Megduplázódott a CS:GO játékosainak száma

Szerző: xoki | 2019. January 03. | hír | 36 hozzászólás

December elején free-to-play játékká vált a Counter-Strike: Global Offensive, és ezzel egy időben a Valve szintén belépett a battle royale műfajba a Danger Zone nevet viselő CS:GO móddal.

Elég sokan gondolták már úgy, hogy a játék kicsit idejétmúlt, és annak érdekében, hogy megnövekedjen a játékosok száma, a játéknak ingyenessé kellene válnia. Úgy tűnik, a free-to-play CS:GO tényleg beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis november óta megduplázódott a játékosok száma, valamint ezzel együtt értelemszerűen az egyidejű játékosok száma is megnövekedett. A Steam Charts alapján az egyidejű játékosok száma 746 548-ra ugrott, amely nem számít rekordnak, de az utóbbi időben ennél sokkal kevesebben játszottak a játékkal.

Természetesen ennek hátulütője is van. Mivel bárki hozzáférhet a játékhoz, így sajnos a csalók száma is jelentősen megnövekedett, de szerencsére a Valve anti-cheat rendszere is teszi a dolgát, ugyanis csak december folyamán összesen 530 579 csaló került kitiltásra a Valve platformjáról.

Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Megjelenés: 2012. August 21. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
nálam a csgo le szerepelt annyit ér mint 1 el hanyagolt játék amire a fejlesztők magasról szarnak rá csak az számít hogy költsd a pénzt de,ne várj cserébe semmit se.
pedig nem ártana fejleszteni az anti cheat-tet.
0
0
0
0
HoliTomi avatar
Kiváncsiságból csináltam egy prime nélküli acc-ot. Ez fogadott: https://csgostats.gg/match/3399900
Röviden mindenki csalt aki a szerveren volt rajtam kívül. így nehéz játékélményt szerezni azoknak akik most próbálják ki először. Prime-ban lehet jobb a helyzet azért bár én nem játszom MM-et már egy ideje, csak faceit en vagy hasonlókon, ott nincsenek nagyon csalók, meg merem kockáztatni én még eggyel se találkoztam. 😀
0
0
0
0
pinkyke avatar
nagy tévedés én meg vettem tesom meg letöltötte és ugyan úgy tudott velem játszani szóval ez a szöveg hogy csak fizetösök csak azokkal tudnak játszani ez 1 fa.szság. mind1 is mert nem sok értelme van egyiknek sem mind a 2 be van elég csaló játékos.
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@pinkyke: Valószínűleg prime nélkül játszottatok. = Több cheater ahogy mondod.
0
0
0
0
syntrix avatar
Hiába ingyenes Prime csak Primal játszik szinte az ingyenes részébe meg nem csoda ha csaló van!!
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
nem is csodálkozom mivel lett egy ingyenes része is.
0
0
0
0
skater96 avatar
Tényleg sok lett a cheater, ami qrva idegesítő...Őszintén, mit vártunk, ha bárki hozzáférhet? Mindegy, én kikapcsolódásnak még most is tolom és ez a jövőben sem fog változni.
0
0
0
0
no avatar
és régebb mi megvettük és mit kaptunk érte ? Naaa ki tudja a választ ? Én tudom egy nagy ***t.
0
0
0
0
💬 3
Rocky12 avatar
@botesz: Ebben teljesen egyetértek veled! Nem is értem mire gondolt a Valve... 3 éve én is megvettem, úgy látszik mostmár hiába 😕
0
0
0
0
Kuci19 avatar
@Rocky12: Hát azt kaptátok érte, hogy hamarabb hozzáférhettetek a játékhoz és annak tartalmához, mint aki most ingyen kapta. Én szerintem minden steam leárazáson gondolkodtam rajta megveszem, aztán inkább hagytam, most amióta ingyen van ugyan úgy nem töltöttem még le. 😃
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Kuci19: Értem, elfogadom ezt a nézőpontot is 😀
0
0
0
0
kimi100 avatar
A fortnieteos 10 évesek visszamentek kicsit cségózni mert ingyenes lett LUL. Nagyon gáz.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Nem baj amúgy is egy katasztrófa játék szóval jah mehet a süllyesztőbe.... azért volt csak jó a cs, abból is az 1.6 mivel régen az iskolai gépeken ez indult csak el...
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@TheXperia1: most is azért sokféle potato pcn elmegy 😆 mondjuk nem épp a felújított mappokon
0
0
0
0
Gaben7 avatar
Nem ér sok mindent hogy a VAC bannolja azt a profilt amin csaltak mert csinál egy újat profilt és kezdődik az egész elölről
0
0
0
0
💬 3
19ati93 avatar
@Gaben7: ezért kéne hardver ban
0
0
0
0
Gaben7 avatar
@19ati93: így van! Csak ha ez lehetséges akkor miért nem csinálják meg?
0
0
0
0
HoliTomi avatar
@Gaben7: A használt piac miatt. 😀 te se szeretnél használt alkatrész vásárlása után bannt kapni. 😃 ahogy senki. De lehet rosszul látom.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Erős túlzás a duplázodás. Napi átlag peak-ek kb 150-200kval többek mint 1 hónapja.
0
0
0
0
Thespartan avatar
Sose fogom megérteni miért cheatel valaki.. kisebbségi komplexus állhat emögött erőteljesen,nem tud kiteljesedni az életben az egyén és még ráadás virtualitás szintjén sem,de a valóságot nem lehet csalni ... így tehát ezek az emberek cheateléshez folyamodnak,ha már kicsit komolyabb szegmensből nézzük ezt a dolgot 😃 Viszont,mint az elején kezdtem,akkor se fogom ezt megérteni,mi a reward ezeknek,mint hogy "önerőből",tisztességesen megnyer valaki egy meccset az a legjobb érzés a gaming műfajban.
0
0
0
0
💬 7
Vigilante avatar
@Thespartan: Ennek a sertésnek mondhatnád ezt, nem hiszem, hogy nagyon felfogná. 😜

0
0
0
0
Thespartan avatar
@Vigilante: Jaj hát ez.. ez a valami,ez a lény,Molnár Krisztián egy világ szégyen kategória,nem is akarom kifejteni,mert az felérne egy regénnyel a lényeg,hogy dísznövény termesztő tecnikus 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Vigilante: Még cheattel is halál béna, szánalom ez az ember..egyre rosszabb
0
0
0
0
bukta2 avatar
@19ati93: Anno cod2 be szedtük szarrá a whsokat meg aimosokat mert a gránátot nem mutatta az a fránya csalás 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
@bukta2: 31:15nél legjobb a videó. 😆 Ennyi esze nincs, betonfalon keresztül.. kicsit se feltünő, remélem banolják minél előbb.
0
0
0
0
no avatar
@Thespartan: Érdekes kérdés ez a csalásosdi.
Másik játék kapcsán éppen ma merült fel, hogy a játékosok nagy része szintén elkezdett csalni. Miért? Mert lassan nem volt olyan meccs, ahol ne lett volna legalább egy-két csaló.
És ugye csaló ellen, - noha szerintem csalót kinyírni az egyik legjobb dolog egy online játékban, pláne hogy a csalása éppen futott, majd beszólni, hogy legalább csalni tanuljon meg ha már a játékkal nem boldogult- nem sok esélye van az átlag, de még az átlag feletti játékosnak sem, hát még az átlag alattinak.

És elkezd utánanézni mivel csalnak. Majd kiderül, hogy egy 10€-s havidíjas cuccal. És ő is befizet rá, mert csak így tud lassan érvényesülni, győzelemben része lenni. Feltéve ha ér ennyit neki a játék. A készítők meg nem nagyon tesznek semmit ezen spirál ellen. Hogy miért? az is egy remek kérdés. És ez még csak egy sima, mezei pvp játék, még csak nem is esport rendezvényes meg egyebek.

Online játékokban a csalásokkal kapcsolatban eddigi témába vágó élményeim:
Planetside 2-t azért hagytam abba mert a csalók egyre pofátlanabbak lettek benne. Volt olyan amelyik konkrétan karaktert teleportálgatott, instant fejlövéseket osztogatott. Mondjuk a Planetside 2-ben kifejezetten rossz játékosnak minősültem, de 20 halált rászántam mire kitapasztaltan a fenti csaló teleportálási mechanikáját és végül le tudtam szedni azzal hogy oda lőttem ahová épp teleportált. Egy kill volt, de megérte. Majd uninstall a játék.

CS-vel utoljára a CS:S-el nyomtam de ott már olyan szintű modok, csalások voltak hogy mutatta hol a hitbox ahová lőni kell, és az már csak a hab a tortán, hogy rendes online meccsen a skin és hitbox nem volt szinkronban. A hitbox kb fél lépéssel futott a skin mögött és a találatokat is ennek megfelelően kezelte. A skin berét a fal mögé, a hitbox nem, bumm, fejes, a skin a fal mögött holtan összeesett, frag. Ment is az uninstall. Nem láttam értelmét a folytatni.
0
0
0
0
Thespartan avatar
@Palanova: Szépen kifejtetted,teljesen igazat adok,lassan már nem éri meg játékot venni,vagy pedig ha rendelkezik a játék 1v1-gyel,akkor haverral lehet tolni. Nem is tudom milyen anti-cheat rendszert kéne kitalálni,ahhoz,hogy a valóban tettes egy életre elfelejtse a játékot,mert ugyanis a másik cheat mester játék a GTA Online és hát ott is akadtak olyan eszement dolgok,hogy az ember szemgödre kitágult. Mint pl. azzal kezdeni az online-t hogy világítótorony vagy,vagy egy csészealj repked az égen leszáll,majd belőle ki egy karakter megy magának de fejbelőni nem lehet.. és a nagy BUMM-ok,mikor a saját lakásodba berobbansz ezerrel szétmegy a hangfal,hozzáteszem aki nem játszott a GTA Online-al -> nem lehet lakáson belül elővenni a fegyvert,tehát egymást kinyírni képtelenség,dehát ....
Na amit akartam még mondani a cheat rendszer feltalálásának nehezítő példája,hogy a GTA Online-ba volt beléptem és pénzeszsákok potyogtak az égből én meg absz. nem tudtam kikerülni őket,mert ahova mentem engem követtek,nem mintha nem lenne jó,hogy ingyen virtuális pénz,mert azért szándékoztam utána önszántamból is felvenni a földről 1-2-t 😃 de utána kiléptem,mert mivan,ha emiatt kib*sz a Rockstar,nem lett így végül szerencsére,de más hülyesége miatt igen pipa lettem volna erre.
0
0
0
0
no avatar
Gondolom a Steam profilok száma is nagy mértékben növekedett mióta ingyenes a GO. Vajon miért.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Kár a CS Battle Royale modért.Kis kreativitással és anyagi befektetéssel nagyon jó játékot lehetett volna csinálni.Ki kellett volna egésziteni a nagy mapot megkövetelő mechanikákkal:Célzott tüzelés,amúgy is remek ballisztikát kiegésziteni lövedék eséssel, módosítani a fegyverek szórásképét,visszarúgását stb,attachmenteket behozni,és meg meg kellett volna oldani hogy az Engine kezelni tudja a nagy tereket.Pénzbe kerül mindezt megcsinálni de többszörösen megtérült volna,Skinekből most is rengeteg bevét jön,ráadásul CSGO-ba vannak a legizlésesebb fegyver Skinek.A tűzharc része vizuálisan és játékmenetre egyaránt legjobb játékok közt van,vagyis az alapok megvannak.Viszont a jelenlegi formába nem értem hogy gondolták:Alapjáték alá betettek alig nagyobb mapokat meg az eddigi 10 helyett 18 Playert,azt viszontlátásra.WTF???
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Kiki4444: Csak nemrégiben került be a BR mód a játékba, még biztosan lesznek rajta változtatások 😉. Biztos vagyok benne hogy tesznek bele új/javított mechanikákat
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@TheFlyingWarrior: Bukta után,igen biztos át fogják alakítani az egészet.KB 1 éve került ki a nyilvánossághoz hogy a CS-hez is jön Battle Royale mód.Mondom király,CS-nek alapmechanikái baromi jók gameplay és vizuális szinten egyaránt. Valve-nak van pénze,szóval a projekt meg finanszírozásával sem lesz gond.Erre 1 év után egy ilyen semmivel rukkolnak elő.
Ezt a semmit 1 hónap alatt összedobja egy fejlesztő gárda,nem 1 évig kotlik rajta.Ezért állok értetlenül események mögött.Igazad van,bízzunk benne hogy összekapják magukat a srácok és csinálnak egy facaa Battle Royale módot.😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Kiki4444: Nem a cshez illik ez a battle royale dolog. Meg amúgyse volt soha fegyverekhez "vehető" scope vagy muzzle, silencer stb. Hülyén is hatna szerintem. Sajnálom hogy belefogtak a br-be. Ez cs nem pubg v fortnite. Más játéktípus teljesen.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@19ati93: abszolut igazad van, a CS nem erről szól sose erről szólt. fail az egész.
0
0
0
0
tacky avatar
mégis olyan lassú a matchmaiking hogy ott alszok el a gép elött mire be dob egy matchbe
0
0
0
0
tivike avatar
1.6 után már nincs normális CS...
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Ránéztem, az első szerver ahova felmentem 90%-ban orosz cheaterekből állt, és nem túlzok. Marad a játék a botok ellen ketten online egy haverral. Bár alapból is kuka a játék a sok Siege után, de havernak csak ez fut, nagyrészben ennek is köszönheti a korábbi sikerét szerintem. 😶
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció