Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólások: 31 729
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cole10 avatar
Sziasztok!

Ez lenne a jelenlegi gépem:

Alaplap: Asrock B360 Pro4
Processzor: Intel Core i7-8700
Videókártya: Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5
RAM: G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR4 2400Mhz
Táp: FSP 600W Hyper M

Erre szeretném cserélni a jelenlegi videókártyám ASUS RTX 3070 DUAL 8 GB! Szerintetek bele illene a konfigba nem lesz baj?
0
0
0
0
💬 6
MC MaRcI avatar
@Cole10: Hát proci limited biztos lesz
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Cole10: Igen, proci limit az lesz benne, de ha tervezed majd azt is cserélni akkor egy RX6700XT /50XT /6800 jobb választás lehet hosszabb távra, jóval több memóriát kapsz... (Már ha játszik AMD)
0
0
0
0
Cole10 avatar
@bukta2: AMD nem játszik
0
0
0
0
PoPet avatar
@Cole10: Miért?
Spoiler!
4070 Ti alatt lehetetlen racionalizálni miért vesz bárki zöld kártyát


Olcsóbban hozza ugyan azt, vagy ha úgy tetszik többet kapsz ugyan azért a pénzért. A 3070 8GB RAM-al már most elvérzik 1-2 új játék alatt a kevés VRAM miatt. Az AMD szoftvere 2024-ben jár, az Nvidiáé 2007-ben, jelentős driver gondok ~5-6 éve nincsenek.

7700XT/6800XT ~11-20%-al erősebb, mindenképp azok közül választanék. A 6800XT még RT-ben is jobb, abban a 7700XT ugyan azt hozza, mint a 3070.

TLDR: Ne lődd tökön magad 2024-ben egy 8GB-os scammel, csak azért, mert zöld, és sok sztereotípiát mondanak a hozzá egyáltalán nem értő emberek az AMD kártyákról.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Cole10: Alapól a 3070 nem éri meg kb. 1 éve már. Miért vennéd azt? RX 6800 odaver neki és jó áron is van aprón sok garival de újonnan az XFX Core is jó áron van. Ne legyél saját magad ellensége. Ha meg is veszed a 3070-et tudd hogy rossz döntést hoztál.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Cole10: Abban az árkategóriában pont hogy az AMD játszik, miért lőnél öngólt ? 🤣
Ancient Gameplays nemrég adott ki egy videót ahol pont a 3070-el tesztelte a 8GB VRAM és bus limitet, és hát az eredmények nagyon nem néztek ki jól a 3070 számára. Azért a pénzért már inkább vegyél egy 6700/7700 XT-t vagy 6800-at (esetleg XT-t), ami nem csak hogy mindenben jobb, de jóval több VRAM-ot is ad. Ha meg most veszed, akkor gondolom meg is akarod tartani egy darabig, szóval a jelenlegi helyzet miatt is jobban járnál egy több VRAM-al rendelkező AMD-vel.
Ha mindenképp Nvidia kell, akkor meg ne is nézz a 4070ti szuper alatt (még kimondani is vicc ezt a kártya nevet 🤣🤣) és még akkor is a 7900XT jobb választás és ha nagy mázlista vagy az XTX is leszokott menni abba az árkategóriába nagyon ritkán egy nagy kiárusítás keretében. Nvidia nem igazán éri meg 4080/4090 alatt.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Érdeklődni szeretnék hogy valakinek nincs esetleg eladó gtx 1080ti kártyája vagy rtx 2080 ti ja vagy esetleg haveri körbe ? (Asus rog strix márkájú kártyát keresek).

Üdvüzlettel:Gergő
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Pokman: Attól, hogy letiltasz, nehogy véletlenül is reflektálni tudjak rá, hogy miért is butaság amit mondasz, még nem lesz igazad. De élj csak nyugodtan a kis burkodban, abban a tudatban, hogy te vagy az okosabb. 😂 Az ilyen gyerekes viselkedéssel aztán le lehet hozni az életről is.
1
0
0
0
💬 6
Pokman avatar
@Yezi_: ? Ki tiltott le kit? Magasról teszek rá hogy szerinted okosabb vagy, ha neked az okoz kielégülést hogy figyelmen kívül hagyod a tényeket, akkor legyen úgy 🤣
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Pokman: Képtelen vagyok válaszolni bármilyen hozzászólásodra, üzenetet sem tudok küldeni, semmit.
Szerk.: Most varázslatos módon működik. Oké, ha mégsem ez állt mögötte, akkor elnézést kérek.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Yezi_: Akkor erre hogy küldtél ? Nem kell rögtön arra gondolni hogy tiltva vagy, nekem is volt nemegyszer hogy nem ment el itt amit küldtem
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Pokman: Máshol működött, próbáltam többször is, ezért olyan egyértelműnek tűnt.
De akkor csak rossz következtetést vontam le, úgyhogy elnézést, ez az én saram.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Pokman: Nem fogok ismét egy fél oldalt írni, mert már egyszer leírtam a "tényeket", csak kárba veszett az egész. De itt te vagy az egyetlen kettőnk közül, aki nem a tényeket nézi, hanem légből kapott dolgokkal dobálózik.
Szép napot. 🙃
0
0
0
0
Pokman avatar
@Yezi_: Legyen ahogy te akarod, én is írhatnék oldalakat, de tudom hogy fölösleges az ilyen emberekkel vitatkozni. El sem hiszed hány ilyen vitám volt több tucat fórumon az évek alatt (és nem csak AMD védelmében) és hiába nyomtam a képükbe a bizonyítékot úgyse fogták fel. Egy idő után az ember megtanulja mire érdemes az idejét pazarolnia. Leírtam a véleményem, költse mindenki a pénzét ahogy akarja, ha rossz üzletet kötött az ő baja, amíg nem az én pénzem nem érdekel.
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok :D Rtx 3080-ról váltanék---> Rtx 4080-4090 vagy RX 7900xtx

2k-4K felbontáson tolom csak a játékokat , erősebb proci is lesz 14900k vagy 14700k később :R
Kérdés kinek mi a tapasztalata az RX szériával ahogy olvastam elég bugos pár játék alatt :/
0
0
0
0
💬 5
Yezi_ avatar
@GodSie: Várj egy kicsit szerintem a 4080 Super-re, január 31-én dobják piacra, 200 dolcsival alacsonyabb MSRP-vel jön, mint a sima 4080, és picit még erősebb is lesz.

7900 XTX-et én személy szerint nem vennék. Többet is eszik, fórumokat olvasgatva vannak azért akiknek problémája is akad a stabilitással, de részemről nem is ez a fő indok.
Ennyi pénzért engem már például érdekel az RT alatt nyújtott teljesítmény is, amiben a zAMD még jócskán le van maradva. Az upscaling megint nem egy elhanyagolható dolog, főleg 4K felbontáson, DLSS pedig sok esetben lényegesen szebben tud kinézni, mint az FSR, ráadásul a frame gen is egy fokkal jobb szerintem a zöldeknél.
De vannak még olyan apróságok is, mint a VSR. Sok videós tartalmat nézek online, úgyhogy a real-time video upscaling számomra egy kellemes bónusz, de említhetném akár a Broadcast-et is, ami egy AI-powered mikrofon-zajszűrést tesz lehetővé, ez is baromi jól működik.

7900 XTX-et egyedül akkor tudom érdemi alternatívának elképzelni, amennyiben nem érdekel más, csak a raszter performance (és lehetőleg ez is csak natív felbontáson).
1
0
0
0
GodSie avatar
@Yezi_: Köszi igen kb ezekre gondoltam én is :)
Akkor várok még
0
0
0
0
Pokman avatar
@GodSie: Egyetértek abban hogy várj amíg megjelennek és teszt nézések nélkül nehogy dönts! LTT, Hardware Unboxed, Ancient Gameplays, Gamers Nexus, Jayztwocents biztos fog benchmarkokat csinálni vele. Továbbá ha tényleg jó lesz esélyes hogy a 7900XTX is lejjebb fog menni. Ezek a fórumokon látom ezt mag azt marhaságok, ugyanúgy látsz 4080 és 4090-ről is, azt viszont aláírom hogy többet fogyaszt. A 4090-et az XTX-hez viszonyítani marhaság, nem is az ellen lett állítva, hanem 4080 ellen. És bizony RT-ben is max 15% különbséget ad, RT nélkül meg alig pár % a lemaradása, amit úgyse vennél észre. Maga az FSR3 nagyon jó, sokszor mondom és elmondom most is, az emberek 90%-a nem mondaná meg melyik DLSS3 és melyik FSR3 ha egymás mellé raknád őket, csak akkor tűnne fel ha megnéznél egy videót róla ahol felhívják rá a figyelmedet. A kérdés csak az hogy implementálják-e FSR3-at a játékokba amiket akarsz játszani, az újakba biztos fogják, de régebbieket kétlem hogy frissítenék FSR2-ről. VSR-ról annyit, hogy AMD megfelelője jön 1 hét múlva, ráadásul AMD-n is már működik zajszűrés és Nvidiával ellentétben már 120 FPS-el is vehetsz fel videókat. Amiben az igazán nagy különbség van az nem érinti a játékokat, ha csak játékra veszed akkor 15%-nál nagyobb árkülönbségért a 4080 nem igazán éri meg.

Amúgy bármi oka az Intel procinak? Netán munkára is fogod használni a gépet? Ha nem akkor erősen ajánlom hogy nézz rá a 7800X3D-re, mert játékokban semelyik másik proci nem veri meg. Ráadásul Ryzen procival, ha van egy Radeon kártyád, tudod használni a SAM-et.
0
0
0
1
Yezi_ avatar
@Pokman: RT-ben max 15% különbség? Én örülnék a legjobban, ha ez tényleg így lenne. 🙃
Persze, valami light-os RT workload alatt lehet annyi, máshol viszont simán van az akár 30-40-50% is. Aláírom, sok játékban még elég gyenge az RT implementáció, viszont az elkövetkezendő években egyre inkább ebbe az irányba fogunk elmenni, ilyen kaliberű kártyát pedig szerintem nem 1 évre vesznek az emberek.

https://tpucdn.com/review/amd-radeon-rx-7900-xtx/images/cyberpunk-2077-rt-2560-1440.pnghttps://tpucdn.com/review/amd-radeon-rx-7900-xtx/images/control-rt-2560-1440.png

FSR 3 még nem sok játékban van, szóval nem próbálgattam kifejezetten, de az előző verziók is sok esetben lényegesen gyengébb képminőséget és stabilitást produkáltak, mint a DLSS, pláne alacsonyabb base/render resolution mellett.
És nem, ehhez egyáltalán nem kell nagyítóval bámulni a képet, a különbség sokszor azonnal szembetűnő. Persze ha nincs mivel összehasonlítani, akkor könnyű megelégedni az FSR-rel is, "ez van" alapon.
HUB is készített pár hónapja egy meglehetősen hosszadalmas összehasonlítást, 4K-ban egészen jól tartotta magát, de 1440p-n már jóval jelentősebb a DLSS előnye.


Jut eszembe, DLDSR-t nem is említettem. Ez már magában tök jó, ha van elég kraft a kártyában, akkor lehet natív felbontás fölött is renderelni, ami sokkal részletesebb összképet eredményez, egy 34" 1440p-s monitoron is szignifikánsan javulást hoz.
https://i.imgur.com/mEFKlKc.pnghttps://i.imgur.com/gWqnn6f.png
Ezt megfejelve, DLSS-sel párosítva is baromi jól működik.
Tudom, az AMD-nek is ott a VSR (Virtual Super Res), de az mindössze az alap DSR-rel van pariban, DLDSR láthatóan szebb végeredményt hoz.
Persze most lehet jönni megint azzal, hogy az emberek 90%-a észre sem veszi a különbséget... De akkor most tolok egy UNO Reverse card-ot. Akinek ez a különbség nem tűnik fel, annak vajon mennyire fog feltűnni a 1080p - 1440p, vagy akár High és Ultra grafika közti különbség? Végső soron akkor jó eséllyel nincs is szükséged ilyen kategóriájú kártyára, ha ennyire nem érdekel a képminőség. Mindig lehet lejjebb adni, aztán beletörődni, hogy "ez is elég jó", de ez a hozzáállás szerintem nem feltétlen ebben az árkategóriában kellene érvényesüljön.
No, de hát ahány ember, annyi vélemény. Ez is csak egy volt a sok közül.🙃

Ps: Spoiler!
Még mielőtt megbélyegezne valaki, hogy NV fanboy vagyok, profilomban nyugodtan lehet vetni egy pillantást rá, hogy milyen kártyáim voltak előzőleg. 🤗
1
0
0
0
Pokman avatar
@Yezi_: Cyberpunk az egyetlen játék amiben egyetlen AMD kártya sem teljesít jól, azon kívül van kismillió más, szóval invalid pont. A videó FSR2-es, megint invalid, mivel most FSR3-ról beszélünk. És amúgy teljesen mindegy mert akármilyen videóban hasonlítják össze minimum egy 3-szoroz nagyítás és 4-szeres lassítás mellett van bemutatva a különbség. Egyébként pont az a csatorna mondta hogy 15%-al drágábban 4080 nem éri meg a 7900XTX helyett, miért nem azt a videót linkelted? 🙃 FSR3 egyenlőre csak 3 játékban létezik (és azokban is csak teszt alapon), szóval nincs is nagy viszonyítási alap, de csak nemrég lett nyílt forráskódú és csak ettől a hónaptól kezdik implementálni játékokba, már amelyikbe, mint mondtam újakban biztos lesz de régebbiek közül elég keveset fognak frissíteni. Majd meglátjuk hogy azok milyen eredményeket produkálnak. A többi meg úgy hülyeség ahogy van.

Lehet hogy régen nem voltál Nvidia fanboy, de az elmúlt hozzászólásaid mind a tipikus Nvidia fanboy őrülteket tükrözik 😂 Viszont tudom hogy az ilyenekkel fölösleges vitatkozni, mert mindig úgy csűrik-csavarják a valóságot hogy nekik legyen igazuk, nem is tudom miért próbálok még mindig értelmet verni beléjük...Bár igaz, hogy nem az én pénzemet költik, szóval hagynom kéne hogy arra dobják ki a pénzüket amire akarják.
0
0
0
0
tibi211 avatar
Sziasztok.

Melyik érné meg jobban Rx 6700xt vagy Rtx 3060.
Igen tudom a 6700 xt erősebb. Csak hajt a kíváncsiság hogy milyen is az Rtx. Vagy csak a gond van az rtx-el ?
0
0
0
0
💬 7
Yezi_ avatar
@tibi211: 3060 kategóriájában szerintem felesleges az RT-t szem előtt tartani. Ahol tényleg jól néz ki az RT, ott a 3060 szvsz nem tud túlságosan értékelhető teljesítményt felmutatni, legfeljebb 1080p + upscaling mellett.
1
0
0
0
tibi211 avatar
@Yezi_: Akkor marad a 6700 :)
0
0
0
0
PoPet avatar
@tibi211: 6700XT, sosem volt kérdés.
1
0
0
0
GSzabolcs89 avatar
@tibi211: 6700XT de jó cpu is kell ami kihozza belőle amit kell , nekem pl az i5 9400 még az RX 5600XT ből is 80% tud kihozni sajna 😵‍💫
0
0
0
0
tibi211 avatar
@GSzabolcs89: Ryzen 7 5800X lesz mellette.
0
0
0
0
Pokman avatar
@tibi211: Az bőven elég 7900XT-ig, nekem is olyan van, erős kis szörnyeteg az a proci 😉
1
0
0
0
tibi211 avatar
@Pokman: Igen bízok benne 😁
0
0
0
0
no avatar
Ebben az árkategóriában több jó választás is van. Fontos lenne tudni a géped pontos specifikációit, például a processzor típusát és a tápegység teljesítményét, mert ezek befolyásolhatják a kompatibilitást. Egy jó kiindulási pont lehet például az NVIDIA GeForce RTX 3060 vagy az AMD Radeon RX 6700 XT, de a választás előtt mindenképpen ellenőrizd a kompatibilitást a gépeddel
0
0
0
0
Cole10 avatar
Sziasztok!

Ez lenne a jelenlegi gépem:

Alaplap: Asrock B360 Pro4
Processzor: Intel Core i7-8700
Videókártya: Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5
RAM: G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR4 2400Mhz
Táp: FSP 600W Hyper M

1080p -ben játszok azon gondolkoztam, hogy ideje lenne már cserélni a videókártyát. Egy GeForce RTX 4060 -ra gondoltam szerintem a többi alkatrész, még teljesen jó egy full hd gamingelésre! Ti, hogy látjátok elbírná a jelenlegi konfig? Kellene még valami fejlesztés? Hogy mennének a mai trendi na AAA kategóriás játékok? (Alan Wake 2, stb..)
0
0
0
0
💬 16
Pokman avatar
@Cole10: Hát a 4060at gyorsan felejtsd el, nem azért mert nem bírná meg, hanem azért mert ez legrosszabb kártya amit Nvidia jó ideje kiadott 🤣. Nézzél egy RX 6700/6750XT-t vagy esetleg 7700XT/6800. Ha meg mindenképp Nvidia kell akkor 3070 vagy használtan nézhetsz ezeknél is jobbakat. És én nagyon ajánlom hogy a RAM-od cseréld le egy 3600MHz, CL16-os párra
0
0
0
0
Puffin avatar
@Pokman: Mivel B360-as lapja van. Nem kellene 3600-as memóriát ajánlani! Így csak 2666-ig támogatja a lap.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Puffin: Ja, az elkerülte a figyelmemet, igen, akkor maradhat az ami van 😅
0
0
0
0
zsolo avatar
@Cole10: Ha van rá kereted akkor inkább a 4060 Ti-t vedd, abból is ami 16GB!

pl: [LINK]

Kérdés a házba ez belefér e...
0
1
0
0
Pokman avatar
@zsolo: remélem ez csak egy vicc akart lenni
0
0
0
0
zsolo avatar
@Pokman: Úgy néz ki, hogy annak szántam? Nem pont az ár miatt linkeltem, csak egy kiindulási alap, nem én áraztam be így, nvidiát írt, azt linkeltem, ennyi!
0
0
0
0
Pokman avatar
@zsolo: Nem mondta hogy mindenképp azt szeretne, ő csak tanácsot kért, erre te a lehető legszarabbat odavetetted neki. 6800XT kevesebb mint 5%-al drágább és veri mindenben, ismétlem, mindenben, még RT-ben is. 7800XT lehet még olcsóbb is mint a 6800XT és erősebb is nála. De felejtsük el 6800/7800 XT-ket és nézzünk rá a 7700XT-re, ami már olcsóbb mint a 4060ti és még mindig erősebb. De ott van a 6750XT is ami már jóval olcsóbb is és ugyanazt tudja. Ha az ember a gyenge kártyákat nézi, akkor pont hogy az ár a lényeg számára. Nem te áraztad be Nvidiát, de hacsak nem a nyálcsöpögtetős fanboyok közé tartozol te is, akkor igazán megpróbálhatnál ajánlani valami értelmeset azért a pénzért. Nvidia 4080 alatt manapság meg sem éri, esetleg még a 4070ti akciósan, de közép és alsó kategóriában AMD lealázza szimplán csak az ára miatt.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Pokman: Örülök neki, hogy neked az neked szarnak számít, neki lehet nem!Sokan elfogadnák azt a "szart" is!
1
1
0
0
PoPet avatar
@zsolo: Ha hozzám vágják, elfogadom én is, hiába szar, de ha nekem kell megvenni, akkor megnézem mire is költöm a pénzt, és mi mást kaphatok abban az ársávban. Pokman jól írta, 4070Ti alatt nincs versenyben az nvidia ár/érték arányban, túlárazott az összes kártyájuk a konkurenciához képest, nem is kicsit.
1
0
0
0
Pokman avatar
@zsolo: Itt nem az elfogadáson van a lényeg, ha ingyen adnák egy dolog (vagy legalább fele ennyiért), de te a legrosszab árazásu kártyáról beszélsz a történelemben 🤣. Nem azért szar mert teljesítményben nem hoz elfogadható eredményt, hanem azért szar mert ezért a pénzért egy olyan videókártyát tudsz venni AMD oldalon ami 1440p 100 FPS-t célozza, nem 1080p 60-at. Nézz utána a dolgoknak mielőtt olyasmiket ajánlgatsz amiről fogalmad sincs
0
0
0
0
PoPet avatar
@zsolo: Hogy mennyi??? o.O Egy ideje nem nézegettem kártyákat, szóval csak most szembesültem mennyiért adja az nvidia ezt a vödör csavart, csak azért mert 16GB VRAM van rajta... Azé' a lehúzásnak is van határa.
Ennyiért már 7800XT-t adnak ami 30-40%-al jobb, de még a 7700XT is veri jóval olcsóbban kb 20%-al. A 6700XT meg alig gyengébb pár %-al aztán ~70k-val olcsóbb, újonnan, és azt még a i7 8700 is kipörgeti (1080p-n a többi nem tudom, de 1440-en tuti). A tápból azok a Hyperek elég szarok a konkurencia mai modernjeihez képest de sztem megleszel vele, esetleg még 16 GB RAM-ot elbír, de lehet arra sem költenék most, majd csak teljes platform váltás esetén.
2
0
0
0
zsolo avatar
@PoPet: Ne nekem írd le mi mennyivel gyorsabb, nem én akarok kártyát venni, én csak linkeltem neki egyet kiindulás képpen!
0
0
0
0
PoPet avatar
@zsolo: Csak próbálj meg nem olyan kártyát linkelni kiindulásnak ami nettó lehúzás, mert még a végén valaki egy hasonló tanács után megveszi azt és utána szembesül vele, hogy azért a pénzért jobbat is kaphatott volna, vagy sokkal olcsóbban is elérhető ugyan az a teljesítmény.
0
0
1
0
Dwight Schrute avatar
@PoPet: Spoiler!
Én nekem meg még mindig elég egy 1080ti ereje 🤣😁
0
0
0
0
PoPet avatar
@Dwight Schrute: Nem annyira rosszak még 1080p-re, de már csomó mindent nem támogat, és valószínű semmi újdonságot nem fog már, illetve 6-7 évesek lesznek lassan, tehát elérik az élettartam végét, mind hardveresen mind szoftveresen.
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@PoPet: Csodás példa az Alan wake 2 😁 hiába erőben tudná futtatni a játékot de mivel már nem rendelkezik a szükséges technológiával bullshit fps számokat produkál.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Az alábbi videókártya lenne vásárolva:XFX Speedster QICK 319 AMD Radeon RX 6750 XT 12 GB vagy SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6 192bit a konfig majdnem ugyanaz mint az enyém "lásd adatlap" csak 16 gb Ram 750 w táp és AMD Ryzen 7 5700X proci.Szerintetek melyiket????Köszönöm!
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@Prungyike: Nyilván a 6750 nem kérdés, hisz az picit erősebb, bár tulajdonképpen azt is mondhatni, hogy igazából semennyire, de az árkülönbözet nem nagy most a legolcsóbb modellekénél.
0
0
0
0
no avatar
processzor:ryzen 5 5600

videókártya:960 gtx strix

16GB ram (1x16gb) ddr4 -3200 (1600MHz)

alaplap:asus prime a320m-k

És a Gtx 960 strixet váltanám egy Gtx 1660 mini-re használt ismerőstől lenne 50 ezer forintért szerintetek megérné? a másik kérdésem pedig hogy a ram elbírná a videókártyát vagy akkor új ramot is kell vennem? Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 10
Puffin avatar
@milos01: Ha sima 1660 akkor nem éri meg... Kevesebbért lehet kapni Super/TI verziót.
2x16GB memória jobb lenne. De akkor egy ugyanolyat kellene szerezni mint most van.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: 1660 mini mert csak az férne bele sajna de akkor a memória elbirja igaz?
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: mert a videókártya ddr 5 a memória pedig ddr 4
0
0
0
0
Puffin avatar
@milos01: Az nem függ össze.
Pontosan milyen aki kártya típusa?
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Gigabyte Geforce GTX 1660 Ti Mini ITX OC 6G
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Rendben akkor minden elbírja a videókártyát?
0
0
0
0
Puffin avatar
@milos01: Igen.
A táp lehet még kérdés. De gondolom nem a leggagyibb.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: 500 wattos a táp az probléma?
0
0
0
0
Puffin avatar
@milos01: Elégnek kell lennie.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Tudnátok nekem abban segíteni hogy jelenlegi configomba milyen videokártyát lenne érdemes vennem?

Processor:
AMD FX-8320E Eight-Core Processor(8)~3.5GHz
Memory:
Kingston HyperX Savage 2x8GB DDR3 1600MHz
Motherboard:
MSI 970 Gaming
Operating System:
Windows 10 Pro 64-bit

A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 4
visor261 avatar
@Roli25: sztm vedd meg azt a kategóriát amit vált, ezt úgyis tudod majd tovább vinni a kövibe, tény hogy a proci visszahúzza a tényleges tudást, de így is javulást fogsz érezni az előzőhöz képest.
Alaplap mikori gyártású?
0
0
0
0
no avatar
@visor261: 2014 már nem mai gyerek. Az előző egy MSI R9 270X-volt.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Roli25: az szép! nekem 2015-2022 volt egy gigabite és shappire, a ramból viszont a 1866-os de csak 1x8, de ha akkor tudom hogy az olcsóbb crucial is ugyan úgy jó akkor azt veszem, viszont 1-2 optimalizálatlan memory leak hibás programtól eltekintve nekem elég volt a 8gb, a soase harcrendszer jobb volt mint a stellaris vagy galciv szóval azokat szépen ki is hagytam...

Jól bírja, de még az ipari lapok is 10 évre vannak tervezve szóval készülj fel te is a komplett váltásra, cpu,ram,mob, mert még használtan se lehet már nagyon őket beszerezni, és kitudja meddig húzzák ha mégis találsz, én amit tudtam átraktam egy irodai gépbe rokonoknak és váltottam ddr4 R1400-ra, de ha megint kifogja bírni 5-10 évig akkor már ddr5-re fogok tovább menni mert már most elkezték kivezetni a ddr4-es lapokat...

a kártyám nekem is megvan de tény hogy a mai dolgokhoz már kevés, főleg a sok optimalizálatlan összedobott címek miatt, ezért is cseréltem ki ASUS 3060 ti tuf-ra, de mivel bármi megtörténhet inkább a szekrényben tartom a még-működik dobozban a többivel eggyütt.

ha akarod tartani a közép kategóriát akkor azt ajánlom amit vettem(akkor az volt a legjobb ár/értékben), vagy annak megfelelőt, de azt számold bele ha megadná magát a gép akkor mit tennél, mert ha egy új gépet is be kell venni a keretbe akkor Gainward GeForce RTX 3060 Ghost 12GB 115k-a minimum, de ha annak lesz plusz keret akkor XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 16GB 177k ha cp77 meg a többivel akarsz 1080/60-at. de ha nem muszály maxra tolva akkor a 3060 is megálja a helyét sok helyen, shappire-t nem látok ami jó árba lenne a 3060 ti meg felmászott 160-ról 200k-ra.

Ezt a két szélsőséget ajánlom, ami közt saját igény szerint alakíthatod mi kell a jól bevált játék+kártya yt alapján.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Roli25: Uff, egy FX-hez? Hát nem hiszem hogy bármit egy GTX 1070 fölött ki tudna hajtani rendesen. Szóval én azt ajánlanám
0
0
0
0
bukta2 avatar
Most néztem jópár tesztet RX 7900XTX vs RTX 4090 az RTX mondhatjuk ,,jóval" erősebb kb 10-15 játékban 1080p/1440p/4K összehasonlításban 30-40-50 FPS-el produkál többet az RX 7900XTX-től, meg is lestem gyorsan hogy nálunk mennyi a 2 kártya, szerencsémre mind2 változatból találtam Asus TUF hűtésűt tehát azt sem lehet mondani hogy más márka és ezért vagy azért... tehát mind2 kártya full ugyan az a márka/hűtés/kinézet az RX 7900XTX 1088€ vs RTX 4090 2209€ azért akárhogyan is nézem nem hoz dupla teljesítményt... butális ez az árazás bakker... O.O'
mondjuk valószínűleg azért engedi ezt meg magának nVidia mert az RTX 4090 a legerősebb és nincs válasza rá senkinek, de azért dupla áron adni, kell bőr a pofára rendesen... :D
pl az nVidia Quadro A5000 is 2400€-ért már vihető munkára...lényeg a lényeg csak meglepődtem hogy dupla annyi az ára és hoz 30-40 FPS pluszt (ami valjuk be nem kevés,csak épp ár/érték arányba elég szar) de pl ha Call Of Duty-t nézünk ott egálba van a 2 kártya, a codok valamiért jobban futnak AMD-ken...
U.I. ugyan nem néztem meg melyik kártyán milyen egységekből van több, melyik miben jobb stb... csak józan paraszti ésszel nézem a helyzetet és ezért csodálkoztam rá a dologra.
0
0
1
0
💬 9
Quadgame94 avatar
@bukta2: Azért ugrott meg ennyire mert van valami mizéria Kínával. Ki van tiltva az AD102 onnan és maga az összerakás is gondot okoz. Persze ez csak egy része a dolognak, de megy fel az ára. Volt 1800 EUR is még nyáron, de az is 1.7x differencia. Sokan AI miatt is veszik... szinte csak ez az egy keresett RTX 4000 kártya, a többi nem az és konkurencia sincs ebben a teljesítményben. Aki 4090-et vesz az szerintem munkára is veszi. Ha nem akkor meg kőgazdag és ennyi. Én biztosan nem vennék ilyet játékra még ha nagyon gazdag lennék se. RX 7900 XTX elég lenne bőven.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Quadgame94: Van aki szimplán csak hülye és megveszi hogy utána adósságban maradjon, mert fanboy és hidd el hogy ilyen a legtöbb akinek 4090-e van
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Pokman: Itthon lehet. Mert itthon divat hitelre venni dolgokat és ha a részletekre van pénze akkor azt hiszi hogy megengedheti magának. Ja a részleteket. Azért amcsiban ez nem jellemző.
0
1
0
0
Pokman avatar
@Quadgame94: Igen, de itt a legtöbb embernek inkább háza, autója van megvéve. Amcsiban pont az ellenkezője, ők a házra és autókra fizetnek havonta és a többi szükséges dolgot megveszik egyből. Legalábbis a legtöbb helyen még így működik, de mostmár kezdtük mi is it európában egyre inkább átvenni ezt a lakást bérlek dolgot, autót meg fizetem 5-10 évig hogy utána lecseréljem amit megint 5-10 évig fizetek 🤣. Amerikában viszont ez már évtizedek óta ez a jellemző.
0
1
0
0
MaximumGame avatar
@bukta2: Nyugi 250ezerért hozzád vágják majd a 4090et 2025 ben már. Szar se jön ki amire érdemes lenne a 4090 es.
Én csak azért se vettemmeg, mert 2080 Superrel + 3080Ti al is beszopatott az nvidia..
Köszönöm elég lesz 4évente szopatva érezni magamat.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@MaximumGame: Amúgy az a durva hogy sem az RTX 4XXX széria sem a piros oldalon az RX 7XXX széria nem hozott akkora ugrást mint én vártam... RX 6800-am már 3 éves lesz...és a mai napig hibátlan 1440p-re (persze RT Off-al) de bizonyos játékokba (pl Forspoken frame gennel meg fsr 3.0 al simán megy az RT is 100+ FPS-el) szóval értelmét nem látom annak hogy fejlesszek akár 7800XT-re pl pedig 499€-ért dobják már az ember után...oké a zöldek kicsit már dragábbak ott az RTX 4060Ti 16gb -ot dobálják 450-500€ között ami jó vétel szerintem mert azért egy rx 6700XT szintet hoz azért csak több a Vram rajta, de a 4070-ek is 650-700€ körül mennek, bár új generációs kártyát én csak kb GTX ről cserélnék...vagy RX 580/90 ről :D akinek van már egy rtx 2070-2080, vagy egy RX 5700XT-je én várnék a helyébe már a következő genig... dehát ez én vagyok...azért pl egy RTX 2080-al azért el lehet még játszogatni 1080p-ben bőven...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@bukta2: Hát 2080Ti al meg 1440p be.
Én sokáig 3070 el is toltam néha, és brutál erős kártya. Csak kellett volna a
3070 hez a 10GB Vram, 3080 hoz a 12GB alapbol. És 3080Ti hoz a 16GB
De ismerjük Nvidiát.. Mindig pont annyit rak amennyi kell. Persze 5090 en már GDDR7X rammok lesznek szarnak se kell majd a 3090 meg 4090 es GDDR6X-el. Majd 200ért dobaljak utánunk. De annyival nem jobb a 4080 hogy ráfizessek. 4090 meg túl sok.
5090 meg lehet dragabb lesz.. De sokkal jobb.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@MaximumGame: GDDR7X ? Ezt nem tudtam, wáo! Akkor arra kíváncsi leszek!
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@bukta2: Jaja már be van jelentve hogy jön a 5000 szériával.
Gondolom 5090 meg 5080 kapja majd meg. a Többi csak sima GDDR7X-et
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
Hali! Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni?

Sapphire RX 7800 XT Pure Gaming OC 16GB GDDR6
GIGABYTE RTX 4070 Windforce OC 12G 12GB GDDR6X
0
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@Mr4r0n: Szervusz!

Ez erősen függ attól, hogy mik a terveid a géppel. Mivel játszol, használod-e szerkesztésre / tervezésre, stb... .
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
@xCube: Legfőképp játékra használom. 1080p 144hz-es monitorral. kb 3-4 évre szoktam tervezni 1 kártyával. Most kezd gyengécske lenné a 2070S a mai játékokhoz, szóval ideje váltani. 1-2 éven belül tervezek teljesen áttérni 1440p-re. Próbálkoztam a 2070S-el is ilyen felbontáson, de nagyon kevés hozzá.
Kb. 20-25ezer Ft a különbség a 2 kártya között az AMD javára.
Ja és a Ray Tracing nélkül megvagyok.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mr4r0n: Akkor nem kérdés, RX 7800 XT.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Mr4r0n: Szia.
+1 az RX 7800 XT-re
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
@Quadgame94: Köszi a válaszokat! Holnap érkezik is a kártya. 😁
1
0
0
0
Megaisten avatar
Hali! Melyik jobb ASUS DUAL-RTX3050-O8G GEFORCE RTX 3050 8GB GDDR6 PCIE vagy a GIGABYTE GV-N166SD6-6GD GeForce GTX 1660 6GB GDDR6 Super PCIE. Tapasztalatók stb... De az egyik
PCI-E 3.0 x 16 a másik PCI-E 4.0 alaplap GIGABYTE H510M S2H V3 (rev. 1.0) 1080p játszana a gyerek. Köszi a választ....
0
0
0
0
💬 4
Yezi_ avatar
@Megaisten: 3050 minimálisan erősebb, újabb gen és több VRAM; ha nem nagy az árkülönbség, akkor inkább a 3050-re mennék rá. (Vagy egy RX 6600/XT-re, ezek azért lényegesen jobb ár/értéket képviselnek.)
0
0
0
0
xymano avatar
@Megaisten: Én a 3050 et ajánlanám inkább mert azért csak újabb.
De nem gondolkodtál neki egy series s en?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Megaisten: Rx 6600 mind a kettőnél klasszisokkal jobb választás
1
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Megaisten: Felejtős mind a kettő. RX 6600. Sokkal gyorsabb.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Na haza értem az Asus tuf rtx 3070-el. Tudom vehettem volna jobbat is,de nem 200 euróért. Nekem bőven elég lesz a teljesítménye. Nem tervezek 4k gaminget. Később veszek majd 1440p monitort,addig marad a 1080p.
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@Viktorinho: Nekem is megfelel a 3070, és szintén 1440p-n. Igaz újabb címekkel nem nagyon játszok, bár az NFS unbound nem régi, de azzal elboldogul szépen.
0
0
0
0
no avatar
Hali!

Jelenleg egy Asus rog strix rtx 3070ti kártyám van, lesegettem a két új Radeon kártyát,pontosabban az RX 7800XT-t, és az érdekelne hogy meg érne-e egy cserét esetleg a 3070ti helyére, mármost memória téren is, mivel a 8 giga kezd kevésnek bizonyulni, mivel néha szoktam 4k ban is játszani, és persze ha a processzorom is kihajtaná, ami egy core i5-12600KF proci. Előre is köszönöm 🙂
0
0
0
0
💬 8
Pokman avatar
@petyo123456: Hát 4k-ra realisztikusan egy 4080, 4090, 7900XT, 7900XTX kell a legújabb játékokhoz, vagy ha nem kell maximum grafika és 60+ FPS akkor 4070ti, 3090, 6900XT, 6950XT. A 3080ti, 7800XT, 6800XT, 4070 max közepes grafikai beállításokkal fog neked 60 FPS 4k-s élmény biztosítani. De azért megemlíteném hogy 4k-ra a 4070, 3080 és ti a VRAM miatt lehet nem lesz jó. Ha 1440p max beállítás megfelel neked akkor a 7800XT-vel nem lehet mellényúlni 100% már csak a procid miatt is, és főleg hogy most itt van az FSR3 és a Fluid Motion Frames (AMD Frame gen-e).
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@petyo123456: Szia. Én azt mondom hogy nem éri meg a kártya. Hasonló árban sok garanciával már kapsz aprón 3090-et is és 6950 XT-t is, amelyek gyorsabbak. Ha csak új jön szóba akkor tudd, hogy a 7800 XT kb. 25%-al lesz gyorsabb a te kártyádnál. Az nem valami sok és bőven nem ér 250 ezret. Azt ajánlom amit Pokman is. Gyűjts még és/vagy vegyél használtan. Én is így tettem. 160 ezerért vettem sok év garival 6800-at. Most a 7700 XT ugyan ezt tudja kevesebb RAM-al csak éppen 210 ezer. Használtan sokkal jobban megéri. A 12600KF pedig okés lesz még, főleg 4K-ra. Ott a kártya számít jobban.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Quadgame94: Igen, 25%-os növekedésért én személy szerint biztos nem vennék új kártyát. Ha újat veszek akkor minimum 35% körüli növekedést akarok látni. De lehet hogy neki csak az számít hogy új legyen és egy új generációs....
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Köszönöm a segitséget minkettőtöknek, nekem nem az a lényeg hogy új széria legyen meg minden ilyesmi, bár azt aláriom, használtan nem szeretnék venni, mondjuk felvidékről származom, itt nálunk nem nagyon merek venni használtat, meg hát ha kiadom rá a pénzt akkor inkább új... volt egy-két mellényúlásom..... no de sebaj.... azért kérdeztem véleményt mivel érdekel hogy mások mit mondanak, és szivesen meghallgatom a véleményeket, főleg ha azok épitő jellegűek, no már most, amikor megvettem a 3070Ti-t, mindenki azt mondta hű de mennyire ki fog az engem szolgálni stb, hát memória téren mellé lőttem vele, mert 1440p-n is elfogy a 8 giga memória, nem még 4k-n, megy a játék vele, de nagyon max 30 fps, és nem high beállitásokon....gyorsaságra és megbizhatóságra nincs vele gondom, szépen fut vele minden játék, csakhát elfogy a memória.... ezért is kértem tanácsot... többnyire 1440p- ben játszom, monitorom hivatalos felbontása is az, display port miatt tudom használni 4k-ban, szóval eredetileg nekem 1440p-re kellene, de viszont nem akarok megint mellé lőni a kártyavétellel, illetve nem szeretnék 2 éven belül kártyát cserélni.... ezért kértem segitséget!
0
0
0
0
Pokman avatar
@petyo123456:
szóval eredetileg nekem 1440p-re kellene, de viszont nem akarok megint mellé lőni a kártyavétellel, illetve nem szeretnék 2 éven belül kártyát cserélni
a 7800XT-vel 1440p-re nem tudsz mellélőni és itt van FSR3 hogy ne kelljen 2 éven belül cserélned. Nekem 6800XT-m van és teljesítményben gyakorlatilag 7800XT szint (igen, AMD ***ta a számozást, ne is foglalkozz vele 🤣), sőt talán kicsit még jobb is mint az enyém, szóval meg tudom erősíteni az állításomat. Bár a játékkiadóktól bármi kitelhet 2-3 év múlva, de realisztikusan bőven elég kéne legyen.
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Rendben van, akkor azt hiszem az lesz, csak még kivárok, hátha lejjebb csusszan az ára, most sem vészes de azért várok :D nálunk a sapphire nitro+ verzió van 600 +- 3 euróért, a pure verzió hűtésileg nem tudom milyen lehet :) abban nem vagyok annyir biztos :) de nagyon szépen köszi a segitséget!!!! :)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@petyo123456: Arra a felbontásra elég jó. A több VRAM miatt később főleg és az új játékokban akár 40-50%-os gyorsulás is simán lehet.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Üdv! Köszi a segitséget, irtam lejjebb is !!
0
0
0
0
santakigyo avatar
Üdv. Valakinek van tapasztalata (véleménye)
Az új RX 7800 XT kártyáról?
Nem pont a teljesítmény növekedés érdekel előző genhez képest,inkabb driveresen milyen meg melegedès,stb
0
0
0
0
💬 6
Pokman avatar
@santakigyo: melegedés mindig az adott márkától függ (sapphire, msi, powercolor, asrock, stb.)

driveresen van mit javítani, de egyáltalán nem rossz a helyzet
2
0
0
0
santakigyo avatar
@Pokman: Köszi.
Hamarosan kiderül, én végülis egy Sapphire pure edition (talán ez a neve)mellett döntöttem, már csak azért is mert eléggé szegényes még a kínálat, ASRock-ot nem akartam,amit kinéztem készlet hiány,igy maradt ez.
0
0
0
0
Pokman avatar
@santakigyo: Az jó. Hacsak nem gyárilag hibás valami véletlen folytán akkor se a hőmérséklettel se a teljesítménnyel nem lesz bajod.
1
0
0
0
santakigyo avatar
@Pokman: Úgy legyen, köszi. 🙂
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Én A Nitro+-ra ruháztam be, a hőfokkal és a teljesítménnyel is nagyon elégedett vagyok. Driverrel még vannak kisebb gubancok (Nálam pl. a Ratchet and Clank valahogy nem akar rendesen működni egyelőre), de szerintem teljesen megérős volt a vétel. 😀
1
0
0
0
santakigyo avatar
@MagyarGoku: Hétvégén tudok majd véleményt mondani,addig pihen a dobozában.Kiváncsi leszek rá.
1
0
0
0
Dwight Schrute avatar
Az alábbi a problémám. Adott egy GTX ROG STRIX 1080Ti. Magán a kártyán van két 4 pines csatlakozó (amire rendszerhűtő ventilátorokat lehet csatlakoztatni) Hiába töltöttem le a legfrissebb GPU TWEAK nevű programot az ASUS honlapjáról, a csatlakoztatott ventilátort nem jelzi a program External Fan a programon belül. Próbáltam régebbi GPU tweak programot az se oldotta meg a gondomat.


Az alábbi dolgot szeretném elérni. 0:19

Köszi mindenki segítségét előre is.


Ui: persze ha nincs más megoldás akkor marad az alaplapra csatlakoztatás és BIOS-ból beállítom a kívánt értékeket, csak bosszant, hogy ott van két szabad csati a kártyát de az istenért se tudom hangolni a ventikat ha azokra csatlakoztatom
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@Dwight Schrute: En szemely szerintem hagynam az asus programjait es az alaplapra csatlakoztatnam a ventiket. Megbizhatobb ha biosban allitod be es konnyebb is a kabel rendezes utana
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Bronson: De más program nem létezik amivel azt a két csatit tudnám szabályozni fordulatszám tekintetében? Próbáltam MSI afterburnerrel de nem látja a progi.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Dwight Schrute: direkt kártya venti szabályozó programról ami Nvidiánál használatos nem tudok, tudom hogy AMD-nek van alapból beépítve a szoftverébe de Nvidia ilyet nem csinált
1
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Pokman: Maga a GPU tweak programba van egy ilyen funkció "external fan" de nálam nem akar előjönni akármilyen verziószámút használok... 😆

És igen abban igazad van, magában az Nvidia illesztőprogramba nincs ilyen lehetőség, mint az amd esetében.
Azóta az alaplapról vezérlem
(egyedi hőmérséklet körbe alapján)és gond nélkül mennek szerencsére.

ui: olyat olvastam külföldi oldalakon hogy az újabb net framework tud ebbe belekavarni de már nem kínlódok vele
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 11
Pokman avatar
@Dwight Schrute: Várj mi ?
Azt akarod mondani hogy vettél egy kártyát aminek az eredeti hűtése már nem volt rajta? Már nem sértésből de ekkora hülyeséget se hallottam még, pénzkidobás volt, pláne hogy egy jó állapotban lévő használt 1080ti potom áron van. Bár nem tudom te mennyiért vetted de nem hiszem hogy akár 10%-os spóráls volt, bár ilyen állapotban még egy használt 1080ti feléért se érte meg. Kész csoda ha egyáltalán megy, ki tudja mit tettek vele hogy már nem volt rajta a gyári
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Pokman: 37k volt, (nekem annyit megért)
mielőtt megvettem izzasztottam mindennel, és lekopogom gond nélkül üzemel a mai napig. De csak tanácsot akartam volna kérni nem lebas#ást.... 🙄 Majd talán másik topicba nagyobb eséllyel napok szakmai tanácsot. De azért köszönöm a te véleményed is.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Dwight Schrute: Na várj ezt most nem értem
Hogy tesztelted hűtés nélkül ? Mivel törölted nem tudom megnézni de mintha azt írtad volna hogy rossz a venti csatlakozója. Szóval akkor hűtés nélkül használtad?

Amúgy meg 50-60k-ért is lehet venni rendes gyári hűtésest 3 ventivel kitűnő állapotban, ha azt vesszük hogy még utána kell vásárolj már szinte ugyanott vagy és benne van a kockázat is hogy elb*szod a folyamat közben, én nem látom ez neked miben és hogy érte meg 🙄🤔

Amúgy meg ha vásárlás előtt jöttél volna ide vagy akár Redditre megkérdezni bárki megmondta volna hogy abban az állapotban rossz vásár, itt pedig az emberek még jó javaslatokkal is tudták volna szolgálni
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Pokman: A lényeg ,úgy teszteltem hogy igen gyári hűtés nem volt rajta hanem a két db 120mm-es cooler master hűtőventilátor volt/van rajta 4 pines ami a videokártyán található 2 db 4 pines csatiba van kötve. (a csatlakozókkal nincs gond működik az összes a kártyán)
Gpu tweak programba pedig a hőmérséklet függvényében emelkedik a fordulatszám így van beállítva. Furmarkal teszteltem meg egy két játékkal. Egyedül red dead 2 alatt full terhelésen volt 75-78 fokos a kártya.

Redditen már kérdeztem ott annyi tanácsot kaptam hogy vegyek rá szintén hűtő ventit de valami minőségit. Noctuat pl és használjam úgy vagy rendeljek utángyártott szettet a kártyára. Utólag most már hiába rágódnék. Jelenleg ez van ezt kell szeretnem , (annak ellenére hogy lehet nem életem legjobb üzletét csináltam vele.) Másik meg, jelenleg nincs keret másik kártyára. 😁

és bocs nem akartak letámadni csak reméltem az itt lévő szakik adhatnak további tanácsot. 🤝
0
0
0
0
Pokman avatar
@Dwight Schrute: na a lényeg hogy működik, én sem akartam bunkónak tűnni csak el nem tudtam képzelni mi lett a kártyával hogy külön hűtés kell neki, azt hittem nem tesztelted és nem is fog menni

amúgy ventinél azt nézd meg először hogy magas fordulatszáma legyen, olyan 2000rpm, annyi a 1080-hoz bőven elég kell legyen

és igen utángyártott lenne a legjobb de mehet a noctua is, bár igazából akármelyik márkás jó amíg jó magas az rpm
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Pokman: Megnéztem és max 1300-on forognak a ventik de be is állítottam, hogy tartsák ezt a fordulatot mert még így is halkan operálnak. plusz a ház elejében is van két nagy venti gyárilag ami szívja be a levegőt. Amit most kinéztem az egy ARCTIC P12 Max , max 3000rpm pwm-es ,és jól ár érték aránnyal bír. (ui: nem a legszebb de a felfüggesztést gyorskötözővel oldanám meg ebben az esetben is, mivel hőálló, meg a gyári hűtőbordán se ejtek így sérülést, ha a későbbiekben sikerül egy gyári szettet vennem rá, Viszont sajnálom, hogy már nem gyártanak aftermarket hűtőket. Lásd ARCTIC Accelero Xtreme IV, de úgy nézz ki már egy cég sem akar nagyon foglalkozni ilyennel, mert lehet már nincs akkora biznisz benne.
Na de majd megosztom, hogy a későbbiekben mire jutottam, hátha másnak is tudok majd segíteni ezzel valamelyest

Jelenleg gpuz szerint idle állpotba böngészés mellett 33 fok a gpu hőmérskéklet, a gpu hotspot pedig 45'C.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Dwight Schrute: 1300 nagyon halk egy kártyának, az én kártyámon (ami egy elég erős darab) a ventik max fordulatszáma 2400 és én 1700-2000-en pörgetem őket ami még alig hallatszik. 3000 a tiédnek amúgy már overkill XD azt még manapság is csak a pár high-end kártyákon látod és még azoknak se kell legtöbbször 2000-2500-nál többel pörögnie
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Dwight Schrute: Nekem 1080-on hasonló megoldású hűtés van mint neked. 2db max 800rpm-es ventivel (SCYTHE Mugen 4 PCGH Edition hűtőről) és bőven meg áll 60 fokon. Nem a fordulat számít egy ventinél hanem a légszállítás. Na meg ugye vga-n nem tudja át fújni a levegőt úgy mint egy proci hűtőn. Nekem is csak simán gyorskötözőzve van,nem szép,de ellenben csendes és tartja azt a hőfokot amit a gyári tartana hangosabban.
1
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Viktorinho: Szia! Köszönöm, hogy megosztottad velem , esetleg egy fotót tudsz mutatni? Nálad hogy nézz ki a dolog? Akár itt akár PM-be. 4 pinesek a ventik ? 🤝
0
0
0
0
Pokman avatar
@Viktorinho: Már hogy ne számítana a fordulat?
a te elméleted alapján 0 fordulatszám alatt sem kell melegedjen a kártya 🤣

tény hogy ha nincs megfelelő szellőzése a gépháznak akkor hiába pörög a kártya ventije akár 10.000-en, de az az állítás hogy "nem számít" egyáltalán nem is lehetne nagyobb kamu

A megfelelő ha a gépháznak is vannak gyors ventijei (amik ki is vannak használva) és a kártyának is, de kérem ne terjesszünk olyan hazugságokat hogy a kártya ventijeinek a fordulatszáma szart sem ér. Mégis mi a szart fog szállítani ha nem pörögnek a ventilátorok és ha van elég levegő akkor igenis számít a magas fordulatszám
0
0
0
0
PoPet avatar
@Pokman: Csak azt felejted el, hogy azért forog neki jóval kevesebbet, mert 12cm-es ventik, nem 8 meg 9, mint a legtöbb kártyán.
0
1
0
0
MC MaRcI avatar
Sziasztok
Ki jöttek a tesztek az rx 7700 xt-rol
Vélemények?
Szerintetek milyen lett
Az én véleményen szerint nem sikerült rosszul
El is gondolkoztam rajta hogy ilyet fogok majd venni inkább raszanom majd azt a pénzt
0
1
0
0
💬 14
Puffin avatar
@MC MaRcI: Inkább egy kicsivel többet szánj rá és akkor 7800XT
0
0
0
0
Pokman avatar
@MC MaRcI: Én várnék a helyedben 1-2 hónapot, de feketepéntekig mindenképp. AMD-t ismerve fekete péntek nélkül is fogunk egy 50 eurós árcsökkenést látni pár hónapon belül XD és akkor majd vehetsz egy 7800XT inkább ugyanannyi pénzért mint most a 7700XT
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Pokman: Jövő január-március között van tervbe
0
0
0
0
Pokman avatar
@MC MaRcI: Na az pont jó, addigra FSR3 fluid motion (frame gen) is kint lesz és nézhetsz pár tesztet mielőtt dontenél
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Pokman: Igen
Kíváncsi leszek mit tudok kihozni majd
Már most bővítettem kicsit a keretet de majd 400k körül kéne meg húzni a felső határt
0
0
0
0
Pokman avatar
@MC MaRcI: A kereted mikre ?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Pokman: Az egész gépre
Bár tudom hogy még most ez karcsú keret
De jövő február március hátha moccannak kicsit lefelé az árak
Vagy talán addigra pár dolgot használtan is be tudok szerezni garival

A terv vagy egy ryzen 7600x-7700x proci
Asus b650 lap
32gb ram
Seasonic 750es tap
1tb ssd
Zalman n5 ház
Videokártya pedig 6600xt-től 7700xtig bezárólag minden

Mert azon is gondolkoztam hogy elsőre lehet elég lenne egy kisebb kártya de akk a jobb processzor
És 1-2ev múlva váltás jobb kártyára
0
1
0
0
Quadgame94 avatar
@MC MaRcI: A mostani gepemet 380 körül raktam össze még nyáron. A 6800 pedig = 7700 XT szóval kihozható neked is. Házból ne vegyél.zárt előlaposat. Csakis mesh!
0
0
0
0
bazsi135 avatar
@MC MaRcI: 7900 vagy 7900XT-t vegyél,nem fogod megbánni.
Házból pedig Bequeit 500DX-et :)
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@bazsi135: ne haragudj ezt komolyan irtad?
0
0
0
0
bazsi135 avatar
@MC MaRcI: Igen,mert jó kártyák vagy 4070Ti, vagy 7800XT ,ez alatt már nem érdemes venni semmit
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@bazsi135: hogy hogy nem érdemes?
hogy kinek mi éri meg az relativ
nekem pl alig van időm játszani
és 2016os cimekkel fogom kezdeni a sort
ami azt jelenti mire a mai modern játékokhoz érek lehet évek nekem
tehát akár jelenleg engem egy rx 6600 is simán kiszolgálna 2k-n
és mint irtam kb 400 a keret
talán a proci az már mondható fixnek ami szerintem a ryzen 7700x lesz
szóval e köré fog épülni a gép
nekem tesztek alapján tetszik a 7700xt
csak ugye akk elgondolkodtató amit a kolléga is ir hogy akk hasznaltan ott a 6800is
ezért dilemmás nekem milyen kártya is legyen
bár most nézem hogy a 7700xt és a 7800xt majdnem egy árban van xD
na erről nem is tudtam
na de a 7900 xt sehogy nem fér bele egy 400as keretbe
ennyi erővel legyen rtx4090 mert az is jó kártya
0
0
0
0
bazsi135 avatar
@MC MaRcI: Akkor egy 6800XT ,jó választás lehet számodra,hasonló a 7800XT-hez,csak olcsóbb. De szerintem ez alá ma már nem érdemes menni,nagyon gépigényesek a játékok.
A 7000-res szériánál igazi változás a 7900-nál van, a többi csak parasztvakítás,nagyjából ugyan azt tudják az alatti kártyák,mint a 6000-resek.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@MC MaRcI: Gyászos kártya. 220 ezer :D Januárra benéz majd 190 alá de annyiért is gáz lesz. 6800 is ennyi volt hónapokig es a két kartya dettó ugyan az teljesitmenyre es fogyasztasra is. Tavasz még messze van. Addigra hasznaltan talalhatsz 150-160 környeken. Annyiert talán okés.
0
0
0
0
no avatar
6900xt nitro SE is van ,,,ha valakit érdekel😉
0
0
0
0
KENI07 avatar
Sziasztok Eladó a videokártyám, Ha valakit érdekel irjon pm et.Eladás oka, vízhűtésesre váltok. 😊
0
0
0
0
no avatar
UserBenchmarks:
CPU: AMD Ryzen 5 1600AF - 81.3%
GPU: AMD RX 470 - 47.1%
SSD: Samsung 860 Evo 250GB - 75.6%
USB: Samsung PSSD T7 1TB - 181.7%
RAM: Kingston HyperX DDR4 3200 C16 1x16GB - 55%
MBD: Asrock B450M Pro4

Hali. Milyen GPU volna jó választás ebbe a gépbe? 300-400€ környékén
0
0
0
0
💬 7
PoPet avatar
@DanielR: Egy új proci, pl Ryzen 5 5600, és mellé Egy használt 6700XT, vagy új 6650XT/7600. Plusz a RAM is jobb lenne ha 2x8-at tennél bele, és eladnád azt a 16-os modult.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Szóval vegyek egy teljesen új gépet, értem 😄
Ez van mikor csak úgy saját magam feje után szedem össze a dolgokat
0
0
0
0
PoPet avatar
@DanielR: Hát ha 400 euróból fejlesztenél, a legjobban úgy jössz ki ha 5600+6650XT/7600 vagy használt 6700XT. De akkor azokkal lesz egy géped ami FHD-ban mindent tökéletesen visz majd.
Ha új cuccokat akarsz mindenképp, akkor Ryzen 5 3600/5500 (előtte kell bios update a mostani providdal) + 6650XT és 2x8G 3200 CL16 RAM.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Akkor ez így jó volna? Kell a bios update ezeknél?
[LINK]
0
0
0
0
PoPet avatar
@DanielR: Kelleni fog, de nem bonyolult megcsinálni. Amúgy jók igen, de RAM-ból ne 2x8-at vegyél külön, hanem KIT-ben, még lehet olcsóbb is, és azok tuti jól működnek együtt.
1
0
0
0
no avatar
@PoPet: Oké. Köszi a segítséget
0
0
0
0
PoPet avatar
@DanielR: Nincsmit, nem leszel csalódott azokkal a cuccokkal :D
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 7
MC MaRcI avatar
Ha később lesz erősebb proci akk vedd meg a 6700xt-t
Az most a best buy kategória
0
0
0
0
PoPet avatar
@MC MaRcI: Ha 1080p felett játszik, még bottleneck sem nagyon lesz.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PoPet avatar
Az RGB-s? Ha igen az egy B+ táp, vinnie kell. A 6700XT max eszik 230-at, a procid 100 körül megáll (ha nem húzod). És minden másnak marad 200W. Ez akkor ha a proci és a GPU is maxon pörög, ami azért ritka. Az átlag gaming fogyasztás mondjuk olyan 360W körül lehet majd.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PoPet avatar
Akkor az bírni fogja, egy minőségi 550-es táp elviszi a 6700XT-t, én is csak azért cseréltem, mert C-D tier volt az előző 500-as tápom, csak a W-okat nézve, még az is bírta volna.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@PoPet: Igen azt tudom
Így is néztem tesztet pár játék alatt van fhdban
2kn ezzel a procival se lenne
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PoPet avatar
Én nagyon elégedett vagyok vele, és nyugodt szívvel ajánlom neked is. Minimális állítgatással a biosban kb az 5600X szintjét is simán hozza, illetve a 6700XT mellé tökéletes párosítás. FHD-n low beállításokon R6-ban azért csak 85-90%-on pörgeti a kártyát ki, de hát még az is 320-340FPS-t jelent, ami hacsak nem 360Hz-en akar valaki játszani, tökéletes competitivehez. Nem esport játékokban ilyen gond nincs, simán mindig 99%-on jár a kártya.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
PoPet avatar
Persze, remek vétel most. Ha kell segítség biosban állítgatni, hogy azt hozza kb amit az X-es, írj rám és szívesen segítek.
1
0
1
0
Dudinszky avatar
Sziasztok, szeretnék veni egy 4070 ti-t, de a bottleneck calculator azt mondja, hogy a ryzen 7 5800x kevés hozzá, viszont a youtube-on a Benchmark azt mutatja, hogy jól szuperálnak együtt.
Szerintetek is kevés hozzá?
Mellette van még 32GB 3600MHz, és 1440p monitor.

Köszi!
0
0
0
0
💬 7
zelcsi avatar
@Dudinszky: Nem lesz kevés hozzá! Nyugodtan vedd meg! 1440-hez tökéletes lesz! ;)
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Dudinszky: Nagyon szívesen! :)
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Dudinszky: Ezekre a kalkulátorokra ne hallgass, elképzelésem sincs, hogy milyen adatok alapján dolgoznak. Mehetne mellé akár 4080 is. Lehet lesz olyan játék ahol tudna többet a kártya, de nem mindegy, hogy 150 vagy 170 fps? 😅 Alapvetően rendben leszel, azokkal a fostengerekkel meg nem kell játszani ami nem videokártyát használja hanem a processzort, játékokról beszélünk nem excel táblázatokról. A ramjaid is a DDR4 teteje, az is segítségére válik a procinak egyébként.
1
0
0
0
Dudinszky avatar
@MrPAYER: Köszi, akkor green light)
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Dudinszky: Pláne 1440p-n... bőven jó párost alkotnak majd! 🤜🤛
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Dudinszky: RX 7900 XT jobb és olcsóbb.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sziasztok! Lenne egy ismerős aki Gainward Ghost 4070-et adna el. Alig par hetes. 205k. Szerintetek megéri?
0
0
0
0
💬 6
PoPet avatar
@Quadgame94: Szerintem igen, ritkán kapni 200 alatt még használtat, bár most vannak fent aprón 205-ért új Palitok, de nem írják, hogy lenne rájuk gari

Edit: Bár ha nem érdekel az RT annyira, akkor egy 6800XT olcsóbb, és legrosszabb esetben hasonló teljesítményt hoz, sokszor jobb is.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@PoPet: Mondanám hogy nem érdekel de néha szeretném bekapcsolni meg ott a DLSS3 is. Alszom rá még egyet :D
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Azért egy Gainward Ghost jobb kártya, mint az olcsóbb Palit. Túl sok panaszt még nem hallottam Gainward kártyára. Nekem is volt 3,5 évig egy Gainward Ghost kártyám jól tette a dolgát végig panasz nélkül. Jól megvoltunk egymással. Most is ott teszi a dolgát egy haverom gépében.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Robitrix: Akkor tőlem hallhatsz egyet: 1,5 év után csapágyas lett az egyik ventije. Attól függetlenül nem rossz márka, és ez előfordulhat bármelyikkel.

Spoiler!
A Palit és a Gainward egyébként egy és ugyan az. Sőt, a Palit vette meg 2005-ben a Gainwardot.
0
0
0
0
xCube avatar
@Robitrix: A két kártya pontosan ugyanolyan, csak a hűtőborda műanyagburkolatának külső designja más.
1
0
0
0
xCube avatar
@Quadgame94: Szerintem korrekt, én lecsapnék rá a helyedben. A jelen helyzet alakulása szerint valószínűleg nem lesz évekig up to date, de egy - két évig jól szolgál majd.
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziadztok melyik a jobbik választás

Használt rtx 3070 ti. 1hó gari om. EWGA baráti ár 130k

Új rx 6700xt Asus dual vagy asrosck phantom gaming.
0
0
0
0
💬 6
PoPet avatar
@migist2: Hát a 3070 Ti erősebb bőven, annak a 6800 az ellenfele, kérdés hogy neked megéri-e a rizikó, hogy kb gari nélkül veszed meg. Ha ismerős, aki tudod, hogy nem bányászott meg mittudomén, és odafigyel a cuccaira, akkor megérős lehet.
0
0
0
0
migist2 avatar
@PoPet: Nem ismerem személyesen az eladót nagy valszeggek 6700 xt lesz a befutó. Tesztek alapján. 2k alkalmas nekem meg csak fhd re kell most néztem tesztett. És erősebb mint a 4060 ti és olcsóbb is nála plus 6700 xt mellé ajándék játékot adnak a Last of Us Part I-et ami kb 20 ezer ft
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@PoPet: Egyiksem. RX 6800 150-160 aprón sok ev garival.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Quadgame94: Azt annyira nem vágtam, 120-ig bezárólag nézegettem ott magamnak pár hétig 6700XT-k közül
0
0
0
0
no avatar
@migist2: Hát én pár hónapja vettem egy RTX 3060-ast használtan 115 ezerért. Igaz én használt számítógépes cégtől és egy éves garanciával. egy 3070 TI nem tűnik rossz vételnek 130 körül. Bár az EVGA nem tartozik az ütös márkák közé. Azzal azért hallottunk gondokat. Hajlamosak keresni az olcsobb megoldásokat. Leginkább őket érintette a korai 3090-esek kártyák elfüstülése a God of War alatt. Vissza is kellett hívni cserére pár 10 ezer darabot végül. Kiderült végül, hogy megoldották okosban a kártya tervezést. egy fele akkora kapacitású kondenzátort használtak a NVIDIA referencia kártya ajánlásaival szemben. Lévén az olcsóbb volt úgy fél dollárral a piacon. Jó lesz az is kártyába elv mentén. Azért az olcsóbb kártyákra olcsóbb alkatrészek kerülnek.....
0
0
0
0
migist2 avatar
@Robitrix: Már mindegy vettem kártyát ASUS DUAL RX 6700 XT let a vége FHD ra overkill főleg hogy a monitorom 75hz
0
0
0
0
Bronson avatar
A GTX 680 ota csak Nvidia kartyaim voltak, nagyon kivancsi vagyok milyen lesz ujra visszaterni a Radeon termekekhez. HD6850 volt az utolso AMD kartyam 😵

https://i.imgur.com/zZVOUzB.png
0
0
0
0
💬 4
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Bronson: Mindenesetre a kártya nem néz ki rosszul, a körítés különösen tetszik. : )
0
0
0
0
Bronson avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Nagyon meg voltam lepve en is mennyire igenyesen volt csomagolva es prezentalva! 🙃
1
0
0
0
no avatar
@Bronson: Nekem HD6750 volt az utolsó Radeon kártyám, most tértem vissza én is a pirosakhoz. Minden gond nélkül ment elsőre (amin azért meglepődtem, mert olvasva az internet népét, már mindenre fel voltam készülve 😄) és azóta sem volt semmi problémám.
0
0
0
0
Bronson avatar
@kiKu: Sokat fejlesztettek a szoftver oldalon az elmult evekben, szerintem mar nincsenek komoly gondok, nekeim is kellemes meglepetes volt emnnyire jol nez ki es konnyen hasznlhato a driver UI.
0
0
0
0
GZol89 avatar
Sziasztok!
Lenne egy RTX 2080 Super videókártya eladó,dobozában(Gigabyte)
Ha érdekel valakit meghallgatom!
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziasztok R5 5500 mellé melyik a jobb választás FULL HD GAMING re

RTX 2080 Super vagy RX 6700 XT
0
0
0
0
💬 1
ddkk22 avatar
@migist2: Szia.
Rx 6700 xt vagy Rtx 3070.
Használtan egy árban megy kb a 2 kártya. Játék függő hogy mikor melyik kártya az erősebb.
0
0
0
0
Omis avatar
rtx :D én is azt akarok :) egy 3060 vagy ti.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Omis: Érdemes fontolóra venni, hogy konkrétan mik az elvárásaid, mert bizonyos esetekben egy 12GB -os verzió jobb lehet, mint a 8GB -os, hiába gyorsabb a Ti. Ha viszont a VRAM kérdés nem téma, akkor én egy 3060 Ti GDDR6X -et javasolnék, én is szemeztem vele egy darabig, de ésszerűségi okokból inkább egy RTX 3080 Ti mellett döntöttem. Ma hozom el.
1
0
0
0
Omis avatar
@xCube: Na gratula , végül rtx 3070 lett a founders edition.én meg ma üzemelem be.😀
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Láttam hogy a 1080 asok 90 körül mozognak és arra gondoltam beprobálkozok, hogy a nem használt ps4 em és a 1060 6gb os kártyámat vagy eladom vagy beszámítattom
Viszont a tápom 550w os 1x8 as és a 1080 nak 2x8 kéne.
1 kérdésem az lenne, hogy átalakítóval tudnám e használni a 1080 ast táp csere nélkül?
2 kérdésem pedig hogy a proci mennyire fogná vissza a kártyát, lenne így is teljesítmény növekedésem?
3 esetleg ilyen árban ajánlotok egy másik vga t?
Leginkább csak fifázok, amire most is elég a 1060 viszont a ps4 hez addig nyúlok ameddig letörlöm róla a port és arra gondoltam erre még jó lehet ameddig nem veszti el teljesen az "értékét"
0
0
0
0
💬 3
BitVadasz avatar
@xymano: Én személy szerint inkább egy RTX3060Ti vennék mivel nem sokkal több a használt piaci ára . 1080 már elavult és túlárazott 90k semmiképpen nem ér meg.
1
0
0
0
visor261 avatar
@xymano: RTX3060Ti van nekem is mert ár/érték arányban az volt a legjobb mikor vettem de a "1080 már elavult és túlárazott 90k semmiképpen nem ér meg" nézőpont kérdése, mert teljesítményben ott van ha nem erősebb mint egy 3050 ami 100+ használtan is, de ha hosszú távra tervezed nem hirtelek kell valami amit úgyis leváltanál akkor nem egy 2016-os kártyát érdemes venni amire a tervezett elavulás 3év(garancia) és már most 7 évesek lesznek=bármikor behalhat.

2 bármit cserélsz a gépben lesz teljesítmény növekedés és ha a grafikát akarod feljebb venni meg a felbontást a proci nem fogja vissza annyira a kártyát, de tény hogy ugyan azokon a beállításokon vagy ami a procit is jobban megterheli nem fogsz sokat előrrébb lépni, de én a 2500-al is érdemesnek tartottam a 270x-ről(fagyogatott magas beállításnál az ujjabb játékokban,4k youtube is darabos volt) a 3060ti-re cserélni(Amelyik játékban nincs meg a 60fps az rosszul van optimalizálva, és a 4k youtube is megy simán), de minden használatt függő szal járj utána hogy amire neked kell arra jó-e, pl egy cs:go nem lesz sokkal elölrébb, de egy witcher 3 már inkább...

"ps4 jó lehet ameddig nem veszti el teljesen az "értékét" ", még egy nem működő ps4 is eladható alkatrésznek nemhogy egy működő... amikor behalt az fx 8320, és új gép kellett akkor feldobtam a psxitarch-ot és úgy ment a TW:WH2 hogy nem fagyadozott és gyorsabban töltött 2 kör között, ami nem volt elmondható az fx+r9 kombóról, szal én eladás helyett azt ajánlom hogy a ps4 játékokkal nem is akarsz játszani, elég sokmindent lehet csinálni egy pc-nek megfelelő gépen...
0
0
0
0
xymano avatar
@visor261: Hello
Köszi a tippet.
A tápom az elbírná a 3060 at ha csak 1 8 pinem van és dobnék hozzá egy átalakítót?
Mi az a psxitarch?
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 10
cseszka avatar
Ez gondolom ideiglenes állapot.Az a kártya 1080p-re még mindig elég,1440p meg már nem biztos.Itt a kérdés az,mire szeretnél váltani?Elég az 1080p,és marad még ez a kártya,vagy már 1440 vagy 4k monitort szeretnél,és késöbb uj vga?Mert egy fullhd monitor nem olyan drága,és gondolom nem olyan sokára szeretnél egy ujat venni.Addig meg kár azonn rágódni hogy mennyi marad a kártyában.Ez az állapot van,elkell fogadni,kár rajta rágódni.
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor inkább 6700xt.Az még 1440p is megbirkózik a játékokkal,valamint használtan is tudsz venni de még garisan ha nem ujan vennél.Gondolom az 5700xt se uj lenne.Nem követem annyira a boltokat,lehet már nem is lehet kapni ujann.
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
Nagyon nem éri meg. Ne cseréld el.
1
0
0
0
Bronson avatar
En a GTX 1070TI kartyamat decemberben csereltem le (ami kis tuninggal kb GTX 1080 szint) ha nem vagy nagy jatekos, akkor szerintem felesleges lecserelned, nekem egy jatek sem volt ami nem futott volna szepen 1440p-n (medium ami minimum megvolt minden jateknal, de az esetek tobbsegeben annal is jobb)
0
0
0
0
xCube avatar
@Bronson: Nálam is most érik a GTX 1080 cseréje (7 év után), de elsősorban azért, mert szeretnék nagyobb teljesítményt és RT támogatást, nem pedig azért, mert elégedetlen vagyok azzal amit hoz. RTX 3060 Ti -tól RTX 3080 Ti -ig nézelődtem, a sweet spot egy RTX 3070 lenne, de jobban hajlok az RTX 3080 irányába.
0
0
0
0
Bronson avatar
@xCube: Ha egy tanacsot megfogadsz, valts 3080/ti! Idotallobb lesz, mint nekem a 3070, marcsak az extra Vram miatt is (ha utolag valaszthatnek, en is inkabb a 3080ra mentem volna). Ne erts felre, abszolut elegedett vagyok a 3070-el de szerintem nem fogja annyit birni mint a GTX 1xxxx szeria. Szerintem az volt a peak Nvidia szeria ar/teljesitmeny aranyban. Sajnos elszaladt a lo mindket cegnel arazas szempontjabol. En mar csak elvbol sem vagyok hajlando annyit kiadni egy videokartyara, mint amennyit elkernek manapsag.
0
0
0
0
xCube avatar
@Bronson: Kettős érzéseim vannak az egésszel kapcsolatban. Az RTX 3070 -ről már letettem, hiába jobb az ár / érték aránya, nem lesz hosszú életű a VRAM miatt. Akkor már értelmesebb lenne egy ugyancsak 8GB -os RTX 3060 Ti, de az meg nem nagy előrelépés. Az RTX 3080 10GB árban még rendben van (500 - 550 Euro), de ott is relatíve gyorsan lehet szűk a memóriakeret, így inkább a 12GB -os vagy a Ti modell lenne érdekes, ami viszont a 700 Eurós ársávban megy használtan. Erre viszont már csak 150 Eurót kell rápótolni és meg van egy RTX 4070 Ti, amiről jó darabig nem váltanék.

Az alapötlet az volt, hogy veszek egy a GTX 1080 -nál erősebb kártyát úgymond átmeneti megoldásnak, majd idővel egy RTX 4080 -at, plusz frissítem a platformot is alatta. Ezért is indultam el az RTX 3060 Ti vonalon, mert az több modern cím esetén is 50 - 100% -os teljesítménynövekedést hoz a GTX 1080 -hoz képest. Innen hintázta fel magát a dolog egészen magasra, mert jobban belegondolva egy ilyen RTX 3060 Ti upgrade szerintem nem igazán tenne boldoggá, nem elég erős RT -ben és csak a puszta teljesítménynövelés miatt vehetnék újonnan AMD kártyát garanciával, de azt sem a gyengébb RT teljesítmény, sem a monitorom miatt nem akarok. Ha viszont feljebb megyek teljesítményben, az húzza az árat is, ha pedig ennyit szánok fejlesztésre, akkor jó lenne hosszab ideig profitálni belőle.
0
0
0
0
Bronson avatar
@xCube: Teljesen megertelek, ezek a VRAM korlatozasok teljesen tonkereteszik a 3xxx szeriat. En is gondolkodtam hogy lecserelem egy 6800XT-re vagy 6900XT-re nem kene tul sokat rafizetnem, csak ugye eleg nehez olyat kifogni, amire meg van valamire valo garancia hasznatan, ezert is voltak tobbnyire EVGA kartyaim, mert ha hasznaltan is vettem, tudtam hogy a granacia nem veszett el, es ha ennyit koltok valmire,nekem a minimum hogy legalabb 1ev gari legyen. (RIP EVGA). Oszinten szolva en inkabb a DLSS miatt vettem nvidia kartyat, de mar az FSR is nagyon okes. RT nem igazan izgat. Kiprobaltam, szep, gyonyoru, de a jatekok tobbsegeben nem az arnyekokat meg a tukrozodeseket vizslatod folyamatosan, szoval az esetek tobbsegeben ki is van kapcsolva nalam. Mi lenne a gond neked AMD kartyaval?
0
0
0
0
xCube avatar
@Bronson: Az AMD -vel semmi gondom nincs két olyan pontot leszámítva, ami nekem fontos. Az elsőt már említettem, RT teljesítményben nagyon lemarad a konkurenciával szemben, én pedig nagyon is szeretnék teljes RT teljesítményt. Ehhez hozzá jön még a DLSS is, ami még mindig jobban működik, mint az FSR. Az utóbbi is jó, de lényegesen több gyermekbetegsége van a DLSS -nél. És itt jön képbe az RTX 4070 Ti is, hiszen a 4000 széria DLSS3 + frame generation -nel eléggé kitolja még egy 12GB -os VGA életciklusát is, az RTX 4080 -ról nem is beszélve. Emellett pedig az FSR ugyanúgy elérhető. Nem tartom előkelő lépésnek az nvidia döntését, hogy ezt a két technológiát csak a legújabb szérián engedélyezi, hiszen a 3000 széria is képes lenne ezeket futtatni (persze nem ugyanolyan teljesítménnyel), és a zárt rendszerek hátrányait sem vitatom, de tagadhatatlan, hogy rengeteg előnyük is van. És ezzel el is érkeztünk a második fontos ponthoz, ami miatt az AMD nem opció, mégpedig a G-Sync hardveres monitorom, amin AMD kártyával V-Sync -en kívül semmilyen adaptív szinkronizációs technológiát nem tudnék használni. A G-Sync is pontosan illeszkedik a fent leírtakhoz. Zárt rendszer, de a hardveres megoldások jócskán többre képesek, mint a FreeSync, ami nekem ugyancsak fontos. Jelenleg például rengeteget segít abban, hogy újabb játékoknál, ahol a GTX 1080 már bukdácsol még hullámzó framerate mellett se akadozzon a kép.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerintem 5600G vegyél mar 40K er kapsz hasznaltan, alaplap se draga hozzá es 3070et is ki tudja hajtani. 😁
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok egy kérdést szeretnék felteni procceszor hiányában meik a jobb processzor athlon II 945 amd , vagy a amd A10-6800K APU ?? MEG MÉG ANYIT hogy aa gépem 2x magost ir de valahol négyet ismer fel 4 magot .. kőszőnőm előre is a válaszokat
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@roka1: Inkább a 6800k-t szerezném be.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok! Az alábbi két RTX 3060 12GB-os videokártyát néztem ki. Szerintetek melyik lenne jobb vétel?

[LINK]

vagy

[LINK]
0
0
0
0
💬 9
Puffin avatar
@Gyrger72: Újan egyik sem!
Ennyiért 6700XT-t kapni újan, ami hatalmas köröket ver rá.
1
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Puffin: Elkezdtem AMD-ben is gondolkodni, a következőt mennyire ajánlanád? SAPPHIRE Radeon RX 7900 XT
0
0
0
0
Puffin avatar
@Gyrger72: Elég jó az új széria, ha nincs nagy szükség az Rtx-re.
0
0
0
0
xCube avatar
@Gyrger72: Elég nagy a lépcső az RTX 3060 és az RX 7900 XT között, de nem lep meg az, hogy inkább egy ilyen kártyán gondolkodsz. Nem teszel rossz lóra vele, ár / teljesítmény arányban teljesen jó kártya, RT -ben nem olyan acélos, de cserébe raszterben nagyon ott van.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Gyrger72: Ahogy előttem is írták, leginkább egyik sem.
165-ért van újonnan 6700 XT, sokkal jobb vétel.
[LINK]

Btw, 2070-ről miért szeretnél 3060-ra váltani? Gyakorlatilag teljesen megegyezik a két kártya teljesítménye.
https://tpucdn.com/review/evga-geforce-rtx-3060-xc/images/relative-performance_2560-1440.png

6700 XT kb. ~30%-kal erősebb, ebben még legalább van valami ráció.
https://tpucdn.com/review/amd-radeon-rx-6700-xt/images/relative-performance_2560-1440.png
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Yezi_: Igazából a 12GB és a HDMI 2.1 miatt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Gyrger72: Ahogy előttem írták már inkább 6700XT vagy ha Nvidia oldalon akarsz maradni akkor használtan RTX3070. 2070-ről váltani ezek alá menni nem szabad, mert nem leszel vele előrébb.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@reszler112233: Ha használtat akkor inkább egy RTX 3080 Ti -t vennék.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Gyrger72: Én pont lényegében azt akartam írni hogy 2070-ről nincs értelme 3060-ra váltani. Hiába a 12GB VRAM, nem vennéd valószínű észre hogy nőtt volna a teljesítményed, mert a két kártya kb egy szinten van. Ha viszont aránylag olcsón hozzá tudsz jutni egy használt 3080 TI-hoz azzal már lenne érezhető különbség is.
0
0
0
0
Milfhunter avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Yezi_ avatar
@Milfhunter: 3060 Ti-t használtam 3440x1440-en, néhol azért eléggé kompromisszumos volt, szóval egy 6700 XT alá semmiképp sem adnám ha 1440p-ben szeretnél játszani.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
Az RTX 3070 Ti mellett ebben az összehasonlításban nem szól semmi az erősebb ray tracing és DLSS támogatást leszámítva. Az RX 6800 gyorsabb és valamivel olcsóbb. A legutóbbi nvidia driver javított az RTX 3000 kártyák teljesítményén, így bizonyos címekben feljött az RTX 3070 Ti is, de a Radeon teljesítménye is fog még javulni az idők során.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Hali mindenki. Szerintetek nekem megérné váltani gtx 1080-ról rtx 3060ti-ra? Persze utána kicsit frissíteném a konfigot,első körben egy minőségibb táppal. Most láttam egy jó ajánlatot és eléggé gondolkodom rajta. Maradna a 1080p gaming,egyenlőre.
0
0
0
0
💬 4
Yezi_ avatar
@Viktorinho: Jó áron simán megéri, lényegesen erősebb a 1080-tól, 1080p-re pedig bőven elegendő. 6700 XT-t is ki lehet fogni már egészen olcsón, erre is érdemes ránézni, ha a Ray Tracing annyira nem fontos.
7600K mellett mondjuk nem feltétlen fogsz sokat érezni a váltásból, egy erősebb proci mindenképp kell majd mellé.
1
0
0
0
Viktorinho avatar
@Yezi_: Hát ha már g sync-es monitorom van akkor maradnék az Nvidia kártyánál.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Viktorinho: Freesync-nek ugyanúgy működnie kell, én is "gsync"-es monitort használok a Vegával, szóval ne ez tántorítson el a vásárlástól. 🙃
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Yezi_: Igen vannak a gsync kompatibilis monitorok,meg a gsync-esek amiknél csak nvidia-val működik a változó frissítési gyakoriság.Legalábbis fórumokon ezt írják. Na meg ahol nézem a vga-kat ott nemnagyon van amd amit megvennék szivesen.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Pár hete érdeklődtem, hogy milyen vga-t érdemes venni. Azóta kijött az RTX 4xxx-s széria, s az AMD árat csökkentett.

RTX oldalon ő lenne a kiválasztott: [LINK]

Viszont az árképzés miatt AMD-ben is elkezdtem gondolkodni. Mint ő: [LINK]

Viszont utóbbinál van egy extra kérdés. Van belőle egy NITRO változat, ami 20k-val több: [LINK]
Megéri azt a plusz 20k-t?

Köszi!
0
0
0
0
💬 9
Puffin avatar
@Narandil: A 6800-as lesz a jobb vétel mindenképp. A Nitronak jobb a hűtése esetleg magasabb az órajele. Nem néztem utána. Az a 20k felár szerintem megéri.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Értem, köszi. Még annyi, hogy a 600-as táp elég lehet a Nitrohoz? 750-s fogyasztást írnak hozzá.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Narandil: Nekem is 650-essel megy a 6800XT. Ha minőségi a táp akkor menni fog.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Narandil: 6800!

az RTX 3060Ti inkább az RX 6700XT vel van pariban.

ugyan az én 6800 am alul van feszelve de 130-150W között eszik max terhelésen. tehát kb nudli...
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: S mennyire hangosak ezek a kártyáK? Értem ezalatt mondjuk az rx580-hoz képest, ami most van nekem.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Narandil: 50-60% fanspeed felett megjön az enyém hangja de annyit soha nem megy 🤣 43-45 a max fan speed em a vga-n.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Köszi! Egyik haverom is kártyát venne, s ő is ácsingózik a 6800-ra, csak neki a hangja is számít.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Narandil: mihez képest? nekem a 3 venti nem megy a 3060ti-n olyan hangosan mint az fx origi cpu hűtő...
0
0
0
0
no avatar
@visor261: Neki is egy rx580-sa van. Az enyém most már egy-egy játék alatt, elég alaposan megpörgeti magát, pedig le van húzva grafika.
0
0
0
0
no avatar
Nekem van egy I5 10400F-es CPU-m most akarok venni hozzá egy VGA-t csak nagy dillemában vagyok hogy egy RX6600 vagy esetleg RX 2060-as kártya éri meg a legjobban?
0
0
0
0
💬 10
ppista avatar
@Gamerjoco93: Én a helyedben RX 6600 választanám és abból is a Sapphire márkájút.
0
0
0
0
no avatar
@ppista: Ahogy néztem pl egy 3060-as majdnem ugyan azt a teljesitményt nyújtja mint az RX6600.
0
0
0
0
xCube avatar
@Gamerjoco93: De te RTX 2060 -at írtál. Ebben az esetben én inkább az RTX 3060 felé nézelődnék.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Gamerjoco93: a 3060 inkább a 6700 árához van közelebb...
0
0
0
0
Payphoner avatar
@visor261: Én az AMD-t sajnos VGA foronton még mindig nem ajánlom annyira. Mehet szerintem a 2060
0
1
1
0
visor261 avatar
@Payphoner: én se azt ajánlottam, csak ha 6600 lenne akkor a 6700-legyen 210k, vagy a 3060 200k meg amd sapphire, rtx asus.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Payphoner: Na és miért nem? Fejtsd már ki légyszíves!
0
1
0
0
Payphoner avatar
@Puffin: Őszinte leszek kész érveket nemtudok már felhozni csak a saját tapasztalataim. Nálam mindig is jobban működtek az Nvidia kártyák és mindig megszívtam ha vegül AMD-t vettem (melegedés, rossz driver, rossz optimalizálás) . Valahogy szerintem megbízhatóbbak. Tisztában vagyok azzal hogy mai napig nyers erőben jobbak az AMD-k. De én mindig arra gondolok vissza a sokkal nagyobb órajelen nagyobb busz sávval rendelkező AMD-k mindig gyengébben teljesítenek mint a számokban gyengébb nvidiák.
0
0
1
0
no avatar
Sziasztok!Gamer Pc vásárlás előtt előtt állok,egy 3070Ti kártyát gondoltam,de a processzor,ram stb.. ezekbe segitsetek már légyszives milyen legyen egy olyan 500ezer ft-ra gondoltam összesen a gépre,köszönöm előre is a válaszokat!
0
0
0
0
💬 11
MrPAYER avatar
@Laci8735: Szia!

Egy ilyen kártya mellé i5-12600 / i7 11700 illene future proofing szempontokat is szem előtt tartva. Ez különösen igaz ha a monitorod felbontása 1080p. Ilyen procit és kártyát én már nem raknék bele jóízűen egy gyengébb lapba csakis Z jöhet számításba a jobb VRM és miegymás miatt.

A fentebb említett processzorok ~130e Ft-tól érhetők el, 11th Gen Z lap ~50e, 12th Gen Z lap több, esetenként jóval. Itt már 200e Ft környékén járunk és még sehol a táp (min. 80+ Bronze 30e+ Ft), jól szellőző és tágas gépház (30e+ Ft), háttértárak, lehetőleg NVMe M.2, emellett mehet terás vinyó is (30-40e Ft), CPU hűtőből egy értelmes darab (20e+ Ft), RAM-ból legalább 2x8 GB 3200 MHz és további opcionális ámde nagyon hasznos apróságok mint plusz rendszerhűtő ventilátorok, SSD borda.

Ezt csak azért mondom mert a kinézett kártyád ha nagy szerencséd van megtudod szerezni 300-ért, de inkább többért és akkor már sehogy nem jön ki a matek. Vagy a kártyán downgradelsz mondjuk egy 3060Ti-re ami már aprón felbukkan 210e környékén, vagy a CPU-n, de azt semmiképpen sem ajánlom, az a lelke a gépnek és mondhatni a legfontosabb alkatrész, bárki aki a játékok alatt bottleneckbe vagy stutteringbe, masszív droppokba ütközik az esetek jelentős többségében a processzorra vezethető vissza a probléma, hogy nem tudja a kellő mennyiségű információt szállítani a kártya számára. Egy GPU sokkal hamarabb öregszik el mint egy CPU a nyers erejét tekintve ezt ne feledd, magyarán a jó proci hosszútávon kifizetődőbb mint egy jelengenerációs bitang kártya is akár.

Van további két megoldás is még, az egyik, hogy megemeled a PC-re szánt keretedet, a másik pedig, hogy megvárod a következő generációs GPU-kat amelyek egy része már idén megjelenik feltehetően (a felsőkategória), a másik része pedig jövőre, már amennyiben nem égető probléma az azonnali új PC.
1
0
1
0
no avatar
@MrPAYER: Akkor maradok egy 3060Ti kártyánál,de segitenél abba hogy milyen gépet állisak össze,hogy később ha ki akarom cserélni a videókártyát,ne kelljen az egész gépet cserélni és 500ezer-ből kijönne?
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Laci8735: Persze. Van egy, az utóbbi időben gyakran építéshez használt fél, vagy inkább harmad konfig összeállításom, amely véleményem szerint aranyközéputat jelent, nem túlzás egy budget PC-ben sem, illetve egy high end-hez is tökéletesen megfelelő, így bátorkodom most is azt ajánlani neked. A megfelelő biztonságra törekedtem mind a hőfokok és az áramfelvétel, továbbá annak elosztása esetén, esztétikai szempontokat is szem előtt tartva, mint pl. a ház teljes oldal üveglapja és RGB lehetősége lévén. A profilomra ellátogatva láthatod is, hogy ezeket a hardvereket használom én is (ház, táp, hűtők).

Mielőtt jobban belevágnék van pár dolog amelyre fel kell hívjam a figyelmed. Biztosan értesültél korábban a crypto piac működéséről és hogy ez mit jelent a hardverárakra nézve. Az sem utólagos kérdés, hogy jelenleg Európát sikerült egy gazdasági válság szélére sodorni amely a hardverárakra nézve is érezhető, én ezt csak "tüzép-effektusnak" nevezem, a lényege, hogy napi áras kb. minden, bizonyos cikkeknek akár óránként változik az ára. Végső de nem utolsósorban pedig a covidból a nemzetközi logisztika és szállítmányozás még most sem tért magához, így az is bufferként hat az árakra a gyártási idők limitációja és célhelyre juttatásának belassulása miatt.

Erre a kis felvezetésre azért volt szükség, hogy jobban beleláss egy kevéssel, hogy amire elkölteni kívánod a pénzt hogyan is működik jelenleg. Való igaz, a GPU piac normalizálodótt de az utóbbi hetekben pedig a CPU piac borult meg, korábban 90e Ft-ért megszerezhető darabok kerülnek 30-40 ezerrel többe. Ez még mindig jobb amikor egy 90e listaáras termék emelkedik 30-40%-ot, mint amikor egy 200e forintos 80%-at, verdiktként nem hülyeség most PC-t vásárolni teljesen.

A hardverek árainak meghatározását a PCX-n végeztem. Azért itt, mert itt a gépösszerakó funkció kitöltése után van lehetőséged pár ezer forintért gépösszeszerelést kérni amire azért lehet szükség mert feltételezem, hogy az összeválogatásban is segítségét kértél akkor a szerelést is jobb másra bízni. Természetesen opció az is, hogy árukereső segítségével egyenként rendelsz le mindent onnan ahonnan a legolcsóbb, de a többszöri kiszállítás fizetése jellemzően még többe fog kerülni mintha egyszerre lett volna meg a dolog. A PC-s szaküzlet kajtatásáról meg nem is beszélve, hogy hol van olyan a közeledben aki egyáltalán vállal hozott alkatrészekből építést vagy ha igen, mekkora határidővel.

Összeválogatásnál én mindig az ún. Sweetspot módszert alkalmazom amelynek a lényege az, hogy nem ragaszkodik görcsösen a megadott kerethez, hanem annál az összegnél áll meg ahol a teljesítmény/ár-érték arány megfelelő. A te esetedben ha ez a megadott 500e forinthoz képest megáll 480-nál akkor csak azért nem használja fel a maradék húszat, hogy RGB-s legyen mondjuk a rendszermemória vagy ha 580 ezernél jön ki az ár-érték a legjobbra akkor viszont meghaladja a keretet.

Na de lássuk a lényeget,

Gépház: ZALMAN Z7 Neo | 30.190 Ft
Spoiler!
[LINK]


Táp: FSP Hydro M Pro 800W | 30.390 Ft
Spoiler!
[LINK]


CPU: i7-11700F | 132.390 Ft
Spoiler!
[LINK]


Alaplap: ASRock Z590 Steel Legend | 66.391 Ft
Spoiler!
[LINK]


RAM: 2xKingston FURY Beast Black 8GB DDR4 3200MHz | 30.580 Ft
Spoiler!
[LINK]


SSD 1.: KINGSTON NV1 M.2 2280 NVMe 500GB | 19.590 Ft
Spoiler!
[LINK]


SSD 2.: KINGSTON 240GB SA400S37/240G | 10.690 Ft
Spoiler!
[LINK]


HDD: 1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII | 18.590 Ft
Spoiler!
[LINK]


CPU hűtő: Arctic Freezer 34 eSport DUO | 20.890 Ft
Spoiler!
[LINK]


Rendszerhűtő: Arctic P12 ACFAN00119A PWM | 1.990 Ft
Spoiler!
[LINK]


BIOS frissítés + összeszerelés 8.500 Ft

Összesen: 356.990 Ft

Erre jön rá a 3060Ti amelynek az átlagárát 230e Ft-ban határozom meg
357e+230e= 587e Ft. Mondjuk úgy inkább 600e, ilyenkor én már felfelé szoktam kerekíteni.

Magyarázom mit miért,

A 240 GB-os SSD az operációs rendszernek kell, ugyanis nem jó dolog ha a játékok egy merevlemezre vannak telepítve a Windows-al. Természetesen nem lesz tőle baja csak lassulhat tőle a rendszer, kihagyható elem is akár, kb. 10e Ft-ot lehet spórolni. A plus rendszerhűtő azért kell mert felül nincs a házban venti, elől szív 3, hátul fúj 1, nem árt ha felül is van egy kifújó a CPU hűtő és a hátsó kifúvó közé pozicionálva szigorúan, hogy ne zavarjon be az airflow-ba, kihagyható egyébként, 2e Ft-ot lehet spórolni.

Mint láthatod némileg, nagyjából 90-100 ezerrel túl lett lőve a keret. Amennyiben ez nem elfogadható számodra jelezd és megpróbálom megkeresni a lehetséges legkisebb veszteséggel járó downgrade pontokat.

Fontos még megjegyeznem, hogy az általad lehetőségként felhozott későbbi GPU upgrade-re készít fel a 800W táp, ugyanis a trendek azt mutatják, hogy a jövőbeli kártyák fogyasztása emelkedni fog drasztikusan, jelenleg egy 3060Ti-hez nyilván overkill. A processzor nevében található F betű azt jelzi, hogy nem rendelkezik videovezérlővel, pontosabban fogalmazva le van tiltva. Ennek az előnye az, hogy nem tartalmaz egy olyan felesleges hardvert amit az esetek 99.999%-ban amúgysem használnál és súlyos tízezrekkel kerül kevesebbe, a hátránya pedig az, hogy dedikált videokártya nélkül nem indul a gép, tehát mindenképpen kell valamilyen kártyának lenni benne mindig. Ez igazán akkor számít csak, amikor eladod az előzőt és annak az árát pótolod bele az újba, ez valószínűleg nem egy nap leforgása alatt fog megtörténni, ilyenkor előfordulhat, hogy napokra működő PC nélkül maradsz, ha ez nem elfogadható munkádból vagy bármi másból kifolyóan akkor használtan tudsz venni 10e Ft-ért hardveraprón valami őskövületet előre az ilyen esetekre és tökéletesen működni fog a gép, nyílván játékra kevésbé lesz abban a pár napban alkalmas de ez egyébként is csak emergency megoldás. Magának a processzornak az utolsó szint amit kényelmesen ki tud hajtani, az nagyjából az RTX 3080 / RX 6800XT / 6900 tengelyen mozog, így a későbbi generációból a 4060Ti, amely az előzetes becslések alapján hozza az előbb említett kártyák teljesítményét az utolsó amit lesz értelme mellé pakolni, hogy ne maradjon benne feleslegesen sok tartalék ezzel pénzt pocsékolva és CPU bottlenecket okozva ami rontja a PC multitasking teljesítményét.

Majdnem centre pontosan megegyezik az i5-12600 és i7-11700f ára, hiába előbbi egy generációval frissebb kiadás én mégis utóbbit választottam. Ennek az oka az, hogy amíg single-core-ban egy picivel többet hoz a 12600 addig multi-core-ban jelentősebb előnye van a 11700-nak. Ebből következik az, hogy a multitaskingot is jobban bírja, már csak a 6 mag helyett 8-al is. Játék közben biztosan előforduló jelenség lesz, hogy közben Discordon csevegsz, megy a YT Music a háttérben, stb. Továbbá mivel hosszútávra tervezel a géppel a 8 mag kifizetődő lesz a jövőben, egyre több játék tud profitálni a többlet magokból és ez csak egyre inkább így lesz, főleg a nagyszabású, sok játékost egyszerre megmozgató játékoknál mint pl. az MMO-k, Battle Royale-ok, illetve akár a singleplayer open world játékok esetében is, mint pl. AC, GTA, Horizon, bármi...

A maximum felbontás és képfrissítési ráta ami garantálja ennek a konfignak a hosszútávú használatát úgy, hogy a grafika ne nagyon mozduljon el az ultra beállításoktól az az 1080p75. Egy ilyen specifikációkkal rendelkező kijelző az aranyközépút, mivel megfelelő számú látható FPS-t biztosít a kompetitív játékok esetében is, illetve a nagy gépigényű, openworld singleplayer játékok elé sem állít megugorhatatlan akadályt. Ha a későbbiekben ilyen monitort is vásárolnál mindenképpen Freesync-es legyen az adaptív szinkronizáció miatt.
1
0
1
0
zelcsi avatar
@MrPAYER: Hát azért multiban is jobb az i5-12600 az i7-11700f-től! ;)

0
0
1
0
MrPAYER avatar
@zelcsi: Kiváló meglátás, hogy egy szorzózár mentes 10 magos 12600K erősebb mint egy 8 magos, egy generációval azelőtti szorzózáras 11700 (és 20 ezerrel drágább is, és egy értelmes lap is hozzá minimum annyival), de hol marad a képletedben a 6 magos non k 12600 amiről egyáltalán szó volt? ;)
0
1
0
0
Puffin avatar
@MrPAYER: Tedd be a képletbe az AMD 5700x procit (120k) egy jó B550-es deszkával kb 50ezer és spóroltál majd 30 ezret.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Puffin: Köszi a választ!

Amennyiben az úriembernek nem lenne megfelelő a kikalkulált anyagiak, akkor az 5700X lesz a költségcsökkentés első fázisa, én is erre gondoltam elsőként. Amennyiben viszont nem kifogásolja a közel 600e forintot addig meglátásom szerint érdemesebb megtartani a 11700-at, stabilabbnak tűnik játékok alatt, főleg 1080p felbontáson amelyet feltehetően ő is használ. Erősebb kártya mellett pedig kifejezetten nagy differencia jöhet létre a két CPU között és a későbbi GPU upgrade esetén amit írt, hogy majd szeretne ez nem egy utolsó szempont úgy gondolom.
0
1
0
0
zelcsi avatar
@MrPAYER: Hát azért játékokban nem nagyon marad el a 12600K-tol és hosszabb távon szerintem jobban megéri egy újabb generációba fektetni.

0
0
1
0
MrPAYER avatar
@zelcsi:
hosszabb távon szerintem jobban megéri egy újabb generációba fektetni.


Igazad van csak nem ebben az esetben. Szinte azonos teljesítmény esetén igazából mindig de egy generációváltás közepén főleg a több mag dönt. A lassacskán érkezni látszó UE5 játékok miatt mondom ezt, mivel a korábbiakhoz képest az előzetes információk alapján jóval elterjedtebb mint a 4 volt akár az AAA piacon is, gondolj csak a Witcher 4-re vagy a Stalker 2-re és ez még csak két tripla a amiről már biztosan tudunk, eddig ilyen nem volt maximum csak elvétve, hogy ekkora projektek nem házon belüli motort használnak. Az Unreal 5 pedig kifejezetten 6 fizikai mag és 12 szál felett kezdi el jól érezni magát amelynek tartománya egészen a 16 mag 24 szálig terjed. A két processzor között effektíven 10 hónap különbség van megjelenésben, nem hiszem, hogy bárminemű selling-point lehet egyik vagy másik mellett vagy esetleg dealbreaker. Mire a 11th gen. támogatása megszűnik addigra régen lecserélte a delikvens már ha egyáltalán még létezik ilyen, hogy egy CPU nem kap supportot, max BIOS szintjén vagy újabb op. rendszer érkezése esetén, ez nem kártya, hogy direkt lassítják driverrel, hogy vegyen újat. A DDR5 lehetősége pedig nem opció, így is 100 ropival kint vagyunk már a keretből, 32GB alatt pedig amúgysem érdemes még csak elgondolkodni sem rajta mert nincs semmi értelme, játékokhoz meg pláne, olyat az vegyen aki a géppel vissza is termeli a ráfordított pénzt, grafikus, streamer, 3D modellező, stb.

Az pedig, hogy most hogyan futnak a jelenlegi játékok egy adott hardveren egy másikkal szemben nem követ le egy lineáris görbét a differenciát minden esetben megtartva a hónapok, évek múlásával. Összetettebb ez a dolog annál, hogy összehasonlítunk 2022.08.30.-án ebéd után pár órával két számot amit egy random YT videóban láttunk ahol a tesztkörnyezet valószínűleg egy friss Windowsból áll ahol még a Defender is offolva van. A valóságban uTorrentről seedeled vissza a sorozatodat, hogy az nCore ne vágjon ki hit'n'run miatt, a Steam éppen patchel valamit mert elfelejtetted kikapcsolni, közben pedig a Battle.netről futó Warzone-al játszol ahol Discordon kommunikálsz a társaiddal, talán még Spotin is megy valami muzsika.

Nem sikerült meggyőzni továbbra sem, hogy miért nem megfelelő Lacinak az ajánlott 11700F de tényleg várom az ötleteket mert nekem az a célom, hogy a lehető legjobbat kapja a pénzéért.
0
1
0
0
no avatar
@MrPAYER: Köszönöm szépen a segitséget,de még ugy érzem várok pár hónapot a vásárlással,hátha mennek még lejebb az árak!Esetleg használt gamer pc-t megéri venni?
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Laci8735: Igazán nincs mit. Alapvetően megéri igen de én a jelenlegi helyzetben nem mernék személy szerint. A crypto leáldozása miatt tele van a piac ex-bányászkártyákkal amelyből nem nehéz egy nagyon lestrapált darabot kifogni akármilyen mézes-mázos szöveggel vannak megfogalmazva a hirdetések. (Pl.: újrapasztázott, ventik cserélve voltak, alulfeszelve működött végig stb...) Maga a lap és az áramkörök használódnak el az üzemórák számával egyenesen arányosan, főleg ha 24/7 max loadon volt használva akár már fél évig is. Ilyen terhelést egy átlagos gamer által használt kártya kb. 5 év alatt ha kapna (napi minimum 4,5 óra magas gépigényű játékkal való játszás esetén). Ettől függetlenül használtan vehetsz ún. félkonfigot amely mindent tartalmaz kivéve a videokártyát, azt pedig később pótolod majd újonnan, ezzel is lehet jó pár ezret spórolni.
0
0
2
0
no avatar
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Most, hogy visszazuhantak a vga árak (már amennyire), jó lenne beruházni egyre.
Az alap, amibe bele kellene vágni:

ASUS Prime X570-P, Ryzen 5 3600 3,6Ghz, 2x 16 gb Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Phanteks Enthoo Pro ház, Be Quiet Pure Power 10 600W.

S ami helyett lenne:

Sapphire RX580 8gb.

Legszívesebben visszatérnék az Nvidia frontjára, s azon belül is az Asushoz. Bár utóbbihoz nem feltétlen ragaszkodom. Amiket eddig kinéztem:

[LINK]
[LINK]
[LINK]

Ezekkel nagyjából mindent belőttem, szerintem. Árban nem mennék feljebb, mint a fent említett 3, de már a 230-t is nehezményezem, főleg, ha nem is éri meg.
Alternatívaként még ugyanezek MSI, Gigabyte-ként is lehetnek, ha életképesebbek.

Köszi! 😁
0
0
0
0
💬 2
visor261 avatar
@Narandil: amd shappire, nvidia asus nekem
ha olcsón tuf(alap kártya)
ha drágán trix(extra kártya)
ha olcsón 3060
ha drágán 3060 ti

de szerintem a 3060 tuf is elég sokmindenre elég, ha kiváncsi vagy hogy melyik cím hogy teljesít alatta keress rá pl:[LINK]

ha ár a szempont akkor én ezt ajánlom [LINK]

Én is ezekkel szemezgetek, csak megvárom míg kijön a 4000, és hátha lejjebb mennek egy picit még az árak, elvégre az ajánlott fogyasztói ár olyan 180k körül mozognak.
0
0
0
0
no avatar
@visor261: Köszi a linket!

Van benne pár aktuális játék, ami miatt szükségem van/lesz rá. 😁

Egyelőre még én is kivárok. Nem az azonnali vásárlás a cél. Csak, ha eljön az idő, akkor legyen miből kiindulnom. 😁
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Sziasztok. Profilom között szerepel az új gépem Ryzen 5. Kérdésem felétek, hogyha vga-t váltok, ti mit vennétek?
Olyan kártyát keresnék ami ehez a szetthez dukál!
Jelen monitor csak FullHD 75Hz. De majd idővel szeretnék váltani nagyobb képfrissítésű monitorra.
A felbontást még nem tudom (minimum FullHD)
Köszi
0
0
0
0
💬 6
BellaCiao avatar
@Schwin94: az RTX 30xx szériából egy 3070 vagy 3080-at kihajtaná simán ez a proci
AMD oldalról az RX 6000 szériából az RX 6700 6600 6600 XT simán kihajtaná
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Schwin94: Hogyha tervben van magasabb felbontás pl. 1440p, akkor AMD oldalról nyugodtan mehet a 6800-as is, NV-ből pedig a 3070Ti-3080. Ha marad a full HD akkor a 3070-6750XT-től nem érdemes feljebb menni, a cpu bottleneck miatt romlik a multitasking teljesítménye, pl. Discord, Youtubeon zene a háttérben, stb.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
@MrPAYER: A bottleneckről annyit tudok, hogy a processzor nem képes 100% on müködtetni a videókártyát. Meg, hogy akkor jó ha a vga 100% on fut, a cpu meg minél kisebb százalékon. De hogy ez gyakorlatban mit jelent egy játéknál nem tudom.
Multitasking teljesítményről meg dunsztom nincs. Konyha nyelven?
Köszönöm szépen mindkettő hozzászólást!
0
0
0
0
visor261 avatar
@Schwin94: Gyakorlatban azt jelenti hogy pl feladatkezelővel ha nem rtss-el nézed hogy mi hány%.
Multitasking=Többtevékenység 1 pl a játék, a 2 a böngésző, 3 meg mondjuk egy film a háttérben. példa: megy a játék akadás nélkül, viszont ha megy közben a youtube akkor már szaggat.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Schwin94: Két fajta bottleneck létezik, a cpu és a gpu. Az utóbbi a "jobb fajta" mert itt csak annyi történik, hogy a saját feladataiban amik idézőjelben rá van bízva jobban muzsikál a processzor. Nagyjából úgy képzeld el, hogy egy i9 12900k + GTX 1060 mondjuk úgy 4k-ban, a kártya 100%-on pörög a cpu meg elunja magát 20% körül. Ez nincs kihatással semmilyen egyéb teljesítményre. A rosszabb amikor cpu bottleneckről beszélünk, mondjuk szemléltetés képpen i5 6500 + RTX 3080 Ti 1080p-ben, a cpu 100% a kártya pedig 60% kihasználtság. Alapvetően nincs kihajtva a kártya maximális teljesítménye szegény processzor pedig az életéért is küzd minden egyes percben és az olyan dolgok mint pl. a háttében a spotify vagy valami talk show amit éppen hallgatsz vagy csak a komáiddal csevegsz Discordon, ezek a műveletek értelemszerűen a processzort terhelik nem pedig a kártyát és ha már alapból az overkill kártya egyfolytában kihajtja a belét is szerencsétlennek mert küldi neki az utasításokat, "hogy gyerünk-gyerünk-gyerünk küldjed már a kirenderelni való képkockákat" akkor a többi program akadni fog, mert az elsődleges feladatával sem tud végezni nem hogy mást csináljon. Ezt úgy képzeld el, hogy van egy palacsinta sütő emberke aki nagyon ért hozzá, bal kézzel süti, jobb kézzel meg keni rá a lekvárt, ez mondjuk egy i9 4k-ban. Szemben egy másikkal aki csak úgy tud sütni, hogy mind a két kezét használnia kell, de akkor hol marad a lekvár? Na ez az i3 1080p-ben.
1
0
0
0
Schwin94 avatar
@MrPAYER: Köszönöm szépen ! :)
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Melyiket éri megvenni mert szinte ugyan az a teljesítményt nyújtja csak árban van egy kis különbség RX6600 vagy a RTX 3060-at éri megvásárolni?
0
0
0
0
💬 1
MC MaRcI avatar
@Gamerjoco93: Hát árban azért van kB 50k különbség
De most van fent 6700xt 210k-ért arukereson
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Meglett az új gépem, s már csak videokártya kéne, csk nem tudom melyik... 3 verzióm lenne, RX6700XT, RX6800XT illetve RTX 3070... nem tudom a procimhoz melyik illene leginkább, bottlenecket sem szeretnék elérni... aki ért hozzá segithetne!! Köszi :) jah és egyelőre full hd-ról lenne szó, később akár 4k is, a gépem ott az adatlapomon :)
0
0
0
0
💬 10
zelcsi avatar
@petyo123456: Bármelyik de én ezek közül az RX6800XT ajánlanám mert az a legerősebb!
0
0
0
0
Puffin avatar
@petyo123456: Ezek közül a 6800XT egyértelműen. :D
0
0
0
0
botmunpls avatar
@petyo123456: Elvileg 3080-at vagy 6900-at is bőven elbír a procid játék alatt, úgyhogy bottleneck miatt nem kell aggódni.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@petyo123456: Bármilyen kártyával megbirkozik a procid még 2 év múlva is szerintem
főleg hogy később 2/4k is szóba jöhet
0
0
0
0
no avatar
@MC MaRcI: Köszönöm Mindenkinek!!! bár egy kicsit félek AMD-től mert sok olyan panaszt olvastam, hogy játékoknál driver-problémák vannak... mindig is geforce-om volt, de szerintem megpróbálkozok a 6800 XT - vel.. mondjuk igy belegondolva a 3080 sem lenne hülyeség... köszönöm mégegyszer :)
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@petyo123456: Hát nekem is volt mind két fajta amd is nvidia is
Ha belefér a 3080 a keretbe én azt venném
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@petyo123456: Elindulsz a 6700 XT-től aztan a vegen mar 3080 xd Bár igaz lenne amit írsz.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Mások véleményét kérdeztem, attól hogy onnan indultam nem biztos hogy annál maradok, tanácsot kértem... nem megjegyzéseket... ha nem segitesz, nme vagyok kiváncsi a kommentjeidre.... vannak itt emberek akik segitenek.. ha Te nem vagy kozöttük akkor ne akadékoskodj, köszi :)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@petyo123456: Bőven nem egy árkategória a felsorolt kártyák és erre írtam, de bocsi, sok örömöt a majdani kártyához. Bármelyik is lesz az ;) Majd faja képeket csapass fel!
0
0
0
0
no avatar
@petyo123456: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Helló! Kellene egy kis segítség videókártya vásárlás terén.
Gép specifikáció:
CPU típusa - QuadCore Intel Core i3-9100, 4100 MHz
Alaplap neve - Gigabyte B365 HD3
RAM - DIMM4: G Skill Aegis F4-3200C16-16GIS 16 GB DDR4-3200 DDR4 SDRAM
Tápegység - GPC-500S (500W)

A gépet játékra használnám, kb 150.000Ft-ot szánnék videókártyára.
Erre a kártyára gondoltam : https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/geforce-gtx-1650-super-4gb-oc-gddr6-tuf-gtx1650s-o4g-gaming-p515307612/#termek-leiras
Szerintetek jó lenne ez, vagy tudnátok ajánlani valamit hasonló árban?
0
0
0
0
💬 11
Quadgame94 avatar
@Bugyka: Mennyi lenne összesen a gépre + kártyára? Az a táp biztos nagyon rossz szóval kerüld.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Csak kártyát vennék 150.000Ft-ért a gép többi része megvan.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Bugyka: GTX 1660 aprón van 150-160 ezer környékén, garisan. A tápod márkája oedig Chieftec, szóval nem lesz gond.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Szóval akkor szerinted ilyen árban ez a kártya működne a fent említett géppel? (nem akarok úgy járni, mint a procinál, hogy kb az egész gépet fel kellett újítani, mert nem volt jó az i3nak az előző alaplap és előző táp sem)

Vagy most egy ASUS GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 OC (TUF-GTX1650-O4GD6-P-GAMING) -t nézek igazából majdnem annyit tud mint a fenti, és kb. 30.000Ft-al olcsóbb is, kisebb tápot is igényel.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Bugyka: Az 1650 egy gyenge kártya.
Hardveraprón 1660 (ami kb 1.5x gyorsabb mint az 1650) 140-150 ezer sok év garanciával. Boltban 167 ezer asszem de nem éri meg onnan venni mert 1660 Ti (ami még 1.2x gyorsabb) 177 ezer boltban. Gondod nem lesz ezekkel a kártyákkal. 1650-t felejtsd el. Hulladék.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Rendben, értem. Köszönöm a segítséget! :D
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Bugyka: +1 a hardverapronak..még garis 1660ti, rx580, 1070/ti megy ilyen árakon.
Elsők közt szembe jött pl: https://hardverapro.hu/apro/palit_geforce_gtx_1660ti_stormx_oc_garanciaval_202/hsz_1-50.html
https://hardverapro.hu/apro/igenyfelmeres_gtx_1660_gaming_oc_6g/hsz_1-50.html
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Quadgame94: Az 1650 is egy jó kártya, attól függ mibel jázszol. Van ismerősömnek, neki egy genshin impacthoz tökéletes, de a kena-t is stabilan viszi fullhd-ban. Azért mert egy csicsamicsa online optimalizálatlan codszerű hülyeséghez nem jó, az egy dolog. :D
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Warlordcommander: Az a kártya az 570-től is gyengébb és drágább volt mikoe megjelent :D Sosem érte meg. Mindig volt és van nála jobb választás. Ha fegyvert tartanak a fejedhez akkor nyílván azt kell venni. De ha van választásod, márpedig van, akkor el kell kerülni.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Quadgame94: Még mielőtt elszálltak a videókártya árak akkor sikerült beszereznie, fele annyiba került mint egy 1660 mert akkor annak már elszállt az ára, és mindenképp újat akart nem pedig használtat. Neki megfelel bőven amit játszik vele.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Warlordcommander: Ha keretek közé szorítom saját magam akkor persze nem jön ki más. Ha most én is mindenképpen újat akarnék, és csak nV-t ja és összesen van 100 ezrem rá... nos így csak az 1650 jönne szóba. Ja és mielőtt elszálltak az árak az RX 5500 XT 60-70 ezer volt. Az a kártya kb 20-30%-al gyorsabb. Tehát akkor is volt ami jobban megérte.
0
0
0
0
Attila57 avatar
Üdv! I7 2600 16gbrammal rendelkezik a gépem. Segítségeteket szeretném kérni melyik videokártyával tudnám legjobban kihasználni ezt a gépet. Játékra használnám leginkább
0
0
0
0
💬 5
zsolo avatar
@Attila57: Új vagy használt kártya?mennyi rá a max kereted? Elég régi proci már, túl erős kártya már nem ajánlott hozzá szerintem, talán ami jó lehet az a 1060/1070/1660/ RX570/580!
0
0
0
0
Attila57 avatar
@zsolo: Igazából még nem tudom hogy új vagy hasznaltat vegyek! Nagyon drága a videokartya most egy radeon 6770 van a gépbe kényszerből. Inkább nvidia parti vagyok muszaj lesz várnom hátha olcsobbak lesznek a kartyák
0
0
0
0
zsolo avatar
@Attila57: Nyár közepe...addig sztem várhatsz akkor...egy 1660, vagy Super kártya ami még oké annak a procinak!
0
0
0
0
Attila57 avatar
@zsolo: Addigra szerinted normalizalodnak a videokártya árak? Köszönöm a segítséged egyébként!
0
0
0
0
zsolo avatar
@Attila57: Nem hiszem, csak olcsóbbak lesznek...

Ezt fórumon olvastam:

VGA áresés 2022 közepén várható legkorábban, ha valóban megszűnik az Ethereum GPU bányászat, de ez se 100%. Addig szerintem nem valószínű, persze a konkrét árak folyamatosan hullámoznak, de magas szinten.
0
0
0
0
no avatar
Hello nekem is el kellene egy kis segitseg a kartyaban es a tap-ban is. Alaplap: Asus AMD ROG Strix B550F Gaming, AMD Ryzen 5 5600X 6-cor 3.7Ghz AM4, Cpu fan: Noctau NH-D15 Chromax Black, Memoria: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz. Ehez szeretnek egy kartyat, mondjuk ha tudsz akkor egy also-kozepso-felso kategoriast mondani? Kb 3-600k kozott levoket!
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@Polcsika09: Amíg nem írsz árat addig nem fognak tudni segíteni. Írj egy keretet és úgy már könnyebb lesz. ;)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Vennék egy használt videókarit, olyan 60-70 ezer Ft maximumig. Mit javasoltok, mi lenne a legjobb választás? Én GTX 970 OC 4gb-ot néztem ki. Ár/érték arányban tudtok jobbat ajánlani?

Illetve milyen oldalról tudok venni használt gpu-t? Jófogáson kívül.

Előe is köszi!
0
0
0
0
💬 1
Yezi_ avatar
@istvan0122: RX 570/RX 480 4GB a "legjobb" vétel ilyen árkategóriában, hardveraprón lehet már azért találni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szeretnénk új videókártyát vásárolni játékok miatt. Gép adatai: DESKTOP-N80VKBO prox. Intel(R) Core (TM) 2 Duo CPU E8200 @2,66GHz 2,67 GHz Mem: 4,00 GB 64Bites op.rendsz. x64 W10 Pro 21H1
Az egyik játéknál ez szerepel elvárt videókártyaként: CPU ATI RADEON 4600 SERIES, 950 pont 3DMark Firestrike 1280*729
Ár: kb. 25.000 Ft

Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
💬 2
TomSlier avatar
@Dkor13: Szia. Használtan GTX 650 TI-t találsz már 15-25 eFt-ért. Az általad említett benchben az 3277-es értéket produkált. Én azt használtam kb 6 évig, totál meg voltam elégedve vele. A GTA V is ment vele frankón.
1
0
0
0
no avatar
@TomSlier: Köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
botmunpls avatar
Hát igazából 100 ezerért a legjobbat, használtan, nincs sok választás.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
botmunpls avatar
Lényegében amelyik a legnagyobb számú névvel rendelkezik.
Igazából nvidia fronton 1060 v 1650, amd fonton 570 vagy 580. Nyilván ha lehet inkább legyen garis, de gyengébb, jelen helyzetben megéri a felárat.
Első nézésre ezek:
https://hardverapro.hu/apro/gtx_1650_ddr6_bontatlan/hsz_1-50.html
https://hardverapro.hu/apro/asus_dual_gtx_1060_3gb_1ev_bolti_garancia/hsz_1-50.html

Játékban kb egyforma teljesítmény, stúdió függő, melyik tud 5-6fps-sel többet. De sokat nem hezitálnék, mert tuti hamar lecsapnak rá-
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
botmunpls avatar
A részleteket nem tudjuk. Lehet két helyről is érdeklődött, vagy ismerőssel/rokonnal vetette volna meg mert dolgozott/karanténban volt stb...bármi megeshet.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Lehető legrosszabbkor mondhatni. Ennyiért használtan, de még az is önkínzásnak minősül.
Javítással nem igen érdemes foglalkozni. Akik hirdetik magukat, legtöbb vissza sem ír, van aki csak új chipet rak fel, meg talán egy-két himi-humi emberke akad, ők is max sütögetnek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció