Milyen sorozatokat nézel/fogsz nézni?

Szerző: Matt99, 2015. January 04., téma
Fórum » Film, sorozat
Itt leírhatjátok, hogy milyen sorozatokat néztek mostanság, vagy melyek azok a sorozatok amiket vártok.
Hozzászólások: 233
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nogitsune avatar
Elég sok sorozatot jelentettek, mutattak be a napokban, amik között akad is olyan ami érdekel, nagy valószínűséggel nézni fogok. A következők lennének, Limitless, a film alapján készült sorozat, a film is tetszett, így biztosan bele kezdek a sorozatba is.


Ha őszinte akarok lenni akkor ezekhez elég kevés reményeket fűzök, magát a sztorit nem tartom valami nagy dobásnak, sőt, több szempontból is megkérdőjelezhető, de gyengéim a krimik, misztikus, okkult témájú művek. Legalább nem egy szerelmes vámpírról szólnak. Remélem a karaktereket jól megírják ha a sztori nem is lesz acélos.



Blindspot
[LINK]

Ez is a bemutató alapján megfogott, a főszereplőket máshonnan ismerem, így ennek már csak miattuk is adok egy esélyt. Nem beszélve a tetovált nőről 😊
0
0
0
0
Matt99 avatar
Nah, az Ezel-ből már csak 20 rész van, de ez az utolsó 20 rész olyannyira brutális lesz, hogy már előre félek 😃

Tegnap megnéztem GoT s5e1-et, és hozta színvonalat, de a szinkronhangok változásai eléggé zavartak. Nem a színészekkel van a baj, csak nem értem, hogy a tökéletesen mért kell változtatni (itt most Anger Zsolt-ra gondolok mint Jaime, és László Zsolt-ra mint Stannis)

Folyamatosan nézem a Better Call Saul-t is, ami még mindig zseniális.

Megvan a következő nagy projektem, a magyarul "Egy Ellopott élet" címmel futott török sorozat, törökül "20 dakika", ami magyarra fordítva 20 perc-et jelent.

2 oka volt amiért úgy döntöttem hogy elkezdem, az egyik, hogy ugyanazok írták a forgatókönyvet akik az Ezel-nek, a másik pedig az angol feliratos előzetes, ami egyszerűen zseniális:


Jah, és volt egy harmadik ok, a zene. A zeneszerző itt is ugyanaz, aki az Ezel-nél, Toygar Isikli, aki finoman szólva a török Hans Zimmer 😃 Olyan zenéket ír, amin az emberek többsége csak lesne 😀
Itt van a 20 dakikából a kedvenc zeném, ami nálam simán 10/10:[LINK]
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Van amelyiket befejeztem es van amelyiket meg mindig nezem:
The 100
Last ship
Arrow
Flash
The last man on earth
Dr.House
Mentalista
Shameless
0
0
0
0
KERKO avatar
A Szökés című sorozatot néztem, van valami sorozat ami hasonlít hozzá?
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Hát az HBO nemigen szokott rosszat kiadni a karmai közül, nekem a Trónok harca mellett a Deadwood a kedvencem tőlük, egyszerűen zseniális sorozat, nincs még olyan sorozat, ami ennyire élethűen és realisztikusan ábrázolná az akkori vadnyugatot.


Egyetértek. A színészi alakításokról meg ne is beszéljünk. Ian McShane (Swearengen) olyat alakított, hogy hozzá hasonlót alig lehet kapni. Nem hiába kapta azt a Golden Globe-t a játékáért. Sajnálom, hogy nem egy felkapott színész.

Hat nap múlva fog megjelenni a Netflix Daredevil-je ami nem is olyan rég keltette fel az érdeklődésem. Hála a fantasztikus bemutatójának. Remélem nem fogok csalódni.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Most:

Ezel, még kb. 40 rész van.
Akkor láttam utoljáta, amikor még RTL-en ment és így újranézve nem gondoltam volna, hogy ugyanannyira fog tetszeni, sőt... Egyszerűen nincs még egy ilyen egyedi, és drámai sorozat. NINCS!

The Walking Dead, 5. évad, jó, de még messze van a régebbi színvonaltól. Az utóbbi évadok nagyon hullámzóak voltak, de még így is messze van a rossztól a sorozat.

Better Call Saul, szerintem eddig jobb mint a Breaking Bad első évada, de ha még nem is lesz olyan epic mint a BB így is simán bekerülhet a legnagyobbak közé.

Ha végzek az Ezellel valószínűleg befejezem a Terápia első évadát, meg az SW: Rebels-t, aztán ha lemegy TWD és BCS is akkor valószínűleg már nagyban adják a Trónok Harca 5. évadát is, szóval lesz mit nézni 😃

Nyáron valószínűleg pedig megnézem a Maffiózókat.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Family Guy
Brickleberry

Ez a kettő a legjobb bárki bármit mond.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Végeztem a Trónok harca 4. évadával is, ami szerintem az eddigi legjobb volt. A sorozat pedig mondhatni tökéletes. elképesztően jól kidolgozott karakterek, izgalmas cselekmény, fordulatos történet, kiváló és megunhatatlan hangulat.
Az egyik legjobb sorozat amit valaha láttam, nemigen tudok rossz pontot kiemelni benne.

Most folytatom az Ezel-t és jó lenne befejezni a Terápia első évadát is. Ja meg a Rebels-et is folytatnom kéne.

Beelzebul:Hát az HBO nemigen szokott rosszat kiadni a karmai közül, nekem a Trónok harca mellett a Deadwood a kedvencem tőlük, egyszerűen zseniális sorozat, nincs még olyan sorozat, ami ennyire élethűen és realisztikusan ábrázolná az akkori vadnyugatot.

Sokan egyébként a Maffiózókat tartják a legjobb HBO-s sorinak, amit talán elkezdek a Trónok harca 5. évada után. Mondjuk én alapból rajongok a maffiás/gengszteres témáért.
0
0
0
0
mocskosbubu avatar
House of cards. Fantasztikusan játssza az aljas szerepet a Kevin Spacey. Hihetetlen hogy miket tesz meg azért hogy ő legyen az Amerikai elnök.
0
0
0
0
matany001 avatar
Pár sorozat amiket nézek/néztem :
~ Odaát
~ Trónok Harca
~ Walking Dead
~ Lost
~ Dr.House
~ Dexter
~ Soul Eater
~ Vampire Diaries
~ Amerikai Horror Story

Ami érdekel:

~ Hannibal
~ Szökés
~ Vikingek
~ True Detective
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Végeztem a The Legend of Korra első 2 évadjával és hát csalódtam. A The Last Airbender-hez képest mindenben gyengébb. Gyenge, idegesítő karakterek (egy-két kivétellel), buta poénok, a sztori se jött be. De, hogy jót is mondjak, tetszettek a visszautalások a Last Airbender-re. Mondhatni meghatott amikor Aang-ról volt szó. Úgy döntöttem, hogy én se kezdem el feliratosan, annyira azért nem vonz ez.

Megnéztem még egy HBO sorozatot is, a John Adams-t. Egy 7 részes mini-sorozat a második amerikai elnökről, alapítóatyáról. Érdekesség: nagy részét Magyarországon forgatták, rengeteg magyar statisztával. Meg is lepődtem amikor a stáblistán megjelent az a rengeteg magyar név. Sok mindenkinek nem jön be ez a téma az tény, sok a politizálás is. De akit érdekel a történelem jó színészi játékokkal, zenével annak ajánlom.
Intro. Spoiler!

A HBO-nál tudnak sorozatot csinálni elég csak megemlíteni a True Detective-t, Band of Brothers-t. Előrébb kell vegyem a listámon a Six Feet Under-t, Carnivàle-t, Oz-t.

A szökést bátran ajánlom, egyik nagy kedvenc, benne van a top sorozataim között. Egy etalon.
0
0
0
0
Matt99 avatar
A Szökést én is tervezem, de eléggé hátul van a listán.

A Zöld íjászt egy ideig néztem, tetszett is, de végül abbahagytam. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni. Mondjuk sose voltam a képregényes szuperhősök rajongója. Nem volt rossz, de annyira nem is volt jó.
0
0
0
0
boberusz75 avatar
Tha walking dead
Helix
The Black Sails
Trónok harca
The Strain - A kór nekem a könyv után is nagyon bejött.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Most:
Odaát
Flash
Zöld íjász
The Walking Dead
Trónok harca
Vikingek
Lost

Majd:
Szökés
A rejtély
0
0
0
0
KERKO avatar
Szökést fogom megnézni...érdekes sorozat
0
0
0
0
no avatar
Odaát összes évadja megnézve! 😃
0
0
0
0
no avatar
The Walking Deadet fogom nézni Februárban 😀 !!! , Arrow , Hannibal , DR House , American Horror Story , The Flash , Bates Motel ennyi 😊
0
0
0
0
Matt99 avatar
Túl vagyok a Trónok harca 2. évadán is, és szerencsére maradt a színvonal. Egy kicsit lassabban pörögtek az események az 1. évadhoz képest, de a karakterek, a párbeszédek és a történet kidolgozottsága ugyanolyan jó maradt, így továbbra is a 2. kedvenc sorozatom.
A látvány pedig tényleg mozi színvonalú.

Beelzebul: Én a Korrát addig nem folytatom ameddig nem jön a szinkron, arról viszont fogalmam sincs hogy mikor folytatják magyarul.

mufan93: A True Detective-ről én is csak jót hallottam, de egy ideig még biztos nem kezdem el. A Fullmetal Alchemist-tel 7. résznél járok, eddig olyan 7.5-ös nálam.
0
0
0
0
bukta2 avatar
2 pasi meg egy kicsi most tartok a 8. évad elejénél! de rohamosan haladok ^^
0
0
0
0
mufan93 avatar
Sokan írjátok a Fullmetal Alchemist-et, hogy elkezditek. Én csak ajánlani tudom. Nem szoktam animeket nézni de ez nagyon jó. Csak figyeljetek arra hogy kettő is van belőle, a régebbi "A bölcsek kövének nyomában" és az újabb a "Testvériség". Nekem mindkettő tetszett de főleg az új és az elvileg jobban is követi a mangát. Meg ha jól emlékszek akkor az elsőnek készült egy film is lezárásként.

Az Avatar: The Last Airbender-t majd én is elkezdem valamikor ha túl leszek a vizsgáimon. 😃

Amit nagyon várok az a True Detective 2. évada. Az első nekem nagyon bejött, nálam TOP 3-as. Mind a két főszereplő nagyon el lett találva benne különösen Matthew McConaughey
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Nos, végeztem az Avatar: The Last Airbender-el. Rajzfilmhez képest tényleg nagyon kidolgozott, jól működő dráma, karakterek, történetvezetés. A legjobban nekem mégis egy karakter fejlődése tetszett és annak lelki gyötrődése. Jó volt látni ahogy részről részre változik a karakter. Vele tudtam a legjobban azonosulni. (Aki látta tudja kire gondolok)
Az is tetszett még, hogy egy-egy karakter fel tűnt újra és újra. Ezzel is éreztetve, hogy az univerzum él. A karakterek szerethetőek voltak és jól működött a kémiájuk is. Sajnálom, hogy vége lett, de örvendek is, hogy nem húzták el a végtelenségig. Remek sorozat.

A The Legend of Korrát még a héten elkezdem, remélem az is ilyen hamar beszippant majd. Illetve ilyen jó lesz. Sajnálom, hogy csak 2 évad van kint a 4böl szinkronosan.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Végignéztem a Trónok harcának az első évadát, és azt kell mondjam, hogy ezt mindenkinek LÁTNI KELL!

10 rész alapján azt kell mondjam, hogy az egyik legjobb sorozat amit valaha láttam. Még az eddigi 2. helyezettemet, a Deadwood-ot is beelőzte (a Breaking Bad-et is ami 3. volt).
Egyszerűen hibátlan a sorozat. Ennyire kidolgozott történetet és karaktereket mondhat bárki bármit nem lehetett még sorozatban látni. Ez a sorozat egy mérföldkő, és még mindig csak a 10 részes 1. évadról beszélek. Hihetetlen hogy mennyi karakter van, és mindannyian egyéniségek, és szerepük van a történetben. Annyi szálon fut a sorozat, hogy akár 3 külön sorozatot is lehetne forgatni az alapanyagból, de a tökéletes vágásoknak köszönhetően nagyon egybe van az egész. A színészek 10/10-esek a szinkron pedig közel tökéletes. Elképesztően fordulatos, és a néha lassú tempó ellenére izgalmas sorozat. Ha valakit irritálónak találunk a karakterek közül, az nem azért van mert rosszul van kidolgozva a karakter, hanem mert így van megírva a jelleme.
Olyan apróságrok, mint a zene, a képi világ, a rendezés és a díszletek élethűsége már nem is fordítok szót, azok is tökéletesek.
Eddig nálam 9.9-es a sorozat és be is jutott a toplistám 2. helyére, az 1.-re valószínűleg nem fog, mert az fizikai képtelenség, de a hrmadik helyezettet a Deadwood-ot igen erősen maga mögött hagyta.

A Fullmetal Alchemistből is megnéztem 3 részt, és nem volt rossz, de egy picit jobbra számítottam. És úgy érzem túl sok "anime tulajdonsággal" rendelkezik, ami nem mindig válik javára, főleg amikor drámai résznél akarnak poénkodni. Eddig mindenesetre nagyon ígéretes, és a szinkron itt is nagyon jó.

Nemrég nézegettem Antal Nimród Imdb adatlapját, hogy milyen filmen ügyködik a Metallica után, és azt vettem észre, hogy egy sorozatot kezdett el rendezni aminek M. Night Syamalan a producere. Itt a trailer:



Mivel Nimród rendezte, és írta a kedvenc filmemet (Kontroll) így elég nagy elvárásaim vannak, az előzetes annyira nem nyűgözött le, de érdekesnek tűnik.
Ti mit gondoltok?
0
0
0
0
Bicike avatar
@Matt99
Szerintem semmi baj nincsen a szinkronnal, egyedül szerintem Daenerys Targaryen magyar hangja nem passzol. Molnár Ilona a hangja, de én még nem láttam olyat, hogy valakihez passzolt volna, akiket szinkronizált. 😃
Szóval szerintem nincs baj a szinkronnal, inkább a regények közti eltérésekkel van bajom, mert van benne egy pár. Meg alapból 25-35 évesek játszanak benne, holott az eredeti sztori szerint 12-13-14-15 éves benne az összes gyerek szinte, mondjuk ez érthető.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Gotham, Supernatural, Doctor Who...
Nem rég kezdtem neki a Trónok Harca könyvnek, ha azokat elolvasom megnézem a sorozatot is.
Amúgy nem tom hogy ezzel csak én vagyok-e így, de én sorozatot csak feliratosan tudok nézni... filmeknél meg épp ellenkezőleg 😆
0
0
0
0
Matt99 avatar
Game of Thrones első évadát magyar szinkronnal, ha minden jólmegy holnap elkezdem, de elég nagyok az elvárásaim. Igazából 2 dolog győzött meg arról hogy elkezdjem 😃
Spoiler!

és


A hétvégén még a Fullmetal Alchemist-et is elkezdem szintén szinkronnal, remélem, hogy kb. Death Note szintű lesz ami nekem a kedvenc animém.

A Trónok harca szinkronjáról valaki tud nyilatkozni?
0
0
0
0
Bronson avatar
Elkezdődött az Archer új évada, ideje lesz meglesni az első részt! 😀
0
0
0
0
Bicike avatar
A Game of Thrones Season 5-ot fogom nézni.
0
0
0
0
Durtime avatar
Sziasztok!
Én a Halt and catch fire, CTRL nélül-t nézem, az AMC csatorna sorozata, még csak az első évad ment le, de szerintem nagyszerű sorozat. A 80-as években játszódik és arról szól hogy egy kisebb cég megpróbál készíteni egy saját PC-t, ami az akkor még óriási IBM mellet nem is egyszerű. Akit érdekel a számtech téma biztosan tetszeni fog.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Matt99: Még ma elkezdem akkor. Most láttam, hogy egy rész csak 20 perc, így nem lesz sok idő míg bedarálom.

A Maffiózókat én láttam, nálam nem váltott ki olyan hatást mint mondjuk a Breaking Bad. Maffia témában szerintem a Boardwalk Empire jobb. Lehet túl sokat vártam tőle amikor neki kezdtem, a nagy hype és a magas pontozások miatt. James Gandolfini viszont zseniális volt. RIP.

Ajánlom egyébként a True Detective, Prison Break és a The Wire-t. Kemény sorozatok ezek is.

djwarp: Az AHS-t én is nézem, a harmadik évadig láttam. Az első és a harmadik évad nem nagy durranás, de a második az kifejezetten jó lett. A legparásabb, nem volt unalmas, a karakterek is jobbak voltak. A hangulatról nem is beszélve.

A Breaking Bad ha nincs is benne a top 5 sorozatomba akkor a top 10-be simán belefér. Egyik legjobb sorozat amit láttam, az utolsó évad az valami hihetetlen jó volt, de azt hozzá tenném nem mindenkinek jöhet be. Eléggé lassú, amit ugye sokan nem szeretnek.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Hát a Breaking Bad-ben nem fogsz csalódni az biztos, igazi mestermű.

Eszembe jutott még 2 sorozat amire kíváncsi vagyok, a Maffiózók és a Ments meg!

A maffiózókat sokan még a Breaking Bad-nél is jobbnak tartják + én eleve imádom a gengszetes filmeket, sorozatokat, szóval valószínűleg nemsokára elkezdem.
A Ments meg-et pedig az egyik legerősebb drámaként tartják számon így ezzel se fogok sokat várni szerintem 😃
0
0
0
0
Sicu33 avatar
The Walking Dead,most fejeztem be a 3. évadot,most fogom elkezdeni a Braking Bad-et és az American Horror Story-t is,nagy reményeket fűzök a két sorozathoz 😀
0
0
0
0
Matt99 avatar
Az Avatar: The Last Airbender (Aang legendája) az egyik legjobb rajzfilm amit láttam. Nagyon jó, felnőtteket is megnevettető poénok, néhol erős dráma, elképeszően kidolgozott alaptörténet + maga a cselekmény is jól van megírva. Az 1. évad (könyv) szerintem a legrosszabb, ott még nincsenek annyira jól kidolgozva a karakterek és elég gyerekes is ez az évad. Viszont a 2. évad közepétől egy kegyetlenül epic és brutálisan látványos irányt vesz a sorozat, bekerül pár igen badass karakter is, a 2. évad vége egyébként elég keményre sikeredett. A 3. évad a legjobb nálam ott a legjobbak a karakterek és a történetvezetés is ott a legizgalmasabb, a befejezésre pedig kevés szó az, hogy epic.

Az Avatar: Legend of Korrából 2 évadot láttam, az első nagyon tetszett a badass főgonosz miatt, a 2. nem annyira a gyengébb karakterek miatt, de azért az se volt rossz, és becsúszott pár elképeszően jó rész is (Pl. az első Avatar története).

Szerintem mindenképpen kezd el őket, természetesen előbb az Last Airbender-t, utána a Korrát, mert mind a kettő elég magas színvonalú rajzfilmek.

A Better call Saul-nak egyébként nem rég jött ki az első komolyabb előzetese, szerintem nagyon jó lesz:
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Jó ötlet ez a topic. Sorozat ajánlónak is jó, írni 1-2 sort egy sorozatról ami felkeltheti más érdeklődését is.

A Firefly-t pár éve láttam, a Serenity-vel együtt ([LINK]). Nem mondom, hogy rossz volt, de mivel elkaszálták kicsit kusza az egész, befejezetlen szálak, etc. Egyszer meglehet nézni mert nem hosszú.

Fullmetal Alchemist-ot én is tervezem, hogy megnézem, régebb láttam pár részt a TV-ben, akkor tetszett. Nem nézek gyakran rajzfilmeket, animeket, de ebbe a drámai szál erős így érdekel.

A Legend of Korra-t szintén el akarom kezdeni az előzményével (?) együtt, az Avatar: The Last Airbender-el. A sok dicséret miatt felkeltette az érdeklődésem.

Better Call Saul-t én is fogom nézni a BB miatt, de nem várok tőle sokat.

Amit nem sokára még elkezdek azok a következők: Fargo, Millennium, Marco Polo, Peaky Blinders, John Adams, Broadchurch etc 😆 Junkie vagyok tudom, rengeteg sorozatot nézek, néztem és fogok nézni 😀

Kiemelném a The Newsroom (2012) című sorozatot azok közül amiket nézek jelenleg. Remek sztori, karakterek, cselekmény. Egy olyan világot mutat be amiről jóformán semmit nem tudok, egy híradó színfalai mögött zajló életet. Lehet ezért is tetszik a sorozat, mivel tud számomra újat mutatni. Ráadásul oktat is.

Amiknek a folytatását nagyon várom: True Detective s2, Hannibal s3, Vikings s3.
0
0
0
0
Matt99 avatar
Amiket nézek:
Most nézem vissza a kedvenc sorozatomat, az Ezel-t, most a 43. résznél járok, szóval még kb. 100 tömör (vágott) gyönyör vár rám 😃 Aki el akarja kezdeni annak itt a csatorna, sajnos sehol sincs fent 720p-ben, még feliratokkal se.
[LINK]

Aztán nemrég kezdtem el a Terápia című magyar sorozatot, ami nagyon tetszik, csak az Ezel mellett lassan haladok vele.

Faterral nézem még a 24 legújabb évadot, már csak egy rész van hátra, és nagyon tetszik nincs sok ehhez hasonlóan izgalmas és fordulatos sorozat.

Amiket el akarok kezdeni:
Ez kicsit hosszú lesz 😃

Egy ellopott élet: Ez csak azért érdekel mert itt is azok az írók, akik az Ezelnél. Régebben megnéztem pár részt, és tetszett, de nem volt olyan jó, mint az Ezel.

Trónok harca: Távol áll tőlem a fantasy műfaj, a Gyűrűk Urát se láttam még, de ez felkeltette az érdeklődésemet.

Társas játék: A magyar HBO másik sorozata a Terápia mellett, csak azért akarom elkezdeni mert magyar, és elvileg nem rossz 😃

Firefly: Mert Sci-fi

Better Call Saul: A Breaking Bad spin-off sorozata, ezt nagyon várom mert ugye Saul Goodman a főszereplő, ennek még külön topikja is van az oldalon:https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ad_id=1830

Cowboy Bebop: Ezt is, mert sci-fi.

Fullmetal Alchemist: Haverommal tervezzük elkezdeni, bár annyira nem érdekel, monydjuk sokan az egyik legjobb animének tartják.

És még ott van ugye a The Walking Dead, ami februárban folytatódik, és a Legend of Korrát is folytatnám, de valamiért nem akar jönni a 3. évad magyar szinkronnal, lehet folytatni fogom feliratosan.

Ezek látta már valaki, vagy nézi valamelyiket?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció