Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A karácsony közeledtével a videokarimat szeretném lecserélni egy korszerűbbre, de a mostani kártyák kínálatában nem vagyok otthon és sajnos a pénz sem vet fel, ez a konfigom leírásából is látható 😢.
Tehát a konfig:
Alaplap: ASROCK Z77 Extreme 4
Proci: Intel Core i5 3570K
RAM: 2x4 GB DDR3 Kingston HyperX (dualban)
VGA: Sapphire HD 7870 Flex edition (2GB)
SSD: Samsung SSD 860 EVO 1TB
Táp: 650W,
a ráfordítandó összeg max. 120eFt.
Ehhez kérnék konstruktív tanácsokat, és ahhoz hogy a GPU AMD vagy NVIDIA chipes legyen?
Az elvárás, hogy HD-ben tudjam tolni a game-eket.
Tudom, a konfig elég karcsú, de ez van (2014-ben ez jó kis konfignak számított). A Battlefield V is elmegy rajta, csak kompromisszumokkal.
Előre is köszi a válaszokat.
Ui.: Légyszí olyat ne írj, hogy vegyek új konfigot, mert ez az opció számomra is nyilvánvaló, csak momentán nincs 400 ezrem erre a célra mert egy vmire való gamer gép mostanság ennyibe kerül.
- RTX 2060 vagy RX 5600 XT - Új
- RX 5700/XT - Használtan, ha találsz.
Viszont azt biztosan tudod, hogy mindegyik kártyád teljesítményét visszafogná az a proci nem gyengén. Később gondolom tervezel erősebb procit (Min. 3300X, vagy 2600), így ajánlhatóak a fenti kártyák. A HD az ugye Full HD akart lenni? 1920x1080p.
Kíváncsi leszek a 6900XT-re majd, bár szerintem ott is meglesz ez az 5% a 3090 javára.
meg persze egy fél év múlva is kíváncsi leszek itt a dolgokra.
Persze értem én, hogy a sütő és a hőlégfúvó a legkókányabb dolog, ami létezik, viszont mi a bánathoz nyúljon mégis az ember, ha a vérprofi kommunikatív eladók még egy megkeresésre sem reagálnak. Spoiler!
na majd legközelebb megoldjuk okosba
TechSpot tesztje a 6800 XT-ről. [LINK]
Valhalla:
Szép launch és a ref. kártyák is jók lettek. Igaz kapni nem lehet őket, de úgy is mindenki az AIB kártyákat akarja majd.
Szerk: Linus videója mekkora gáz már... 4 játékkal testzeli 😆 amiből egy db az AAA cím. De van Minecraft RT! LOL
Launch meg rosszabb volt mint a 30 széria gyakorlatilag, pedig annál nehéz gyengébbet összehozni, elmondás alapján a custom modellek meg még kevesebb készlettel startolnak, szóval rip. Pedig most lehetne piaci részesedést növelni, szezon is van, csak nincs mibű. Mondjuk az utóbbi inkább álló háború mert a riválisnak sincsenek készletei 😶
Utóbbi Smart Access eljárást egyébként az NV is implementálja a jelenlegi szériájába a későbbiekben, szóval náluk is lehet számítani extra teljesítményre ilyen téren (már ha úgy fog működni mint ahogy elképzelték)
Egyébként kellő nyomás hatására valószínűleg ők is engedni fognak, akár csak a korábbi chipset mizériánál.
Lehet, hogy off, lehet hogy nem, remélem maradhat.
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy épített számítógép(egyben vásárolt), benne egy RTX 2060.
Na most ha én ezt kiszerelem, akkor arra külön semmi gari nincs? Gyártói gari vagy valami esetleg? Ha van ilyesmi, mi kell ennek az érvényesítéséhez?
Köszönöm
Hardveraprón kerestem meghirdetett szolgáltatást. Egyik PC-t nem vállal, a másik pedig szóra sem méltat. Egy hirdető tagtól még várok egy válasz mailt, hátha tud valamit mondani a témával kapcsolatban.
Amúgy a kártya egy Gigabyte R9 280OC WF3
Tehát: Nem SLI, nem crossFire, hanem csak két GPU dx12 alatt.
Egyébként a tesztek sokszor csalókák lehetnek. Én 2-t tudtam górcső alá venni ezidáig, és mindkettő fals eredményt mutatott. Konkréten witcher 3 és AC odyssey amiket idén toltam sok órahosszban. Nekem a tapasztalt fps bőven alatta volt a tesztek szerintinek. Megnéztem részletesebb végigjátszást és kijött hogy igazából adott szakaszon nekik is ugyan ott van az fps mint nekem, de az átlag ugye az alsó és felső értékből van, csak én gondoltam hogy a progpramírók beleszúrtak valami súlyozást/móduszt/akármit is a képletbe, mert sima átlagban az fps lehet hogy 20-30 fps-sel is eltér attól az értéktől, ami a játéktérkép nagyrészén jellemző.
Pl. witchernél kb 80 átlag jött ki, de ha monitoroztam, akkor a pálya túlnyomó részén 60-65 között mozgott, hasonlóan többet mutatott az odysseynél is.
Melyik az a vga amit még ki tud hajtani egy I5 4690?
GTX 1050 TI váltanám le.
Gigabyte Eagle:
A kártya boost órajelét bár eléri, de az nvidia boost 2000 MHz alatt beüt nála. Ez egyébként overclock nélkül is megtörténik. 1% szoftveres boost-ot enged. Halk és meleg gyári fan profil (79 fokon csak 45% fan).
ASUS TUF Gaming:
Bírja 2000 MHz felett, 1 hét használat után 0 crash to desktop. Szoftveresen 15% power boostot enged. Hűvös és nem hangos. Minimális coil whine-t észleltem, de csak hozzáhajtott fejjel. 10% power boost-tal userbenchmark-on:
https://www.userbenchmark.com/UserRun/33819340
És minden youtube gyári 3080 mérés felett is volt 5-8%-kal.
Gyári profil szerinti fan curve: 10% boost esetén 68 fok 66% fan mellett.
Ui: botmunpls. Ajánlom neked a "fenti témakör" címének az elolvasását. 😉 Nem itt és nem tőled kérdek vásárlással kapcsolatban tanácsokat. Köszi 😆
Ha meg ingyen volt, és már nálad van akkor meg...
Keresek Gigabyte Radeon HD6870 dobozt, esetleg ha valakinek lenne elfekvőben, akkor ne tartsa magában.
Régebben egy am3-as deszkámmal voltak hőmérséklet gondok és akkor beszélgettem többet az ASUS supportal és sokat kérdezősködtem ilyesmiről. Am3 chipsetek pl 130-150 fok körül is jól érzik magukat. 😃 A legtöbb VGA is elketyeg 100-110 fokon is probléma nélkül. Az már más kérdés hogy engem 90 fok körül már ver a hideg veríték. 😃 Már 80 körül is ráncolom a szemöldököm. Igazából nem kéne, csak nagyon elkényelmesedtünk és alacsonyabb is az átlag pc user pánikküszöbe a kelleténél ha hőmérsékletekről van szó.
Ja AM 3 kazán volt, haverom FX 6300 procija gyári coolerrel 20 perc játék után tüzforró volt a gépház teteje. Hátul csak úgy ontotta magából a meleg levegőt! 😃 Az tudott aztán füteni 😃
A legjobb az lenne ha ezeket a játékokat válalható FPS mellet futattná:
1. CS:GO
2. Jalopy
3. My Summer Car
4. Pc Building Simulator
1 hónapig volt RX 560 de gyorsan túl is adtam rajta 😃
Foxpost automatába kéred, kereken 30k 😃
Funkcióin,teljesítménytesztek,és még mindig úgy vagyok vele hogy hát úristen nekem ez kell!!! Csak azt sajnálom hogy hát nem túl olcsó a fejlesztés így még kell várnom hosszú ideig 😞
Mert ugye kell maga a kártya,egy nagyobb és jobb táp.. ami jelenleg van az szar..
Meg hát egy 2x4gb memória kit.. késöbb meg mégegyszer ennyi.
Meg még SSD-n is gondolkodtam.. főleg hogy szerintem haldoklik a merevlemezem..
Szerk: A nagyobb azt takarja hogy több wattot tud leadni
Meg lenne értelme vagy csak új proci mellé lehet létjogosultsága?
De valóban a Ryzen 5 2600 jobb alternatíva lenne RX 5700 XT mellé.
Forza Motorsport miatt is gondoltam az RTX 2060-ra,
de így is 32,2%-al fogná vissza a procim az RTX 2060-at sajnos,
és a GTX 1660-at se tudja kihajtani 16,8% híján...
[LINK]
Kivancsi leszek elfogy e ez is egy sec alatt.. 😃
Palit meg inno 3d, ilyesmi. Ha megint elfogy ugy az nvidianal mint az elso korben akkor veszek en is customot.. ***ott idegesito amugy, hogy ennyi penzt kiadok es akkor meg nekem kell aggodni ilyeneken.. 😃
Ha meg a 80-as modellt most behúznám a héten majd később a 80S-t akkor még úgy is jobban járnék nagy eséllyel.
En is jobban orulnek egy 80-nak igy a leakeket latva kulonben.
Valaki arulja mar el amugy, hogy miert nem csinaltak meg pre orderbe ezt mint mindenki mas, pl oculus a quest 2-vel. Nem lett volna ez a szegyenteljes release.
Szerk.: Nem vagyok elragadtatva, marad a 3080 majd később a 3080S, ennyit nem ér avg. 10fps (eskü legszomorúbb nap ez 2020-ban 😆😉
Ez alapjan elegge elgondolkozom, hogy megeri azt a jo par szaz font +-t a 3090 Jovoheten minden kiderul mondjuk.
Ha igaz akkor 3080 lesz, azt sem banom ha nem Fe. Kijon a 3080 ti super hyper verzio akkor meg ugy is valtok arra.
Termeszetesen en sem nagyon ertek egyet ezzel, amit csinalnak ezekkel a super kartyakkal de sajna nincs mit tenni csak bologatni.
Csapj fel egy fulest, akkor ugy sem hallod.. 😃
Bővebben?
ASUS ROG RX 570: [LINK]
RX 580 Nitro+, bontatlan: [LINK]
2016: RX 480 kb. 65 ezer volt.
2017: RX 580, drága volt a mining miatt
2018: RX 580 kb. 80 alatt az év első felében, aztán 70 alatt
2019: RX 580 55 ezer alatt
Szóval ugyan az a teljesítmény ugyan annyiba kerül kb. 4 éve. Ez szomorú.
Az ethereum valamennyire felpörgött, ami miatt az amd-k ára felmehetett, de jobbára itt a "járványügyi" intézkedések miatt lehet, a határzárak, leállások stb, meg a gyengülő forint/erősödő dollár. Valsz ha tovább vársz, még jobban fel fognak futni az árak, mert most kezdenek eldurvulni a korlátozások.
https://hardverapro.hu/apro/uj_bontatlan_gigabyte_geforce_gtx_1650_gaming_oc_4_3/hsz_1-50.html
https://hardverapro.hu/apro/msi_gtx_1650_ventus_xs_oc_3/hsz_1-50.html
https://hardverapro.hu/apro/gigabyte_gtx_1650_windforce_oc_4gb/hsz_1-50.html
Én nem PUBG meg a legnagyobb gépigényű játékokal szeretnék játszani. Majd veszek egy 970-t egyszer ha lesz pénzem és akkor majd tudok egy kicsit nagyobbal is.
Elsőre hasonló műveletben gondolkodtam, de azért csak gyáribb szaga van így a dolognak. 😀
SM szám ugyan annyi, de az FP32 unit duplázva lett, ezert írnak dupla CUDA mag számot. Ez duplázni viszont nem fogja a játéj teljesítményt, csak maga az architektúra képest lesz eldönteni mi a jó neki (FP32, Integer)
3070: Nagyon megéri. Nagyjából 2080 Ti-vel lesz egy szinten. Minimálisan lesz gyorsabb. rip 2080 Ti tulajok.
3080: Annyival dragabb amennyivel gyorsabb lesz mint a 3070. Szóval ez is jónak igerkezik. 2080 Ti + 30%.
3090: Fura hogy az Nv nem mutatott relativ teljesitmeny adatokat a 3080-hoz kepest. Szten max 20%-al lesz gyorsabb, de cserébe plusz 2x annyiba kerul. Én biztosan nem vennem ezt meg, ha csak munkam miatt nem kellene. Csak jatekra ez hatalmas pazarlas. Főleg hogy 3080 Ti is jön 100%.
3060: Biztosan 8 GB-val jön. Es 2080 Super lesz a megcelzott teljesitmeny. $349
3080 Ti, illetve dupla VRAM: Ha az AMD megszorongatja őket, márpedig 2080 Ti meglesz nekik is, illetve 2080 Ti + 25% is - akkor valszeg duplazzak a VRAM-ot es emelnek az órajeleken majd.
- 3070 Super: 16 GB VRAM, 1.9 GHz Boost = $599
- 3080 Super: 20 GB VRAM, 1.9 GHz Boost = $799
Nem kell leirni az AMD-t sem. 3080-at telejsen talan nem verik meg, de árban alá vághatnak. 3070 meg lesz bőven. A Series X-ben lévő chip előállítása kb. 5700 szintjén van siman adhatjáj 400 dollárért. Meglátjuk.
Remélem az átlag emberekre is gondolnak akik csak 200-300 dollárért vásárolnának videókártyát. Oda jöhet a RTX 3060/6600XT 😃
Nem maradnak meg a szín, kontraszt, stb. beállítások Windowsban, amit az nVidia Vezérlőpulttal beállítok. Minden újraindítás után beáll alap értékekre, de a számok azok maradnak, amit én beállítottam, csak nem azokon működik. Tehát beállítom mondjuk a fényerőt 37 százalékra, újraindítom a gépet, és bár a csúszka 37 százalékon áll, a kijelző 50 százalékon (alapbeállítás) működik.
Ez mitől van, mit lehet tenni ellene?
Köszönöm!
Ez megmutatja mi merre:
Nvidia:
Szeptember:
RTX 3090 FE - $1349 = RTX 2080 Ti +50-60%
- 5248 CC
- 2 GHz Boost
- 24 GB GDDR6X - 19.5 Gbps - 384-bit
RTX 3080 FE - $899 = RTX 2080 Ti +20-25%
- 4352 CC
- 2.1 GHz Boost
- 10 GB GDDR6X - 19 Gbps - 320-bit
RTX 3070 FE - $649 = RTX 2080 Ti +5%
- 3328 CC
- 2.25 GHz Boost
- 8 GB GDDR6 - 16 Gbps - 256-bit
December:
RTX 3060 FE - $449 = RTX 2080 Super +5%
- 2560 CC
- 2.3 GHz Boost
AMD:
November:
6900 XT - $700+ = RTX 2080 Ti +25-30%
- 72 CU, 4608 SP
- 2 GHz Boost
- 20 GB GDDR6X - 20 Gbps - 320-bit
December:
6800 XT - $549 = RTX 2080 Ti +5%
- 56 CU, 3584 SP
- 2.15 GHz Boost
- 10 GB GDDR6 - 16 Gbps - 320-bit
6800 - $449 = RTX 2080 Super +8%
- 52 CU, 3328 SP
- 2.02 GHz Boost
- 10 GB GDDR6 - 16 Gbps - 320-bit
Január vagy Februaár:
6700 XT - $349 = RTX 2070 Super +6%
- 40 CU, 2560 SP
- 2.25 GHz Boost
6700 - $289 = RTX 2070
- 36 CU, 2304 SP
- 2.1 GHz Boost
- 8 GB GDDR6 - 14 Gbps - 256-bit
Ugyan ezen a velemenyen vagyok en is. Rohadtul varom mar a 3090-et! 20-30 fps meg rohadt sokat szamit am! 😃
Remelem az ATI erre lep majd valamit, 6700-ra azert kivancsi leszek ha lesz ilyen model [Vagy egy olyan model, ami veri a 5600 XT-t +10-15% teljesitmenyben..
Szóval, lehet akkor kezdődött meg a nagyobb gond, de előtte sem volt egy szent a driver 😊
Mindenesetre a driver-ek sokat fejlődtek az utóbbi időkben AMD oldalon, mondom ezt azért mert a 5700XT-t is szépen feltornászták vele 2070S szintre, kezdeti stádiumban meg ha jól emlékszem 2060S-el mérték a "silányabb" driver miatt.
Fórumokra én is járok napi szinten és tájékozódom, egyik oldal sem volt tökéletes driver fronton mindegyik tartalmaz hibákat, ez inkább a mennyiségükről és azok komolyságáról nem tudok rá jobb szót hirtelen magyarul lol szól, az utóbbiból az AMD-nél mindig is több volt az elmúlt pár évben, persze idővel javítják őket de így is jár vele egy rossz megítélés ami miatt az emberek inkább megveszik az NV-t, akik meg szimplán a legjobbat akarják ők ugyancsak mert sajnos egyenlőre még nincs alternatíva.
Nvidia megbizthato, konkretan plug and play es nem kell szenvedni vele. Nekem mar ez a lelki nyugalom megeri a + par ezer forintot.
Annak ellenere, hogy te mit irsz en minden nap olvasom kulonbozo csoportokban, hogy szenvednek a kartyaval es a driverrel. Egyedul te kuldod ezt a szent hadjaratot..
Konfig.
i5 2400 3.1Ghz
8G ram
Nvidia 1650 gtx tuf gaming 4G
Lenovo thinkC m91p alaplap
400W táp
Előre is köszonom ha van valakinek ötlete!
És még ezer más, ha csak a kártyával együtt van a hiba
Hát ha tud valaki írni valamit a gondomra.
Van egy teljesen új Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ kártyám. Ami azt csinálja, hogy beállítok neki valamit (pl. feszültség értékeket), majd alvóba rakom a gépet, utána esetleg újraindítom, és elveszti a megadott beállításokat.
Mitől lehet ez?
Köszönöm!
A Radeon szoftvert használom. Ilyen beállítási lehetőség szerintem nincs benne, amit mentek, azt indításnál be kellene töltenie. Elméletileg.
RDNA vs. Turing:
Kétséget kizáróan az AMD nem volt versenyképes az utóbbi 4 évben, ami a top, illetve premium szegmenst illeti. Ez sok mindenre visszavezethető. Első sorban a GCN-re, valamint annak a skálázhatóságára. Gondolok itt elsősorban a Vega kártyákra. Az AMD egy sokkal kisebb cég, illetve az erőforrásait kétfelé is osztania kell. Az AMD egy 6 milliárd dollárt bevételt hozó cég, miközben az Nv ezzel szemben 11. Viszont a kedvező gyártástechnológia és az új nem nagyfokú számítási teljesítményre alapozó RDNA meghozta azt amelyet sokan nem is vártak már tőlük. Sokan nem fogják fel mekkorát lépett előre az AMD a Navi 10 kódnevű kártyáikkal. IPC-ben (az az órajelenkénti utasításban) alig maradnak el a Turingtól, miközben a Vega a Pascal és a Kelper között volt nem egészen 3 évvel ezelőtt. Ősszel megérkeznek azok a kártyák, amelyek az RDNA2-re épülnek és akárhogy is én csak az AMD-t látom nyerni...
RDNA2 vs. ?:
Azért tettem kérdőjelet, mert az új architektúra nem fog lényegében versenyezni senkivel. Az AMD teljesen kibékül azzal is ha az emberek az új konzolokat veszik, azokban is ez lesz. Ilyet, hogy ez teljesen új technológiával debütáljanak konzolok még nem volt. Sokan nem értik mennyire erősek lesznek. A Series X grafikus teljesítménye 2080 Super és 2080 Ti között lesz. Ez lényegében tény. +23%-al több mag, azonos órajelen, de magasabb sávszélességgel és persze legalább 7%-al jobb IPC-vel, miközben a fogyasztás 25W-al kevesebb, mint az 5700 XT-nek van. Ez egyébként hivatalos Microsoft adat. Plusz az egész Series X-nek lesz 315W tápja... Mit jelent ez dedikált vonalon?
A felhozatal:
RX 6800 sorozat nagyvalószínűséggel maga az a GPU amely a Series X-ben lesz. Teljes 56 CU-val 2.1 GHz-en már 2080 Ti-nál gyorsabb teljesítményről beszélünk az XT esetében. Az AMD nem fog még egy lapkát gyártani, szóval 99%-hogy ezt fogják használni. A sima, nem XT variáns pedig lehet egy az egyben a Series X-es GPU, azaz 52 CU nagyjából 1.85 GHz-en. Ez 200W TDP-t jelent, tehát az AMD simán túlhajthatja a kártyákat a jobb teljesítményt előrébb tartva. Árazásban én 550 / 650 USD-t várok.
RX 6900 sorozat kaphat nagyobb lapkát, hiszen az előző csak 360 mm2. Tobb CU, magasabb órajel, több VRAM. Lényegében ez jellemezheti. Ha a gyártók bátran 300W főlé is mennek akkor pláne gyors kártyát kapunk. A fő kérdés a skálázhatóság. Az RDNA2 ezért jött lényegében létre és ezért nem kaptunk az első szériából gyorsabb kártyát. Mivel akkora előrelépést tapasztalt az AMD, hogy inkább megvárták a jelen helyzetet. Konkrétumokról nehéz beszélni. 72 CU a legvalószínűbb. Teljesítményben pedig 2080 Ti +40%. Ennél semmi esetre se várjon senki többet. Árban pedig 999 USD, de hajlok a 1200 körülire is.
Hol marad az Ampere?
Az Nv azt csinál amit akar. Mármint most nem durcázom, hanem szó szerint azt tesztnek amit akarnak. Annyira népszerüek, hogy eladják úgy is a kártyáikat, hacsak... Nyílván nem szeretnének egy Turing fiaskót újra. Az RTX kártyák eleinte elég rosszul fogytak, pedig konkurencia sem volt. Most hogy lesz árakban lejjebb kell adniuk. De illuziója senkinek ne legyen. Simán lehet, hogy a 3080 gyorsabb lesz valamivel az egyik AMD kártyánál pár százalékkal és mégis 100 dollárral többe fog kerülni. Az Nv 60-70%-os profitra megy és a brandjét kihasználva ezt el is érik majd. Plusz Raytracing... Nos, igen erről nem beszéltem még. RT-ben sokkal jobb lesz az Ampere. Ez tény. Viszont ez miatt premiumot is kell majd fizetni. A top Ampere akár 60%-al is jobb lehet a 2080 Ti-nál. Kitudja? Kevés az adat, és nehéz mihez nyúlni.
Verdikt: Izgalmas idők elé nézünk. Végre. Ha valaki nem is szimpatizál az AMD-vel, drukkoljon nekik, mert nélkülük maradni fognak ezek az árak. Sőt. Az AMD már megszabadított minket a 90 ezres 4 magos i7-től. Reméljük videókártyák terén is hasonlót alkotnak majd. Ha valami nem tiszta nyugodtan kérdezzetek.
Annyi segítégre lenne szükségem hogy van egy MSI GTX 1070 TI ARMOR kártyám és azt szeretném hogy ne menjen fel majd 80 fokra terhelés alatt. Pasztáztam kifujtam és még mindig pedig használom az msi afterburnert. Valaki valamit tud e ajánlani?
Bf V, GTA V és hasonló lightosabb gépigényű játékok 65 fokra sem melegítik fel. És nálam is a szellőzés számlájára írható, mert csak 800-900-as fordulaton járatom a zaj miatt a ventiket. Tekerd fel a fordulatokat és viszlát.
Cserélheted mondjuk arctic accelero-ra, vagy úgy 70-90K összegből víz alá lehet tenni. Vagy alul is feszelheted a kártyát, állíthatsz ventilátor profilt. Házad szellőzését is hatékonyabbá teheted. Vagy mindezeket egyszerre is akár.
Mondjuk nem tudom mi bajod a 80 fokkal. Az nem a csúcskártyája az msi-nek. Ha magas ez a hőmérséklet kicsit többet kell költeni kártyavásárláskor.
Vagy applikálsz rá két Arctic P12 PWM PST-t és örülsz. 😆
Illusztráció:
Szvsz itt is működne. Gondolom a tárhelyet nem ezzel akarják terhelni.
A profiloknál is bosszant, hogy rettenetesen lebutítja a feltöltött képek minőségét az oldal. Nem beszélve arról hogy sokszor volt a formátummal és a képarányokkal is kalandom már.
[LINK]
[img]https://kepkuldes.com/image/Zy8qy7[/img]
De látod, ígysem jó...
Minden esetre komolyan kíváncsi vagyok hogy csinálja, hogy nem működik nála.
De most máá ezt is tudjuk, köszönöm <3
Spam vége!
A lényeg a lényeg, most már okés. Tökéletesen működik.
Örülök, hogy sikerült rájönni. 😀
Szerk: Egyébként érdemes volt szotyizni a képpel, mert tényleg brutálisan néz ki. 😃
Én még mindig szívesebben vennék 70-80 Huf-ért egy 1070-et használtan, mint 580-at zsír újat ugyanennyiért. Kb 40%-al erősebb az RX-nél. A 1070 Ti meg jó 65% pluszt hoz hozzá képest. Szvsz most használtan bestbuy 1080P vagy akár 1440P vga.
Korábban olvastam 1-2 helyen (talán ezen az oldalon, LordSzalko?😃😉 vízhűtéssel szerelt ref. hűtéses kártyákról, meg 1-2 külföldi benchmarkot láttam, hogy mennyivel hatékonyabban hűti a gpu-t a hagyományoshoz képest, de sok (érthető) anyagot nem találtam róla.
Valaki fel tudna világosítani, hogy ehhez mi/mennyi alkatrész kell, mennyibe kerül kb a legolcsóbb és egy átlagos gpu vízhűtés, megnöveli e a gpu élettartamát?
Tegyük fel pl van egy 1070Ti Aero-m, annak a vízhűtéses átszerelése adna neki pár extra évet? Gazdaságosabb lenne, mint egy hasonló kaliberű új kártyát venni (100-130k)?
Nem néztem utána pontosan de kb. 80ezer lenne a legalja.
Spoiler!
OC-ra érdemesebb szerintem vizezni inkább vagy ha nem tudod hova tenni a pénzedet 😀
100-130K között meg vagy kapod a GTX 1660 Ti/Super v. RTX 2060 (SIMA!) v. az RX 5600 XT kártyákat, amik konkrétan ugyanazt teszik le az asztalodra, mint a mostani 1070 Ti-od
Videópélda: [LINK]
Számolj azzal, hogy játékkódolástól, grafikai motortól is függ valamelyest a teljesítmény. Ha tényleg cserélni akarod, akkor RX 5700 XT (ez egy kisebb szintlépés lenne számodra) vagy RTX 2080. Vagy várj egy kicsit, jönnek úgy is az új kártyák szeptember környékén, ha minden igaz.
1-gyel fentebb leírtam az indítékomat erre az elmebajra😃
50-70et még rááldoznék hogy pár évig kiszolgáljon, mert meg vagyok vele elégedve, azt leszámítva hogy fűt ezerrel, és úgy gondolom hogy a proci is könnyebben melegszik miatta.
Btw a vidiben a sima 1070 van, ezt egy másik helyen kitárgyaltuk a srácokkal hogy 5-10%-kal alatta van a 1660S a 1070ti-nek, mert én is félrenéztem egy tesztet 😃
(Teszteltem a rendszeremet párszor lekapcsolt ventikkel, csak az ASUS Turbom ventije ment, és 1-2 óra netezés után se állt le a rendszer, hőfok is kb 50 fokra mászott fel, ez azonnal lejjebb ment ahogy csak bevezető és kivezető ventik indultak el, a procihűtő ventije továbbra is állt.)
[url]https://www.youtube.com/watch?v=8OmkmluAYAQ&feature=youtu.be&t=408&fbclid=IwAR3xIACESHu2IPclaOleIj9k-ZeGDDiO-uCt😆RCuy48cdamdOYmFBjW35U[/url]
A vizezésen csak kíváncsiságból gondolkodtam el, hogy mennyivel lenne drágább/megéri e, de sejtettem hogy az Acceleros átszerelés lesz a befutó egyszercsak 😃
[LINK]
Ennyike 😎
Szerk.: Ennél olcsóbb megoldás nincs! 😆
Ami nem baj, mert ezen is elfér két 120-as venti. 😉 Valahol láttam már ilyen bolond build-et, mindjárt megkeresem...😀
Az én esetemben a szerelés majd úgy zajlik, hogy veszek egy szimpla AiO-t, ez mellé kell egy bracket (Kraken G12 például, de vannak más típusok is) az utóbbira szerelhető ventilátor is ami szépen hűti a VRM-et. Utóbbi történet kijön nagyjából 20-30-40k-ból attól függ milyen AiO-val szeretnéd hűteni, mert maga a bracket csak 7-12k, plusz ha még saját ventit szeretnél rá akkor nyilván annak az ára, ennyi nagyjából.
Régebbi kártyával már nem csinálnám meg ezt a műveletet, mert ez nem feltétlen a teljesítmény növelésről szól, inkább arról, hogy jobban érezze magát, meg nyilván én is hogy gyakorlatilag komoly OC mellett sem lesz hangja 😃
https://www.alza.hu/ek-water-blocks-ek-coolstream-se-360-slim-triple-d5000952.htm
Meg egy ilyet:
https://www.amazon.com/NZXT-Kraken-G12-Mounting-Compatibility/dp/B06ZZN9N85/ref=sr_1_8?keywords=nzxt+g12&qid=1568238089&s=gateway&sr=8-8
+1 venti esetleg és kb ennyiből meglenne? A célom a hőfok lehúzása és megdobni a kártya élettartamát, nem az OC. Először utángyártott hűtőt néztem ki, azután pattant ki a gondolat a vízhűtésről.
Amúgy a kártyát telibe a bányász láz közepén vettem, semmilyen buhera nem volt tervben, simán csak ez volt piacon, amit kinéztem jobb féle 1080-akat mindet elkapkodták előtte, a többinek pedig még jobban felnyomták az árát. Ezt úgy vettem, hogy egy srác újonnan árulta hardveraprón bontatlan iponos garival vásárlás napjától (úgy hogy az iponon már nem is volt hasonló se😃 )
Például: Kellene venned egy Kraken X52-t (Ez az AiO) és egy Kraken G12-t (ez pedig a bracket) összerakod és készen is vagy 😃 Tudtommal a Kraken G12 mellé már alapból jár a venti, persze kicserélheted ha nem megfelelő.
Nekem is a kövi kártyám lenne az első amit referenciaként veszek és le is vizezek az utóbbi módszerrel, kipróbálom sosem csináltam még, de CPU szemszögből abszolút bevált a dolog 😀
Azt akkor jól kifogtad 😃 Viszont mint írtam, ha ez mellett döntesz meg úgy bármelyik komolyabb hűtés mellett, komoly teljesítménynövekedést ne várj tőle, csak szimplán jobb lesz a kártyának meg kellemesebb lesz, hogy nincs, vagy alig lesz hangja 😀
Akkor így már másabb a helyzet, a célom az lenne amit leírtál, ha pedig működik egy olcsóbb verzióval is (pl deepcool v cooler master), akkor még meg is fontolandó lehet egy próbára az Accelero helyett 😃
[LINK]
Persze azért a támogatott kártyákat is nézd meg, bár nagy valószínűséggel támogatott a 1070Ti 😃
Nem a hő csökkenti a chipek élettartamát, vagy hogy hány MHz-en pörög, hanem a feszültség amit kap.
Ha csak a kártya élettartamát akarod kitolni, akkor elég ha alulfeszeled a kártyát. Az nulla forintba kerül.
Az a legjobb és legköltséghatékonyabb módja is ennek.
Tanácsot szeretnék kérni. A jelenlegi procim mellé ami egy i7 7700 milyen vga-t lenne érdemes venni? ( Jelenleg egy Gtx 1060 6 gb van ). Nvidia fronton nézelődöm. Érdemes lenne megvárnom a 30-as szériát? Vagy "jobban" járnék egy 2070-el pl? Azért vacilálok ennyire mert nem tudom h a proci mennyire lenne elég egy 3060-hoz vagy 3070-hez... Procit stb pedig még nem szeretnék egyenlőre cserélni. Szóval ki mit javasol?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Referenciaértéknek tekintsd ezt a linket, a sima 2070 vs 5700 XT van összehasonlítva, high (magas) beállításon.
[LINK]
Szeptemberben várhatóak úgyis az RDNA 2 "Big Navi" és az Ampere kártyák, szóval azok meg fognak lefele tolni az árból.
Spoiler!
Még annyi lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi tápom elbírná a vga-t és a rendszert?
Spoiler!
[LINK]
Amúgy utóbbi kérdésre a válasz az, hogyha veszel kártyát, nézd meg hogy mennyi a Recommended (Ajánlott) tápegység és egy 100-150W-al told inkább meg a biztonság kedvéért.
(Pl.: Powercolor RX 5700 XT Red Devil esetében minimum 700W-os tápot ajánl, míg pl a Gigabíte RTX 2070 S Windforcenál minimum 650W táp ajánlott)
új vagyok, remélem jó helyre írom a kérdésem. 😀
Videókártya cserén gndolkodom, de nem tudom érdemes e. Tudnátok segíteni, hogy mi az a videókártya ami előrelépés lenne az R9 270X-hez képest és a Proci/DDR3 nem fogná vissza a teljesítményét? Gyanítom nem az ára lesz a szűk keresztmetszet, hanem a RAM/CPU. 😞
Konfig:
CPU: Intel Core i5 4570 @ 3.20GHz (Haswell)
RAM: Corsair Vengance 2x 8,00GB DDR3 1600MHz
ALAPLAP: MSI Z87-G45 GAMING (MS-7821)
VGA: MSI Radeon R9 270X Gaming 4Gb
MONITOR: DELL S2340L (1920x1080@60Hz)
SSD: 111GB Samsung SSD 840 EVO 120GB
HDD: 1863GB Western Digital WDC WD20EFRX-68EUZN0
TÁP: FSP 550W
https://www.gpucheck.com/en-usd/compare/nvidia-geforce-gtx-1070-vs-amd-radeon-r9-270/intel-core-i5-4570-3-20ghz-vs-intel-core-i5-4570-3-20ghz/high/high/-vs-
Szerintem meg majd jobban jársz majd egy Ryzen 3600-ssal, vagy a 2700-assal, főleg hogy most az utóbbi alzánál 56e, a másik, 3600 pedig 65e forint.
Nyílván ezzel lapot és RAM-ot is kell cserélned, de akkor már javasoltabb egy 1660 Super vagy AMD-be hasonló színtű 5600 XT.
Igen igazad van a 3600-as tényleg elég jó. 😜 Ha komplett új konfig lenne tuti 3600 felé mennék. 😉
Köszönöm még egyszer a sok segítséget!!!!
Intel i5 9600KF mellé milyen RTX-et ajánlotok? Én 2070 Superre gondoltam. Kihajta rendesen, ha kell, húzom a CPU-t.
Nvidia GeForce 😀
😆😆
Space Invaders szerű grafikai artifact / zöld pöttyöződés+ kifagyás vram halálát jelzi? Új Star Wars alatt kezdte produkálni a zöld pöttyöket, majd tomb raiderrel is próbáltam, ott space invaders jelentkezett . 2d alatt ( asztalon ) is kifagyott jó párszor, és bepöttyöződött a képernyő. Ma kezdte el csinálni, előtte hetekig jó volt.
Az alany egy zsír új strix OC 1080 Ti, nem is értem, hogy ilyen hogy történhetett 😢 .
Se húzva, bütykölve nem volt.
Köszönöm a válaszokat!
DDU uninstall sem segített, driver telepítés közepén fekete marad, becsíkozódik+ bepöttyösödik a képernyő.
Órajeleken is vissza vettem, az sem segített.
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy gigabyte GTX 1050 Ti méretekre mekkora?
Pontosabban elférne-e egy m-atx házban? A ház belső hosszúsága kb. 33 cm
Az oldal szerint: M=40 H=229 SZ=118 mm
Az lenne a kérdésem, hogy a Lenovo ThinkCentre M81 (1730A58) alaplap milyen vga-kat támogat?
Honnan jön pontosan ez a hang?