Windows 11
Nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyivel lesz jobb az új Windows. A kép az online Microsoft dokumentum katalógusából származik. Miszerint a Win 10 nyugdíjazására 2025-ben kerül sor.
Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1
Windows 11 gépigény
Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1
Windows 11 gépigény
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A cég nem kívánatosnak nyilvánította az erre szolgáló szoftvert, és akadályozza a letöltését
https://pcforum.hu/hirek/28869/flyby11-windows-defender-blokkolas-pua-hardverkovetelmeny
linuxról inkább nem is mondok semmit
szerintem ahelyett hogy külön erőforrást használnak fel arra a cégek hogy elavultá teszik, ha nem egyenesen tiltják a régebbi eszközök használatát, csak közölni kell hogy nem fogják támogatni és kész
meg szerintem erre a win10 dologra térjünk majd vissza fél év múlva, mert akkor se lesz olyan sürgős a dolog
"a linuxról inkább nem is mondok semmit"
Na pont ez tesz kíváncsivá. Mesélj a rossz tapasztalataidról kérlek.
Ha lejár a Windows 10 támogatása és csak éves díjért cserébe kapsz biztonsági frissítéseket, akkor meggondolandó, hogy használod-e olyan gépen, ami internetre megy.
Microsoft Store egyértelműen nem elérhető, de az ottani húzócímek eleve igényelnek olyan hardvert, ami megüti a Windows 11 TPM limitjét.
Engem inkább az mérgelt fel, hogy a hardver teljesítménye nem számít, csak a TPM 2.0 megléte. Az i7 5820k procim még mindig eléggé ütőképes, de nem támogatott. Ebben az a külön csavar, hogy létezik TPM 2.0 modul az X99 -es rendszerekhez, ahogy más rendszerekhez is, de ezekkel sem működik együtt a Win 11.
A te esetedben nem kerülhető ki a Windows, de ha problémamentes kompatibilitást akarsz, akkor sem kell a falnak menned, mert elég lenne venni egy újabb használt procit (3000 szériától kezdve felfelé bármit AM4 -be).
Btw nekem még soha semmi nem tűnt el a Steam account -omról. Minden játék amit megvettem elérhető, azok is, amiket már nem árulnak a store -ban. Az apple ezzel szemben vérlázítóan paraszt módon kezeli a régi app -eket, annak idején sűrűn vettem játékokat iOS -re, mára szinte egyikkel sem lehet játszani.
ezzel arra utalsz hogy menjek win11-re? mert előbb fogok váltani valami win10 lts-re minthogy egy beta rendszert feldobjak. én 2015-ben is másoltam a lemezt, a másolaton felfrissítettem win10-re hogy meglegyen a license, de win7-el a végsőkig kitartottam, ugyan ebből a logikából raktam fel most is nemrég a 24.04-et 24.10 helyett és hagyom majd ki a 25-öt és megyek majd 26.04-re ha már kint van egy 26.10...
nyugi kapsz róla értesítést mikor eltávolítják...
nekem a google nyitogatja a bicskát mikor telepítés helyett azt látom hogy: ez az alkalmazás nem kompatibilis az eszközöddel...
16+ éves Steam pályafutásom alatt még sosem történt meg, pedig jó pár cím van az accountomon, amiket töröltek a store -ból, már thumbnail -jük sincsen, de mégis le tudom tölteni őket, sőt az achievement -ek is működnek. A költözésem után aggódtam a régiózár miatt, de a korábban vásárolt játékok, amik itt régiózár alatt vannak, szintén működnek.
2
4
627
16132
?
GTA III
GTA VC
GTA SA
Dead Island / Riptide
Duke Nukem 3D Megaton Edition
Wolfenstein 3D
Return to Castle Wolfenstein
Wolfenstein 2009
DiRT 2
DiRT 3
DiRT Showdown
Final DOOM
Master levels for DOOM II
F.E.A.R.
Titan Quest
Betrayer
Wrack
AvP Classic (2000)
Aliens vs. Predator (2010)
Postal
Postal 2
Lone Survivor
Monuments of Mars
Delve Deeper
Rune Classic
Darkest Hour
Mint írtam a teljesség igénye nélkül, ez csak töredéke a teljes listának.
megszámolni se kell csak [LINK] leolvasni egy értéket
a valószínűségszámítást és értelmét meg egy matektanártól megkérdezed valószínű hogy elmagyarázza, részemről meg lezártam a témát
A valószínűségszámítás ide tartozását sem értem, de köszönöm az ajánlatot, az egyetemen magam is tanultam. Sokaknak nehéz téma, főleg ha eljutsz a káoszelméletig.
2 csipkebokor,
3 fontosabb dolgokat én linux-ra nem rakok miután egy másolás közti hibával törölt egy fontosabb és nagyobb könyvtárat, de játékra meg netezésre tök jó, laptopon azt használom
4 a pénz sok gondtól megkímél, csak sajnos nem mindenkinek van belőle elég... olyankor jó mazoistának lenni :D
ha igen, nincs semmi problémád velük?
az elismerteknél is [LINK] ott van 24 óta hogy egyes asus-ra nem megy fel, vagy a legutóbb az ubisoft játékokkal veszett össze, amivel ha szintén nem volt gondod akkor lottót ne adj fel mert a szerncséd nagyrésze ráment arra hogy jó laptopot vettél
Én kiírtam pendrive-ra microsoft media creation tool-al a legújabb 24H2-t és úgy telepítettem hogy bootoltam penről, tisztán formázással raktam fel a legújabb verziót nem frissítettem rá az előző 23h2-re. Nekem fx507ze-hn012 van és nem "X415KA and X515KA". Eddig nem volt gondom vele pedig sok hír jött hogy hibákat okoz én nem találkoztam velük és mivel jön a frissítés azok is foltozódnak szép lassan.
az r9 270x vagy tönkre megy a közeljövőben vagy tényleg eljön az az idő amikor már 1080p-ben se használható
a 2500 is egy használt lapon megy x éve amit azért vettem mert az fx alatti kinyúlt, és így 13k mb+cpu és a régi gépből csináltam egy használhatót, de ez is már lassan 2 számjegyű lesz, szóval nem fogok meglepődni ha holnap már nem kapcsol be, maga a proci a 3060ti-vel szerintem még tovább bírná, de tény hogy már nem 2 magra terveznek a cégek se
DE, ha online már úgysem használható(lefagy mikor elindítod a böngészőt), offline tökéletes multimédia vagy egyéb felhasználásra mint a feltörhetetlen phenom nas-om, vagy a samsung s+ ami ebook-nak tökéletes az amoled kijelzőével estére nappalra meg ott vannak a rn4 és tőbbi ami mai napig használható.
lényegében egy ilyen se veled se nélküled, amikor valami miatt megharagszok a windows-ra akkor adok linux-nak még egy esélyt, de valahogy mindig eléri hogy vissza menjek...
xp->ubuntu->win7->manjaro,ubuntu,pop,mint,lubuntu,kubuntu,kde neon->win10->endeavor, kubuntu->és most megint win10
xp-n nem működött valami ami ubuntu alatt igen, de sokkal több nem működött alatta mint xp alatt
win7 nem akart felálni a rendszer áramszünet után ezért manjaro-val akartam lementeni egy másik hdd-re a dolgaimat de egy másolás közben feldobott egy hibát és eltünt kb 30bg adat, akkor raktam őt rá a fekete listára
aztán próbálgattam a többi felsoroltat de valami hiányossága miatt mindig vissza win7-re.
családtagnak is újra kellet volna tenni a gépet mert a win7 hibával indítőtt, feldobtam rá a mint-et mert mindenki istenítette hogy a legstabilabb, órák alatt beálítottam neki mindent rajta de a rendszer majdem fél órát dolgozott mire eggyáltalán felált, amit persze csak a végső újra indításnál vettem észre, de már késő volt szóval nem tudtam leszedni neki a win7,újra fel stb(ekkor hagytam abba hogy felajánlom másnak a segítségnyújtást)
ubuntu anyám gépére win7 helyett de nem tudta kezelni a nyomtatót így feldobtam rá a win10-et, lassabb lett de yt fb és nyomtatásra kell neki csak
még a phenom-nak volt hogy 10-el lassú volt, 7-re nem volt driver, xp-t meg már nem akartam rászenvedni a programok miatt, amire egy debian-t dobtam fel hogy stabil legyen de abban is elcsesztek valamit és sok volt mire felált a rendszer, most jelenleg az utcsó 32bites lubuntu megy rajta, gyorsan bejön, psensor, hdsentinel, ffsync megy rajta nasnak tökéletes.
laptopon is hasonló volt a dolog hogy teszteltem az aksi meg a memória 4gb miatt az ubuntu, pop, de végül kubuntu volt a befutó amin ment a steam, böngészők, libreoffice
pc-re nemrég volt legutóbbi próbálkozásom mikor tww3 és win10 kombónak kevés volt a 8gb, ezért tettem még egy kört mivel "linux is good for gaming", "finally this is the year of the linux" fel is dobtam rá az endeavor os-t mert milyen jó ez kifejezetten játékokhoz, majd mikor újrahúztam(systemd-t kerülni messziről), vulcan error és kész kidob mikor elindítok egy kampányt, fórumokon megoldást nem találtam, és mikor a linux közösséghez fordultam(szintén hiba) azt mondták hogy a kártyám túl régi és nem támogatja a vulcan-t, amikor meg bemásolom nekik a feral(a portoló cég)től a rendszer igény ubuntu 18 gpu r9 270x, azt mondják hogy hazudok mert steam-en más van odaírva... ja ugyan ez a hiba a 2013-as tomb raider-el is de arra már választ se kaptam, szal vissza win10 meg vettem 8gb ramot kínából 1500-ért így most 16gb van benne ami kell is mert 10gb-ra fel is megy... fun fact: játék gyorsabban tölt ha van elég ram, szal ha lassú a töltés annak ellenére hogy ssd van benne meg kell nézni hogy mennyi a ram használat, mert oké hogy ment a játék, de amit tudtam azt auto-val elintéztem mert ha meg kell várni míg betölt a csata meg vissza addig megnézek egy részt egy sorozatból, most viszont már bátrabban korrigálom a gép által ítélt erőviszonyokat...
szal ja a linux akkor jó ha van valakit aki megcsinálja ha van valami vele proton,wine, etc vagy esetleg vagy akkora elvetemült hogy jobban élvezed a dolgokat beállítani meg hibákat megjavítani mint konkrétan játszani a játékkal
ui: most jutott eszembe még hogy eddig a kubuntu amit használnék de annak is voltak olyan hibái mint nem jött be az alkalmazás bolt, egyik napról a másikra nem jött be a chrome, a jelszókezelője egy f@szság amivel szenvednek kell ha meg mertél adni egy jelszót neki mert minden bekapcsolásnál jelszót kért a wifihez, ha sikeresen kiiktattad akkor meg a chrommal veszett össze, a dolphin mellé kell a pcfm mert vagy nem tudja azt a dolgot csinálni ami neked kéne és szerinted is alapfunkcióként benne kéne lennie, és nem is kell kubuntu elég ha endevour(arch)-on akarsz kde környezetet, mert nincs meg rajta a leafpad asszem, a kate meg dolphin-t meg kiherélték rajta(legalábbis remélem hogy az arch miatt van nem pedig az új verzió lesz olyan alapból bármelyik en a kde-t választva), a war***tor régi telepítése 22 alatt már nem indult el 24 alá meg nem is ment fel... és maga a disztro-k hátránya hogy nem volt rá megcsinálva x alkalmazás szal diy volt, ami szintén nem mindig működött, de csak így lehetett elérni hogy legyen uwuntu meg hana montana linux...
bocsi a végére már kicsit felhúztam magam mikor eszembe jutott hogy mennyi időt feláldoztam a pingvin oltárán és ha nem ástam volna bele magam ennyira hanem maradtam volna alapfelhasználó akinek 1-2k-ért ha nem puszira megcsinálja a haver, most mennyi mást tudtam volna csinálni...
de ja, majd win10 eol-kor majd beszélhetünk róla hogy a többieknek a lts/iot win10 mennyire vált be ha neadjisten picipuha mégse gondolja megint meg magát és nem engedi a frissítéseket win11-re "egyszer támogatott egyszer mégse támogatott" vasra, de a dual boot sincs kizárva, csak legyen külön táron...
A Linux legnagyobb előnye egyben a legnagyobb problémája is. Nem tudja megvetni a lábát rendesen, mert nem alakul ki egy olyan disztró, ami komoly teret és ezáltal erősebb támogatást nyer. Ha valakinek nem tetszik valami valamelyik iránnyal az csinál egy saját (ezredik) ághajtást (disztrót vagy aldisztrót) és kezdősik az egész előlről.
Btw az adatvesztéseddel kapcsolatban nem vagyok biztos, hogy ott ténylegesen az OS okozott-e problémát, vagy az áramszünet miatt sérültek az adatok a lemezen.
A kommented elejére válaszolva nyilván emelkedik a játékok hardverigénye, de ez sohasem volt máshogy. Nekem is van egy konfigom, amiben két HD 7870 GHz Edition van (az R9 270X megfelelője). Windows 7 van rajta, az passzol leginkább hozzá. Nem is várom el ettől a konfigtól, hogy helytálljon a mai világban, viszont nosztalgiázni és érdekességképpen teszteket futtatni rajta modernebb címekkel jó móka. Mivel Q9450 -es alapra épül a rendszer, sok újabb játékkal nem is nagyon tudna mit kezdeni.
Ami leginkább zavar az az i7 5820K + GTX 1080 -as rendszerem. Teljesítményben teljesen rendben van a proci, volt mellette RTX 3080 Ti is, nagy felbontásokban a CPU limit sem volt annyira vészes, de erre jelen állás szerint nem megy majd fel a Windows 11 kiskapuk nélkül, pedig ezt akarom majd használni a műhely szobában az i7 4790K helyett.
A Linux gaming rendszer B350 + Ryzen 5 2600 + RX 580 alapon épült egy fehér mini házba (AeroCool CS-110).
lehet majd ha unatkozok az ubuntu 18 után megnézem a bazzite milyen
yep, és ha a főágon módosítanak az jobb esetben is végig kell hogy menjen az összes ponton pl: debian->ubuntu->mint, és ott van még hogy az eggyik ezt támogatja deb, a másik már meg snap,flatpack stb, és van hogy teljesen használhatatlan és halott repo-k is benne vannak alapból a disztro-ban és utána van hogy nincs kedvük/kapacitásuk mindent is át portolni és félig működnek csak, a kernel-ről meg ne is beszéljünk...
win7 cicás video->áramszünet->win7 nincs rendszer->linux vannak adataid->másolni mertél->nincsenek adataid
engem az se érdekel hogy a file kezelő témájának a betűtipus mérete okozta, ha az áramszünet miatt korrupt is lett pár file a 30gb-os könyvtárban, mikor belenézegettem hogy mit mentsek le, akkor még megvoltak, utána meg már win7 alatt(3ik hdd) recuva se látta még a főkönyvtárat se... azóta a fontosabb dolgokat még win10 alatt is csak ffsync-el másolok, mert ha olvasod a windows frissítéses híreket akkor rájössz hogy az se atombiztos...
eh... nosztalgiázni néha a sc vagy ee-el szoktam, de ha nem az új cod-ot várod hanem mikor fejezik be a indie early acces-eket akkor a mai ?modern? játékokba is megálja a helyét... mindig azon múlik hogy mik az igényeid, pl ha audiofil lennék akkor nem lenne időm most panaszkodni mert másodállást kell vállalnom hogy ki tudjam fizetni a túlárazott de nincs más elektronikákat... de pl:
[LINK]
Total War: WARHAMMER II has been fully tested on Ubuntu 18.04. For the best gameplay experience, we recommend you use one of these distros.
The graphics card series and driver versions below have been tested, and these and higher series or versions will run the game without issues:
AMD
Series: R9 270 (2GB)
Driver version: Mesa 18.1.5
ennek ellenére a tw3 simán fut win10 alatt, de a 2-3 már összeomlik linux alatt, oké hogy az tww1 megy, de nem azért vettem meg a másik kettőt hogy szépen nézzen ki a könyvtáram hanem hogy használjam őket. nem cp77 full max-ot akarom, nem vagyok hülye, belátom hogy mit tud futtatni a vasam és amikkel én tolom mostanába azokra bőven elég volt win10 alatt.
Én is maradtam volna a win7-nél ha ahelyett hogy "válts win10-re mert win7 alatt rosszabb lesz a teljesítmény meg minden"- feldobta volna egy pop-up amit kinyomsz és kész, de sorra vonták meg a támogatást steam,amd,játékok stb... és már nagyobb macera volt win7-en maradni. viszont van egy hdd amin a 7 van mert hát ez igaz a másik oldalról is, elég sok olyan program van rajta ami egyszerüen nem működik win10 alatt... az xp-s gépemet váltottam évekkel ezelőtt lubuntu-ra de a 18-as is már rég eol, viszont az volt az utcsó x32-es rendszer, a debianról meg most nem beszélünk...
Nem a kiskapukkal van a baj mert csak 1x kell felrakni, hanem hogy utoljára azt mondták hogy ugyan úgy nem kapsz rá frissítést, akkor meg minek frissíteni?
Én a helyedmen megnézném hogy mit vettek ki a lts verzióból nem e felel meg neked és maradni azon, én tuti maradok, nem nagyon használom az ms store-t szal ha valami nagyon kell majd feldobom egy másik hdd-re a win11-et is oszt ha kell csak rádugom. Meg nekem is mint mondtam előbb lesz a 270x akadály a mostani trendek miatt.
remélem nem mostanába mert az amd már a 7x szériát is el akarja engedni hogy jobban tudjon fóluszálni az udna chip-ekre.
Ram meg 2x16 24 ezer körül van 3200mhz ddr4
"vettem 8gb ramot kínából 1500-ért így most 16gb van benne ami kell is mert 10gb-ra fel is megy... fun fact: játék gyorsabban tölt ha van elég ram, szal ha lassú a töltés annak ellenére hogy ssd van benne"
https://pcforum.hu/hirek/28865/windows-11-telepites-tpm-nelkul-nem-megfelelo-processzor-allowupgradeswithunsupportedtpmorcpu
[LINK]
Viszont picit érdekes, hogy ha megtudta ezt lépni a maga Microsoft , akkor Win 11 pro/home esetében megjelenéskor is meg lehetett volna ezt lépni és nem erőltetni az értelmetlen CPU kompatibilitási listát stb 😁
Elöre is Köszönöm a segitséget!
Annyi a különbség hogy egy full letisztult alap rendszert kap az a ember, MS Store , Xbox alkalmazás stb utólag is telepíthető.
[LINK]
A 0x00007FFD072A3ACA címen található utasítás a 0x0000000000000024 memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: written.
A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
Nekem ezen az oldalon sikerült!
Játékokat láttam javultak valamit vele.
Vásároltam egy laptopot, windows 11 van rajta, és azt tapasztalom, hogy bizonyos időközönként beakad. Ez a rendszer hibaja lenne? Előtte sosem használtam a 11-et. Érdemes visszaváltani a 10-re?
Viszont az pozitivumként ért, hogy eredetileg Win11 Home volt fent, majd feltoltam a win10 pro-t és azt tudtam 11 pro-ra frissiteni :)
1. magával az operációs rendszerrel van a baj, ha a gép/laptop ezzel felinstalálva jött, akkor vissza kell küldeni hogy hibás, ezt ingyen orvosolják vagy kapsz egy újat
2. RAM, itt rengeteg minden jöhet szóba a RAM nem pontos illeszkedésétől egészen a sebességéig
3. proci, csakúgy mint a RAM-nál rengeteg mindenbe köthet bele
ezek közül a legvalószínűbb az első, de akármelyik is legyen vissza lehet küldeni és kötelesek ingyen megjavítani
Én lekopogom de i5 7400 mellett köszöni szépen jól van. Updateket ugyanúgy leszedi stb. Ellenben az M$ kijelentésével, hogy aztán aki nem kompatibilis hardveren használja ne számítson sok jóra. 🤣
Véleményem szerint az M$ részéről ez a megadok egy fix CPU listát amit támogatunk egy hatalmas ön tökönszúrás volt. Lényegében hajszoljuk a felhasználót egy új gép vásárlásába ha új Windowst akar használni, mert az M$ szakemberei szerint pl egy Intel 7700k vagy egy Ryzen 1700X túl gyenge a rendszerhez, de egy 10. generációs hulladék Celeron meg jó hozzá....
Kíváncsian várom hogy az ominózus Windows 12 rendszerhez már ha az lesz a neve,milyen banális hardver követelményt adnak majd meg. 🤣
[LINK]
2 [LINK]
"beraktam a win7 hdd-t próbaképpen felrakott vagy 10+ illesztőprogramot kapásból(ami között benne volt az eddig használt egér és billy is...) újraindítottam és működik. A win10 is belement, az is feldobott pár dolgot, és most az fut. A parancsikonok képei hiányoznak+1-2 nem indul el(külön hdd) de működni működnek."
de minden fontos dologról csinálnék biztonsági mentést. windows verziótól függ amit vettél hogy megengedett a váltás vagy sem. ha pl az emagos 2k oem kódot vetted az 1 gép, de ha a 15k körülit vetted az elvileg újrafelhasználható, ha nem aktiválja be írni kell supportnak.
Közben letöltöttem az offline nyelvi fájlokat (.cab) és még azokat sem tudja telepíteni mert azt írja, hogy nem támogatott nyelvi fájl. Pedig ez a legfrissebb nyelvi fájl, 2022.05.07-es. Kész vicc ez a Win 11 eddig (2 napja használom).
Windows 11 pro Insider Prewiew
Próbaváltozat. Build 22523.rs_prerelease. 211210-1418
[LINK]
Egy olyan problémám van, hogy csináltam egy windows 11 telepítőt azzal a Media Creation tool-al ami a Microsoft oldalán van fent, a Win11 szépen fel is ment. A gondom csak az h a pendrive amire raktam csak 32 gb-ot ír formázásnál, pedig a pendrive 128 gb-os. Mit lehet csinálni, hogy a teljes 128 gb-ot visszakapjam?
Microsoft csinálta a követelményt, és
Esetleg ezt leszeded és felülírod a meglévő fájlt. [LINK]
A video csak figyelem felkelto, de azert lassuk be a W10 sokkal jobb mint a 11.. Foleg gamingen, bar en sosem erettem aki jatekra hasznalja a gepet, mert szukseges mindig hogy elsokent tesztelje az uj rendszert?
A Win 7-rol, Windows 10-re nem volt semmi ertelme, talan annyi hogy utobbi rendelkezett DX 12-vel oszt annyi..
Amugy ez tpm egy baromsag..
Remélem megszívják a pömpölőt ugyanúgy mint a Sima Win 8-al mikor azt a csempés xart erőltették rá az emberre. Itt is vagy nem foglalkoznak a néppel vagy addig tapossák a töküket hogy megjelenik majd egy Win 11.1 vagy 12 és hirtelen lás csodát csak működni a fog a "régebbi vasakon" az OS. Bár azzal is csak magukat rúgják tökön mert annyi erővel a sima Win 11 se picsogna ilyen röhejes gépigénnyel. De hát a kibaxott marketing meg bullshit. 😀
Ha netezős processzor kell akkor celeron,de leginkabb atom.
Jelenleg ez a netezős proci amire felmegy a windows 11 is.
Az i3 mindig belépő gamer processzor volt.
A 9. generáció i3 4 mag 4 szálas,de akkor sem netezős cpu,de 10. generáció i3 már 4 mag 8 szálas. Ezek sosem voltak netezős processzorok.
Aki saját gépét nem tudja összerakni az ne írjon már fails infót.
Ha jól láttam az oldalon van pár olyan ember akinek bika kártyája van de a processzora nem tudja kihajtani. Ennek ellenére azt írja a gépénél hogy minden oké vele.
Az i3 10. generációtól már nem mondhatjuk azt hogy rossz processzor lenne.
Mi ez a berögzült duma felétek?
Az i3 10. generációra is azt írod,hogy csak netezésre jó? Taps neked,ezért néznek téged semmibe.
Akkor a te processzorod hova is tartózik? Mivel 10. generáció i3 is gyorsabb a tiédnél,sőt a 9. generáció is.
Ezt játszod már hónapok óta,jó hogy sokaknál kihúzod a gyúfát.
[LINK]
Tehát váltok idővel igen , mivel a játékok miatt bizonyos idő után kényszerítve lesznek a gamerek akármennyire is ellenkeznek (persze ezek még évek, elvileg)
Spoiler!
Pro:
- Szép lesz de van ára...
- Minden egy helyen (mint a kedvenc csokid a boltban csak épp nem szúrja ki a szemed de ott van nyugi)
- Ötletes.
- Magyar nyelv.
Nagyjából ennyi.
Contra.
- Most vagy az én gépem lesz gyenge hozzá vagy nem tudom de hogy egy youtube videó szaggatott és recseget-ropogott a videó közben láthatóan késett a kép az nálam nem fér bele.
- Vizuális effektusoknál mintha kicsit később reagálni mintha kevés lenne a memória (16GB van a gépben)
Ez sztem az integrált GPU okozhatja (UHD 620) ami Windows 10-nél semmi problémát nem okoz.
- Windows Defender hiánya (végső kiadásban már biztos benne lesz)
Kb 20 percig tesztelgettem/nézegettem és várom hogy mit lépnek ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésében.
Meg ez a macos dokkoló... win10 jobban néz ki sztm ami a 95 óta bevált bal oldali start menüt használja.Spoiler!
És az hogy már csak a logón lehet elérni azokat a menüket amit az egész tálcán lehetett...
És a beállítások megkavarása hogy ne találd meg azt amit eddig fejből tudtál hogy hol van, tisztára mint a boltok :D
Tény hogy nagy része a negatívumoknak az hogy már megszoktam valamit és most ezt is meg kéne szoknom, de kiváncsi lennék hányan panaszkodnának ha azt mondanák nekik hogy: Rendben hogy évek alatt megtanultad a QWERTY kiosztást, de a DVORAK gyorsabb ezért innentől ezt kell használni. Majd megszokod ezt is ;D
De azért vannak rendesen olyan dolgok is mint az androidban, mikor átraknak egy menü vagy funkciót 2 lépésről 5-7 lépésre. pl: Recent apps » Tap the lock icon helyett Security app » Settings cog » Boost speed » Lock apps » Search for the app you want from all the apps installed.
[url]https://www.guru3d.com/news-story/microsoft-releases-first-windows-11-iso-making-%C2%A0clean-install-of-windows-11-possible-(to-insiders).html[/url]
A Win 11 sem mozgat meg igazán, ha majd nagyon kell átváltok rá, de addig nem.
Sikerült leredukálnom a Win-től való függőségemet, hála annak hogy július 30-án átvehettem a MAC laptopomat. Ég és föld a kettő rendszer.
Megtehettem volna, hogy veszek egy combosabb videokártyát, de számomra fontosabb volt a Win tényező csökkentése.
Problémás a rendszer egyelőre. Idővel ha muszáj lesz majd áttérek rá.
Spoiler!
Addigra táncsak kiforrja magát az új rendszer. vagy (Vista II) lesz belőle, who knows. 🤣
Kipróbálni kipróbáltam korábban, de egyelőre valahogy nekem nem tetszik az egész koncepció ami betudható annak is ,hogy Win 10-et használok már elég rég óta. Másik meg most nehogy azért legyen paks gépe az embernek, hogy maga a rendszer jól fusson rajta. Annak idején Vistánál volt hasonló dolog, mindenki odavolt az átlátszó gumihatású aero felületért, és a kártyák többsége akkoriban már akkor vért izzadt pusztán magáért a megjelenésért.