Idegen nyelvek

Szerző: NTSC Jani, 2011. May 29., téma
Fórum » Társalgó
Itt meg lehet beszélni, hogy kinek melyik a kedvenc nyelve és miért pont az.

Az angol és a német után belefogtam a koreai nyelvbe! :P

Ez egy olyan nyelv, ami magával ragadja az ambert. A sablonos monoton angol után, és a köpködő német után, egy igazi áldás. :D

Nem könnyű nyelv de nagyon szép! :D
Hozzászólások: 299
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
acsricsi avatar
Köszönöm szépen! Háát akkor úgy érzem a horror filmeket elkezdem nézni angolul 😀 Ma el is kezdem aztán hátha fejlődök majd valamit! 😀 Nagyon köszönöm szépen a segítséget! Igazából amit tudok szerintem én azt játékokból tanultam meg.... Mivel csomószor végig vittem egy egy adott játékot és akaratlanul is rájöttem, hogy na akkor ez most ezt meg azt akarja... Szóval igazából ez is jót tett akkor hátha a film is jó lesz.... Köszönöm szépen! 😀 Lehet a Walking Dead-et kéne végig vinnem sokszor magyarul aztán angolul... Az egy elég beszélőkés játék... Na meglátom mire lesz időm de ezt a filmes dolgot ma kipróbálom! 😀 Köszönöm a tippet! 😀 Akinek van még valami ötlete attól még nagyon szívesen várok bármit! Jah és köszönöm a biztatást!
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
acsricsi Nézz filmeket, sorozatokat angolul, magyar felirattal, az nagyon sokat tud segíteni ilyen téren... Ha meg úgy érzed hogy mennek a dolgok menj egy szinttel feljebb, és legyen a felirat is angol. Amit a középsulis tanárod mondd meg szard le, ha a külön tanár azt mondja hogy fejlődsz akkor az úgy is van, ő mégis csak jobban látja, hisz egyszerre csak 1 emberrel kell foglalkozni nem egy egész osztály. Ha egy tanár pikkel rád sokat nem tudsz tenni sajnos, esetleg kérdezz meg a suliban egy másik angol tanárt hogy szerinte hányast érdemelné arra az adott dolgozatra.
0
0
0
0
Bronson avatar
Valóban egy hosszú regény volt... ha a kiejtéseden és a szókincseden szeretnél csiszolni, én a filmeket ajánlom. Én már nagyon régóta a filmeket kizárólag eredeti szinkronnal nézem, sokszor angol felirattal, de főleg magyarral. Igy a legegyszerűbb tanulni, mondhatni szórakozva tanulsz. Ez nyilván nem a gramatikai részre vonatkozik, azt muszáj bevágni, viszont ennek a tudásnak több hasznát veszed a való életben. A kiejtést csak gyakorlással lehet, sajnos sokszor szörnyen hangzik, ami magadban mondva meg jónak tűnik. A legjobb lenne ha valakivel tudnál beszélgetni angolul.
0
0
0
0
acsricsi avatar
Sziasztok! Szeretnék egy nagyon nagy segítséget kérni Tőletek! Most vagyok másodikos középsuliban... Mivel szakmámhoz nagyon fog kelleni vagyis ha megye külföldre haknizni akkor nagyon fog kelleni az angol... Na itt kezdődik a bibi... Az a bajom, hogy 8 évig általános suliban nem tanítottak semmit... 8 év alatt nekem 10 tanárom volt kb minden előröl kezdtük az anyagot mindig... És ha tanítottak is nagyon keveset... Szóval eléggé sok minden hiányzik... Általánosba voltam 3-4es. Most középsuliban vagyok 2-es.... A jegyeim a szó dolgozataim miatt ilyenek... A témazáróim pedig valamiért én mindig azt érzem, hogy tök jóra sikerülnek és mikor kiadja a dolgozatot a tanár 2-es... Na mondom mi van? Ránézek a dolgozatomra a nyelvtan háromnegyed része konkrétan hibátlan a magnóhallgatás is ugyan így egyedül a writing ami rossz... De ezért szerintem nem kettest kéne adnia maximum egy 3/4-et ha szabad így mondanom.... Szóval a tanár valamiért nagyon nem kedvel engem.. Amikor nem tudok valamit akkor mindig lebassza a fejemet. De mikor (konkrétan minden órán) mondok valami jót sose dicsér meg, hogy basszus ezt most jól tudom meg stb... Én emellet járok egy külön angol tanárhoz és Ő pedig azt mondja, hogy ezalatt a fél év alatt rohadt sokat fejlődtem. Anya se tudja össze tenni, hogy akkor most mi a fészkes fene van. Az az igazság, hogy a sulis angol tanárom magyarázását nem is értem mert annyira hülyén magyaráz szerintem amit a másik angol tanár magyaráz azt értem csak háát nem kerülhetek át szerintem, meg a külön angol tanáromét is értem nagyon jól. Az lenne felétek a kérdésem, hogy valaki tud e nekem ajánlani olyan dolgot amivel tudom fejleszteni a szókincsemet, tudom fejleszteni a kiejtésemet. Valami ilyesmi dolgokat tudtok mondani? És amúgy én is azt veszem észre magamon, hogy mióta középsuliba járok ezalatt a 2 év alatt ahhoz képest, hogy konkrétan nulláról indultam (jó azért nem) nagyon sokat fejlődök nem értem miért állítja ezt a sulis angoltanárom.... A külön tanárom meg hót ideg már néha a sulis angoltanáromra mert nem érti miért ad nekem ilyen jegyeket amikor rohadtul de nem ennyit ér.... Na szóval van valami tanácsotok? Előre is köszönöm! És elnézést ezért a hosszú regényért....
0
0
0
0
Osara avatar
Angol, olasz, ir és orosz után most hollandtanulás van folyamatban 😀
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
angol, a második valószínűleg német lesz
0
0
0
0
no avatar
Na megpróbálom egy kicsit újraéleszteni ezt a témát 😀

Én általános óta tanulok angolt, azóta egyre inkább megszerettem, mondjuk sok választásom nem volt, az infó miatt egyébként is szükséges vagy még inkább az lesz. 😃 Gimiben kötelező volt egy második nyelvet is választani, ezt lett a német. Eléggé utálom a hülye szabályai miatt, nem is érzem szükségességét, de talán egyszer majd elmondhatom, hogy megérte vele 4 évig szenvedni. Most poénból elkezdtem norvégul is, ami nagyon poén 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Tud valaki olyan könyvet, ahol nagyon alap Franciát lehet tanulni? Annyi kellene hogy tényleg ne tűnjek annyira tudatlannak amikor megyek.
A könyv lehet angol nyelvű is. 😀
0
0
0
0
Bicike avatar
@adam990304
Ha a központi írásbelire gondolsz, ott nem nézik, hogy milyen vizsgád van, 50 pont matek és 50 pont magyar. Ezen kívül semmi más. Középiskolában nem elvárás a nyelvvizsga. Diplomához viszont muszáj.
Azt javaslom, előszőr menj el egy felmérésre, ahol megmondják, hogy érdemes-e nyelvvizsgáznod.

Have yourself a Merry little Christmas
0
0
0
0
no avatar
Hali ! Lenne egy kérdésem,hátha valaki tudja rá a választ. 😃

14 éves vagyok,nyolcadikos.Angol-magyar kéttannyelvű informatika szakon akarok továbbtanulni,de a jegyeim azok nem túl jók. 😆 Angolt viszont kenem-vágom,pedig nem tanulok semmit,csak itt a gép előtt(játékok,filmek,külföldi fórumok,stb.) és szeretnék tenni egy középfokú nyelvvizsgát.Ez is lenne a kérdés.
1.Jan. 18-án írok felvételit,de csak februárba írhatok már nyelvvizsgát.Figyelembe veszik még ezt,vagy nem érdekel senkit,hogyha nem tudom csatolni a felvételihez?
2.Hogy kell jelentkezni ?
3.Szerintetek ez mennyit dob az esélyeimen?(Angol 5 , Magyar 3 , Matek 4 , Töri 3 , Informatika 3-as talán 4-es (ezek a fontosak) , de van amiből épp,hogy nem bukok meg: Fizika , Kémia , Biosz...)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én is inkább US Englis a GP nekem olyan nagyképűbb "nemesibb" nek hangzik számomra nem igazán szeretem az angolokat sokkal jobban kedvelem a mezei amerikai angolt.
0
0
0
0
Bicike avatar
Alap, hogy angol, de nekem jobban bejön a US English, mint a GB.
2004 óta tanulok angolul, leginkább már csak magamnak tanulom itthon.

Have yourself a Merry little Christmas
0
0
0
0
yagamiiii avatar
Én nagyon szeretnék japánul tanulni 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Srácok, Japánnál melyik kanji típust válasszam? Zenéket akarnák úgy keresni hogy beírom romanizált címét 😀
Mert se Katakana se Hirigana-val nem működik... egyáltalán lehet e ezt úgy ahogy elképzeltem?
0
0
0
0
xoki avatar
sajt3000: 😆 engem is pont ez motivált rá legjobban 😃 szóval szerencsére mindent megértek kivéve a falloutot az kegyetlen nehéz, meg tele van szlengel....

Szarka Bence: hát ilyen esetben a filmtől függ legjobban, attól függ mennyire artikulálnak a színészek meg hogy mennyire megy nekik az angol kiejtés, mert ha kezdő vagy az égvilágon semmit se fogsz megérteni ha hadar vagy nagy akcentussal beszél. Tapasztalatból mondom, de egyébként ha van nyelvérzéked akkor gyorsan menni fog. csak a szavakat lesz nehéz kiérteni.... Szóval én oylan filmeket ajánlok amiket már láttál magyarul. PL én a játékokon felül az egy rém rendes családból tanultam angolt, mert magyarul már majdnem kívülről tudom mindegyik részt 😃
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Angol a kedvencem,és azt is tanulom.Nem arra törekszem hogy tudjam is beszélni,mert néha egy mondatot alig tudok összerakni de fordítani azt nagyon jól tudok.Csak érteni akarom azokat a játékokat amikhez nincs magyarítás.
0
0
0
0
Ermac avatar
Én általános iskola első osztálytól mostanáig is tanulom az angolt. Általánosba még úgy voltam hogy a vége felé bekövetkezett egy forduló pont, ami után elkezdtem értelmes mondatokat összerakni és kommunikálni (persze angol nyelven)! Mára-már "beszélgetői" szinten beszélem az angolt. (Nekem sokat segítettek a játékok is)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az ha angolul nézed felirattal nem rossz de nagyon minimális mennyiségű szót fogsz megtanulni. Egyébként nektem több németes ismerősöm is sok éve infót tanul és megy nekik. 1-2 dolgot nem tudnak meg rosszul ejtik ki de simán boldogulnak.
0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen a válaszokat igazából a játékokból tudom már hogy kell milyen betűt kimondani szóval sokat köszönhetek nekik 😃
Itthon meg azt mondják ne kockuljak annyit mert csak hülyéb leszek tőle, hát pont nem.
Ja meg elkezdem a Revolutions nézni mert megszerezte tesóm pasija angol szinkronnal meg magyar felirattal(nyáron magyar szink.-nal is megnéztem) nem tudom hogy ez elég-e kezdésnek?
Amúgy meg csak azért kezdeném el a mert az osztályfőnököm ajánlotta(aki info tanár) mert hogy kell angol az infohoz.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Én általános suliban 8 éven keresztül németet tanultam. Utána átkerültem középsuliba, ahol infós szak lévén angol nyelv volt csak. Kb fél év után eljutottam odáig, hogy a 8 éven át tanult németet elfelejtettem, és csak az angol maradt meg. 6. éve tanulok angolt, ma már nem tudnék németül megszólalni. 1-2 szó van amit még úgy-ahogy tudok és ennyi.
0
0
0
0
PoPet avatar
Én tanultam 5 évig németet, de csak annyit sikerült megtanulnom, hogy:
"Elnézést nem voltam itt."
"Elnézést nincs kész a házi feladatom."
"2-es lett tanárnő"
Most kb 1 éve tanulok angolt és szeretem.. 😃
0
0
0
0
xoki avatar
rosetta stone tényleg nagyon jó, a nagyobb nyelvek kezdőként tökéletesen elsajátithatók vele, olyan kezdő-közepes szint közöttre kb...
0
0
0
0
kalaoi avatar
sudosu:Magyar könyvből a Dekiru 1, 2 talán a legjobb ha angol is jó akkor a Genki 1, 2 vagy a minna no nihongo 1, 2 amit pdfben is le lehet tölteni.
0
0
0
0
szabi96 avatar
Én jelenleg Angolt és Németet tanulok az angolt már 10 éve a németet pedig 3 éve,de az angolt jobban
szeretem mint a németet.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szarka Bence Ha valóban szinte 0 az angoltudásod ajánlom a rosetta stone nevű programot az az egyik leg fejlettem program. És pont azoknak való akik 0 ról akarják elkezdeni a nyelvet. Sőt van benne több verzió pl van olyan ami csak arra készít fel, hogy pl egy esetleges külföldi nyaralásnál tudj kommunikálni de van benne rendes tanulás. Én is nagyon kételkedtem benne de durván jó. Én csak úgy olaszt kezdtem el vele kb fél órán át csináltam 2,5 évvel ezelőtt azóta is kb 10 szó még mindig tudok holott soha az életben nem hallottam azóta mégis tudom és csak fél óra kellett hozzá.
0
0
0
0
xoki avatar
Amely idegen nyelveket szeretem: angol, japán, meg egy kicsit a svéd
Amelyeket nem szeretem: kínai, francia, szlovák, szerb (meg az összes rokon nyelv orosz, horvát stb) 😃

Szarka Bence: ha kocka vagy akkor a játékokat javaslom legfőképpen, és itt nem ilyen call of dutyra gondolok meg hasonlókra, hanem pl mmo, vagy olyan rpg amiben nincs sok olyan szó ami szleng vagy hasonló. Pl fallout az nem jó angol tanulásra de pl egy assassins creed, mass effect már nagyon is.
E mellet ahogy sudosu is irta filmet felirattal nézni is jó, de pl magyar szinkron angol felirat is oké ha nagyon alap tudásod van. Me ha eszembe jut a könyv amiről hallottam akkor leirom még a címét 😃


sudosu: hihetetlen mennyi hasonlóság van az ízlésünkbe 😆
Egyébként van microbited ott van egy elég szép felhozatal. Japan nyelvtankonyvek, Tanuljunk meg Japánul néven megtalálható...
Könyv cím- Varga istván: tanuljunk meg japánul az egyik
0
0
0
0
sudosu avatar
Szarka Bence:
Javaslom hogy nagyon sok Angol nyelvű játékkal játsz, még ha van magyar is belőle, amit én tanultam 90%-a onnan van, nézz angol szinkronos filmeket (eleinte magyar felirattal). Utána ha olyan szinten állsz akkor kezdj el könyveket olvasni angol nyelven, ha valamit nem értesz akkor ne kapásból a szótárt üsd fel hanem próbáld kilogikázni hogy mit jelent (végső esetben persze ott a szótár)
Majd ha elég profi leszel akkor már Angol felirattal vagy anélkül nézz filmeket :-).

Ezek segítségével én már olyan szinten járok angolból hogy semmi szükségem felirata , animéket meg angol felirattal nézek. Mindent megértek!

Apropó
Rávettem magam hogy elkezdjek Japánul tanulni, tudnátok javasolni valami könyvet ami egy full kezdőnek jó? Lehet akár angol is 😀. A Kanjik nem olyan fontosak számomra elég a Romanizált Japán egyelőre.
0
0
0
0
Bicike avatar
@Szarka Bence
Egyedül kicsit nehézkes nekiállni, de nem lehetetlen, sok lesz olyan, hogy segítség kell majd,vannak egész olcsón angol alapkönyvek, néhányszáz forintos kategória, de az tényleg alap. Én is szívesen elmagyaráznám, de ez olyan dolog, hogy netről nem úgy megy. Majd ha hallassz igazi amerikait beszélni, esetleg beszélgetsz vele, volt már részem ilyenben, elviccelődtünk 😆 Tescoba, Sparban is találni ilyen olcsó könyveket. Igazából több év múlva fog összeállni a kép, akkor van az, hogy magadtól tudod a dolgokat hiba nélkül. Ha elkezded komolyan tanulni, azzal foglalkozni kell, ajánlom, hallgass sok angol nyelvű zenét, segít sok mindenben 😀

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do and I've hurt myself by hurting you.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Tudnátok ajánlani valami jó angolt tanulós szoftvert vagy ilyesmit amivel elkezdhetném az angolt mert nagyon szeretném és itthon tesóm is nagyon ajánlgatja mert ő jár tanfolyamra heti 2x 3x45 percesre de nekem ehhez nincs időm (mert hétfőn és szerdán van neki és az nekem nem jó mert másnap suli) se pénzt nem akarok érte kiadni.
Az angol tudásom az annyi amit játékokból kiveszek vagyis kb 50-60 aprócska szó 😃
Eddig németet tanultam az jól megy nagyjából.
0
0
0
0
no avatar
Angolt szeretem,általánosba tanulom most,bár azt nem lehet mondani,hogy tanulom.Én csak megjegyzem amit mondanak órán,a játékokban,filmekben,meg a neten olvasok.
Full 5-ös vagyok belőle,de ha fél órát tanultam életembe angolt,akkor sokat mondok. 😆

Ezenkívül szeretnék megtanulni japánul,meg valami más ritka nyelv is jó lenne.
0
0
0
0
Andy avatar
Én az angolt imádom és nagyon jó is vagyok benne! A tanárom meg apukám már nyelvvizsgát akar pedig még csak általánosba járok! 😆
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Én Angolt tanulok de nem igazán megy nem értem elfelejtem sokszor a szavakat a mondat alkotást... :-(

Pedig jó lenne egy magasabb fokú Angol tudás.
0
0
0
0
no avatar
Én németet tanulok de szívesebben tanulnék angolt mert annyira nem jövök ki jól a némettel igaz hogy négyeseket tudok szerezni suliban de ha találkoznék egy némettel akkor biztos lefagynék. Angolt azért szeretnék mert több helyen tudnám használni szerintem
0
0
0
0
boxxerhun avatar
😃 Én angolt , németet akkor sem tanulnék ha kínoznának szerintem **** nyelv legalábbis nekem bántja a fülem olyan értelmetlennek hangzik minden szavuk :S 😃
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Én Angolt (emelt szinten) és Németet tanulok, bár az utóbbit rühellem mint a fene 😆
0
0
0
0
no avatar
Én most németet tanulok az általánosban.
Majd gimnáziumban kezdem az angolt. Kezdeném a spanyolt vagy olaszt de ugye az angol szerintem alap.
De, hogy gyorsan tanuljak németet néha a gépemet átállítom németre de ez csak BÉTA változatban van. 😀
0
0
0
0
lumosnina avatar
En az angolt szeretnem jol megtanulnii. Jelenleg Angliaban elek, de az angolom eleg gyengusz...
Szeretem ezt a nyelvet, nem tudom miert. 😀 Csak az a baj, hogy nagyon lusta vagyok... 😞 A magantanarom sincs elragadtatva a szorgalmamtol. egyedul soha nem tanulok...

Amugy meg a francia az, amit szivesen megtanulnek. Sztem nagyon szep nyelv, legalabbis az en fuleimnek. 😀
Tobb ismerosom kinait meg torokot tanul...Wow...
0
0
0
0
kalaoi avatar
Németet tanultam de az nagyon nem ment.
Most angolt tanulok azt szeretem meg egyenlőre házilag japánt.😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Teutsch:A magyart is átnézhetnéd, ragozást például.
0
0
0
0
Teutsch avatar
Tudok angolul és németul, de szivesen tanulnák még oroszt.
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Angolt és spanyolt tanulok, de akarok még koreaiul és japánul.
0
0
0
0
csroby97 avatar
Az angolt szeretem és japánt szeretnék még tanulni.
0
0
0
0
beni97 avatar
Én a kínait nem tanulnám!😃
Az angolt szeretem és tanulom.
0
0
0
0
no avatar
Németet gyűlölöm, de sajnos kötelező, angolt szeretem, ez lesz az egyetlen tantárgy amiből 4-es vagy 5-ös leszek év végén 😆
0
0
0
0
Underworld avatar
Én most angolul tanulok,de spanyolt szeretnék még!!😂
0
0
0
0
Arnybiro avatar
19ati93 Szerintem nem volt olyan nehéz mint állítják. A hallott szövegértés az tényleg nem volt könnyű, hiszen néha alig lehetett érteni mit mond, pedig nekem ritkán volt olyan hogy nem értettem mit mond, még gyakorlásnál is. Nehéznek nem volt nehéz, de mégy egyszer nem írnám meg 😀
0
0
0
0
no avatar
A legnagyobb baj az angol tanulással itt az az, hogy brit akcentust tanultok(nekem alapból amcsiból volt tudásom, meg a brit nem tetszik), és hát annak a megértése sokkal nehezebb. Nem elég "világos". Az AM angolt könnyebb megérteni. Sok film/sorozattal hamar meg lehet tanulni.
0
0
0
0
19ati93 avatar
állítólag nehéz volt legalábbis többen ezt mondták, pl nálam jobb tanulók főleg angolból úgy hogy félévkor meghúztak 😆 csak 40-pont körülire írták az írásbelit amit se ők se én nem értettünk hogy...míg nekem 65 😆 az utolsó a rövidebb és hosszabb fogalmazás az elég könnyű volt mind2 max pontos lett, a halott szöveg is elég jól ment pedig nem nagyon értettem mit szeretne sokszor mondani 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én az angolt nagyon elrontottam 48 pont. De végülis soha nem tudtam a nyelvtanját. Az olvasott szövegértése meg a levélírás nagyon jól ment mert ezeknél nemigazán kell nyelvtan de a hallott szöveg meg a nyelvtani rész az kegyetlenül lehúzta.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció