Windows 11
Nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyivel lesz jobb az új Windows. A kép az online Microsoft dokumentum katalógusából származik. Miszerint a Win 10 nyugdíjazására 2025-ben kerül sor.
Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1
Windows 11 gépigény
Nem hiszem hogy a cégek egyből állnak majd átfele.
Nem egy helyről tudok ahol még Win7 fut vagy 8.1
Windows 11 gépigény
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Viszont picit érdekes, hogy ha megtudta ezt lépni a maga Microsoft , akkor Win 11 pro/home esetében megjelenéskor is meg lehetett volna ezt lépni és nem erőltetni az értelmetlen CPU kompatibilitási listát stb 😁
Elöre is Köszönöm a segitséget!
Annyi a különbség hogy egy full letisztult alap rendszert kap az a ember, MS Store , Xbox alkalmazás stb utólag is telepíthető.
[LINK]
A 0x00007FFD072A3ACA címen található utasítás a 0x0000000000000024 memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: written.
A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
Nekem ezen az oldalon sikerült!
Játékokat láttam javultak valamit vele.
Vásároltam egy laptopot, windows 11 van rajta, és azt tapasztalom, hogy bizonyos időközönként beakad. Ez a rendszer hibaja lenne? Előtte sosem használtam a 11-et. Érdemes visszaváltani a 10-re?
Viszont az pozitivumként ért, hogy eredetileg Win11 Home volt fent, majd feltoltam a win10 pro-t és azt tudtam 11 pro-ra frissiteni :)
1. magával az operációs rendszerrel van a baj, ha a gép/laptop ezzel felinstalálva jött, akkor vissza kell küldeni hogy hibás, ezt ingyen orvosolják vagy kapsz egy újat
2. RAM, itt rengeteg minden jöhet szóba a RAM nem pontos illeszkedésétől egészen a sebességéig
3. proci, csakúgy mint a RAM-nál rengeteg mindenbe köthet bele
ezek közül a legvalószínűbb az első, de akármelyik is legyen vissza lehet küldeni és kötelesek ingyen megjavítani
Én lekopogom de i5 7400 mellett köszöni szépen jól van. Updateket ugyanúgy leszedi stb. Ellenben az M$ kijelentésével, hogy aztán aki nem kompatibilis hardveren használja ne számítson sok jóra. 🤣
Véleményem szerint az M$ részéről ez a megadok egy fix CPU listát amit támogatunk egy hatalmas ön tökönszúrás volt. Lényegében hajszoljuk a felhasználót egy új gép vásárlásába ha új Windowst akar használni, mert az M$ szakemberei szerint pl egy Intel 7700k vagy egy Ryzen 1700X túl gyenge a rendszerhez, de egy 10. generációs hulladék Celeron meg jó hozzá....
Kíváncsian várom hogy az ominózus Windows 12 rendszerhez már ha az lesz a neve,milyen banális hardver követelményt adnak majd meg. 🤣
[LINK]
2 [LINK]
"beraktam a win7 hdd-t próbaképpen felrakott vagy 10+ illesztőprogramot kapásból(ami között benne volt az eddig használt egér és billy is...) újraindítottam és működik. A win10 is belement, az is feldobott pár dolgot, és most az fut. A parancsikonok képei hiányoznak+1-2 nem indul el(külön hdd) de működni működnek."
de minden fontos dologról csinálnék biztonsági mentést. windows verziótól függ amit vettél hogy megengedett a váltás vagy sem. ha pl az emagos 2k oem kódot vetted az 1 gép, de ha a 15k körülit vetted az elvileg újrafelhasználható, ha nem aktiválja be írni kell supportnak.
Közben letöltöttem az offline nyelvi fájlokat (.cab) és még azokat sem tudja telepíteni mert azt írja, hogy nem támogatott nyelvi fájl. Pedig ez a legfrissebb nyelvi fájl, 2022.05.07-es. Kész vicc ez a Win 11 eddig (2 napja használom).
Windows 11 pro Insider Prewiew
Próbaváltozat. Build 22523.rs_prerelease. 211210-1418
[LINK]
Egy olyan problémám van, hogy csináltam egy windows 11 telepítőt azzal a Media Creation tool-al ami a Microsoft oldalán van fent, a Win11 szépen fel is ment. A gondom csak az h a pendrive amire raktam csak 32 gb-ot ír formázásnál, pedig a pendrive 128 gb-os. Mit lehet csinálni, hogy a teljes 128 gb-ot visszakapjam?
Microsoft csinálta a követelményt, és
Esetleg ezt leszeded és felülírod a meglévő fájlt. [LINK]
A video csak figyelem felkelto, de azert lassuk be a W10 sokkal jobb mint a 11.. Foleg gamingen, bar en sosem erettem aki jatekra hasznalja a gepet, mert szukseges mindig hogy elsokent tesztelje az uj rendszert?
A Win 7-rol, Windows 10-re nem volt semmi ertelme, talan annyi hogy utobbi rendelkezett DX 12-vel oszt annyi..
Amugy ez tpm egy baromsag..
Remélem megszívják a pömpölőt ugyanúgy mint a Sima Win 8-al mikor azt a csempés xart erőltették rá az emberre. Itt is vagy nem foglalkoznak a néppel vagy addig tapossák a töküket hogy megjelenik majd egy Win 11.1 vagy 12 és hirtelen lás csodát csak működni a fog a "régebbi vasakon" az OS. Bár azzal is csak magukat rúgják tökön mert annyi erővel a sima Win 11 se picsogna ilyen röhejes gépigénnyel. De hát a kibaxott marketing meg bullshit. 😀
Ha netezős processzor kell akkor celeron,de leginkabb atom.
Jelenleg ez a netezős proci amire felmegy a windows 11 is.
Az i3 mindig belépő gamer processzor volt.
A 9. generáció i3 4 mag 4 szálas,de akkor sem netezős cpu,de 10. generáció i3 már 4 mag 8 szálas. Ezek sosem voltak netezős processzorok.
Aki saját gépét nem tudja összerakni az ne írjon már fails infót.
Ha jól láttam az oldalon van pár olyan ember akinek bika kártyája van de a processzora nem tudja kihajtani. Ennek ellenére azt írja a gépénél hogy minden oké vele.
Az i3 10. generációtól már nem mondhatjuk azt hogy rossz processzor lenne.
Mi ez a berögzült duma felétek?
Az i3 10. generációra is azt írod,hogy csak netezésre jó? Taps neked,ezért néznek téged semmibe.
Akkor a te processzorod hova is tartózik? Mivel 10. generáció i3 is gyorsabb a tiédnél,sőt a 9. generáció is.
Ezt játszod már hónapok óta,jó hogy sokaknál kihúzod a gyúfát.
[LINK]
Tehát váltok idővel igen , mivel a játékok miatt bizonyos idő után kényszerítve lesznek a gamerek akármennyire is ellenkeznek (persze ezek még évek, elvileg)
Spoiler!
Pro:
- Szép lesz de van ára...
- Minden egy helyen (mint a kedvenc csokid a boltban csak épp nem szúrja ki a szemed de ott van nyugi)
- Ötletes.
- Magyar nyelv.
Nagyjából ennyi.
Contra.
- Most vagy az én gépem lesz gyenge hozzá vagy nem tudom de hogy egy youtube videó szaggatott és recseget-ropogott a videó közben láthatóan késett a kép az nálam nem fér bele.
- Vizuális effektusoknál mintha kicsit később reagálni mintha kevés lenne a memória (16GB van a gépben)
Ez sztem az integrált GPU okozhatja (UHD 620) ami Windows 10-nél semmi problémát nem okoz.
- Windows Defender hiánya (végső kiadásban már biztos benne lesz)
Kb 20 percig tesztelgettem/nézegettem és várom hogy mit lépnek ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésében.
Meg ez a macos dokkoló... win10 jobban néz ki sztm ami a 95 óta bevált bal oldali start menüt használja.Spoiler!
És az hogy már csak a logón lehet elérni azokat a menüket amit az egész tálcán lehetett...
És a beállítások megkavarása hogy ne találd meg azt amit eddig fejből tudtál hogy hol van, tisztára mint a boltok :D
Tény hogy nagy része a negatívumoknak az hogy már megszoktam valamit és most ezt is meg kéne szoknom, de kiváncsi lennék hányan panaszkodnának ha azt mondanák nekik hogy: Rendben hogy évek alatt megtanultad a QWERTY kiosztást, de a DVORAK gyorsabb ezért innentől ezt kell használni. Majd megszokod ezt is ;D
De azért vannak rendesen olyan dolgok is mint az androidban, mikor átraknak egy menü vagy funkciót 2 lépésről 5-7 lépésre. pl: Recent apps » Tap the lock icon helyett Security app » Settings cog » Boost speed » Lock apps » Search for the app you want from all the apps installed.
[url]https://www.guru3d.com/news-story/microsoft-releases-first-windows-11-iso-making-%C2%A0clean-install-of-windows-11-possible-(to-insiders).html[/url]
A Win 11 sem mozgat meg igazán, ha majd nagyon kell átváltok rá, de addig nem.
Sikerült leredukálnom a Win-től való függőségemet, hála annak hogy július 30-án átvehettem a MAC laptopomat. Ég és föld a kettő rendszer.
Megtehettem volna, hogy veszek egy combosabb videokártyát, de számomra fontosabb volt a Win tényező csökkentése.
Problémás a rendszer egyelőre. Idővel ha muszáj lesz majd áttérek rá.
Spoiler!
Addigra táncsak kiforrja magát az új rendszer. vagy (Vista II) lesz belőle, who knows. 🤣
Kipróbálni kipróbáltam korábban, de egyelőre valahogy nekem nem tetszik az egész koncepció ami betudható annak is ,hogy Win 10-et használok már elég rég óta. Másik meg most nehogy azért legyen paks gépe az embernek, hogy maga a rendszer jól fusson rajta. Annak idején Vistánál volt hasonló dolog, mindenki odavolt az átlátszó gumihatású aero felületért, és a kártyák többsége akkoriban már akkor vért izzadt pusztán magáért a megjelenésért.
A biosban már engedélyeztem.
Viszont olyat is olvastam hogy tán UEFI szükséges még hozzá.
Láttam wddm 2.x et is (az meg tudtommal a videókártya drivernhez kapcsolódik az 2.7 nálam szerintem nem lenne gond vele.
A lényeg a lényegben hogy van valaki aki HP 8300 cmt vel próbálta felrakni a rendszert és sikerrel járt-e.
1-2 éves gépekre is képes azt mondani a diagnosztikai program, hogy nem jó.... hülyék ezek.
Az lesz a poén még ha a platformmegbízhatósági modulokat felvásárolják a skalperek kiló számra, és majd azt is eladják aranyáron. 😆 Win 11-et szeretnél? fizess 30 ezret egy 2 ezres modulért....
Nem lesz alaplap se, kitalálják hogy lehet azzal is bányászni 😆
Nem jött be Windows 10X fejlesztése aztán jólvan adjuk ki Desktop gépekre némi csiszolással 11 néven "jóvan" az úgy...
Szintén nem én jelentettem ki azt hogy nem lesz már több Windows... 😆 Nem lehet ezeknek hinni.
Spoiler!
De ha ezzel érzéseket sértettem meg akkor elnézését kérem tisztelt Uram ! 😀
Vagy javítok,inkább nehezedre esik trükközni? 😆
Az meg hogy ennyire komolyan veszed azt a bővülő támogatási listát ami 2-3 hónappal az őszi megjelenés előtt kerül ki az már a te dolgod, de a lejjebb lévő hsz.-t sem véletlenül írtam neked ezzel kapcsolatban, persze ha nem akarod eloszlatni a felhőket a fejedben ezen témán belül akkor nem kell elolvasni azt sem.
A kiszivárgott verzió már egy ideje össze lett mérve a jelenlegi rendszerrel és már az is kifejezetten jól szerepelt, nem tartom helytállónak az összecsapott xar kijelentést, de ezek után nem is nagyon érdekel mire alapoztad 😆
Szimplán arról van szó, hogy nem kellene csak úgy lehordani a rendszert és a vele járó jelenlegi kompatibilitást amit már úgy kezelnek a legtöbben hogy végleges... 😆
A processzor kompatibilitással való felháborodást meg nem igazán értem, eddigi rendszereknél is volt követelmény processzort illetően, most hogy szükségszerűen kigyomlálták a 32-bitet szerintem teljesen érthető az a lista ami az őszi megjelenésig még bővülni fog. A többire már inkább nem térek ki, de a TPM-en való morgolódást te nyugodtan elengedhetnéd mivel a CPU-d rendelkezik vele, de nem akarom ismételni magamat mert ezt már tegnap is említettem.
De utána olvastam és azt írták a Windows Checker program még nem tartalmaza a teljes cpu listát.
Ettől függetlenül telepíthető és müdödik is első generációs Ryzenekkel.
Szóval nincs mitől tartanod, más felől a Windows 10 is életben marad 2025-ig szóval lesz még 4 év váltani.
Én se elsők között váltok, nekem amire kell arra elég egyenlőre a Windows 10 is.
Talán időközben visszatáncolnak.
De egyébként sokan nem olvasnak utána a dolgoknak:
"Upon approval from Microsoft, OEM systems for special purpose commercial systems, custom order, and customer systems with a custom image are not required to ship with a TPM support enabled".