header
Forspoken
Forspoken cover
Megjelenés: 2023. January 24.
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Luminous Productions
Kiadó: Square Enix

Forspoken gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
AMD Ryzen™ 5 1600 (3.7GHz or better) / Intel® Core™ i7-3770 (3.7GHz or better)
RAM:
16 GB RAM
GPU:
AMD Radeon™ RX 5500 XT 8GB / NVIDIA® GeForce® GTX 1060 6 GB VRAM
DX:
Version 12
OS:
Windows® 10 64-bit (After November 2019 Update) or Windows® 11 64-bit
STO:
150 GB available space
RES:
720p 30fps

Ajánlott gépigény:

CPU:
AMD Ryzen™ 5 3600 (3.7 GHz or better) / Intel® Core™ i7-8700K (3.7GHz or better)
RAM:
24 GB RAM
GPU:
AMD Radeon™ RX 6700 XT 12GB / NVIDIA® GeForce® RTX 3070 8 GB VRAM
DX:
Version 12
OS:
Windows® 10 64-bit (After November 2019 Update) or Windows® 11 64-bit
STO:
150 GB available space (SSD recommended)
RES:
1440p 30fps
NOTE: ULTRA:

CPU: AMD Ryzen™ 5 5800X (3.8 GHz or better) / Intel® Core™ i7-12700K
RAM: 32 GB
GPU: AMD Radeon™ RX 6800 XT 16GB / NVIDIA® GeForce® RTX 4080 16 GB VRAM
DX: Version 12
OS: Windows® 10 64-bit (After November 2019 Update) or Windows® 11 64-bit
STORAGE: 150 GB available space (SSD recommended)
RES: 2160p 60fps
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Thirsty SuitorsHow to SurviveZenithDark DriveOverturePhantom Halls
Hozzászólások: 180
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Eddig nem is tudok olyan játékot mondani aminél visszatértem volna a New Game +-hoz a story után, a Starfield et sem indítottam el azóta amióta a story-t végig nyomtam, pedig tervben volt 😅 de ez... ez a játék nekem nagyon bejön, és még azthittem anno hogy unalmas lett... kellemesen csalódtam!!! Nagyon élem!

0
0
0
0
bukta2 avatar
Hát, még nem értem a végére, az utolsó Boss-előtt állok,Eszméletlen mekkora csavar van a játék vége előtt! Nagyon Jó a Story-ja a játéknak! Nem is értem miért húzták le anno ennyire ezt a játékot, szerintem nagyon jó játék lett! ami negatívum nálam (is) ez a karkötő még mindig állandóan magyaráz... elég idegesítő néha... :D meg a Story elég szájbarágós, sok a duma, viszont a történet nagyon tetszik, és mondom ez a csavar a végén.. nagyon meglepődtem! :D Remek játék ez is! 😅
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ugyan vannak olyan FPS droppok amik nem indokoltak (pl amikor a GPU kihasználtság 60-80% közt van és nem tartja a 120 Lock-olt FPS-t) na de szerencsére ennyi baj legyen, amíg 100 felett vagyok smootba addig nincs baj 😅 szökőévente ezek a kissebb reccenések nem zavarnak! A játék nagyon bejön! Nem gondoltam volna hogy a Ratchet & Clank,meg a Starfield után találok most megint egy olyan játékot ami ennyire tetszik!

0
0
0
0
bukta2 avatar
Nos!

Most hogy végre játszható FPS Számokkal is elérhető ez az alkotás így belevágtam FSR 3.0-ával és Frame Generálással,hát a 120 FPS akad folyamatosan max beállításokon,ritka amikor kicsit be be esik hatalmas harcoknál 100-110 körülire, a játéknak még nagyon az elején vagyok kb 2-3 órám van benne nekem eddig nagyon nagyon bejövős! ugyan nekem anno régebben a Demo is tetszett,persze sok az üres rész meg kevés az Enemy de ez a világ ilyen, én elfogadom (nincs is más választásunk :D) mielőtt Frey átkerül ,,csodaországba" az a New York-os rész valami elképesztően jól meglett csinálva!
Persze ahogy anno beharangozták hogy ,,amikor megjelenik majd ez lesz a leglátványosabb legszebb játék" az azért rohadtul nem sikerült :D ugyan nincs szégyenkezni valója grafikában szerintem, de persze vannak ennél szebb alkotások is.
Megnéztem Frame Generálás nélkül is, hát, 50-60 FPS... ami nekem már zavaró...és látványban nekem sokkal élesebb kép FSR-el és FG-nel szóval semmi veszteni valóm nincs hogy 100+ FPS-el játszak vele :D Ez a Fícsör egy nagyon jó cucc lett! Mint ahogy a zöldeknél is a Frame Generation ugyan énis észrevettem 1-2 recés élt az FSR-el a távolban de igazából erre azt tudom mondani hogy akit ezek a dolgok ennyire zavarnak (rengeteg embert) azok egyszerűen ne kapcsolják be és Problem Sloved!
Tény hogy nagyon lassan és szájbarágósan indul be az egész játék (kb másfél óra után jutottam ki a nyilt világba...) de utána szabad a terep! ami még talán negatívum és ezt olvastam is anno hogy sokakat zavar hogy a karkötő rengeteget magyaráz feleslegesen... ez tényleg idegesítő néha,de igazából kibírható... :) szóval eddig tetszik! kíváncsi leszek meddig jutok benne, talán végig is játszom mert szerintem azt bőven megérdemli (nálam legalábbis) most legalább a hosszúhétvégémen el leszek valamivel! ;) ha minden játékban ilyen jól fog működni a fícsör akkor ez rendesen kitolja a VGA-k élettaramát! csak azért remélem a fejlesztők nem felejtenek el optimalizálni sem...mert azért azt valjuk be kellett hozzá ez a fícsör hogy érdemlegesen fusson a gépeket... nem mindenki éri be 60 FPS-el PC-n.. de szerencsére most remekül fut! Benchmark tesztet is lefutattam VSync Off-ba és Átlagba 180+ FPS-t hozott! Eszem megállt :D
0
1
0
1
💬 4
no avatar
@bukta2: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nem kell, ha megelégednék az 50-60 FPS-el, de nekem az bántja a szemem.
És hát, de... szebb képet adnak ezek a technológiák, ugyan nem minden játékban de a legtöbben igen, és ezek is csak fejlődnek, mivel ezeké a jövő, ez a Frame Generálás remekül működik itt a forspokenben! Ez nélkül számomra játszhatatlan lenne...de még jó hogy nem kötelező a bekapcsolásuk! Így még te is élvezheted a játékokat ezen fícsörök nélkül! ;)👍
0
0
1
0
Pokman avatar
@bukta2:
ez a Frame Generálás remekül működik itt a forspokenben! Ez nélkül számomra játszhatatlan lenne
nekem még itt megvolt a 60-70-80 FPS-em FSR nélkül, de harcokban lement 50 vagy néha az alá is, szóval történet kijátszása után abbahagytam és vártam FSR3 és frame gent. Hát hónapokba telt és végre itt van 😄 67 FPS-ről FG-vel egyből 90-re mentem és FSR3 quality után már 120+ volt úgy hogy 100 alá nem is mentem !!!!! És miután készítettem képeket natív és FG+FSR3-el, nagyítóval kellett keressem a különbségeket és úgy is csak néhány helyen láttam. FSR2-nél még voltak gondok de ahogy látom ezeket nagyrészt megoldották FSR3-ban.
0
0
1
0
Pokman avatar
Hát szebb képet nem adnak, de annyira kicsi a különbség mostmár, hogy csak 2/4-szeres nagyítással és 2-szeres lassítással látod csak a különbséget. Van pár hiba mondjuk ami nagyítás és lassítás nélkül is észrevehető. Az egyik ilyen a ghosting egyes játékoknál és pár tárgy néha nem skálázódik fel, de itt most kicsi pohárról vagy kancsóról vagy gyertyáról vagy levélről beszélünk egy polcon egy épületben vagy a földön sok más tárgy között és hacsak nem direkt ezeket keresed akkor észre sem veszed.
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Pokman avatar
Igen, ha végre tökéletesítik FSR-t és DLSS-t is, hogy hibákat kiküszöböljék (mert mint mondtam még van), akkor jócskán kitolja a kártyák éllettartamát.

Mindkét konzol AMD 5/6000 megfelelőjű kártyát használ szóval lehetséges. De csak Q1 2024 után. Jelenleg FSR3 és frame gen csak akkor működik régebbi generáción ha direkt a játékba van belekódolva. Az a megoldás hogy driver szinten csinálja egyenlőre csak beta verzióban működik a jelenlegi generációs kártyákon és mint mondtam régebbiekhez 2024 elején jön. Konzolokon csak ezután lehetséges elméletileg.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Az FSR 3 frame gen eddig elég gyenge, legalábbis a 3070-emen mindeképpen. Van alap 55FPS-em. Bekapcsolom a frame gen-t, ez felmegy úgy 75 körüli értékre, de az egér mozgás meg mintha 25fps-em lenne. Értem én, hogy növel az input latency-n a frame gen, de nem gondoltam volna, hogy megszorozza 3-al a jelenlegi értéket.
0
0
0
0
💬 9
bukta2 avatar
@DDarkness: Ezért van AMD-ken hozzá az Anti Lag meg az új Anti Lag+, de a zöldeknél is ott van ennek az nVidia-s megfelelője, ha jól tudom valami nVidia Reflex néven fut vagy valami ilyesmi ami direkt ezt a problémát orvosolja, ha nem is teljesen de nagyrészt, nem mellesleg néztem jópár összehasonlítót a zöldek frame generation megoldásával, és ott is ugyan úgy 60ms- volt a válaszidő mikor a reflexet nem kapcsolták be mellé, szóval igen, ezeknek az eljárásoknak még vannak hátulütői, de már rajtavannak az ügyön ;)
0
0
0
0
DDarkness avatar
@bukta2: Ahogy nézem Daniel Owen-től, az Immortalsban hiába van bekapcsolva a Reflex, ha a Frame Gen-t bekapcsolja akkor egyszerűen nem működik. Meg neki a Gsync is kikapcsolt amint bekapcsolta a Frame Gen-t, nekem ugyan nem kapcsolt ki, de össze vissza kezdett ugrálni a monitor frekvenciája. Forspokenben meg amúgy sincs Reflex sajna.
0
0
0
0
Pokman avatar
@DDarkness: Marhaság, Nvidia kártyákon lehet de AMD--n nekem egyáltalán nem volt ilyen
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Pokman: hát igen, AMD-ken még jó hogy jobban működik a saját fícsörük mint egy nVidia-n :D
0
0
0
0
Pokman avatar
@bukta2: szóval vegyen mindenki AMD-t 😏
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Pokman: Még lehetne is ezt mondani ha, ☝️ a zöldeknél nem lenne ilyen fícsör, de szerencsére nekik is van. ;)
0
0
0
0
enslaved avatar
@DDarkness: A 6700XT - n standard natív esetben volt kb. 65-70 fps - em amikor végig vittem, az FSR 3 - at Quality módra téve meg az FG - t bekapcsolva lett most 160 fps. Én ezt nem mondanám azért kevésnek. Ami probléma van igazából vele az az, ha nem quality - re rakja az ember, hanem Nativ AA - ra ,mert akkor valamiért akadozik, holott semmi nem indokolja elvileg monitorozás közben, az értékek meg minden jó. Ezt gondolom javítják majd. Amúgy néztem videókat, és egy 3050 - es kártyán így néz ki a helyzet:

Lényegében megduplázza az fps - t, nem tudom nálad mi lehet a gond.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@enslaved: Én Native AA-n néztem először, akkor ment fel az 55 fps kb 75-re FG-vel, ami pont 33%-os növekedés, ahogy annak lennie kell. Egyedül az input latency-vel meg a Gsync-el van gond itt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@DDarkness: Igen, Quality+FG - n megy fel a duplájára, Natív AA+FG - n nem, de mint írtam ott másoknak is vannak gondjai, én is észrevettem egyből, hogy az fps meg minden stabil elvileg, mégis vannak mikroakadások, holott az adja a legjobb képminőséget, habár a Quality mód is teljesen oké, még FHD - n is. A többi mód már inkább csak azoknak adhat némi segítséget, akiknek annyira gyenge a kártyájuk, hogy még FSR Quality módban sem érik el legalább a 60 fps - t, mert azért a Balanced módtól lefelé látni a képminőség romlást egyre jobban, főleg a két Performance módban nagyon szembetűnő. Nekik is az FG segíthetett volna, csak ugye azt nem lehet bekapcsolni a régebbi kártyákon.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Végre itt az FSR 3.0 + Frame Generation az AMD től!

0
0
0
0
💬 4
Pokman avatar
@bukta2: jaja, mindjárt ki is próbálom én is, most épp Immortals of Aveumot nyüstölöm FSR3+frame gennel 🙂
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Pokman: És milyennek érzed? Videók alapján nagyon jó lett.
0
0
0
0
Pokman avatar
@bukta2: Mindkét játékkal kb 2-3 órát játszottam. Hát screenshotokat csináltam és négyszeres nagyításnál láttam csak a különbséget. Na jó, volt pár tárgy mint pl egy kancsó egyes helyeken ahol nagyítás nélkül is látszott, de amúgy Immortals of Aveum fegyverváltás közben lévő ghostingon kívül más hibát nem tudok felhozni.

Frame gen +50% FPS és FSR quality szintén, szóval kettő együtt dubla FPS ami kurva jó.

Bár nekem a kettő együtt jócskán 100 FPS fölött van 1440p-ben, de halottam hogy alacsonyabb felbontáson ha nem éred el a 60 FPS-t akkor nagyon szarul tud kinézni.

Ja és V-sync kötelező, de én a 165Hz-es motitorommal amúgy is mindig bekapcsolom szóval engem ez nem érint.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: A dupla fps helytálló, de ez elsősorban az FG - nek köszönhető, maga az FSR nem hoz többet 20-25% - nál, nem véletlen, hogy pont azoknak nem segít annyira sokat ez az egész akiknek régebbi kártyájuk van, ezáltal az FG - t nem tudják bekapcsolni. Fut a játék 30 fps - sel, FSR - rel meg 40 - el, nincsenek kisegítve. Azoknak óriási segítség ez akiknek van legalább egy 5700XT vagy egy 2060 - as kártyájuk, ugye ezektől kezdve lehet a FG - t bekapcsolni. Amit viszont még javítaniuk kell az az FSR Natív AA beállítása, mert ott érthetetlen akadozások vannak, ezt több oldalon is taglalták már. Gondolom szoftveresen megoldják majd, főleg hogy ez adná a legjobb képet, és ez is növeli lényegesen az fps - t, még ha kevésbé is mint a quality mód.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Spoiler!
Kinyitott a virágbolt.


de nem valami bíztatóak a kommentek, mármint a játék megy azzal nincs gond, azzal viszont igen hogy nem sok embernek tetszik a Story meg maga a játékmenet. :D
0
1
0
0
💬 13
Pokman avatar
@bukta2: A történettel amúgy nincs gond, mármint az átlagot megüti, de ez most vagy tetszik valakinek vagy nem. A baj igazából a főszereplőnek írt párbeszédekben van, mintha tényleg az lett volna a cél hogy a lehető legellenszenvesebb legyen. Az összes többi karakterrel jó munkát végeztek, csak a csaj szövegét baszták el de nagyon. Játékmenetről meg annyit hogy, megint, vagy tetszik vagy nem. Nekem a hatalmas világ pl tetszett de az nem hogy gyakorlatilag ugyanazzal a pár ellengéssel volt megtömve. Harcrendszer is rendben volt, nem világmeváltó vagy valami, de számomra élvezetes volt. Grafikára sincs panaszom, az eget kivéve, az valami kurva gagyira sikerült. Lehet az ég részletességén próbáltak spórolni vagy nemtom. Amire viszont panaszom volt régebb az az optimizálás, álítólag a legújabb frissítés azt megoldotta, én nem próbáltam azóta.

Ha van virágbolti verzió akkor legalább egy próbát megér mindenkinek.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@bukta2: Nem véletlenül nem védik tovább ezt a valamit 😂😂😂
0
1
0
0
Pokman avatar
@gyuri191: Cseppet sem akarom védeni ezt ajátékot, de a sok szörnyűség ellenére amit hallottam én megvettem (cdkeys-en 40 euróért, nem 80-ért) és élveztem a játékot. Igazából az egyetlen bajom Frey dumájával volt, tudom hogy pont a főhös nem kellene a legviszataszítóbb karakter legyen egy játékban de ennek ellenére minden mással meg voltam elégedve (kivéve azt a ***ott grafikájú eget, de szinte sose néztem oda úgyhogy különösebben nem zavart). A végére viszont megértettem hogy a karakter fejlődés végett léptek erre a szar jellemű főhős útra, de ennek ellenére is túlzásba estek az írók. A csavar a történet végén jó volt és a DLC ténlyeg kurva jó lett. Én azt mondom hogy legalább egy történet végigjátszást megér és ha élvezted akkor mehet a kimaxolás és a DLC, pláne most hogy van virágbolti verzió.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Pokman: Ja hát persze minden ember más és ez igy van rendjén valakinek tetszik valakinek nem

ha neked bejön akkor örömmel kivánok hozzá sok boldog órákat neked és remélem élvezni fogod
0
0
0
0
Pokman avatar
@gyuri191:
ha neked bejön akkor örömmel kivánok hozzá sok boldog órákat neked és remélem élvezni fogod
már rég kijátszottam XD

csak akkor írok véleményt egy játékról ha már befejeztem
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Pokman: Ja sorry akkor remélem élvezted
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Pokman: egyébként az a 100% proci használatod megjavult ?? ettöl a game töl
0
0
0
0
Pokman avatar
@gyuri191: Azóta nem játszottam vele, de ha akarod akkor tehetek vele egy próbát este.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Pokman: Ja dehogyis nem fontos miattam
0
0
0
0
bukta2 avatar
@gyuri191: Nekem a Demóval nem volt semmi bajom, kicsit üres a világ sztem, dehát a virágbolti ingyen van... örülni kell neki 😉 még ha nem is tökéletes, teljes árat nembadnék érte azért de egy 20-30€-ért még megvettem volna.
0
0
0
0
Pokman avatar
@bukta2: Azért legyünk őszinték, az összes nyílt világú játéknál aminél a bejárható terület ilyen nagy, üresnek érződik. Ezzel nem védeni akarom a játékot, csak azt akarom mondani hogy néha a kevesebb több. A nagy üres világ helyett sok játék fókuszálhatott volna más dolgokra inkább.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Pokman: Persze ez is igaz egyetértek, pl a BIOMUTANT is üres volt,mégis valahogy minden percét élveztem! A sokféleképen kivitelezhető közlekedés nagyot dobott nálam az élményen, és elvonta a figyelmem az üres térképről, itt is hasonló lehet a helyzetvsztem ez a parkour-ösdi viszi a hátán az egészet, én nagyon éltem a demóban ! 😅
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@bukta2: Ja hát persze ebbe teljesen igazad van ami fent van a kikölcsönzöbe azt ha kipróbálod nem kopik le a kezed max nem tetszik letörlöd csak nemtudom én láttam róla végigjátszást belenéztem és nekem ez nem jött át persze attól még másnak tetszhet
0
0
0
0
Pokman avatar
Na ilyet se láttam még, 100% a procin és videókarin is ?!?!?! 🤣 Még úgy is hogy minden kitolva maxra 1440p-ben, ez nagyon fura
https://cdn.discordapp.com/attachments/795619705158893611/1117922842814714047/image.png
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
Pokman avatar
???
low-on játszottam vele pár hete úgy még elmegy
valami nagyon nem stimmel ott akkor, vagy 4k-n próbáltad?
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Pokman avatar
Az tény hogy rosszul optimalizált, de nekem 1440p minden beállítás kimaxolva és úgy sem éri el 80 fokot. Inkább a procit izzasztja, ami még AIO mellett is kicsivel 70 fok fölé ment. Igaz hogy jobb kártyám van de ekkora különbség a kettő között nem lehet, másnál sem hallottam hogy 6750XT-n ennyire vissza kellett volna vegyen.
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Pokman avatar
91 még nem is vészes mondjuk, de igen, sajnos szarul van optimalizálva. Kár érte, mert nem egy rossz játék amúgy
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Pokman avatar
Nekem 6800XT-n minden kimaxolva (no FSR) átlag 70-80 FPS-el fut. Bár ezt a teljesítményt 4k-ban kéne produkálja FSR-al, szóval ja, optimizálatlan és ez a legnagyobb baj vele
0
0
0
0
no avatar
tudom porooooosss a monitor :)

https://kepkuldes.com/image/xxZyvF
https://kepkuldes.com/image/xxZRZY
12gb eszik vgából 4k ultra
Mindent láttam 3éve ezen a grafikán, ennyiért nem megvevős sajna
megy szépen,gondot nem vettem észre ,vga nem melegszik
0
0
0
0
💬 2
kismadar avatar
@Ryzen666: Legközelebb jók lesznek a képek kaputelefonnal is. 😆
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: direkt ilyet csináltam :) ide jó ez is
0
0
0
0
CrimE avatar
Ennyi loveert inkabb egy Nioh 3-at fizetnek! :D
0
0
0
0
💬 1
Kinji avatar
@CrimE: Vagy inkább a Hogwarts Legacy Digital Deluxe Edition Xd
0
0
0
0
bukta2 avatar
Kipróbáltam ezt a DEMO-t, igazából én rosszabbra számítottam a kritikákat meg a teszteket/kommenteket olvasva.. mindenki szarrá szidja, és abba igaza is van mindenkinek hogy nem teljes árú AAA játék az biztos ilyen optimalizációval.. a grafika szép, de közel sem igényelne ekkora gépigényt.. egyszerűen csak haladnak a korral és mesterségesen feltolják a rendszerigényt, ennyi az egész. csak amikor egy fullos gépen sem megy natívan az FPS 80 fölé az azért elég gáz.. igazából nekem egy végig játszást meg fog érni a Spoiler!
virágos verzió
(Ha lesz) mostanában elég bénák a Spoiler!
virágültetők..
de hogy 60-70-80€ nem ér az tuti fix! de a demo nekem tetszik! mondjuk nekem már az is tetszik hogy nyilt világ és ilyen ugrálósan lehet benne közlekedni! a BIOMUTANT-ot is ezért imádtam anno! millió+1 közlekedési módszer volt :D
nos itt csak suhanni lehet a Demo-ban de asszem később mount is lesz benne, de erre már nem igazán emlékszem pontosan, lehet hogy nincs ebben. De ki fogom majd tolni ha kinyit a Spoiler!
virágbolt
egyszer. nem sokat játszottam vele kb olyan fél órát, de a GPU-m valamiért 51-52 foknál megált.. pedig fullon pörgött végig a kihasználtság.. ami persze rohadt jó érték csak furcsállom mert azért a 60 fokot el szokta éregetni játékokban :D
Nagyon nem nézegettem a beállításokat, feltettem mindent High-ra (RT OFF) és kb 50-60 FPS-t hozott, ami engem zavart már 1440p-n... így jött az FSR Quality mod-al már ment szépen stabil 60-al (70-90 közt) de nagyobb csatáknál néha így is be be esett 60 körülire.. tehát kellene ezen még nem is kicsit optimalizálni.. de majd a patch-ek helyre hozzák idővel! 2 szó mint 100-->Nekem tetszik! De annyira nem hogy ennyiért megvegyem..
1
2
0
0
💬 3
no avatar
@bukta2: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hát ez engem nemigazán érint, miért is tetted be? nekem elindul a játék, fut is gond nélkül (mármint ezt úgy kell érteni hogy a gépemhez hűen) én inkább azt mondtam hogy nem melegszik a kártya valamiért, ami nem hogy rossz.. hanem inkább jó!
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bukta2 avatar
Én ezt értem, de mi az ,,égető "probléma ha minden remekül működik? Ez csak fölösleges riogatás, előtte se jött minden hónapban új adrenalin mégse cikkeztek róla.
0
0
0
1
Pokman avatar
@bukta2: Teljesen egyetértek veled, nekem is bejött a demo és meg is vettem, no nem 80 euróért hanem 40-ért cdkeys oldalán. Első alkalmam volt egy ilyen oldalról venni játékot de megkockáztattam fele árért, játék kódot pillanatok alatt megkaptam és játszottam is vele. Itt a benchmarkom is róla [LINK] Spoiler!
nem kell feliratkozz, nem azért küldtem, már rég feladtam a youtubos karrierem XD
. Viszont ahogy elnéztem eredeti verzió többet eszik mindenből mint a demo, néha már 1440p-ben RT-vel 12-13GB között volt. Viszont engem is meglepett hogy mennyire nem melegíti a GPU-t a többi játékhoz képest.
0
0
0
0
GSzabolcs89 avatar
Ez a játék egy trágya a teljesítményhez képest...
Fizika nulla benne textúrák szintén , inkább unreal motort használták volna.
"Átjátszások" vannak ahol valami törik vagy le esik dől vagy robban. A sziklák, kövek meg egy régebbi játékra emlékeztetnek... Szerintem baromi lusták rendesen optimalizálni és oda írnak egy baromi nagy hardwer igényt ,mert akkor baszó a játék ,ha kell az i9 meg a RTX 4090 és akkor biztos veszik mint a cukrot 🤔
Én ezt úgy írom ,hogy látom a játékot és a történetet ,de szerintem ez egy semmi lett sajnos..
Nem annyira szar mint a The Callisto Protocol ,de emelném feljebb...
Inkább törekednének arra ,hogy átlag emberek is i5 cpu kal és 8-16gb ram al meg 4gb os vga val tudjanak rendesen játszani 1080p be. 🤗
Többen is vennék, meg több PC s felhasználó lenne mint konzolos ilyen téren
0
0
3
0
💬 11
enslaved avatar
@GSzabolcs89: Ezzel a felfogással akkor felesleges fejleszteni a CPU - kat meg a VGA - kat. El kellene fogadni már végre, hogy 2023 - at írunk. Az persze más kérdés, hogy a csúcs gépek esetén is kell az optimalizáció, ami az utóbbi időben a béka feneke alatt van, ennél a játéknál meg pláne.
0
2
0
0
GSzabolcs89 avatar
@enslaved: De gondolj bele egy 2013 ban kiadott xbox one még mai napig viszi a kiadott játékokat és vonatkoztas el ,hogy nem 4k meg 120fps ,de egy hasonló korú gépen pl semmi nem fut már el .. Fortnite is 60 fps be simán megy rajta ,de egy akkori gépen 10 fps be nem fut el vagy el sem indul... De van több példa is! A lényeg ,hogy ott van optimalizálás szépen és nem levegőbe beszélek, van egy régebbi gépem és xbox one is. Meg őszintén láttam szebb játékot kisebb hardver igényel. Arról nem is beszélve, hogy sírnak nincs eladás játékokba én sokat meg is vennék ,de nincs pénzem másfél milliós gépre ,meg ha lenne is annyi pénzem másra költeném , tehát átlag ember nem is fog játszogatni így soha...
1
0
0
0
enslaved avatar
@GSzabolcs89: Azért konzolok esetében is elég sok optimalizációs probléma szokott lenni, ráadásul ott mindig is az volt a bevett szokás, hogy fusson egy játék 30 fps mellett. Jó, ez azért már változott a technológia fejlődésének köszönhetően, de még mindig van, hogy választani kell performance és quality mód között.
0
0
0
0
kismadar avatar
@enslaved: Tehát akkor mivel 2023 van ezért egy rakás trágyán kinéző játéknak is bőven nagyobb gépigénye kell legyen, mint a 3-4 éve megjelent sokkal szebb játékoknak. Végülis logikus... 😆 Na és ezután is az van hülyének nézve, aki azt meri mondani, hogy mesterségesen vannak manipulálva a gépigények.
3
0
0
0
enslaved avatar
@kismadar: Szerintem nem teljesen értetted meg a mondanivalóm lényegét. Éppen arról írtam, hogy sajnos még a csúcs gépeken is akadoznak a játékok sokszor, ami a játékfejlesztők bűne, az optimalizáció hiánya. A dolog ezen része valóban elfogadhatatlan. Az nem baj, ha olyan játékok fognak lassan megjelenni, amelyeket már nem lesz képes futtatni normálisan egy elavultabb kártya, csak akkor egy csúcs kártyán fusson zökkenőmentesen, és úgy is nézzen ki, hogy az ember álla koppanjon. Ez lenne az igazi fejlődés.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@enslaved: Hátha az éven már lesz ilyen játék is. Ha egy nagyon durva grafikát raknának elénk akkor úgy néznék én is a 30FPS-re, hogy "Oké, értem, hogy miért ennyi". Még kellemesen is állnék hozzá, mert az egy VALÓDI ok lenne a gép fejlesztésére. Jelenleg a Forspokennél csak arra tudtam gondolni miközben játszottam a Demóval, hogy az AC Valhalla 4x több és stabilabb FPS-t produkált, miközben sokkal szebben nézett ki, pedig az egy Ubis game, ahol az optimalizált játékokat egy kezemen meg tudom számolni. Na ilyet egy játék játszása közben sem akarok érezni.
0
0
0
0
Pokman avatar
@DDarkness: Ami azt illeti most jelenleg nekem Forspoken 109 FPS-t, AC Valhalla meg 144 FPS-t produkál átlagban, mindkettőnél 1440p felbontás és max grafika és FSR bekapcsolva. Nem tudom kezdeti állapotban Forspoken milyen volt de én ma vettem meg és így teljesített. Grafikákat összehasonlítva hát van javulás Forspoken esetében de nagyon minimális így én is fel vagyok eléggé háborodva emiatt a gépigény miatt, de hát mit tudunk tenni 😞
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Igen, ez sajnos így igaz. Forspoken összehasonlítva AC Valhallával alig szebb és dubla VRAM-ot eszik!!! Mikor benchmarkot futattam ezen a játékon volt hogy 12-13GB között mozgott 1440p-ben!!!
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Valahogy úgy. Mindenesetre FHD mellett a 6GB még nem akkora tragédia, főleg hogy ennyit pl. az 1060 - ra, az 1660 superre, stb. tettek, amelyek erőben sem olyan nagy durranások már, éppen ezért low-medium környékén elég lesz még a 6GB, illetve a 16GB memória is. A gond inkább az, hogy egy olyan GPU - ra, mint a 3070 Ti is csak 8 - at tettek, holott a nyers erő ott meg lenne, de azért ha az ember pár effektet lejjebb vesz, a textúrát ultráról leteszi high - ra, máris jobb a helyzet. Sok ember van ráadásul, akiket nem is érdekelnek a mai játékok, ott meg aztán pláne nincs miről beszélni. A RE4 remake esetében pl. teljesen oké a grafika akkor is, ha 6GB VRAM - alá állítod a textúrát, ember legyen a talpán aki játék közben ezt látja is. Az állóképeket most ne vegyük ide, az olyan mint a 60 vs 144 fps, lassított felvételen észrevehető a simább mozgás 144 - en, de ki játszik lassított felvételen?
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: RE4 Remaket még nem játszottam de már RE2 Remake-ben láttam VRAM-ot 12GB fölé menni amikor mindent maxra felhúztam 1440p-ben és 4k-ban már jócskán 13GB fölött volt. Egyszerűen hihetetlen mennyire elszálltak ezek a játék fejlesztők
0
0
0
0
Pokman avatar
@GSzabolcs89: A 4 GB VRAM-ot már el is lehet szépen felejteni 2023-ra, jó nem azt mondom hogy most egy 4090 kelljen játékokhoz de a 4GB VRAM-ok ideje lejárt és lassan már a 8GB is lefog. Ami RAM-ot illeti, na azoknál a 8GB már évek óta kevés és ha az ember 1080p fölé akar menni manapság már 16GB is kezd kevés lenni. Nem azt mondom hogy ez így jól van, hogy pár évente az ember 1500 eurós gépet kell vegyen, de sajnos ezen a mi panaszkodásunk vajmi keveset fog javítani. Én most építettem egy jó gépet amit használok úgy ahogy tudok a kövi 5-10 évben aztán meglátom mi lesz.
0
0
0
0
Arisen avatar
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy egy 2014-es PS4-es InFAMOUS First Light is hasonlóan látványos volt. Arányaiban véve hasonlítsuk már össze a gépigényeket. Ez ahogy már többen is írták, vagy fejlesztői trehányság, vagy direkt szándékosan hardver fejlesztésre való erőltetés/kényszerítés. ;) https://www.youtube.com/watch?v=ZR6r6zX4zu4
0
0
0
0
💬 2
DDarkness avatar
@Arisen: Nehéz az embert hardverfejlesztésre kényszeríteni, mert attól, hogy rosszul fut a játék még nem lesz pénz 4090-re, egyszerűen kevesebb lesz a játék eladása és több a Refund.
Én nagy nehezen össze tudtam szedni a pénzt egy 3070-re, és ez a játék képtelen tartani a 60fps-t 1080p-ben még csak nem is max grafikán, és ez a Demo, amiben Denuvo sincs, a teljes játék csak rosszabb lehet.
1
0
0
0
Mizushio avatar
@DDarkness: 4080 4k ultrán be esik 30fps-re. Szóval jah.. és egy 4090-el is ugyan úgy beesik 60 alá szóval jah. Kérdem én. Csináltak ezzel a játékkal egyáltalán valamit? Az új harry potter játék szebb és ráadásul kisebb gépigényt kér kb 2-szeresen.
1
0
0
0
no avatar
A hivatalos gépigénynek megfelel. Végre egy jól optimalizált játék és az is korrekt, hogy demot is adtak hozzá, hogy kipróbálhassuk, a karakterek nagyon szépen meg vannak csinálva. Viszont nem értem a világ grafikáját. Brutál nagy a gépigénye ehez a grafikához képest :D 4k ultrán becsülettel meg volt a stabil 70fps, de hát egy két dolog egyszerűen köpeldelem, szerintem maradok a demonál :D

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=66120230125220221_1.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=22720230125221056_1.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=14220230125220246_1.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=29720230125220416_1.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=13220230125220324_1.jpg
0
0
0
0
💬 1
Zsolt115 avatar
@Bituman: Kb a karakter model arca olyan mint ha Sims 3 ból copyzták volna :D
0
0
0
0
kmetovics avatar
Írna valaki valami véleményt a játékélményről is? Mert azt, h randa, már a fél falu tudja.
0
0
0
0
💬 3
downuser avatar
@kmetovics: Nekem tetszik amúgy. Lehet érte köpködni, de amit tapasztaltam, az pozitív.
A hangok, zene szerintem a helyén van.
A varázsolások, kitérések, jövés-menés egész hangulatos. A demóból tudok kiindulni.
Egyetlen számomra ami "randa" az az égbolt, de nem azt nézegetem egyfolytában, mert nem meteorológiai szimulátorról van szó.

Gondolod, szedd le a demót, próbáld ki.
1
0
0
0
kmetovics avatar
@downuser: Oksa. Köszi a választ. Lehet teszek vele egy próbát. Amúgy honnan lehet leszedni és mekkora helyet foglal?
0
0
0
0
vyne avatar
dlss qualityval van kb 60-80 fps mikozben a jatek egyaltalan nem nez ki ugy, hogy ezt a teljesitmenyt erdemelnenk. Semmi olyat nem latok grafikailag amit nem lattam volna mar 2018-ban is. :D
https://i.imgur.com/ahWC3KD.jpg
0
0
1
0
💬 7
kismadar avatar
@vyne: De látom azzal a sok virággal kiszúrják az ember szemét. 😆
0
0
0
0
vyne avatar
@kismadar: Figyelem elterelesnek jo az. :D
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@vyne: én csak a képed alapján tudok itélni
de ezt a grafikát egy rise of the tomb raider is tudta
2
0
0
0
vyne avatar
@MC MaRcI: Tenyleg gyenge a grafika. Ugy hittem, hogy next gen jatek meg ue 5 ehhez kepest pedig eleg szarul nez ki.
0
0
0
0
kismadar avatar
@vyne: UE5 miatt kezdtem el újra Fortniteozni, de valami elképesztő, hogy milyen potenciál van ebben a motorban! Rendesen az államát kerestem az első 5-6 játék alatt. Remélem azért jön majd ki hamarosan olyan játék, ami méltó is lesz hozzá...
0
0
0
0
vyne avatar
@kismadar: Azt tudom, hogy boven van benne potencial csak hat square enix lassan uborka szintre sullyed, ahogy nezem az elmult par jatekukat. Nem tudom ki ad zold utat ezeknek a cimeknek de lehet azt kene kirugni a picsbe. :D
1
0
0
0
kismadar avatar
@vyne: Már bőven ott tartanak ez igaz, ha nem szeretném a Final Fantasy játékaikat, akkor nem is nagyon zavarna ennyire a dolog. 😀 Remélem azért az nem sínyli meg az üzletpolitikájukat...
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Új kifejezés lesz a gépek teljesítményére
Can it run forspoken?

Jó mondjuk a crysis meghaladta jócskán a korát
Ez meg csak szimplán hát, olyan lett amilyen xd
0
0
0
0
Mizushio avatar
Szerintem kifejezetten ocsmány. Össze hasonlítva akár a FF15-höz... és még fps-t se képes tartani PS5-ön se. Kinda cringe. Ezért 80 euro-t kérnek? 15 max.
0
0
0
0
Liptik avatar
Jó drága nem is 70 euró, hanem 80. Ne már, a Tomb Raider-el is ez lesz?
0
0
0
0
💬 1
kismadar avatar
@Liptik: Ha a Square Enix marad a kiadó, akkor igen mivel ezt az árat szabták meg a jövőben kiadandó összes AAA játékuknak.
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Nos,én leszedtem a demót.Kipróbáltam,maradjunk annyiban,hogy nem fogom megvenni,se letölteni
0
0
0
0
kerti1990 avatar
Annyira nem rossz, bár az optimalizálás tényleg nagyon sz4r. Mindegy mit állit az ember, szinte ugyan azt a számokat kapja.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Néztem rtx 3060al videót
Tök m1 mit állított a srác
Low-tól high-ig 30-40 fps
Dlss-el 40-50
Ultran 30-20
Nem tudom én csak videót néztem
De nekem nem.tunik ennyire nagy eresztesnek a grafika
0
0
0
0
💬 3
The_Reaper-_l avatar
@MC MaRcI: Nem is az, konkrétan amíg el nem jutsz az open world - ig, addig olyan mint valami 2013 - as játék.
Aztán utanna sem sokkal szebb. 🤣
0
2
0
0
kismadar avatar
@The_Reaper-_l: Konkrétan ezt a Shadow of the Colossus tudta, sőt többet is, amit ez a játék tud vizuálisan nyújtani. Aztán arról hadd ne beszéljünk, hogy a játékban lévő macska jobban ki van dolgozva mint a karakterek arca... 🤣
0
1
0
0
The_Reaper-_l avatar
@kismadar: Teljesen egyetértek.
A cicába tobb energiat fektettek, mint az egész prologusba 😂
0
1
0
0
The_Reaper-_l avatar
Ez valami borzalmasan fut. 30 - tól egészen 70-ig ugrál az fps.
Még a Witcher 3 sem csinálja ezt.
Nem ajánlom jelenlegi állapotában megvásárlásra, majd ha kap egy jó pár patchet akkor talán.
A játékmenet viszont nem lenne annyira rossz.
0
1
0
0
💬 14
no avatar
@The_Reaper-_l: Nem véletlen már megtalálható a virágboltba is :D:D
0
1
0
0
The_Reaper-_l avatar
@Kings Bounty fan: Úgy viszont megér egy próbát 🤣
0
0
0
0
no avatar
@The_Reaper-_l: Igen ezért kell tesztelni előtte 😆😆😆
0
0
0
0
bazsi135 avatar
@Kings Bounty fan: Kétlem,denuvo-s.
0
0
0
0
The_Reaper-_l avatar
@bazsi135: Igazad van, csak az Unlocked van fent, viszont a denuvo biztos ludas a rossz teljesítményben. Kíváncsi lennék, hogy fut nélküle.
0
0
0
0
bazsi135 avatar
@The_Reaper-_l: Ugyan ez lesz a hogwarts legacynél is ,csak nem ilyen rossz :)
Meg ugye az jobb játék :D
0
0
0
0
The_Reaper-_l avatar
@bazsi135: Reméljük valóban jobb lesz, és nem kell refundolni 😁 Abban legalább lesz fg, Witcher-nél is az segít.
0
0
0
0
Zsolt115 avatar
@The_Reaper-_l: Az micsoda ? :D
0
0
0
0
The_Reaper-_l avatar
@Zsolt115: Dlss 3 frame generation, csodát tesz mikor a proci nyűglődik 😁 bár az input lag picit megnő.
0
0
0
0
vyne avatar
@The_Reaper-_l: Meg mindig nem erzem annyira ezt az input lagg problemat fg 80 fps-el mint fg nelkuli 27-el. 😅
0
0
0
0
The_Reaper-_l avatar
@vyne: Ez igaz, számomra ezért is egy game changer dolog, singel player játékokhoz szinte tökéletes. 😁
0
0
0
0
vyne avatar
@The_Reaper-_l: Szamomra is. Eddig csak azok mondtak, hogy szar akik meg nem tudjak bekapcsolni. :D
0
0
0
0
The_Reaper-_l avatar
@vyne: Ez valóban így van 😂
0
0
0
0
no avatar
@bazsi135: Az egyik oldalon fent van pedig, de oda mindent felpakolnak hibásakat is. Nem tudom működik e az a verzió belőle.
0
0
0
1
MrPAYER avatar
Itt valami más van a háttérben. A 6700 XT ha csak 1440p30-at tud akkor lehetetlen, hogy a 6800 XT 2160p60-at. Az ajánlott gépigényig mondhatni szépen párban van a két oldal kártyája. Az ultra-nál azt vették alapul szerintem (ami nyílván nem biztos), hogy melyik az első kártya az adott gyártótól ahol több van mint 12 GB VRAM mert nem a GPU power-el lesz a baj. De ez az elmélet is sántít mert akkor lehetett volna 6800 (non XT) és 3090 is, mind a kettőn elég VRAM van viszont gyengébb a GPU maga mint a megadottak. Vagy nagyon AMD optimalizált, vagy nem tudom, de ezt az optimalizáció szót felejtsük el inkább egy olyan játék esetében ahol legkevesebb 24 GB RAM kell ha nem krumpli grafikán akarsz játszani.

Játszottam én már nem egy 150GB+ játékkal, de a 16-ból egyik sem futott ki, nem is értem, hogy tölthet be 16-tól többet, az több mint 10% az összből, vagy 40km-es látótávolság lesz és elfelejtettek olyan tizen x éve használt megoldásokat alkalmazni mint, hogy a távoli objectek alacsonyabb felbontásúak, ahová éppen nem néz a kamera nem tölti be stb..
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@MrPAYER: Most látom hogy még a stáblista is elvan szarva. Itt elég nagy gondok vannak.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Kings Bounty fan: Csak ugyanolyan inkompetens seggfejek, mint a Callisto Protocol fejlesztői. 😆 Akik direkt lehagynak embereket a stáblistáról, azok nem is érdemlik meg, hogy olyan sok bevételt szerezzenek a játékokból.
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Na jah, ez van sajna még jó hogy 3 nap és itt van kárpótlásúl a dead space.
0
0
0
0
no avatar
Eléggé gázak az első pontszámok, de várható is volt.
0
0
0
0
💬 2
MC MaRcI avatar
@Kings Bounty fan: miért kell neked itt minden gamestar cikket megismételni?
2
0
1
0
kmetovics avatar
@MC MaRcI: Hátha valaki ide téved fel fb helyett 🤣🤣
0
0
0
0
kismadar avatar
@Doomficko: Ez valami szörnyű vicc. 😆
0
0
0
0
takabo23 avatar
Jól néz ki a játék miközben a csaj a levegőben szörföl, és ennyi ! 😊
0
0
0
0
mbalazs81 avatar
Komoly gépigény, még a minimum is😲
0
0
0
0
💬 6
cabus26 avatar
@mbalazs81: Mitől lenne komoly?
Egy 7 éves kártya,ami akkoriban is már középkategóriás volt csak.
0
0
0
0
no avatar
@cabus26: Hát azért kíváncsi leszek. A kalkulátor szerint a gépem FHD-ban is magas beállításban 50fps, miközben az eddigi összes játékot 1440p-ben tolom magas-nagyon magas közé belőve 50-70fps között. (kivéve amiknek szar az optimalizálása, azokat még egy űrközpont se tudja jobban futtatni.)
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Liptik: RAM?
32 ezer ft-tól megveszed újonnan,használtan meg bagóért.
Másrészt meg ahogy fentebb írták,majd a gyakorlat megmutatja.
Egy csöves 60 hz-es 1080p-s monitoron nem kell nagy vas alá.
0
0
0
1
jsvkv8 avatar
@cabus26: Jól írod, kvázi fillérekért lehet már venni 32gb ramot…
A 16 elég volt sokáig, most mar érdemes erre számítani a közeljövőben, nem véletlenül vannak ilyen hardverek, azokat is el kell adni…
0
0
0
0
no avatar
@mbalazs81: 2023 baratom ;)
ezen nem kell csodalkozni ;)
ez ma mar egy alap irodai config !
0
0
0
0
VeteranBoogee avatar
Van egy olyan érzésem, hogy ez a cucc bukta lesz. 😵‍💫😵
0
0
0
0
PotykaPal avatar
Azért mindenki ossza el ezt a gépigényt kettővel, mivel általában a fejlesztők úgy adják meg a gépigényt, hogy összeszednek bizonyos szempontok alapján videókártyákat, processzorokat, meg amit ők fontosnak tartanak és megnézik, hogy jól fut-e a játék az adott grafikai beállítással és felbontáson. Ha az RX 6800 XT-n fut 60 fps-sel Ultra beállításokkal a játék, akkor szinte biztos, vagy nagyon valószínű, hogy az afelett lévő összes videókártyán futnia kell a játéknak ezzel a beállítással, hasonló procival/memóriával/SSD-vel. Furcsállom ezt az RX 6800 XT és RX 4080-at én is, de, ahogy fentebb írtam, ha fut az RX 6800 XT-n, akkor KELL, hogy fusson az RX 4080-nal, ami alázza az előbbi videókártyát 4k-ban, ha szponzorált, ha nem a játék. És azért, gondolom, hogy itt is a fentebb leírtak érvényesülnek, mert az ajánlott gépigénynél az RX 6700 XT és az RTX 3070 egy kategória 10% sebességkülönbség ide vagy oda. Szóval nem kell betojni, ha megjelenik a játék, úgyis lehull a lepel erről a nagy talányról.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Ez a gépigény megint...
Nem az a baj,hogy magas,mert nem az.hanem avval van a gond,hogy egy RX 6800 XT meg egy RTX 4080 nem egy kategória.Vagy rossz a gépigény vagy egy full AMD support játék.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ha van az a játék amit már felesleges megpróbálni is a gépemen akkor az ez 😀
Egész jónak néz ki így elsőre.
0
0
0
0
💬 4
vyne avatar
@santakigyo: Kuka pedig. Probalva a demot szinte semmi jo erzest nem adott a combat. Grafika miatt megnezem majd de biztos nem adok ki erte egy garast sem azert a fel oraert amit majd jatszom vele.
1
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@vyne: Steam-en pedig 80€, nem tudom milyen világon élnek ezek, de annyit pénzt nem fogok egy sz@r jétékért adni.
0
0
0
0
vyne avatar
@TheMenkuPocok: Ezert en szemely szerint 30 fontot nem adnek a demo utan. :D
viragboltit majd meglesem de tenyleg csak annyira, hogy megnezzem hogyan fut meg egyaltalan jol nez e ki. Nem lesz viragbolti akkor meg kimarad meg a teszt is. :D
0
0
0
0
kismadar avatar
@TheMenkuPocok: A Square Enix már egy ideje maga alatt vágja a fát, ez a játék is egy szög lesz a koporsójukba. 😅 Nagy szerencséjük, hogy jönnek még tőlük a Final Fantasyk!
1
0
4
0
KENI07 avatar
hát erre kiváncsi vagyok😕
0
0
0
0
Edven avatar
Akkor ez már olyan lesz hogy elfelejtem hogy éppen játszom?
0
0
0
0
no avatar
1080p high 60 fps hez mi kell ?
0
0
0
0
💬 1
vyne avatar
@bferenc: Valami a minimum es az ajanlott kozott. 😄
0
0
0
0
no avatar
max system req 4k 4090rtx..32gb ram...😁
0
0
0
0
💬 2
kovb677 avatar
@Ryzen666: 4090 a milliomosok kártyája. :D én bőven elleszek 1080p-be a 3050ti-vel...
0
0
0
0
no avatar
@kovb677: nem az árak drágák.....
0
0
0
0
no avatar
Azt hiszem lassan eljön az ideje a konfigfejlesztésnek esetembem, mert szinte mindenben a legalján vagyok. A 720p/30 fps-re játékot venni már pépnzkidobás. Meg épphogy elég 16gb ram? Nem semmi grafikája lesz mondjuk az biztos. Igazából még egy 3060 is csak full hd-ra lesz igazán elég.
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@Valentinus: Egy 3060 eddig sem volt másra elég, kivéve ha CSGO - zott valaki, vagy Fortnite - ozott (vagy régebbi játékokat játszott). Alapvetően még a 3060 Ti is inkább egy nagyon erős FHD kártya, ami (még) jó 1440p/60 fps - hez sok esetben ultrán, de van hogy csak high - on.
1
3
0
1
no avatar
Agyhalált kapni a gépigénytől ez az egész évre hatással lesz úgy látom.

MINIMUM:
64 bites processzor és operációs rendszer szükséges
Op. rendszer: Windows® 10 64-bit (After November 2019 Update) or Windows® 11 64-bit
Processzor: AMD Ryzen™ 5 1600 (3.7GHz or better) / Intel® Core™ i7-3770 (3.7GHz or better)
Memória: 16 GB RAM
Grafika: AMD Radeon™ RX 5500 XT 8GB / NVIDIA® GeForce® GTX 1060 6 GB VRAM
DirectX: Verzió: 12
Tárhely: 150 GB szabad hely
Egyéb megjegyzések: 720p 30fps
AJÁNLOTT:
64 bites processzor és operációs rendszer szükséges
Op. rendszer: Windows® 10 64-bit (After November 2019 Update) or Windows® 11 64-bit
Processzor: AMD Ryzen™5 3600 (3.7 GHz or better) / Intel® Core™ i7-8700K (3.7GHz or better)
Memória: 24 GB RAM
Grafika: AMD Radeon™ RX 6700 XT 12GB / NVIDIA® GeForce® RTX 3070 8 GB VRAM
DirectX: Verzió: 12
Tárhely: 150 GB szabad hely
Egyéb megjegyzések: 1440p 30fps, SSD 150GB
0
0
0
0
💬 18
MaximumGame avatar
@Kings Bounty fan: Szerintem ez beszaratás csak.. Most gondolod el ha 3070 en csak 30fps tuddna a játék akkor 3080Ti/3090 en se lenne még a 60fps... Csak olyan 50fps max. Azért most is 600ezerbe megy egy ilyen vga.. Vagy szarul optimalizáltak direkt... Vagy ha kárognak akkor ott van a gepigenye amit ők leirtak és megmondtak milyen lesz.
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Ja kicsit túlmentek minden határon, de nemsoká kiderűl úgyis.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Kings Bounty fan: Hát nagy pofátlanság lenne.. De igen pár nap és kiderül. Kicsit bele húztak a fejlesztésbe gepigény téren.
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Ez lenne a nextgen unreal 5 ös sztenderd. 😆😆😆
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Igen de vannak amik semilyen konzolon nincsen.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Kings Bounty fan: Kurva nagy pc exkluzív címek vannak... 😆 Látszik hogy akkora az előnyük, hogy ebben a pár évben a legjobb játékok a platformon a Crossplatform címek mellett a PS exkluzív címek átportolásai voltak.
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Jagged aliance 3 nem lesz semilyen konzolra.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Kings Bounty fan: Kutyát nem érdekli. 😆
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Enye enye, egy klasszikus nem érdekel 🤣🤣🤣
0
0
0
0
kismadar avatar
@Kings Bounty fan: Mindig is a hányinger kerülgetett a turn-based játékoktól, lehet az 96-os, 2003-as, vagy 2023-as, szóval ezt buktad. 😆
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Nekem végülis kimaradt a sorozat mert nem tudtunk róla. Pc guruba láttam előszőr 2008 as dátummal de akkor a kinézete nagyon gagyi volt. Az újat meg csak amikor újra bejelentették a játékot. Első ránézésre bejövős. Aztán majd kiderűl.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Kings Bounty fan: THQ részéről több játék is érdekel, örülök neki hogy ennyi jó ip-et felvásároltak.
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Én is sokat várok tőlük.
0
0
0
0
no avatar
A ps5 nagyjából azt tudja mint egy 3800x/6600XT(3060TI)/16GB/nvme konfigurációjú pc. Annyival jobban, hogy teljesen összehangolt egyediek a komponensek és a játékok maximálisan rá vannak építve lockolt 30/60fps-re (felbontás függően és teljesítmény/minőség orientáltan).
PC-n annyi a gond, hogy nem igazán találják el az optimalizálásokat és a millió féle alkatrész kombinációkkal nem mindig működik a leghatékonyabban a gép. És a különbség, hogy a pc-n a szélesebb skálán variálható grafikai beállítások miatt bármit csinálsz marad keserű szájíz mert mindig többet és többet akarsz, a maximum beállítást, de érthetően azt a legeslegújabb konfigurációkra lövik (mármint ideális esetben, ha nem ótvar a játék optimalizációja, engine, stb.)
0
0
1
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Talán ezért dobták már a piacra az olyan procikat mint a 13900k, meg a 4090 - es VGA - kat, különben mi értelme lenne ezeknek a fejlesztéseknek? Lassan venni kell ilyen gépet aki normálisan akar játszani, és szerintem ezzel még nincs megállás.
0
0
0
0
vyne avatar
@MaximumGame: Inkabb azon kell aggodni, hogyha mar ekkora a gepigeny akkor ugy is nezzen ki a jatek. A demo egyaltalan nem adta ezt az erzest vissza. Nekem mondjuk mindegy, mert a gameplay alapjan nem is izgat, max egy viragbolti tesztelosdit fog erni.
1
0
0
0
Liptik avatar
@Kings Bounty fan: Még jó, hogy ott a PS5-öm, de ha lesz tudod milyen verzió, megnézem, hogy a gépem mennyit bír vele, de ott lesz a Hogwarts Legacy.
0
0
0
0
no avatar
Jó sok helyet fog foglalni 87 gigát konzolon legalább is.
0
0
0
0
💬 2
kovb677 avatar
@Kings Bounty fan: gta 5 pc-n már 100 giga fölött van ha R launcherből szedi az ember.
0
0
0
0
no avatar
@kovb677: Jah ez meg annyit mint a red 2.
0
0
0
0
Zsolt115 avatar
Addig a virágboltos One Piece Odyssey-e leszek :D
0
1
0
0
Zsolt115 avatar
Hát "szerencsém" volt kipróbálni a demot PS5-ön perfomance módban szörnyen nézett ki főleg egy Raganarök után szintén perfomanceban. Majd Ps plusba berakják de inkább félre rakom a casht Hogwarts Legacyra.
2
0
0
0
💬 2
kismadar avatar
@Zsolt115: Ezt már videókból is le lehetett szűrni, hogy nem lesz nagy durranás a grafika, viszont jó is lenne, ha csak ez lenne a baj a játékkal, sajnos egy lelketlen üres sandbox játék képét sugallja a demó. Jó 10 percig ha fent volt a konzolon, akkor sokat mondok. 😅
1
0
0
0
bukta2 avatar
Anno azt mondták hogy megjelenésekor az eddigi legszebb grafikájú játékot szeretnék letenni az asztalra ami a piacon van, hát az szerintem nem fog menni , amit a videókból látok, nem azt mondom hogy csúnya mert brutál lesz a képi világa, de hogy a legszebb... nos azt kötve hiszem. De ahhoz kétség sem fér hogy nagyon jó játék lesz! Ez az egyike azon játékoknak amit nagyon vártam idén...már csak remélni tudom hogy nem halasszák tovább.

0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció