CPU/GPU Benchmarks
Üdvözlet fórumtársak!
Ez a topikban kifejezetten a CPU és GPU benchmarkokra korlátozódik.
Jöhetnek szintetikus tesztek és játéktesztek is egyaránt.
Szintetikus teszteknél legalább a CPU és GPU pontos paramétereit kérem feltüntetni, játékteszteknél pedig ezeken felül a RAM mennyiségét is.
Az eredményeket kép, illetve videó formájában is meglehet osztani.
(Képfeltöltéshez preferált oldal: Imgur)
Sértegetést és a provokálást kérem mellőzzük, törekedjünk a jó hangulatra.
Kellemes benchmarkozást mindenkinek!
Ez a topikban kifejezetten a CPU és GPU benchmarkokra korlátozódik.
Jöhetnek szintetikus tesztek és játéktesztek is egyaránt.
Szintetikus teszteknél legalább a CPU és GPU pontos paramétereit kérem feltüntetni, játékteszteknél pedig ezeken felül a RAM mennyiségét is.
Az eredményeket kép, illetve videó formájában is meglehet osztani.
(Képfeltöltéshez preferált oldal: Imgur)
Sértegetést és a provokálást kérem mellőzzük, törekedjünk a jó hangulatra.
Kellemes benchmarkozást mindenkinek!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
És CPU-Z-ben: [LINK]
Ryzen 5800H CBR20, single és multicore:
CPU-Z-ben is hozza az 5800pontot single-ben 560 pontot: [LINK]
Mocskos erős ez a lapos CPU.
U.I. lenyomtam az imént még1 tesztet R20 ban PBO off -al és hozott 4432-őt stabil 1,080v-on 😆 64 fokig melegedett a CPU
bekapcsolt PBO nál hozott 4500+ de ott már 1,2+v-on 75 fok is megvolt maxon
Az alacsony cpu használat az ilyen sok mag/szálas prociknál egyébként normális is tud lenni. Persze ha dög lassú akkor valószínűleg nem az.
Őszintén szólva fogalmom nincs hogy ez milyen eredmény. Életem első cinebench futtatása volt, nem szoktam nézegetni melyik proci mit gurít benne.
Közben állítottam a ram időzítésen és frekin is húztam. Csoda egy SK Hynix ramtól eddig bírta,3466Mhz-en már bootolás közben windows fájl hibákat írt. 😆
Lapom nem tudja bekapcsolni a precision boost overdrive-t,mert az megdobja az eredményt.
Single score eredmény,lehet azért ennyi,mert közben neteztem és programot is indítottam. 😆
Mennyin ment a proci?
Mi lehet ennek az oka ?
eddig 2 cpu val néztük
1 jelentkező ryzen 7 1700x
2 jelentkező ez vicces i5 3470 értem hogy az i5 nem tudja meg hajtani rendesen de a ryzen sem ?
Spoiler!
GPU 139 MHz memoria 405 Mhz 40 fokos 100% terhelésen
Azt viszont én sem értem minek több helyre is beírni.
Viszont az hogy Windows mellett nem boostol fel az normálisnak mondható. Terheld le egy igazán VGA igényes játékkal és a közben írasd ki MSI Afterburner-el az adatokat. Ha ott is ilyen kis értékeket hoz akkor ott valami nem oké, de gyanítom játék alatt menni fog ahogy kell neki.
Az a mért alacsony érték, az azt jelenti hogy nem kell kakaó ahhoz amit végez, így visszavesz mindenből ezzel csökkentve például a fogyasztását.
sok PC-t kenterbe vág az biztos 😃 na majd mesélj milyen
Közben megnéztem... Hát nem egy occó darab. 😆
hardwere polling időbe mennyi? 1sec alapból azaz 1000 ms
[LINK]
A gpu-t azt hogy lehet tesztelni rajt?
R15-ben már igen.
Végre nem fagy meg throatlingol össze vissza a játék😀
(nem vitatom hogy játékban jobb)
Az ár meg többnyire addig szempont, míg játékra veszi az ember, vagy nagyon mérvadó a pénz. De ha meg a nyers teljesítmény kell, meg fogják venni akkor is, ha 3x annyiért lesz mint a konkurencia cucca.
Egyébként én személyesen igen nagy dolognak tartom az amd részéről, hogy két generáció alatt így megszorongatták az intelt.
az amd egyre növekvő piaci részesedése meg azt mutatja, nem veszik ma már meg 3x annyiért az intelt, ez lehet így volt 5 éve, de már senki sem akar +5/10% tejlesítményért 50% felárat fizetni... 😊
És az egyszálas értéke? köszi
Sajnos 1300 km választ el pillanatnyilag a gépemtől. De hétfőn megyek vissza MO-ra. Ha akkor még aktuális, szívesen lefuttatom neked egy szálra.
Bírna többet bőven egy kis lightos OC-val 😃
Annyiból nem tetszik ez a topik, hogy ömlesztve van minden, ahogy 3dmark-nak van külön topik, jó lenne a time spy-nak meg a cinebenchnek is egy. De ez csak az én véleményem...
Mármint aki igazán gép \ játék mániás az vesz egy normális i7 -et, 16 giga RAM -ot meg egy olcsó 1080 Ti -t és nincs az a játék ami ne futna Ultrán 1080p -ben, 4K -ra meg akárhogy tuningolsz azzal nem leszel előrébb ha feszelgetsz néhány hertzet. 😜
Azért hogy egy bencsmárk program 10-zel többet írjon ki, ez komolyan megéri a hardvered tönkretételének kockázatát ? 😃
Ha tudod mit csinálsz, nem teszel tönkre semmit 😉
Ezen felül mondhatnám azt az elcsépelt szöveget is,hogy tulajdonképpen még ha két embernek az utolsó csavarig megegyezik a gépe ,akkor sem tuti ,hogy ugyan azt ki tudja hozni a cuccaiból ,ettől függetlenül még ha azt osztaná meg valaki ,hogy hogyan miként ,mint hova állítva érte el az sokkal informatívabb lenne,minthogy megmutatunk egy számot aztán megverdessük a vállunkat a nem létező érdemeinkért ,hogy milyen jók vagyunk.Ezen felül ennek a benchmarknak max akkor van értelme,ha jön egy új proci,mert akkor meg lehet nézni mi a helyzet,mivel jobb.A tuning meg olyan ,hogy bár meg lehet csinálni ,de az a processzor sosem lesz olyan,mint amilyen szintre fel van tuningilva ,kár hasonlítani is bármihez,ráadásul lehet az élettartam is csökken,nyilván okosan is lehet csinálni,meg van aki csak a bench lefuttatásáig csinálja meg aztán vissza is állítja.Ez azonban így nekem olyan ,mint a falusi gyerek,aki pimpelgeti az autóját ,aztán ha már a következő alkalommal egy centivel hamarabb ér be a célvonalba az illegális ,vagy rendezett gyorsulásin ,akkor már elalél ,hogy hú de király,mintha neki lenne a legbrutálabb versenyautója és legalább egy F1-es mérnök zsenialitásával bírna,lehet lever egy erősebb ,drágább kocsit ,de az az autó attól erősebb alapból és drágább (jobb minőségű marad).
Extrém tuning?Az extrém tuning lényege mindig is az volt ,hogy megdöntsön valamilyen rekordot rendszerint a legkeményebb procik közt is a legkeményebb legyen ,értelme viszont annak sincs ,ha csak nem a szenzáció hajhászás,hiszen érdemben azt a teljesítményt hétköznapi használat alatt nem tudják plusz ugyebár kell a nitrogén ,ami nincs minden közértbe ,csak mert tuningolgat valaki.
Minden esetre a bélyeggyűjtésnek több értelme van,hiszen azok között lehet egyszeri ,megismételhetetlen darab is,amiből nincs ,vagy csak kevés van már csak és bár van sok másik hasonló ,olyan biztos nincs.
Egyébként az alap tuningot még akár meg is érteném ,hiszen van potenciál a mai darabokban.
Még lehet,hogy ezt a PC Building Simulatorba is belerakják majd,bár már most is lehet tuningolni,az lenne csak az igazi játék nektek.Egyébként pedig ha ennyire ért valaki a dolgokhoz ,akkor akár informatikai céghez is elmehetne dolgozni.
Mindentől függetlenül jó "szórakozást".
Szokásos formában jöhetnek majd az eredmények.
i5 2500K @ 5.0GHz, 2x4GB @ 1866MHz
Cinebench R20
Cinebench R15
Cinebench R11.5