Windows 8

Szerző: khaled98, 2011. October 14., téma
Fórum » Szoftver
Mindent a Windows 8-ról :D
Hozzászólások: 1 429
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arnybiro avatar
Telepítés tényleg nagyon gyors. Számoltam és a telepítés kezdésétől egészen működőképes állapotig kb 10 perc.
0
0
0
0
SnileZ avatar
chrono02:
Ja hát nekem is rakott fel ilyen "fapados" drivereket (asszem), de nem tudtam teljesen kihasználni a touchpadet (pl görgető nem működött, csak mozgatni tudtam meg klikkelni ) , vagy a wifi on/off billentyű kombináció sem működött, hanem menüben tudtam ki/be kapcsolni stb Tehát az ilyen extra funkciók nem működtek . VGA driver viszont felment amit leszedtem, sajnos nem a legfrissebb ,de működő verzió. De Win7-en se tudtam AMD autodetectel felrakni, mert nem ismeri fel. Ezért az internet bugyraiból kellett előbányásznom a működő drivert.
Hamar feltelepült, Microsoft toolkit gond nélkül aktiválta , még a 2013-as officet is. Örültem, hogy nem kellett szenvedjek, mint anno win7-nél normális loader keresésében , illetve az aktivált windows 7 bootolásánál.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nekem asztali gépre egyedül a videókártya drivert nem rakta föl, a többit mindet megcsinálta saját magától.
0
0
0
0
SnileZ avatar
Felraktam én is. Nagyon tetszik, gyorsabban működik mint a windows 7. A csempés felület se zavar, WP8-as telefonnom van, ott megszoktam. Sokkal rosszabbra számítottam, ahhoz képest amennyi negatív kritikát kapott. Pozitív csalódás!
Driverek viszont sokat tököltem mire felraktam a működő verziókat (Touchpad driverrel szenvedtem a legtöbbet).
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Tesla GoD köszi szépen. Akkor holnap megy föl a gépre 8.1. Tudod, nem tartom rossz rendszernek, csak engem egyszerűen irritál az touchpados felület asztali gépeken. De így hogy be lehet állítani, hogy ne legyen már nincs bajom vele.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
chrono02:Elég nagy butaság lenne azért használni, vagy épp nem használni a win 8.1-et, mert asztalra bootol, vagy sem, de egyébként az update óta automatikusan az asztalt hozza be nem érintőpaneles rendszer esetén, ha meg mégsem, akkor be lehet állítani, hogy ezt tegye.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy Windows 8.1-nél megoldható azt, hogy indítás után ne azt a hülye csempés felületet hozza be, hanem egyből az asztalt? Az nem gond, ha maga a tálca nem látszik, mert Object Dockot akarok használni, az helyettesíti. Újra akarom telepíteni a gépem (ráférne már szegénykére) és ha ez megoldható akkor lesz Win8.1, ha nem akkor marad Win7.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Reinkz:Törtön is megjelenik, fel is dobja, hogy szedd le.
0
0
0
0
mlan0 avatar
Frissíteni akarom 8.1-re a windowst. Úgyan úgy kell telepíteni mint pl: a sima windows 8-at?? Vagy frissíteni kell csak?
0
0
0
0
Puffin avatar
a haverom gépén csinálja ezt. (lejjebb írtam a konfigját) Eddig windows 7 volt rajta, azzal tökéletesen ment minden. Majd elhozom tőle a hangkártyát, megpróbálom nálam is és írok a fejleményekről.
0
0
0
0
Bronson avatar
piero86 : másik gépen frankón működik, csak a tiéden produkálja?
0
0
0
0
sudosu avatar
acsricsi:
Azért lehet mert NTFS-ben van formázva a Pendrive-od és azt nem nagyon tudja kezelni még mindig a telepítő. Érdekes hogy a Windows a saját formátumát nem tudja telepítőnél kezelni, na mind1. Ha megcsinálod újra a telepítőt FAT32-re formázott pendrive-ra akkor már mennie kell! Ja és ahogy említettem egyik előző hozzászólásomban nem biztos hogy minden esetben, verzióban, gépen jó a Windows beépített telepítőkészlete, ezért javaslom a Yumi használatát.
0
0
0
0
acsricsi avatar
Ez miért van? :'( Újra akarom rakni az egész gépemet. W8.1 most W8 van és mikor elindul a telepítő mindig azt írja ki, hogy nem található driver ezen a lemezen 😞 . Ez miért van?
0
0
0
0
Puffin avatar
a drivert a gyártó honlapjáról töltöttem az alaplapit letiltottuk de úgy is azt csinálta
0
0
0
0
Bronson avatar
rossz driver? le van tiltva az alaplapi?
0
0
0
0
Puffin avatar
feltettük a win8.1-et, de nincs kibékülve az USB-s hangkártyával (Sound Blaster X-fi Sorround 5.1 Pro ) Nekiáll villogni a kép folyamatosan. (elmegy-visszajön 2 másodpercenként) De amint lehúzzuk a hangkártyát megszűnik ez a jelenség. Valakinek valami ötlete?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
üdv piero86:
láthatod lentebb hogy én sem boldogultam igazán, pedig megvan a vas hozzá.
Szerintem nem lesz gond, de ha van wifi benne akkor azt is csekkoljátok le, hogy van e hozzá illesztőprogram
0
0
0
0
Puffin avatar
Üdv!
Haverom szeretne feltenni windows 8.1-et. Olyan kérdésem lenne hogy nem-e lesznek problémái a harverekkel, mert nem mai darab a gépe.
MSI945PL neo3 lap, C2D E4500, 2GB RAM, Gt430-as kártya
0
0
0
0
atstuff07 avatar
sudosu:
köszi választ, annyit tennék hozzá hogy szerintem az én alaplapom nem UEFI-s. A Yumi-ról sem hallottam semmit még de már kigugliztam. megpróbálom azzal
0
0
0
0
sudosu avatar
atstuff07:
A konfigurációd megfelelő a Win8.1 futtatására.
UEFI nélkül kell futatni a telepítőt. Amikor kiválasztod az USB-t boot-nál akkor azt a változatot válaszd ahol nincs UEFI.
Igen FAT32 kell a Windows telepítéséhez, ja és ne a Windows beépített telepítő készítőjével csináld hanem javaslom a Yumi használatát. Eddig az minden gépnél működött amit eddig telepítettem. A Microsoft féléről ezt nem mondhatom el.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
sudosu:
UEFI-re gondolsz? Nem találtam semmi ilyesmit a BIOS-ban. Intel Speedstep se mond semmit, pedig nemrég néztem szét a BIOS-ban... mintha egy leegyszerűsített BIOS lenne, nemsok mindent lehet állítani.
Spoiler!
ASUS laptop (X59SL): Pentium DC T3200 2ghz, 2Gb ram, hd3470 256mb, alaplap: asustek f5sl, hitachi vinyó, AMI-s BIOS, 2008-as (frissítve nem volt, de néztem újabbakat azok más apróbb hibákat orvosolnak); Realtek hang... utasításkészlet: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, Intel 64, NX.... támogatja a 64bites rendszereket.....ennyit tudtam összegyűjteni...milyen infók kellenének még?


Spoiler!
egyik oldalon azt olvastam hogy FAT32-re kell formázni, és úgy kell készíteni boot pendrive-ot... de próbáltam win alól is, de úgy is az a szitu. Netán az csak az UEFI-s alaplapoknál játszik közre?
0
0
0
0
sudosu avatar
atstuff07:
Szóval amit a hivatalos Windows gépigényben írnak annak nem feltétlenül kell hinni. Ha EFI-vel indítottad USB-ről a telepítőt akkor az lehet a probléma. Esetleg BIOS-ban szétnézhetnél hogy ilyesmi mint Intel Speedstep aktiválva van e . Nálam például amikor sulis gépre Win8.1-et telepítettem akkor igényelte ez a technológiát. A gépednek többi paraméterét leírhattad volna hogy többet tudjunk találgatni , mert a CPU-dal nem szabadna problémának lenni. Az 1366X768-as felbontást csak a Modern Ui-n belüli alkalmazások közül egyesek igénylik, tehát ha nem akarod használni a Modern UI-t akkor ezt figyelmen kívül hagyhatod nyugodtan.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Sziasztok!
Fel akarom telepíteni a Win8.1-et a laptopomra: Dual Core T3200, 2gb ram. A helyzet az hogy bebootol, de utána azt írja ki, hogy "your pc ran into a problem...." és újraindul. Nem tudom feltelepíteni. Megéztem és kell hozzá az SSE2, NX és PAE utasítás támogatás. Ezek közül az első kettő tuti megvan, mert egy program kiírja, de a 3.at viszont nem találom, hol lehetne megnézni. Utána olvastam és a hivatalos oldalon és ott azt írják, hogy a PAE előfeltétele az NX-nek tehát tuti akkor hogy az is megvan.

Ha olyan specifikációt adnak meg hogy 1GHz-es processzor (ami talán a 2000-es évek elején debütált) akkor egy ilyen 2009-ben vett gépen miért nem megy?? az upgrade assistant ezt is felhozza:" A Biztonságos rendszerindítás nem kompatibilis ezzel a számítógéppel
A számítógép belső vezérlőprogramja nem támogatja a biztonságos rendszerindítást, ezért ez a szolgáltatás nem lesz használható Windows 8.1 rendszerben."
valamint az hogy 1366x768-as felbontás kell valamihez, nekem 1280x800-as van.

Ötletek, hogy mit lehetne csinálni?
0
0
0
0
sudosu avatar
Eléggé hardware függő a dolog. Meg attól függ hogy milyen programmal akarsz videót vágni mert nem biztos hogy mindegyiknél fog működni a NVIDIA Cuda.
Adobe Aftereffects és Vegas-nak mennie kéne.
Játékokra kicsit jobb mint a 7, bár egyes játékokba nekem sokkal jobb teljesítmény van mint 7-en. A régi játékok nagy része ugyanúgy fut mint 7-en.
A win8.1-nek csak egyetlen hátránya van hogy nagyon haldoklik amikor bejelentkezel, bár azzal a hardware-el amivel te rendelkezel nem fog előfordulni ez sem 😃. Ha Core i7-es konfigodról van szó.
Egy próbát feltétlenül érdemes lenne vele tenned.
0
0
0
0
adavidka11 avatar
Sziasztok! Windows 8.1 mennyivel jobb mint a 7? Játékhoz és videovágáshoz/szerkesztéshez melyik a jobb, (Most Win7-em van, de nem tudom eldöteni h az új gépre melyiket rakjam)
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
sudosu: Köszi a választ. Már fel is raktam, meglepően gyorsan ment, a vidikártya driverjét is felismerte és akkor most megyek frissiteni.
0
0
0
0
sudosu avatar
asusmlx:
Hát ha nem írod le először pontosan a problémát akkor, jó hogy nem is kapsz segítő választ.
Szóval egyébként már ott leírták a megoldást annyi ha bejön a feladatkezelő akkor fájl menübe az "új feladat futtatása " menüre kattolsz és ott beírod hogy explorer.exe

Vagy ha azt akarod hogy gyorsabban bejöjjön az asztal feladatkezelő nélkül akkor nyomj ki pár programot automata indításból.

https://oi58.tinypic.com/epg6si.jpg

jozsefgyorfi:
Nyugodtan felrakhatod. Csak videokártya driver-t kell telepítened ha a Windows nem ismeri fel alapból. Bár nekem NVIDIA 610M-em van és automatikusan felrakta hozzá a drivert persze azt azonnal updatelni kellett, nem tudom lehet nálad is így lesz.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hali. Nem igazán értek a windows 8/8.1 -hez és csak azt szeretném kérdezni ,hogy kompatibilis a gépemmel, feltehetem nyugodtan? És a drivereket felismeri automatikusan vagy hogy?
0
0
0
0
JOC22O avatar
Hát vírus biztos nem ! Az nvidia beállításaiban nem állítgattam semmit se A vgát sem húztam !
Ez lenne a probléma !
http://pcforum.hu/tudastar/105837/Windows+8+Bekapcsolas+utan+fekete+kep+es+az+eger+latszik.html
Szerintem ez windows probléma lehet ! Csak nem tudom mi a gyógyír ellene !
0
0
0
0
sudosu avatar
asusmlx:
Nem állítgattál valamit a NVIDIA vezérlőpultjában? Esetleg nem e OC-ztad (a videokártyát)?
Az is lehet hogy valami program okozza a problémát, szóval mit telepítettél mostanában?
Kis kérdés sorozat 😀.
Vagy akár lehet vírus is, ha már nincs vírusirtód... ez elég gáz szóval sürgősen egy NOD32-őt, vagy egy neked tetsző vírusirtót tessék telepíteni!
0
0
0
0
JOC22O avatar
Sziasztok ! Nem tudjátok hogy miért van az a probléma hogy mikor bekapcsolom a gépet bejelentkezés után fekete képernyő fogad egér az van és 2 perc múlva bejön az asztal ! Ez windows 8.1 alatt és nincsen vírusírtó a gépen ami bezavarna ! De 2 perc után minden tökéletes ! Valaki találkozott már ezzel a problémával ? Két hónap után jelentkezett a probléma a driver-ek frissek meg minden !
0
0
0
0
sudosu avatar
Ez kamu 😃!
Jó tényleg volt olyan (nálam) hogy köhögött valamiért telepítéskor de kis utánanézéssel meglehetett csinálni.
Lényegében az volt a baj legalábbis nálam hogy NTFS-es Pendrive-ról akartam telepíteni és akkor volt valami baja 😀. Ne kérdezzétek miért csinálta de FAT32-nél már rögtön jó volt!
Jól tetted hogy megkérdezted máshol is 😀.
0
0
0
0
Megaisten avatar
+ akinek be beszélik és ell is hiszik azok terjesztik.😆😆
0
0
0
0
Bronson avatar
De ki az az elmeroggyant aki ilyeneket híresztel?? 😆
0
0
0
0
Megaisten avatar
The Betrayer : Hát ez nem igaz.😀 Ugyan ugy felrakhatod a 7-set csak formáznod kell "C" ahová telepitedted a 8-ast.
0
0
0
0
The Betrayer avatar
En azt hallottam hogyha egyszer felrakod a windows 8 at tobbet nem lehet lecserelni, vagyis nem lehet rakni peldaul windows 7 est ra, ez lenne a kerdesem, hogy ez igaz-e?
0
0
0
0
Bronson avatar
hogy érted? hogy lehet e frissíteni 8.1-re róla? (a másik opció, hogy ha egyszer felteszed az ott marad az idők végezetéig, gondolom senkinek sem jutna az eszébe... legalábbis remélem 😆 )
0
0
0
0
The Betrayer avatar
Én valami olyasmit hallottam, hogy a windows 8-ast nem lehet lecserélni, ugye hogy hülyeség?
0
0
0
0
gabi86 avatar
Akinek kell eredeti win kód retail verziós szoljon segítek cd-t is kapni hozzá!
0
0
0
0
szilver avatar
A mennyiségi kulcs érvényessége fél év.De a KMSpico-val ez "véglegesíthető" 😃
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok ha veszek egy windows 8.1 retail kódot akkor az a windows eredeti lesz ? Meg már nem kell aktíválni meg ilyenek ugye ?
0
0
0
0
Bronson avatar
az enyém akkor valami más, mert nincs 2 hónapja hogy feltettem...
0
0
0
0
no avatar
Igen, a licensz nem tart örökké csak egy pár hónapig. Ha belelépsz a PC Settings-be és ott az Activate Windows menüpontra akkor az első két sorban kiirja hogy mikor jár le a licensz. Én novemberben tettem fel és tart Június végéig. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
köszi, időközben azzal aktiváltam újra, remélem most csend lesz egy darabig... ezt az RTM verziót amúgy is csak próba miatt tettem fel, de bejött és már berendezkedtem, szóval semmi kedvem most újrarakni! 😊
0
0
0
0
sudosu avatar
Bronson: Kmspico-val próbáld.
Ha most is azzal van akkor indítsd el a kmspico-t és próbáld újra aktiválni.
Nekem már ~4 hónapja van nem köhögött vele, meg sima 8-nál se volt probléma vele 1 év alatt.
0
0
0
0
Bronson avatar
én megadtam... küldtek egy levelet hogy milyen opcióim vannak adattárolásra meg hasonló szemét, ha jól emlékszem, tehát ártalmatlan.
0
0
0
0
gabi86 avatar
Win 8 telepítésnél megadtátok az email címet? Nem gond ha megadom ?
0
0
0
0
Bronson avatar
HELP! tegnap óta amikor bekapcsolom a gépet az az üzenet fogad hogy a Windows licenszem lejár, noha aktiválva van... ezek szerint csak egy rövid időre szólt az aktivátor? 😢 melyik aktivátorral lehet meghosszabbítani? https://kepkezelo.com/images/d7e1qhnwsxxnt7sgpa4.png
0
0
0
0
sudosu avatar
Reincarnation:
stabilitási gondok is voltak kezdetben ...

Ez így igaz Vista-nál elég nagy gondok voltak a stabilitással, az még nem használt instabil rendszert aki egyszer se rakta fel a Vistát.
Bár nekem is akkoriban elég régi hardware-em volt de ilyen butítottabb változatba még jobban futott a "Ősrégi vas" ([url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=65976&sub=usercomp&comp=77875[/url]) gépemen mint a XP. Csak egy hatalmas probléma volt vele hogy újraindításnál mindig kékhalált kapott 😆.
Szóval voltak ilyen "apróbb" problémák a Vistával tanúsíthatom!

Akkoriban még az volt a probléma, hogy nem mindenki engedhette még meg magának a 2 magos CPU-t, mert hát akkor még ez elég kiforróba volt 😀.
Gondoljatok bele a Vista a Crysis 1-el egy időbe jött ki. Nagy dolog volt akkor ám DX10-be futtatni egy játékot 😃. Na mind1 ez nem a Retró téma csak érdekességként ide említem.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció