Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ricshard004 avatar
Az a csúcskategória alias X79 Chipset
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Tényleg? Az jó. És mi lesz az lga2011-es procikkal?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát az túlzás h olcsóbb de minden más igaz. pár ezerrel (kb 2-3) mal drágább és sokkal jobb
0
0
0
0
niteforce avatar
az nem eri meg. Ujat vegyel szandy bridgeset. Ujabb, gyorsabb, ugyanannyiba, sot meg kevesebbe is kerul. Es jo kis proci,
0
0
0
0
gytomi avatar
hát én az 540-esen gondolkodom..
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Milyet? Most már csak i3-2100-at és 2120-at érdemes venni, azok az újabbak, a régiek az 540-550-560 már nem olyan jó mint az új
0
0
0
0
gytomi avatar
SZerintetek megéri venni egy I3-ast 22500Ft-ért?
0
0
0
0
Cooley avatar
hardX írta:
Cooley igazából nem értem hogy miért irtad sok helyen hogy a DDR3-mas s775-ös lapok "mocskosul drágák". I PoN-on a legdrágább 21-22ezer. Ez most nem tartozik ide csak látom h online vagy ezért megirtam gyorsan 😃

Tudom, van 10eFt-ért is, de ott vmi más miatt mondtam, hogy azok drágák, amit te, vagy nem tudom, hogy ki szeretett volna. Ott egyébként a legkomolyabb s775-ös most P43-as meg G41-es, szóval azok nagyon az alja. ^^

almos írta:
Nem is ellened akartam érvelni,csak mutatom, hogy mit is tudnak ezek a CPU+GPU-k.

Ja oké. 😃
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:
almos írta:
Cooley írta:
Gerdzso írta:
ximo: köszi szépen... majd meglátjuk hogy milyen is lesz 😀 de azért tudnál/tudnátok 1-2 példát mondani hogy mik fognak elfutni rajta? O.o

Semmi komolyabb grafikájú játék. Legalábbis nem élvezhető beállítások mellett. Viszont arra figyelj, hogy csak H szériájú chipszettes deszkákon működik az iGPU, viszont azokkal meg nem tudod kihasználni, hogy szorzózármentes a proci(csak a P67-tel). A Z68-as(amivel az iGPU-t és a szorzózármentességet is ki tudnád használni) deszkák meg nem tudom, mikor jönnek, de biztos nem lesznek olcsóak(mondjuk elvétve már lehet látni 1-2-t).

2600K: Crysis 19fps,Resident Evil 35fps, MAfia II 16fps, Dirt2 28fps, Warhammer 40k DoW II 25fps
2500K: Crysis 17fps, RE: 32fps, Mafia II 13fps, Dirt2 24fps, Warhammer 21fps
2300: Crysis 12fps, RE: 22fps,Mafia II 8 fps, Dirt2 16fps. Warhammer 40k 16fps
a játékok 720p-s feébontásban, közepes részletességgel futottak,tehát minimumon futnának mégjobban,játszhatóan.

Ezzel csak engem igazoltál. 😃 Egy 2500K+iGPU-val azok közül egyedül a RE játszható sebességű, minimumon még talán a Dirt is, de ezért tettem hozzá, hogy élvezhető beállításokon, mert nyilván nem az a cél, hogy minimumon menjen. 😀

Nem is ellened akartam érvelni,csak mutatom, hogy mit is tudnak ezek a CPU+GPU-k.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Cooley igazából nem értem hogy miért irtad sok helyen hogy a DDR3-mas s775-ös lapok "mocskosul drágák". I PoN-on a legdrágább 21-22ezer. Ez most nem tartozik ide csak látom h online vagy ezért megirtam gyorsan 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
Cooley írta:
Gerdzso írta:
ximo: köszi szépen... majd meglátjuk hogy milyen is lesz 😀 de azért tudnál/tudnátok 1-2 példát mondani hogy mik fognak elfutni rajta? O.o

Semmi komolyabb grafikájú játék. Legalábbis nem élvezhető beállítások mellett. Viszont arra figyelj, hogy csak H szériájú chipszettes deszkákon működik az iGPU, viszont azokkal meg nem tudod kihasználni, hogy szorzózármentes a proci(csak a P67-tel). A Z68-as(amivel az iGPU-t és a szorzózármentességet is ki tudnád használni) deszkák meg nem tudom, mikor jönnek, de biztos nem lesznek olcsóak(mondjuk elvétve már lehet látni 1-2-t).

2600K: Crysis 19fps,Resident Evil 35fps, MAfia II 16fps, Dirt2 28fps, Warhammer 40k DoW II 25fps
a játékok 720p-s feébontásban, közepes részletességgel futottak,tehát minimumon futnának mégjobban,játszhatóan.

Ezzel csak engem igazoltál. 😃 Egy 2500K+iGPU-val azok közül egyedül a RE játszható sebességű, minimumon még talán a Dirt is, de ezért tettem hozzá, hogy élvezhető beállításokon, mert nyilván nem az a cél, hogy minimumon menjen. 😀
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:
Gerdzso írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Gerdzso írta:

Semmi komolyabb grafikájú játék. Legalábbis nem élvezhető beállítások mellett. Viszont arra figyelj, hogy csak H szériájú chipszettes deszkákon működik az iGPU, viszont azokkal meg nem tudod kihasználni, hogy szorzózármentes a proci(csak a P67-tel). A Z68-as(amivel az iGPU-t és a szorzózármentességet is ki tudnád használni) deszkák meg nem tudom, mikor jönnek, de biztos nem lesznek olcsóak(mondjuk elvétve már lehet látni 1-2-t, de gondolom csak előrendelősek).
0
0
0
0
Gerdzso avatar
0
0
0
0
ximo avatar
Gerdzso írta:
Intel Core i5-2500K 3.3GHz Box ---- na most akkor ebben van VGA vagy nincs? és ha igen milyen? 😃

Van egy beépített gpu benne amivel kisebb játékok is elfutnak akár, de attól még nem játékra való, irodai alkalmazásokhoz, multimédiára lett kitalálva olyanoknak akiknek nem kell nagy grafikus teljesítmény, és nem akarnak drága videókarit venni a gépükbe.
Más kérdés, hogy az alaplapodon van-e D-sub/DVI csatlakozó, ha nem akkor nagyon mindegy...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
attól hogy az ár nem számít, még nem kell kivágni a pénzt az ablakon, van hová tenni azt a kb +10Kt, pl VGAba
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
de írta hogy ártol függetlenül... a 975 kb egy árba van a 1055-es
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én X4es áráért vettem, annyit megért😂
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla GoD írta:
egyik sem éri meg, X4es és X6os sorozatból is bőven elég 1 kicsit alacsonyabb órajelű darab

neked is X6 van 😃 bár a 1100
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
egyik sem éri meg, X4es és X6os sorozatból is bőven elég 1 kicsit alacsonyabb órajelű darab
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az X4 jobb mivel a játékok nem használják ki a 6 magot, és ez a p magos széria is viszonylag gyenge lett
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ReSeth írta:
Hy, melyik jobb játékra, és az itthoni használatra (film, égetés, stb..)
AMD Phenom II X6 1100T Black Edition
vagy
AMD Phenom II X4 975 Black Edition

Az ár mindegy!!!

ami erősebb az jobb, ha árban nézed akkor is a X6
0
0
0
0
ReSeth avatar
Hy, melyik jobb játékra, és az itthoni használatra (film, égetés, stb..)
AMD Phenom II X6 1100T Black Edition
vagy
AMD Phenom II X4 975 Black Edition

Az ár mindegy!!!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
vassadi írta:
tasiadam írta:
vassadi írta:
tasiadam írta:egy 8600gtnél erősebb VGAval vígan lehet, ha laptopban van akkor nemtudom

Radeon 5470 512MB (Shaden 5, DX11) van benne, és igen, laptopról van szó.

egy Asus EEEpcböl is lehet gamer laptopot csinálni, kell neki egy hűtő alátét (a kínaiba vagy 1600ft) a procit felhúzod 2,3GHzre a VGA-t is felhúzod vagy 50mhz-vel akor megy szerintem a mafia2

OK, de mondom, nem kell túlzásokba esni, elég, ha "eldöcög"😀 Van mellette 4 giga RAM, ez a videokártya, Windows 7, egyedül csak a processzor az, amivel bajom van. Találtam egy másik gépet is, az is kb. ugyanilyen (árban megegyeznek), annyi különbséggel, hogy abban Intel Core i3-370M 2,4GHz processzor van, viszont operációs rendszer meg nincs hozzá, és a Win7 +25ezres ráfizetés 😕

elmegy akkor.
0
0
0
0
no avatar
Nézegetem itt a gépigényeket, de szerintem csak a GTA4 és a Mafia 2 az, ami húzósabb, a többi szerintem menni fog ezzel a processzorral is.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Intel Core i5-2500K 3.3GHz Box ---- na most akkor ebben van VGA vagy nincs? és ha igen milyen? 😃
0
0
0
0
no avatar
tasiadam írta:
vassadi írta:
tasiadam írta:egy 8600gtnél erősebb VGAval vígan lehet, ha laptopban van akkor nemtudom

egy Asus EEEpcböl is lehet gamer laptopot csinálni, kell neki egy hűtő alátét (a kínaiba vagy 1600ft) a procit felhúzod 2,3GHzre a VGA-t is felhúzod vagy 50mhz-vel akor megy szerintem a mafia2

OK, de mondom, nem kell túlzásokba esni, elég, ha "eldöcög"😀 Van mellette 4 giga RAM, ez a videokártya, Windows 7, egyedül csak a processzor az, amivel bajom van. Találtam egy másik gépet is, az is kb. ugyanilyen (árban megegyeznek), annyi különbséggel, hogy abban Intel Core i3-370M 2,4GHz processzor van, viszont operációs rendszer meg nincs hozzá, és a Win7 +25ezres ráfizetés 😕
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
vassadi írta:

0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
Gerdzso avatar
nekem 8600GT-m van(256mb - GDDR3) és elég jó a SHIFT megy 1024X768 + közepes grafikán, a BF BC2 1024X768 + középalacsony graf... szóval annyira nem rossz kártya 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
4 szólon fut, öbb cache, L3 cache, nagyobb órajel, jobb és amiket niteforce mondtott. Jah és az intel nek az i sorozataa legjobb és azon belül is i3-i5-i7 a sorrend
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
vassadi írta:
niteforce írta:
ujabb, gyorsabb, jobb az ar/ertek aranya, az ujakban van integralt grafika, erosebb karikat ki tud hajtani, lehet vele jatszani

Pentium Dual Core 2Ghz-el nem lehet játszani?... Nem az kell, hogy max. beállítások mellett fusson mondjuk a Mafia 2, csak hogy lehessen vele normálisan játszani.

egy 8600gtnél erősebb VGAval vígan lehet, ha laptopban van akkor nemtudom
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
ujabb, gyorsabb, jobb az ar/ertek aranya, az ujakban van integralt grafika, erosebb karikat ki tud hajtani, lehet vele jatszani

Pentium Dual Core 2Ghz-el nem lehet játszani?... Nem az kell, hogy max. beállítások mellett fusson mondjuk a Mafia 2, csak hogy lehessen vele normálisan játszani.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
no avatar
A Core i3 miben jobb, mint a Pentium Dual Core?
0
0
0
0
Gerdzso avatar
😃 már mind1... mert egyenlőre nem rendeltem meg(mivel ingyenes kiszálítás van) meg a csávó azt mondta hogy először próbáljam ki nélküle, aztán ha mégse lesz úgy jó akkor majd megrendelem utánna, 2-3 napon már nem múlik semmise... meg ingyen beszereli... (nem mintha nagy dolog lenne 😆😉

na pill. gó kaja 😃
0
0
0
0
FeRR avatar
Az egy pöppet erős kari.... 😆 Szerintem alapból olyat vegyél..
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Sapphire HD6950 2GB GDDR5 ilyen videókártyát veszek 😃 ha nem fogja legalább közepes grafon na meg úgy 1024X768 feletti felbontáson... 😃
0
0
0
0
FeRR avatar
Szerintem tök mindegy, hogy melyik lesz benne, mert egyik sem kifejezettem játékra való.. Vegyél egy gyengébb processzort, plusz egy jó kártyát.. 😉
0
0
0
0
Gerdzso avatar
a másik meg ha nagyon gagyi lesz akkor úgyis veszek 😃 csak azért érdekelne hogy mit tudna... meg hogy a 3 közül egyáltalán melyik lesz benne... O.o
0
0
0
0
Gerdzso avatar
venni tudnék, csak nem akarok egyenlőre... mert ha kibírnám vele egy darabig akkor a 60K-s videókártya helyett már azon az áron jobbat is lehet majd venni... csak ezért akarok várni vele...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Inkább nézz olcsóbb procit és akkor videókártyát is tudsz venni
0
0
0
0
Gerdzso avatar
hardX: hááát nem tudom végülis a COD:BO-ra azt írja hogy minimum graf + 1024X768-ban simán nyomja a 110FPS-t... (bár a COD pont nem érdekel 😃😉 szóval szerintem egy magasabb felbontás meg egy picit nagyobb grafon is menne... és úgyis csak 2-3 hónapig kéne videókártya nélkül használnom...
0
0
0
0
no avatar
Egy 5450-el vagy 5570-el örüljön az ember ha a win7 aero-t meg tudja jeleníteni vagy egy HD-s filmet meg tud vele nézni.
Igaza van hardX-nek ezek a kártyák nem játékra valók! 😕
0
0
0
0
Gerdzso avatar
minőségtől is függ... és van olyan hogy az adatokban sokkal jobb proci gyengébb mint egy az adatok szerint gyengébb proci (én a videókártyával jártam így) amúgy 4magos proci is bőven elég, és általában játékokra még jobb is... de nem biztos, nem vagyok szakértő 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát azért irtam mert olyan erős proci mellé semmi az a kártya. Az netezésre elég csak, de gondolom nem arra használnád. Ezekközül a HD5570 a legjobb de az se jó játékra
0
0
0
0
FeRR avatar
Jaaaj, bocs, rosszul fogalmaztam.... A 4 magos a drágább a 6 magosnál!! És épp ez a kérdés, hogy miért drágább egy gyengébb 4 magos, mint egy sokkal erősebb 6 magos?
0
0
0
0
Gerdzso avatar
hardX: kinek hogy... valami értelmes válasz? amúgy meg egyáltalán nem mind1...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Egyik se jó ugyhogy mind1 milyen van benne.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
FeRR: még jó hogy a 6 magos a drágább... amúgy nem adtak választ, mert az volt a kérdés hogy honnét tudom hogy milyen VIDEÓKÁRTYA van benne? mivel az oldalon van 2 féle is:
http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/11

Ati Radeon Hd 5450 és Ati Raden Hd 5570...

sőt van olyan is hogy: HD Grapich 3000 - 850/1100
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció