Windows 11

Szerző: Arthur Morgan, 2021. June 12., téma
Fórum » Szoftver
Nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyivel lesz jobb az új Windows. A kép az online Microsoft dokumentum katalógusából származik. Miszerint a Win 10 nyugdíjazására 2025-ben kerül sor.

Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1

Windows 11 gépigény
Hozzászólások: 233
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Dwight Schrute avatar
Kíváncsiságból kérdezném a többieket akik rajtam kívül szintén "nem támogatott" processzoron használják a rendszert, tapasztaltak eddig bármilyen problémát működés közben?
Én lekopogom de i5 7400 mellett köszöni szépen jól van. Updateket ugyanúgy leszedi stb. Ellenben az M$ kijelentésével, hogy aztán aki nem kompatibilis hardveren használja ne számítson sok jóra. 🤣

Véleményem szerint az M$ részéről ez a megadok egy fix CPU listát amit támogatunk egy hatalmas ön tökönszúrás volt. Lényegében hajszoljuk a felhasználót egy új gép vásárlásába ha új Windowst akar használni, mert az M$ szakemberei szerint pl egy Intel 7700k vagy egy Ryzen 1700X túl gyenge a rendszerhez, de egy 10. generációs hulladék Celeron meg jó hozzá....

Kíváncsian várom hogy az ominózus Windows 12 rendszerhez már ha az lesz a neve,milyen banális hardver követelményt adnak majd meg. 🤣
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok! A Windows 11 használhatatlanná teszi az SSD-ket. Remélhetőleg ezt később orvosolják.
[LINK]
0
0
0
0
💬 2
visor261 avatar
@Gyrger72: Windows 10 will reach end of support on October 14, 2025. The current version, 22H2, will be the final version of Windows 10, and all editions will remain in support with monthly security update releases through that date.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Gyrger72: Augusztus 14-én javították. Illene tájékozódi mielőtt hülyeségeket terjesztesz :)
0
0
0
0
nordesz avatar
valaki tudna segjteni? Nem tudom win hiba vagy gép hiba,de idegesítő hogy ha tétlenül hagyom a gépet,kb 10 percre akkor ha leülnék gépezni kb 10 másodperc mire reagál mondjuk a sajátgép ikonra! Mi a franc okozhatja?energiagazdálkodásban minden teljesítmény módra van kapcsolva!
0
0
0
0
💬 6
PoPet avatar
@nordesz: Alvás, hibrid alvás, gyorsindítás, hdd kikapcsolás X perc inaktivitaskor stb is ki van lőve?
0
0
0
0
nordesz avatar
@PoPet: minden az ég egy adta világon. ÉS NEM JÖVÖK RÁ SOSE
0
0
0
0
Pokman avatar
@nordesz: Csináltál-e bármilyen overclockot? proci, videokártya?
0
0
0
0
nordesz avatar
@Pokman: Az ég egy adta világon semmit. minden alapon vagy auton.Vagy illetve mégis a kártya világítást pirosra állítottam ha ez tuningnak számít😄
0
0
0
0
kovb677 avatar
@nordesz: Eredeti microsoft oldaláról leszedett win? (Tehát nem rufussal kiírt) Driverek gyártó oldaláról vannak?
0
0
0
0
nordesz avatar
@kovb677: teljesen gyári szabályos aktíválással!
0
0
0
0
titusz avatar
Sziasztok. Mikor vettem a Pc-m rajta volt a win11 home, de szeretném újrainstalállni ugyan úgy win11 homera. Azt szeretném kérdezni, h ilyenkor az aktiváló kóddal így mi a helyzet, mert fogalmam sincs, h mi lehet a kódja. Most ez, h működik valaki elmagyarázhatná nekem.🙂
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@titusz: Amikor a telepítő kéri a szériaszámot akkor a "nincs termékkulcsom" opciót választani. A windows telepítése után automatán beaktiválja magát. Alaplaphoz lesz kötve a kulcs elvileg.
0
0
0
0
titusz avatar
@Puffin: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Puffin: mármint miután össze lett kapcsolva a gép a picipuha fiókkal?
0
0
0
0
DDarkness avatar
A Windows 11 22H2-es verziójába már benne van a Direct Storage. Ezt valaki tesztelte már, hogy működik-e rendesen? Van egy 3-4%-os CPU bottleneckem amit a Direct Storage meg tudna oldani, ha nem bugos és működik rendesen.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Valaki vásárolt már itt Windows 11-et? [LINK] Ha igen, akkor mi a tapasztalat, eredeti és jogtiszta? Számla normális? A Windowsok ára nagyon jónak tűnik, de cégre vennénk, szóval jobb félni mint megijedni. Köszi előre is!
0
0
0
0
sokeszter avatar
Hali srácok! Feltelepítettem én is a win 11-et, de a win 10-re frissítettem, szal nem törölte a C-t teljesen. Na, pár napig nem volt probléma, aztán meg össze-vissza akadozott a rendszer, újraindítottam, és a bejeltkezésig eljutottam,de onnantól fekete a képernyő. CTR-ALT-Del feladat kezelő, majd fájl- itt beírtam explprer. exe, és így jön be a rendszer. Csak így tudom minden alaklommal elindítani. A neten utána néztem, pár dolgot kiprobáltam,de ugyanez a gond. Nem tudom mit tudnék még tenni. Pár javaslat esetleg ? Köszi előre is !🙏
0
0
0
0
Ariel34 avatar
Sziasztok lenne egy hülye kerdesm vagy is lehet hogy az a lényeg hogy alaplapot kell cseréljek procit és memoriát és valaki aszt mondta hogy akkor bizony kell új windows is mert a régi az előzö alaplaphoz van regisztrálva vagy mi ez most komoly nem tehetem be a régi m.2 ssd az új alaplapra mert nem fogja ott aktiválni a régi windowst ? Vagy ha esetleg clonoznám egy új m.2 ssd az müködne Köszi a segitseget
0
0
0
0
💬 2
visor261 avatar
@Ariel34: fx 8320+GA-970A-DS3P -> i5-2500+H61M-S1 váltásnál nem tapasztaltam semmi gondot.

"beraktam a win7 hdd-t próbaképpen felrakott vagy 10+ illesztőprogramot kapásból(ami között benne volt az eddig használt egér és billy is...) újraindítottam és működik. A win10 is belement, az is feldobott pár dolgot, és most az fut. A parancsikonok képei hiányoznak+1-2 nem indul el(külön hdd) de működni működnek."

de minden fontos dologról csinálnék biztonsági mentést. windows verziótól függ amit vettél hogy megengedett a váltás vagy sem. ha pl az emagos 2k oem kódot vetted az 1 gép, de ha a 15k körülit vetted az elvileg újrafelhasználható, ha nem aktiválja be írni kell supportnak.
0
0
0
0
Ariel34 avatar
@visor261: Köszi szépen a választ igen biztonsagi mentést csináltam egy másik pendrivra meg az eredeti is meg van be vittem a szerviszhez úgy is kell majd az új géphez és ott mondta a srác hogy gondnélkül le klonozák és újra aktiválják az újban úgy hogy nem agodok kőszi a segitseget ismét
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nekem valamiért nem akar nyelvi csomagot telepíteni. Pedig mondjuk a Phasmophobiához nem ártana az angol beszédfelismerés.
https://i.ibb.co/TH90NZW/error.png

Közben letöltöttem az offline nyelvi fájlokat (.cab) és még azokat sem tudja telepíteni mert azt írja, hogy nem támogatott nyelvi fájl. Pedig ez a legfrissebb nyelvi fájl, 2022.05.07-es. Kész vicc ez a Win 11 eddig (2 napja használom).
0
0
0
0
💬 2
FoLey avatar
@DDarkness: Tökéletesen megy nálam csak szólok.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@FoLey: Nálam a 22H2-es verzió volt fent. Megoldódott nálam is, be kellett lépjek az insider preview programba és akkor már letöltött a language pack. Pedig azt reméltem, hogy ha már eleve az insider rendszert telepítem akkor nem kell belépjek az Insider programba. Minden esetre vissza raktam a Windows 10-et, mert sok más egyéb gondom is volt a rendszerrel. Pl az a csöves Game Bar zavar a legjobban, hogy még ha regeditbe meg mindenhol letiltod akkor is fut valamilyen formában a háttérben, amit a Discord pl érzékel is mert instant bekapcsol benne a Streamer mód. Már a végén annyira letiltottam a Game Bar-t, hogy kékhalált kaptam játékba lépéskor. Tehát amikor jött volna a Game Bar overlay akkor ugye nem tudott megjelenni mert minden módon letiltottam, erre úgy reagált a rendszer, hogy "Jó, akkor itt egy kis kékhalál. Tedd el befőttnek."
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
Szevasztok. Lassan 3 hete használom a Windows 11 Enterprise 21H2-es verziót. Semmi eget rengető hibával nem találkoztam, a játékok is futnak tisztességgel, csak annyi a negatívum, hogy Chrome böngésző alatt nem indulnak el YouTube-on a saját videóim. Minden más videó igen, viszont az Edge alatt nincs ilyen probléma.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Sziasztok! Kérdezném hogy miért írja a sarokban a windows 11 hogy probaváltozat pedig aktiváltam sikeresen!
Windows 11 pro Insider Prewiew
Próbaváltozat. Build 22523.rs_prerelease. 211210-1418
0
0
0
0
💬 7
Andor1997 avatar
@KrisztianRikardo: Nos, hogy őszinte legyen nem tudom, hogy hogy működik Insider Previewnél az aktiválás, de ez egy kicsit gyanús nekem, ilyet nem kellene kiírnia, csak akkor ha Insider tesztelő vagy, ha normálisan letöltöd szerintem ilyen nincs kiírva.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Andor1997: vissza tettem a win 10et- Nem hülyéskedek vele csak droppolnak a játékok!
0
0
0
0
FoLey avatar
@KrisztianRikardo: Érdekes nálam semmi drop sincsen. Igaz a chipset drivert felraktam,mert win update kellett,hogy L3 cache probléma megszünjön és ennyi.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@FoLey: de nálad is mutatja a sarokban a Próbavátozatot?
0
0
0
0
FoLey avatar
@KrisztianRikardo: Nem mutatja. Mivel én hivatalos microsoft oldalról szedtem le és win 10 eredeti cd kulccsal aktiváltam.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@FoLey: Le lehet szedni az insider prewiew verziót? A sima win 11 pro nem írja ki a probavaltozatot. Csak azért frissítettem mert ac valhalla azon nem indul el.
0
0
0
0
FoLey avatar
@KrisztianRikardo: Én innen szedtem le
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Érdekes a windows11 gépigénye, egy hónapja tettem fel egy 10 éves Samsung laptopra, a secureboot és a TPM2.0-át ki kellett venni. Azóta is frissül nem volt rendszerösszeomlás se lefagyás!!!A 2 és féléves ASUS laptopomra meg ki írja hogy vindows11-re alkalmatlan!!!!😀😀😀
0
0
0
0
mata1093 avatar
Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy csináltam egy windows 11 telepítőt azzal a Media Creation tool-al ami a Microsoft oldalán van fent, a Win11 szépen fel is ment. A gondom csak az h a pendrive amire raktam csak 32 gb-ot ír formázásnál, pedig a pendrive 128 gb-os. Mit lehet csinálni, hogy a teljes 128 gb-ot visszakapjam?
0
0
0
0
💬 2
visor261 avatar
@mata1093: Én etcher után ezt szoktam csinálni [url]https://www.tomshardware.com/news/format-hard-drive-command-prompt,37632.html[/url] és megfogadni hogy ezután csak a rufus :D
2
0
0
0
mata1093 avatar
@visor261: Koszonom a valaszt! 🙂
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@visor261: Ezzel a regedit (beállításszerkesztő) "hackel" az a baj, hogy a TPM 1.2 meglétének meg kell lennie, enélkül jöhet a GitHUB
0
0
0
0
visor261 avatar
@MentaStrike:
Microsoft provides methods for bypassing the TPM 2.0 verification process during the Windows 11 upgrade
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@visor261: Kell neki az 1.2, mivel nekem a GitHUBról szedett programmal engedte csak feltelepíteni, mert nincs TPM a gépembe.
0
0
0
0
visor261 avatar
@MentaStrike: https://i.imgflip.com/3euxk7.jpg

Microsoft csinálta a követelményt, és
Microsoft provides methods for bypassing
.

https://i.imgflip.com/5s40gr.jpg
0
0
0
0
FoLey avatar
Akik nem tudják felrakni,de ezzel megpróbálhatják. Vagy törlöd a fájlt.
Esetleg ezt leszeded és felülírod a meglévő fájlt. [LINK]
https://cdn.discordapp.com/attachments/893158972863942677/895376266595819550/unknown.png
1
0
0
0
no avatar


A video csak figyelem felkelto, de azert lassuk be a W10 sokkal jobb mint a 11.. Foleg gamingen, bar en sosem erettem aki jatekra hasznalja a gepet, mert szukseges mindig hogy elsokent tesztelje az uj rendszert?

A Win 7-rol, Windows 10-re nem volt semmi ertelme, talan annyi hogy utobbi rendelkezett DX 12-vel oszt annyi..

Amugy ez tpm egy baromsag..
0
0
0
0
💬 2
FoLey avatar
@ELERY: Fosnite,cs go meg ilyen aida64 mérés semmi értelme. Senki sem fogja tolni 700fps-el. Mellesleg még gyermekbetegséggel küzdő win 11,főleg driverek terén.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
@ELERY: Hát nem tudom. Azért az én konfigom eléggé szereti ezt a windows 11-et. Miben annyira nagyon sokkal jobb a 10? Win 7-ról nem volt érdemes váltani? :D :D Tényleg borzalmas volt hogy már a 8 (egy rakat szar volt először ez tény) és 8.1 (ez már stabil volt) is sokkal gyorsabban töltött be mindent mellesleg az új videókártyák is jobban szerették a memóriakezelésről nem beszélve, a 10 meg egyenesen áldás volt a 8.1 után is, mert egy letisztultabb de mégis modern rendszert kaptunk a maga betegségeivel, dehát melyik win volt tökéletes? Win 11 mellett szól a dizájn, a widgetek, az android alkalmazások a gaming (Xbox szempontból is) és a töltési idők. Nekem driverekkel sem volt gondom mindenre találtam működőképest és a teszt időszak alatt a win 10-es driverekkel is simán ment minden. De minden konfig függő nekem pl jó néhány játék gyorsabban tölt be és több az fps is ami a 144 hz-es monitornál tök jól jön. Egyébként a TPM-et biztos vagyok benne hogy kukázni fogják, ezzel egyet értek veled egy baromság. A gépigénye nem olyan horror hogy régebbi generációs procik ne bírják szóval ezt a részét nem tudom hova tenni én sem :) Amúgy nem kötekedni akartam csak a legelső teszt build óta használom a win 11-et és nem olyan szar ez mint ahogy sokan előadják :)
2
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Próbaképp gondoltam elindítom a telepítőt. Természetesen a processzorom értitek a 6 mag 12 szálas elsőgenerációs ryzenem túl kevés hozzá. 😁 Ennél hülyébbeket komolyan a Microsoftnál akik ezt kitalálták.
Remélem megszívják a pömpölőt ugyanúgy mint a Sima Win 8-al mikor azt a csempés xart erőltették rá az emberre. Itt is vagy nem foglalkoznak a néppel vagy addig tapossák a töküket hogy megjelenik majd egy Win 11.1 vagy 12 és hirtelen lás csodát csak működni a fog a "régebbi vasakon" az OS. Bár azzal is csak magukat rúgják tökön mert annyi erővel a sima Win 11 se picsogna ilyen röhejes gépigénnyel. De hát a kibaxott marketing meg bullshit. 😀

https://kepkuldes.com/images/d497ecda978ba7b18d32001adb4a2196.png
0
0
0
0
💬 32
no avatar
@Arthur Morgan: Jó de azt is nézni kell hogy idáig ezen a téren semmi változás nem volt. Teljesen érthető hogy nőtt az igénye. Ha ki kéne egészíteni akkor a ram igényét is feltornázhatták volna 16 gigára ami már alapnak kéne lenni minden esetben.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Nem az igénye nagy csak az új laptopokat akarják eladni vele, azokba meg még mindig csak 8gb ram van. Meg valami szutyok i3, de mégis kompatibilis mert nem 4 éves.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Na igen ez az i3 arra jó hogy az aki csak netezni akarna vele az olcsósága miatt legyen valamije a használatához.
0
2
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Az i3 mindig is olcsó gamer belépő processzor volt.
Ha netezős processzor kell akkor celeron,de leginkabb atom.
1
0
0
0
no avatar
@FoLey: Most amit lehet kapni hozzá mindent az az i3, amit írtál az régen volt igen.
Jelenleg ez a netezős proci amire felmegy a windows 11 is.
0
1
0
0
TomSlier avatar
@Kings Bounty fan: Hát nem tudom, haveromnak I3 van és lazán viszi a gameket magas grafikai beállítások mellett. Warzone, GTA V, Battlefield V csak hogy párat említsek.
0
0
0
0
no avatar
@TomSlier: Ott a kártyának is sok szerepe van, elmenni elmennek a gamek is vele, de a húzó címeknél elhasal azért. Látni rendesen a procik külömbségét i5-i7-i9 között.
0
0
0
0
TomSlier avatar
@Kings Bounty fan: Ez igaz, de attól függ mi a cél. Van akinek elég a 60 FPS, de ugye vannak az FPS huszárok akik "elhányják" magukat ha 140 alá esik...😒
0
0
0
0
FoLey avatar
@TomSlier: Akinek egyelőre nem telik pénzre vagy csak ennyit tud csengetni az megfelel intel oldalán az i3. Az másik hogy RTX 3070,3080 mellé már nem i3-at tesznek mellé.
Az i3 mindig belépő gamer processzor volt.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Láttál valaha is windows 11 cpu listát? Háromszor gyengébb cpu is szerepel mint az i3.
A 9. generáció i3 4 mag 4 szálas,de akkor sem netezős cpu,de 10. generáció i3 már 4 mag 8 szálas. Ezek sosem voltak netezős processzorok.
Aki saját gépét nem tudja összerakni az ne írjon már fails infót.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Úgy értem hogyha 10-diket venne ehhez és nincs vidikarira pénze az embernek akkor már tudja használni a legújabb rendszert. És az öregasszonyok bácsik is megtudják venni.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Csak ezeket az új kártyákat nem hajtják ki rendesen.
0
1
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Akinek van egy 3060-ja legalább biztos nem egy i3-ast fog alá pakolni XDXDXD
0
1
0
0
Win-xp-SP3 avatar
@Kings Bounty fan: Nem kell félni van olyan hülye aki simán megteszi.
Ha jól láttam az oldalon van pár olyan ember akinek bika kártyája van de a processzora nem tudja kihajtani. Ennek ellenére azt írja a gépénél hogy minden oké vele.
1
0
0
0
no avatar
@Win-xp-SP3: Ja azt sírnak hogy nem azt adja teljesítménybe amit kéne.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Itt ki sír,milyen többesszámban írsz?
Az i3 10. generációtól már nem mondhatjuk azt hogy rossz processzor lenne.
Mi ez a berögzült duma felétek?
Az i3 10. generációra is azt írod,hogy csak netezésre jó? Taps neked,ezért néznek téged semmibe.
Akkor a te processzorod hova is tartózik? Mivel 10. generáció i3 is gyorsabb a tiédnél,sőt a 9. generáció is.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Egy 8 éves procihoz azért jó hogy erősebb, de ha kiakarja használni a kártyák erejét egy i5-öt rak mellé vagy 7-est.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
2060-ra adott ki 6%-kot, 3070-re már semmit nem dobott ki.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Akinek már ilyenje van azt kétlem hogy ezt rakná mellé, még ha jó is lenne hozzá.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Koldus Samurai avatar
@Kings Bounty fan: Te még is spóroltál a tápegységen. 😁
0
0
0
0
no avatar
@Koldus Samurai: Jelenleg megteszi, újításkor úgyis kuka lesz.
0
0
0
0
Koldus Samurai avatar
@Kings Bounty fan: Kuka? Eladni luxus nálatok? Lehet egy szegényebb megvenné azt a spórolt tápegységet.
0
0
0
0
no avatar
@Koldus Samurai: Egy alig 10 ezer forintos tápot nem nagyon lehet eladni.
0
0
0
0
Koldus Samurai avatar
@Kings Bounty fan: Csóroknak csak jól jönne az alig 10 ezer ft-os táp. Neked nem kéne kis mani zsebpénz a zsebedbe?
0
0
0
0
no avatar
@Koldus Samurai: Zsebpénzt adnának érte 5000-ret sem.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Az új procihoz már kevés lenne.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Nem ismerek senkit akinek kéne, vaterára meg nem rakunk fel semmit.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Mi nem szoktuk odaadni senkinek beveszik a cserélni kívánt cuccokat adnak érte valamennyit azt hogy utána mit csinálnak velük fogalmam sincsen. Prociért, alaplapért, ramért kapnék viszonylag jól értük de ennyi. Azt felrakják az új windowst is, azt itthon beaktiváljuk.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Figyelj most őszintén.. Tisztában vagy a fogalmakkal amit állítasz? Miért kell erőltetned azt amit a többiek mást állítanak? Nehéz neked bevallanod,hogy s*ghülye vagy és tévedtél és pont? 🙄
Ezt játszod már hónapok óta,jó hogy sokaknál kihúzod a gyúfát.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Mindig nem vagy tisztában az adott hardverek képességével.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Arthur Morgan: Mondjuk erre is találni megoldásokat. Bár személy szerint nem különösebben érdekel, mert a **ar nem válik csokivá sajnos! Masnival se....
1
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Na akiknek "kompatibilis" a gépe az átskinezett Windows 10-re, felfogjátok tenni megjelenéskor? Vagy maradtok még a régebbi rendszeren?
0
0
0
0
💬 12
Warlordcommander avatar
@Arthur Morgan: Isten adja hogy ne legyen kompatibilis az enyémmel.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Warlordcommander: azt mondod? Hogy akkor legalább nem fog zaklatni a háttérbe az upgraddel ? 😁
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Neked pedig megvan a procid hozzá tehát kompatibilis XDXD
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Tudom hogy megvan de nem fogok tpm-et állítgatni, nehogy még a végén kompatibilis legyen :)
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Jaaa hogy csak a biosba kéne kotorászni hozzá XDXD
0
0
0
1
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Az nem lenne gond, csak szimplán telibe sz... A win 11 et :D:D és így a biztosabb ha nem is kompatibilis. Nekem ne frissítsen.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Warlordcommander: Kommentek alapján sokan nem váltanak hanem már várják a 11.1 kiadást vagy a Win 12-őt 😂
[LINK]
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Arthur Morgan: Majd a 12 re ránézek én is milyen lesz ;)
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Ennyire fos lett?
0
0
0
0
FoLey avatar
@Arthur Morgan: Valószínűleg fel fogom tenni.
https://kepkuldes.com/images/475734a4d1171d2d0176e68d453e19e4.jpg
0
0
0
0
Richie1212 avatar
@Arthur Morgan: Én már telepítem :) Insideren végig stabil volt.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Arthur Morgan: Hát nekem nincs bajom az újjításokkal elvégre haladni kell a korral de ahogy a fórumokat olvasom nem olyan gördülékeny a start ;) így én várok vele azért még legalább egy fél évet amikor is talán már rendesen használható is lesz. Persze egyéne válogatja... vannak akik kimondják a tutit (miben jó és miben rossz) és vannak akik az égig dícsérik még akkor is ha szar, mert nekik fentvan :D
Tehát váltok idővel igen , mivel a játékok miatt bizonyos idő után kényszerítve lesznek a gamerek akármennyire is ellenkeznek (persze ezek még évek, elvileg)
0
0
0
0
Booker avatar
ha manuálisan is, de felrakom a másik SSD-re.😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Már csak pár napot kell aludni és végre emberek sokasága nem fogja tudni feltelepíteni a Windows 11-et. Hála a Micro$oft csodás hardverkövetelményeinek amit valami nagy okos ember találhatott ki a vállalatnál.
Spoiler!
Windows Vista, Windows 8 éra Déjà vu 😀
0
0
0
0
💬 5
Warlordcommander avatar
@Arthur Morgan: Nem is akarom feltelepíteni, jó a 10 is még egy darabig. ;)
1
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Warlordcommander: same here, majd mikor már nagyon muszáj lesz váltani talán addigra a hardver árak is lentebb kúsznak valamennyire.
1
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Arthur Morgan: De addigra már jön majd a win12 :D
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Proci árakkal nincsen baj. Teljesen vállalhatóak.
0
0
0
0
mata1093 avatar
@Arthur Morgan: Napokban olvastam h bovitettek a procik listajat amik " megfelelnek " igy az i7 7th. Generacio is bekerult de csak az "X" verzioval ellatottak... 7780X stb. Szivesen megkerdeznem a Microsoft-tol h megis milyen tudatmodositot szednek?! A sima 7. generacio miert nem kerult bele? Miert csak az "X" mikozben alig van kulonbseg koztuk.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Elég régóta használom az updateket is fogadtam ezerrel és nekem bejön. Játékok nálam gördülékenyebben futnak pláne hogy már driver is van a vidikarihoz :)
0
0
0
0
no avatar
Én mostanság rakok össze egy új masinát , 4. generációról váltok a 10. generációra (intel) Lga 1200-as alaplap+ 4 magos 10. generációs intel proci. windows 11 csak a 8. generációtól lesz használható intel esetében. elég komoly CPU követelményei vannak. csak félő hogy nehogy úgy járjon ez is mint anno a windows 8 és 8.1. 😀windows 8-nál úúúú milyen jó meg csempék meg stb aztán csak vissza tért a start menü. 😁 kiváncsi leszek ez a Mac-os lopott külső mennyire jön majd be. 😆
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@jani077: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
tottosiZoli avatar
De marad a TPM 2.0 követelmény...
0
0
0
0
tottosiZoli avatar
Én is kipróbáltam a cuccot...

Pro:
- Szép lesz de van ára...
- Minden egy helyen (mint a kedvenc csokid a boltban csak épp nem szúrja ki a szemed de ott van nyugi)
- Ötletes.
- Magyar nyelv.
Nagyjából ennyi.

Contra.
- Most vagy az én gépem lesz gyenge hozzá vagy nem tudom de hogy egy youtube videó szaggatott és recseget-ropogott a videó közben láthatóan késett a kép az nálam nem fér bele.
- Vizuális effektusoknál mintha kicsit később reagálni mintha kevés lenne a memória (16GB van a gépben)
Ez sztem az integrált GPU okozhatja (UHD 620) ami Windows 10-nél semmi problémát nem okoz.
- Windows Defender hiánya (végső kiadásban már biztos benne lesz)

Kb 20 percig tesztelgettem/nézegettem és várom hogy mit lépnek ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésében.
0
0
0
0
visor261 avatar
Másnak is sima mappává tette a win10 lomtárat és csinált egy új üreset?
Meg ez a macos dokkoló... win10 jobban néz ki sztm ami a 95 óta bevált bal oldali start menüt használja.Spoiler!
mármint miután sokan mondták hogy nem jó nekik ez az új metro kinézet csempékkel és visszarakták a start menüt :D

És az hogy már csak a logón lehet elérni azokat a menüket amit az egész tálcán lehetett...
És a beállítások megkavarása hogy ne találd meg azt amit eddig fejből tudtál hogy hol van, tisztára mint a boltok :D

Tény hogy nagy része a negatívumoknak az hogy már megszoktam valamit és most ezt is meg kéne szoknom, de kiváncsi lennék hányan panaszkodnának ha azt mondanák nekik hogy: Rendben hogy évek alatt megtanultad a QWERTY kiosztást, de a DVORAK gyorsabb ezért innentől ezt kell használni. Majd megszokod ezt is ;D

De azért vannak rendesen olyan dolgok is mint az androidban, mikor átraknak egy menü vagy funkciót 2 lépésről 5-7 lépésre. pl: Recent apps » Tap the lock icon helyett Security app » Settings cog » Boost speed » Lock apps » Search for the app you want from all the apps installed.
0
0
0
0
no avatar
Microsoft releases first Windows 11 ISO making clean install of Windows 11 possible (to Insiders)
[url]https://www.guru3d.com/news-story/microsoft-releases-first-windows-11-iso-making-%C2%A0clean-install-of-windows-11-possible-(to-insiders).html[/url]
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Engem már annyira nem érdekelnek a Microsoft dobásai...
A Win 11 sem mozgat meg igazán, ha majd nagyon kell átváltok rá, de addig nem.
Sikerült leredukálnom a Win-től való függőségemet, hála annak hogy július 30-án átvehettem a MAC laptopomat. Ég és föld a kettő rendszer.
Megtehettem volna, hogy veszek egy combosabb videokártyát, de számomra fontosabb volt a Win tényező csökkentése.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Az új update sokat dobott a dolgon. A játékok az nvidia win 11 driverrel kiegészítve gördülékenyen futnak a witcher wild hunt 8 azaz 8 másodperc alatt tölt be. Nekem eddig nagyon bejön, kíváncsi leszek a teljes verzióra. Idáig egyszer sem fagyott ki, nem volt problémám. A régi játékok mindenféle kiegészítés meg trükk nélkül futnak az android alkalmazások is ***án működnek.
0
0
0
0
no avatar
A CPU-ja teljesítí az alapkövetelményt,64-bit 2 magos 2.30MHz még sincs az engedélyezettek között.Ezért a program ki írjja hogy windows 11-re nem alkalmas i3 6100u és 8100-tól engedik. A többi feltételt is teljesiti, van uefi security boot TPM2.0 directx12 és a többi is oké. Tud valaki valamit hogy miért nem engedélyezik ha hozza az alapot és a gép is?????
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
KrisztianRikardo avatar
megkérdezhetem hogyan frissitetted a windows 10et windows 11re?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@KrisztianRikardo: Ha insideres vagy akkor frissítésként leszedi magának a Windows 10 update.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Arthur Morgan: Ezt hogy ertileg? Insider? A Windows update nem mutat semmit
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Arthur Morgan: És az megtudod mondani nekem hogy miért írja ki a rendszer hogy a gépem nem felel meg a Windows 11nek. Adalapomon ott a gépem adatai én szerintem mennie kellene mi lehet a gond?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Nekem a minap frissítésként feltette a Win10... 😡 pedig kiléptem az insiderből már rég.
0
0
0
0
💬 2
Zsoltiv0 avatar
@Arthur Morgan: Na és milyen? Szar vagy jó?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Zsoltiv0: Teljesen újraraktam a Windows 10-et. Azóta nem zaklat. Nekem nem jött be személy szerint.
Problémás a rendszer egyelőre. Idővel ha muszáj lesz majd áttérek rá.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Eddig meglepően szépen fut. Insideres verziót raktam fel. (DEV csatorna) 4,2 gb ramot eszik nálam alapból. Játékokban majd szerintem akkor tapasztalunk különbséget amikor majd jönnek az erre kiadott driverek, de akkor azzal egyidőben minden javulhat még. Egyenlőre minden elindul. Az M2-es ssd-re leszek kíváncsi hogy azt majd tényleg olyan szuperül fogja-e kihasználni mint ahogyan ígérik. Egyenlőre fenntmarad, majd jelentek ha lesz hiba vagy változás :)
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Richie1212: Már a kiszivárgott verzióval is lényeges többlet volt a 11 javára játékok szempontjából az újabb hardvereken. M2 pedig még mindig csak egy form factor, semmit nem jelent sebesség szempontjából.
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
@Richie1212: 4GB ALAPBÓL? Tényleg itt az ideje fejlesztenem 8-ra XD
0
0
0
0
no avatar
@Zsoltiv0: Nemcsak memória probléma van itten hanem proci probléma is XDXDXD
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hali, shadow of the tomb rider (tört) nemakar elindulni 11-en, találkozott ezzel valaki? guglin nemtaláltam semmit
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Mondom mi a ***ért akad a játék? Hát nem el fogyott a memória? 😆 Na szevasz win 11, majd találkozunk amikor lesz 32gb ddr5-ös ramom 😆
1
2
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@TRACERHD: Lehet nincs bekapcsolva a lapozófájl!
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@TRACERHD: Az odaba.sz, én is szerintem akkor váltok amikor ténylegesen alkalmas gépem lesz rá.
Spoiler!
De ilyen árak mellett az se most lesz talán nyugdíjas koromra. 😁

Addigra táncsak kiforrja magát az új rendszer. vagy (Vista II) lesz belőle, who knows. 🤣

Kipróbálni kipróbáltam korábban, de egyelőre valahogy nekem nem tetszik az egész koncepció ami betudható annak is ,hogy Win 10-et használok már elég rég óta. Másik meg most nehogy azért legyen paks gépe az embernek, hogy maga a rendszer jól fusson rajta. Annak idején Vistánál volt hasonló dolog, mindenki odavolt az átlátszó gumihatású aero felületért, és a kártyák többsége akkoriban már akkor vért izzadt pusztán magáért a megjelenésért.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Sikerült főőőőőőőőőőőőőő tenni.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@TRACERHD: Mennyit szenvedtél vele?, pedig a procidat támogatja alapból is 😆😆😆
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Kings Bounty fan: Legacy MBR volt a rendszerem de GPT UEFI kellett hozzá.
0
0
0
0
no avatar
@TRACERHD: Az szép mennyi baja van már 😆😆
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 5
no avatar
Igen, legalább WDDM 2.0-val.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Vannak amik támogatják, például AMD oldalon a Vega-k, Intelnél pedig HD 500-tól fölfelé van tényleges DX12 és vele együtt megfelelő Feature Level.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Ha nincs integrálva adott kártyához driver a telepítőbe, fel sem engedi telepíteni?
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Szerintem nem, aztán majd kiderül hogyan alakulnak a követelményei, mondjuk szerintem a WDDM 2.0 maradni fog, ellenben a TPM-al.
0
0
0
0
Puffin avatar
Miért is? Évek óta támogatják a kártyák a DX12-őt.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Hát kipróbáltam, jelenlegi fázisában elmegy kategória, egy-két játékot is futtattam rajta, FPS-ben nem láttam szembetűnő különbséget. Alapjáraton nálam 5GB memóriát megeszik. Hiányolom hogy jobb klikk esetén már nincs Frissítés. Bőven elég lesz rá átállni megjelenéskor vagy azután 1 évvel. Az új startmenü meg nem igazán jön be. (De ez már egyénfüggő).
0
0
0
0
💬 1
Richie1212 avatar
@Arthur Morgan: Melyik verziót raktad fel? :) Nálam ott van a frissítés jobb klikknél :)
0
0
0
0
mata1093 avatar
Marhaság amit írnak a procikat illetően stb... adatlapomon ott vannak a gépem adatai, egyből minden gond nélkül sikerült rajta megcsinálni ezt a TPM 2.0 cuccot, utána a " futtatás " mezőbe beírtam " tpm.msc " és ott írta is h be van állítva, bios szintúgy.
0
0
0
0
no avatar
Ráérhetünk váltani, majd ha a játékok kötelezővé teszik a win 11-et, addig kigyomlálnak minden szart belőle.
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@Kings Bounty fan: 2025-ig támogatva lesz a Windows 10 szóval elég sok idő lesz leváltani 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Na jah szerintem is addigra már olcsó lesz a ddr5 is.
0
0
0
0
Zollee avatar
A trusted platform modult azt nem is lehet úgymond "upgradelni/cserélni" ? nekem 1.2 es van.
A biosban már engedélyeztem.

Viszont olyat is olvastam hogy tán UEFI szükséges még hozzá.

Láttam wddm 2.x et is (az meg tudtommal a videókártya drivernhez kapcsolódik az 2.7 nálam szerintem nem lenne gond vele.

A lényeg a lényegben hogy van valaki aki HP 8300 cmt vel próbálta felrakni a rendszert és sikerrel járt-e.
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@Zollee: A TPM_re gondolsz? Ahhoz ha az alaplapon van TPM foglalat akkor természetesen lehet vásárolni.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/64/TPM_Asus.jpg/220px-TPM_Asus.jpg
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Én megszoptam 😆 Nekem nem támogatja a gépem ezt a szart 😆
0
0
0
0
💬 16
Arthur Morgan avatar
@TRACERHD: Vagy megszopják mint anno a Windows 8-al. Ebből is majd lesz Windows 11.1 😆 Elsőbb megjelenik egy összecsapott xar, aztán mikor látják, hogy nem mindenki torkán tudják lenyomni akkor gyorsan javítanak rajta vagy majd jön a Windows 12. 😂
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Arthur Morgan: Ez nem hülyeség, tisztára lehetséges hogy ez lesz. Nekem van TPM 2.0-ám és mégis úgy jelzi a program hogy nem támogatott, tudom mondta a microsoft hogy szar de nekem még a windows insiderben is azt írja hogy nem megfelelő "hardverileg" a gépem. Meg az apjuk ***át nem 😆 Mi kell ennek valami kvantumgép?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@TRACERHD: Biztos mindenki rohan majd új gépet venni csak, hogy fusson egy operációs rendszer... 😆 Nekem egyelőre nem tetszik az az út amin járnak, lehet későn még változtatnak a stratégián, de a jelenlegi irány engem afelé terel, hogy ha szükségessé válik akkor Ubuntu lesz vagy MacOS.
1-2 éves gépekre is képes azt mondani a diagnosztikai program, hogy nem jó.... hülyék ezek.

Az lesz a poén még ha a platformmegbízhatósági modulokat felvásárolják a skalperek kiló számra, és majd azt is eladják aranyáron. 😆 Win 11-et szeretnél? fizess 30 ezret egy 2 ezres modulért....
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Arthur Morgan: Ne aggódj már javában skalpolják ezeket is. Elmehetnek a jó büdösbe mert én új lapot szeretnék venni amikor megjelenik a DDR5.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@TRACERHD: Csodálom, hogy tudták azt megcsinálni annak idején hogy ne tolják el a Windows 7-et.

Nem lesz alaplap se, kitalálják hogy lehet azzal is bányászni 😆
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Arthur Morgan: Dogecoin miner alaplap 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@TRACERHD: Le is védetem a dogemotherboard coint. 😆
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Arthur Morgan: Elkéstél. Én már lefoglaltam 😆
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Ezeket a hülyeségeket az egész láncban magadtól hordtad össze, vagy valaki segít ebben? Csak mert eddig a fikázáson és hamis infókon kívül ebben a topikban még nem láttam mást tőled, de ha ennyire lusta vagy bárminek is utána nézni és így próbálva megmondani a tutit akkor jó szórakozást 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Redditen, külföldi oldalakon is néz szét, nem csak nálam verte ki a biztosítékot, hogy ennyire fontos lett az, hogy már azt is előírják hogy milyen processzorokkal kompatibilis a rendszer ráadásul most nem azért egy 6 mag 12 szálas 1600X nem támogatott. Hagyjuk már M$ hagyjuk már... Pénzről van itt szó a háttérben mint mindig. ( persze trükközéssel fellehet tenni bármilyen gépre) De már ezzel kezdjük ??
Nem jött be Windows 10X fejlesztése aztán jólvan adjuk ki Desktop gépekre némi csiszolással 11 néven "jóvan" az úgy...
Szintén nem én jelentettem ki azt hogy nem lesz már több Windows... 😆 Nem lehet ezeknek hinni.

Spoiler!
TPM 2.0 támogatás mindenek felett...😆 Majd visszatáncolnak még mikor pofára esnek.


De ha ezzel érzéseket sértettem meg akkor elnézését kérem tisztelt Uram ! 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@Arthur Morgan: Nehezedre esik biosban bekapcsolni a tpm-et?
Vagy javítok,inkább nehezedre esik trükközni? 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@FoLey: Őszintén, néha igen tisztelt Uram 😆. De ne legyen igazam a rendszert illetően. Ha tévedtem utólag nyugodtan szétlehet engem offolni. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Felrakták már 1600-ra modolt telepítő nélkül, ezt speciel Reddit-en találtam a siránkozós posztok között napokkal ezelőtt amire te is hivatkozol mint forrás.
Az meg hogy ennyire komolyan veszed azt a bővülő támogatási listát ami 2-3 hónappal az őszi megjelenés előtt kerül ki az már a te dolgod, de a lejjebb lévő hsz.-t sem véletlenül írtam neked ezzel kapcsolatban, persze ha nem akarod eloszlatni a felhőket a fejedben ezen témán belül akkor nem kell elolvasni azt sem.

A kiszivárgott verzió már egy ideje össze lett mérve a jelenlegi rendszerrel és már az is kifejezetten jól szerepelt, nem tartom helytállónak az összecsapott xar kijelentést, de ezek után nem is nagyon érdekel mire alapoztad 😆
Szimplán arról van szó, hogy nem kellene csak úgy lehordani a rendszert és a vele járó jelenlegi kompatibilitást amit már úgy kezelnek a legtöbben hogy végleges... 😆
A processzor kompatibilitással való felháborodást meg nem igazán értem, eddigi rendszereknél is volt követelmény processzort illetően, most hogy szükségszerűen kigyomlálták a 32-bitet szerintem teljesen érthető az a lista ami az őszi megjelenésig még bővülni fog. A többire már inkább nem térek ki, de a TPM-en való morgolódást te nyugodtan elengedhetnéd mivel a CPU-d rendelkezik vele, de nem akarom ismételni magamat mert ezt már tegnap is említettem.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Tiszteletben tartom az álláspontját, érvelését Mister ! 😀 Éppen most olvasom amit említettél.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Arthur Morgan: Nekem a Biosban a Ryzen 1600 mellet is van FTPM opció a "Perifériák menű pont alatt". Én bekapcsoltam a FTPM-et és a SEcure bootot és még utána is azt írta nem kompatibilis.
De utána olvastam és azt írták a Windows Checker program még nem tartalmaza a teljes cpu listát.
Ettől függetlenül telepíthető és müdödik is első generációs Ryzenekkel.
Szóval nincs mitől tartanod, más felől a Windows 10 is életben marad 2025-ig szóval lesz még 4 év váltani.
Én se elsők között váltok, nekem amire kell arra elég egyenlőre a Windows 10 is.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@carl18x: Köszönöm az információt tisztelt Uram ! 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Olvasgatva a reddites fórumokat jelenleg olyan érzésem van , hogy a Windows 11 lesz az új Windows Vista. ezzel az erőszakos CPU támogatással meg végképp a xarba csaptak.
Talán időközben visszatáncolnak.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Arthur Morgan: Akkor is sokan modolt telepítővel rakták fel a rendszert, most is ez lesz. A lista meg őszig bővülhet, jelenleg ez azoknak ad némi támpontot akik jövő héten már fel akarják rakni a hivatalos bétát. A listáról egyébként sok mindent elmond az, hogy a Ryzen már az első generáció óta beépített fTPM-el rendelkezik. Akik terveznek a bétával, azoknak nem árt már most bekapcsolni BIOS-on belül.

De egyébként sokan nem olvasnak utána a dolgoknak:
"Upon approval from Microsoft, OEM systems for special purpose commercial systems, custom order, and customer systems with a custom image are not required to ship with a TPM support enabled".
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Érdekes dolgoknak nézünk elébe, mivel a Win 11 kötelezővé teszi a TPM 2.0 támogatás igényét, egy rakás processzor nem fogja támogatni az új rendszert

[LINK]

[LINK]

Emellett jövő héttől ígérik a nyílt bétát, a frissítések ütemezését pedig előre láthatólag Novemberben kezdik, ami folytatódik 2022-ben.
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@NSD4rKn3SS: A TPM/UEFI korlátozó install.wim fájlt ki lehet cserélni a telepítőben, így felrakható számos régi rendszerre is, pl. Phenom II X2 mellett is gond nélkül lefuttatták a telepítést és a rendszer is hibátlanul üzemelt.
De számos olyan beszámolót is olvasni, hogy jelenlegi generációs rendszereket is vissza dobott a Check miszerint nem alkalmas, nekik a BIOS-ban kell manuálisan bekapcsolni a TPM/fTPM lehetőséges.

A béta egyébként várós, valószínűleg felkerül majd megjelenéskor.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@LordSzalko: Az előbbiről nem tudtam, az utóbbiról viszont igen.

Viszont felmerült a kérdés bennem hogy valami oka biztos van a TMP 2.0 igénynek, ami befolyással van a rendszer vagy a vele érkező alkalmazások optimális működéséhez, és ha van akkor mi lesz az.
0
0
0
0
no avatar
@NSD4rKn3SS: Ha lesz valami komolyabb oka az majd kiderül, mindenesetre könnyen kijátszható annak aki nincs a támogatási listán, vagy szimplán nem akar BIOS-ban matatni mert nem ért hozzá.
Van egyébként több megoldás is, például az is elég hogy ha a Win10-es appraiserres.dll fájlal felülírjuk a Win 11 telepítőben lévőt, így elvileg megint csak telepíthető akármilyen gépre ami megfelel a többi követelménynek.
0
0
0
0
no avatar
@NSD4rKn3SS: Egy felől a TPM már most is "javasolt" ha pl BitLockert akarsz használni. Persze, megkerülhető és használható a BitLocker TPM nélkül is, de annak azért van nem kevés hátulütője, így nem véletlen hogy erősen javasolt a TPM megléte hozzá.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@NSD4rKn3SS: Nagyon Örülök neki , hogy se az I5 7400 nincs a támogatási listán se a Rzyen 5 1600X....
0
0
0
0
no avatar
Teljesen ingyenes lesz a frissítése akinek win 10-e van. Ősszel fog megjelenni.
0
0
0
0
💬 13
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Még lehet 8.1 vagy 7 esetén is! Többi majd meg kiderül!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Kihagyom az újabb tákolmányt, majd ha már építik lefelé a 10-et, akkor váltok esetleg...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Mi is várunk vele, gépigényében is annyi változás van hogy törölték végre valahára a 32 bites szart, és csakis direct x 12-es vga-val fog elindulni 4 giga ram, de ez csak diavetítés lesz belőle, meg 64 giga tárhely kell hozzá, és valami gagyi proci.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan:
gépigényében is annyi változás van hogy törölték végre valahára a 32 bites szart

Gondolom rengeteg problémád adódott belőle 😆

Mi ez a többesszám egyébként? Te és az ajtódon lévő 20 lakat amik elszeparálnak téged a normális emberfajtáktól?

TPM 2.0-át pl. pont kihagytad, amik az eddigi Windows-ok esetében nem volt kötelező, de látom megint csak meg szeretted volna szellőztetni azt a sötét kis buksidat és ideböfögni némi hülyeséget.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Gamestar oldalán ott van pontosan és ott 64 gigát írnak tárhelynek.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: 64gb tárhely későbbi frissítések miatt
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Igen azért mondom ez nőtt meg a legjobban.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Engem pont nem a hardveres követelménye érdekel, hanem az hogy fojtani fogják-e a 10-nél lévő úri dolgokat.
(Katasztrófát előidéző frissítések, és társai ami megkeserítik az ember életét)
Mert az nagyon nem hiányzik nekem...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Na igen a bugok azok ne legyenek, csinálják meg normálisan. Ez a 32 bites csak azért jó hogy nem lesz, mert már amúgyis minden 64 bites és a Microsoftnak nem kell ezzel szórakoznia ennyivel több lóvéjuk marad.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Mi is várunk vele, gépigényében is annyi változás van hogy törölték végre valahára a 32 bites szart,

Ne írj többes számban,mert én például örültem a 32 bitnek is köszi
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Jah azt mire mentél vele semmire. 4 giga ramnál többet úgy sem kezel akkor tökre felesleges lett volna ide már.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kings Bounty fan: Anno az időben te is örültél hogy 32 biten tudtál játszani a kedvelt játékaidal. Mire mentem? Én örültem anno.
Neked meg semmi sem tetszik. Mivel mindent hardvert és szoftvert egy szerelő csinálja meg te nem tudod átérezni,mert nem tudod megcsinálni. Azért írsz ilyen süketlenségeket.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Annakidején jó is volt de mára egy játékot nem tudnék mondani ami még 32 biten elindulna.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Már 1 órája megy a live. Nincs chat 😞 😆
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@TRACERHD: 21 órakor van a fő bejelentő, vagy mégsem 😂
0
0
0
0
Aaron Keener avatar
Feldobtam a laptopomra, mert az amolyan szórakozós gépezet. TPM 2.0-ával nekem is kellett szarakodni mielőtt engedte volna a frissítést.

Stabil meg szépen fut, de egyelőre ezt az új dizájnt nehezen tudom lenyelni.... Habár csak azok az apróságok hiányoznak amit a Windows 10 után ebből kivettek... Nincsenek kis tálcagombok? Nemá... 😞 😃 Ez az új widget részleg sem az igazi nekem. Viszont ez csak megszokás kérdése, alapvető rendszerstabilitás elég jó, laposon játékkal nem nagyon tudom kipróbálni mivel nem egy acélos gép. (i3-7020u, 8GBDDR4, Intel HD 620, 500GB SSD)

Még nyüstölöm egy darabig, hogy átfogóbb képem legyen róla. Nagy gépen hagyjuk még egyelőre a Windows 10-et... 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Felraktam tegnap, próbálgattam.
A design váltáson kívül túl sok funkcionalitásbeli különbséget nem tapasztaltam.
Talán egy kicsit pattogósabb lett tőle a masina, de ez lehet köszönhető a megújult animációknak is.

Direkt nem tiszta telepítésnek álltam neki csak egy frissítésnek.
Annyi extra volt hogy kötelezően kérte a TPM2.0 aktiválását a telepítő mielőtt alkalmasnak találta a gépet.
0
0
0
0
💬 9
gyuri191 avatar
@NSD4rKn3SS: tpm 2.0 az mi is?
0
0
0
0
no avatar
@gyuri191: Platformmegbízhatósági modul.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@LordSzalko: így van, lehet hogy csak a kiszívárgott telepítőnek volt rá valamiért szüksége és majd a teljes verziónak nem lesz, minden esetre remek alkalom volt hogy megfrissítsem a BIOS-t ha már ott voltam 😃
0
0
0
0
no avatar
@NSD4rKn3SS: Helyes, ártani nem árt 😃
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@LordSzalko: áá értem köszönöm 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@NSD4rKn3SS: Játékot próbáltál esetleg rajta futtatni ? 😆
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
@Arthur Morgan: Persze hogy próbáltam 😃
Pont úgy futott minden mint az elődjén.

Nem elképzelhetetlen hogy a kikerült build csak egy Windows 10 a 11 csinosításaival. Kíváncsi leszek hogy a végső rendszer is így működik-e majd
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@NSD4rKn3SS: Na, ezt jó hallani. 😆 És lehet hogy most nem fogják azt kijelenteni hogy ez az utolsó Windows 😂
Vagy visszahozzák a service packos időszakot. És inkább kapjon ritkábban egy stabil nagyobb javító csomagot a rendszer. Minthogy sűrűn és hibákkal teli frissítést. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Pls ne, korábban sem véletlenül vetették el az SP csomagokat szimplán nem előnyös aki meg amúgy is fél frissíteni mert szerinte ördögtől való dolog annak oly mindegy hogyan tálalják, azokban ugyan úgy volt hiba, csak annyi különbséggel hogy többet kellett várnod a következőre ami orvosolja, vagy fogtad és vissza álltál egy verzióval korábbra.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció