header
Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance cover
Megjelenés: 2018. February 13.
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Warhorse Studios
Kiadó: Deep Silver, Warhorse Studios

Kingdom Come: Deliverance gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz, AMD CPU Phenom II X4 940
RAM:
8 GB RAM
GPU:
Nvidia GPU GeForce GTX 660, AMD GPU Radeon HD 7870
DX:
Version 11
OS:
64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1) or Windows 10
STO:
70 GB available space
Hang:
Integrated

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel CPU Core i7-3770 3.4GHz, AMD CPU FX-8350 4GHz
RAM:
16 GB RAM
GPU:
Nvidia GPU GeForce GTX 1060, AMD GPU Radeon RX 580
DX:
Version 11
OS:
64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1) or Windows 10
STO:
90 GB available space
Hang:
Creative SOUND BLASTER Zx
NOTE: SSD recommended
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
SteelrisingDark Messiah of Might and MagicThe WaylandersLevel 99 Axe RageUnsightedPONG Quest
Hozzászólások: 353
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Este 8-kor bemutatják a folytatását, és még idén meg is jelenik. Nextgen cím lesz.
0
0
0
0
DemonMesteR avatar
Eléggé jó játéknak tűnik, amikor az Epic ingyen adta egyből le csaptam rá. Láttam róla pár videót, de akkoriban a gépem még csak el se indította volna. Van értelme időt szánnom neki? Most elvileg 720p közepesen szépen futnia kellene.
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@DemonMesteR: 1080p-ben is megnézheted elméletileg bírnia kéne egy 1050TI-vel is eldöcögött lowon 30 fps-sel.
0
0
0
0
DemonMesteR avatar
@Kings Bounty fan: Hát akkor nálam futnia kéne ez igaz akkor lehet ránézek majd. Hülyeség, hogy kicsit a Mount&Blade-hez hasonlítom mármint harcrendszerben stb? Érdekes a magyar vonal főképp a történet érdekelne a játékban.
0
0
0
0
no avatar
@DemonMesteR: Nem néztem azt a gamet mivel nem jött még ki állítólag júniusba megjelenik ha lehet hinni nekik aztán rá akarok nézni a kampánya érdekel.
1
0
0
0
DemonMesteR avatar
@Kings Bounty fan: Warbandra nagyon rá voltam függve egy ideig a régi gépen mióta váltottam azóta nem játszottam főképp, mert sokkal "újabb" játékokat visz a gép és hát igen megvan a varázsa. Bannerlord-ot én is csak pár rövid videón láttam. Ezt is asszem Early Accesben láttam csak minden esetre mindkettő rajta van a wishlisten aztán majd kiderül a Bannerlordot mikor próbálom ki. Abban reménykedem nem válik hamar monotonná mint az elődje. Egy idő után sajnos csak a modokkal volt fun a Warband
0
0
0
0
no avatar
@DemonMesteR: Idáig csak multizni lehet vele a kampányba nem lehet játszani vele, így felejtős addig. Multija csak egy szokásos középkori arénához hasonlító gyilkolás ahol gyorsan kipurdélsz.
0
0
0
0
DemonMesteR avatar
@Kings Bounty fan: Na mondjuk az a játék nekem pont az amit online undorítónak találtam. Persze én a Warbandet próbáltam. De amúgy coopba ellehetne lenni a térképen ugyan azzal a játék mechanikával, mint a single ban főleg ha külön seregeink lennének. De még ha egy seregbe is lennénk, mint coop játékosok is király lenne
0
0
0
0
no avatar
@DemonMesteR: Hát jah várjuk ki a végét, addig bőven nyújt elég izgalmat ez a kindom is, készül a folytatása is amúgy.
0
0
0
0
DemonMesteR avatar
@Kings Bounty fan: Na arról nem is tudtam, hogy lesz folytatás
0
0
0
0
no avatar
@DemonMesteR: Nincsen bejelentve még de nagyon korai fázisban létezik már.
0
0
0
0
carl18x avatar
Felraktam proba gyanánt, egész jó és szorakoztató játék. A gépigénye meg nem semmi, az én gépem High-on épp hogy tudja a 60 fps-t. Maximális látótávolságok elégé processzor igényesek, hála a 6 mag 12 szál megbírkozik vele.
Talán az egyik olyan játék ami mondhatni teljesen kihasználja a gépem! :)
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@carl18x:
Maximális látótávolságok elégé processzor igényesek, hála a 6 mag 12 szál megbírkozik vele.

Gondolj bele akkor hogy az ajánlott FX-el mit kezdene a játék? 😂
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Most néztem egy videót! :D Lowon tud egy 50-60 fps-t, nem is rossz ahhoz képest milyen régi proci.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Low-on persze, csak akkor lehetne minimumnál mintsem ajánlottnál 😄
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát úgy voltak vele az átlag embert is vásárlásra ösztönözék, akinek gondja van majd lejebb veszi a grafikát! :D Bár néha nem olyan rövidek a töltöképernyők! 16 giga ram végett nem panaszkodok. Tud hova tölteni! :D
0
0
0
0
szhusi avatar
@carl18x: Töltések ideje nagyban függ a tárolótól inkább... nem hiába írja, hogy "SSD recommended" 😁
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Ha zavar a hosszú töltési idő akkor rakd SSD-re a játékot, ellenkező esetben elfoglalod magadat addig bármi mással 😄
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: 5-10 másodperc, erre értettem nem olyan rövidek! :D
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 9
Warlordcommander avatar
@gaancs: A harcrendszer, az egyik legjobb amit eddig kardozós játékban láttam, ez hasonlít a legjobban a való életben való kardozáshoz (tapasztalatból mondom). Az npc-k lehet hogy idegesítőek néha, de annyira nem szörnyűek, nekem soha nem volt bajom velük.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Elmagyarázhatnád akkor hogyan működik, mert én évek óta nem jöttem rá hogyan kell kivédeni a gép által automatikusan generált blokkolást. Sokszor megfigyelhető, főleg ha valamiért beakad a játék vagy bebugol az NPC, hogy teljesen mindegy milyen pozícióban van, blokkol és nem lehet megütni, nem sérül. Persze ez csak a "normális" ellenfelekre igaz, a sima ruhában lévő, botos parasztokra annyira nem. De valamikor a legbénább bandita egy karddal, páncél nélkül is simán elver. HIába fejlesztem bármimet szart sem ér az egész.
Illetve azt sem értem, hogy miért realisztikus az ,hogy órákig csépelik egymást az emberek. Egy középkori "kardozás" kétlem, hogy akár pár percnél tovább tartott volna.
Illetve azt sem gondolnám, hogy szaros banditák az úút szélén teljes páncélzatban fosztogattak volna.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@gaancs: Én sem vagyok oda a harcrendszerért, de azért bele lehet tanulni, csak rá kell szánni az időt.
Rattay mellett tudsz gyakorolni. Az fontos, hogy vedd le a páncélodat, mielőtt belépnél a gyakorlásba, mert szétverik és javíttathatod, viszont páncél nélkül sem halsz meg. És gyakorolni nagyon sokat kell már ahhoz is, hogy kijöjj a "bokszzsák" szintről.
Nagyon fontos a ritmusérzék. A megfelelő ütemben kell harcolni, mert különben nincs kombó, pedig igazán csak az hatásos támadás. Ha az ellenfél kivédekezi, akkor sincs kombó, de ez rád is vonatkozik, tehát te is el tudod akasztani az ellenfeled kombóját. Mind a védekezés, mind a támadás a megfelelő ritmusérzéken múlik.
Az íjászatot is sokat kell gyakorolni. Kb. az 5. szintig szinte teljesen hatástalan (magadba több kárt teszel, mint az ellenfeledben), tehát addig kell magadat feltornászni gyakorlással ahhoz, hogy értelmezhető harceszköz legyen az íj.
Amúgy nem pár percig tartottak a csaták, nem poénből volt rajtuk a nagyon drága vértezet. Ha a kardoddal döfsz és egy vértet találsz el, az gyakorlatilag hatástalan, ha eltalálod a vért elemeinek illesztését, akkor viszont hatásos. Páncél ellen amúgy jobb a buzogány, vagy balta. Érdemesebb ezekre fejleszteni a kard helyett, ami ugyan elegánsabb, hosszabb, de főleg az elején nem túl hatékony. A harci kalapácsok és társaik nem úgy működtek, hogy azzal agyonvereted az ellenfeled, hanem elsősorban úgy használták, hogy például a mellvértet annyira deformálták vele, hogy a tulajdonosa megfulladjon benne, vagy ne tudjon mozogni a karok és lábak deformált vértezetétől. (Persze a fejre mért ütés mindenkor beválik)
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@csuz-li:
(Persze a fejre mért ütés mindenkor beválik)

Lándzsával sisaknyílásba 😀
De amúgy igen, tényleg általában a fej ütésekbe haltak bele az emberek, de nagyon sok leletben, még gyakoriak voltak az alkar és lábszár sérülések, ezekbe lehetett belehalni a legkönnyebben, mert minden máshol általában páncélozott volt az illető. Lehet hogy meglepő, de már egy egyszerű gambezon is rengeteget védett az éles kardok ellen, ezért is bizonyultak később a szálfegyverek a leghatásosabbnak, és nem azért tűntek el végül a teljes testet fedő páncélok mert megjelent a lőpor és társaik, a fenéket, olyan konzervnyitó szálfegyvereket készítettek a késő középkorban már hogy, nem lehetett védekezni ellenük és feleslegessé váltak, inkább a mozgékonyság lett a lényeg.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Warlordcommander: Monajuk pont ezért kicsit zavaró, hogy nem lehet szálfegyverrel felszerelkezni. Persze fel lehet venni, meg ilyenek, de jó lenne betárazni belőle.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: 20-as az erőm, 18-as a kard, agility 16, vitality 20. Olyan mintha egy darab szar lennék ,csak suhintgat a karddal, soha semmire nem reagál időben, hiába próbálok akármilyen ritmust.
Íjászatom csak 13-as, de pl Runt banditát EGYETLEN fejlövéssel kinyírtam. És a legtöbb ember ha jól eltalálom 2 max 3 lövéssel kiterül, akármilyen páncélban van. Ja és a legjobb, hogy a stealth skillem 20-as, az úton álló banditák mögé lopózva akár teljes páncélzatban kinyírom őket...
A vívásnak, vagy ami ebben a játékban csak egy szimpla bohóckodás semmi értelme.
Csak az a baj, hogy erre a szarra rákényszerít. Nem tudom miért kötelező nekem kardoznom, ha tudok íjászkodni és lopakodni. Én amúgy is így szoktam a legtöbb játékban.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@gaancs: A fejlesztőknek az volt a célja, hogy a lehető legvalósághűbb játékot (beleértve a harcot) készítsék el. Persze a játéknak, mint olyannak vannak technikai korlátai, de szerintem azért nekik sikerült a leginkább valósághű rendszert fejleszteni. És bizony, ahogy abban az időben volt: ha egynél több ellenféllel állsz fel egy harcban, akkor halott vagy. Szerintem sem könnyű, főleg, ha az ember azon edződött, hogy ha fókuszba veszi az ellenfelet és kattintgat, akkor is nyer, ha elfordul a monitortól, akkor ez nagyon bosszantó tud lenni. Félre ne érts: én is a lusta játékosok közé tartozom és szeretem az összes játékot könnyű fokozaton végigtolni, valamint kerülöm a souls like játékokat (pedig azok harcrendszere faék egyszerűségű ehhez képest), de ez tetszett, csak sok-sok időmbe telt, hogy rájöjjek hogyan működik. Ráadásul emiatt nem is lehet csak úgy visszatérni a játékhoz némi kihagyás után, hanem bizony fél év után újra elölről kellett kezdenem, mert kiestem a gyakorlatból.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: [LINK]

Hát igen, roppant valósághű. Egy íj, egy szalma tető és szinte az összes őr Rattay-ban. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@gaancs: Persze a játéknak, mint olyannak vannak technikai korlátai,

A fenti mondatot, ami egy részlet az előző bejegyzésemből, húzd be egy felolvasóba, hátha úgy megérted...
0
0
0
0
mocika92 avatar
Ha a játékhoz nem készült volna wiki rész, biztosan elvesztem volna.
Néha egy-egy helyen van több küldetés is, úgy jelöli a térkép, egymás mellett vagy rajta vannak a pöttyök, és nem elég egyértelmű, kit kell leszólítani. Már méregettem a házakat, hogy megmászom, mint Ezio, mert seholsenincsen a muki.
A harcrendszer furcsa, főleg skyrim vagy más "nekedmegyekmegdöglesz" játék után. Nem csap hirtelen a karakter. mint ... általában más játékban. Példa, hogy lóval lerohanom az ellenséget, hosszúkard van nálam, és... bőven az előtt kell lendíteni, míg mire odaér a karakter az ellenséghez, hogy sikeres találat legyen. AC: Odysseybe meg azonnal csap. Nem érezteti ott a játék a kard súlyát.
Így a célkereszt-mentes íjászatot maxolgatom, az is egyszerűbb.
Mellesleg, elég erősen reménykedek abba (még a játék elején vagyok), hogy idővel jobb cuccokat ad a játék mert lopott holmiba többször haldoklok, mint deadpool.
Van a játékban ilyen, mentős-poti. Vagy bármi is legyen az. Van a palackon egy flopi lemez, elmenti a játékot.
Ami nagyon hasznos cucc.
Épp csatában voltam az állig, komolyabban felfegyverkezett banditákkal, Míg burkoltam magamba a kajcsikat (skyrim szokás), hátha felmegy az életem, de nem, minden esetre... véletlen benyakaltam egy ilyen mentős potit is.. persze meghaltam a csatába de azóta nem merek visszalépni a játékban mert ott kezdi... a csatában. 😃 És biztos meg fogok halni.
És nem tudok elmenekülni se mert a rendszer nem engedi. Határozott sakk-matt.
0
0
0
0
💬 3
H-ECTOR avatar
@mocika92: érdemes lootolni, lopkodni, aztán ha elég pénzed van, vehetsz jobb cuccot, vagy esetleg találsz egyet.
mentős potiból tudsz venni shopban is, de a load gamenél elvileg be tudsz tölteni korábbi mentést is. az élet nem megy vissza rögtön fogyasztás után, hanem csak idővel, amíg emészted a kaját 😃
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@mocika92: Fura, úgy emlékszem a játék elzárja az inventoryt harc közben. Pontosabban meg tudod nyitni, de nem tudsz fegyvert/páncélt cserélni sem pedig enni/inni.
0
0
0
0
mocika92 avatar
@X9K338DA: Szia!

Meg lehet nyitni az eszköztárt, még a lóét is, saját eszköztáradból.
Használni onnan cuccokat, mint a felszerelés, vagy az ételek, italok, csak akkor, ha a két kard nincs összerakva X alakba, nem arany színű. Ha a két kard ezüst, V alak, eláll egymástól akkor lehet használni ételt, italt.
Az meg pont az az idő amikor "észrevesznek" a banditák.
Ha fel vagy málházva, ebben az esetben esélyed sincs elfutni.
A felszerelés cserére, vagy ló eszköztárából ki-be pakolni nem tudom pontosan.
Legutóbb a magyarokkal harcoltam, akkor is volt ilyen szitu. Ott álltak előttem, és ki-be tettem cuccokat a lő eszköztárába, hogy lelőjem őket nyíllal, Nyilván, többen voltak, meghaltam.
Viszont volt rá lehetőség. Nem hinném, hogy bug, mert elég sűrűn van ilyen.

Minden esetre, Hector javaslatára visszatöltöttem egy régebbi mentést.
0
0
0
0
no avatar
Hogy menne? Meg lenne mediumon az 50-60 fps?
8 gb ram
geforce gtx 1650 ti 4gb
ryzen 7 4800 H
win 10 64 bit
1080p
0
0
0
0
arna avatar
I5 4460 Rx550 4gb és 8gb ram , hogy menne?
0
0
0
0
💬 5
Memento Mori avatar
@arna: Nem túl fényesen... Low/med beállításokkal azért elketyegne. Normális beállításokhoz komoly hardver kell alá.
0
0
0
0
arna avatar
@Memento Mori: Az eljetyegne kB mennyi fpst jelent?
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@arna: 30, ideális esetben 45-50 körül.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Hogy menne? Meg lenne mediumon az 50-60 fps?
8 gb ram
geforce gtx 1650 ti 4gb
ryzen 7 4800 H
win 10 64 bit
1080p
0
0
0
0
csuz-li avatar
@arna: Nekem r9380-am van, ami messze jobb, mint az 550. És így is csak akkor van 30 fps, ha HD felbontásra állítom és felskáláztatom fHD-ra. Ja és a processzor 8 szálából 8-at használ és a 16GB is jól jön a RAM-ból.
0
0
0
0
mocika92 avatar
Haliztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy ha lag nélkül magasabb grafikán szeretném játszani a játékot a dlc-kkel, heti 1-3 órát, akkor a fent leírt javasolt konfig elég lenne hozzá vagy annál jobb kellene?
Belekalkulálva azt is, hogy háttérben a Discord, vírusirtó, meg pár progi futna.
0
0
0
0
💬 2
vyne avatar
@mocika92: 1060-al nem fogsz magasabb grafikan jatszani, max mixelve egy ket dolog high tobbi medium, nagy csataknal igy is ledob majd 30-40 fpsre boven.
Ezeket a virus irtokat meg nem tudom minek hasznaljatok meg, teljesen felesleges a win 10-en levo beepitett virusirto mellett.
Ocsem is panaszkodott, hogy lassu a gepe es tenyleg nevetsegesen lassu volt es latom ott van a norton security. Letoroltem azota minden megy mint egy alom. Ezek mar nem a windows xp-s idok, akkor meg volt ezeknek letjogosultsaga, manapsag nincs.
0
0
0
0
mocika92 avatar
@vyne: Nem ismerem a Win10 vírusirtóját, de igazad van, akik Win10-et használnak, meg vannak elégedve a defencerrel.
Nekem Win7 van fent, s éves előfizetésben Malwarebytes.
Nincsen semmi gondom a vírusirtóval. Nem lassul miatta a gép.
Egyfajta biztonságérzetet ad, illetve sokszor jelez, hogy blokkolt egy-egy weboldalt vagy képet böngészés közben, mert trójait vélt felfedezni benne.
Az új számítógépen mindenképpen Win10 lesz majd, mivel nagyon sok játék és program lassan erre specializálódik. Ezt javasolják.
0
0
0
0
no avatar
Ingyenes volt Epic Store-ban egy hónapja. Gondoltam kipróbálom és nagyon tetszik a játék. Meg is vettem hozzá a DLC-ket. Ajánlom aki szereti az RPG-t és még nem játszott vele, az tegyen vele egy próbát. Megéri. 😀
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Öcsémnek ma délután szóltam, hogy ingyenes a Kingdom Come, így még le tudott csapni rá. 😆
Én első percekben beszereztem, nem vagyok az a ráér később vagy utolsó pillanatban majd meglesz fajta ember. 😃
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@wgeorge85: Én se vagyok az ezért van meg megjelenés óta 😀 Jó játék, mindenképp játszd le.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@Warlordcommander: Bocsi, kicsit furán fogalmaztam a második mondatot, úgy akartam mondani,
hogy ingyenesen lett meg nekem is, csak rögtön lecsapatam rá. 😀
De a tiszteletem a tiéd mindenképpen, hiszen megvetted a játékot. 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
Ez ilyen skyrim coppy akarna lenni?
0
0
0
0
💬 14
Doomficko avatar
@Liptik: Áruld el barátom, tényleg olyan nehéz dolog, hogy utánanézzel a netten ezzel kapcsolatosan meg mielőtt ilyen ***sagot kérdezel. De ha annyira lusta vagy akkor elarulom, hogy NEM! A skyrim az fantasy RPG, addig a KCD az egy Realistic RPG, annyi a hasonlóság a két játék között, hogy Open world.
0
0
0
0
Liptik avatar
@Doomficko: Értem, bocsi, csak gameplayt néztem és tiszta Skyrim volt.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Liptik: légy szíves linkeld már be ide azt a gameplayt amin szerinted tiszta skyrim
esküszöm érdekel
0
0
0
0
Kroneda avatar
@Liptik: A videóban konkrétan kimondják, hogy nem olyan, mint a Skyrim. Őszintén, odafigyeltél vagy hangszóró nélkül nézted?
0
0
0
0
Liptik avatar
@Kroneda: Jó igen, nem néztem meg, csak bele tekertem és az fps lovagló nézet kicsit Skyrimes volt, de mindegy.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@Liptik: Még szerencse, hogy Skyrimben alapból nincs fps lovaglás, csak moddal.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Liptik: ha ezt a videót nézted akkor az a kérdésem hogy
láttad te már egyáltalán a skyrimet?
agyba valami nagyon nagy baj van
0
0
0
0
no avatar
@MC MaRcI: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Azt hittem én vagyok az a profilképeimmel 😢
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Lehető ő is direkt csinálja, nem tudhatod 😆 Még visszatér a közeljövőben, majd annak a lénynek a hátán mész boltba stb. 😆
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Liptik: hogy tud valaki ekkora hülyeséget kérdezni?
nem is értem téged még miért nem banoltak innen
semmi mást nem tudsz csak hülyeségeket írni
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@Liptik: ingyenes epic store on, próbáld ki és megtudod.
0
0
0
0
pcboy avatar
Játszottam skyrimmel falloutal és bezsákoltma ingyen ezt is. Kíváncsi leszek hogy borzalmas e a játék amiért ingyen lett vagy kaptam egy jó játékot tök ingyen ami rpg.
Nem akarok történelmi marhaságot mondani de tudom jól hogy Zsigmond király az ellenség sajnos..de mivel mi magyarok vagyunk ezért úgy vélem hogy sokan Neki drukkolunk a játékban. Szlovák vagy cseh földön zajlik a játék? cseh vagy szlovák a hősünk!
A fontosabb kérdés mert e percben kezdem el játszna ia játékot ezért előre akarom tudni RPG játékként van olyan lehetőséget hogy oldalt/csapatot válasszak mint fallutban? átálhatok a magyarokhoz?? a magyarok ruháit viselve?az nagyon király lenne.
0
0
0
0
💬 19
Scorn Face avatar
@pcboy: Ez egy rendkívüli program. Nem nagyon lehet hasonlítani semmihez. Mivel a készítők más ösvényen haladtak mikor összehozták. Csak sodródj a játékkal...

https://www.youtube.com/channel/UCIqUdfkbYmCGM-YRmk28zCg/videos
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@pcboy: Sajnos nem lehet frakciót választani, ugyhogy kénytelenek vagyunk Zsigmond ellen harcolni. Elég lineáris a cselekmény, nem ad olyan marha sok választási lehetőséget (szal nem egy sandbox rpg). Arra persze van lehetőségünk hogy egy adott küldetést így vagy úgy csináljuk meg, de ennyi...

Amúgy nagyon élvezetes játék, nekem nagyon bejön (lehet már csak azért is mert imádom a középkort). A harcrendszere kicsit szokatlan lesz elsőnek de bele lehet jönni.
0
0
0
0
pcboy avatar
@FrostnovaZ: Ez a játék nem hiába lett ilyen olcsó! nagyon hiányos..késik hang és bugos átvezető. szakad amikor beszélgetek pedig lowra állítottam a játékot.
0
0
0
0
vyne avatar
@pcboy: Semmi gond nincs a jatekkal. En az elozo gepemmel sem tapasztaltam ilyeneket, a mostanival sem. 2x jatszottam vegig. Nagyon is meger minden penzt, siman jo jatek.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@pcboy: Nálam nem volt ilyen gond az előző gépen szépen futott. (Ezt nem csak úgy ideböfögtem, hanem tényleg így volt)
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@pcboy: Nem állítom, hogy bug mentes a játék, de azért hiányosnak nem mondanám. Amúgy érdemes hozzá leszedni modokat, hogy még változatosabb legyen a játék.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@pcboy: a Harc rendszer 1 kalap szar amúgy jó lenne a játék ha nem ilyen szarul lenne megcsinálva a harc rendszerre.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@pinkyke: Inkább nehéz mint szar nem?
0
0
0
0
vyne avatar
@pinkyke: Nem hack and slash jatek. Arra van egy rakat masik 😊
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@pinkyke: Pont a harcrendszer miatt jó. Sokat szív vele az ember, de ha ráérzel megy majd a szakszerű vagdalkozás.
0
0
0
0
pcboy avatar
@Scorn Face: Én azt vettem észre hogy a jobb és bal klikk időzített kivitelezése az egész csak...illetve a szinted miatt a kunokkal nincs esélyed. legalább is az elején amikor menekülni kellett a faluégetés során akkor kinyírtak és a játék is írta hogy falusinak nincs esélye kunnal szemben viszont amikor visszatértem a hős szüleihez akkor pedig az úton levő banditát simán lekaszaboltam pedig ugyan úgy nyomtam időzítva a gombokat. Erősen lineáris ez szokatlan a skyrim és fallout után.Nincs nagy döntés lehetőségek pedig pont ettől jó az rpg-k. De ahogy említettem a szakadó bug párbeszéd kezdéskor amikor kameranézetbe vesz a beszélő karaktereket vagy jelenet van...nem tudom mi okozza. AAA játékoknál ha minimum fölött van a gépigényem de nincs atomerőművem akkor a kissebb grafika levétel segít de itt lowon ugyan úgy előfordul miközben highal van 60fps-em de a két említett eseménynél szakad lowon is. Van mit javítani.
0
0
0
0
vyne avatar
@pcboy: Meg mindig nem hinnem, hogy a jatek hibaja lenne.
Rakd ssd-re, ha nem azon van, bar nekem hdd-n sem volt vele semmi bajom a regi geppel sem.
0
0
0
0
pcboy avatar
@vyne: ssd van csak a gépben.
0
0
0
0
vyne avatar
@pcboy: Akkor frissitsd az adatlapod, mert ott meg hdd van. 😃
0
0
0
0
pinkyke avatar
@Scorn Face: én ehhez a harc redszer hez vagyok szokva Middle-earth: Shadow of War ami ebbe a játékban van a witcher 3 harc rendszerét is utáltam na nem baj majd ha meg jön a kedvem a játékhoz akkor kijátszom de,az se most lesz.
0
0
0
0
pcboy avatar
@pinkyke: A vsync bekapcs helyett 60hz beállítás megoldotta a szakadást viszont nagy fps dropok van akár 40 fps ig
0
0
0
0
pinkyke avatar
@pcboy: nem hinném hogy a gépemen lenne fps drop
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@pcboy: Nem bántásként vagy ilyesmi, semmi negatív mögöttes tartalom nincs benne amit írok, de egyszerűen csak gyenge hozzá a gép. Nincs a játéknak semmi baja, a rettenetesen nagy gépigényén kívül. 215 órát játszottam a játékkal, ebből vagy 150-et egy gtx 1060-on. Nem igazán emlékszem bugokra, hibákra, egyebekre.
A szakadozó bugos párbeszéd is a hardverre vezethető vissza. Ugyanezt cisnálja a fiam gépn. (I5 6500, gtx 1050 Ti. 16GB ddr4 3200)
0
0
0
0
kellpenzgepre avatar
Ingyenes lesz a game Epic-en! Tuti meg fog nőni a játéknak az ismertsége
0
0
0
0
💬 2
Memento Mori avatar
@kellpenzgepre: Sokan ismerik. És nagyon sokan játszanak is vele. Elterjedni sem fog olyan vészesen. Klasszikus Old school RPG mivoltából fakadóan elég rétegjáték. A harcrendszere sokakat elriaszt. Pedig remek játék. Rengeteg órát beletoltam már.
0
0
0
0
kellpenzgepre avatar
@Memento Mori: Meghát magyar beszédek is vannak benne 😀😉
0
0
0
0
gyuri191 avatar
Sziasztok ehez van magyaritás meg ez milyen fajta játék ilyen oblivion skyrim féle mitkel benne csinálni story tipus vagy ilyen tulélö városépitös cucc? köszi a válaszokat.
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@gyuri191: Story játék,a többiről meg nézz videót ,úgy te is hamarabb rájössz,meg jobban is láthatod,mint ahogy én el tudnám mondani. 😀
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@gyuri191: Nem kell hozzá magyarítás, egy része úgyis magyarul van méghozzá szinkronnal. 😀
0
0
0
0
Torba10 avatar
Ncore-ra ma került fel a fullos verzó amiben minden benne van. teszek egy próbát! 😃
0
0
0
0
huncut98 avatar
ilyen optimizalatlan jatekot meg nem lattam. jatek brutal jol nezki meg az elmeny is elmegy de hogy fps drop minden 1 percben lemegy 30 ala utana vissza 60. penz vissza teritve.
0
0
0
0
💬 1
Doge avatar
@huncut98: Most nézd meg, a fejlesztők kitettek magukért mert fixen megy 50-60 fps között nekem.
0
0
0
0
ors11 avatar
Kikapcsoltam a V-sync-et és és ennek a mentése tart 2 percet, hogy visszalépjen a menübe? 😆 Mi akar ez lenni? 😀😉
0
0
0
0
💬 7
Warlordcommander avatar
@ors11: Akármilyen beállítást változtatsz tölt 2 percet, de ha azt nézzük valamelyik játékot újra kell indítani ha beállítást változtatsz akkor nem annyira zavaró😃
0
0
0
0
vyne avatar
@ors11: Ssd-re raktad? Nekem kb 20 sec-et tolt ha valtoztatok valamin. 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
@vyne: HDD-n van, de asszem ennyit kibírok, ha jó a játék 😃 sztori főleg
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@ors11: Nekem is Hdd-n van de úgyis csak egyszer kell jól beállítani utána soha szóval ennyi.
0
0
0
0
vyne avatar
@ors11: Akkor azert tolt annyit. 😃
Amugy a story nagyon jo, nalam ez volt az ev jateka. 😀
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@vyne: Nálam is bár nem a sztori miatt hanem mert rohadt autentikus az egész 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Nekem is HDD van 16 giga ram mellet és nekem nem tölt 2 percet, max 5-10 másodpercet ha beállítás változtatok.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Újra felettem a játékot, hogy kicsit ismét játszhassak egy jót, meg is vettem egy dlc-t, ami azóta megjelent. Ami a legérdekesebb, hogy azóta, mióta utoljára játszottam, lett jó pár frissítés, javítás, aminek következtében az eddigi teljesítmény nemhogy nem javult, de romlott. Az elején volt vagy 40fps-em magas beállítások mellett, most meg alig volt meg a 20. Ahhoz, hogy legalább a 30-at elérjem, még a közepesből is vissza kellett itt-ott vennem...

Mondjuk ettől még mindig nagyon élvezetes egy játék, csak a cseheknek úgy látszik a patch kifejezést valaki rosszul fordította le... 😀
0
0
0
0
💬 11
vyne avatar
@csuz-li: A from the ashes-t vetted meg? Az meg nem is rossz dlc, eleg sok grochen-t kell gyujteni,mire meg lesz a kis falud. 😃
A Hans- es dlcrol nem olvastam tul jokat, elvileg egy-ket darab kuldetesbol all. Azert 8 fontot nem fogok kiadni. 😜
Van egy ingyenes tournament kiegeszito is ami a frissitessel jott valamikor, az viszont jo nehez, az utolso ellenfel, valami Orparancsnok elkente a szamat rendesen es az elotte levok sem voltak epp konnyu ellenfelek.
Teljesitmeny nalam ugyan az, mar mondjuk csak laptoprol nyomom,munkabol szoval gepen nem neztem mar egy jo ideje de high presettel meg van a 40 nappal, ejjel leesik kb 25 kornyekere de ez anno is igy volt sajnos. 😜
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vyne: Nekem csökkent az fps, mondjuk itt azért számít a VGA, processzor, miegyéb is, ha nem jó az optimalizáció, nekem meg ugye egyikből sem a csúcskategória van. De legalább a fejlesztők kihúzták a dolog méregfogát. Egyrészt hatalmas különbség van a különböző grafikai preset-ek közt, low-on nagyon ronda, pl: a gerenda már nem is faerezetű, hanem egy barna téglatest; másrészt - és ez a jó dolog - meg lehet csinálni, hogy maradsz high beállításoknál, ami mellett tényleg szép a játék, de a felbontást úgy állíthatod be, hogy 720p-ről felskálázza 1080p-re. Így jól is néz ki, FHD monitoron is normálisan megjelenik és kellő fps is lesz.
Persze jobban örülnék, ha úgy, mint mondjuk az odyssey-nél, 1080-ben high beállításokkal simán hozná stabilan legalább a 30fps-t nálam is. De ez van. A játékmenet sok mindenért kárpótol.
Amúgy azóta megvettem a Hans Capon DLC-t is. Láttam már ennél drágábban, kevesebb pluszt adó DLC-t, szóval nem bántam meg, ugyan tényleg nem egy eget rengető plusz tartalom, de azt a 3000 forintot szerintem megérte. Az is igaz, hogy a faluépítő DLC ugyan ennyiért tartalmasabb, cserébe bug-os. A kereskedőm még mindig nem árul semmit és pénze is csak azért van, mert egy csomó loot-olt cuccot oda adtam neki ingyen, majd megvettem jó pénzért, miután a falu megtermelte nekem az árát. Ennek ellenére még mindig nincs nála semmilyen árú. Kicsit azért is csalódott vagyok, mert a fegyverkovácsnál is csak ugyan azokat lehet megvenni, amit a többi város kereskedőinél. Azért örültem volna valami kis plusz exkluzív cuccnak, ha már ennyit nyüglődtem a falu infrastruktúrájával.
u.i.: Engem is elkalapálnak mindig a tornákon az utolsó körben... 😀
0
0
0
0
vyne avatar
@csuz-li: Hat igen, azert ennek a jateknak kell egy kis ero, de ez mondjuk ertheto is, ha megnezed hogy nez ki high/ultra kevereken. Szerintem gyonyoru. 😜
Nekem arul nehany cuccot de semmi komolyat, mondjuk meg nem fejeztem be az epitest. 😃
Amugy jon majd a mod manager is, ugy hogy hasonloan a skyrimhoz valoszinuleg itt is lesz egy csomo jo kis ujdonsag. Valahogy tavasz korul mar itt van az is.
En a hans-es dlc-t majd megveszem mikor mar nem lesz mit csinalni a jatekban, egyenlore meg mindig van egy rakas mellek kuldetes. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vyne: Hát nekem high/ultra keveréken konkrétan egy szépen rajzolt "képregény", de értem mire célzol... 😀
0
0
0
0
szilver avatar
@vyne: egy spoiler nem ártott volna :/
0
0
0
0
csuz-li avatar
@szilver: Mire kellett volna spoiler? Arra, hogy esik az fps, vagy hogy a lovagi tornákon ellenfelek is vannak? Ha utóbbi meglepett, akkor én kérek elnézést, de az ember azt gondolná, hogy a lovagi torna hallatán mindenkinek eszébe jut, hogy ellenfél is várható, akivel meg kell küzdeni. Mondjuk így biztos elrontottuk a meglepetés erejét, mikor elindul a lovagi torna párharca és bummmm! ott van egy ellenfél. Persze én mondjuk nem lepődtem meg rajta, de hát ugye mind mások vagyunk.
0
0
0
0
szilver avatar
@csuz-li: Ez a saját falud téma inkább vagy nem is tudom,csak spoiler gyanus volt számomra.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@szilver: Hát ezek a leírásában és a beharangozó videókban is szerepeltek. Nem gondolnám, hogy nagyon spoileres. Hogy úgy mondjam nincs mit elrontani. Már azon kívül, amit a fejlesztők elrontottak, de arról meg érdemes írni, hogy ne szenvedjen feleslegesen vele senki, ne higgye, hogy ő hibázott, ha a játék bug okozza a hibát. Persze vannak benne részek, ahol jól kell dönteni, de azokról nem esett szó.
A lovagi torna meg magas labda volt, amit elpoénkodtam a károdra, ezért utólag is elnézést kérek, de nem bírtam kihagyni. Utólag már én is erősnek éreztem, de ha leírtam, nem töröltem már ki, mert így gondolom tisztességesebbnek a dolgot. Ha már egyszer hibázok, akkor beleállok.. 😀
0
0
0
0
WeKing avatar
@szilver: Ebben semmi spoiler nincs. 😀
0
0
0
0
szilver avatar
@WeKing: mostmár rájöttem én is utólag 😃 van hogy elgurul a gyógyszer 😃 sry
0
0
0
0
vyne avatar
@szilver: Sajnalom szilver, de ezek mind benne voltak a leirasban is a dlc-nel. Max annyi a spoileres resz, hogy 30k groshen kell a felepiteshez, de en sem vagyok meg kesz vele, azt is valamelyik forumon olvastam. 😜
0
0
0
0
no avatar
Üdv érdeklődnék hogy meglévő gépemmel elérhetek e stabil tiszta futást Fhd-ban esetleg ? összehasonlítottam nem rossz értékeket ad de kiváncsi vagyok a véleményetekre 😀
0
0
0
0
no avatar
Nem működik a patch nem tudom telepíteni. error van telepítéskor.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Vass Gabor: Akkor nálad van a hiba, mert nekem gond nélkül fölment az összes patch,ami eddig kijött hozzá. 😀
0
0
0
0
szilver avatar
@Vass Gabor: Van ez így 😂
0
0
0
0
no avatar


Kindom crome 😃DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD hátkeci...
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@gmen: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Most már átnevezte, sikeresen kiolvasta valahonnan a címet : (
0
0
0
0
Warlordcommander avatar

Na ez az igazi Kingdom Come.
Spoiler!
Remélem valaki észreveszi a Warhorse Studios pajzsát a "váron" 😃 + kingdom come deliverance reklám a végén.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Páran panaszkodnak a magyarítás miatt, mert hogy a játék, a többi szerepjátékkal szemben tényleg nem jelöl be minden helyszínt, ahova menni kell, vagy minden karaktert, akikkel beszélni kell, hanem sokszor csupán utal arra, hogy mi is lenne a feladat. Most, hogy második nekifutásra kijátszottam a játékot úgy gondolom, hogy ennek ellenére simán megoldható úgy is, hogy nem vagy angolból képben.
Szóval most azoknak írok, akik hozzám hasonlóan életükben nem tanultak angolul, csak ragadt rájuk annyi, amennyi a játékokból, meg a feliratos filmekből ragadhat.
Ugyan a küldetések rövid, egymondatos leírásából sok minden nem derül ki (pl. csak annyi, hogy meg kéne találni x-et), de ha a küldetéslapon nem a térképet nézegeted a jobb oldalon, hanem a részletes leírást, akkor ott benne van, hogy "talán beszélnem kéne a kocsmárossal a faluban", meg hasonlók. Mivel a küldetéslap megnyitásakor leáll az idő, bővel van lehetőséged szótárazni. Érdemes mindenkivel beszélgetni a környéken, aki nevesített NPC (tehát nem csak "falusi", vagy "városi" néven fut), mivel, ha nem is érted mit mondanak, a beszélgetések során kibővül a küldetés leírása a szükséges infóval, illetve, amikor válaszolnod kell (pár kivételtől eltekintve, ahol megy le az idősáv), idővel megjelenik a monitor alján az utolsó lényeges mondata az NPC-nek, amit megint van időd lefordítani, illetve magukból a válaszlehetőségekből is sok minden kiderül. Én így simán megoldottam az összes küldetést. Bónuszként ismét fejlődőt egy kicsit a nem létező angoltudásom. Szóval szerintem nem kell ezért feladni, vagy nyavalyogni a fordításért, csak rá kell szánni az időt, ami kifejezetten hasznodra válik. Én magam elég sokat használtam például az androidos telefonra telepíthető google fordítót, mert elég lefényképezni a szöveget és szépen (na jó, főleg röhejesen) lefordítja az ott lévő szövegrészeket. Ami ugyan nem egy TIT által készített hivatalos fordítás, de hatalmas segítség, hogy nem kell mindent külön kiszótárazni. Arra meg a nem túl pontos fordítás is elegendő, hogy ne vesszél el teljesen, illetve megértsd, hogy nagyjából miről is van szó.
0
0
0
0
💬 2
vladtepes2 avatar
@csuz-li: Egy cipőben járunk csuz-li. A háttérben megy a google fordító. És bevallom élvezem úgy is a játékot, ha néha-néha ki kell ugranom egy gyors fordítás erejéig. Nagyon hasznos, és bizony az én "nem létező" angol tudásom is fejlődött nem is kicsit.
A másik, sokan mindenféle előzetes informálódás nélkül nekiesnek a játéknak, aztán csalódnak és "leszólóan" nyilatkoznak róla. Tessék megérteni, hogy ez nem az a játék, ahol hip-hop levágod az ellent ha rád támad, nem fogsz hamar sikereket elérni, nem gyógyulsz automatikusan stb... A küldetések sem dúskálnak a pergő akciókban. Ez egy ízig vérig hardcore rpg. Ahol minden zsákmányért, sikerért keményen meg kell izzadni.

Szerk: Viszont kénytelen voltam a videokártyáról leszedni a hűtést, és a gyári trutyit kicserélni egy minőségi pasztára. Ez a játék jól megrotyogtatta a kártyámat. De így már szent a béke! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vladtepes2: 151 óra játék után találtam egy új küldetést. 😀 Azt hittem, már nincs olyan, amit ne oldottam volna meg. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy olyan sok küldetés lenne a játékban, mielőtt valaki félreérti...

(Ezt nem válaszként akartam írni, csak nem lehet két hét után sem két egymás utáni bejegyzésem...)
0
0
0
0
pinkyke avatar
ahhoz képest h milyen gépigény kell neki elég gagyi a játék kép minősége főleg h a játék 80%-ka dumából áll meg milyen dolog az h van magyar szinkron de,magyar felirat az már nincs
0
0
0
0
💬 4
vyne avatar
@pinkyke: De szeretem az ilyen ertelmes hozzaszolasokat..😃 Kulonben attol a geptol ne varj csodat. A jatek High/ultra keverekkel jelenleg a legszebb amit lathatsz..Dumakbol all a 80%? Mekkora problema ez egy szerepjateknal..Kepzeld el itt nem csak kaszabolni meg lovoldozni kell hanem van rendes storyja is a jateknak. Az is erdekes,hogy nekem feliratozza,mikor a magyarok pofaznak. Ne vard azt,hogy csak azert mert van benne egy "Magyar szal" is,majd csinalnak neked az egesz storyra magyar feliratot...lol
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@vyne: Én azon gondolkoztam ha már magyarok úgyis magyarul beszélnek akkor beállítom cseh szinkronosra a cseheket és úgy még élethűbb lesz (persze angol felirattal h értsek is valamit)
0
0
0
0
vyne avatar
@Warlordcommander: Nem hangzik rosszul 😃
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
@pinkyke: Köszönjük kimerítő értékelésedet a játékról amelyből kiderül, hogy gőzöd sincs mi a játék lényege, továbbá, hogy egy sort sem olvastál róla.

Amúgy meg nem baj ha nem jön be a játék. Kinek ez, kinek az. De egy ilyen semmitmondó hsz-nek aztán sok értelme van. 😀

Jó szórakozást más játékokkal! 😀
0
0
0
0
vyne avatar
Akinek eddig problemaja volt a jatekkal most jott ki egy uj update ami noveli az fps-t, csokkenti a varakozasi idot a beszelgeteseknel,+uj grafikai beallitasok is vannak. Jo gamet! 😀
0
0
0
0
no avatar
Itt is minden maxon volt és 28-32 fps. De szerintem megvárom a magyarítását mert nem értek belőle egy árva kukott se és csak bolyongok össze vissza.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Most próbáltam ki a "demó" verziót, nagyon baba játék. Eddig semmi buggal nem találkoztam és high beállításon megy vígan 35-40 fps körül stabilan harcban is. A harcot nagyon eltalálták egyszerűen zseniális, remélem lesz előnyöm abból hogy igazából is kardozok. 😃 Bár itt az npc-k akkor is odarántják a kardot ha éppen a túloldalról ütöm😀
0
0
0
0
💬 1
vyne avatar
@Warlordcommander: En igazabol ijjaszkodtam,persze hobbi szinten. Az nagyon eletszeru lett benne pl, gondolom a kardozas is hasonlo 😜
Egy ketszer erdekes dolgokat csinalnak aznpck de ritka az olyan.
0
0
0
0
wesleysnipes avatar
na ez sokat javitott..már nincsenek azok a nagy fagyások..viszont a látótávolságokat ott alul nem lehet állitani..viszaálitja magától ahogy volt..ez bug ?
0
0
0
0
no avatar
GTX 750 2Gb FX-6350 processzorral szerintetek hogy teljesítene? Nem Ti verzió. Nagyon tetszik a játék, szívesen játszanám, de a mostani netemmel nagyon sokáig tartana letorrentezni, hogy kipróbáljam, utána eredetit leszedni... szóval na. 😃 Mit gondoltok?
0
0
0
0
💬 5
csuz-li avatar
@Krall: Hogy is fogalmazzak finoman? Van a neten "próbaverzió".
Itt láthatóan nagy különbségek vannak a grafikai beállítások között, szóval biztos hogy találsz jó kompromisszumot. Amúgy megéri megvenni, főleg, mert a kiadó és a készítő egy kis cseh cég, akiknek ez az első játéka, így ha bejön nekik, úgy járhatunk velük is, mint a lengyelekkel és a végén kaphatunk egy witcher szintű játékot is később, ha lesz miből elkészíteni. Ígéretesnek tűnik a csapat és a játék is, bár elég bugos, de ugye ez az, ami idővel változhat. Az ötlet jó, a megvalósítás is jó, persze lehetne csiszolni rajta, de ilyen ötletekkel és ilyen hozzáállással akármi is lehet a kiadóból, akár egy CD Projekt is.
0
0
0
0
vyne avatar
@csuz-li: Igy van,meg kell probalni. Sok remenyt ne fuzz mondjuk a high presetshez. Medium low kevereken szerintem elmegy es meg ugy is szep a jatek. Tortenet miatt amugy nagyon is megeri leszedni,nem beszelve a harcrol meg minden. Egy egesz realisztikus jatekot kaptunk. Gondolok itt pl arra,ha leugrasz egy hegyrol/dombrol bizony kificamodik a bokad,ha megvernek akkor utana ugy is nezel ki/ugy is erzi magat a karaktered mint akit megvertek igazabol.Az ijjaszatnal a celkereszt hianya(ami szerintem rohadt jo,mert igazan nehez lett igy) Ahhoz kepest,hogy az elso jatekuk sok kiado nyugodtan peldat vehet. Bugok ide vagy oda,minden jatekban vannak, idovel persze ugy is valtozni fog. En jatszottam a witchereket is,az osszeset. Engem a 3(ami sok ember szerint az egyik legjobb rpg) annyira nem fogott meg mint ez,de hat izlesek es pofonok.
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Nekem a lehető legalacsonyabb grafikai beállítás is megfelel, ha játszható úgy a játék 30 fps körül. 😃 Csak hol azt írják, hogy jól elmegy medium-highon is, hol meg azt, hogy legalacsonyabbon se üti meg a 24 fps-t... De úgy néz ki muszáj lesz megpróbálni.
0
0
0
0
vyne avatar
@Krall: Mindenkepp probald ki😀
0
0
0
0
Kemy avatar
@Krall: Próbáld ki a "Demó" megoldást, mindenképp érdemes. Nálam mediumon 40-50 fps-t produkál ami bőven élvezhető (szerintem). Egyébként Lowon is nagyon szép a grafika... Adj neki egy próbát , mit veszíthetsz ? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Lassan benne lesz a játékban 50 órám. úgy kb 30 óra után kezdtem ráérezni a harcra. Nem hazudtak a srácok, mikor azt mondták, hogy realisztikus. Persze azért ez is csak egy játék, de itt legalább tényleg rajtad múlik, mennyire vagy ügyes. Ha erősebb leszel, nagyobbat tudsz ütni, mint a valóságban. Ha sokat kardozol, tanulhatsz ugyan újabb kombót, de az csak annyit jelent, hogy előre felvillan, milyen irányú csapás következik, illetve döfés jön, de nem "játssza le helyetted", hanem neked kell végig csinálni. Ráadásul rájöttem (alkoholista mentési rendszer miatt, amiért azért lenne pár keresetlen szavam a fejlesztőkhöz), hogy egy-egy kombót akkor is végig tudsz vinni, ha még nem tanultad meg, csak nem jelzi neked a célkeresztben, hogy mi következik, hanem fejből kell nyomnod.
Amúgy a közelharchoz ugyan az kell, ami igazból is: koncentráció és jó ritmusérzék.
Plusz: ha egyszerre többen támadnak rád, akkor halott vagy, legfeljebb bízhatsz a szerencsédben, meg az önvédelmi futásban... Tényleg realisztikus lett.
0
0
0
0
💬 5
vladtepes2 avatar
@csuz-li: Használd a mentési módot amit linkeltem. Nem csalásképpen használom, hanem mert egyszerűen el van baltázva az egész mentési rendszer. Kell használnom, mert anélkül dédapa koromig is nyüstölhetném ezt a játékot. A közelharc tényleg nehéz. És annyi kombót raktak bele, hogy ember legyen a talpán, aki meg tudja jegyezni. De tréningelek töretlenül. Sajnos lassan haladok, mert meló, család ilyenek elsőbbséget élveznek.
Véleményem szerint túlzásba vitték kissé a "realisztikát". Egy játék legyen játék annak minden "varázsával, könnyeddségével, élvezetével" együtt. De ha valami nem élvezetes, az már nem játék. És itt a harc, a pihenés kivárása, a "gyors" utazás kivárása már nem élvezet. Nekem. Ezeken kívül szeretem. Imádom. Stb...
Még egy. Az íjászatra érdemes gyúrni. Egy lóval a feneked alatt, és egy erős íjjal, már többre mész mint közelharccal.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vladtepes2: Azon túl, hogy szerintem épp itt volt az ideje egy realisztikus(abb) játéknak, (minden másra ott van minden más...) a többi dologban egyetértek veled.
Az íjászkodást a helyi vadvilágon tréningezem, tényleg hasznos, de azért nem lehet a végtelenségig nyomni a szokásos "hátrálok és lövök" dolgot, legalább is gyalog, mert hamar kifáradsz és utolérnek. Miközben a lovat meg hamar kiölik alólad, ha nem vigyázol, márpedig a ló az drága mulatság. Mondjuk minden más is drága mulatság, nem pumpál tele pénzzel a játék. Bár egy küldetés után kaptam több, mint 2000 groshent, azért a legtöbb nem túl jövedelmező.
A mentési rendszer nekem sem jön be, majd kipróbálom a modot. Csak azzal eltöltök egy jó pár percet, hogy létrehozzam a mentési piát.
Legutóbb akkor akadtam ki, mikor az erdő közepén egy banya házában nekiálltam elkészíteni a potikat a mentésekhez, legalább 10-et megcsináltam, csak valami nem stimmelt (zajok, kiabálás, meg "kilengő" kép). Kilépek az alkímiai asztalból, hát nem épp két-három magyar vitéz püföl lelkesen? Pár pillanat múlva halott is voltam, úgyhogy időutazást hajtottam végre úgy 14 játékbeli órát, ami valós időben is legalább 1,5-2 volt. Így épp annál a pillanatnál tartottam újra, ahol rájöttem, hogy nem tudok másként menteni, csak alvással, mert nincs potim hozzá, neki kellene állni gyűjtögetni és kraftolgatni...

u.i.: Milyen gyors utazás? Én hardban nyomom és mindenhova "személyesen" lovagolok/gyalogolok el. 😜 (Így nő a lovagló tudás is, meg a vitalitás, ha gyalogolsz, amik azért hasznosak ám...)
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
@csuz-li: Én könnyű fokozaton játszom. Hardhoz egész egyszerűen nincs időm, és türelmem. 😀 Gyorsutazás: térkép, bejárt városok mellett (elől, hátul) egy kék alapon, kereket átugró ló, amelyen egy hosszúhajú lány ül logó van. "E" betűvel indítom a "gyors" utazást. Annyit csinál, hogy elindul a figura a térképen a kijelölt célhoz. Alul megy az óra. Közben néha előfordul támadás. Választhatsz, hogy megállsz harcolni, "e" vagy megkísérelsz menekülni "esc".
Hardon lehet, hogy nincs ilyen.
A mentésre visszatérve: Ajánlom a modot. Mert anélkül (főleg hard fokozaton) keserves lehet a játék.

Amúgy nálam visz mindent ez a game. AC Origins megy vele párhuzamban, de ez lenyomja azt is.

Szerk: Csak vigyázz. A mentési mód két fájlt ad. Az egyik a snapszos (alkesz leszel), a másik lesz a nyerő.

Spoiler!
Hallod, ez az a játék, ahol az idő múlása miatt lassan tatának érzem magam! 😃 Feleségem szerint amúgy is erősen őszülök. Szerintem csak az ezüstözött hajbeültetés teszi. 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vladtepes2: Tudom, milyen a gyors utazás, csak nem használom. A hard mód alatt azt értem, hogy szerepjátékot szeretem a leginkább beleélősen játszani és nem használom az ilyen "könnyítéseket".
A modot köszönöm, megnézem.

Spoiler!
Én 45 éves koromra elértem, hogy simán ősz vagyok, így a játék már nem oszt, nem szoroz...
😀
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
@csuz-li: Jah, igazad van. Inkább lenne hajbeültetésem. De hát ez van. Inkább őszüljek mint kopaszodjak.
Eleinte én is mindenhová gyalog vagy lóháton mentem. De az a rengeteg idő... Még a "gyorsutazás" is jobb. Igaz, a játékbeli időt számolja rendesen. Sokszor kellett reggelig "aludnom", mert estére értem egy városba.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Ha elegetek van az értelmetlen mentési rendszerből:

[LINK]

Végtelen mentési lehetőség. Nálam működik.
0
0
0
0
no avatar
Kár ezért a játékért, nagyon jó is lehetett volna, de sajnos nem lett az. Szörnyen optimalizálatlan, bugos, és tele van totál kiakasztó és idegesítő dolgokkal. Az egyik ilyen a mentési rendszer. Aki ezt kitalálta jól tökön kéne rúgni vagy 10-szer, főleg, hogy tele van buggal a játék, állandóan elakad a karakter minden szarban, és az ember töltheti vissza a legutolsó mentést, ami lehet, hogy 1 órája volt.
A másik a harcrendszer. Aki ezt kitalálta, hát megérdemel egy bérelt helyet a pokolban az biztos. Oké, lehet , hogy én vagyok szörnyen béna a közelharcban, de számomra ez teljesen logikátlan és undorítóan "csaló" egy rendszer. A legbénább bandita is könnyűszerrel elbánik a mi ki "hősünkkel" függetlenül attól, hogy lovagi páncélban vagyunk, vagy sem. Ráadsául egyszerre 3-an támadnak, elfutni nem nagyon enged, szóval kész katasztrófa az egész. Egyedül az íjászat ér valamit, de persze itt is bele kellett rakni egy nehezítést, hogy nincs célkereszt (parancssorban könnyen be lehet kapcsolni, így már egészen élvezhető lesz). Azért az röhejes, hogy az egyik "boss-t" (Runt) úgy tudtam megölni minden nehézség nélkül, hogy háromszor fejbe lőttem íjjal...
És most kapcsoljuk össze az elcseszett harcrendszert ezzel a "csodálatos" mentési módszerrel. Hát gratulálok a készítőknek!
Tényleg kár érte, mert a történet, a hangulat és maga a környezet egészen kiváló lett.
Egyébként nálam 40-45FPS-el fut medium/low beállítások mellett, de nagyon durva szaggatások vannak, és sokszor nagyon nehezen töltenek be a textúrák.
0
0
0
0
💬 3
vyne avatar
@gaancs: Szerintem pedig nagyon jo 😃 Nalam mondjuk nincsenek akadasok meg nekem tetszik,hogy ilyen nehez a harc is. Hogy nincs celkereszt az nekem csak valosaghubbe tette az egeszet. A mentes egeszen elviselheto ha veszed a snapszokat hozza.Nem tudom hany orat oltem eddig bele..Szerintem rohadt jo jatek lett
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Nem is az a baj a harcrendszerrel hogy nehéz, hanem az, hogy az íjászat a közelharcot teljesen fölöslegessé teszi. Lóhátról íjjal hülyét csinálok az ellenségből 😃
0
0
0
0
vyne avatar
@gaancs: Hat celkeresztel konnyu, de ugy nem az igazi😜 Igazan nehez ijjal eltalalni valakit anelkul,mint ahogy az eletben is, kozelharc meg szerintem meg nehezebb,de hat meg jo hogy nehez..Szerintem evek ota az elso normalis jatek(Rpg) ami kijott.A sok hibabol amiket masok tapasztalnak en nem igazan latok semmit hal istennek de azokat is csak csak kijavitjak majd.
0
0
0
0
diablo2 avatar
Készül a MAGYARÍTÁS!!! https://www.facebook.com/kcdhun/
Aki tud segítsen.
0
0
0
0
gigazte avatar


Egy kis összeállítás, hogy feldobjam egy kicsit ezt a hetet! 😆
0
0
0
0
💬 12
csuz-li avatar
@gigazte: Nem arra mondták, hogy realisztikus, hogy nem lesznek benne grafikai hibák, hanem arra, hogy korhű lesz és nem lesznek benne varázslatok.
Mondjuk megkérdezném, hogy pontosan milyen is volt annak a ténylegesen létező, hogy úgy mondjam realisztikus középkori gyógyitalnak a receptje, ami javítja a látást éjszaka, mert azt megvenném most is, ha tényleg létezett... 😀 (u.i.: érdekelne a beszédkészséget, meg az erőt növelő realisztikus gyógyitalnak is a receptje, ha már itt tartunk)
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@csuz-li:
beszédkészséget, meg az erőt növelő realisztikus gyógyital

pálinka 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@csuz-li: Tudom, hogy nincsen bugmentes játék, de én nem is a játékot akartam ezzel lehúzni, hanem megmutatni ezt a bugos összeállítást. Korhűséggel nincs gond, azt aláírom! A helyszínek teljesen valósághűek, és ahogy elnézegeti az ember a játékteret, azt veszi észre, hogy elég sok történelmi íráshoz, feljegyzéshez és régi térképekhez nyúlhattak a készítők mire megcsinálták a királyságot! Nagyon sok helyszínt felismer az ember. 😀 Le a kalappal előttük!

ami javítja a látást éjszaka

Bármiféle hallucinogén kiválthatta ezt a hatást! 😂

pálinka 😆

Az erő növelése helyett inkább túlzott bátorságot ad. 😆
0
0
0
0
vyne avatar
@gigazte: Engem is mindig lenyugoz a taj,nagyon jol megcsinaltak. Ahhoz kepest hogy eletemben nem hallottam a fejlesztorol le a kalappal elottuk. Sok Nagy fejleszto igazan peldat vehetne roluk.
0
0
0
0
Kemy avatar
@gigazte: Vannak itt problémák, fejetlenséggel már Én is többször találkoztam 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Kemy: Az olyan grafikai hibákkal nincs gondom, hogy nincs feje az embernek, vagy belelóg egyik tárgy a másikba. A videót is végigröhögtem. Ami igazán elkeserítő az olyan, hibák, mint például az, hogy nem lehet be, vagy kimenni egy ajtón mert fontos lenne ezeket javítani. A grafikai bugok legfeljebb viccesek, de azokon az ember felülemelkedik, ha a játék jó és beszippantja a világa, viszont, ami érinti a játékmenetet az már más lapra tartozik.
Ebben a játékban sajnos vannak ilyenek, így az ember nem mer belemenni kockázatosabb dolgokba, mert úgymond nem bízik a játékban. Nem lehetsz biztos abban, hogy például egy zsebmetszés csak rajtad múlik-e, vagy a játék miatt bukod el és a mentési rendszer miatt - mivel alkoholista leszel, ha sokat mentesz, - elég kockázatos ilyenbe belemenni, mert nem menthetsz minden egyes lopás előtt. Már ültem egyszer 5 napot a börtönben és nem vagyok benne biztos, hogy az én szerencsétlenkedésem okozta és nem a játék hibája volt...
Ettől függetlenül még mindig jónak tartom a játékot, kitettek magukért a fejlesztők, de még van némi elmaradásuk a játékosokkal szemben, úgyhogy hajrá! Lehet javítani!
0
0
0
0
Kemy avatar
@csuz-li: Abszolút egyetértek veled. A mentési rendszer számomra egy kicsit ellentmondásos. Értem Én, hogy valamihez kellett kötni ezt az opciót is, tök vicces , hogy pont a piáláshoz 😀 De.. ha sokat mentesz akkor alkesz leszel. No de kérem , egy RPGben az ember feszt menteni szokott ,mert bármi balul üthet ki, legyen az program vagy saját hiba esetleg pont a játékmenet eredménye. Ezzel a húzással a játszhatóság egy fontos részén esik csorba. Tudom van rá mod ami ezt hivatott orvosolni, de akkor is nah 😀 Számomra ezzel a ténnyel is nagyon addiktív a játék 😀
0
0
0
0
vyne avatar
@csuz-li: Megvetted amugy? A Patchek nem javitottak ki ezeket a dolgokat?
0
0
0
0
Kemy avatar
@vyne: "Demo" verziót próbáltam ki. Patcheket nem tettem fel, mert azt írták, hogy csak rosszabb lett tőle. Egyelőre nem találkoztam olyan buggal ami miatt játszhatatlanná vált volna a game, így nem is erőltettem a javításokat.
0
0
0
0
vyne avatar
@Kemy: Egyenlore en is az ncorerol leszedett verziot nyomom,javitasokat en sem raktam fel, mert igy is tokeletesen mukodik minden egy ket textbugot leszamitva nem is talalkoztam olyan hu de nagy hibakkal. Patch altalaban el*** az elejen,majd ha jon vmi nagyobb arrol ugy is tudni fogunk. Amugy jovo honapban tuti megveszem a gamet,es akkor muszaj lesz updatelni is,szoval remelem addigra meg jon egy normal patch is😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vyne: Nekem eredeti van, egyelőre még nem lettek ezek javítva, amikről én írtam. Steam-en vettem és automatikusan frissül, de még nem jött hozzá frissítés vasárnap óta, tehát nekem a vasárnapi állapotban van meg a játék, nem tudom, hogy az hány frissítés, de ha jól emlékszem, 1.2.5-ös verzió (ebben nem vagyok biztos, mert nem jegyeztem meg külön, itt az irodában meg valami érthetetlen okból nem lehet játékot, de még csak steam-et sem telepíteni a gépekre. 😀 ).
Mondjuk én nem láttam még fejetlen embert például...
0
0
0
0
vyne avatar
@csuz-li: Ertem,nekem eddig nem voltak ilyen gondjaim a javitasok nelkul,ugyhogy addig fel sem rakom oket amig nem biztos,hogy javit vagy ront😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Tegnap vettem meg és addig jutottam el, míg vége lett a tulajdonképpeni tanulórésznek. Illetve elkezdtem megcsinálni az első mellékküldetést. Ez úgy 8-10 órányi játék.
Akinek gondja van az optimalizálással: Az én gépemen (fx-8350 és R9 380) FHD felbontással high beállításokkal stabilan van 40-42 fps, semmilyen ingadozást nem tapasztaltam. Mondjuk a megjelenés napján kiadtak hozzá egy ~20 gigás javítást pont ezért.
Akinek gondja van a bugokkal: Én egyel sem találkoztam eddig. Se dropp, se fagyás, sem akadás, sem egyéb bug.
Akinek hiányzik a magyar felirat: Én nem tanultam soha semmilyen nyelvet, csak annyit tudok angolul, ami rám ragadt a játékokból, meg filmekből. Én is örülnék egy magyar feliratnak, de nem olyan a szövegezés, hogy ne lehetne akár csak az én nyelvismeretem mellett is játszani a játékot. (Amúgy van bent magyar szinkron, mert a kun zsoldosok magyarul káromkodnak, meg üvöltöznek... 😜)
0
0
0
0
💬 5
vyne avatar
@csuz-li: Jaja, az a bevezetes eleg hosszura sikerult,ami egyebkent nem is baj😃 nekem sincs se fagyas se ingadozas de en a javitasokbol egyet sem raktam fel. Sokan panaszkodtak pedig,hogy a csirkeert lehajolni is 1 perc fagyas meg ilyenek, hal istennek nalam ilyesmi nincs. Kulonben ez kulonosen tetszik,hogy megyek az erdoben es hallom hogy magyarul beszelnek a pataknal 😃 Nalam eddig nagyon pozitiv. Evek ota az elso normalis rpg ami meg is fog😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@csuz-li: volt hogy elkezdtem repkedni a mezőn, miközben le kellett volna kardoznom egy illetőt 😂
ami pont azért gáz mert ha nem pálinkázok be, akkor odavan 1-2 óra gameplay. olyan is volt, hogy meg kell állítani valakit, én meg rögtön rányomtam a tackle gombra futás közben. és mivel nem elkapja, hanem behúz neki kettőt, utána meg engem kezdett el ütlegelni a karhatalom rendbontás miatt 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
@H-ECTOR: Most még rávertem pár órát a játékra, így azért nekem is sikerült olyan hibába futnom, ami zavaró is. Besunnyogtam egy házba, feltörtem egy ládát és még ki is értem volna, de egyszerűen sem guggolva, sem állva nem tudtam átmenni a nyitott ajtón...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@csuz-li: nekem ez Uzhitzban volt, az istenért se tudtam bemenni a fogadó ajtaján, ahol a questgiver volt, tölthettem vissza a 2 órával korábbi mentést...
0
0
0
0
vyne avatar
@H-ECTOR: Hal istennek eddig csak egy fej nelkuli katonat lattam,ami bug meg egyszer felrepitett a magasba valamiert aztan leestem,meg persze nem haltam 😃 Ezeken kivul nem futottam bele hatalmas bugokba 😃
0
0
0
0
no avatar
Mit vagytok annyira oda a szinkronért? Ha olyan színvonalút kapnánk mint ami a mostani filmek 90%-ában van, azzal sokra nem mennénk. Ha egy kicsit is tudsz angolul akkor nem fog nagy gondot okozni. Amúgy a játék nagyon jó, de sok a bug meg az AI g€cibuta. Meg amikor már nagyobb szintű vagy az egész harcrendszer értelmét veszti, mert bárkit kiütsz 1-2 ütéssel.
0
0
0
0
vyne avatar
Nekem eddig nagyon tetszik,nagyon hangulatos. Mind a ket masinan megy High beallitasok mellett(50fps),laptopon kicsit jobban,gondolom a ram miatt. Updateket meg nem tettem fel,erdemes?
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@vyne: több fps-t produkál a butitott 970 mint a gépi? érdekes o.O Dx11-el a játék kap +10 fps-t ha valakit érdekel persze egy kicsit butitva a grafikát cserébe !
0
0
0
0
vyne avatar
@ZonTeX: Ezek szerint...😃 Egyedul talan esoben droppol le 35-40 korulre de azon kivul akadas mentes 50 korul van. Gepen mar mas mert ott neha lezug 30ra aztan vissza 50-55re,random.
0
0
0
0
no avatar
@vyne: érdekes mindegy ez van 😃
0
0
0
0
Goldenberg avatar
@Nem01: Köszönjük, Emese, ezt a tartalmas és végletekig kivesézett véleményt! 😀
0
0
0
0
SzocaCicuBimBam avatar
@Nem01: Drága barátom! csodálkozom, hogy raktál ékezetet az á-ra! A te fajtád elintézi egy "rakas szar"-al, de benned látom a fejlődés szikráját.
0
0
0
0
no avatar
@SzocaCicuBimBam: 😆DDDDDDD thats a gg 😆D
0
0
0
0
Kemy avatar
Mai nap sikerült eljutnom odáig, hogy kipróbáljam. Így teljes képet kapok, hogyan is fut a gémernek ( https://gepigeny.hu/user/kemy/eszkozok/251108 ) korántsem nevezhető low budget konfigomon. Nos 900p ről beszélünk, beállítás menüben a medium opció belőve. Számomra így elég élvezhető a játék, persze előjönnek a sokat emlegetett random fps dropok (csoda is lenne ha nem lennének 😃 ). Remélem a későbbi javításoknak köszönhetően még élvezetesebbé fog válni a játék. Csatlakozva az előttem szólókhoz, egy magyar feliratot megérdemelt volna a játék. Nos csatoltam pár képet a teljesség igénye nélkül persze, és bőven a játék elejéről. Nem tudom a későbbiekben majd mennyire fog változni az összkép, majd kiderül 😀 Hja esővel még nem találkoztam 😉 Szal akinek hasonló gépe van mint nekem az nyugodtan tegyen egy próbát , mi baj lehet ?

[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Kemy: Hallom ahogy az Rx 560 szenved 😃 de igen így müködhet a dolog várjuk a patchet! de addig CSAK Ncore.( én megvettem még mielőtt valamelyik gépigény huszár idejönni hogy ajajaja 😀 )
0
0
0
0
Kemy avatar
@ZonTeX: Nem tudom miért nézik le sokan szegény 560-at. Kompromisszumokkal tökéletesen kiszolgál, nyilván nem gamer kártya, de bőven hozza amit elvártam tőle. Hja és nem szenvedett, szinte szárnyalt 😀
0
0
0
0
no avatar
@Kemy: jesus 😃 nem nézik le csak messze van a teljesitménye ehez a játékhoz😃 ennyi
0
0
0
0
Kemy avatar
@ZonTeX: Minden bizonnyal messze van , hisz a játékok csak ultrán, 4k-ban működnek igazán 😉
0
0
0
0
no avatar
@Kemy: Túl komplikálod azt amit irtam barátom😃
0
0
0
0
Kemy avatar
@ZonTeX: Tudom , hogy nem bántásból írtad 😉 csak ironizálni próbáltam 😀
0
0
0
0
wesleysnipes avatar
igen jó játék képe is szép, viszont addig énse játszok amég nem optimizálják..meg az 5-10 másodperces fagyásokat nem javitják..igy nem élvezetes a játék..főleg ha tudom hogy jobb képpel is fog menni..akk inkább várok még....
amúgy 8 GB memóm van, 16-ra bővitem menyit számit ..valaki tapasztalat ? ,mivel ugye 8 szinte minden játéknak elég
0
0
0
0
💬 13
no avatar
@wesleysnipes: sokat számít
0
0
0
0
Reece avatar
@wesleysnipes: Én sok játékot azért nem tudom legmagasabb grafikai beállításokon működtetni (Arma3, COD WWII..stb) mert kevés neki a 8 GB ram..megtelik a memória és vagy kidob vagy kifagy a játék.
0
0
0
0
no avatar
@Reece: Pontosan, gta 5-nél is 13,8 gigát zabál meg, pedig nincs is felnyomva csutkára.
0
0
0
0
no avatar
@wesleysnipes: Szia

8 giga elég akkor ha nem vagy hardcore gamer, vagyis nem feltétlen szükséges akkor ha nem akarsz max beálitásokat. De amúgy semmit nem fog változtatni alapjáraton, van néhány játék ami 8-nál többet eszik ennyi😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@wesleysnipes: nekem egyik felsorolt játéknál nem volt probléma a kevés memória Spoiler!
gta5 füvet, élsimítást, árnyékokat kivéve minden maxon, codww2 very highon fix 60 fps
, itt meg hiába van több, akkor is lesznek fagyások
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Még egyszer elmondom... akkor kell 16 ha videót vágsz, renderelsz, és ha csutkára húzva szeretnél játszani. Nálam a gta 5 full maxon 11.7 gigát eszik. Ezért kell 16 ha minden maxon van. Nyilván elég a 8 neked mivel a.legdurvább dolgokat kiszedted ill. Gondolom a Render distance-ed (field of view) sincs maxon 😃 fck logic
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@ZonTeX: 1. fogd vissza magad 2. én is ugyan ezt mondtam
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Nem nem ezt mondtad 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@ZonTeX: érdekes nálam sem fogy el a ram se gta-nál sem ennél stb...
0
0
0
0
gigazte avatar
@MC MaRcI: 8gb rammal én is bőven elvagyok! Eddig a Witcher 3 alatt ment csak 7,5gb fölé, de akkor se ért a közelébe...
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Nem volt felhúzva lowon volt minden.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Vass Gabor: Jól van Vass Gabor megvolt a napi okosságod, szóval menjél szépen aludni! Amennyi bölcsesség már jött tőled én simán Nobel-díjra jelölnélek!

Amúgy téged kéne már jól felhúzni egy lámpavasra! 😂
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: ÉRtem , tehát azt állitod hogy a 8 giga ddr3 ram elég neked csutkára huzva a gta 5-öt witcher 3-at, 1920Xban? Hmm most add fel postán a géped nekem le tesztelem.. eszem meg áll
0
0
0
0
no avatar
Hivatalos adat: MINDENKI nyugodtn nyugodjon le a pics...ba. Jönni fog Patch amely növeli az fps-t, javitja a bugokat, a glitcheket. Töltő képernyőket gyorsít, képakadás, optimalizálás. 😀😉

NEm hivatalos: Ezt mért nem tudják akkor megcsinálni mikor KIADJÁK a retkes játékot.....
0
0
0
0
💬 8
Kemy avatar
@ZonTeX: A "nem hivatalos" kérdésed bennem is megfogalmazódott már. Sajnos ez az irány, legalábbis ez látszik beigazolódni. Mihelyst kijön egy játék máris jön hozzá a patch patche is 😃 Hja és ezeket a félkész produktumokat árulják, csodálkoznak, hogy sokan lewarezolják.
0
0
0
0
no avatar
@Kemy: Pedig ha vissza megyünk a régi szép időkbe, pl doom 3, age of empires 3, Skyrim, Dragons Dogma😃ark Arisen. stb stb stb stb régen ha kiadtak egy jáékot az Full-Finished volt. Nem kellet patch se semmi optimalizálás. Maximum 1 2 bug de ennyi. Ma már veszün kegy 35%-os játékot ami 35%-ban kész van a maradék bug glitch fps drop szar. Hát mit lehet tenni játék ipar, tudják h megveszzük árulják ennyi.
0
0
0
0
Kemy avatar
@ZonTeX: Huhh Skyrim, mai napig nagy kedvenc. A mostani tendencia mentén haladva, a Bethesda jó pár patchet kidobhatott volna hozzá mire full gameről beszélhetnénk 😀 Mindegyik olyan javításokat tartalmazva mint pl. az íj használata lopakodás közben 😃
0
0
0
0
no avatar
@Kemy: De szerencsére megoldották modokkal a Nexusos srácok😀 Nekem csak 100 giga a mod hozzá, Persze special Skyrim, teljesen más a játék. Érdemes ujra játszani így!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@ZonTeX: Háááát azért én emlkékszem a Doom 3 megjelenésére.Jaj de még menyire.....Talán nem is volt olyan gép amin maxon futott volna stabilan.Brutális gépigénye volt,igaz cserébe akkora előrelépés volt minden téren,hogy csak na.
Akkoriban is jöttek ki érdekes játékok.Viszont amúgy igazad van,a maiak már annyira a profitra hajtanak,hogy nincs idő optimalizálni,és majd ezt pótolják közben.
De igy megy ez minden téren.Lásd autóipar amikor rengeteg modellt visszahivnak egy később feltárt hiba miatt,stb lehetne sorolni.
Ilyen világot élünk......
0
0
0
0
szilver avatar
@ZonTeX: Azért Gothic 3 kivétel 😃
0
0
0
0
CuRi avatar
@ZonTeX: Azért adják ki az optimizalatlan félkész játékokat, mert muszaj a kiadóknak teljesíteni az előre beígért határidőt, ami ezekszerint elég szűkös. Erre a megoldás az lenne, hogy eloszor pc-re készítenek el egy játékot amit aztán at portolnak konzolra, és nem konzolrol pc-re mert annak ez az eredménye. Ha forditva csinálnák akkor egyik platformon sem lenne gond az optimalizalassal.
0
0
0
0
no avatar
@CuRi: True! Well played my friend!
0
0
0
0
no avatar


Ez egy bug?,hogy nincsen a karaktereknek hangja?,a beállításokban maxra van tekerve a hangjuk.
0
0
0
0
💬 10
SzocaCicuBimBam avatar
@Vass Gabor: Oh haver, szerencsétlen játék, hogyan képezzen le hangokat, ha van 10 fps? 😞
0
0
0
0
szilver avatar
@SzocaCicuBimBam: És ez lenne a csodagépe gondolom 😃 1050ti-vel rohannia kellene 😃
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Attól még mennie kéne az alaplapi vegával a hangnak is.
0
0
0
0
Goldenberg avatar
@Vass Gabor: A mellékelt videóban van a karaktereknek hangjuk, szóval nem értem, mi a gond, kivéve azt a csúnya 10 fps-t, az durva. Puszta kiváncsiságból, ez milyen gépen lett összehozva? Integrált kártyáról ment?
0
0
0
0
szilver avatar
@Goldenberg: Gondolom a kamugépével.Hiába az aida-s kép,lehet hogy a szomszédnak van ez a konfigja 😃
0
0
0
0
SzocaCicuBimBam avatar
@Goldenberg: Én azt nem értem, hogy miért kell kamuzni? Ennyire kicsi még vagy valami nagyon rossz odafent? Nem vágom miért kell ezt... Én sem vagyok egy észlény, de mégis megtanultam fogalmazni, meg helyesen írni. Itt lévő sok sok felhasználó, meg úgy az egész fiatal generáció el van b*szva ahogy van... Mellesleg 25 vagyok, én még internet nélkül nőttem fel, lehet ez az oka. Nem lehet értelmesen beszélgetni, hihetetlen.
0
0
0
0
szilver avatar
@SzocaCicuBimBam: Ugyan ezen a meglátáson vagyok.Sőt annyival kiegészíteném,hogy kb minden fórumon,társasági oldalakon csak az egymásnak való beszólogatás megy,a hülye kommentek,oltogatások,erőltetett szánalmas poénkodások(tisztelet a kivételnek).Emlékszem még mikor anno ismerkedtem az internet világával 14-15 évesen(11-12 éve ami nem is olyan hosszú idő ha azt nézzük)Sehol sem láttam nagyképű,laza vagyok beszólok mert megtehetem az interneten és hasonló felfogású embereket.Kulturált fórum beszélgetéseket tapasztaltam.
0
0
0
0
no avatar
@Goldenberg: Igen az integrált kártyán mert a vegát nem tudom használni amúgy lowon szerintem meglenne a 60 fps.
Akkorha van hangja nem értem mért nem hallom az nem lehet hogy levan némítva mert csutkán van.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@Vass Gabor: Nagyon remélem, hogy csak a felvétel miatt van ez a diavetítés...ellenkező esetben én nem tudom elhinni, hogy létezik olyan igénytelen ember aki képes így játszani bármivel...ez már vicc kategória. A karaktereknek pedig van hangja, szóval ez az egész OFF-os úgy ahogy van.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Vass Gabor: Fel kéne tekerni a hangerőt ***meg! 😂 Az idiótaságnak látom nincs határa!
0
0
0
0
no avatar
Ehez a játékhoz ram drive kell kb.
0
0
0
0
💬 10
wgeorge85 avatar
@Adderal: Elfelejtették odaírni, hogy minimum SSD meghajtó kell.😆
De ha valaki megveszi és nincs SSD, majd kénytelen lesz venni, jó üzlet csak nem nekünk.😞
Még nem próbáltam ki, de az olvasottak alapján erős gép kell hozzá...
0
0
0
0
szilver avatar
@wgeorge85: Nem az ssd-re telepítettem és semmi probléma nincs,nem tölt sokat,max 2-3* másodpercet párbeszédeknél.

*csak túloztam képletesen,lentebbi poszt alatt a reális mért adat,de szerintem nem vészes eltérés,ahogy olvasom a panaszokat hogy sokáig tölt,gondolom másoknak perceket kell várniuk azt szűrtem le.
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Szia neharagudj de az eszköz listádon szereplő gépen tölt 2-3másodpercet? vmert akkor felköpök és alá állok😃 Milyen vasad van most? (kiváncsiság)
0
0
0
0
szilver avatar
@ZonTeX: Igen azon a gépem.1920x1080,Borderless,Minden medium,Motion Blur off,object,LOD distance negyed kb,Vegetation draw distance full!!!(Mikor kikapcsoltam a Motion Blurt akkor igencsak sokáig töltött vissza a menü).Jó lehet túloztam inkább 5-10 másodperc még alul a sarokban betölt a kis ikon,csak képletesen irtam elöbb elnézést.De tessék,lemértem,ez a reális nálam:Mentett játék betöltése 26.63 másodperc,párbeszéd betöltése 8.56 másodperc.
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Korektebb adat😃 Mert nálam töltött be a régebbi gépen 5-6 mp alatt😃

UI: High-ra tette gtx 970es konfiggal a setupot alapbol. Beraktad ultrára. 30mp töltö képernyő valahogy nem tudtam analizálni a helyzetet
0
0
0
0
Goldenberg avatar
@szilver: Na SSD-ről az a 8 másodperc kb. 1 másodperc. Szerintem a gépeddel vegyes high beállításokat is ki lehetne húzni (shader, postprocess, shadows okvetlenül mediumon, többi high, sőt a textúrákat nyugodtan very high-ra), vagy nálad minden extra fps számít? Amúgy van a nexus oldalon egy piszok jó mod, az Optimized Graphic Presets. A kinálat között van több optimalizált grafikai beállítás, én jelenleg az alap közép beállítást használom, de a játék úgy néz ki, mintha high-on, very-high-on volna, de több fps-sel. Alapból kikpcsolja a motion blur-t, a szélnek a fűre gyakorolt hatását, tessallation, különböző esti fényhatásokat, de ezeket mind egyenként vissza is lehet kapcsolni, kinek hogy tetszik. A településeken belüli helyzetet nem igazán orvosolja (25-40fps), de a szabadban, erdőben stabil 60 fps-t produkál és szép is.
0
0
0
0
no avatar
@Goldenberg: De azért könyörgöm SSD nélkül ne töltsön már 6-7 meg 8 másodperceket. Persze van rá mod, mert voltak olyan kedvesek a player programozok hogy irtak rá. EZ NEM menti meg a fejlesztőket a nagy mélyviztöl. Egy gtx 970el simán meniekéne HIgh/Ultra körül. Nyilván Legujabb Engine egy 980/ti kell hozzá.

Meg milyen vegyes High. Élő példa 8350 rx 560 és 28 fpsel megy a játék MINIMUM FOV-al Highal youtube tesztben. szerintem meg merem kockáztatni medium shadowal. Hülyeséget ne mondj nézz utána..... Lehet agyon modolva megvan de az alap vasat nézve nincs meg az 560 közel se tud ennyit és a g1 380 meg aztán végképp nem néhány játéknél tud többet 3-4-5 fpsel tehát akkor 34 fps.
0
0
0
0
Goldenberg avatar
@ZonTeX: Az R9 380 kb. az 1050 Ti-vel vetekszik. Az adott játéktól függ, hogy melyiket (amd vagy nvidia) használja jobban ki, de nagyjából ugyanazt tudják. Az rx 560 gyengébb. Az én kártyámból kiindulva, amivel elmegy vegyes medium, high, very high-on, gondoltam, hogy a valamennyivel gyengébb 380-ason menni kéne vegyes medium, high-on (textúra very-high - ez úgyis VRAM-ba számítódik bele, a teljesíménybe csak minimálisan, a 4GB vram-ja meg megvan szilver 380-asának).
Mindenesetre a játék optimlizálása röhej, de mondjuk az AC😲-é sem volt jobb a megjelenésekor, azóta valamelyest javítottak rajta, de ennél sem kell várni csodákat, picit optimalizáljak, oszt jóvanazúgy. 😀
ZonTex melyik géppel tolod? 980Ti vagy 970-essel? Na egyik-másik is piszok jó, simán mennie kéne nálad vegyes high, very-high-on 50-60 fps-sel különösebb gond nélkül (a városokban persze nem annyival).
0
0
0
0
no avatar
@Goldenberg: Nem játszok vele várok a patchre. DE adatok:

970es adatok(alsó cfg,) Ultrán: 45 fps. Ez annyit takar hogy amikor városban mászkálok közel 40. 35 néha nagyon durva esetben 20 ha szakad az eső akkor felrobban a GPU. Ill. kép akadás. Tiszta terepen ahol a fákat kell kirenderelnie valós időben ott 50 fps-em volt ultrán.(ezt a FOV vagy a többi meszzire látásos beállitás nem változtatta maximum 1-2 fps.) azért irtam így hogy megértse mindenki. A 3 Huzogatható Advance Graph beálitsára gondolok.

Az új masinán a dupla 980ti kombóval és Ryzen 7el Ultrán megy 60 fpsel juhúúúú. DE ez azt jelenti hogy van olyan város rész hogy droppol 30ra és tartja ezt egy 10másodpercig. ha Eljön az eső akkor 40 fps. Mégegyszer mondom két SLI-be kötött Gigabyte X3oc+(WF3oc+) 980Ti-on. Ahol még a predator Ram is felvan húzva picit Oc-ra és nem mellesleg 12cl-es. Szóval én azt mondom hogy aki most akar vele játszani feltétlen úgy hogy semmi DROP se semmi ne legyen vele, az MIN: Ryzen 5 1500-1600x inkább Ryzen 7, vagy i5 Skylake minimum vagy coffy lake. 16giga minőségi ram (tehát nem Kingston..és ebbe nem megyek bele olvassatok utána) és egy 1070 1080 esetleg ki OC-ott Rx 580. High és Ultra között nincs különbség, legalábbis ha nem nagyitóval nézed, tehát ergo egy Asus, MSI 6gigás 1060-as viszi elvileg VeryHighonde lehetnek droppok.

Jelen pillanatban a kis tesót használom a nagy fényezőnél van😃 Egy Thermaltake view 27-es házban az is. ÉPPPPhogycsak elfér de konrétan egy gyufa nem fér be az sli-részlegre😃 Ha gondolod képet tudok küldeni az egyedi 970es konfiggrol😀 csak ne társuljak a fentebb lévő gyerkőchöz khmm
0
0
0
0
no avatar
@szilver: tekinte a nézzük meg milyen a tattaratta a TheVR-nál, ahol a setup 2millió ft. és nem az almafárol estek le a cuccok Nike jelzéssel ha érted. Még nekik is 3-4mp néha 5 . Ez iszonyu sok csak szólok szóval nem kel megijedni
0
0
0
0
Kemy avatar
Hát srácok, olvasva lentebb, hogy milyen gépeket eszik meg a game, volna értelme az alábbi konfiggal megpróbálni ? Vagy várjak inkább egy combosabb patch megjelenésééig ?

https://gepigeny.hu/user/kemy/eszkozok/251108
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Kemy: Szia!

Minimum 16gb Ram kell hozzá., ráadásul ddr3-as ramod van amit még a win10 se supportol. Videókártya talán birná a low/medium-ot de ne várj 60fps-t.(Nekem Gigabyte GTX 970 X3 OC+-al ment maxon 45 fps-el.(az RX 560-hoz képest ég és föld a két kártya és ez se bírta...) mediumon 55-60. De a szagatások és fps ingadozás miatt jelen pilanatban ha nem gtx 980ti vagy 1080 van a gépben mindegy mid van. Szerintem Ncore-ozd le és teszteld.
Azóta össze tettem az új gépet, 32gb 3000mghz predator ram és SLI-be kötve 2 GTX980ti. Nos persze emgy Ultrán de néha 20fps, vagy megáll a kép stb.

Üdv:ZonTeX
0
0
0
0
Kemy avatar
@ZonTeX: Jómagam is a próba mellett döntöttem, már úton is van a virágárustól. Köszi a választ, de ezt a "ddr3-as ramod van amit még a win10 se supportol" részt fejtsd már ki nekem pls. mert nem teljesen tiszta mit is szerettél volna ezzel mondani..
0
0
0
0
no avatar
@Kemy: A win 10-es verziót, úgy irták meg(persze függ az MB*-töl is, hogy minden mennyiségben támogassa a ddr4 gyorsa ramokat, kisebb cl rate-el stb. Igaz a wi 10 egy rakás szar mégm indig dehát istenkém😃

De vonatkoztassunk el az op rendszertől és amradjunk a téyeknél ddr3. A ddr3 már nagyon kevésnek számit midnenhova. Ellehet vele lenni nyilván ha van 32gb-ot nem mondom hogy cseréld le feltétlenül ha csak nem hardcore gamer vagy, de 8giga ddr4 meg veri. (függ persze : márka,cl.up.rate, mghz, oc nem oc stb)
0
0
0
0
Kemy avatar
@ZonTeX: Értem, nyilván veri a ddr4 a 3at. Ha nem így lenne ott komoly tervezési, gyártási problémák lennének 😀 Nekem még egy dbig bőven jó lesz a ddr3, max dobok mellé még egy ilyen modult aztán párosodhatnak. Mint ahogy az a konfigomból is látszik nem vagy hardcore gamer, megteszi a 900p és medium/high (régebbi gameknél nyilván csúzli) beállítás, ami pedig nem megy az nem megy. Ettől nem fog romba dőlni az életem 😀
0
0
0
0
no avatar
@Kemy: Ezét is irtam persze ha nem vagy hc gamer, még elmegyeget. De ha MB cserére adnád a fejed és sima 1 kites 8gb ddr4 kivernéd a változásra😀 De régi gamekhez tökéletesen elég!!

Én például Rage of Mage 2-ök ha valaki ismeri 2018ban(99es játék) 😀
0
0
0
0
Jani35 avatar
A következő patch nemsokára kijön, és egy rakás bugot orvosol, illetve olyan gondokat is, mint a sebességingadozás. Nagyjából két hét múlva várható a folt megjelenése" -- írta Daniel Vávra.

Február 14.-ei cikk
0
0
0
0
no avatar
Semmi gond mert jelen állapotában egy 260ezres videokártya és egy minimum 60 ezres proci kel hozzá ja várjál meg 16gb ram a masik 60 ezer, és akkor.a komyha asztal lesz a motherboard mert arra már nem futotta 😜😜😂😂😂😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
20-25 perc elég volt, hogy megunjam. 😃
Nem hozta azt amit vártam..
0
0
0
0
💬 3
szilver avatar
@hashimoto: 20-25 perc alatt még el sem kezdődik a játék 😃 Csak a bevezetés az még bőven,utána kapsz szabad kezet és azt csinálsz amit akarsz. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@szilver: Az a baj, ha a bevezetés szar, akkor milyen lesz a vége.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Azaz azt csinalsz amit akarsz az 2 falu között rohangászol egy gyuruert.... nagyon keson majd van ettelme rohangalni
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Hát várhattak volna pár hónapot a kiadással
0
0
0
0
no avatar
NOS : khmm

A skyrim-hoz hasonlitják a játékot. The next Skyrim? Nem. Annyira nem hogy nagyon.
(személyes vélemény, ha tetszik vedd meg)

Negatívum: A házakba annyira felesleges bemenni hogy az nem igaz, Skyrim 2? Ló.... ott minden házban volt valami apróság amit eltudtál csenni , vagy rakni. Bárhová mentél voltak Alchemy alapanyagok, potion-ök, fegyverek stb. Itt kb tányérok, poharak, EGY RAKÁS FA de MINDENHOL(tudom fűteni kell..), és néhány semmin kivűl semmi nincs. Maximum a kaját tudod elrakni.

2 hét In-game idő telt el (leszámitva azt amikor alszol 2 hétig) és egyfolytában ömlik az eső. Amivel nincsen baj mert én is megáltam megnézni ahogy szétloccsanak a cseppek a vizes saras földön, De mikor már 1 hete esik az eső és olyan fps droppok vannak hogy felsírok az vicces. Senkit ne tévesszen meg a dolog egy GTX 970 X3 oc 4gb-al játszom ilyen Medium high low fos beálitáson hogy fix 60 FPS legyen ami néha 20 vagy 10. Glitchelnek a falak, megáll a kép eső miatt. Persze Alpha vagy béta vagy gamma vagy UNFINISHED vagy nevezi ki minek akarja. De akkor is....

Az hagyján hogy olyan töltö képernyő csodák vannak a játékban hogy magömlésed lesz 2-xer mire betölt. Ezzel se lenne gond de könyörgöm leállok beszélni egy árussal és 15mp töltö képernyő?16gb Predátor OC rammal és Ryzen 5 1600x-el océzva? Say wat? (tudom ssd, tudod nincs mindenkinek pénze vagy nincs a gépében stb)

A harc rendszer..... hát sok embernek tetszik persze realisztikus meg minden. de fura valjuk be fura. Föleg az unarmed harcok érdekesek.

POZITÍVUM: Gyönyörű. Igy medium high(vicc....) beálitáson is gyönyörű. A karakterek a tájak a mimikák tényleg csilivili patent uborkás narancs.

A sztori hellyel közzel stimmel. (megtisztelték a legnagyobb és legnagyobb és legősibb tudással rendelkező népet hogy végre kreáltak róluk egy játékot félig meddig(Magyaraok igen, azaz tatárok) BÁR nincs amgyar nyelv se felirat ami igen már irták többen hogy érdekes.

Igazábol ennyi a pozitívum: szép szép.

Na most akkor mindenki menjen szépen visza a Skyrim idejébe, és gondolkodjon el rajta mit hasonlit mihez. A Skyrim az Skyrim. Ez meg egy (egyenlőre) befejezetlen pénz lehúzásos szar, a sok pacal arcu-nak aki bekajálja.

Összegezve😀 Nyugodtan vedd meg( inkább Ncore-ozd le). Probáld ki nézd meg. Ajánlom egy probára annyit megér én félre teszem mig nem patchelik.
0
0
0
0
💬 7
Warlordcommander avatar
@ZonTeX: Egy átlagos középkori házba mit keresnének alchemy alapanyagok potionok vagy akár fegyverek? Szegény kis jobbágynak a mindennapi falatokért kellet dolgoznia nem ugy nezett ki semmi mint egy fantasyba. Volt mindenkinek tányérkája pohara fa jobbesetben szalmaágy de az se mindig, és telebútorozottak sem voltak. Persze voltak tehetősebbek de kevesen és nem faluba laktak.
0
0
0
0
szilver avatar
@Warlordcommander: Egyetértek!!!Ez a játék így jó ahogy van,minden a helyén stimmel...és nem egy akció rpg ahol mész,lootolsz,mész,ölsz,loot...Nem Witcher,nem Skyrim.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Hmm látom nem.figyelsz, Skyrim-hoz hasonlitották leirtam h teljesen.más. Itt is van Alchemy de hagyjuk is. Én értem hogy jobbágy, azt is h szegénység, nem értelmi sérült vagyok. Azt akartam kifejezni nemes egyszerüséggel.hogy igy kurva feleslegesen alkottak meg 8000 házat mert tök üresek. Van loot rendszer a játékban akkor csinálják meg normálisan. Realisztikus nem azt jelenti hogy mész lovagolsz, realisztikusan ütlegeled a népet, és ultra realisztikusstory line-on mész előre. Valamit kell bele pakolni mert csak egy hype-olt fos marad. De hamár szalma ágy, és hamár fa kupac. Azt is fel.lehetne venni amúgy. Van a tányérokat poharakat. Egyszóval alkottak egy világot aminek a 70% üres, és tök feleslegesen mész be. Rádasul ugyan úgy néz ki az összes. Dettó ugyan olyan az összes ház.

Egyszóval elmagyaráztam hogy miért nem.Skyrim. A witcher a másik.... ne menjünk bele😃
0
0
0
0
gigazte avatar
@ZonTeX: Ha rám céloztál, akkor én azért említettem meg a Skyrimet, mert a feliratok mennyisége körülbelül megegyezik a két játékban(bár azért itt jóval kevesebb van!), így nehézkes a játék fordítása! Szerintem senki más nem írta a Skyrimet, szóval igen csak benézted! 😆 Az meg a másik fele, hogy olyan hülyeségeken vagy fennakadva, hogy hihetetlen! Minek van 8000 ház? Mert talán az npcknek a mezőn, vagy az erdőben kéne laknia? Annak meg mi értelme, hogy ágyakat vagy asztalokat, fatányérakat lopj el? 😆 Semmi értékük nincs. Továbbra is a korhű szegénység az oka annak, hogy a játék nem egy loottenger. Bár előttem ezt már leírták, de látom így is úgy is elmagyarázod ugyanazt még 20x, más köröket leírva!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Nem rád céloztam, nyilván nem.kötök bele a feliratba. Mások mondják, vagy cikkek irják stb. Értelek, akkor olvasd el kérlek még egyszer azt amit leírtam.
0
0
0
0
AdamHaertel avatar
@ZonTeX: " néhány semmin kivűl semmi nincs" 😆😆😆 Hát jó 😃
0
0
0
0
no avatar
@AdamHaertel: Mért van?😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció