Mhz
Mem. órajel:1600 Mhz
Max felbontás:2560x1600
DirectX 11
ALkalmas nagyobb grafikájú játékok elfuttatására?
cod7-et egy kicsit fura grafon elviszi....
1024 MB
GPU:775 Mhz
Mem. órajel:1600 Mhz
Max felbontás:2560x1600
DirectX 11
ALkalmas nagyobb grafikájú játékok elfuttatására?
ha akkora elony lenne a physx, mar reg kitalaltak volna valamit
OK!😃 de a PhisX az nem számít annyit?
húdenagyon nem, hameg akasz veszel egy PCIe 1x-es VGA-t vagy ha 2 kártyás az alaplapod akkor pedig egy 8600GT-s használtan, vagy hibás fizikás kártyát. mert ha hibás a VGA a képpel attol még tudja csinálni a fizkát.
Azt szeretném kérdezni h játékra melyik ezek közül a legjobb:
Asus GTS450 1GB DDR5 ENGTS450DC OC/DI/1GD5 videókártya
vagy
Asus GTX550 Ti 1GB DDR5 ENGTX550TIDC/DI/1GD5 videokártya
vagy
Gigabyte 5850 1GB DDR5 (GV-R585OC-1GD) videokártya
??válaszokat köszönöm😃
Asus GTS450 1GB DDR5 ENGTS450DC OC/DI/1GD5 videókártya
vagy
Asus GTX550 Ti 1GB DDR5 ENGTX550TIDC/DI/1GD5 videokártya
vagy
Gigabyte 5850 1GB DDR5 (GV-R585OC-1GD) videokártya
??válaszokat köszönöm😃
hello egy nVidia gt430-hoz kéne segítség gainward gigabyte vagy evga? a gigabyte tűnik legkomolyabbnak de nem tom h nagy-e a különbség mert egy 1000-es ide vagy oda már mindegy elöre is köszi
Én EVGA-t vennék, nagyon komoly gyártó csak eddig az USA-ban terítették a kártyáikat és mostanában nyitottak Európa felé.
hello egy nVidia gt430-hoz kéne segítség gainward gigabyte vagy evga? a gigabyte tűnik legkomolyabbnak de nem tom h nagy-e a különbség mert egy 1000-es ide vagy oda már mindegy elöre is köszi
Én EVGA-t vennék, nagyon komoly gyártó csak eddig az USA-ban terítették a kártyáikat és mostanában nyitottak Európa felé.
Sapphire HD 6950 2GB GDDR5
Sapphire HD 6950 2GB GDDR5 PCI-e
GIGABYTE R585OC-1GD mi a véleményetek erről a kártyáról ? ([LINK])
Egy ideig a két magos athlon-al lenne, aztán vennék hozzá egy pehnom II x4 -et. ja és ramokat is vennék egyenlőre egy darab 2 gigás ddr2-t. A táp elég lenne az uj konfigra , XILENCE 480W (config: 5850, 4magos phenom, 2giga ram de lehet még egyet vennék szal 4giga, és az asrock lap)
Xilence... ha az márkás akor elgé lenne.... megveheted... elég lesz egy darabig az a proci
Egy ideig a két magos athlon-al lenne, aztán vennék hozzá egy pehnom II x4 -et. ja és ramokat is vennék egyenlőre egy darab 2 gigás ddr2-t. A táp elég lenne az uj konfigra , XILENCE 480W (config: 5850, 4magos phenom, 2giga ram de lehet még egyet vennék szal 4giga, és az asrock lap)
Azt vedd,amelyik tetszik. Teljesitményben nincs eltérés köztük!
azért nem tudok konkrét dolgokat mondani, mert a tesztek nem egy egy magos intel procival és 1 giga memóval mennek. De a mai tesztekkel (mostani konfigokban) ezzel a vga-val megy minden... (1280-as felbontásban)
kb. semmi csak az órajelnek a szorzójában van szerepe
azért nem tudok konkrét dolgokat mondani, mert a tesztek nem egy egy magos intel procival és 1 giga memóval mennek. De a mai tesztekkel (mostani konfigokban) ezzel a vga-val megy minden... (1280-as felbontásban)
kb. semmi csak az órajelnek a szorzójában van szerepe
az biztos.
milyet akarsz venni?
milyet akarsz venni?
Az 5670 már túl drága lenne?
Az nem jo jatekra. MAx undeground, meg cod 1. Crysist full minimumon 1-2 FPS-el futtatja, NFS HP3 1 FPS elfeketulve recsegos hanggal.
NFS shift 2-t el se inditja. Racedriver GRIDet sem inditja el. Dirt 2-t sem.