Idegen nyelvek
Itt meg lehet beszélni, hogy kinek melyik a kedvenc nyelve és miért pont az.
Az angol és a német után belefogtam a koreai nyelvbe! :P
Ez egy olyan nyelv, ami magával ragadja az ambert. A sablonos monoton angol után, és a köpködő német után, egy igazi áldás. :D
Nem könnyű nyelv de nagyon szép! :D
Az angol és a német után belefogtam a koreai nyelvbe! :P
Ez egy olyan nyelv, ami magával ragadja az ambert. A sablonos monoton angol után, és a köpködő német után, egy igazi áldás. :D
Nem könnyű nyelv de nagyon szép! :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Én általános óta tanulok angolt, azóta egyre inkább megszerettem, mondjuk sok választásom nem volt, az infó miatt egyébként is szükséges vagy még inkább az lesz. 😃 Gimiben kötelező volt egy második nyelvet is választani, ezt lett a német. Eléggé utálom a hülye szabályai miatt, nem is érzem szükségességét, de talán egyszer majd elmondhatom, hogy megérte vele 4 évig szenvedni. Most poénból elkezdtem norvégul is, ami nagyon poén 😃
A könyv lehet angol nyelvű is. 😀
Ha a központi írásbelire gondolsz, ott nem nézik, hogy milyen vizsgád van, 50 pont matek és 50 pont magyar. Ezen kívül semmi más. Középiskolában nem elvárás a nyelvvizsga. Diplomához viszont muszáj.
Azt javaslom, előszőr menj el egy felmérésre, ahol megmondják, hogy érdemes-e nyelvvizsgáznod.
Have yourself a Merry little Christmas
14 éves vagyok,nyolcadikos.Angol-magyar kéttannyelvű informatika szakon akarok továbbtanulni,de a jegyeim azok nem túl jók. 😆 Angolt viszont kenem-vágom,pedig nem tanulok semmit,csak itt a gép előtt(játékok,filmek,külföldi fórumok,stb.) és szeretnék tenni egy középfokú nyelvvizsgát.Ez is lenne a kérdés.
1.Jan. 18-án írok felvételit,de csak februárba írhatok már nyelvvizsgát.Figyelembe veszik még ezt,vagy nem érdekel senkit,hogyha nem tudom csatolni a felvételihez?
2.Hogy kell jelentkezni ?
3.Szerintetek ez mennyit dob az esélyeimen?(Angol 5 , Magyar 3 , Matek 4 , Töri 3 , Informatika 3-as talán 4-es (ezek a fontosak) , de van amiből épp,hogy nem bukok meg: Fizika , Kémia , Biosz...)
2004 óta tanulok angolul, leginkább már csak magamnak tanulom itthon.
Have yourself a Merry little Christmas
Mert se Katakana se Hirigana-val nem működik... egyáltalán lehet e ezt úgy ahogy elképzeltem?
Szarka Bence: hát ilyen esetben a filmtől függ legjobban, attól függ mennyire artikulálnak a színészek meg hogy mennyire megy nekik az angol kiejtés, mert ha kezdő vagy az égvilágon semmit se fogsz megérteni ha hadar vagy nagy akcentussal beszél. Tapasztalatból mondom, de egyébként ha van nyelvérzéked akkor gyorsan menni fog. csak a szavakat lesz nehéz kiérteni.... Szóval én oylan filmeket ajánlok amiket már láttál magyarul. PL én a játékokon felül az egy rém rendes családból tanultam angolt, mert magyarul már majdnem kívülről tudom mindegyik részt 😃
Itthon meg azt mondják ne kockuljak annyit mert csak hülyéb leszek tőle, hát pont nem.
Ja meg elkezdem a Revolutions nézni mert megszerezte tesóm pasija angol szinkronnal meg magyar felirattal(nyáron magyar szink.-nal is megnéztem) nem tudom hogy ez elég-e kezdésnek?
Amúgy meg csak azért kezdeném el a mert az osztályfőnököm ajánlotta(aki info tanár) mert hogy kell angol az infohoz.
"Elnézést nem voltam itt."
"Elnézést nincs kész a házi feladatom."
"2-es lett tanárnő"
Most kb 1 éve tanulok angolt és szeretem.. 😃
szeretem mint a németet.
Amelyeket nem szeretem: kínai, francia, szlovák, szerb (meg az összes rokon nyelv orosz, horvát stb) 😃
Szarka Bence: ha kocka vagy akkor a játékokat javaslom legfőképpen, és itt nem ilyen call of dutyra gondolok meg hasonlókra, hanem pl mmo, vagy olyan rpg amiben nincs sok olyan szó ami szleng vagy hasonló. Pl fallout az nem jó angol tanulásra de pl egy assassins creed, mass effect már nagyon is.
E mellet ahogy sudosu is irta filmet felirattal nézni is jó, de pl magyar szinkron angol felirat is oké ha nagyon alap tudásod van. Me ha eszembe jut a könyv amiről hallottam akkor leirom még a címét 😃
sudosu: hihetetlen mennyi hasonlóság van az ízlésünkbe 😆
Egyébként van microbited ott van egy elég szép felhozatal. Japan nyelvtankonyvek, Tanuljunk meg Japánul néven megtalálható...
Könyv cím- Varga istván: tanuljunk meg japánul az egyik
Javaslom hogy nagyon sok Angol nyelvű játékkal játsz, még ha van magyar is belőle, amit én tanultam 90%-a onnan van, nézz angol szinkronos filmeket (eleinte magyar felirattal). Utána ha olyan szinten állsz akkor kezdj el könyveket olvasni angol nyelven, ha valamit nem értesz akkor ne kapásból a szótárt üsd fel hanem próbáld kilogikázni hogy mit jelent (végső esetben persze ott a szótár)
Majd ha elég profi leszel akkor már Angol felirattal vagy anélkül nézz filmeket :-).
Ezek segítségével én már olyan szinten járok angolból hogy semmi szükségem felirata , animéket meg angol felirattal nézek. Mindent megértek!
Apropó
Rávettem magam hogy elkezdjek Japánul tanulni, tudnátok javasolni valami könyvet ami egy full kezdőnek jó? Lehet akár angol is 😀. A Kanjik nem olyan fontosak számomra elég a Romanizált Japán egyelőre.
Egyedül kicsit nehézkes nekiállni, de nem lehetetlen, sok lesz olyan, hogy segítség kell majd,vannak egész olcsón angol alapkönyvek, néhányszáz forintos kategória, de az tényleg alap. Én is szívesen elmagyaráznám, de ez olyan dolog, hogy netről nem úgy megy. Majd ha hallassz igazi amerikait beszélni, esetleg beszélgetsz vele, volt már részem ilyenben, elviccelődtünk 😆 Tescoba, Sparban is találni ilyen olcsó könyveket. Igazából több év múlva fog összeállni a kép, akkor van az, hogy magadtól tudod a dolgokat hiba nélkül. Ha elkezded komolyan tanulni, azzal foglalkozni kell, ajánlom, hallgass sok angol nyelvű zenét, segít sok mindenben 😀
I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do and I've hurt myself by hurting you.
Az angol tudásom az annyi amit játékokból kiveszek vagyis kb 50-60 aprócska szó 😃
Eddig németet tanultam az jól megy nagyjából.
Full 5-ös vagyok belőle,de ha fél órát tanultam életembe angolt,akkor sokat mondok. 😆
Ezenkívül szeretnék megtanulni japánul,meg valami más ritka nyelv is jó lenne.
Pedig jó lenne egy magasabb fokú Angol tudás.
Majd gimnáziumban kezdem az angolt. Kezdeném a spanyolt vagy olaszt de ugye az angol szerintem alap.
De, hogy gyorsan tanuljak németet néha a gépemet átállítom németre de ez csak BÉTA változatban van. 😀
Szeretem ezt a nyelvet, nem tudom miert. 😀 Csak az a baj, hogy nagyon lusta vagyok... 😞 A magantanarom sincs elragadtatva a szorgalmamtol. egyedul soha nem tanulok...
Amugy meg a francia az, amit szivesen megtanulnek. Sztem nagyon szep nyelv, legalabbis az en fuleimnek. 😀
Tobb ismerosom kinait meg torokot tanul...Wow...
Most angolt tanulok azt szeretem meg egyenlőre házilag japánt.😀
Az angolt szeretem és tanulom.